SACCSIV – blog ortodox

Ce nu inteleg din Starea de Alerta: Articolul 5, (2), a) evacuarea persoanelor / Articolul 65, s) demolarea unor constructii si inundarea controlata a unor terenuri, culturi, plantații sau păduri

Posted in virus by saccsiv on mai 19, 2020

Le gasiti la LEGEA nr. 55 din 15 mai 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19:

http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/225620

Si s-au stabilit si amenzile:

https://www.activenews.ro/stiri/Ce-ne-asteapta-in-starea-de-alerta-Amenzi-de-la-500-la-15.000-de-lei.-Lista-celor-mai-banale-sanctiuni-161548

 

19 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. moonty_man said, on mai 19, 2020 at 8:55 am

    Trump,îi sfidează pe ștrumfii de la oms
    https://www.b1.ro/stiri/externe/donald-trump-hidroxiclorochina-coronavirus-oms-avertisment-331290.html

    Apreciază

  2. Vali said, on mai 19, 2020 at 9:54 am

    Seamana a nationalizare mascata.
    Mie mi se pare ca sunt legate una de alta.
    Scenariu:
    art 5, a)
    guvernul vrea sa construiasca un spital de campanie, sau ceva de genul, necesar bolnavilor de covid, sa zicem. O posibilitate este rechizitionarea unui spatiu existent (gen centru comercial, sala sport, imobil etc)
    sau
    art 65, s)
    statul este interesat de un teren care este considerat util in lupta cu „dujmanul”. Terenul in cauza poate fi „curatat” cu ajutorul benevol, dar extrem de obligatoriu al populatiei si „propietarilor” terenului in cauza. Un fel de „canalul dunare-marea neagra”? unde se stie ca mergeau toti de bunavoie, pt binele natiunii

    Apreciază

  3. Ali said, on mai 19, 2020 at 11:47 am

    Cred ca are legatura cu instalarea antenelor 5G

    Apreciază

  4. rr said, on mai 19, 2020 at 11:52 am

    Donald Trump:

    „Nu vreau ca oamenii să creadă că totul depinde de un vaccin. Cu vaccin sau fără vaccin, revenim la normal. Începem acest proces”

    „În multe cazuri nu există vaccinuri şi există câte un virus ori gripă şi lupţi împotriva lor. Alte lucruri nu au avut niciodată vaccin şi s-au dus”

    Sursa: https://m.defenseromania.ro/trump-redeschide-sua-i-anun-a-cu-sau-fara-vaccin-revenim-la-normal_603214.html

    Medicul legist italian Pasquale Mario Bacco:

    „Aproape 90% dintre persoanele infectate analizate nu au manifestat niciun simptom atribuit COVID-19.”

    „Morții de COVID-19 care înainte erau sănătoși se numără pe degetele de la o mână, întrucât acest virus nu este capabil să ucidă.”

    „Toți (declarati morti de COVID) sunt subiecți care aveau deja speranță de viață foarte scurtă”

    Sursa: https://evz.ro/ni-se-ascunde-adevarul-despre-pandemie-studiu-italiansars-cov-2-nu-e-capabil-sa-ucida.html

    Apreciază

  5. mircea.v said, on mai 19, 2020 at 1:25 pm

    Aia cu inundarea mi-a atras si mie atentia din primul moment. „Deocamdata enigme”

    In alta ordine de idei:

    https://www.petitieonline.com/inaintam_actiune_in_instanta_impotriva_termoscanarii

    Apreciat de 1 persoană

  6. Mihai T said, on mai 19, 2020 at 2:33 pm

    Pot să fie și alte prevederi dubioase. De exemplu, art. 3 alin. 2 zice că starea de alertă poate fi prelungită ori de câte ori o cere situația, cu nu mai mult de 30 de zile. Deci o vor putea prelungi cât vor, în bucăți de câte 30 de zile. Propunerea a venit din partea PNL.

    Apreciat de 1 persoană

  7. Octavian said, on mai 19, 2020 at 3:06 pm

    Pai ce e așa greu de inteles,? Daca ai cultivat ceva pentru a muri de foame îți trimite inundați, și îți dărâmă casa pentru nu stiu, nu înțeleg.
    Nu ai unde sa fugi, toată lumea va fi marcata electronic

    Apreciază

  8. sky said, on mai 19, 2020 at 4:57 pm

    Legea se refera la diferite situatii in care s-ar declara „stare de urgenta”, cum ar fi calamitati naturale si felul in care trebuie actionat. Mai mult ca probabil nu e vorba doar de situatia de acum.
    Si dupa cum suna, e vorba de contraventii in situatia in care aceste lucrari nu sunt efectuate conform legii:
    Art. 65
    Constituie contraventii, in masura in care nu sunt savarsite in astfel de conditii incat sa fie considerate potrivit legii penale infractiuni, urmatoarele fapte savarsite pe durata starii de alerta:
    s) neefectuarea lucrărilor pentru demolarea parțială sau totală a unor construcții, instalații sau amenajări, mutarea/dezmembrarea unor bunuri/mijloace mobile ori pentru inundarea controlată a unor terenuri, culturi, plantații sau păduri, de către persoanele fizice sau juridice ori de către personalul instituțiilor și autorităților publice desemnate potrivit art. 5 alin. (4) lit. g); ( art. 5 alin (4) lit g. nu-l gasesc)

    si Art. 5 (2) a)
    a) evacuarea temporară a persoanelor și bunurilor din zona afectată sau posibil a fi afectată;

    e valabil si in cazul calamitatilor naturale.

    Apreciază

    • saccsiv said, on mai 19, 2020 at 5:14 pm

      sky

      Ai intrat la link? Scrie asa:

      „LEGE nr. 55 din 15 mai 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”

      Apreciază

      • sky said, on mai 19, 2020 at 8:02 pm

        Da, desigur ca am intrat pe link, de acolo am citat articolele, dar mai ciudat decat paragraful s) din Art. 65, este urmatorul paragraf ș):

        ș) împiedicarea de către orice persoană fizică a efectuării lucrărilor pentru demolarea parțială sau totală a unor construcții, instalații sau amenajări, mutarea/dezmembrarea unor bunuri/mijloace mobile ori pentru inundarea controlată a unor terenuri, culturi, plantații sau păduri, stabilite potrivit art. 5 alin. (4) lit. h).

        si mai ciudat e ca Art. 5 alin. (4) nu-l gasesc, il vede careva?
        Din continut pare logic ca ar fi vorba si de alte situatii de „stare de urgenta”. Desigur ca pot sa gresesc pentru ca nu sunt jurist, e doar ce am observat.
        Daca as intra la banuieli, atunci as crede ca e vorba despre posibilitatea de a fi pregatita o lege prin care ar putea demola cladiri (biserici, locuinte) din anumite motive ce sunt mentionate in articolul 5 alin. 4, care nu exista (poate nu-l vad eu) sau va fi adaugat la momentul oportun.

        Apreciază

      • saccsiv said, on mai 19, 2020 at 10:23 pm

        sky

        Excelenta observatie. Aliniatul 4 chiar nu exista dar se face referire la el.

        Apreciază

      • Magda said, on mai 20, 2020 at 10:16 am

        Au facut copy-paste de la starea de urgenta dar nu le-au mai verificat / legat intre ele. Sunt mai prosti decat prevede legea.

        Apreciat de 1 persoană

  9. Dana said, on mai 19, 2020 at 10:27 pm

    Eu nu inteleg nici art.13 b) – ” Pentru personalul propriu triajul epidemiologic constă în măsurarea temperaturii prin termometru noncontact, iar pentru vizitatori triajul se realizează prin măsurarea temperaturii ” Adica personalul trebuie numaidecat expus la raze infrarosii ? Pt. vizitatori cu se masoara temp.? Altii, institutiile, operatorii economici, nu au inteles ca triajul obligatoriu se instituie doar prin ordin comun al ministrului sănătății și ministrului afacerilor interne.

    Apreciază

  10. Dana said, on mai 19, 2020 at 10:52 pm

    Avand ca temei si art. 71 alin. (1) din Legea 55/2020, guvernul a adoptat Hotărârea nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
    https://lege5.ro/Gratuit/gm3tamrvgq3a/hotararea-nr-394-2020-privind-declararea-starii-de-alerta-si-masurile-care-se-aplica-pe-durata-acesteia-pentru-prevenirea-si-combaterea-efectelor-pandemiei-de-covid-19

    Apreciază

  11. Dana said, on mai 19, 2020 at 10:57 pm

    ” Comisiile juridice reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au adoptat marţi raportul comun pentru hotărârea de încuviinţare a stării de alertă instituite luni prin Hotărâre de Guvern de Guvernul Orban.
    https://www.stiripesurse.ro/ultima-ora-parlamentarii-juristi-au-modificat-starea-de-alerta-lista-amendamentelor-votate_1466416.html

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.