SACCSIV – blog ortodox

Elon Musk ne promite ca in 5 – 10 ani va face un cip ce va fi implantat in creier si vom trai ca in filmul Matrix, fara a mai fi nevoie de vorbire pentru a comunica intre noi

Posted in CIPURI by saccsiv on mai 11, 2020

Viitorul e tot mai aproape de noi! Elon Musk: Oamenii nu vor mai avea nevoie să vorbească peste 5 ani. La ce tehnologie lucrează

Capital: Viitorul e tot mai aproape de noi! Elon Musk: Oamenii nu vor mai avea nevoie să vorbească peste 5 ani. La ce tehnologie lucrează

Elon Musk, miliardarul care deţine companiile Tesla şi SpaceX, lucrează la o tehnologie care va permite oamenilor să nu mai aibă nevoie de vorbire pentru a comunica între ei. Totul va fi ca în filmul Matrix, spune Musk.

Antreprenorul miliardar Elon Musk a declarat că lucrează la o tehnologie datorită căreia, în doar cinci ani, limbajul uman ar putea deveni perimat, relatează The Independent. CEO-ul companiilor Tesla şi SpaceX a făcut această predicţie pentru podcastul Joe Rogan Experience, în cadrul unei discuţii pe tema companiei sale de neurotehnologie, Neuralink.

Musk şi-a exprimat speranţa că firma sa de neurotehnologie va reuşi să conecteze un dispozitiv Neuralink la un creier uman, pentru prima dată, anul viitor. Cipul, alimentat de baterie, va fi implantat în craniu, iar electrozii asociaţi vor fi introduşi în creier „cu foarte multă atenţie”.

„Poate fi inserat oriunde în creier, deci ar putea fi ceva care ar ajuta la vindecarea problemelor de vedere”, a spus Musk. „În principiu, poate rezolva aproape orice este în neregulă cu creierul”, a adăugat antreprenorul.

Totul va deveni ca în „The Matrix”, crede Elon Musk

Deşi dispozitivele din primă generaţie se vor concentra pe tratarea leziunilor cerebrale şi a tulburărilor, Musk a spus că, ulterior, acestea vor fi capabile de mult mai mult.

„Nu va trebui să vorbiţi”, a spus Musk, adaugând că vom putea face totuşi acest lucru „din motive sentimentale”. „Veţi putea comunica foarte repede şi cu mult mai multă precizie… Nu sunt sigur ce se va întâmpla cu limba. Într-o situaţie de genul acesta cred că ar fi ca în „The Matrix”. Vrei să vorbeşti într-o altă limbă? Nicio problemă, doar descarci programul”.

Întrebat cât timp va trece până când compania sa va dezvolta tehnologia suficient de mult pentru ca acest lucru să devină realitate, Musk a estimat că între cinci şi zece ani, „dacă dezvoltarea continuă să accelereze”, scrie Agerpres.

Musk a anunţat în 2017 înfiinţarea proiectului Neuralink ce vizează dezvoltarea unei interfeţe ce leagă creierul de computer, cu aplicabilitate în mai multe domenii. În vara anului trecut, Musk a anunţat, că proiectul Neuralink ar putea fi testat pentru prima dată pe oameni în acest an. „Putem realiza o interfaţă creier-maşină completă”, a declarat el în cadrul unui eveniment organizat la Academia de Ştiinşe din California unde miliardarul şi membrii echipei Neuralink au susţinut o prezentare a stadiului în care se afla cercetarea lor. Proiectul poate „realiza un fel de simbioză cu inteligenţa artificială”, a precizat Musk.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Sateliții Starlink ai lui Elon Musk s-au văzut pe cerul României

CIPUL IMPLANTAT nu-l veti mai putea scoate deoarece va va transforma in ZOMBI?

 

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Mihai T said, on mai 11, 2020 at 2:00 pm

    Inteligență artificială

    Apreciază

  2. Un om said, on mai 11, 2020 at 6:14 pm

    Aici avem posedare demonică, nu știință!

    Apreciază

  3. vlad tepes said, on mai 11, 2020 at 6:38 pm

    Nu, multumim! Ii recomand totusi, sa si-l bage acolo unde Anton a turnat beton!

    Apreciază

  4. Duhul Căpitanului said, on mai 11, 2020 at 8:52 pm

    Pai, ne dă un trend….

    Apreciază

  5. […] Elon Musk ne promite ca in 5 – 10 ani va face un cip ce va fi implantat in creier si vom trai ca i… […]

    Apreciază

  6. […] Elon Musk ne promite ca in 5 – 10 ani va face un cip ce va fi implantat in creier si vom trai ca i… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.