SACCSIV – blog ortodox

IPS Teodosie, scrisoare deschisa catre Ludovic Orban: REVOLUTIE

Stiri pe surse: ALERTĂ ÎPS Teodosie, SCRISOARE DESCHISĂ adresată lui Ludovic Orban, după incidentul de la slujbă, unde poliția a intrat peste el: Anunță o REVOLUȚIE – DOCUMENT

Scene fără precedent au avut loc la Constanța, undepoliția a intrat peste slujba ținută de ÎPS Teodosie și i-au scos pe credincioși ca să îi amendeze. În urma acestui incident, arhiepiscopul Tomisului i-a transmis premierului Ludovic Orban o scrisoare deschisă în care îl atenționează că România ar putea repeta evenimentele din Decembrie 1989. ÎPS Teodosie îi scrie premierului că nu va îngădui ca dreptul de a-l cinsti pe Sfântul Andrei să fie călcat în picioare: „Ce veți face? Ne veți bate, amenda, aresta și executa?”

SCRISOAREA poate fi citită AICI

”SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE GUVERNUL ROMÂNIEI

Către,

Guvernul României,

Domnule Prim-Ministru,

Incidentul petrecut la Constanța în dimineața zilei de de 25 noiembrie 2020, cu prilejul sărbătoririi hramului Bisericii Sfânta Mare Muceniță Ecaterina din cartierul Tomis Plus, când polițiștii și jandarmii au brutalizat și amendat credincioșii prezenți la slujbă, ne întărește convingerea, încă o dată, dacă mai era nevoie, că ne aflăm noi clerul, împreună cu credincioșii ortodocși, în fața unor mari abuzuri, pe care autoritățile le săvârșesc din ce în ce mai des, probabil sub îndrumarea dumneavoastră tacită.

Este inadmisibil ca articolul 29 din Constituția României, alineatul (1) și alineatul (5), să fie încălcate cu atâta naturalețe de către autoritățile locale pe care le coordonați prin miniștrii de resort. Niciodată drepturile credincioșilor ortodocși și ale clericilor de a se ruga nu au fost atât de mult batjocorite. Credincioșii Bisericii Ortodoxe Române și slujitorii ei sunt obligați acum să îndure umilința și frigul, să se expună unor grave probleme de sănătate din pricina temperaturilor scăzute (care afectează sistemul imunitar) și de dragul măsurilor exagerate, lipsite de logică și luate de necunoscuții dumneavoastră specialiști, în dispreț total față de normele de drept, de credința și tradițiile poporului român, care consideră că anularea unui drept fundamental, de exercitare și exprimare a credinței, nu reprezintă mare lucru, raportat la pandemia care ne încearcă.

Am îndurat suficient, de la începutul acestei pandemii, împreună cu toți oamenii de bună-credință din această țară și am respectat măsurile sanitare luate inițial, în mod responsabil. De această dată, însă, trebuie să denunțăm public abuzurile pe care le orchestrați, și pe care forțele polițienești și de jandarmerie le exercită asupra noastră, într-o țară europeană care se vrea a fi democrată și nu aflată sub dictatură și teroare.

Nu vom îngădui acum, ca dreptul de a-l cinsti așa cum se cuvine, pe Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Ocrotitorul României, să ne fie călcat în picioare de cei care nu au frică de Dumnezeu și se închină unei științe absurde, care nesocotește pe om în integralitatea sa: trup, dar și suflet. Ce veți face? Ne veți bate, amenda, aresta și executa pe toți cei care vom merge să ne rugăm la Mănăstirea Peștera Sfântului Apostol Andrei, în ziua prăznuirii sale?!? Veți asmuți justiția și forțele de ordine împotriva propriilor frați și surori pentru a vă atinge scopurile fixate?

În luna decembrie a anului 1989, oamenii cu credință în Dumnezeu, profund nemulțumiți de abuzurile puterii, s-au adunat la Timișoara în jurul casei pastorului reformat László Tőkés, căruia i se făcea atunci o nedreptate, mult mai mică în raport cu dorința noastră legitimă de a ni se respecta credința și demnitatea. Nu subestimați dorința oamenilor de a striga din nou în stradă la Constanța și în alte părți ale țării „cu noi este Dumnezeu”, pentru a se putea ruga și trăi liber, fără o nouă dictatură. Un dram de înțelepciune în plus v-ar putea readuce în ultimul ceas, dumneavoastră și colaboratorilor în suflete omenia, credința și dreapta simțire pe care se pare că rațiunile pandemiei vi le-au întunecat.

Dumnezeu să vă dăruiască gândul cel bun pentru a face ceea ce este cu adevărat de folos oamenilor din această țară și a nu lupta cu înverșunare împotriva Lui Dumnezeu și a celor care cred în El. Doar o dată Fiul lui Dumnezeu s-a lăsat batjocorit… Lăsați-le oamenilor libertatea de a-L cinsti pe Dumnezeu, ca și El să vă mai îngăduie acolo unde credeți că v-ați înveșnicit.

Cu nădejdea că încă Dumnezeu mai poate lucra în mintea și în inima dumneavoastră,

† TEODOSIE,

Arhiepiscopul Tomisului”

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Video – Patriarhul Daniel: “În toamna anului 1989, autoritățile comuniste au interzis închinarea la sfintele moaște ale Sfântului Dimitrie cel Nou. Peste câteva luni regimul comunist a căzut”

 

53 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Moca said, on noiembrie 25, 2020 at 6:41 pm

    Vrednic s-a dovedit acum vladica ! Hristos sa-l intareasca pe calea marturisirii, pe care a pornit acum curajos !

    Apreciat de 6 persoane

      • Andrei-Nicolae said, on noiembrie 28, 2020 at 6:47 pm

        La întrebarea care stă pe buzele tuturor, dacă va fi acceptată prezența și a credincioșilor din țară, Arhiepiscopul Tomisului a spus că depune toate diligențele pe lângă autorități pentru ca aceștia să nu fie împiedicați să ajungă la fața locului.

        „Întrucât Sfântul Andrei este al tuturor, vor putea participa. Este un principiu de bază: nu este un sfânt local, este un sfânt al tuturor românilor. De aceea eu cred că vor putea participa. Voi mai discuta (cu autoritățile -n.red.), nu trebuie să fie amendați, este nefiresc. Toate se întorc asupra celor care îi bruschează pe credincioși. Acesta e lucrul lui Dumnezeu, pe care nimeni nu poate să-l strice. Că dacă-l strică, Dumnezeu le răspunde”, a mai declarat ÎPS Teodosie, vineri seara, la România TV.

        Apreciază

  2. ioansperling said, on noiembrie 25, 2020 at 6:48 pm

    Vrednic este!
    Nu ma intereseaza ce o fi gresit la viata lui ca toti gresim dar acum arata ca are sira spinarii si il marturiseste cand e nevoie pe Hristos! Ar fi fost treaba Patriarhului dar e bine si asa!
    Daca eram in tara mergeam la Pestera!
    Frati ortodocsi nu il lasati singur nu va lasati calcati in picioare. O palma luata pentru credinta e mai mult ca toate posturile!

    Apreciat de 3 persoane

    • VioletaB said, on noiembrie 25, 2020 at 9:09 pm

      Să dea Dumnezeu sa se întoarcă IPS Teodosie si de la erezia ecumenistă și să întrerupă pomenirea Patriarhului Daniel. Până acum este totuși singurul dintre ierarhi care ia o atitudine împotriva abuzurilor dictatoriale ale politicienilor trădători fata de biserica și credincioșii ortodocși din tara asta.

      Apreciază

      • ioansperling said, on noiembrie 26, 2020 at 12:08 pm

        Nu stiu cat e de ecumenist pentru ca daca ar fi ar merge pe linia trasata care duce automat la unirea religiilor!

        Apreciază

  3. supraveghetorul said, on noiembrie 25, 2020 at 7:09 pm

    A republicat asta pe Blogul Supraveghetorilor.

    Apreciază

  4. dante said, on noiembrie 25, 2020 at 8:06 pm

    Axios!

    Aceasta atitudine trebuia luata de la inceput de catre Daniel Ciobotea, insa i-a fost frica si s-a conformat. Timpul lui Brincoveanu s-a irosit atunci iar acum trebuiesc facute mai multe sacrificii, dar daca asa ingaduie Dumnezeu, asa sa fie!

    Apreciază

  5. Radu Humor said, on noiembrie 25, 2020 at 8:26 pm

    Iată punctul meu de vedere în legătură cu votul din 6 .12 ( unii au remarcat ceva probabil nu întâmplător : 6 . ( 6 + 6 ) ceea ce ar da acel celebru 6 6 6 ).
    Cum şi sloganul cu care ar fi vrut să câştige Biden alegerile din State este unul care duce cu gândul cam la aceleaşi cifre ( build back better, adică ” să reclădim mai bine „, unde b b b poate fi şi 6 6 6 ) n-ar fi exclus ca data să nu fi fost aleasă la întâmplare şi tocmai de aceea se ţine cu dinţii de ea !
    Altfel cum să ne explicăm că deşi condiţiile pandemice sunt atât de înspăimântătoare , se menţine cu încrâncenare mersul la vot, fără nici cea mai mică grijă pentru sănătatea celor dornici să-şi susţină favoriţii !
    Tocmai de aceea propunerea mea ar fi să nu mergem la vot şi cineva să ia iniţiativa dării în judecată în scopul anulării alegerilor pe motiv că din cauza fricii de infectare nu ne-am putut prezenta la urne, fiindu-ne astfel îngrădit un drept fundamental prevăzut în Constituţia României, text care abia se mai zăreşte de sub talpa încălţării lui Iohanis, care o calcă nepăsător în picioare !
    P.S.
    Dacă milioane de românine-am inscrie la un asemenea demers demonstrând prin lipsa ştampilei că n-am putut să ne prezentăm la vot ( ba ne-am convinge că unii „am şi fost votaţi”) nu văd cum s-ar mai putea valida alegerile !
    Cred că ei ar fi procedat aşa, noi de ce nu putem ?

    Apreciază

    • saccsiv said, on noiembrie 26, 2020 at 11:11 am

      Radu Humor

      Dar nu-i si mai bine sa boicotam alegerile ca semn ca nu legitimam clasa politica? Si atat.
      De ce sa motivam boicotul prin pandemie? Ar fi ca si cum am legitima mascarada testelor.

      Apreciat de 2 persoane

      • Radu Humor said, on noiembrie 26, 2020 at 7:27 pm

        Saccsiv
        Eu am în vedere şi deschiderea unui proces îndreptat împotriva celor care-şi permit să nesocotească un drept al nostru prevăzut încă din prima Constituţie a Americii : dreptul la vot ( fără constrângeri de orice fel, ),mai mult se pot repeta alegerile la o altă dată, dacă o instanţă hotărăşte asta ( cum ar fi normal).
        Mai gândeşte-te ….
        P.S.
        În legătură cu ” mascarada testelor”, de ce să nu ne folosim de ea şi s-o întoarcem împotriva lor ?

        Apreciază

      • saccsiv said, on noiembrie 26, 2020 at 7:31 pm

        Radu Humor

        Pentru ca-i o mascarada.

        Apreciază

    • Releu said, on noiembrie 26, 2020 at 3:06 pm

      Dupa calculul tau inseamna ca Sfintul Nicolae, care este intotdeauna pe 6 decembrie, are si el legatura cu 6 6 6….

      Apreciază

    • gheorghe said, on noiembrie 27, 2020 at 3:27 pm

      Frica apare la din interiorul individului – el decide sa nu mearga, ingradirea „vine” din exteriorul individului, de exemplu – nu te lasa sa iesi din casa, nu te lasa sa intri in sectie, nu iti da stampila, buletin… Trebuie sa fie o consecinta obiectiva, ingradirea sa fie exercitata de cel pe care-l acuzi.
      …. nu mai bine ceri judecatorilor sa anuleze ordinele dementei politice?

      Apreciază

  6. Adrian said, on noiembrie 25, 2020 at 8:56 pm

    Ei, Dănuț SRL ce va zice, ce va face, îl va susține pe IPS sau …

    Apreciază

  7. Marius L. said, on noiembrie 25, 2020 at 9:14 pm

    Dumnezeu sa-l apere in aceste grele incercari! N-ar fi rau sa spunem cate o rugaciune cat de scurta pentru Înaltpreasfinția Sa Teodosie.

    Apreciat de 1 persoană

  8. Cosmin said, on noiembrie 25, 2020 at 9:22 pm

    E foarte grav ce a facut politia.

    Gestul lui Teodosie e legitim.

    La fel de legitim, gestul oamenilor de a se revolta.

    Politistii aia ce au intrat acolo, cat si cei care i-au trimis, nu vor muri de batranete.

    Dumnezeu nu se lasa batjocorit.

    Tolereaza anumite lucruri pana la un punct. Intr-o zi va spune ca e suficient.

    Apreciat de 1 persoană

    • dd_2d said, on noiembrie 26, 2020 at 11:22 am

      „Tolereaza anumite lucruri pana la un punct. Intr-o zi va spune ca e suficient.”

      Si nu zici ca acum e momentul? Inchisoare in casa pe caz de boala inchipuita..pe termen nelimitat pana accepti sa te otravesti incet si sigur.

      Vrednic este..asa e. Singurul de rang inalt de care am auzit.

      Apreciat de 1 persoană

    • spm said, on noiembrie 26, 2020 at 11:32 am

      „Politistii aia ce au intrat acolo, cat si cei care i-au trimis, nu vor muri de batranete.”
      Dumnezeu sa ii ierte. Bine ar fi frate Cosmin, ca aceia sa se trezeasca la realitate si sa vina la POCAINTA, caci altfel, da, vor avea de suferit. Problema e ca nu isi dau seama ce au facut. Sa prigonesti Biserica e mare pacat si daca nu te pocaiesti acest lucru va avea repercursiuni grave atat aici, in aceasta viata vremelnica, cat MAI ALES in vesnicie. Doamne iarta-i si ajuta-i sa vina la pocainta!

      Apreciat de 1 persoană

      • Cosmin said, on noiembrie 27, 2020 at 11:38 am

        Acei jandarmi sunt si ei copiii unor parinti. Ce fel de parinti sunt aceia care i-au crescut in ateism profund, caci doar un ateu profund poate sa intre cu atata lejeritate sa deranjeze liturghia ?

        Jandarmii, politistii, au posibilitatea sa-si dea demisia. Ei sunt institutii demilitarizate pe la sfarsitul anilor 90 daca bine retin, poate ma insel. Nu se aplica aceleasi reguli ca in armata. Nu pot sa zica ca am primit ordin sa fac cutare si cutare. Nefiind instituie militara, pot sa demisioneze cand primesc astfel de recomandari, caci nu se pot numi ordine.

        Desigur, crestineste e sa ne rugam pentru ei, caci poate dintre ei se vor trezi si vor intoarce evenimentele in favoarea poporului.

        Apreciat de 1 persoană

  9. Duhul Capitanuluii said, on noiembrie 25, 2020 at 9:32 pm

    Acum ori niciodată…

    Apreciat de 3 persoane

  10. agache18 said, on noiembrie 25, 2020 at 9:52 pm

    Vrednic este! Bunul Dumnezeu sa l întărească. Tare drag imi este acest părinte! Sa l adăugăm la rugaciunile noastre. 🙏🙏🙏

    Apreciază

  11. Riko said, on noiembrie 25, 2020 at 10:14 pm

    Dupa unii, parca si papa ar fi vrednic daca condamna ceva rau. Hai lasati-o asa, ca va cumpara ereticul la prima vorba.

    Apreciază

  12. Oana said, on noiembrie 26, 2020 at 12:13 am

    Nu cred ca Inaltpreasfintia sa indeamna la revolutie, ci la apararea credintei noastre. Mereu a spus ca nu trebuie sa mai permitem ca Bisericile sa fie inchise.Cum sa stea oamenii departe de Sfanta Liturghie si Sfintele taine?Se vede ca IPS Teodosie sufera pentru credinciosi, mereu spune cata lume il cauta ca sa se planga, mai ales de cand cu „pandemia”…Sa fim alaturi de el prin rugaciuni.

    Apreciază

  13. jon said, on noiembrie 26, 2020 at 12:21 am

    ca sa fi in guvern trebuie sa te lepezi de Dumnezeu.

    Apreciază

  14. Ines said, on noiembrie 26, 2020 at 12:45 am

    Vrednic este! Să-l ajute Dumnezeu sa nu-l facă și pe el bolnav de covid.

    Apreciază

  15. acelas said, on noiembrie 26, 2020 at 2:02 am

    Un medic roman din State a descoperit ceva f important, care e decisiv in privinta mortilor in urma covid (cele reale)

    asta pt ca s-a interzis desavarsit de alde Fauci&ci orice fel de necropsie. Daca se facea de la bun inceput, nu mai aveam „criza” de care ei vorbesc, cu atatia morti si atatea decizii si schimbari de legislatie criminale, nu mai aveam the Great Reset. De aia a fost totul care interzicea.

    Apreciază

  16. Remus Satală said, on noiembrie 26, 2020 at 3:29 am

    „Nu este nevoie de vaccin. Pandemia s-a încheiat”. Fostul șef științific al Pfizer acuză că „al doilea val” a fost falsificat cu ajutorul testelor Covid
    https://www.gandul.ro/actualitate/nu-este-nevoie-de-vaccin-pandemia-s-a-incheiat-fostul-sef-stiintific-al-pfizer-acuza-ca-al-doilea-val-a-fost-falsificat-cu-ajutorul-testelor-covid-19544483

    Apreciat de 1 persoană

  17. isa said, on noiembrie 26, 2020 at 8:41 am

    Un articol care sesizeaza foarte bine tacerea si lipsa de solidaritate a celorlalti ierarhi:
    https://m.activenews.ro/stiri/LOCVACITATEA-ORTODOXA-A-INTAISTATATORILOR-TACUTI-163815

    Poate totusi incepem sa vedem sau auzim si de la ei cate ceva.

    Apreciază

  18. marcus said, on noiembrie 26, 2020 at 11:25 am

    A nu se scapa din vedere ca Pentarhia care vrea sa „reseteze” lumea are ca pas (cu pas) inclusiv o etapa in care vor exista si niste grave tulburari sociale (pana la razboi civil) de-a lungul si de-a latul intregii lumi civilizate. Provocarile guvernului (guvernelor) la adresa societatii civile – inclusiv pe filiera biserica – si riposta simetrica aferenta a acesteia s-ar putea sa fie ilustrare a inceputului implementarii acestei etape.
    Sper ca Înaltpreasfintia Sa dea dovada de multa intelepciune. Altfel, intradevar, pare ca vrednic este si plin de curaj, asa cum ar trebui sa fie orice episcop (dupa modelul Sfantului Vasile cel Mare).

    Apreciază

  19. Spaceman said, on noiembrie 26, 2020 at 11:49 am

    România la vot.

    8 nov. 2020

    Scandal la Iași, avocata Diana Iovanovici-Șoșoacă, candidata din partea partidului A.U.R la alegerile din 6 decembrie revoltată de decizia de închidere a piețelor.

    24 nov. 2020

    ÎPS Teodosie alături de avocata Diana Șoșoacă și activiști din partidul AUR la Tribunalul Constanța pentru apărarea credinței.

    https://www.partidulaur.ro/echipa

    25 nov. 2020

    Poliția a fost sesizată că mai mulți oameni, în jur de 100, se află în biserica Sfânta Ecaterina din Constanța, oraș aflat în carantină, unde participau la o slujbă religioasă organizată de ÎPS Teodosie.

    https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politistii-din-constanta-au-gasit-intr-o-biserica-din-oras-39-de-enoriasi-oamenii-nu-purtau-masti-si-au-ignorat-carantina-1407199

    Credincioșii scoși din biserică de polițiști și jandarmi, ‘Vă rugăm frumos, părăsiți biserica, veți fi legitimați la ieșire!’

    https://observatornews.ro/eveniment/credinciosi-scosi-de-jandarmi-din-biserica-la-constanta-unde-slujea-ips-teodosie-va-rugam-frumos-parasiti-biserica-403408.html

    Reacțiile enoriașilor din Constanța după ce au fost scoși din biserică: ‘Dumnezeu nu îmbolnăvește!’

    În timp ce magistrații constănțeni respingeau cererea intentată de Arhiepiscopia Tomisului împotriva autorităților locale, prin care s-a cerut să fie permisă organizarea pelerinajului de Sfântul Andrei, Înalt Prea Sfințitul Teodosie a ținut o slujbă într-o biserică din Constanța.

    Rând pe rând, enoriașii au fost scoși afară de forțele de ordine, deoarece în timpul carantinei, slujbele se organizează doar în exteriorul lăcaşelor de cult. În plus, zeci de oameni nu purtau nici măcar măști de protecție.

    Trageți și voi concluziile.

    Cu câtă ușurință se lasă oamenii înșelați.

    ÎPS Teodosie alături de ‘mari activiști antisistem’ ai ‘dreptei conservatoare’ (o dreapta falsă) în luptă cu ‘hiara’ – stânga radicală – amenințând cu REVOLUȚIE.

    Cum spuneam: ‘dreapta conservatoare’ și ‘stânga radicală’ → sunt coarnele aceluiași drac, și se opun doar în aparență, scopul comun fiind același → înșelarea oamenilor.

    https://saccsiv.wordpress.com/2020/11/21/universitatea-griffith-leziunile-nazale-cresc-riscul-ca-bacteriile-sa-ajunga-la-creier/comment-page-1/#comment-443226

    Mi-e scârbă!

    Apreciat de 2 persoane

    • saccsiv said, on noiembrie 26, 2020 at 12:17 pm

      Spaceman

      Iertare frate ca iar zic ceva. Sunt bine puse ghilimelele la cuvantul dreapta, insa nu mai trebuie puse si la cuvantul stanga, deoarece asta chiar stanga si e.
      In rest, ce spui tu acolo si ce spun si eu de peste 12 ani, putina lume intelege.

      Apreciat de 4 persoane

    • Oana said, on noiembrie 26, 2020 at 1:45 pm

      Dar de ce sa pornim de la premisa ca IPS Teodosie este rau intentionat? De ce trebuie sa vedem ceva malefic in toti oamenii? Poate ca aceasta doamna a fost singurul avocat care a dorit sa il reprezinte. Eu nu l am vazut pe IPS facand politica la tv. Sa ne gandim totusi ca are o functie si e inconjurat de tot felul de oameni…

      Apreciază

      • GABI said, on noiembrie 26, 2020 at 8:04 pm

        Mai, oameni buni, chiar nimeni nu sesizeaza si nu-si pune o intrebare
        fundamentala ?? Cand au fost zeci de ani de participari la rugaciunile
        in comun, in bisericile ortodoxe, cand masonii si nu numai intra la
        slujbele ortodocsilor nestingheriti iar clerul are relatii cu ei mai
        abitir decat cu binecredinciosii crestini, cand imprumuti toiagul
        arhieresc (sfintit sau nesfintit…) dar care este un simbol care nu
        are ce cauta in mana primarului Mazare la o parada de moda desfranata,
        pt ca apoi acesta sa se poata lauda in presa de scandal cu acest lucru
        (nicidecum sa vina la pocainta…) , cand si cand ii tot lauzi pe
        musulmani si cat de apropiat esti lor exact in perioada negocierii
        ridcarii megamoscheii pe pamant romanesc si spui, televizat !!!, ca
        musulmanul ar putea jura si peCoran si pe Biblie , pe amandoua,
        caci musulmanul crede in Hristos, cand accepti ereziile sinodului
        din Creta si chiar le promovezi… , cand….si cand… ,cand nu exista o
        pocainta publica pt aceste lucrui atat de grave care au DUS la rezultateul
        actual, pe care, chipurile, acum il condamni pe motiv de … DREPTURI DE INCHINATORI…
        (inchinatori care aduc bani, sa nu uitam !!!!) ce ne tot imbatam cu apa
        rece ca , vaaaiii, uite ce atitudine ??? Cine vrea sa se minta singur,
        n-are decat s-o faca. Eu sunt un om satul ca de mere acre de
        SPECTACOLE de genul asta !!! Iertare. Spre rememorare, accesati
        un strop dintr-un ocean de materialele pe care se asterne praful nepasarii
        intregului popor – S-a renuntat cumva intre timp la aceste practici si eu nu stiu ???
        Atunci inca o data, imi cer iertare …..Bine ar fi, intradevar, sa fie asa, caci abia atunci
        n-ar mai avea nevoie de avocati ci ar razbi cu ajutorul si Puterea Lui Dumnezeu.

        http://www.ziuaconstanta.ro/stiri/actualitate/cum-mai-seamana-intre-ele-ce-spun-reprezentantii-arhiepiscopiei-despre-bastonul-imprumutat-lui-mazare-galerie-foto-94826-377901.html

        http://www.apologeticum.ro/2012/08/clubul-rotary-o-ramura-a-masoneriei-si-a-facut-cuib-in-biserica-ortodoxa-din-romania/

        Apreciat de 1 persoană

    • VioletaB said, on noiembrie 26, 2020 at 9:38 pm

      Apropo de avocata Șoșoacă, incep sa cada măștile. Și în sfârșit se vede că e si ea un alt lup in blana de oaie, apărută de niciunde, o mare și vajnica apărătoare a credinței și a poporului român…. Care acum 3 ani hulea moaștele Sfintei Paraschiva. De când a intrat în partidul AUR și-a a pierdut credibilitatea în ochii mei.
      Încă un lucru interesant, înainte de căsătorie ze numea Diana Macovei, și se pare că în trecut era o susținătoare a Codrutei Koveși și a Monicăi Macovei. Am văzut chiar o poza in care mi se pare că seama suspect de mult cu aceasta din urmă, mai ales la pomeți.

      Sincer, cred că tot ce a făcut pana acum e o scamatorie, cu așa zisa ei lupta împotriva sistemului, când devine clar că e una din ei și că i s-au dat voie sa facă circul pe care îl face, că sa ii duca de nas pe cei mulți și naivi din popor.

      https://m.activenews.ro/stiri/Avocata-Iovanovici-Sosoaca-si-aiuritoarele-ei-declaratii-anticrestine-si-pro-Rusia.-Candidata-AUR-N-aveam-nevoie-de-Sf.-Andrei-sa-ne-civilizeze-pe-noi.-Sf.-Parascheva-oase-putrezite.-George-Simion-acuzat-de-santaj-si-atacuri-online-venite-de-la-Moscova-163823

      Remarcați in filmarea cu IPS Teodosie, avocata nu poartă masca…

      Apreciază

      • florinache said, on noiembrie 27, 2020 at 9:52 am

        Avocata Sosoaca nu poarta masca niciodata pentru ca are o adeverinta ca sufera de o boala respiratorie care o plaseaza intr-o situatie de exceptie de la legea 55/2020.

        Apreciază

      • VioletaB said, on noiembrie 27, 2020 at 2:33 pm

        @florinache uitasem de amănuntul cu adeverința, interesant este cum a obținut ea aceasta adeverință și cât de pe bune este…. La ce plămâni are și la cat țipă, nu ai zice sa aibă vreo probleme respiratorii, astm, etc. De asemenea, citeam despre oameni onisnuiti cu reale probleme că acestea, cu diagnostic care tot nu au reușit să obțină de la medicul lor de familie o asemenea adeverință…

        Apreciază

  20. tudorr said, on noiembrie 26, 2020 at 4:15 pm

    Doamne ajuta!
    In acest video 1 este promovat pe fata ecumenismul de catre domnul Teodosie Petrescu. E drept, se intampla cu ani in urma, exista probabilitatea sa se fi pocait. Dar, ati auzit careva dintre dumneavoastra sa iasa public dansul sa recunoasca si sa isi ceara iertare? Apoi, ca si ierarh, promovand eresul si facand partasie cu o organizatie satanica/masonica (video 2), exista posibilitatea sa te intorci la Ortodoxie, direct in calitate de ierarh? Apoi, cautand pe internet, se gasesc informatii despre dansul ca ar face parte din loja masonica Ovidius. Poate nu-i adevarat, dar ce cauta dansul in cardasie cu masonii Mircea Chelaru si Florin Colceag? Fratilor, sa-mi fie cu iertare, dar a spus clar parintele Iustin Parvu ca solutii omenesti nu mai sunt. Cautam ajutor de la oameni, cu mine putin credinciosul in frunte, pentru ca ne este frica, pentru ca ne place prea mult viata asta. Avem Scriptura, avem Pidalionul, avem pe Sfintii Parinti, avem preotii care marturisesc de la inceput si cei care s-au intors, fiind in erezie in necunostiinta de cauza. Eu nu mai cred ca se poate face ceva in societate. Consider ca ramane doar nadejdea in Dumnezeu, sa ne ferim de cadere si sa marturisim Adevarul, dar nu sa bravam, si sa incercam sa intoarcem pe cati mai multi la Ortodoxie. Scriind acestea, ma motivez si pe mine, caci sunt tare slab si mult ma leaga vrajmasul de lumea asta.

    Video 1

    Video 2

    Sfanta Treime sa ne miluiasca, Maica Domnului si toti Sfintii sa ne mantuiasca!

    Apreciază

    • Oana said, on noiembrie 26, 2020 at 7:46 pm

      Tot vorbim de manipulare dar ne lasam inselati de cateva imagini. Inaltpreasfintia sa a spus in emisiune ca si el a fost in occident sa slujeasca la cererea credinciosilor ortodocsi de acolo. acolo nu au peste tot biserici ortodoxe. Slujbele care se tin sunt ortodoxe, savarsite de ortodocsi si a spus ca inainte se stropeste cu agheasma. In niciun caz nu a slujit cu eretici.
      Inaltpreasfintitul Teodosie nu este mason. Chiar in seara aceasta a intrebat cineva ce sa faca daca stie ca duhovnicul este mason si i a spus sa isi gaseasca alt duhovnic, unul cu adevarat ortodox traitor. Imi cer iertare ca tot raspund dar imi pare rau ca se spun atatea despre dansul, fara a fi adevarate.

      Apreciază

      • Riko said, on noiembrie 26, 2020 at 8:22 pm

        @Oana
        Nici asta nu a spus-o el, nu?

        Pentru mine Teodosie imi pare cel mai manipulator in vorbe. Iti intra pe sub piele cu vorbe dulci si zambete. Cand se va dezice de erezii mai vorbim. Pana atunci e acolo cu restul tradatorilor. Sau e ca politicienii, azi zice una, maine zice opusul.
        Crezi tu ca nu e mason, pentru ca intr-un interviu candva a zis ca nu e bine. Hai ca nu suntem copii mici. Daca zice Iohanis ca nu e corupt si ca politicienii corupti trebuie judecati tu il crezi?

        Apreciază

      • Oana said, on noiembrie 26, 2020 at 9:27 pm

        Riko,

        Eu nu am cunostinte teologice ca sa stiu despre ce este vorba. Nu stim ce s a discutat si ce s a explicat acolo. Din ce am auzit eu in emisiunile cu IPS intotdeauna a spus ca nu este valabila casatoria intre catolic si ortodox. Eu nu inteleg, de ce nu putem fi uniti? Mereu exista aceasta dezbinare, tuturor celor care incearca sa faca ceva bine trebuie sa li se gaseasca cate ceva. Uitam ca suntem oameni toti, nu este nimeni fara de pacat. Cate facem noi pentru cel de langa noi? IPS slujeste zilnic Sfanta Liturghie, face seara si cate doua trei acatiste, Sfantul Maslu, plus cati oameni il cauta. Chiar credeti ca toti oamenii urmaresc scopuri diabolice?

        Apreciază

      • GABI said, on noiembrie 26, 2020 at 9:30 pm

        @Oana
        Iarta-ma, ori esti copil, ori nu pricepi, ori vorbesti fara sa cunosti, ori esti de rea credinta…
        Ma opresc la prima …. …Din pacate vezi bine la ce rezultate s-a ajuns.. Multe fatis contrare invataturilor Sfintilor Parinti !!! Rezultate care nu mai inseala pe nimeni din cei care vor sa vada ADEVARUL !!!! Insusi Domnul ne povatuieste, si toti Sfintii Apostoli si toti Sfintii – AVETI GRIJA SI LUATI AMINTE SA NU VA INSELE CINEVA !!!!! Iti recomand cartea DREAPTA CREDINTA IN SCRIERILE SFINTILOR PARINTI, vol I , Sf Ioan Gura de Aur pg 135 – 163. Studiaza, fa o comparatie si apoi fii sincera cu tine – cine s-a lasat inselat de cine ??? Bunul Dumnezeu sa ne ierte si sa ne lumineze mintea tuturor pt a implini Voile Sale, iar pe cei rataciti sa-i intoarca la Adevar. .

        Apreciat de 1 persoană

    • Oana said, on noiembrie 27, 2020 at 8:55 am

      Cred ca nici dvs. nu vreti sa ma intelegeti. Eu vad faptele actuale ale IPS. Vad ca indeamna oamenii conform canoanelor, ca face lucruri bune. De ce sa nu il sustinem? Daca a facut niste greseli in trecut, poate s a pocait pt ele, nu avem noi de unde sa stim. Noi cunoastem niste franturi din viata acestor oameni, nu stim cum sunt ei defapt. Da, poate ca sunt copil, ca sunt naiva, dar eu asa cred ca e bine, sa i sustinem pe cei care fac ce trebuie, macar cu o rugaciune

      Apreciază

      • VioletaB said, on noiembrie 27, 2020 at 10:00 am

        @Oana naivitatea merge până la un punct, la dvs deja e îndărătnicire, după ce vi s-au explicat lucrurile de către mai mulți oameni aici.

        De erezia propovăduită public trebuie sa se facă pocăință tot în mod public, pentru că erezia ecdeesoratire de Dumnezeu și nu un păcat personal! Asta cu „nu știm noi daca s-a pocăit” este fariseism.

        In rest, Dumnezeu să vă lumineze sa înțelegeți gravitatea celor făcute de toți ierarhii noștri, nu doar de IPS Teodosie.

        Dumnezeu să îl ajute pe IPS Teodosie sa se ridice la vrednică marturisire a ortodoxiei și la pocaință publică de toate ereziile susținute până acum.

        Apreciază

    • Oana said, on noiembrie 27, 2020 at 9:10 am

      Si inca ceva… Oricine zice ca nu este inselat, e inselat… Nu avem de unde sa stim ca noi cunoastem adevarul. Imi cer iertare si sper sa nu fie cu suparare.

      Apreciază

    • Oana said, on noiembrie 28, 2020 at 11:08 am

      Violeta,

      In perioada de pandemie am reusit sa il cunosc prin intermediul internetului pe IPS Teodosie. Este singurul ierarh care intra saptamanal in dialog cu credinciosii, singurul pe care l am vazut sa faca ceva concret pt credinciosi. Marturisesc ca aveam, ca si voi, o parere foarte proasta despre el. Insa in tot haosul care s a creat a fost singurul care a incercat sa fie aproape de credinciosi…se simte ca este un om al rugaciunii. Sunt sigura ca cel rau il ispiteste din toate partile. Haideti sa ne rugam pentru el, eu cred ca pe oricine ar vrea sa mearga la IPS sa, el l ar primi cu mare drag si ar putea sa vb si despre Sinod si despre mai multe.
      http://www.ioanistrati.ro/2016/10/22/adevarul-despre-ips-teodosie
      Puteti citi si articolul si comentariile, daca vreti sa vedeti si o alta fata a acestui ierarh.

      Apreciază

      • Sorin said, on noiembrie 28, 2020 at 6:48 pm

        Mi-am schimbat mult părerea despre acest episcop după scandalurile de corupție și simonie și îl port în rugăciune dar nu știu cât de ok e ceea ce face.

        Cred că a permite sau nu un pelerinaj nu e la fel de important ca a permite participarea la Sf. Liturghie (când nimeni nu a comentat ci unii preoți chiar încurajau pe oameni să nu fie la biserică). Cred că ÎPS Teodosie trebuie să învețe să-și aleagă bătăliile.

        Și așa situația e destul de tensionată. Faptul că ÎPS sa agită mai tare lucrurile în loc să caute pacea mi se pare puțin problematic. Uite la cazul cu oamenii dați afară din biserică. Pare-se că în versiunea Poliției, preotul a fost puțin cam arogant. Aroganța nu e o virtute creștină.

        Și la parohia de care aparțin au venit 2 polițiști și un jandarm ca urmare a unei plângeri. Eram prea mulți în curtea bisericii așa că cineva a făcut o reclamație la poliție (asta a fost fix înainte de declararea stării de urgență). În cazul acesta se vedea de la început că preoții erau cooperanți cu autoritățile. Ca și consecință, polițiștii nu au oprit Sf. Liturghie ci au luat pe un preot în Biserică și nu știu ce au făcut cu el iar apoi au plecat în treaba lor. Noi nici nu am fi știut de ce erau acei polițiști la biserică dacă nu ne-ar fi zis preotul la sfârșitul slujbei.

        Apreciază

  21. Spaceman said, on noiembrie 27, 2020 at 10:13 pm

    @Oana

    Sfântul Ignatie Briancianinov (1807-1867), episcop de Caucaz,

    Despre înșelare

    Partea I

    Ucenicul: Fă-mă să înțeleg întocmai și în amănunt cele despre înșelare. Ce este înșelarea ?

    Starețul: Înșelarea este vătămarea firii omenești prin minciună. Înșelarea este starea în care
    se află toți oamenii, până la unul, stare născută din căderea protopărinților noștri.

    Cu toții suntem în înșelare (începutul celui de-al treilea Cuvânt al Preacuviosului Simeon, Nou!
    Teolog, ed. Pustiei Optina, 1852).

    Conștiința acestui fapt este cea mai de nădejde pavăză împotriva înșelării. Cea mai mare înșelare este a te crede liber de înșelare. Cu toții suntem înșelați, cu toții suntem amăgiți, cu toții ne aflăm într-o stare mincinoasă, având nevoie să fim sloboziți de către adevăr; iar Adevărul este Domnul nostru Iisus Hristos (Ioan 8, 14-32).

    Să ne facem ai acestui Adevăr prin credința în El; să strigăm prin rugăciune către acest Adevăr – și El ne va scoate din prăpastia amăgirii de sine și a amăgirii de către demoni.

    Extras din Sfântul Ignatie Briancianinov, Despre înșelare, Schitul Lacu, 1999.

    Apreciază

  22. Andrei-Nicolae said, on noiembrie 28, 2020 at 5:53 pm

    „Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă de Arhiepiscopia Tomisului, 30 noiembrie este zi de sărbătoare naţională legală, în care ortodocşii şi catolicii români îl cinstesc pe Sf. Apostol Andrei, Ocrotitorul României şi cel dintâi chemat dintre apostoli, care a adus cuvântul Evangheliei pe pământul Dobrogei de astăzi.

    Cu această ocazie, „Arhiepiscopia Tomisului şi Înaltpreasfinţitul Teodosie, personal, invită autorităţile de Stat centrale şi locale (Preşedinte, Premier, membri ai Guvernului, parlamentari, Prefect, Preşedinte al Consiliului Judeţean, primari, consilieri judeţeni şi locali etc.) să ia parte la sărbătoarea naţională religioasă a tuturor românilor, Sfântul Apostol Andrei”, transmit oficialii Arhiepiscopiei.”
    https://m.mediafax.ro/stirile-zilei/tentativa-de-armistitiu-ips-teodosie-ii-invita-pe-iohannis-si-pe-orban-la-slujba-de-sf-andrei-desi-constanta-este-in-carantina-19762290

    Apreciază

  23. Andrei-Nicolae said, on noiembrie 28, 2020 at 6:44 pm

    ÎPS Teodosie, după ce a fost din nou hărțuit de Poliție, la o înmormântare: Ne exprimăm dreptul nostru de a ne închina la Sfântul Andrei și îi chem pe toți românii să se închine. Acesta e lucrul lui Dumnezeu, pe care nimeni nu poate să-l strice.
    https://m.activenews.ro/stiri/IPS-Teodosie-dupa-ce-a-fost-din-nou-hartuit-de-Politie-la-o-inmormantare-Ne-exprimam-dreptul-nostru-de-a-ne-inchina-la-Sfantul-Andrei-si-ii-chem-pe-toti-romanii-sa-se-inchine.-Acesta-e-lucrul-lui-Dumnezeu-pe-care-nimeni-nu-poate-sa-l-strice-163866

    Cunoscutul filantrop ortodox Gigi Becali se gândește și el să își arate atașamentul față de credință și tradiție și să participe la pelerinajul de la Peștera Sfântului Andrei, potrivit Sport.ro.
    Totodată, Gigi Becali a mai spus că nu-l interesează ce zic alții despre purtatul măștii dar el nu poartă ”botniță” pentru că nu e câine, transmite ProTv. ”Eu nu pun mască, că vreau imunitate. Nu mă poate obliga nimeni să-mi scadă imunitatea mea. Ce mă interesează pe mine ce spun nemții sau cutare? Plus de asta, nu-mi place. Ca să nu îmbolnăvesc pe alții, stau departe de ei, că sunt obligat civic. Dar să-mi pun masca aia, așa, câine să-mi pun botniță, nu vreau”, a afirmat Gigi Becali.

    Finanțatorul FCSB a mai declarat că se împărtășește în fiecare săptămână și din acest motiv nu-i e frică ”nici de șapte miliarde de covizi”. ”Plus că nu am nici o problemă. De ce? Dacă mă duc la Sfântul Maslu. În fiecare vineri se face Sfântul Maslu. Dacă mă unge în fiecare vineri cu mirul Sfântului Duh sfințit și dacă mă împărtășesc cu sângele și cu trupul lui Hristos, nu mi-e frică nici de șapte miliarde de Covizi”, a mai spus Gigi Becali, potrivit sursei citate.
    https://m.activenews.ro/stiri/Gigi-Becali-ar-putea-participa-la-pelerinajul-de-la-Pestera-Sfantului-Andrei-Apostolul-Lupilor-163873

    Alianța Părinților din România se solidarizează cu IPS Teodosie și românii care vor să meargă la pelerinajul de Sfântul Andrei și avertizează Guvernul că în SUA Curtea Supremă a desființat ordinele restrictive impuse instituțiilor de cult
    https://m.activenews.ro/stiri/Alianta-Parintilor-din-Romania-se-solidarizeaza-cu-IPS-Teodosie-si-romanii-care-vor-sa-mearga-la-pelerinajul-de-Sfantul-Andrei-si-avertizeaza-Guvernul-ca-in-SUA-Curtea-Suprema-a-desfiintat-ordinele-restrictive-impuse-institutiilor-de-cult-163871

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.