SACCSIV – blog ortodox

Ne imbolnavim copiii de AUTISM daca ii lasam la TELEVIZOR?

Posted in Uncategorized by saccsiv on februarie 19, 2017

Psiholog Marius-Teodor Zamfir:

În ultimii 5 ani se întâmplă un fenomen îngrijorător. La peste 90% din cazurile de copii cu vârste cuprinse între 2-3 ani, diagnosticaţi de medicii neuropsihiatrii cu tulburări din spectrul autist, majoritatea specialiştilor din domeniu, asociază ca şi factor agravant sau declanşator al acestor tulburări, vizionarea excesivă a programelor TV sau a altor forme de realitate virtuală (calculator, telefon mobil, tabletă). Este vorba în special de cazurile în care vizionarea TV reprezintă în medie peste 4-5 ore/zi, şi în unele situaţii chiar peste 10 ore/zi, la copiii cu vârsta cuprinsă intre 0-2 ani. Dacă aparent 5 ore pe zi de vizionare ar trebui “să nu fie” un fapt îngrijorător1., în cazul copiilor şi mai ales al copiilor mici de 0-2 ani, consumul TV este foarte dăunător, ajungându-se în marea majoritate a cazurilor în care cei mici au fost lăsaţi în medie peste 5 ore/zi în faţa mediilor virtuale, la diagnostice de întârziere în dezvoltarea psiho motrica, întârziere în apariţia şi dezvoltarea limbajului, tulburare de opoziţie şi/sau comportament, şi mai grav de ADHD sau chiar de autism.

Eu personal sunt coordonatorul unui centru pentru copii cu autism, lucrez cu copii cu TSA din anul 2005 şi coordonez echipe de intervenţie terapeutică la domiciliu din anul 2007. În toată această perioadă am întocmit program de intervenţie şi am urmărit direct, evoluţia la peste 150 de copii cu autism.

Cititi va rog mai multe in editorialul sau de pe OrtodoxInfo:

STUDIU șocant: Autizarea copilului prin televizor

Iar asta e ceea ce se vede, fiind formele mai grave. Probabil insa ca numarul creieraselor naucite de televizor este cu mult mai mare decat al celor ce ajung la astfel de cabinete, dar cum suferinta lor nu sare in ochi, parintii nu se agita.

In comentariul la materialul ce mi l-a trimis pe e-mail, Marius-Teodor Zamfir scria:

De aproximativ doi ani de zile fac o ampla campanie de constientizare pe la toate institutiile statului (Ministerul Sanatatii, DGPSAC, CNA, Centrul National de sanatate Mintala, media tv si radio), cu rezultate foarte mici. Daca aveti orice idee de promovare a acestui fenomen sunt foarte deschis.

Doamne ajuta!!!

E ca un strigat in pustiu …

Sa ne amintim de cele despre care am fost avertizati inca de acum peste 100 de ani in MARSUL DISTRUGATORULUI (o vedenia din 1905, din Rusia, despre cum isi coordoneaza lucifer legiunile):

[…]

– Asculta, legiune a sarpelui negru, (stapan pe puterea sugestiei), si executa!

Cat mai multe IMPRESII oamenilor – din cele mai felurite, captivand atentia printr-o succesiune febrila, in fiecare minut, in fiecare secunda – la nesfarsit, fara preget: IMPRESII tot mai NOI si mai NOI, mai ATRAGATOARE, mai SURPRINZATOARE, fixand atentia(44).

Mai intai de toate – procedeele de transmisie a undelor, gandurilor, dorintelor, a intregii fiinte – sa audieze de la distanta, sa-si comunice gandurile la distanta – ceva nemaipomenit, gigantic, stupefiant…

SA-I APROPIEM pe oameni, SA-I ADUNAM la un loc – inlaturati IZOLAREA!(45)

Spulberati INDIVIDUALITATEA, indepartatii de INTERIORITATEA LOR trezindu-le CURIOZITATEA fata de sclipitoarele inovatii si de cresterea fara precedent a inventivitatii intelectuale… Captati-le toata atentia!

Toata aceasta tehnica nebuna, ne va sluji noua… Dezvoltarea mijloacelor de transport cu ajutorul aburilor, cai ferate si vapoare, vuietul trenurilor, miscarea rapida, cu iuteala fulgerului, pana la zapacirea creierului – zgomot, zdranganeala, fluieraturi, gari uriase, cu galagia si larma lor neincetata, CALEIDOSCOPUL IMAGINILOR SI INTAMPLARILOR PERICULOASE, indraznete pana la insolenta, pana la ameteala, pana la avaria unor garnituri intregi de trenuri, cu tot cu incarcatura lor umana… Telegrafe, telefoane, lifturi, aeronave, fonografe si gramofoane… Motoare electrice, tramvaie electrice, lumina electrica… Toate aflandu-se in mainile omului, in posesia intelectului sau, a omului-imparat, stapanul naturii, pe care si-a supus-o… (trufia anarhica a demonului s-a transmis si omului).

NU MAI EXISTA ARTA INSPIRATA(46), aceasta se afla in stampe, fotografii, oleografii, in reproducerile mecanice, rapide a pozelor nenumarate… Masini de scris, masini de tiparit, masini de cusut, masini de semanat, de treierat, masini de macinat si de copt paine, masini de jocuri, masini de cantat si de vorbit, cinematografe…”

[…]

   Comentariu saccsiv:

Pai cum atunci sa ia masuri institutiile insirate de domnul psiholog acolo?

Ce e de de facut?

 

42 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. mircea.v said, on februarie 19, 2017 at 9:41 pm

    Scuze, poate s-a mai postat…
    Am primit pe email; o fi adevarat?

    ––––––––––––––––-

    ANTON LIXANDROIU – 87 ANI

    O VESTE EXCEPTIONALĂ TRECUTĂ SUB TĂCERE DE CONDUCEREA ROMÂNIEI !
    Anton Lixandroiu, cetăţean american şi român, a obţinut după ani de procese, ca Ungaria să-şi ceară scuze pentru HOLOCAUSTUL savarşit asupra românilor din Transilvania ca urmare a Dictatului de la Viena.

    Interesant este ca cei de la Bruxelles au spus iniţial că „nu pot lua in considerare cele 2100 de probe trimise Tribunalului Internaţional dat fiind că aceste crime s-au petrecut înainte de înfiinţarea acestui tribunal.”

    Dupâ acest raspuns imbecil, A.L. s-a adresat ONU, cerand ca toţi criminalii judecaţi la sfărşitul celui de al 2-lea Razboi Mondial, inclusiv Hitler, Mussolini, Horty, să fie reabilitaţi, deoarece acestia au făcut crime inainte de infiinţarea Tribunalului International. Răspunsul şi rezultatul bombă, a fost că..
    UNGARIA ŞI-A CERUT IERTARE ÎN PLENUL ONU, PENTRU HOLOCAUSTUL DIN NORDUL ARDEALULUI ! O premieră !

    În Romania ştirea a fost lasată deoparte. Să nu se supere UDMR-ul.

    FELICITARI ANTON LIXANDROIU !

    ANTON LIXANDROIU (87 ANI)

    Apreciază

  2. Aliosa said, on februarie 19, 2017 at 10:02 pm

    sa se renunte la televizoare, ce o fi asa greu. Daca nu exista alta soluctie si sunt nocive, parintii sa elimine televizoarele din casa. Copilul sa asculte piese radiofonice care ii dezvolta imaginatia, si sa se joace cu jucarii, sa iasa afara, sa i se dea carti de colorat, etc – numai nu tablete, calculator si televizor ! si fara telefoane mobile pe mana copiilor !!!

    Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 19, 2017 at 10:43 pm

      Aliosa

      Si totusi e foarte greu …
      Intai, parintii trebuie sa afle ca nu sunt bune. Cum afla?

      Apreciat de 1 persoană

      • unu1 said, on februarie 20, 2017 at 12:32 am

        @Gigik
        Stii cum e faza asta cu dezvoltarea imaginatiei? Mai mult un stereotip.
        Daca tu nu stii cum arata un satelit (ca asta imi veni acum in minte) si citesti doar definitia din dictionar, cine stie ce ajungi sa-ti imaginezi despre el si cand il vezi in realitate, habar nu ai ce e (ca e un satelit)

        Repet; se blama intr-un articol imaginatia.
        In plus si basmele, din pct de vedere religios, nu stiu cat sunt de utile, daca e sa o luam „lege-artis”

        Nu cred ca e bine sa iti dezvolti „ascultarea” prea mult, pentru a nu fi prea persuasibil (fiind ca hipnoza, bazata pe auz), fiindca Dumnezeu l-a facut pe om sa aiba si aspect, nu doar voce. Pe mine de exemplu ma dispera sa vorbesc la telefon, fiindca ce aud nu pot asocia cu ceva real.

        Doar si radioul a fost creat tot de oameni de stiinta,; de unde stii ca nu e la fel de malefic? doar fiindca e mai vechi decat TV-ul?

        In plus, inclusiv memoria e de mai multe tipuri si eu de exemplu am o memorie vizula foarte buna. Deci pe mine nu ma ajuta (prea mult) sa aud ceva. Fiecare om are preponderent un anumit tip de memorie.

        Apreciază

      • tataia said, on februarie 20, 2017 at 1:55 pm

        @unu1 NU e chiar asa….eu pe vremea lui Ceausescu am auzit vorbindu-se de sute de ori de banane, dar nu am reusit sa vad niciodata o banana pina in 1991. Dar cind am vazut-o am stiut din prima ce este. Cu toate ca descrierile parintilor mei erau mai degraba vagi….un fruct exotic, galben…la care ii poti jupui cojile, etc si pe cojile acelea se aluneca foarte usor…etc. Deci imaginatia functioneaza corect de cele mai multe ori…Din ce mi-au descris parintii eu mi-a imaginat intr-un fel….care s-a dovedit a fi foarte aproape de realitate.

        Oricum referitor la subiectul articolului intr-un fel sint nocive si radio-ul si televiziunea, dar nu cred ca provoaca autism. Autismul este provocat de intoxicatia cu metale grele in speta aluminiu si mercur. Au fost zeci de medici care au facut studii in acest sens si chiar au dovedit ca exista o legatura dar intr-un fel sau altul au fost redusi la tacere.

        Probabil ai auzit de teatrul radiofonic atacul martienilor al lui Orson Wells care a indus panica in intreaga populatie a Americii. A fost un experiement al ocultei…sa vada cit de credibil este radio-ul ca mijloc de propaganda…cita incredere are populatia in astfel de mijloace de „informare”

        In cazul unui televizor clasic adica din acela cu tub (sint din ce in ce mai rare) imaginea nu este STABILA. Ci are o pilpiire de 50 de herti…asta din simplul motiv ca insasi curentul de la priza pe care il avem noi este de 50 de herti….La americani sint 60 de herti. Deci si ecranul televizorului pilpiie exact cu frecventa retelei. NU are sens sa intram in detalii tehnice referitoare la functionarea unui aparat TV…dar s-a constatat ca aceasta pilpiire subliminala de 50-60 Hz induce creierului uman o stare asemanatoare transei, stare in care in care gindirea critica este foarte mult atenuata si in consecinta mintea umana este mult mai susceptibila de a crede tot ceea ce vede in fata ochilor fara a mai pune la indoiala veridicitatea celor vazute pe micul ecran.

        Sa presupunem noi oare ca frecventa retelei electrice a fost aleasa cu mult inainte de inventarea televiziunii deoarece se stia ca la un moment dat se va inventa televiziunea iar pilpiirea continua a micilor ecrane ii va tine pe oameni in fata acestora de parca ar fi in transa? Imposibil veti spune…si intr-adevar oamenii nu aveau cum sa planuiasca asa ceva…dar din moment ce noi stim ca toate inventiile tehnologice sint de la dracul….in cazul aceasta devine posibil. NU oamenii au planuit asta…dar dracul a planuit-o

        In ziua de azi rar se mai gasesc televizoare clasice cu tub…sint deja depasite. Si apoi a aparut televiziunea digitala. Ecranele televizoarelor LCD moderne nu mai pilpiie, dar tocmai de asta s-a introdus televiziunea digitala. In cazul sistemului de televiziune analog numarul de culori afisate pe ecran este infinit. Adica se pot afisa o infinitate de nuante. In digital nu se poate. Numarul trebuie sa fie finit. Desigur daca dimensionam sistemul sa poata afisa 16 milioane de nuante ochiul uman nu va observa niciodata ca in sistem analogic aveai mai multe culori. Dar desi tehnologia permite fara nici o problema acest lucru la ora actuala s-a optat pentru un numar mai mic de culori. Sincer nu mai stiu exact as putea sa caut acele documente, dar sa presupunem ca acea culoare este codata pe 16 biti. Adica putem afisa 2^16 = 65.536 de nuante. Este destul de bine dar ochiul uman va observa cumva ca parca nu sint toate culorile. De aceea in tehnica de calcul se foloseste si o alta metoda…aceea de a obtine noi culori din alaturarea unor pixeli adiacenti in culori diferite. Cum ecranele LCD moderne au rezolutii mari, deci pixelii sint suficient de mici poti obtine o noua culoare alaturind trei pixeli adiacenti de culori diferite. Cum acestia sint suficient de mici ochiul uman nu ii va vedea separat ci va vedea o culoare rezultanta. Acest procedeu din domeniul tehnicii de calcul se numeste in engleza „dithering”. Adica renuntam la un pic de rezolutie pentru a vedea mai multe culori…Per total imaginea pare putin „purecoasa” dar numai daca ne uitam foarte atent…cam in felul in care se vad pozele din ziare pentru care se foloseste un procedeu asemanator. Acesta este efectul „ditheringului”. Ei…aici e aici. Acei pureci subliminali nu sint stabili…ci ii putem face sa „danseze” in anumite feluri. In functie de frecventa si tiparul acelui „dans” al purecilor subliminali putem induce diverse stari telespectatorului. Daca televizorul clasic cu tub inducea doar starea de somnoloenta, apatie si „crede-ne pe noi fara sa cercetezi!”, televiziunea digitala insa impreuna cu un televizor modern LCD poate induce stari de teama, panica, minie, frustrare, revolta, apatie, euforie, etc. Deci este o unealta mult mai puternica in mina elitelor decit vechea televiziune analogica cuplata cu clasicele televizoare cu tub. Data viitoare cind va uitati pe noul dvs TV LCD cu diagonala de peste un metru la unul din posturile HD. De exemplu PRO(S)TV HD uitati-va mai ales in zonele gri ale imagini…adica acolo unde nu este nici foarte bine iluinata imaginea (unde este alb) si nici unde este foarte intunecata iamginea (acolo unde este negru). Cautati zonele din imagine cu iluminare redusa, zonele unde se vad diverse nuante de gri. Acolo se observa cel mai bine dansul purecilor subliminali

        Apreciază

    • unu1 said, on februarie 19, 2017 at 11:15 pm

      @Aliosa
      Sa nu cadem in cealalta extrema. Cu ce e mai bun radioul?
      Ca parca imaginatia e blamata de religia ortodoxa. Are si saccsiv un articol despre asta.

      On Topic
      Eu am stari de nerabdare si ADD/ADHD. E adevarat ca atunci cand eram mic ma uitam dimineata la televizor, dar e adevarat si faptul ca in clasa intai eu stiam deja sa citesc si sa scriu, ceea ce m-a facut sa nu fiu atent la ore fiindca era plictisitor, neinvatand ceva nou.
      Deci de la ce mi se trage? Sau e ceva organic fara nicio legatura cu niciuna dintre cele de mai sus?

      Apreciat de 1 persoană

      • Gigik said, on februarie 19, 2017 at 11:50 pm

        Aliosa se referea la a asculta Povesti la radio, ca si cum I le-ar citi mama sau tata. Le dezvolta imaginatia in sensul bun, daca asculta ceva de folos. TV-ul le dezvolta imaginatia in sens negativ, caci este incontrolabil ce difuzeaza. Poti folosi tv-ul pentru a pune un DVD, cu filme educationale, filme pentru copii, dar de la anumita varsta in sus, ca sa nu fii in extrema de tot.
        Si cel mai important e sa inveti copilul sa citeasca mult, carti.

        Apreciat de 1 persoană

      • Angela said, on februarie 20, 2017 at 3:17 pm

        Sf Ioan Iacob Hozevitul a fost foarte ferm impotriva radioului care tocmai cuprindea lumea pe vremea sa.

        Tot ceea ce ne indeparteaza de realitatea palpabila este periculos. Imaginatia este puntea dracilor, spuneau parintii din vechime.

        Apreciază

      • clement said, on februarie 21, 2017 at 12:47 am

        S-ar putea sa vi se traga de la bauturile racoritoare, bomboanele colorate si medicamentele pentru uz pediatric cu prafuri dulci si galbui, adica de la aditivul quinoleina zis si E104 (compus heterociclic benzenic-pyridinic C18H9NNa2O8S2).
        S-ar putea sa vi se traga si de la dioxidul de titan, E171, prezent sub forma de nanoparticule in pasta de dinti, ambalaje alimentare, medicamente, creme solare, cosmetice, produse alimentare anormal de albe ( faina, bicarbonat, lapte praf.),dulciuri, iaurturi sau paste apartinand unor marci foarte apreciate de romani (Nestlé, Danone, Heinz, Mars, Panzani, Nespresso…).
        Imaginile tv violente la care nivelul sonorului este foarte ridicat si schimbarile de luminozitate rapide si de lunga durata, afecteaza dezvoltarea neuro-psihica a copiilor.
        Excesiva urbanizare induce la randu-i neliniste creand sau stari de hiperactivitate sau de interiorizare de tip autistic.

        Apreciază

  3. sorin said, on februarie 20, 2017 at 12:25 am

    conferinta de la Radauti a profesorului, doctor, universitar, preot, cunoscator a dogmaticii cu studiile facute pe la Versailles Necula Constantin https://www.youtube.com/watch?v=Z3LxKebZYXs

    Apreciază

  4. RomeoB said, on februarie 20, 2017 at 8:46 am

    Exista mai multe cauze care genereaza autismul, intre care si televizorul.
    Alte cauze vehiculate in ultinma vreme: metalele grele luate prin mancare sau vaccinuri.
    Ultimele cercetari, arata ca metalele grele distrug (mercurul pr primul loc) ireversibil o mare parte din legaturile (sinapsele) dintre neuroni, creierul devenind nefunctional.
    A se identifica pe internet articole si studii de specialitate privind legatura intre metalele grele si autism.

    Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 20, 2017 at 9:04 am

      RomeoB

      Ai chemtrails.

      Apreciat de 2 persoane

    • tataia said, on februarie 20, 2017 at 3:07 pm

      Principalele cai de contaminare cu metale grele sint:

      1. Vaccinurile
      2. Chemtrails (contaminare aeriana).

      Mincare mai putin…..de fapt poti sa inghiti mercur in stare lichida si il vei elimina pe cale naturala aproape in intregime…contaminare a organismului zero….In schimb inhaleaza vapori de mercur si acesta ajunge rapid direct in creier…scapi de el abia in ani de zile…iar uneori efectele nocive asupra creierului uman sint permanente…

      Toti preferati sa credeti ca principala metoda de otravire a popualtiei este cea prin hrana pentru ca in felul acesta te-ai putea feri de otrava sau cel putin daca cineva se imbolnaveste poate fi invinuit de faptul ca „nu s-a hranit sanatos”, dar realitatea este ca principala metoda de otravire a populatiei este cea aeriana si nimeni nu se poate feri de aceasta! Adevarul este mult mai cumplit decit sinteti voi dispusi sa credeti!

      Apreciază

    • safimvigilenti said, on februarie 20, 2017 at 10:01 pm

      exista si dovada video ca mercurul distruge neuronii, univ din Calgary a publicat filmarea:

      Apreciază

  5. RomeoB said, on februarie 20, 2017 at 10:13 am

    Robert de Niro și Kennedy jr, ales de Trump să conducă o comisie specială privind siguranța vaccinurilor, oferă RECOMPENSĂ de 100.000 de dolari celor care pot demonstra că mercurul din vaccin este sigur!

    Uniți pentru o cauză bună. Deși este unul dintre cei mai vocali contestatari ai președintelui Donal Trump, actorul Robert de Niro face front comun cu unul dintre oamenii desemnați de noul lider de la Casa Albă să conducă o comisie specială privind siguranța vaccinurilor. De Niro și Robert F.Kennedy jr,nepotul fostului președinte american JFK și unul dintre cei mai cunoscuți contestatari ai vaccinurilor, au susținut miercuri o conferință de presă în care au anunțat că oferă o recompensă substanțială celor care pot dovedi că vaccinuril sunt sigure.

    Oferim 100.000 de dolari celor care dovedesc, cu argumente solide, că vaccinurile sunt sigure! Acesta a fost mesajul transmis de actorul american și de nepotul fostului președinte american JFK, uniți în lupta împotriva vaccinurilor care conțin un ingredient pe bază de mercur ce poate provoca o serie de leziuni cerebrale, inclusiv autismul.

    „Pe de o parte, guvernul cere femeilor gravide să evite să mănânce pește la conservă pentru a nu face rău fetusului, iar, pe de altă parte, cei de la CDC (Centrul pentru Controlul și Prevenția Bolilor) susțin vaccinarea femeilor gravide, a bebelușilor și copiilor cu vaccinuri care conțin mercur. Asta sfidează orice logică de bun simț”, a spus Kennedy în conferința de presă comună cu De Niro.

    Atât actorul american, al cărui fiu suferă de autism, cât și Robert F. Kennedy Jr, ales de Donald Trump să conducă o comisie specială privind siguranța vaccinurilor, au atacat timerosalul, un ingredient pe bază de mercur existent în vaccinuri, ce poate provoca o serie de leziuni cerebrale.

    Cei doi au adresat și o scrisoare deschisă jurnaliștilor, în care citează, printre altele, un studiu recent epidemiologic al Universității din Yale care leagă vaccinurile de o serie de probleme neurologice, printre care ADD, ADHD, anorexie nervoasă, sindromul bipolar, sindromul obsesiv compulsiv și depresia.

    „Am descoperit că jurnaliștii, chiar și cei care se ocupă de sănătate știință, nu citesc studiile științifice! În problema atât de sensibilă a vaccinurilor, mulți au fost de acord ca guvernul și industria farmaceutică să îi instruiască ce anume să spună. În loc să întrebe, să caute răspunsuri, să investigehze, jurnaliștii, mult prea des, au ales calea cea mai ușoară, aceea de a repeta garanțiile de siguranță pe care le dau industria farmaceutică și Biroul pentru siguranța vaccinurilor, deși există motive serioase să fie puse sub semnul îndoielii”, au spus cei doi.

    Nemulțumiți de propagnda pe care o face Big Pharma și pentru că se încearcă acoperirea oricăror dovezi privind maladiile grave provocate de vaccinuri, Robert de Niro și Kennedy jr. s-au aliat și vor oferi, prin Kennedy’s World Mercury Project, 100.000 de dolari oricărei persoane care „poate găsi un studiu științific demn de încredere care să demonstreze ca timerosalul este sigur în acele cantități care se găsesc în vaccinurile ce se administrează acum femeilor gravide și copiilor”.

    http://ortodoxinfo.ro/2017/02/17/video-conferinta-de-presa-robert-f-kennedy-jr-si-robert-de-niro-despre-vaccin-mercur-autism-atentie-premiu-de-100-000/

    Apreciază

  6. Prahovean said, on februarie 20, 2017 at 10:49 am

    Din câte am studiat eu, este clar că autism are o componentă genetică foarte probabil. De ce? Vaccinurile, dar și stimulii tehnologici din studiul de mai sus nu afectează pe toți sau cel puțin nu la fel. Există clar că există niște tendințe ereditare, deseori vedem în familia unei persoane că autism sever cel puțin un părinte sau măcar un bunic cu simptome ale unei tulburări de spectru autist ușoare. Este posibil să fie un cumul de factori dintre vaccinuri și stimulare tehnologică nocivă, fără ereditate, dar improbabil. Eu văd niște vulnerabilități genetice care, odată ce factorul/factorii nocivi apar, apare autismul sau tulburarea de spectru autist.
    Astăzi, mai nou decât autismul, vedem o explozie de ADD/ADHD. Unii consideră aceste tulburări o ficțiune, că ar fi doar probleme de temperament obișnuite. De fapt însă sunt o boală ce poate fi cruntă. Seamănă destul de mult cu akedia din scrierile părinților. Din când în când, vedem câte un caz foarte dur de ADD/ADHD, dar nu este înțeles. Cum ajuns batjocură publică Ioana Tufar. Stimulii tehnologici nocivi din studiul din articol ar sugera o cauză cel puțin parțială a ADD/ADHD, mai degrabă decât a autismului. Ceea ce este clar este că TSA (tulburările de spectru autist) și AD(H)D vine prea adesea la pachet, o alăturare ce este improbabil să fie o coincidență.

    Apreciază

    • el said, on februarie 20, 2017 at 12:21 pm

      Prahovean

      „Din câte am studiat eu, este clar că autism are o componentă genetică foarte probabil”___ ai „studiat” PROST si PUTIN din maculatura cur-papier a politicului corect !

      Apreciază

      • Prahovean said, on februarie 20, 2017 at 11:18 pm

        Ce drăguț, vrei să mi-o servești de drag, ca să zic așa, că sunt contra celor ce spui… Nu contează minima raționalitate, să constați simplul fapt că, cu toată explozia de tsa și ad(h)d în urma vaccinurilor, totuși nu toți copii vaccinați dezvoltă aceste simptome, cu toate corelațiile ce nu pot fi negate. Acum aperi aiurea o idee fixă, lipsa de dreaptă socoteală, discernământ. După principiul extremelor, uitând că răul e și la dreapta și la stângă, și sus și jos, nu sunt doar două părți, una bună total și una total rea. Ai adus atâta sminteală, deja nu prea mă mai contrez cu mătăluță, că nu am de ce. De fapt, acum ai tras-o doar ca să mi-o servești, așa, de kiki… Ce să zic, ești un scump…

        Apreciază

      • el said, on februarie 21, 2017 at 9:24 pm

        Prahovean

        nu o sa-mi bat capul cu tine „inteleptule”, exiita TONE de carti cu lieratura medicala SERIOASA care DEMONSTREAZA EXACT ca TOTI sunt atacati de vaccinuri : mercur sau ati componenti din el.
        cauta macar i ceteste fara sa dormi cartea doamnei Todea si sunt si alte surse .. dar tu esti prea „destept” in mareatza ta parere de sine si cu atat „discrenamant” ca ai priceput …pe alaturi !!

        problema ta e INDRACIREA MINTII care de la IDOLATRIA boca ti se trage( idolatria ti se trage de la atle RACILE , lantzul slabiciunilor… nu e treaba mea pacatul tau PRESONAL, dar INSLEAREA TA sunt OBLIGAT sa o semnalez tie si altora care ar putea sa se foloseasca)

        tot de la boca ti se trage si AVERSIUNEA ta fata de mine, ti-am „injosit ” IDOLUL nenica , doare pana la os ! 🙂

        „amice” esti penibil, si CU DESVARSIRE ORB( prin voia ta INCAPATANATA) , … si toate pe „cheltuiala” ta, caci nota de plata TU o ve PLATI USTURATOR si … VESNIC daca nu iti vii in fire !

        salutare si suces la studii ! 🙂

        Apreciază

      • Prahovean said, on februarie 22, 2017 at 1:12 am

        Bre, măcar citești ce am scris aici? Sau doar galopezi cu ochii și cu mintea?

        Apreciază

      • el said, on februarie 22, 2017 at 8:11 pm

        Prahovean

        sarmane FUDUL INSELAT , te poarta dracii prin balarii si tie ti se pare ca esti destept !

        Apreciază

    • unu1 said, on februarie 20, 2017 at 1:10 pm

      @Prahovean
      Subscriu la acestea.

      In plus, in trecut, erai incadrat ca nebun, indaratnic, tampit (retardat), fiindca si diagnosticarea era mai grea, nici nu erau atatia medici si erau mai putine activitati in care sa se observe aceste boli/deficiente.
      Cand mergea strabunicu’ la coasa cand era fecior, stia cineva din sat ca „varu Sandel” nu se poate concentra? Ca nu avea o activitate care sa scoata asta in evidenta.
      Sau daca erai agitat, dupa o zi de munca la camp, iti disparea. 😉

      Apreciază

    • tataia said, on februarie 20, 2017 at 2:16 pm

      Componenta genetica este un fel de vrajeala….Cauza principala a autismului este otrava! Metalele grele cu alte cuvinte. Aluminiul, mercurul, etc. NU sint toti afectati in acelasi fel? Este normal deoarece oamenii sint diferiti. Fiecare reactioneaza in mod diferit la otrava. Unii fac autism, altii se imbolnavesc de inima, altii fac psoriazis, etc….Fiecare organism incearca pe toate caile sa elimine otrava dar in cele din urma aceasta se acumuleaza intr-un anumit organ. Care difera de la un individ la altul din motive genetice. Asa este ai dreptate ca difera de la un individ la altul, dar predispozitia genetica este o vrajeala. Daca nimeni nu ar fi otravit nimeni au ar deveni autist, intelegi? In conditiile in care cu totii sintem otraviti toti ne imbolnvim. Cei care nu fac autism se imbolnavesc de altceva.

      A spune ca autismul are o componenta genetica pentru ca nu toti cei care au fost vaccinati au devenit autisti este cam acelasi lucru cu a spune ca le-am dat tutror cu ciocanul in cap dar nu toti au murit…de unde rezulta ca mor de la loviturile de ciocan in cap doar cei care au o predispozitie genetica pentru asa ceva.

      Apreciază

      • Prahovean said, on februarie 20, 2017 at 11:28 pm

        Dacă dai la mai mulți cu ciocanul în cap, cam în același loc, vei avea efecte similare. Depinde și de proporțiile ciocanului, ale capului… Dacă dai cu același ciocan la mai mulți oameni în cap în același loc, efectul va varia în funcție de persoană. Dacă ai fi citit cu atenție ce am spus ai fi observat că nu neg corelarea cu vaccinurile și stimulii nocivi din zona tv și it, ci vorbesc de un cumul de cauze. Realitatea este complexă și Dumnezeu ne-a înzestrat cu rațiune ca să o putem discerne. Noi gândim polarist, polist, adică vedem doi poli, ai binelui și ai răului, și dacă ceva e rău, îl punem la polul răului și îmbrățișăm opusul, zicând că e bun. Dacă vedem corelările dintre autism și vaccin, nu putem conchide că vaccinurile sunt singura cauză. La fel cum alte boli fizice sau psihice au un cumul de funcții. Din logică, există condiții necesare și suficiente. Norii sunt o condiție necesară pentru ploaie, dar nu suficientă. La fel, vaccinurile se pare că nu sunt o condiție suficientă pentru autism. Nici cei ce zic că vaccinurile sunt cauză exclusivă, nici cei ce zic că nu au nici o treabă nu au dreptate, ci cei care au deschiși să vadă.

        Apreciază

      • clement said, on februarie 21, 2017 at 2:09 am

        Ce facem, ne mintim singuri?
        Este dovedit faptul ca varsta inaintata a tatalui este importanta in aparitia autismului.
        Dupa 50 de ani calitatea spermei incepe sa se degradeze.
        Uitati-va cate nenorociri au adus „bancile de sperma” la care si-au depus materialul seminal indivizi purtatori de tare familale, homosexuali, zarghiti iresponsabili si cati copii vin pe lume in urma inseminarilor artificiale, a bulversarii cailor naturale, divine, de reproducere.
        Cand in copilaria mea lucrurile o luau razna, bunicile aveau o vorba: „s-a stricat lumea, maica!”. Ei, asta e, lumea s-a stricat si in mintea si in madularele ei.
        Multi copii cu handicap mental se nasc si din mame imature fizic si psihic (12, 13 ani).
        https://www.autismspeaks.org/science/science-news/large-study-parent-age-autism-finds-increased-risk-teen-moms

        Apreciază

      • saccsiv said, on februarie 21, 2017 at 4:42 am

        clement

        1 din 68 de copii au autism. Prietene, tu chiar crezi ca acestia au fost facuti in eprubeta sau mamele lor au fost la pubertate cand i-au nascut?

        Apreciază

      • tataia said, on februarie 21, 2017 at 1:49 pm

        @ Prahovean @ Clement Astea sint prostii. Au fost barbati care au avut copii perfect sanatosi si la virsta de 80 de ani. Daca calitatea spermei barbatului scade o data cu virsta intrebarea mea este DE CE SCADE? Crezi ca e normal acest lucru?

        Daca voi mai credeti in medicina oficiala duceti-va si predicati in alta parte. Nu am timp acum sa ma cert cu voi. Medicina oficiala este in proportie de cel putin 95% o mare minciuna. Bolile NU SINT NATURALE, ci sint create de om. Voi credeti ce vreti dar nu ii mai prostiti si pe altii. Am inteles ca sint pe acest blog contestatari ai pamintului plat….am inteles ca exista si contestatari ai direlor chimice, chemtrails. desi cam greu de contestat un lucru care se poate vedea cu ochiul liber…dar acum avem si contestatari ai faptului ca mercurul si aluminiul din vaccinuri si/sau chemtrails provoaca autism? Incredibil! Adica au existat studii PUBLICATE DE MEDICI in privinta asta…dar intr-un fel sau altul au fost redusi la tacere. Iar voi veniti aici si repetati ca papagalii minciunile oficiale?

        Apreciază

    • Doru Teodor said, on februarie 21, 2017 at 11:18 am

      Daca este genetica sa imi explice si mie cineva cum din peste 150 de copii la care am facut program de interventie si recuperare, peste 75% sunt recuperati si integrati social. Unde a disparut afectiunea genetica. Componenta genetica se intalneste si intr-o depresie (de ex), dar este doar o cauza si nu un efect. Cauzele din experienta mea de peste 12 ani in recuperarea copiilor cu autism sunt legate de trei factori principali si de multi altii factori secundari. Toti acesti factori au impact numai daca actioneaza in primii 2 ani de viata.
      Cei principali sunt:
      1. Lipsa de stimulare psihosociala si psihoafectiva(indirect sau chiar direct si nevoi primare si senzoriale) – sindromul „mamelor frigider”, care chiar daca a fost infirmata eu vin sa o confirm din cazurile clinice actuale.
      2. Intoxicatii cu metale grele, care pe un fond genetic, imunitar sau biologic deficitar ajung sa depaseasca bariera hematoencefalica si sa distruga ireversibil legaturile neurologice – cele mai grave cazuri in recuperare, dar nu imposibil de recuperat daca se intervine precoce – eu personal, in ultimii cinci ani, aproape ca nu am mai intalnit astfel de cazuri;
      3. Lipsa de stimulare senzorio-motorie(privitul excesiv la medii virtuale – tv, tableta , mobil), care vine la pachet cu privarea socioafectiva – in cazul acestor copii daca se intevine precoce se recupereaza foarte repede.

      Apreciază

      • Prahovean said, on februarie 21, 2017 at 2:45 pm

        Terapia ABA, folosită în autism, este inspirată de aceleași premise ca experimentul Pitești, dresează prin forță comportamente. O parte din copii trecuți prin ABA sunt recuperați, chipurile, chiar dacă cu mari traume. Alții cad mai rău în adâncul autismului, dar ABA este și acum promovată intensiv, la greu, de sistem și de ONG-urile finanțate de ocultă ca leacul minune și ultima speranță pentru autism. Eu zic că mai bine lași copilul în autismul lui decât să îl recuperezi, chipurile, cu ABA. Recomand lui Saccsiv să facă cel puțin un articol în care să critice vehement ABA, căci această terapie crește ca aplicare, se extinde și în afara TSA și bănuiesc că va fi folosită pentru spălarea pe creier a celor întemnițați în spitalele de psihiatrie. Ca persoană cu TSA cred că am dreptul să mă pronunț destul de bine în aceste chestiuni.

        Apreciază

      • Prahovean said, on februarie 21, 2017 at 2:47 pm

        @ Tataia Nu e vorba de a crede ce spune sistemul și medicina mainstream, ci de a observa și a gândi nițel cu propriul cap. Dacă vaccinurile ar fi cauza exclusivă a autismului, toți ar face autism. Dar din moment ce doar 1 din 68 vaccinați fac arată că doar o parte din populație are o vulnerabilitate clară. Chestia cu tatăl bătrân nu se susține, sunt destule cazuri de copii cu autism făcuți înainte de 30 de ani.

        Apreciază

  7. Raluca said, on februarie 21, 2017 at 2:17 am

    Dex:
    autísm sn [At: DN3 / P: a-u- / Pl: -e / E: fr autisme] Stare patologică manifestată prin ruperea contactului cu realitatea exterioară și prin trăirea excesivă a vieții interioare, unul din simptomele fundamentale ale schizofreniei.

    Pe de altă parte:
    Epilepsia este cea mai frecventa boala neurologica care se asociaza cu autismul. In timp ce in populatia generala doar 1-2% din copii fac epilepsie, prevalenta acestei boli la cei cu tulburari din spectrul autist este intre 5 si 38%.

    http://neurologiepediatrica.ro/epilepsia-si-tulburarile-din-spectrul-autist/

    Uneori autismul așa cum este înțeles el în lumea de azi poate avea și cauze spirituale, adică poate fi generat de păcatele părinților.

    Așadar autismul poate fi vindecat cu rugăciune și cu post:

    Şi I-a răspuns Lui unul din mulţime: Învăţătorule, am adus la Tine pe fiul meu, care are duh mut.
    Şi oriunde-l apucă, îl aruncă la pământ şi face spume la gură şi scrâşneşte din dinţi şi înţepeneşte. Şi am zis ucenicilor Tăi să-l alunge, dar ei n-au putut.
    Iar El, răspunzând lor, a zis: O, neam necredincios, până când voi fi cu voi? Până când vă voi răbda pe voi? Aduceţi-l la Mine.
    Şi l-au adus la El. Şi văzându-L pe Iisus, duhul îndată a zguduit pe copil, şi, căzând la pământ, se zvârcolea spumegând.
    Şi l-a întrebat pe tatăl lui: Câtă vreme este de când i-a venit aceasta? Iar el a răspuns: din pruncie.
    Şi de multe ori l-a aruncat şi în foc şi în apă ca să-l piardă. Dar de poţi ceva, ajută-ne, fiindu-Ţi milă de noi.
    Iar Iisus i-a zis: De poţi crede, toate sunt cu putinţă celui ce crede.
    Şi îndată strigând tatăl copilului, a zis cu lacrimi: Cred, Doamne! Ajută necredinţei mele.
    Iar Iisus, văzând că mulţimea dă năvală, a certat duhul cel necurat, zicându-i: Duh mut şi surd, Eu îţi poruncesc: Ieşi din el şi să nu mai intri în el!
    Şi răcnind şi zguduindu-l cu putere, duhul a ieşit; iar copilul a rămas ca mort, încât mulţi ziceau că a murit.
    Dar Iisus, apucându-l de mână, l-a ridicat, şi el s-a sculat în picioare.
    Iar după ce a intrat în casă, ucenicii Lui L-au întrebat, de o parte: Pentru ce noi n-am putut să-l izgonim?
    El le-a zis: Acest neam de demoni cu nimic nu poate ieşi, decât numai cu rugăciune şi cu post. (Marcu 9, 17-29)

    Apreciază

    • tataia said, on februarie 21, 2017 at 2:04 pm

      Raluca draga, ai atins un punct sensibil aici….sa stii ca toate bolile au cauze spirituale. Adica ori de cite ori esti bolnav, inclusiv chiar si de o banala raceala, sa stii ca un demon s-a atasat de sufletul tau….Dar cauza spirituala este intotdeauna dublata de cauza fizica, materiala. Adica otrava in trup (mercur) si demon agatat de sufletul tau…sint cele doua fatete ale monedei. Mercurul are proprietatea aceasta, nu stiu de ce, si se vorbeste prea putin pe tema asta deoarece sint considerate superstitii de babe, ca se ataseaza mult mai usor demonii de sufletul care se afla in trupul intoxicat cu mercur….acum intelegi? Cu alte cuvinte daca nu ai fi intoxicat cu mercur (sau alte metale grele) demonilor nu le-ar fi asa usor sa se ataseze de sufletul tau….poate doar pentru pacate foarte grele li s-ar permite acest lucru. Daca insa esti intoxicat cu mercur demonii se pot atasa de tine chiar si pentru pacate minore…daca ai fi sfint, adica fara de pacat nu s-ar putea atasa nici asa chiar si fiind plin de mercur, dar cine este sfint?

      Probabil ca de aceea spuneau Sfintii Parinti ca ar fi vrut sa traiasca in aceste vremuri pentru a se putea sfinti, pentru ca in ziua de azi esti taxat grav chiar si pentru cele mai mici greseli… si atunci nu prea ai de ales decit sa te sfintesti sau sa mori in pacat…Dar mie chiar nu mi se pare ca s-ar putea sfinti oamenii prea usor in aceste vremuri. Ispitele pe care le induram noi sint de sute de ori mai mari decit cele pe care le indurau oamenii acum 40-50 de ani….Cine poate rezista prea mult la ispite atit de mari?

      Apreciază

    • Prahovean said, on februarie 21, 2017 at 2:53 pm

      Nu putem știi ce este autismul, nici nu putem pune semnul egal între orice epilepsie și posesie demonică. Nu putem știi dacă copilul din Evanghelia ar fi fost astăzi diagnosticat ca epileptic. Evident, cum spune și Sfântul Arsenie Boca, dar și mulți alți Sfinți Părinți, copii de multe ori ispășesc păcatele părinților și strămoșilor. În Tradiția Bisericii, se face diferența între boala psihică pură și posesie (deși cele două pot coexista) în felul următor: posedații nu suportă atingerea de cele sfinte, bolnavii psihic o suportă. Autiștii puri nu dau semne de repulsie la cele sfinte, și probabil nici majoritatea epilepticilor. Băiatul Manuelei Hărăbor are 24 de ani și autism sever, împărtășirea deasă l-a ajutat mult, nu mai este violent și a început să vorbească puțin, dar nu este vindecat nici pe departe. Autismul și tsa în general nu sunt omenește curabile, dar la Dumnezeu toate sunt cu putință, într-adevăr. Însă un lucru nu trebuie să uităm: minunile pot fi cerute, pot fi așteptate, dar nu pot fi garantate și cu atât mai puțin pretinse.

      Apreciază

      • tataia said, on februarie 21, 2017 at 4:07 pm

        Cazurile de posesie demonica asa-zis reala, adica individul leviteaza, vorbeste pe mai multe voci, vorbeste in limbi necunoscute de el pina atunci, stie lucruri pe care nu ar avea cum sa le stie in mod normal…asemenea cazuri sint rare. Doar asemenea cazuri sint recunoscute de Biserica ca fiind cazuri de posesie demonica, orice altceva nu este considerat posesie demonica. Cu toate acestea in cazul tuturor bolilor sint implicati si demonii chiar daca nu reusesc sa preia controlul total al trupului respectivului nefericit.

        Spre exemplu cineva sufera de constipatie cronica severa de mai bine de 20 de ani. Nici un doctor nu ii da de cap acestei stari de constipatie deoarece individul este in rest perfect sanatos. Asa ca singura optiune de tratament a individului respectiv este sa ia toata viata laxative pentru ca altfel nu poate iesi. Realitatea este ca un demon a pus stapinire pe colonul acelui om…Iar colonul acelui om are niste contractii nefiresti..care in loc sa duca materiile fecale catre iesire din contra incearca sa le deplaseze in sens opus. In rest este un om perfect normal…este acel om posedat? In sensul unanim acceptat de Biserica nu…dar categoric un demon a pus stapinire pe colonul sau…chiar daca nu ii poate influenta organismul in alte privinte…

        Apreciază

  8. Zamfir marius said, on februarie 21, 2017 at 3:30 pm

    A pune semnul = intre ABA(care nu este o terapie si este o stiinta) si Fenomenul Pitesti , este ca atunci cand punem semnul = intre Medicina si Ciomu, si vorbesc in cunostinta de cauza deoarece am avut o prezentare intr-o conferinta de profil, cu titlul „ABA – Stiinta sau dresaj”

    Apreciază

  9. Dix said, on februarie 21, 2017 at 8:29 pm

    sinuciderea culturala a Suediei https://www.youtube.com/watch?v=y89-8cNj7PM&spfreload=10

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.