SACCSIV – blog ortodox

Biserica Suediei a proclamat-o pe Greta THUNBERG “succesoare” a lui Iisus Hristos

Posted in incalzirea globala, schimbarea climei by saccsiv on octombrie 4, 2019

Washington Examiner: Church of Sweden proclaimed Greta Thunberg ‘successor’ to Jesus Christ

Biserica Suediei a proclamat-o pe Greta THUNBERG “succesoare a lui Iisus Hristos

de Ellie BUFFKIN | 30 Septembrie 2019, 07:48 PM

Biserica Suediei a declarat-o pe activista de mediu vedetă Greta THUNBERG drept un succesor desemnat al lui Iisus Hristos, într-o postare (pe Twitter n.t.) din 2018 care a ieșit din nou la suprafață în urma discursului ei din fața Națiunilor Unite.

“Anunț! Iisus din Nazaret și-a desemnat acum unul dintre succesori, pe Greta THUNBERG”, afirma postarea de pe 1 Decembrie 2018. Contul, administrat de către biserica Limhamns, “ciripise” anterior mai multe sentimente în legătură cu activismul de mediu.

Reapariția acestei postări a avut loc în același timp cu apariția lui THUNBERG la Națiunile Unite mai devreme în cursul acestei luni, când ea a dat alarma cu privire la schimbările climatice în cadrul unui discurs viral.

“Mesajul meu este că vom fi cu ochii pe voi”, a avertizat THUNBERG într-o sală plină cu lideri mondiali. “Cu toții veniți la noi tinerii pentru speranță, cum de îndrăzniți? Mi-ați furat visele și copilăria cu cuvintele voastre goale și totuși eu sunt una dintre cele norocoase … suntem la începutul unei extincții în masă iar voi nu sunteți în stare decât să vorbiți despre bani și basme despre creștere economică eternă. Cum vă permiteți?”

Biserica Suediei are un istoric în promovarea alarmismului climatic și pe Greta THUNBERG în mod deosebit, notând pe site-ul lor oficial: “Atunci când Amazonul arde, ne adunăm să luptăm împreună pentru Mama Natură (Pământ n.t.).”

În vreme ce unii utilizatori de Twitter s-au amuzat pe seama mesajului care pretindea că THUNBERG este o succesoare a lui Hristos, alții au găsit sugestia drept ofensatoare.

“Mă întreb din nou și din nou, când a fost răpită biserica Suediei de către extremiștii de stânga?” a scris un utilizator.

Alții au avut o ticluire mai sarcastică asupra “ciripitului” (tweet-ului n.t.). “Ar trebui de acum să abandonați sărbătorirea Nașterii Domnului și să începeți să celebrați ziua de naștere a Gretei THUNBERG în schimb?” a scris o persoană. “La urma urmelor, noi, membrii (bisericii n.t.), trebuie să știm cine este Mesia pe care să-l venerăm și căruia să-i aducem omagiu.”

După reculul din Decembrie când a fost încărcat mesajul, biserica a mai scris un al doilea text în care sugera că “succesul” poate fi interpretat în mai multe feluri. La scurt timp după, contul a fost abandonat de-a-ntregul, cu un mesaj de de-logare (adio n.t.) care lua apărarea cinstirii inițiale a lui THUNBERG și care sugera că oricine are dreptul de a-l interpreta pe Iisus în propriul mod.

“Dragă ciripitor (utilizator de twitter n.t.), dacă am rănit pe cineva, ne cerem scuze, nu a fost niciodată în intenția noastră. Sensul nostru a fost să vorbim despre Iisus Hristos în propriul nostru stil. Acum părăsim arena. Vă mulțumim pentru devotament, bucurie și dezbatere. Domnul să vă binecuvânteze! Jonas PERSSON, pastorul epitropiei.”

“Piuiturile” nu au fost șterse, însă contul a fost fidel propriului cuvânt și a rămas inactiv de pe data de 6 Decembrie. Biserica Suediei este cea mai mare biserică creștină din țară, deși (creștinismul n.t.) a încetat să fie religia oficială de stat în 2000.

Tradus & adaptat de Cristian

 

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Un om said, on octombrie 4, 2019 at 12:06 pm

    Ce bătaie ordinară de joc!

    Apreciază

  2. luigilucretiu said, on octombrie 4, 2019 at 12:56 pm

    Partidul pedofililor din Olanda, despre pedofilie: „Așa cum societatea s-a obișnuit cu mariajul între doi bărbați, se va obișnui și cu mariajul între un bărbat și un copil”
    https://www.activenews.ro/externe/Partidul-pedofililor-din-Olanda-despre-pedofilie-%E2%80%9EAsa-cum-societatea-s-a-obisnuit-cu-mariajul-intre-doi-barbati-se-va-obisnui-si-cu-mariajul-intre-un-barbat-si-un-copil-158144

    Apreciază

  3. LN said, on octombrie 4, 2019 at 1:29 pm

    De unde se vede încă o dată (cu toate că nu mai era nevoie) că „biserica Suediei” nu are nici o legătură cu creștinismul.

    Apreciat de 2 persoane

  4. gheorghe said, on octombrie 5, 2019 at 10:54 am

    Sinagoga suedeza – nu prezinta interes, este templu demonic.
    Biserica organizata este adunarea crestinilor care slujeste in casa Domnului, Imparatului fara de asemanare.
    Ei u-si spun „biserica” ci kyrkan, ca si nemtii – kirchen si britanicii – church… incaperea in care se roaga in pozitia CHIRCIT, ghemuit in genunchi.
    Beserica, atat multimea drept-marturisitoare, pravoslavnica dar si basilica – insemnand casa Imparatului – Basileus.
    Asa ceva nu se gaseste la suedezi si – in general – la nici un popor apusean, cazut in erezii fara de sfarsit.

    Apreciază

  5. moontyman said, on octombrie 5, 2019 at 1:10 pm

    Reversul medaliei
    Islamizarea Suediei
    http://www.napocanews.ro/2019/10/suedezii-dau-bir-cu-fugitii-din-suedia-datorita-islamizarii-societatii.html

    Apreciază

  6. […] Biserica Suediei a proclamat-o pe Greta THUNBERG “succesoare” a lui Iisus Hristos […]

    Apreciază

  7. […] Biserica Suediei a proclamat-o pe Greta THUNBERG “succesoare” a lui Iisus Hristos […]

    Apreciază

  8. […] Biserica Suediei a proclamat-o pe Greta THUNBERG “succesoare” a lui Iisus Hristos […]

    Apreciază

  9. unu said, on august 20, 2020 at 10:18 pm

    Vorba unei reclame, bună asta( cu urmașa) !

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.