SACCSIV – blog ortodox

SONGBIRD – un film din 2020 de Michael Bay (regizorul “Transformers”) despre … a 214-a săptămâna de lockdown din SUA anului 2024 / “Covid-23” deja infectează creierul uman / Infectaţii sunt duşi cu forţa în lagăre / Poliţia “sanitară” efectuează raiduri în case pentru găsirea pacienţilor suspecţi

Posted in carantina, Coronavirus, DICTATURA, filme, lagare de concentrare by saccsiv on noiembrie 3, 2020

The Guardian: Michael Bay pandemic movie trailer criticized as ‘exploitation cinema’

Trailerul filmului lui Michael Bay despre pandemie criticat ca fiind ‘cinema de exploatare’

Songbird, produs de Bay, ilustrează o poveste de dragoste din timpul celei de-a 214-a săptămâni de lockdown din America anului 2024

De Adrian Horton

Michael Bay în Las Vegas în ianuarie 2014. Fotograf: Isaac Brekken/AP

De luni de zile, experţii au tot bătut monedă pe un punct critic: dezastruoasa abordare a pandemiei de coronavirus din SUA – potopul de teste, politizarea purtatului de măşti, un nou val de infecţii ce mătură toată ţara – n-a fost  inevitabilă.

Dar pentru observatorii critici, ceea ce a fost poate inevitabil a fost că directorii de la Hollywood vor încerca să stoarcă trauma colectivă de Covid-19 pentru scopuri de distracţie şi profituri uriaşe.

Enter: reclama filmului Songbird, primul film de gen filmat în Los Angeles de la începutul carantinei, care a aprins un viu criticism ca un refren surd de “film horror” despre o oroare aflată în desfăşurare pe care America – şi întreaga lume – încă o trăieşte.

Songbird, regizat de Adam Mason şi produs de Michael Bay – , alias tipul cunoscut pentru regizarea unor filme bombastice de tip blockbuster cum ar fi Transformers, Pearl Harbor si Armageddon – ilustrează o poveste de dragoste între Nico (Riverdale’s KJ Apa) şi Sara (Sofia Carson) în timpul săptămânii cu numărul 214 de lockdown din America anului 2024, ca o versiune de scenă târzie a lui “Covid-23” mutant care infectează creierul uman.

Filmul pare să extragă ce-i mai rău din ultimele 6 luni, să se dezbrace de sensibilitate şi apoi să dea strat dublu de vopsea cum se face la bugetele mari, hollywoodizate, în stil exagerat. În  trailer, un panou din Los Angeles numără 8,4 milioane de morţi, americanii infectaţi sunt duşi cu forţa în lagăre de carantină, iar poliţia “sanitară” efectuează raiduri în case pentru găsirea pacienţilor suspecţi.

Inserarea unei tragedii reale aflate în desfăşurare care a ucis 229 000 de americani şi continuă, n-a picat prea bine unora aflaţi încă sub imperiul pandemiei, ceea ce înseamnă: publicul american consumator de filme din afara Hollywoodului.

“Să faci un ‘film distopic horror’ despre o oroare care este reală şi se întâmplă CHIAR ACUM este un act de afon”, a scris pe tweeter @scallywap. “Şi deloc ceea ce au nevoie oamenii. Aşa că mulţi oameni şi-au pierdut slujbele, vieţile şi pe cei dragi în timpul COVID-ului, şi viaţa fiecăruia a fost afectată în mod sever. Foarte prost film.”

“Chiar şi după standardele lui Michael Bay, SONGBIRD este o alegere. Arată ca o adevărată exploatare cinematografică a cărei “ like-uri” cu greu le mai obţinem în vremurile astea,” a scris pe tweeter  autorul de la Ringer- Sean Fennessey.

Songbird a fost conceput de Mason şi partenerul său de scenariu Simon Boyes la începutul pandemiei. Cei doi au scris o “chemare la arme” de 12 pagini în  weekend-ul în care oraşul New York a intrat în lockdown, a spus Mason celor de la Entertainment Weekly, pe care Mason a trimis-o apoi producătorului Adam Goodman într-un email cu subiectul “Idee nebunească!”. Goodman şi cu Bay au semnat contractul a doua zi.

Proiectul a fost primul care a reinceput filmările în Los Angeles pe 8 iulie, cu măsuri de protecţie cum ar fi testarea frecventă, o echipă de filmare de maxim 40 de oameni şi separarea de actori. Totuşi, producţia a primit un ordin de interzicere a filmărilor de la Sag-Aftra de tip “do not work order” cu câteva zile înainte deoarece producătorii  “nu fuseseră transparenţi cu privire la protocoalele de securitate”. Ordinul a fost ridicat pe 2 iulie, astfel încât filmările au fost lăsate să înceapă.

Songbird nu este singurul proiect de la Hollywood care foloseşte carantina ca inspiraţie şi încearcă să facă divertisment din trauma colectivă – filmul lui Freeform- Love in the Time of Corona, filmul de la NBC -Connecting …, şi cel de la Netflix- Social Distance toate au luat pandemia ca premisă pentru critical reviews.

Dar în timp ce aceste filme s-au străduit să prezinte o perspectivă dintr-o anumită felie de carantină – a celor care şi-au permis să stea acasă în primele zile de izolare – Songbird priveşte spre un mai stilzat viitor întunecos ca “divertisment de popcorn” şi pare de asemeni să facă aluzie la cele mai crunte teorii ale conspiraţiei de dreapta asupra guvernului care foloseşte pandemia pentru a exercita un control asupra populaţiei.

“Este o lume distopică înfricoşătoare, dar este un film romantic despre doi oameni care vor să fie împreună şi nu pot,” a declarat Mason pentru Entertainment Weekly. “Este Romeo şi Julieta, dar ei sunt separaţi de uşa de la intrare si de virus.”

Morgan (@LeimertCreative)

Vă amintiţi când a fost  9/11 iar filmele s-au ferit să folosească clădirea WTC pentru o vreme din respect?
Mergeţi mai departe cu două decade şi oamenii sunt atât de lipsiţi de respect acum când ne loveşte o tragedie şi mai cumplită; este un film de groază de michael bay despre asta CA ŞI CUM NE-AM AFLA EXACT ÎN MIJLOCUL EVENIMENTULUI.
chiar aşa…

October 29, 2020

Indiferent de intenţie, folosirea unei pandemii care continuă să zdruncine familii a uimit pe unii care îşi amintesc chiar abordarea diferită a altei tragedii de neşters din psihicul naţiunii.

Traducerea: Costin Ştirbu

 

Comentariu saccsiv:

N-am vazut filmul, insa este limpede ca ceea ce-l supara pe autorul articolului este faptul ca Songbird face “aluzie la cele mai crunte teorii ale conspiraţiei de dreapta despre guvernul care foloseşte pandemia pentru a exercita un control asupra populaţiei”.

Vom vedea daca, intr-adevar, abordeaza “teoria conspiratiei”, dar daca o face, atunci intrebarea de nota 10 este: de ce l-am facut?

Caci de distractie sigur nu l-au facut…

Cititi va rog si:

Ati vazut Dosarele X (“X Files”), sezonul 10? Episodul 1 este poate cel mai anti sistem film produs vreodata iar in episodul 6 ni se spune ca prin vaccinarea in masa le vom permite sa ne modifice ADN-ul, astfel incat la momentul ales de papusari, intreaga omenire se va imbolnavi cumplit

 

22 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. M. Uriel said, on noiembrie 3, 2020 at 7:03 pm

    Everyone in Liverpool to be tested for coronavirus as armed forces deployed in city

    https://www.dailystar.co.uk/news/latest-news/everyone-liverpool-tested-covid-19-22947584

    Apreciază

  2. Mihai T said, on noiembrie 3, 2020 at 7:32 pm

    Nu vă recomand să vizionați trailerul, pentru că are și o scenă sexuală.
    Trebuie să fim oameni cu discernământ. Este posibil să fie într-adevăr programare predictivă. Dar este posibil să fie doar film de Hollywood. Au văzut oportunitatea de a face bani din acest subiect. Numai că efectul s-ar putea să fie invers. Nu știu dacă lumea va aprecia un asemenea film.
    (în cheia programării predictive … spun că acel cântec (care apare obsesiv în trailer) e o piesă de la Bob Marley. Această piesă apare și în ”I am legend” din 2007, care prezintă un viitor distopic unde majoritatea oamenilor au fost răpuși de un virus ucigaș. De mai mulți ani erau zvonuri că vor face un film anterior lui ”I am legend” (ceea ce la ei se numește ”prequel”). Faptul că au pus în trailer acest cântec s-ar putea să fie un mesaj subtil în acest sens. De asemenea, în trailer zice că acest virus fictiv covid-23 afectează creierul, ceea ce seamănă suspect de mult cu virusul din I am legend … care se poate spune că afecta creierul (pentru cei care supraviețuiau) din moment ce deveneau niște zombie cu minime rămășițe de viață umană. )
    Câteva chestii care apar în trailer:
    – oamenii se scanează singuri folosind telefonul (probabil o procedură obligatorie). Dacă rezultatul este positiv, vine armata la ușa respectivului;
    – bolnavii sunt ținuți în lagăre;
    – străzile sunt pustii;
    – există oameni imuni;
    – bilanțul morților este foarte mare;
    – armata este pe străzi, și există puncte de control din loc în loc;
    – se pare că unii vecini de bloc se toarnă între ei;
    – armata te împușcă pe loc dacă nu cooperezi;
    Mai spun o dată: ar putea să fie predictiv, dar ar putea și să nu fie. Dacă i-a dat cuiva prin cap să facă un asemenea film și să mizeze pe efectul horror, atunci era normal pentru el să se gândească la cele mai de coșmar chestii pe acest subiect. Numai că s-ar putea s-o dea în bară pe partea financiară … se pare că oamenii nu agreează conceptul. Oamenii n-au chef să dea bani la cinema pentru a se necăji mai tare decât sunt deja.

    Programarea predictivă e una din variante. O altă variantă ar fi:
    – e un comentariu (hiperbolizat) despre ce se întâmplă în jur, ceva de genul: ”uitați la ce aberații se poate ajunge”
    Sau poate fi poate fi pur și simplu o poveste. Vor să bată fierul cât e cald, și să scoată bani din asta (ceea ce s-ar putea să nu reușească).

    Apreciază

  3. Radu Humor said, on noiembrie 3, 2020 at 7:35 pm

    De ce se tem să nu câştige Trump :

    https://youtu.be/QooZ2bHjP4w şi

    Apreciază

  4. corona pentru toți said, on noiembrie 3, 2020 at 7:47 pm

    Filmul Songbird a fost lansat pe Netflix prin ianuarie 2020 când plandemia nu lovise încă SUA. Atunci se desfășura doar tăvălugul propagandei MK apocaliptice, care pregătea (fezanda) oamenii de rând pentru catastrofa biologică ce urma să-i pască. Numai că Songbird a fost făcut prin 2019, înainte ca oricărui om de rând să-i treacă prin minte vreun gând legat de vreo pandemie. Data lansării filmului a fost însă foarte bine aleasă, iar prin conținutul filmului oamenii sunt pregătiți pentru ce se pare că-i așteaptă, asta numai dacă acceptă povestea cu virusul, și se pare că totul merge pe roate. America e la fel de mascată ca și noi, autohtonii, de parcă ar fi un permanent halloween. Bine planificată treaba.

    Apreciază

    • mario said, on noiembrie 3, 2020 at 8:52 pm

      Tu vorbesti de filmul Pandemic https://en.wikipedia.org/wiki/Pandemic:_How_to_Prevent_an_Outbreak care a fost lansat pe netflix in ianuarie inainte ca covid19 sa fie declarata pandemie.
      Songbird a fost lansat doar trailer pe 2 nov a.c. iar filmul va fii lansat undeva in primavara 2021.
      Este programare predictiva la greu ca sa obisnuiasca oamenii cu tot planul lor malefic.

      Apreciază

      • corona pentru toți said, on noiembrie 3, 2020 at 9:21 pm

        Da, așa este, e vorba doar de trailer, dar și așa treaba tot suspectă este. Filme despre pandemii la kilogram.

        Apreciază

  5. Mihai T said, on noiembrie 3, 2020 at 8:06 pm

    O bucată din descrierea de la videoclipul pe care l-ați pus:

    ”După patru ani de carantină, virusul s-a schimbat … la fel și oamenii …
    În terifiantul thriller SONGBIRD, lumea este în al patrulea an de restricții, iar covid-19 a suferit mutații succesive până la COVID-23. Americanii infectați sunt luați cu forța din casă și băgați în lagăre de carantină din care nu există nicio scăpare, iar câțiva oameni curajoși luptă împotriva autorităților”.

    Apreciază

  6. M. Uriel said, on noiembrie 3, 2020 at 8:23 pm

    Filmul Songbird va fi lansat in 2021

    Apreciază

  7. M. Uriel said, on noiembrie 3, 2020 at 8:28 pm

    World Economic Forum: 8 predictions for the world in 2030

    Apreciază

  8. tataia said, on noiembrie 3, 2020 at 9:21 pm

    Criticile negative la adresa filmului sint vrajeli de doi lei. Prin acest film ei ne spun pe fata ce va urma. In felul acesta detensioneaza situatia iar lumea accepta mai docila „inevitabilul”.

    Apreciat de 1 persoană

  9. marian said, on noiembrie 3, 2020 at 10:32 pm

    Foarte interesant articolul, de aceea am vrut sa aflu date despre timpul necesar productiei unui film.
    Filmul a fost lansat anul acesta, insa e interesant cum au “ghicit” ei ca epidemia din China va deveni pandemie și că, iată că se tot prelungește.
    Spun asta pt ca productia unui film dureaza in medie peste 850 de zile.

    https://stephenfollows.com/how-long-the-average-hollywood-movie-take-to-make/

    Apreciat de 1 persoană

  10. hristodom said, on noiembrie 3, 2020 at 11:46 pm

    posibil ca scopul acestui film este sa bage si mai mult frica in oameni

    Apreciat de 1 persoană

  11. Cornel said, on noiembrie 4, 2020 at 12:52 am

    Ce se intimpla in Canada? Se pare ca se construiesc, in mare secret, lagare de concentrare, iar marii politruci ai tarii – intrebati unde se construiesc, cite se construiesc, in ce scop si pentru citi oameni in total -, REFUZA pur si simplu sa raspunda acestor intrebari pe care Randy Hillier le tot repeta in Parlamentul provinciei Ontario incepind din luna iulie.

    Apreciat de 1 persoană

  12. kosk said, on noiembrie 4, 2020 at 8:05 pm

    au făcut și rușii o mini serie „post apocaliptică” cu un virus care te face zombie(tuse convulsivă, sânge, bande înarmate tot tacâmul) se numește To the Lake..

    Apreciază

  13. […] SONGBIRD – un film din 2020 de Michael Bay (regizorul “Transformers”) despre … a 214-a săpt… […]

    Apreciază

  14. […] SONGBIRD – un film din 2020 de Michael Bay (regizorul “Transformers”) despre … a 214-a săpt… […]

    Apreciază

  15. […] SONGBIRD – un film din 2020 de Michael Bay (regizorul “Transformers”) despre … a 214-a săpt… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.