SACCSIV – blog ortodox

Știu ei ceva și noi nu?! Săptămâna viitoare, între 18 și 21 aprilie, vor fi TESTATE SIRENELE care anunţă situaţiile de urgenţă

Posted in Uncategorized by saccsiv on aprilie 12, 2017

Iata ce putem citi la Sirenele care anunţă situaţiile de urgenţă vor fi testate săptămâna viitoare. Timp de 4 zile vor suna alternativ, între orele 10 şi 15 de pe Adevărul:

Sirenele care anunţă situaţiile de urgenţă vor suna alternativ, în toată ţara, pe parcursul a patru zile, săptămâna viitoare, între orele 10.00 şi 15.00, în cel mai amplu exerciţiu de testare a sirenelor.

Anunţul a fost făcut de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, pe pagina de facebook, cu îndemnul #SHARE ca să nu fim luaţi prin surprindere.

„Săptămâna viitoare, între 18 şi 21 aprilie, începe cel mai amplu exerciţiu de testare a sirenelor care anunţă situaţiile de urgenţă. De-a lungul celor patru zile, sirenele vor suna alternativ, în Capitală şi în judeţele ţării, între orele 10-15”, anunţă DSU.

Locuitorii țării vor auzi semnalul de alarmare, compus din 5 sunete a câte 16 secunde fiecare și vor trebui să urmărească indicațiile autorităților.

 

 

25 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. guti flo said, on aprilie 12, 2017 at 8:06 am

    Instructie!!!……ca asa ne vor…..ascultatori si instruiti!…gata impachetati!

    Apreciat de 1 persoană

  2. Lakos said, on aprilie 12, 2017 at 8:19 am

    Pregătirea pentru război. Mult nu mai este. Vedem ce se intampla in lume, iar România știm bine că o să fie carne de tun.

    Apreciază

  3. Fratele Mihail said, on aprilie 12, 2017 at 9:00 am

    Expoziție ecumenistă la Oradea cu participarea pseudo-episcopului Sofronie. Pentru mai multe poze, dați click pe poza de la începutul articolului.

    http://www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-1-20/uniti-in-premiera-liderii-a-sase-comunitatii-crestine-din-oradea-au-deschis-o-expozitie-comuna-de-paste-la-cetate-133398.html

    Apreciază

  4. Nicoleta said, on aprilie 12, 2017 at 9:06 am

    da-da…, sigur…, „indicatiile autoritatllor”… Vom fi gata incolonati pentru vaccinare si cipuire.

    Apreciat de 1 persoană

  5. Iuliana said, on aprilie 12, 2017 at 10:30 am

    un pic off-topic, iertare: „Prince Charles is a descendant of Vlad the Impaler and now he could become Prince of Transylvania”

    [dupa ce a arătat cui slujeşte prin curcea inversata pe care a facut-o, a mai primit şi invitaţia de a fi „prinţul Transilvaniei”. …şi asta de la un român!!! caci uşor-uşor ne sfâşie în bucăţi pământul apărat şi unit cu trudă şi jertfă de strămoşi, iar plebea feisbucistă în curs de cyborcizare aplaudă frenetic… Foarte trist.]

    http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/prince-charles-descendant-vlad-impaler-10198162

    Apreciat de 2 persoane

  6. geo said, on aprilie 12, 2017 at 11:47 am

    Primarul oraşului Alba Iulia, fostă capitală a Transilvaniei, a trimis o invitaţie oficială către Prinţul de Wales pentru a primi titlul onorific de Prinţ al Transilvaniei. Iniţiativa ”Prince of Wales AND Transylvania” a fost lansată de Transylvania Beyond şi Visit Alba Iulia şi este popularizată prin intermediul ziarului britanic Daily Mirror. ”Este rege în aşteptare de o lungă perioadă de timp, dar acum i s-a oferit un alt titlu – prinţ al Transilvaniei. Invitaţia a venit de la un primar român şi este un titlu onorific. Charles deţine două case vechi de 400 de ani în zonă şi se spune că este vrăjit de Transilvania”, astfel îşi începe ziarul britanic prezentarea iniţiativei. Prinţul Charles are o legătură strânsă cu Transilvania şi nu ezită să spună acest lucru ori de câte ori ajunge aici. Pe lângă vacanţele pe care le petrece pe aceste meleaguri, Prinţul pare că are şi sânge de român, fiind unul dintre urmaşii lui Vlad Ţepeş. Legătura lui cu Transilvania ar putea fi şi mai strânsă şi asta datorită primarului din Alba Iulia. Mircea Hava a trimis o invitaţie oficială către Prinţul Charles prin care îi oferă titlul onorific de Prinţ al Transilvaniei. De asemenea, primarul l-a invitat pe moştenitorul Coroanei britanice să viziteze Alba Iulia, fostă capitală a provinciei Transilvania. „Ştim cât de mult iubiţi Transilvania. A devenit a doua dumneavoastră casă şi aţi fost cel mai valoros ambasador al regiunii. În repetate rânduri aţi afirmat că vă trageţi rădăcinile din legenda lui Vlad Ţepeş. Pentru că iubiţi Transilvania aşa de mult, ne-am gândit că ce ar fi dacă, în loc să fiţi Prinţul de Wales, să fiţi Prinţul de Wales şi de Transilvania. Trebuie să recunoaşteţi «Prinţul de Wales şi de Transilvania» este un mod fantastic de a vă introduce, ar putea fi un subiect grozav pentru a începe o conversaţie”, scrie în invitaţia trimisă Prinţului Charles, potrivit mirror.co.uk.

    http://adevarul.ro/locale/alba-iulia/printul-charles-putea-deveni-print-transilvania-invitatie-adresata-primarul-alba-iulia-1_58ec8bdf5ab6550cb828c7cf/index.html

    http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/prince-charles-descendant-vlad-impaler-10198162

    Apreciază

  7. Gazpromie said, on aprilie 12, 2017 at 12:29 pm

    Ei stiu ca sunteti idioti, voi nu stiti.

    Apreciază

  8. acelas said, on aprilie 12, 2017 at 2:43 pm

    ce disperat e asta ..

    jocurile cui le face? Se pare ca are nu numai o predilectie, ci si o „strategie” pe agenda sa legat de Sanatate ..

    cifre imbucuratoare …

    http://www.tolo.ro/2017/04/12/niciun-transplant-de-ficat-la-sf-maria-in-2017-date-oficiale-donatorii-in-romania-au-scazut-la-o-treime-fata-de-2016-de-ce-familiile-nu-mai-ofera-organele/

    are o agenda „straina” ?

    Apreciat de 1 persoană

  9. isa said, on aprilie 12, 2017 at 3:50 pm

    Urmeaza lepadarea in noaptea Sfintelor Pasti: https://www.dcnews.ro/protestatarii-in-strada-in-noapte-de-pa-te-2017-romania-a-inviat_539293.html

    Apreciat de 1 persoană

  10. Ana Maria said, on aprilie 12, 2017 at 9:04 pm

    Mig-uri deasupra Mangaliei, acum!

    Apreciat de 1 persoană

    • Nicoleta said, on aprilie 12, 2017 at 11:49 pm

      libelule pe cerul Bucurestiului. Tot mai multe si tot mai des. Si jandarmerie inarmata pana in dinti in statiile de metrou. Apoi, in Piata unirii duba (!!) pe care scrie pompieri?… Alba, cu zabrele, ca cea folosita la 1900 toamna cand se carau prizonierii dintr-o locatie in alta.

      Apreciază

  11. pamaio said, on aprilie 12, 2017 at 10:51 pm

    Iata ce scrie la pag. 86 in cartea Impotriva falsei uniri bisericesti,scrisa de dr. Alexandrios Kalomiros (editia electronica Apologeticum 2006):

    Asadar,,cand ” uraciunea pustiiri” va sta in locul sfant al lui D-zeu.fie ca atunci cei credinciosi sa fuga in munti(1) fie ca ei sa-si inalte mintea spre culmile vietii spirituale ,fie ca ei sa puna capat legaturilor cu oamenii morti ai lumii.Cine a urcat in incaperile inalte ale rugaciunii (2) sa nu coboare din acea convorbire cereasca spre grijile desarte ale acestei lumi , iar „cel ce va fi in tarina”,(3) cel ce va face lucrarile lui D-zeu sa nu se intoarca spre lucrurile desarte ale oamenilor. Si vai acelor suflete care vor purta prunc in pantec (4) ,dar care nu vor avea roade sprituale, si vai celor hraniti cu lapte ,dar care nu au gustat din hrana trainica a duhului ! Rugati-va ,asadar,ca sfarsitul lumii sa nu va gaseasca in imprejurari grele,cu inima inghetata si cu spiritul incatusat (5).

    (1) Matei 24:16 Atunci cei din Iudeea sa fuga in munti.
    (2) Matei 24:17 Cel ce va fi pe casa sa nu se coboare, ca sa-si ia lucrurile din casa.
    (3) Matei 24:18 Iar cel ce va fi in tarina sa nu se intoarca inapoi, ca sa-si ia haina.
    (4) Matei 24:19 Vai de cele insarcinate si de cele ce vor alapta in zilele acelea!
    (5) Matei 24:20 Rugati-va ca sa nu fie fuga voastra iarna, nici sambata.

    Cartea se poate citi la http://www.sfantamaria.ca/sites/default/files/carti/ak_impotriva_falsei_uniri.pdf ( a se vedea pag. 45).

    Apreciază

  12. Alex said, on aprilie 13, 2017 at 12:41 am

    Internetul Ascuns – DARKNET

    Apreciat de 1 persoană

  13. mihay2016 said, on aprilie 13, 2017 at 1:12 am

    Kim Jung Un has ordered the evacuation 600,000 citizens from the capital of Pyongyang. Igor Korotchenko is the editor and chief of the National Defense Journal he seems to think the US may use a Nuclear strike on the capital or up to 600 Tomahawk cruise Missiles over whelming North Korea’s response capabilities. Se cam incinge treaba KOREA De Nord cu SUA

    Apreciază

  14. geo said, on aprilie 13, 2017 at 10:23 am

    Joia Mare, ziua Cinei celei de Taina

    În Sfânta și Marea zi Joi, așa cum este mărturisit în sinaxarul Utreniei, dumnezeieștii Părinți, care pe toate le-au rânduit bine, urmând predaniilor dumnezeieștilor Apostoli și Sfintelor Evanghelii, ne-au lăsat spre prăznuire patru lucruri: sfânta spălare a picioarelor; Cina cea de Taină, adică încredințarea înfricoșătoarelor Taine, rugăciunea cea mai presus de fire și Vânzarea Domnului.

    În această zi, dimineața, se citesc Ceasurile al treilea, al șaselea și al nouălea (fără stâlpi și fără catisme), apoi Obednița și Vecernia unită cu Liturghia Sfântului Vasile cel Mare. La rânduiala Proscomidiei din această zi, preotul scoate încă un Sfânt Agneț pentru împărtășirea bolnavilor și a pruncilor din tot cursul anului. Acest Sfânt Agneț va fi sfărâmat, uscat și pregătit marți, în Săptămâna Luminată, la Utrenie, iar mai apoi așezat în Sfântul Chivot ce se află pe Sfânta Masă. La anumite perioade de timp, dar nu în fiecare an, Bisericile autocefale sfințesc, în Joia Mare, Sfântul și Marele Mir.

    De asemenea, la Liturghia din Joia Mare, la unele catedrale chiriarhale și mănăstiri are loc și o rânduială mai specială, „Spălarea picioarelor”, ce se săvârșește după citirea Rugăciunii amvonului. Atunci preotul sau arhiereul iese din biserică, așa cum este îmbrăcat, cu cădelnița în mână și cu făclii aprinse la locul special pregătit pentru spălare și unde sunt rânduiți 12 frați care vor fi spălați de către cel mai mare. Între cei 12 frați trebuie să se afle și un portar, și un econom, spre amintirea lui Petru. Cei 12 frați cântă psalmul 50, iar apoi cântăreții cântă tropare din Canonul zilei. „Arătat-a ucenicilor, Stăpânul, chip de smerenie. Că Cel ce îmbracă cerul cu nori S-a încins cu ștergarul și Și-a plecat genunchii pentru a spăla picioarele slugilor; întru a Cărui mână este suflarea tuturor celor ce sunt (din Cântarea a 5-a, Glasul al 6-lea).

    Apoi se cântă stihirile spălării, care sunt o invitație la smerenie, la pocăință, spre împlinirea poruncilor dumnezeiești și spre curățire sufletească: „Cel ce Te-ai încins cu ștergarul și ai spălat picioarele ucenicilor, Hristoase Dumnezeule, spală gândul sufletului nostru, și ne încinge pe noi cu legătură duhovnicească, spre a face poruncile Tale și a cânta bunătatea Ta”.
    Potrivit rânduielii, după spălarea picioarelor, slujitorul rostește această rugăciune: „Doamne, Dumnezeul nostru, Cel ce, după multă mila Ta, Te-ai smerit pe Tine însuți luând chip de rob; Care în vremea patimilor Tale celor mântuitoare și făcătoare de viață, de bunăvoie ai voit a cina cu Sfinții Tăi Ucenici și Apostoli, și după aceea Te-ai încins cu fota și ai spălat picioarele lor, dându-le lor chip de smerenie și de dragoste unul către altul, și ai zis: Precum am făcut Eu vouă, așa și voi să faceți unul altuia, însuți și acum Stăpâne, vino în mijlocul nevrednicilor robilor Tăi, care urmăm pildei Tale și spală toată întinăciunea și necurăția sufletelor noastre; ca spălând praful ce s-a lipit de noi prin păcate și ștergându-ne unul pe altul cu ștergarul dragostei, să putem plăcea Ție în toate zilele vieții noastre și să aflăm milă înaintea Ta”.

    Tot în Sfânta și Marea Joi, seara, se săvârșește denia celor 12 Evanghelii. Cuprinsul principal al deniei îl alcătuiesc cele 12 Evanghelii, care se citesc în tot cursul slujbei, Sfânta Evanghelie fiind așezată pe analog în fața ușilor împărătești. La finalul fiecărei Evanghelii citite se zice: „Slavă îndelung răbdării Tale, Doamne, slavă Ție, Doamne, slavă Ție”, fiind astfel preamărită îndelunga-răbdare a Domnului nostru Iisus Hristos. De asemenea, în cadrul acestei Utrenii sunt cântate cele 15 antifoane speciale ale zilei, iar când se ajunge la Antifonul al 15-lea: „Astăzi s-a spânzurat pe lemn Cel ce a spânzurat pământul pe ape”, se trag clopotele, iar preotul purtând pe umeri Sfânta Cruce o așază în mijlocul bisericii spre închinare, o cădește de trei ori și face trei metanii mari. La finalul Antifonului al 15-lea se cântă sedelna „Răscumpăratu-ne-ai pe noi din blestemul legii, cu scump sângele Tău, pe Cruce fiind pironit și cu sulița împuns, nemurire ai izvorât oamenilor, Mântuitorul nostru, slavă Ție!”, ce se mai rostește în taină de preot la Proscomidie. Urmează mai apoi celelalte după rânduială, între care mai sunt rostite Fericirile, cu cele nouă stihiri, precum și Prochimenul special „Împărțit-au hainele Mele loruși, iar pentru cămașa mea au aruncat sorți”.

    Apreciază

    • geo said, on aprilie 13, 2017 at 10:24 am

      Capitolul 14
      1. Şi după două zile erau Paştile şi Azimile. Şi arhiereii şi cărturarii căutau cum să-l prindă cu vicleşug, ca să-L omoare.
      2. Dar ziceau: Nu la sărbătoare, ca să nu fie tulburare în popor.
      3. Şi fiind El în Betania, în casa lui Simon Leprosul, şi şezând la masă, a venit o femeie având un alabastru, cu mir de nard curat, de mare preţ, şi, spărgând vasul, a vărsat mirul pe capul lui Iisus.
      4. Dar erau unii mâhniţi între ei, zicând: Pentru ce s-a făcut această risipă de mir?
      5. Căci putea să se vândă acest mir cu peste trei sute de dinari, şi să se dea săracilor. Şi cârteau împotriva ei.
      6. Dar Iisus a zis: Lăsaţi-o. De ce îi faceţi supărare? Lucru bun a făcut ea cu Mine.
      7. Că pe săraci totdeauna îi aveţi cu voi şi, oricând voiţi, puteţi să le faceţi bine, dar pe mine nu Mă aveţi totdeauna.
      8. Ea a făcut ceea ce avea de făcut: mai dinainte a uns trupul Meu, spre înmormântare.
      9. Adevărat zic vouă: Oriunde se va propovădui Evanghelia, în toată lumea, se va spune şi ce-a făcut aceasta, spre pomenirea ei.
      10. Iar Iuda Iscarioteanul, unul din cei doisprezece, s-a dus la arhierei ca să li-L dea pe Iisus.
      11. Şi, auzind ei, s-au bucurat şi au făgăduit să-i dea bani. Şi el căuta cum să-L dea lor, la timp potrivit.
      12. Iar în ziua cea dintâi a Azimilor, când jertfeau Paştile, ucenicii Lui L-au întrebat: Unde voieşti să gătim, ca să mănânci Paştile?
      13. Şi a trimis doi din ucenicii Lui, zicându-le: Mergeţi în cetate şi vă va întâmpina un om, ducând un urcior cu apă; mergeţi după el.
      14. Şi unde va intra, spuneţi stăpânului casei că Învăţătorul zice: Unde este odaia în care să mănânc Paştile împreună cu ucenicii Mei?
      15. Iar el vă va arăta un foişor mare aşternut gata. Acolo să pregătiţi pentru noi.
      16. Şi au ieşit ucenicii şi au venit în cetate şi au găsit aşa precum le-a spus şi au pregătit Paştile.
      17. Iar făcându-se seară, a venit cu cei doisprezece.
      18. Pe când şedeau la masă şi mâncau, Iisus a zis: Adevărat grăiesc vouă că unul dintre voi, care mănâncă împreună cu Mine, Mă va vinde.
      19. Ei au început să se întristeze şi să-I zică, unul câte unul: Nu cumva sunt eu?
      20. Iar El le-a zis: Unul dintre cei doisprezece, care întinge cu Mine în blid.
      21. Că Fiul Omului merge precum este scris despre El; dar vai de omul acela prin care este vândut Fiul Omului. Bine era de omul acela dacă nu s-ar fi născut.
      22. Şi, mâncând ei, a luat Iisus pâine şi binecuvântând, a frânt şi le-a dat lor şi a zis: Luaţi, mâncaţi, acesta este Trupul Meu.
      23. Şi luând paharul, mulţumind, le-a dat şi au băut din el toţi.
      24. Şi a zis lor: Acesta este Sângele Meu, al Legii celei noi, care pentru mulţi se varsă.
      25. Adevărat grăiesc vouă că de acum nu voi mai bea din rodul viţei până în ziua aceea când îl voi bea nou în împărăţia lui Dumnezeu.
      26. Şi după ce au cântat cântări de laudă, au ieşit la Muntele Măslinilor.
      27. Şi le-a zis Iisus: Toţi vă veţi sminti, că scris este: „Bate-voi păstorul şi se vor risipi oile”.
      28. Dar după învierea Mea, voi merge mai înainte de voi în Galileea.
      29. Iar Petru I-a zis: Chiar dacă toţi se vor sminti întru Tine, totuşi eu nu.
      30. Şi i-a zis Iisus: Adevărat grăiesc ţie: Că tu astăzi, în noaptea aceasta, mai înainte de a cânta de două ori cocoşul, de trei ori te vei lepăda de Mine.
      31. El însă spunea mai stăruitor: Şi de-ar fi să mor cu Tine, nu Te voi tăgădui. Şi tot aşa ziceau toţi.
      32. Şi au venit la un loc al cărui nume este Ghetsimani, şi acolo a zis către ucenicii Săi: Şedeţi aici până ce Mă voi ruga.
      33. Şi a luat cu El pe Petru şi pe Iacov şi pe Ioan şi a început a Se tulbura şi a Se mâhni.
      34. Şi le-a zis lor: Întristat este sufletul Meu până la moarte. Rămâneţi aici şi privegheaţi.
      35. Şi mergând puţin mai înainte, a căzut cu faţa la pământ şi Se ruga, ca, de este cu putinţă, să treacă de la El ceasul (acesta).
      36. Şi zicea: Avva Părinte, toate sunt Ţie cu putinţă. Depărtează paharul acesta de la Mine. Dar nu ce voiesc Eu, ci ceea ce voieşti Tu.
      37. Şi a venit şi i-a găsit dormind şi a zis lui Petru: Simone, dormi? N-ai avut tărie ca să veghezi un ceas?
      38. Privegheaţi şi vă rugaţi, ca să nu intraţi în ispită. Căci duhul este osârduitor, dar trupul neputincios.
      39. Şi iarăşi mergând, s-a rugat, acelaşi cuvânt zicând.
      40. Şi iarăşi venind, i-a găsit dormind, căci ochii lor erau îngreuiaţi şi nu ştiau ce să-I răspundă.
      41. Şi a venit a treia oară şi le-a zis: Dormiţi de acum şi vă odihniţi! E gata! A sosit ceasul. Iată Fiul Omului este dat în mâinile păcătoşilor.
      42. Sculaţi-vă să mergem. Iată, cel ce M-a vândut s-a apropiat.
      43. Şi îndată, încă vorbind El, a venit Iuda Iscarioteanul, unul din cei doisprezece, şi cu el mulţime cu săbii şi cu ciomege, de la arhierei, de la cărturari şi de la bătrâni.
      44. Iar vânzătorul le dăduse semn, zicând: Pe care-L voi săruta, Acela este. Prindeţi-L şi duceţi-L cu pază.
      45. Şi venind îndată şi apropiindu-se de El, a zis Lui: Învăţătorule! Şi L-a sărutat.
      46. Iar ei au pus mâna pe El şi L-au prins.
      47. Unul din cei ce stăteau pe lângă El, scoţând sabia, a lovit pe sluga arhiereului şi i-a tăiat urechea.
      48. Şi răspunzând, Iisus le-a zis: Ca la un tâlhar aţi ieşit cu săbii şi cu toiege, ca să Mă prindeţi.
      49. În fiecare zi eram la voi în templu, învăţând, şi nu M-aţi prins. Dar acestea sunt ca să se împlinească Scripturile.
      50. Şi, lăsându-L, au fugit toţi.
      51. Iar un tânăr mergea după El, înfăşurat într-o pânzătură, pe trupul gol, şi au pus mâna pe el.
      52. El însă, smulgându-se din pânzătură, a fugit gol.
      53. Şi au dus pe Iisus la arhiereu şi s-au adunat acolo toţi arhiereii şi bătrânii şi cărturarii.
      54. Iar Petru, de departe, a mers după El, până a intrat înăuntru în curtea arhiereului şi şedea împreună cu slugile, încălzindu-se la foc.
      55. Arhiereii şi tot sinedriul căutau împotriva lui Iisus mărturie ca să-L dea la moarte, dar nu găseau.
      56. Că mulţi mărturiseau mincinos împotriva Lui, dar mărturiile nu se potriveau.
      57. Şi ridicându-se unii, au dat mărturie mincinoasă împotriva Lui, zicând:
      58. Noi L-am auzit zicând: Voi dărâma acest templu făcut de mână, şi în trei zile altul, nefăcut de mână, voi clădi.
      59. Dar nici aşa mărturia lor nu era la fel.
      60. Şi, sculându-se în mijlocul lor, arhiereul L-a întrebat pe Iisus, zicând: Nu răspunzi nimic la tot ce mărturisesc împotriva Ta aceştia?
      61. Iar El tăcea şi nu răspundea nimic. Iarăşi L-a întrebat arhiereul şi I-a zis: Eşti tu Hristosul, Fiul Celui binecuvântat?
      62. Iar Iisus a zis: Eu sunt şi veţi vedea pe Fiul Omului şezând de-a dreapta Celui Atotputernic şi venind pe norii cerului.
      63. Iar arhiereul, sfâşiindu-şi hainele, a zis: Ce trebuinţă mai avem de martori?
      64. Aţi auzit hula. Ce vi se pare vouă? Iar ei toţi au judecat că El este vinovat de moarte.
      65. Şi unii au început să-L scuipe şi să-I acopere faţa şi să-L bată cu pumnii şi să-I zică: Prooroceşte! Şi slugile Îl băteau cu palmele.
      66. Şi Petru fiind jos în curte, a venit una din slujnicele arhiereului,
      67. Şi văzându-l pe Petru, încălzindu-se, s-a uitat la el şi a zis: Şi tu erai cu Iisus Nazarineanul.
      68. El însă a tăgăduit, zicând: Nici nu ştiu, nici nu înţeleg ce zici. Şi a ieşit afară înaintea curţii; şi a cântat cocoşul.
      69. Iar slujnica, văzându-l, a început iarăşi să spună celor de faţă că acesta este dintre ei.
      70. Iar el a tăgăduit iarăşi. Şi după puţin timp, cei de faţă ziceau iarăşi lui Petru: Cu adevărat eşti dintre ei, căci eşti şi galileian şi vorbirea ta se aseamănă.
      71. Iar el a început să se blesteme şi să se jure: Nu ştiu pe omul acesta despre care ziceţi.
      72. Şi îndată cocoşul a cântat a doua oară. Şi Petru şi-a adus aminte de cuvântul pe care i-l spusese Iisus: Înainte de a cânta de două ori cocoşul , de trei ori te vei lepăda de Mine. Şi a început să plângă.

      http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=53&cap=14

      Apreciază

    • geo said, on aprilie 13, 2017 at 10:25 am

      Capitolul 26
      1. Iar după ce a sfârşit toate aceste cuvinte, a zis Iisus către ucenicii Săi:
      2. Ştiţi că peste două zile va fi Paştile şi Fiul Omului va fi dat să fie răstignit.
      3. Atunci arhiereii şi bătrânii poporului s-au adunat în curtea arhiereului, care se numea Caiafa.
      4. Şi împreună s-au sfătuit ca să prindă pe Iisus, cu vicleşug, şi să-L ucidă.
      5. Dar ziceau: Nu în ziua praznicului, ca să nu se facă tulburare în popor.
      6. Fiind Iisus în Betania, în casa lui Simon Leprosul,
      7. S-a apropiat de El o femeie, având un alabastru cu mir de mare preţ, şi l-a turnat pe capul Lui, pe când şedea la masă.
      8. Şi văzând ucenicii, s-au mâniat şi au zis: De ce risipa aceasta?
      9. Căci mirul acesta se putea vinde scump, iar banii să se dea săracilor.
      10. Dar Iisus, cunoscând gândul lor, le-a zis: Pentru ce faceţi supărare femeii? Căci lucru bun a făcut ea faţă de Mine.
      11. Căci pe săraci totdeauna îi aveţi cu voi, dar pe Mine nu Mă aveţi totdeauna;
      12. Că ea, turnând mirul acesta pe trupul Meu, a făcut-o spre îngroparea Mea.
      13. Adevărat zic vouă: Oriunde se va propovădui Evanghelia aceasta, în toată lumea, se va spune şi ce-a făcut ea, spre pomenirea ei.
      14. Atunci unul din cei doisprezece, numit Iuda Iscarioteanul, ducându-se la arhierei,
      15. A zis: Ce voiţi să-mi daţi şi eu Îl voi da în mâinile voastre? Iar ei i-au dat treizeci de arginţi.
      16. Şi de atunci căuta un prilej potrivit ca să-L dea în mâinile lor.
      17. În cea dintâi zi a Azimelor, au venit ucenicii la Iisus şi L-au întrebat: Unde voieşti să-Ţi pregătim să mănânci Paştile?
      18. Iar El a zis: Mergeţi în cetate, la cutare şi spuneţi-i: Învăţătorul zice: Timpul Meu este aproape; la tine vreau să fac Paştile cu ucenicii Mei.
      19. Şi ucenicii au făcut precum le-a poruncit Iisus şi au pregătit Paştile.
      20. Iar când s-a făcut seară, a şezut la masă cu cei doisprezece ucenici.
      21. Şi pe când mâncau, Iisus a zis: Adevărat grăiesc vouă, că unul dintre voi Mă va vinde.
      22. Şi ei, întristându-se foarte, au început să-I zică fiecare: Nu cumva eu sunt, Doamne?
      23. Iar El, răspunzând, a zis: Cel ce a întins cu Mine mâna în blid, acela Mă va vinde.
      24. Fiul Omului merge precum este scris despre El. Vai, însă, acelui om prin care Fiul Omului se vinde! Bine era de omul acela dacă nu se năştea.
      25. Şi Iuda, cel ce L-a vândut, răspunzând a zis: Nu cumva sunt eu, Învăţătorule? Răspuns-a lui: Tu ai zis.
      26. Iar pe când mâncau ei, Iisus, luând pâine şi binecuvântând, a frânt şi, dând ucenicilor, a zis: Luaţi, mâncaţi, acesta este trupul Meu.
      27. Şi luând paharul şi mulţumind, le-a dat, zicând: Beţi dintru acesta toţi,
      28. Că acesta este Sângele Meu, al Legii celei noi, care pentru mulţi se varsă spre iertarea păcatelor.
      29. Şi vă spun vouă că nu voi mai bea de acum din acest rod al viţei până în ziua aceea când îl voi bea cu voi, nou, întru împărăţia Tatălui Meu.
      30. Şi după ce au cântat laude, au ieşit la Muntele Măslinilor.
      31. Atunci Iisus le-a zis: Voi toţi vă veţi sminti întru Mine în noaptea aceasta căci scris este: „Bate-voi păstorul şi se vor risipi oile turmei”.
      32. Dar după învierea Mea voi merge mai înainte de voi în Galileea.
      33. Iar Petru, răspunzând, I-a zis: Dacă toţi se vor sminti întru Tine, eu niciodată nu mă voi sminti.
      34. Zis-a Iisus lui: Adevărat zic ţie că în noaptea aceasta, mai înainte de a cânta cocoşul, de trei ori te vei lepăda de Mine.
      35. Petru i-a zis: Şi de ar fi să mor împreună cu Tine, nu mă voi lepăda de Tine. Şi toţi ucenicii au zis la fel.
      36. Atunci Iisus a mers împreună cu ei la un loc ce se cheamă Ghetsimani şi a zis ucenicilor: Şedeţi aici, până ce Mă voi duce acolo şi Mă voi ruga.
      37. Şi luând cu Sine pe Petru şi pe cei doi fii ai lui Zevedeu, a început a Se întrista şi a Se mâhni.
      38. Atunci le-a zis: Întristat este sufletul Meu până la moarte. Rămâneţi aici şi privegheaţi împreună cu Mine.
      39. Şi mergând puţin mai înainte, a căzut cu faţa la pământ, rugându-Se şi zicând: Părintele Meu, de este cu putinţă, treacă de la Mine paharul acesta! Însă nu precum voiesc Eu, ci precum Tu voieşti.
      40. Şi a venit la ucenici şi i-a găsit dormind şi i-a zis lui Petru: Aşa, n-aţi putut un ceas să privegheaţi cu Mine!
      41. Privegheaţi şi vă rugaţi, ca să nu intraţi în ispită. Căci duhul este osârduitor, dar trupul este neputincios.
      42. Iarăşi ducându-se, a doua oară, s-a rugat, zicând: Părintele Meu, dacă nu este cu putinţă să treacă acest pahar, ca să nu-l beau, facă-se voia Ta.
      43. Şi venind iarăşi, i-a aflat dormind, căci ochii lor erau îngreuiaţi.
      44. Şi lăsându-i, S-a dus iarăşi şi a treia oară S-a rugat, acelaşi cuvânt zicând.
      45. Atunci a venit la ucenici şi le-a zis: Dormiţi de acum şi vă odihniţi! Iată s-a apropiat ceasul şi Fiul Omului va fi dat în mâinile păcătoşilor.
      46. Sculaţi-vă să mergem, iată s-a apropiat cel ce M-a vândut.
      47. Şi pe când vorbea încă, iată a sosit Iuda, unul dintre cei doisprezece, şi împreună cu el mulţime multă, cu săbii şi cu ciomege, de la arhierei şi de la bătrânii poporului.
      48. Iar vânzătorul le-a dat semn, zicând: Pe care-L voi săruta, Acela este: puneţi mâna pe El.
      49. Şi îndată, apropiindu-se de Iisus, a zis: Bucură-Te, Învăţătorule! Şi L-a sărutat.
      50. Iar Iisus i-a zis: Prietene, pentru ce ai venit? Atunci ei, apropiindu-se, au pus mâinile pe Iisus şi L-au prins.
      51. Şi iată, unul dintre cei ce erau cu Iisus, întinzând mâna, a tras sabia şi, lovind pe sluga arhiereului, i-a tăiat urechea.
      52. Atunci Iisus i-a zis: Întoarce sabia ta la locul ei, că toţi cei ce scot sabia, de sabie vor pieri.
      53. Sau ţi se pare că nu pot să rog pe Tatăl Meu şi să-Mi trimită acum mai mult de douăsprezece legiuni de îngeri?
      54. Dar cum se vor împlini Scripturile, că aşa trebuie să fie?
      55. În ceasul acela, a zis Iisus mulţimilor: Ca la un tâlhar aţi ieşit cu săbii şi cu ciomege, ca să Mă prindeţi. În fiecare zi şedeam în templu şi învăţam şi n-aţi pus mâna pe Mine.
      56. Dar toate acestea s-au făcut ca să se împlinească Scripturile proorocilor. Atunci toţi ucenicii, lăsându-L, au fugit.
      57. Iar cei care au prins pe Iisus L-au dus la Caiafa arhiereul, unde erau adunaţi cărturarii şi bătrânii.
      58. Iar Petru Îl urma de departe până a ajuns la curtea arhiereului şi, intrând înăuntru, şedea cu slugile, ca să vadă sfârşitul.
      59. Iar arhiereii, bătrânii şi tot sinedriul căutau mărturie mincinoasă împotriva lui Iisus, ca să-L omoare.
      60. Şi n-au găsit, deşi veniseră mulţi martori mincinoşi. Mai pe urmă însă au venit doi şi au spus:
      61. Acesta a zis: Pot să dărâm templul lui Dumnezeu şi în trei zile să-l clădesc.
      62. Şi, sculându-se, arhiereul I-a zis: Nu răspunzi nimic la ceea ce mărturisesc aceştia împotriva Ta?
      63. Dar Iisus tăcea. Şi arhiereul I-a zis: Te jur pe Dumnezeul cel viu, să ne spui nouă de eşti Tu Hristosul, Fiul lui Dumnezeu.
      64. Iisus i-a răspuns: Tu ai zis. Şi vă spun încă: De acum veţi vedea pe Fiul Omului şezând de-a dreapta puterii şi venind pe norii cerului.
      65. Atunci arhiereul şi-a sfâşiat hainele, zicând: A hulit! Ce ne mai trebuie martori? Iată acum aţi auzit hula Lui.
      66. Ce vi se pare? Iar ei, răspunzând, au zis: Este vinovat de moarte.
      67. Şi au scuipat în obrazul Lui, bătându-L cu pumnii, iar unii Îi dădeau palme,
      68. Zicând: Prooroceşte-ne, Hristoase, cine este cel ce Te-a lovit.
      69. Iar Petru şedea afară, în curte. Şi o slujnică s-a apropiat de el, zicând: Şi tu erai cu Iisus Galileianul.
      70. Dar el s-a lepădat înaintea tuturor, zicând: Nu ştiu ce zici.
      71. Şi ieşind el la poartă, l-a văzut alta şi a zis celor de acolo: Şi acesta era cu Iisus Nazarineanul.
      72. Şi iarăşi s-a lepădat cu jurământ: Nu cunosc pe omul acesta.
      73. Iar după puţin, apropiindu-se cei ce stăteau acolo au zis lui Petru: Cu adevărat şi tu eşti dintre ei, căci şi graiul te vădeşte.
      74. Atunci el a început a se blestema şi a se jura: Nu cunosc pe omul acesta. Şi îndată a cântat cocoşul.
      75. Şi Petru şi-a adus aminte de cuvântul lui Iisus, care zisese: Mai înainte de a cânta cocoşul, de trei ori te vei lepăda de Mine. Şi ieşind afară, a plâns cu amar.

      http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=55&cap=26

      Apreciază

    • geo said, on aprilie 13, 2017 at 10:25 am

      Capitolul 22
      1. Şi se apropia sărbătoarea Azimelor, care se chema Paşti.
      2. Şi arhiereii şi cărturarii căutau cum să-L omoare; căci se temeau de popor.
      3. Şi a intrat satana în Iuda, cel numit Iscarioteanul, care era din numărul celor doisprezece.
      4. Şi, ducându-se, el a vorbit cu arhiereii şi cu căpeteniile oastei, cum să-L dea în mâinile lor.
      5. Şi ei s-au bucurat şi s-au învoit să-i dea bani.
      6. Şi el a primit şi căuta prilej să-L dea lor, fără ştirea mulţimii.
      7. Şi a sosit ziua Azimelor, în care trebuia să se jertfească Paştile.
      8. Şi a trimis pe Petru şi pe Ioan, zicând: Mergeţi şi ne pregătiţi Paştile, ca să mâncăm.
      9. Iar ei I-au zis: Unde voieşti să pregătim?
      10. Iar El le-a zis: Iată, când veţi intra în cetate, vă va întâmpina un om ducând un urcior cu apă; mergeţi după el în casa în care va intra.
      11. Şi spuneţi stăpânului casei: Învăţătorul îţi zice: Unde este încăperea în care să mănânc Paştile cu ucenicii mei?
      12. Şi acela vă va arăta un foişor mare, aşternut; acolo să pregătiţi.
      13. Iar, ei, ducându-se, au aflat precum le spusese şi au pregătit Paştile.
      14. Şi când a fost ceasul, S-a aşezat la masă, şi apostolii împreună cu El.
      15. Şi a zis către ei: Cu dor am dorit să mănânc cu voi acest Paşti, mai înainte de patima Mea,
      16. Căci zic vouă că de acum nu-l voi mai mânca, până când nu va fi desăvârşit în împărăţia lui Dumnezeu.
      17. Şi luând paharul, mulţumind, a zis: Luaţi acesta şi împărţiţi-l între voi;
      18. Că zic vouă: Nu voi mai bea de acum din rodul viţei, până ce nu va veni împărăţia lui Dumnezeu.
      19. Şi luând pâinea, mulţumind, a frânt şi le-a dat lor, zicând: Acesta este Trupul Meu care se dă pentru voi; aceasta să faceţi spre pomenirea Mea.
      20. Asemenea şi paharul, după ce au cinat, zicând: Acest pahar este Legea cea nouă, întru Sângele Meu, care se varsă pentru voi.
      21. Dar iată, mâna celui ce Mă vinde este cu Mine la masă.
      22. Şi Fiul Omului merge precum a fost orânduit, dar vai omului aceluia prin care este vândut!
      23. Iar ei au început să se întrebe, unul pe altul, cine dintre ei ar fi acela, care avea să facă aceasta?
      24. Şi s-a iscat între ei şi neînţelegere: cine dintre ei se pare că e mai mare?
      25. Iar El le-a zis: Regii neamurilor domnesc peste ele şi se numesc binefăcători.
      26. Dar între voi să nu fie astfel, ci cel mai mare dintre voi să fie ca cel mai tânăr, şi căpetenia ca acela care slujeşte.
      27. Căci cine este mai mare: cel care stă la masă, sau cel care slujeşte? Oare, nu cel ce stă la masă? Iar Eu, în mijlocul vostru, sunt ca unul ce slujeşte.
      28. Şi voi sunteţi aceia care aţi rămas cu Mine în încercările Mele.
      29. Şi Eu vă rânduiesc vouă împărăţie, precum Mi-a rânduit Mie Tatăl Meu,
      30. Ca să mâncaţi şi să beţi la masa Mea, în împărăţia Mea şi să şedeţi pe tronuri, judecând cele douăsprezece seminţii ale lui Israel.
      31. Şi a zis Domnul: Simone, Simone, iată satana v-a cerut să vă cearnă ca pe grâu;
      32. Iar Eu M-am rugat pentru tine să nu piară credinţa ta. Şi tu, oarecând, întorcându-te, întăreşte pe fraţii tăi.
      33. Iar el I-a zis: Doamne, cu Tine sunt gata să merg şi în temniţă şi la moarte.
      34. Iar Iisus i-a zis: Zic ţie, Petre, nu va cânta astăzi cocoşul, până ce de trei ori te vei lepăda de Mine, că nu Mă cunoşti.
      35. Şi le-a zis: Când v-am trimis pe voi fără pungă, fără traistă şi fără încălţăminte, aţi avut lipsă de ceva? Iar ei au zis: De nimic.
      36. Şi El le-a zis: Acum însă cel ce are pungă să o ia, tot aşa şi traista, şi cel ce nu are sabie să-şi vândă haina şi să-şi cumpere.
      37. Căci vă spun că trebuie să se împlinească întru Mine Scriptura aceasta: „Şi cu cei fără de lege s-a socotit”, căci cele despre Mine au ajuns la sfârşit.
      38. Iar ei au zis: Doamne, iată aici două săbii. Zis-a lor: Sunt de ajuns.
      39. Şi, ieşind, s-a dus după obicei în Muntele Măslinilor, şi ucenicii l-au urmat.
      40. Şi când a sosit în acest loc, le-a zis: Rugaţi-vă, ca să nu intraţi în ispită.
      41. Şi El S-a depărtat de ei ca la o aruncătură de piatră, şi îngenunchind, Se ruga.
      42. Zicând: Părinte, de voieşti, treacă de la Mine acest pahar. Dar nu voia Mea, ci voia Ta să se facă.
      43. Iar un înger din cer s-a arătat Lui şi-L întărea.
      44. Iar El, fiind în chin de moarte, mai stăruitor Se ruga. Şi sudoarea Lui s-a făcut ca picături de sânge care picurau pe pământ.
      45. Şi, ridicându-Se din rugăciune, a venit la ucenicii Lui şi i-a aflat adormiţi de întristare.
      46. Şi le-a zis: De ce dormiţi? Sculaţi-vă şi vă rugaţi, ca să nu intraţi în ispită.
      47. Şi vorbind El, iată o mulţime şi cel ce se numea Iuda, unul dintre cei doisprezece, venea în fruntea lor. Şi s-a apropiat de Iisus, ca să-L sărute.
      48. Iar Iisus i-a zis: Iuda, cu sărutare vinzi pe Fiul Omului?
      49. Iar cei din preajma Lui, văzând ce avea să se întâmple, au zis: Doamne, dacă vom lovi cu sabia?
      50. Şi unul dintre ei a lovit pe sluga arhiereului şi i-a tăiat urechea dreaptă.
      51. Dar Iisus, răspunzând, a zis: Lăsaţi, până aici. Şi atingându-Se de urechea lui l-a vindecat
      52. Şi către arhiereii, către căpeteniile templului şi către bătrânii care veniseră asupra Lui, Iisus a zis: Ca la un tâlhar aţi ieşit, cu săbii şi cu toiege.
      53. În toate zilele fiind cu voi în templu, n-aţi întins mâinile asupra Mea. Dar acesta este ceasul vostru şi stăpânirea întunericului.
      54. Şi, prinzându-L, L-au dus şi L-au băgat în casa arhiereului. Iar Petru Îl urma de departe.
      55. Şi, aprinzând ei foc în mijlocul curţii şi şezând împreună, a şezut şi Petru în mijlocul lor.
      56. Şi o slujnică, văzându-l şezând la foc, şi uitându-se bine la el, a zis: Şi acesta era cu El.
      57. Iar el s-a lepădat, zicând: Femeie, nu-L cunosc.
      58. Şi după puţin timp, văzându-l un altul, i-a zis: Şi tu eşti dintre ei. Petru însă a zis: Omule, nu sunt.
      59. Iar când a trecut ca un ceas, un altul susţinea zicând: Cu adevărat şi acesta era cu El, căci este galileian.
      60. Şi Petru a zis: Omule, nu ştiu ce spui. Şi îndată, încă vorbind el, a cântat cocoşul.
      61. Şi întorcându-Se, Domnul a privit spre Petru; şi Petru şi-a adus aminte de cuvântul Domnului, cum îi zisese că, mai înainte de a cânta cocoşul astăzi, tu te vei lepăda de Mine de trei ori.
      62. Şi ieşind afară, Petru a plâns cu amar.
      63. Iar bărbaţii care Îl păzeau pe Iisus, Îl batjocoreau, bătându-L.
      64. Şi acoperindu-I faţa, Îl întrebau, zicând: Prooroceşte cine este cel ce Te-a lovit?
      65. Şi hulindu-L, multe altele spuneau împotriva Lui.
      66. Şi când s-a făcut ziuă, s-au adunat bătrânii poporului, arhiereii şi cărturarii şi L-au dus pe El în sinedriul lor.
      67. Zicând: Spune nouă dacă eşti Tu Hristosul. Şi El le-a zis: Dacă vă voi spune, nu veţi crede;
      68. Iar dacă vă voi întreba, nu-Mi veţi răspunde.
      69. De acum însă Fiul Omului va şedea de-a dreapta puterii lui Dumnezeu.
      70. Iar ei au zis toţi: Aşadar, Tu eşti Fiul lui Dumnezeu? Şi El a zis către ei: Voi ziceţi că Eu sunt.
      71. Şi ei au zis: Ce ne mai trebuie mărturii, căci noi înşine am auzit din gura Lui?

      http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=48&cap=22

      Apreciază

    • geo said, on aprilie 13, 2017 at 10:26 am

      Capitolul 13
      1. Iar înainte de sărbătoarea Paştilor, ştiind Iisus că a sosit ceasul Lui, ca să treacă din lumea aceasta la Tatăl, iubind pe ai Săi cei din lume, până la sfârşit i-a iubit.
      2. Şi făcându-se Cină, şi diavolul punând în inima lui Iuda fiul lui Simon Iscarioteanul, ca să-l vândă,
      3. Iisus, ştiind că Tatăl I-a dat Lui toate în mâini şi că de la Dumnezeu a ieşit şi la Dumnezeu merge,
      4. S-a sculat de la Cină, S-a dezbrăcat de haine şi, luând un ştergar, S-a încins cu el.
      5. După aceea a turnat apă în vasul de spălat şi a început să spele picioarele ucenicilor şi să le şteargă cu ştergarul cu care era încins.
      6. A venit deci la Simon Petru. Acesta I-a zis: Doamne, oare Tu să-mi speli mie picioarele?
      7. A răspuns Iisus şi i-a zis: Ceea ce fac Eu, tu nu ştii acum, dar vei înţelege după aceasta.
      8. Petru I-a zis: Nu-mi vei spăla picioarele în veac. Iisus i-a răspuns: Dacă nu te voi spăla, nu ai parte de Mine.
      9. Zis-a Simon Petru Lui: Doamne, spală-mi nu numai picioarele mele, ci şi mâinile şi capul.
      10. Iisus i-a zis: Cel ce a făcut baie n-are nevoie să-i fie spălate decât picioarele, căci este curat tot. Şi voi sunteţi curaţi, însă nu toţi.
      11. Că ştia pe cel ce avea să-L vândă; de aceea a zis: Nu toţi sunteţi curaţi.
      12. După ce le-a spălat picioarele şi Şi-a luat hainele, S-a aşezat iar la masă şi le-a zis: Înţelegeţi ce v-am făcut Eu?
      13. Voi Mă numiţi pe Mine: Învăţătorul şi Domnul, şi bine ziceţi, căci sunt.
      14. Deci dacă Eu, Domnul şi Învăţătorul, v-am spălat vouă picioarele, şi voi sunteţi datori să ca să spălaţi picioarele unii altora;
      15. Că v-am dat vouă pildă, ca, precum v-am făcut Eu vouă, să faceţi şi voi.
      16. Adevărat, zic vouă: Nu este sluga mai mare decât stăpânul său, nici solul mai mare decât cel ce l-a trimis pe el.
      17. Când ştiţi acestea, fericiţi sunteţi dacă le veţi face.
      18. Nu zic despre voi toţi; căci Eu ştiu pe cei pe care i-am ales. Ci ca să se împlinească Scriptura: „Cel ce mănâncă pâinea cu Mine a ridicat călcâiul împotriva Mea”.
      19. De acum vă spun vouă, înainte de a fi aceasta, ca să credeţi, când se va îndeplini, că Eu sunt.
      20. Adevărat, adevărat zic vouă: Cel care primeşte pe cel pe care-l voi trimite Eu, pe Mine Mă primeşte; iar cine Mă primeşte pe Mine primeşte pe Cel ce M-a trimis pe Mine.
      21. Iisus, zicând acestea, S-a tulburat cu duhul şi a mărturisit şi a zis: Adevărat, adevărat zic vouă că unul dintre voi Mă va vinde.
      22. Deci ucenicii se uitau unii la alţii, nedumerindu-se despre cine vorbeşte.
      23. Iar la masă era rezemat la pieptul lui Iisus unul dintre ucenicii Lui, pe care-l iubea Iisus.
      24. Deci Simon Petru i-a făcut semn acestuia şi i-a zis: Întreabă cine este despre care vorbeşte.
      25. Şi căzând acela astfel la pieptul lui Iisus, I-a zis: Doamne, cine este?
      26. Iisus i-a răspuns: Acela este, căruia Eu, întingând bucăţica de pâine, i-o voi da. Şi întingând bucăţica, a luat-o şi a dat-o lui Iuda, fiul lui Simon Iscarioteanul.
      27. Şi după îmbucătură a intrat satana în el. Iar Iisus i-a zis: Ceea ce faci, fă mai curând.
      28. Dar nimeni din cei care şedeau la masă n-a înţeles pentru ce i-a zis aceasta.
      29. Căci unii socoteau, deoarece Iuda avea punga, că lui îi zice Iisus: Cumpără cele de care avem de trebuinţă la sărbătoare, sau să dea ceva săracilor.
      30. Deci după ce a luat acela bucăţica de pâine, a ieşit numaidecât. Şi era noapte.
      31. Şi când a ieşit el, Iisus a zis: Acum a fost preaslăvit Fiul Omului şi Dumnezeu a fost preaslăvit întru El.
      32. Iar dacă Dumnezeu a fost preaslăvit întru El, şi Dumnezeu Îl va preaslăvi întru El şi îndată Îl va preaslăvi.
      33. Fiilor, încă puţin timp sunt cu voi. Voi Mă veţi căuta, dar, după cum am spus iudeilor – că unde Mă duc Eu, voi nu puteţi veni – vă spun vouă acum.
      34. Poruncă nouă dau vouă: Să vă iubiţi unul pe altul. Precum Eu v-am iubit pe voi, aşa şi voi să vă iubiţi unul pe altul.
      35. Întru aceasta vor cunoaşte toţi că sunteţi ucenicii Mei, dacă veţi avea dragoste unii faţă de alţii.
      36. Doamne, L-a întrebat Simon-Petru, unde Te duci? Răspuns-a Iisus: Unde Mă duc Eu, tu nu poţi să urmezi Mie acum, dar mai târziu Îmi vei urma.
      37. Zis-a Petru Lui: Doamne, de ce nu pot să urmez Ţie acum? Sufletul meu îl voi da pentru Tine.
      38. Iisus i-a răspuns: Vei pune sufletul tău pentru Mine? Adevărat, adevărat zic ţie că nu va cânta cocoşul, până ce nu te vei lepăda de Mine de trei ori!

      http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=35&cap=13

      Apreciază

  15. Ioana said, on aprilie 13, 2017 at 11:51 am

    Fiul Omului a venit să caute și să mântuiască pe cel pierdut. El strigă în urma păcătosului și îl îndeamnă să se întoarcă la El cu pocăință

    „De ce păcătosule M-ai părăsit ? De ce te îndepărtezi de Cel ce te iubește ? Adu-ți aminte că de dragul tău, M-am născut din Fecioară și am luat chip de rob. De dragul tău am fost Prunc, am sărăcit, M-am smerit, am trăit pe Pământ, am plâns, am ostenit, am suferit prigoană, defăimare, ocară, necinste, batjocură, răni, scuipări și toată pătimirea. În cele din urmă am murit cu moarte de ocară, și încă moarte pe Cruce. Toate acestea le-am făcut de dragul tău. M-am pogorât din Ceruri, ca să te înalț pe tine la Cer. M-am smerit ca să te scol pe tine cel stricat. Am sărăcit, ca să te îmbogățesc pe tine, cel sărăcit. M-am lipsit de cinste, ca să te proslăvesc pe tine cel lipsit de cinste. Am fost rănit, ca să te vindec pe tine cel rănit. Am murit, ca să te înviez pe tine, cel omorât. Tu ai păcătuit, iar Eu am luat păcatul tău asupra Mea. Tu ești vinovat, iar Eu am suferit pedeapsa. Tu ești datornic, iar Eu am plătit datoria ta. Tu erai osândit la moarte, iar Eu am murit pentru tine. și nimic altceva nu M-a făcut să pătimesc pentru tine, decât iubirea mea față de tine.

    Așadar, de ce de bunăvoie disprețuiești dragostea Mea, ostenelile, nevoințele și pătimirile pe care le-am suferit pentru tine, și vrei să mergi singur la pierzanie nefiind răscumpărat din ghearele păcatului, ale diavolului și ale morții și ale iadului cu lucruri stricăcioase, cu argint sau cu aur, ci cu Însuși Scump Sângele Meu ?

    Adu-ți aminte ce preț scump a fost plătit pentru tine. Ai fost răscumpărat cu Sângele și cu moartea Mea. Adu-ți aminte de toate aceste suferințe ale Mele, prin care ți-am dobândit iertarea păcatelor, dimpreună cu viața veșnică, și pocăiește-te. și astfel te vei mântui.

    Iată, stau la ușă si bat. De va auzi cineva glasul Meu și va deschide ușa, voi intra la el și voi cina cu el și el cu Mine.”

    Schitul Lacu – Sfanta si Marea Miercuri-Utrenia din Joia Patimilor (Denia)

    http://www.trilulilu.ro/muzica-diverse/sfanta-si-marea-miercuri-utrenia-din-joia-patimilo

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.