SACCSIV – blog ortodox

INCREDIBIL: Pentru ca şarpele era ilustrat ca o persoană transsexuală, Biserica Suediei a mutat pictura „Eden cu Adami homosexuali si Eve lesbiene”

Posted in Adam, diavol, diavoli, draci, HOMOSEXUALITATE, lesbiene, Suedia, TRANSSEXUALISM by saccsiv on decembrie 14, 2019

Va amintiti?

Noua pictura in Biserica Suediei: Eden cu Adami homosexuali si Eve lesbiene

Au mutat-o. Insa motivul este incredibil…

Imagine principală © Facebook / S:t Pauli kyrka, Malmö; inset: LGBTQ piesa de altar „Paradise” creat de artista Elisabeth Ohlson Wallin în biserica St. Paul din Malmo, Suedia. © AFP / TT News Agency / Johan NILSSON

RT: ‘Many unanswered questions’: Swedish church removes LGBT-themed altarpiece… but NOT for the reason you may think

‘Multe întrebări lăsate fără răspuns’: O biserică din Suedia îndepărtează piesa de altar cu temă LGBT… dar NU din motivul la care v-aţi putea gândi

12 Dec 2019

Get short URL

După două săptămâni de deliberare, o biserică din Suedia a decis că noua achiziţie- o pictură cu tematică LGBT – nu putea servi ca piesă de altar. Şi nu ilustrarea lui Adam şi a Evei ca două cupluri de acelaşi sex era problema. Biserica St. Paul’s din sudul oraşului Malmo a acceptat pictura ca piesă de altar în prima zi de Advent în urmă cu două săptămâni. Lucrarea semnată de fotografa şi artista suedeză Elisabeth Ohlson Wallin a fost menită să simbolizeze inclusivitatea. Aceasta a generat în mod previzibil o serie de discuţii, atrăgând atât laude cât şi controverse în mediul online.

După analiza comentariilor, biserica a decis să scoată pictura şi s-o mute într-o “altă poziţie” din afara altarului, a dezvăluit pastorul Per Svensson miercuri.

Şi nu, nu reinterpretarea poveştii biblice cu Adam şi Eva ca o povestioară cu două cupluri de acelaşi sex dezbrăcate în Grădina Raiului a fost cea care i-a determinat pe oficiali să mute pictura. Partea asta este “complet necontroversată,” a spus Svensson.

Pastorul a avut totuşi o problemă cu şarpele care i-a ispitit pe Adam şi pe Eva şă guste din fructul oprit. În pictură, şarpele era ilustrat ca o persoană transsexuală. “Şarpele simbolizează în mod tradiţional răul, iar transformându-l într-un transsexual ar putea însemna că acesta este rău sau că este diavolul,” a explicat Svensson.

“Biserica Suedeză în mod cert nu asta vrea să spună.”

În plus, pictura conţine mere, un simbol biblic al cunoaşterii, a adăugat pastorul. Asta ridică o întrebare despre tipul de cunoaştere pe care-l portetizează pictura, împreună cu “atât de multe interpretări diferite” ce fac imaginea problematică, a spus Svensson.

Traducerea: Costin Ştirbu

 

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ovidiu said, on decembrie 14, 2019 at 8:47 pm

  Uite-te la planurile jidanesti

  https://www.bitchute.com/video/CcRG4CUuCqA/

  Apreciază

 2. Gheorghe said, on decembrie 14, 2019 at 8:50 pm


  Poate o sa ne explice cineva ce e cu acest trepadus.
  Ar trebui combatut.
  Noua ni se cere toleranta, iar sectarii ne lovesc pe la spate

  Apreciază

 3. Ovidiu said, on decembrie 14, 2019 at 8:51 pm

  https://www.bitchute.com/video/FdbclUSktBw/

  Apreciază

 4. kunta kinte said, on decembrie 14, 2019 at 9:32 pm

  Off topic
  Am citeva intrebari:
  1. De ce nu se mai fac conferinte ASCOR asa cum se faceau cu ceva ani in urma?
  2. Unde gasesc articolul ( scris cred despre pr. Elipidie, nu sunt sigur ca ca fost a lui,oricum a fost a unui parinte grec contemporan) in care era interpretata Cartea Apocalipsei iar papa si Vaticanul erau clar, ca ,fiind ” personajele principale”.?
  3. Ce se intimpla cu Danion Vasile?

  Apreciat de 1 persoană

 5. ioan said, on decembrie 15, 2019 at 12:36 am

  evident, in altar nu era vizibila, asa ca …inca un zgomot si scoasa probabil intr-o zona mai circulata…

  Apreciază

 6. minionita said, on decembrie 15, 2019 at 12:47 pm

  „21. Pentru că, cunoscând pe Dumnezeu, nu L-au slăvit ca pe Dumnezeu, nici nu I-au mulţumit, ci s-au rătăcit în gândurile lor şi inima lor cea nesocotită s-a întunecat.
  22. Zicând că sunt înţelepţi, au ajuns nebuni.
  23. Şi au schimbat slava lui Dumnezeu Celui nestricăcios cu asemănarea chipului omului celui stricăcios şi al păsărilor şi al celor cu patru picioare şi al târâtoarelor.
  24. De aceea Dumnezeu i-a dat necurăţiei, după poftele inimilor lor, ca să-şi pângărească trupurile lor între ei,
  25. Ca unii care au schimbat adevărul lui Dumnezeu în minciună şi s-au închinat şi au slujit făpturii, în locul Făcătorului, Care este binecuvântat în veci, amin!
  26. Pentru aceea, Dumnezeu i-a dat unor patimi de ocară, căci şi femeile lor au schimbat fireasca rânduială cu cea împotriva firii;
  27. Asemenea şi bărbaţii lăsând rânduiala cea după fire a părţii femeieşti, s-au aprins în pofta lor unii pentru alţii, bărbaţi cu bărbaţi, săvârşind ruşinea şi luând cu ei răsplata cuvenită rătăcirii lor.
  28. Şi precum n-au încercat să aibă pe Dumnezeu în cunoştinţă, aşa şi Dumnezeu i-a lăsat la mintea lor fără judecată, să facă cele ce nu se cuvine.
  29. Plini fiind de toată nedreptatea, de desfrânare, de viclenie, de lăcomie, de răutate; plini de pizmă, de ucidere, de ceartă, de înşelăciune, de purtări rele, bârfitori,
  30. Grăitori de rău, urâtori de Dumnezeu, ocărâtori, semeţi, trufaşi, lăudăroşi, născocitori de rele, nesupuşi părinţilor,
  31. Neînţelepţi, călcători de cuvânt, fără dragoste, fără milă;
  32. Aceştia, deşi au cunoscut dreapta orânduire a lui Dumnezeu, că cei ce fac unele ca acestea sunt vrednici de moarte, nu numai că fac ei acestea, ci le şi încuviinţează celor care le fac. ”
  Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel

  Mai e ceva de comentat?

  Apreciază

 7. […] INCREDIBIL: Pentru ca şarpele era ilustrat ca o persoană transsexuală, Biserica Suediei a mutat p… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: