SACCSIV – blog ortodox

Universitatea Griffith: leziunile nazale cresc riscul ca bacteriile să ajungă la creier

Posted in Uncategorized by saccsiv on noiembrie 21, 2020

In filmul Songbird, in 2024 (dupa 214 săptămâni de lockdown in SUA), Covid-23 deja infectează creierul uman:

SONGBIRD – un film din 2020 de Michael Bay (regizorul “Transformers”) despre … a 214-a săptămâna de lockdown din SUA anului 2024 / “Covid-23” deja infectează creierul uman / Infectaţii sunt duşi cu forţa în lagăre / Poliţia “sanitară” efectuează raiduri în case pentru găsirea pacienţilor suspecţi

Vigilant Citizen considera ca filmul despre pandemie “Songbird” este pură programare predictivă. OARE?

De ce-ar afecta insa creierul uman? Un raspuns partial putem gasi pe Neuroscience, in articolul Injury to the nose increases risk of bacteria entering the brain din 17 martie 2020:

Leziunile nazale cresc riscul ca bacteriile să ajungă la creier

Sumar: Leziunile țesutului epitelial nazal cresc riscul de pătrundere a bacteriilor către creier și al potențialului de contractare a unor probleme de sănătate pe termen lung.

Sursa: Universitatea Griffith

Noi cercetări desfășurate la Universitatea Griffith (Australia – n.tr.) au relevat că leziunile țesuturilor din interiorul nasului cresc riscul de pătrundere al bacteriilor în creier prin intermediul nervilor, putând cauza probleme de sănătate pe termen lung.

(more…)

Tagged with: , ,

Video (in direct): Protest anti lockdown la Leipzig

Posted in carantina, Coronavirus, GERMANIA, proteste, VIDEO by saccsiv on noiembrie 21, 2020

Video: Protest urias la Paris impotriva legii securitatii globale

Posted in Franta, proteste by Vali on noiembrie 21, 2020
In direct de la Paris, enorm protest contra legii securitatii globale. Mii de oameni, foarte multi tineri si nici o distantare sociala, inconditiile in care in Franta nepurtarea mastii este amendata cu 135€!
Protestatarii consiera ca legea „securității globale„ este un instrument care permite fortelor de ordine să-și ascundă derapajele.

Legea interzice „Să difuzeze prin orice mijloace, indiferent de mijloacele de comunicare, cu scopul de a-i afecta integritatea fizică sau mentală, imaginea feței sau orice alt element de identificare a unui oficial al poliției naționale sau al unui soldat al jandarmeriei naționale atunci când acționează în cadrul unei operațiuni de poliție”. Cine o incalca va fi pedepsit cu un an de închisoare și cu o amendă de 45.000 de euro

Cititi va rog si:

https://www.lemonde.fr/societe/article/2020/11/04/loi-de-securite-globale-une-proposition-pour-limiter-la-captation-d-images-sur-le-terrain_6058525_3224.html

 

 

Autoritățile ucrainene intenționează să închidă bisericile de Crăciun

Posted in Coronavirus, Ucraina by Vali on noiembrie 21, 2020

Sursa: https://spzh.news/ro/news/75968-vlasti-ukrainy-namereny-zakryty-khramy-na-rozhdestvo–socseti

Guvernul ucrainean va putea închide bisericile de Crăciun și doar temporar va restricționa activitatea localurilor de divertisment.

Guvernul ucrainean intenționează să interzică în întregime sărbătorile de Crăciun și evenimentele religioase din perioada Crăciunului. Acest lucru a fost anunțat pe canalul de Telegram „Sheptun”.

Canalul de Telegram dispune de proiectul restricțiilor planificate în funcționarea localurilor și organizarea evenimentelor din decembrie 2019 și ianuarie 2020.

Conform acestui proiect, de la 1 până la 15 decembrie și de la 24 decembrie 2020 până la 14 ianuarie 2021, evenimentele religioase vor fi interzise. În același timp, va fi permisă organizarea târgurilor de Crăciun și a concertelor în aer liber.

În plus, în perioada 16 – 29 decembrie, vor fi permise discotecile și vor activa localurile de divertisment, dar cu condiția ca spațiile să fie pline până la 50% și să nu aibă loc petreceri corporative.

Anterior, UJO a scris că premierul ucrainean Șmâgal intenționează să introducă coduri QR pentru toate localurile publice din Ucraina.

de Elena Сonstantinova

 

Decizie în instanță: Suspendarea cursurilor în școlile din Iași, nelegală

Posted in Coronavirus, Romania, SCOALA by Vali on noiembrie 21, 2020

Sursa: https://www.stiripesurse.ro/breaking-decizie-in-instanta-suspendarea-cursurilor-in-scolile-din-iasi-nelegala_1530084.html

Tribunalul Iași a admis ca fiind ilegală suspendarea activităților didactice față în față în școli, anunță Asociația Școlilor Particulare.

Asociația Școlilor Particulare a cerut anularea parțială a Hotărârii nr.76/04.11.2020 a Comitetului pentru Situații de Urgență Iași, respectiv a articolelor care prevăd suspendarea activităților didactice față în față în școli.

Joi, Tribunalul Iași a admis cererea de anulare a unor articole. Decizia nu este definitivă și nici executorie, instanța refuzând suspendarea executării Hotărârii CJSU Iași până la o decizie definitivă.

„Instanța a admis ca fiind NELEGALĂ prevederea prin care au fost suspendate activitățile didactice față în față în unitățile de învățământ”, transmite Asociația Școlilor Particulare.

Totodată, în 25 noiembrie va avea loc primul termen în procesul în care Asociația Școlilor Particulare a cerut și anularea prevederilor ordinului de ministru și a hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență prin care au fost suspendate activitățile didactice față în față în toate școlile din România.

„Înțelegem să contribuim la ameliorarea situației epidemiologice din țara noastră, înțelegem că măsura suspendării cursurilor față în față este o măsură care este necesară în anumite situații, dar nu înțelegem de ce se adoptă o astfel de măsură fără o analiză serioasă, de ce se adoptă o astfel de măsură la nivel general. Poate copiii din grădinițe, din clasele primare mici și din clasele de final de nivel ar fi putut să vină la școală. Poate școlile din zonele în care incidența este scăzută ar fi putut funcționa. Poate pe viitor vom reuși să punem educația acolo unde este locul ei în societatea românească” – este anunțul celor din Asociația Școlilor Particulare.

Autor:

Florin Pușcaș, Redactor
 
Tagged with: , ,

21 noiembrie: 14 ani de la mutarea la Domnul a parintelui Gheorghe Calciu Dumitreasa (23 noiembrie 1925 – 21 noiembrie 2006)

Posted in Gheorghe Calciu Dumitreasa by saccsiv on noiembrie 21, 2020

Intrarea în Biserică a Maicii Domnului

Posted in Intrarea Maicii Domnului in Biserica by saccsiv on noiembrie 21, 2020