SACCSIV – blog ortodox

Preot grec arestat pentru că a îndemnat credincioșii să nu poarte măști de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului

Posted in ADORMIREA MAICII DOMNULUI, Coronavirus, Grecia, masca de protectie, PREOT by saccsiv on august 20, 2020

ORTHODOX CHRISTIANITY: GREEK PRIEST ARRESTED FOR URGING FAITHFUL NOT TO WEAR MASKS ON FEAST OF DORMITION

Preot grec arestat pentru că a îndemnat credincioșii să nu poarte măști de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului

Kalymnos, Grecia, 17 august 2020

neoskosmos.com

Un preot din insula greacă Kalymnos a fost arestat sâmbătă, după ce un cetățean a făcut plângere cu privire la mesajul preotului de pe rețelele de socializare prin care le cerea credincioșilor să nu poarte măști în biserică de sărbătoarea Adormirii PreaSfintei Născătoare de Dumnezeu, Theotokos.

Preotul a fost reținut de poliție, fiind acuzat că a răspândit știri false care pun în pericol sănătatea publică, potrivit Greek Reporter.

„Nimeni nu ar trebui să poarte mască la sărbătoarea PreaSfintei Născătoare de Dumnezeu, Panaghia!!! Nu trebuie să-i facem rău Doamnei noastre Theotokos. Mama noastră vrea să ne vadă chipurile. Ea vrea sa ne vadă credința!!!! Vrea să ne sărute. Ea vrea să ne binecuvânteze. Te iubim, Panaghia, și sunt sigur că noi, copiii tăi, îți vom oferi această bucurie !!! Nimeni nu va purta mască”, a scris preotul:

neoskosmos.com

Preotul, al cărui nume nu a fost făcut public, a apărut în fața unui procuror din insula Kos și a fost eliberat, având data procesului stabilită pentru 8 octombrie.

În baza temerilor legate de un al doilea val de pandemie în Grecia, toți enoriașii sunt obligați în prezent să poarte măști în biserică, iar toate procesiunile religioase au fost interzise.

Autoritățile grecești deschiseseră anterior dosar penal împotriva Înaltpreasfințitului Mitropolit Nectarie din Corfu pentru încălcarea interdicției de a sluji Sfânta Liturghie a Marii Sărbători a Duminicii Floriilor, și împotriva părintelui George Schoinas din Atena, care a fost fotografiat dând Sfânta Împărtășanie copiilor în luna aprilie.

8/17/2020

 

11 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Cosmin said, on august 20, 2020 at 11:28 am

    Prigoana calificata.

    Apreciază

  2. noname 7 said, on august 20, 2020 at 11:33 am

    A ajuns lumea exact cum profetea Sf. Paisie si Sf. Lavrentie de Cernigov:
    https://mantuireaorg.blogspot.com/2020/07/profetiile-sfantului-paisie-aghioritul.html

    https://mantuireaorg.blogspot.com/2020/07/traim-in-zilele-din-urma.html

    Ma bucur enorm ca Dumnezeu ne-a ajutat si am obtinut macar o dezbatere publica despre legea carantinei. Sa le scriem si despre invatamant. nu vrem ca daca un copil are 7 ore de cura, sa stea 7 ore cu masca . Trimiteti un mesaj la propuneri@ms.ro cu subiectul: „Dezbatere publica privind normele igienice si sanitare in unitatile de invatamant”, cu textul:

    „În data de 18 august 2020, pe site-ul Ministerului Sănătății a fost lansat în dezbatere publică ordinul pentru aprobarea Normelor privind instituirea de măsuri sanitare și de protecție în unitățile de învățământ în perioada pandemiei COVID-19.
    Aceasta HG este o modificare a legii Nr. 1/2011 si a legii Nr. 55/2020. Dat fiind că până la 28 august 2020 se pot primi sugestii/obiecţii din partea cetăţenilor, solicităm ca Ministerul Sănătăţii să afişeze o dată exactă pentru o dezbatere publică propriu-zisă, fizic sau în mediul online.
    Solicităm de asemenea posibilitatea elevilor de a refuza termoscanarea cu termometre fara contact, si jnlocuirea acesteia cu masurarea temperaturii cu termometrul traditional, din MOTIVE DE CONSTIINTA.

    De asemenea, solicitam eliminarea obligativitatii purtarii mastii pentru elevi in timpul orelor de curs, intrucat aceasta este irelevanta: elevii lastreaza distanta necesara in timpul orelor, iar unele studii au aratat efectele daunatoare ale purtarii mastii pe timp indelungat, precum eczeme, eruptii cutanate, acnee, sau hipotoxie.

    Mulţumim!
    Cu deosebită consideraţie,
    Numele.

    Sa ne ajute dumnezeu sa reusim ceva

    Apreciat de 2 persoane

  3. VioletaB said, on august 20, 2020 at 12:33 pm

    Cetățeni îndrăciți și prigonitorii…
    Vrednic este acest părinte care a dat această mărturie de credință, masca e o blasfemie la adresa lui Dumnezeu, mai ales purtata in biserică, in fata sfintelor icoane și a sfintelor moaște.
    Să le dea Dumnezeu gândul cel bun acestor preoți sa se îngrădească de ereticii ecumeniști care au pus stăpânire pe lăcașurile de cult ortodoxe.

    Apreciază

  4. Nikos said, on august 20, 2020 at 1:34 pm

    Bai frate dar astia au innebunit cu totii, chiar si in inima Ortodoxiei, cu toate ca sunt un popor unit si cu atitudine.. N-au invatat nimic din viata Sf. Nectarie din Eghina? N-au invatat ce inseamna sa dai cu piciorul in tepusa?

    Apreciază

    • Vio said, on august 20, 2020 at 11:35 pm

      Intotdeauna se gaseste si cate-o Iuda !!!!

      Apreciază

      • adria said, on august 21, 2020 at 3:21 pm

        Autoritățile nici nu au nevoie să ne supravegheze. Avem destui trădători și colaboratori printre noi, idioți care nu-și pun întrebări, care nu se deranjează să pună la îndoială nimic din ceea ce li se spune. Ei cred că se comportă ca niște cetățeni responsabili dar, de fapt, se fac vinovați de prostie și ignoranță mai mult decât de orice. Încrederea lor deplasată, obediența lor jalnică și slugărnicia lor patetică i-au întărit pe cei care ne-au încălecat. Tragedia este că ne vor trage în jos și pe noi odată cu cu ei.

        Apreciază

  5. Amuza daniel said, on august 20, 2020 at 1:43 pm

    Vă rog să-mi dați o adresă unde sa trimit acte oficiale care atesta ca nu trebuie purtate măștile că sa putem să-l ajutăm pe acest preot.

    Apreciază

  6. Duhul Căpitanului said, on august 20, 2020 at 6:29 pm

    Mărturisitor!

    Apreciază

  7. LN said, on august 20, 2020 at 7:51 pm

    Vrednic este acest preot! Din păcate rari sunt slujitorii Domnului care au curajul mărturisirii în vremurile crunte pe care le trăim.

    Apreciază

  8. astridcezara said, on august 21, 2020 at 1:50 am

    Asa trebuie sa facem toti.SA SPUNEM ADEVARUL ACOLO UNDE NE AFLAM !

    Apreciază

  9. […] Preot grec arestat pentru că a îndemnat credincioșii să nu poarte măști de sărbătoarea Adorm… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.