SACCSIV – blog ortodox

Universitatea Griffith: leziunile nazale cresc riscul ca bacteriile să ajungă la creier

Posted in Uncategorized by saccsiv on noiembrie 21, 2020

In filmul Songbird, in 2024 (dupa 214 săptămâni de lockdown in SUA), Covid-23 deja infectează creierul uman:

SONGBIRD – un film din 2020 de Michael Bay (regizorul “Transformers”) despre … a 214-a săptămâna de lockdown din SUA anului 2024 / “Covid-23” deja infectează creierul uman / Infectaţii sunt duşi cu forţa în lagăre / Poliţia “sanitară” efectuează raiduri în case pentru găsirea pacienţilor suspecţi

Vigilant Citizen considera ca filmul despre pandemie “Songbird” este pură programare predictivă. OARE?

De ce-ar afecta insa creierul uman? Un raspuns partial putem gasi pe Neuroscience, in articolul Injury to the nose increases risk of bacteria entering the brain din 17 martie 2020:

Leziunile nazale cresc riscul ca bacteriile să ajungă la creier

Sumar: Leziunile țesutului epitelial nazal cresc riscul de pătrundere a bacteriilor către creier și al potențialului de contractare a unor probleme de sănătate pe termen lung.

Sursa: Universitatea Griffith

Noi cercetări desfășurate la Universitatea Griffith (Australia – n.tr.) au relevat că leziunile țesuturilor din interiorul nasului cresc riscul de pătrundere al bacteriilor în creier prin intermediul nervilor, putând cauza probleme de sănătate pe termen lung.

Doctorandul Heidi Walkden împreună cu colegii ei de la Institutul pentru Sănătate Menzies din Quennsland, Institutul pentru Studiul Glicolurilor și Institutul Griffith pentru Dezvoltarea Medicamentelor, în colaborare cu Universitatea Tehnologică Queensland, au descoperit că leziunile țesutului epitelial nazal (țesutul din cavitatea nazală) poate crește riscul ca bacteria Burkholderia pseudomallei să pătrundă în creier.

Această bacterie cauzează boala numită melioidoză, o boală endemică în Australia și Asia de Sud-Est. Boala produce o rată ridicată a mortalității și poate afecta uneori sistemul nervos central (creierul și măduva spinării).

„Am demonstrat anterior că, în numai 24 de ore, B. pseudomallei poate pătrunde în sistemul nervos central prin nervii periferici care unesc cavitatea nazală de creier, trecând de bariera sangvină a creierului,” spune d-ra Walkden.

Noul studiu arată că leziuni anterioare ale țesuturilor nazale – cum sunt cele cauzate de răceli, alergii sau traumatisme – pot favoriza invazia bacteriilor în nervul olfactiv care asigură simțul mirosului și merge direct din cavitatea nazală la creier. Infectarea acestui nerv poate crește puternic riscul de infecție a sistemului nervos central.

D-ra Walkden spune că cercetările ei au arătat că bacteria se poate strecura „pe nevăzute” în creier, provocând probleme serioase pe termen lung.

„Bacteriile și virușii precum și inflamațiile neuronale rezultante pot accentua riscul de boli neurodegenerative, așa cum sunt maladiile Parkinson și Alzheimer”, spune ea.

„Aceste cercetări nasc întrebarea: cât de des sunt expuse la infecții creierele noastre? Pentru că leziunile țesutului epitelial olfactiv sunt obișnuite iar nervul olfactiv se regenerează destul de repede, asemenea leziuni nu sunt sesizate decât atunci când oamenii își pierd aproape total simțul mirosului.”

Când bacteria invadează nervul olfactiv, celulele gliale se infectează și cresc la dimensiuni anormale. Imaginea este realizată de Heidi Walkden et al.

Cercetările au mai arătat că atunci când bacteria invadează nervul olfactiv, celulele nervoase periferice (celulele gliale) se infectează și ajung la dimensiuni gigantice, anormale. Aceste celule constituie, în mod normal, o protecție importantă împotriva bacteriilor dar, în acest caz, ele sunt cele infectate și îmbolnăvite.

„Deși studiile au fost efectuate pe șoareci, nervii umani sunt identici și pot fi infectați cu aceeași bacterie, ceea ce ne face să credem că rezultatele studiului sunt valabile și pentru oameni.”

„Descoperirile din cadrul acestui studiu pot crea un drum în viitor spre găsirea unor noi tratamente, inclusv tratamente preventive pentru infecțiile sistemului nervos central și al problemelor pe termen lung pe care le cauzează.”

Detalii despre acest studiu neurologic:

Sursa: Universitatea Griffith

Contact Media:

Biroul de Presă  – Universitatea Griffith

Imagini:

Imaginile sunt produse de Heidi Walkden et al.

Studiul original: Acces deschis

„Burkholderia pseudomallei invades the olfactory nerve and bulb after epithelial injury in mice and causes the formation of multinucleated giant glial cells in vitro”. Heidi Walkden et al.
PLOS Neglected Tropical Diseases doi:10.1371/journal.pntd.0008017.

Rezumat

Burkholderia pseudomallei invadează nervul și bulbul olfactiv în urma leziunilor epiteliale ale șoarecilor, cauzând in vitro formarea de celule gliale gigantice multinucleate.

Boala infecțioasă melioidoza este provocată de bacteria Burkholderia pseudomallei. Melioidoza se caracterizează printr-o rată ridicată a mortalității și morbidității și poate afecta sistemul nervos central (SNC). Am descoperit anterior că B. pseudomallei poate infecta la șoareci SNC, prin intermediul nervilor olfactivi și trigemen. Am arătat cum calea nervoasă este dependentă de rasa de șoareci, șoarecii bătrâni prezentând rezistență la infectarea nervului olfactiv. Vătămările țesutului epitelial nazal provocate de factori din mediul înconjurător sunt un fapt obișnuit și am emis ipoteza că leziunile țesutului epitelial olfactiv pot crește vulnerabilitatea nervului olfactiv la atacuri microbiene. În acest sens, am investigat acest lucru, folosind șoareci bătrâni care au fost inoculați intranazal cu B. pseudomallei, cu sau fără leziuni induse cu metimazol neuroepiteliului olfactiv. Leziunile provocate cu metimazol au condus la o invazie accentuată a epiteliului olfactiv de către B. pseudomallei și numai la animalele pre-vătămate au fost găsite bacterii în nervul și bulbul olfactiv. Testele in vitro au demonstrat că B. pseudomallei deja infectase celulele gliale izolate din nervii olfactiv și trigemen (celulele din învelișul nervului olfactic și, respectiv, celulele trigemen Schwann). Bacteriile au fost distruse de unele celule dar au persistat în altele, ceea ce a condus la formarea de celule multinucleate gigante (CMCG), observându-se o probabilitate mai mică de formare de CMCG la celulele gliale de înveliș decât la cele Schwann. Aceste date sugerează că leziunile epiteliului olfactiv expun sistemul nervos olfactiv primar la atacuri bacteriene, care pot cauza infectarea sistemului nervos central, cu potențiale consecințe patogene pentru celulele gliale.

 

Comentariu saccsiv:

Pentru cei ce cred in varianta oficiala (conform careia absolut toti cei testati pozitiv sunt infectati cu Covid-19) acest coronavirus poate cauza leziuni ale țesuturilor nazale. Asa cum uneori provoaca si celelalte raceli, doar ca acest Covid-19 ar fi cu mult mai raspandit decat toate racelile, gripele si virozele luate la un loc.

Daca cercetarile Universitatii Griffith sunt corecte, eu emit insa si o alta ipoteza: cum leziunile nazale pot fi cauzate si de traumatisme, colosala testare in masa a intregii omeniri poate cauza astfel de probleme unui numar imens de oameni, deoarece se foloseste un betisor kilometric cu care se zgarma la greu prin nas:

Paradoxul masca – betisor

O alta cauza a infectarii creierului ar putea fi chiar … mastile. Dr. Russell Blaylock considera ca există un alt pericol de a purta aceste măști zilnic, mai ales dacă sunt purtate mai multe ore. Când o persoană este infectată cu un virus respirator, va expulza o parte din virus cu fiecare respirație. În cazul în care poartă o mască, în special o mască N95 sau o altă mască strâns potrivită pe faţă, aceasta va inspira în mod constant virusul înapoi, crescând concentrația acestuia în plămâni și la nivelul pasajelor nazale. În continuare devine și mai înfricoșător. Mai multe dovezi sugerează că, în unele cazuri, virusul poate intra în creier. În cele mai multe din cazuri, acesta intră în creier prin intermediul nervilor olfactivi, care se conectează direct cu zona creierului ce se ocupă cu memoria și memoria recentă. Purtând o mască, virusurile exhalate nu vor putea scăpa și se vor concentra în pasajele nazale, vor intra în nervii olfactivi și vor călători astfel la creier”

Cititi va rog mai multe la:

Un neurochirurg celebru avertizează: MĂȘTILE prezintă riscuri grave pentru cei care le poartă – inspiră în mod constant orice virus respirator înapoi iar mai departe totul devine ÎNFRICOȘĂTOR

 

Tagged with: , ,

14 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Cosmin said, on noiembrie 21, 2020 at 8:31 pm

  Problema e ca nu a murit nimeni pe aceasta planeta de covid19.

  Azi am aflat cu stupoare, pe viu, fata catre fata, cum sunt omorati oamenii in spitale. Ex: om de 48 de ani, frate al interlocutorului meu, cu o simpla tuse merge la spital sa se testeze. Iese pozitiv la test si e internat. Peste 3 zile dus la groapa intre 4 scanduri. Azi am aflat de 3 astfel de cazuri.

  Pana acum am aflat de pe net de omorarea oamenilor in spitale. Azi am aflat pe viu despre aceste 3 cazuri.

  Si foarte trist, ca membrii respectivelor familii nu reactioneaza, sunt amortiti. I-am indemnat sa deschida procese. Mi-au raspuns oripilant: procesul nu readuce mortul inapoi la viata.

  Din anturajul celui cu care am discutat, o persoana e asistenta, incepe sa-si dea seama ce se intampla. Spune ea ca e pe post de executant. A pus perfuzii la 5 persoane intr-un salon si toti au inceput sa se simta foarte rau. Apoi au murit toti. Asistenta spune ca a consultat un psihiatru pentru ca e f marcata de posibilitatea ca ea din nestiinta sa fi omorat pana acum circa 150 de persoane.

  Pana acum am tratat ca zvon acest gen de evenimente. Dar acum ca m-am lovit direct, situatia se schimba.

  Lucrurile intotdeauna se leaga.

  Apreciază

  • Cosmin said, on noiembrie 21, 2020 at 11:51 pm

   Sunt constient ca acest comentariu anterior, ma poate arunca intr-un con de obscurantism, sau as putea da impresia de baba care umbla cu zvonuri.

   Nu ma supar fratilor. Si mie mi se pare incredibil, atat de incredibil, incat stau si acum si ma gandesc daca chiar e posibil asa ceva? Cu atat mai mult ca nu am probe fizice.

   Acest gen de informatie am tratat-o ca zvon pana acum, zvon putin credibil. Dar omul cu care am stat de vorba, are frate de sange, frate de mama, care putrezeste in pamant la ora asta.

   Spitalul unde se petrec aceste orori, e pe strada unde am locuit. Sunt detalii foarte apropiate mie, de aceea am simtit sa impartasesc aceste informatii.

   Cu cateva zile inainte sa aflu acestea, am stat de vorba cu sotia unui medic din acel spital, care mi-a marturisit ca sotul ei, medicul, e terminat psihic si vine acasa plangand, de cati de multi morti sunt si cat de tineri. Ea fiind tratata recent de covid19, banuiesc ca tot acolo.

   Parerea mea e ca sunt foarte multe cadre medicale care cunosc lucruri. Intr-o zi buba se va sparge. Vor vorbi din ce in ce mai multi dintre ei, deoarece vor constientiza ca daca nu denunta sau autodenunta, curtea martiala ii asteapta.

   Apreciază

  • Marius L. said, on noiembrie 22, 2020 at 1:06 pm

   Din nefericire in spitale se intampla si lucruri (multe) care nu ar trebui sa se intample mai ales acolo. Toti stim insa care este adevarul, atat medicii (mai ales medicii) cat si noi …ceilalti, doar ca nu vrem sa-l vedem, nu vrem sa-l spunem pentru ca adevarul este ingrozitor si posibil vatamator la capitolul materie. Desigur, adevarul este si altfel: eliberator, salvator, iubitor, dar nici asta nu vrem sa vedem cu toate ca stim ca asa este. Societatea de astazi este cladita intr-un mare procent pe minciuna, nu prea mai este loc (este destul) pentru adevar, iar daca indraznesti sa aprinzi lumina in intuneric, risti s-o pățești. Asa ca: tacere, tacere, tacere si … moarte.

   P.S. Slava Domnului, mai sunt si oameni care vorbesc in slujba adevarului, isi vor primi rasplata!

   Apreciat de 1 persoană

  • Mihai T said, on noiembrie 22, 2020 at 2:56 pm

   Mark Steele (tipul care vorbește împotriva 5G) spunea prin martie-aprilie: ”mai mulți mor căzând din pat decât cei care mor de la covid”.

   Apreciat de 1 persoană

 2. M. Uriel said, on noiembrie 21, 2020 at 9:20 pm

  Asta se leaga bine cu Apocalipsa 13:16-17

  WHO – 73rd World Health Assembly Decisions: Strengthening global immunization efforts to leave no one behind

  The Immunization Agenda 2030 strategic proposal envisions a world where everyone, everywhere, at every age, fully benefits from vaccines to improve health and well-being. The key goal is to extend the benefits of vaccines to everyone, everywhere.

  https://www.who.int/news-room/feature-stories/detail/73rd-world-health-assembly-decisions

  Apreciază

 3. M. Uriel said, on noiembrie 21, 2020 at 9:45 pm

  German Doctor Raided by Armed Police During Live YouTube Stream
  Reason for raid rumored to be doctor’s anti-lockdown activity.

  https://summit.news/2020/11/19/german-doctor-raided-by-armed-police-during-live-youtube-stream/

  Apreciază

 4. R said, on noiembrie 21, 2020 at 9:57 pm

  Să ne reamintim … Programare predictivă și simbolism corona – Londra, Olimpiada 2012.
  Practic ei nu ascund nimic. Totul e la vedere. Aviz tembelizaților mascați.

  Apreciat de 1 persoană

 5. Elena said, on noiembrie 21, 2020 at 10:50 pm

  Am mai scris treaba asta la o postare dar nu mi s-a aprobat comentariul, așa că revin:
  Am cunoscuți care s-au testat obligatoriu la locul de muncă, doar că testarea a fost precum un exudat faringian, luându-se probe cu blândețe de pe pereții gâtului, nicidecum băgându-se bețișorul adânc în nas. Așadar, testarea se poate face și altfel… S-a mai testat cineva așa?

  Apreciază

 6. Home Extractions said, on noiembrie 22, 2020 at 1:47 am

  https://www.bitchute.com/video/9wcaUBEANakJ/

  Apreciază

 7. […] timp, cititorul Spaceman a sapat si iata ce a […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: