SACCSIV – blog ortodox

Noua pictura in Biserica Suediei: Eden cu Adami homosexuali si Eve lesbiene

Posted in HOMOSEXUALITATE, lesbiene, Suedia by saccsiv on decembrie 7, 2019

“Paradise” by Elisabeth OhlsonWallin. Photo taken by author.

RT: Church of Sweden unveils altarpiece of paradise featuring gay couples and transgender serpent

Biserica Suediei dezvăluie o pictură a paradisului care prezintă cupluri homosexuale și un șarpe transgen

O biserică din Malmo are o nouă pictură menită să celebreze incluziunea, prin înlocuirea lui Adam și Eva în paradis, cu cupluri gay în poziții sugestive, în timp ce șarpele care îi ispitește este reprezentat ca o femeie trangender.

Acest tip de lucrări de ”artă” controversată nu sunt ceva nou. Fotograful și artista Elisabeth Ohlson Wallin a pictat-o in 2012 și a încercat să o doneze Catedralei Skara chiar în timp ce aceasta se pregătea pentru oficierea primei căsătorii homosexuale din istoria ei de 1000 de ani.

Această artistă autodeclarată lesbiană, care are obiceiul de a amesteca imagini religioase cu activismul pro-minorități, a spus la momentul respective că a vrut să testeze dacă Biserica Suediei era cu adevărat prietenoasă cu homosexualii așa cum pretindea atunci când a îmbrățișat căsătoriile homosexuale în 2009. Catedrala Skara a refuzat politicos cadoul motivând că acesta era despre activismul politic și nu despre credință.

Dar iată că au trecut mai mult de șapte ani, și acum Wallin a reușit, chiar dacă nu în orașul ei natal. Biserica Sfântul Pavel din Malmo a acceptat tabloul numit „Paradis” și a dezvelit pictura, duminică, prima zi de Advent. Pastorul Helena Myrstener, a spus că “istoria a fost scrisă” prin prezentarea tabloului LGBT în biserică, într-o postare pe Twiter a unei fotografii a acestuia.

Reimaginarea paradisului a lui Wallina fost inspirată de una dintre lucrările maestrului renascentist Lucas Cranach cel Bătrân. Artista/activista a spus că a vrut să demonstreze că, de la începutul timpului, locul homosexualilor a fost în paradis, mai degrabă decât în iad. Interesant este că interpretarea modernă pare mai pudică în termeni de nuditate decât originalele secolului 16, pentru că ambele lesbiene Eve, au și sanii acoperiți de frunze, nu doar organelle genitale, așa cum este tradițional.

Dar probabil, asta nu este pentru căartista are probleme cu nuditate. La urma urmei, cea mai faimoasă expoziție de fotografie a ei din 2012, “Ecce Homo” inspirată din Biblie – conține o fotografie cu portretizarea botezului lui Iisus, cu manechinul care îl interpretează pe Hristos având părțile genitale complet expuse.

The exhibition “Ecce Home” by Elisabeth OhlsonWallin shown in Belgrade. © AFP / Andrej Isakovic

Biserica Suediei, Biserica de stat a țării scandinave până în 2000 și încă de departe cea mai mare biserică din țară, se mândrește cu îmbrățișarea unei agende de trezire din punct de vedere al libertăților pentru toate tipurile de minorități. Coincidență sau nu, suedezii au părăsit biserica în număr record în ultima vreme, conform sondajelor.

Judecând după unele comentarii pe social media, expunerea acestui tablou altar nu va ajuta prea mult la oprirea acesti Exod. „Politizarea a mers prea departe”,  acomentat la știri un membru, în timp ce a anunțat că părăsește biserica. Un altul a spus că au existat o multime de preoți luminați înbiserica din Suedia, însă radicalii dintr-un „PC-Pack” au transformat-o în propria lor arenă.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Biserica Suediei a proclamat-o pe Greta THUNBERG “succesoare” a lui Iisus Hristos

Episcopesa suedeză a acordat Patriarhului Bartolomeu Ordinul Bisericii sale

 

7 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. kunta kinte said, on decembrie 7, 2019 at 1:45 pm

    Orasul Malmo e capitala violurilor. Harapii au pus stapanire pe o parte a orasului si localnicii pleaca de acolo..

    Apreciază

  2. Nikos said, on decembrie 7, 2019 at 2:55 pm

    Astea sunt „valorile” nordicilor. De fapt ei nu au fost niciodata increstinati cu adevarat. Pe langa asta, Ambasada Suediei din Romania care isi baga nasul in trebuirile societatii noastre, alaturi de multe alte ONG-uri care cu toate au activitati de subminare si spionaj, ar trebui considerate amenintari la adresa sigurantei nationale.

    Apreciază

  3. vlad tepes said, on decembrie 7, 2019 at 6:40 pm

    Si Diavolul are bisericile lui! Unele dintre se afla chiar in Suedistan!

    Apreciază

  4. Duhul Căpitanului said, on decembrie 7, 2019 at 7:05 pm

    Este exact continuarea lucrării șarpelui din Eden.. Numai că Adam și Eva au fost scoși de acolo. De fapt, acești demenți sunt ucenici fideli ai șarpelui . Doar că, vai, nimic necurat nu va întra în Împărăția lui Dumnezeu și, deci nici în rai nu au ce căuta…

    Apreciază

  5. […] Noua pictura in Biserica Suediei: Eden cu Adami homosexuali si Eve lesbiene […]

    Apreciază

  6. […] Noua pictura in Biserica Suediei: Eden cu Adami homosexuali si Eve lesbiene […]

    Apreciază

  7. […] Noua pictura in Biserica Suediei: Eden cu Adami homosexuali si Eve lesbiene […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.