SACCSIV – blog ortodox

Pentru ca A INTRERUPT POMENIREA IERARHULUI imediat dupa Sinodul BOR, Parintele CLAUDIU BUZA a fost numit SCHISMATIC de catre Episcopul Vincentiu, a fost OPRIT DE LA SLUJIRE si I S-A INTERZIS SA INTRE IN BISERICA

Posted in Uncategorized by saccsiv on noiembrie 19, 2016

   Iata ce putem citi la Comuniunea în Adevăr şi bucuria în Hristos! de pe Ortodoxia marturisitoare:

preot-claudiu

S-a vorbit şi s-a scris foarte mult pe tema trădării ce s-a făcut în iunie, la Creta. Au fost luni întregi în care, iubitorii de Hristos şi de Biserică au luat atitudine, mărturisind dreapta credinţă, ajutând preoţi şi mireni să conştientizeze pericolul iminent al pan-ereziei ecumenismului, legiferat oficial în adunarea cretană. Au fost şi sunt voci care au ales cu orice preţ să vorbească lumii despre Adevăr, ca cei aflaţi în întuneric să cunoască Lumina, ca cei aflaţi în robie să cunoască Libertatea în Duhul Sfânt şi cei morţi sufleteşte să învieze la Viaţa în Hristos.

Unii au înţeles ce s-a întâmplat cu adevărat şi au luat atitudine, alţii n-au dat importanţă evenimentului, iar alţii s-au făcut potrivnici Adevărului. S-au dus lupte crâncene pentru ca unirea mincinoasă a confesiunilor eterodoxe cu singura Biserică a lui Hristos – Biserica Ortodoxă să se realizeze cu orice preţ, ecumeniştii folosind armele nedreptăţii: ameninţarea, minciuna, compromisul, confuzia, diversiunea, dezinformarea sau tăcerea subversivă şi, în cele din urmă, trădarea.

Văzând acest spectacol păgubitor şi înţelegând situaţia nefericită în care am fost lăsaţi fără voia noastră, periclitată fiindu-ne mântuirea, am ales să vorbesc credincioşilor depre trădarea din Creta şi să aştept decizia Sfântului Sinod cu privire la acest lucru. Ştiam că singurul leac cu adevărat tare, lăsat de Sfinţii Părinţi în canoane, care trebuie administrat pentru oprirea molimei ereziei, este întreruperea pomenirii ierarhului. Prin aceasta îngrădeam şi turma cuvântătoare preaiubită a credincioşilor de pericolul molipsirii de erezie, dar atenţionam şi ierarhul despre problema gravă din Biserică pentru ca acesta să nu se facă părtaş trădării, luând, pe seama făgăduinţelor făcute la hirotonia întru arhiereu, atitudine ortodoxă la nivel de eparhie pentru stoparea acestui flagel.

Nu am întrerupt pomenirea ierarhului meu imediat după Creta, fiindcă nu făcuse parte din delegaţia semnatară a BOR. Am aşteptat cu nădejde în Dumnezeu că poate vor fi ierarhi ai Sfântului Sinod care se vor opune Hotarârilor luate la Creta.

N-a fost însă după voia lui Dumnezeu şi nădejdea mea, ci după alegerea şi voia lor, a ierarhilor! Astfel, în data de 29 octombrie, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a adoptat o declaraţie, publicată pe siteul oficial al Patriarhiei, numită Concluziile Sfântului Sinod cu privire la desfăşurarea şi hotărârile Sfântului şi Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe din Creta (16-26 iunie 2016), prin care „se lua act cu apreciere” de participarea delegaţiei BOR la Creta, că „nu a formulat dogme noi, canoane noi sau modificări liturgice„, însă le-a modificat şi batjocorit pe cele vechi şi că sinodul BOR consideră că textele finale ale sinodului din Creta, pot fi doar explicitate, nuanţate şi dezvoltate, nicidecum corectate, îndreptate sau chiar anulate (a se vedea http://mihaisilviuchirila.blogspot.com/2016/11/sfantul-sinod-al-bor-ia-act-de.html ).

Acesta a fost momentul în care am înţeles că nu mai e nimic de făcut şi că trebuie întreruptă pomenirea ierarhului, ceea am şi făcut imediat, începând cu următoarea zi, duminică 30 octombrie. Următoarele săptămâni am explicat gestul meu credincioşilor, pregătindu-i pentru ce va urma. M-am sfătuit cu părintele Ciprian Staicu care m-a încurajat şi îndemnat şă mergem cu bună nădejde înainte, pentru că Dumnezeu ne va ajuta! Îmi spunea părintele cu multă dragoste: ,,curaj frate că aşa ne mai iartă Dumnezeu păcatele”. Aceste cuvinte mi-au dat viaţă şi putere şi am cunoscut puterea Jertfei lui Hristos pentru noi.

Întărit de harul lui Dumnezeu şi încredinţat că întreruperea pomenirii este ceea ce trebuia făcut în această stare de apostazie generalizată, după alcătuirea şi semnarea declaraţiei comune: Expresia conştiinţei noastre(http://prieteniisfantuluiefrem.ro/2016/11/17/spre-luare-aminte/) alături de părinţii care mi-au devenit fraţi şi prieteni, într-un moment în care toţi m-au părăsit sau nu m-au înţeles – inclusiv duhovnicul, am ajuns în faţa episcopului pentru a da explicaţii.

Aici, timp de aproximativ o oră, mi-am explicat atitudinea perfect canonică de a întrerupe pomenirea ierarhului, conform Canonului 15 de la Sinodul I – II, Constantinopol, fără a fi înţeles sau aprobat de episcopul Vincenţiu. M-a întrebat: dacă nu mă mai pomeneşti, pe cine pomeneşti la Sfânta Liturghie? I-am răspuns cu sinceritate că: pe arhiereii ortodocşi care drept învaţă cuvântul adevărului!

L-am întrebat dacă Biserica este hristocentrică sau episcopocentrică şi mi-a raspuns că este hristocentrică, însă Hristos lucrează prin episcop (n-a adăugat şi ce era mai important, anume că episcopul trebuie să înveţe drept cuvântul adevărului!). A susţinut că are cugetare ortodoxă şi că nu-l pot vădi de erezie. I-am dat dreptate până într-un punct: face parte din Sfântul Sinod şi a „luat act cu apreciere”, alături de ceilalţi ierarhi că cele hotărâte la Creta, adică ereziile, sunt bune foarte! A susţinut că ecumenismul, ca formă de dialog cu celelalte confesiuni este benefic Bisericii Ortodoxe şi că aceasta este singura cale de a face cunoscute valorile Ortodoxiei.  A uitat însă să amintească de calea Sfinţilor Părinţi care au condamnat pe eterodocşi numindu-i eretici şi că ei nu au stat la dialog, ci au mărturisit Adevărul cu orice preţ.

Vorbindu-i despre fiii duhovniceşti, despre legătura dintre păstor şi păstoriţi, am primit un răspuns care, pur şi simplu, m-a şocat: fiii duhovniceşti nu sunt ai tăi, ci ai episcopului!!! Însă întreb, ca unul neînvăţat – după cum mi s-a reproşat – oare fiii duhovniceşti nu cumva sunt ai lui Hristos?

Pentru această îndrăznelă de a întrerupe pomenirea şi de a spune lucrurilor pe nume, mi-a spus că sunt schismatic şi că nu mai am comuniune cu el, oprindu-mă de la slujire şi pregătindu-mi consistoriul bisericesc (Organ bisericesc care te constrânge să mărturiseşti adevărul!). Mi-a spus că am comuniune cu Părintele Macarie de la Schitul Oituz, cu care am vorbit şi alături de care am semnat, ceea ce pentru mine este o mare cinste!

Acum, mai nou, am aflat că nu mai am voie să intru în biserică şi să vorbesc oamenilor! Mâine însă voi fi acolo şi voi vorbi credincioşilor, liniştindu-i, mângâindu-i şi încurajându-i pentru ceea ce va urma: comuniunea în Adevăr şi bucuria în Hristos!

Preot Claudiu Buză

Urziceni

19 noiembrie 2016

Comentariu saccsiv:

Despre Episcopul Vincențiu Grifoni Ploiesteanul cititi va rog:

Episcopul Sloboziei şi Călărasilor VINCENTIU GRIFONI si Patriarhul BARTOLOMEU de Constantinopol in The Elijah Interfaith Institute (finantare ROCKEFELLER) …

LISTA MEMBRII SFANTUL SINOD (BOR) scoliti in occident, cu functii in organismele ecumeniste din occident sau participanti la intrunirile ecumeniste

Parintele Claudiu Buza slujeste in Urziceni, la Biserica Sfanta Treime:

http://protopopiatulurziceni.ro/informatii/hram-la-biserica-sfanta-treime-din-urziceni.html

 

48 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Mihai said, on noiembrie 19, 2016 at 9:34 pm

    Sa nu uitam ca în această primăvară sub privirile euroepiscopului vicentiu de la arhiepiscopia ialomitei si călărașilor să inaugurat si o moschee in mun. Călărași si in care acesta nu a văzut și nu a auzit

    Apreciat de 1 persoană

    • Pąʍvo said, on noiembrie 20, 2016 at 10:28 am

      Parintele Iachint de la Frasinei a intrerupt incepand cu aceasta saptamana pomenirea ierarhilor Irineu al Olteniei si Emilian Lovisteanul, semnatari ai ereziilor de la Creta. Ioanichie, staretul impus (care deja da semne reale de alzheimer), Ioachim (ecumenist convins) si Daniil (Rasputinul de la Frasinei) se uita la el buimaci si nu inteleg nimic.
      Sper cu ajutorul Lui Dumnezeu sa-si dea seama ca nici Varsanufie Gogescu nu mai trebuie pomenit dupa cuvantul din scrisoarea catre Navcratie a Sf. Teodor Studitul care admite o singura iconomie in acest sens.

      Apreciat de 2 persoane

      • ilioara said, on noiembrie 20, 2016 at 1:02 pm

        Slava Domnului ! Deie voua Domnul bucuria mantuirii Sale !!!

        Apreciază

      • Aurora said, on noiembrie 20, 2016 at 5:43 pm

        Vrednic este ! Domnul sa-l ocroteasca pe Par. Iachint !

        Apreciază

    • Ioan said, on noiembrie 20, 2016 at 11:10 am

      http://deasaimpartasire.blogspot.ro/

      Apreciază

  2. maxim said, on noiembrie 19, 2016 at 9:40 pm

    Catre preotii care nu vor erezia ecumenismului si nicio alta erezie din istoria Crestinismului:
    STATUL ITI DA VOIE SA TE ROGI IN CASA CU UCENICII TAI, CU MEMBRII GRUPULUI/GRUPARII DE CREDINCIOSI

    Legea nr. 489/2006 privind libertatea religioasa si regimul general al cultelor
    Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 11 din 08/01/2007
    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.
    Art. 6
    (1) Gruparea religioasa este forma de asociere fara personalitate juridica a unor persoane fizice care, fara nicio procedura prealabila si in mod liber, adopta, impartasesc si practica o credinta religioasa.

    http://www.dreptonline.ro/legislatie/lege_libertate_religioasa_regimul_cultelor.php

    ”…Acesta a fost momentul în care am înţeles că nu mai e nimic de făcut şi că trebuie întreruptă pomenirea ierarhului, ceea am şi făcut imediat, începând cu următoarea zi, duminică 30 octombrie.”
    (Preot Claudiu BUZA)

    ASADAR, PREAIUBITE PARINTE, NICI PRIGOANA NU ESTE ACEASTA… PRIGOANA ESTE DACA SFINTIA VOASTRA VRETI SA RAMANETI SI CU CARTEA DE MUNCA LA EPISCOPUL APOSTAT, SI CU ANTIECUMENISMUL.

    IESITI SI VA OSEBITI DIN MIJLOCUL LUPILOR, FACETI SLUJBA IN CASA UNUI ORTODOX AUTENTIC, IN CASA UNEI BABUTE, SI TRANSFORMATI-I CASA ACELEIA IN CATEDRALA CONSTANTINOPOLITANA…

    Apreciat de 4 persoane

    • IOAN said, on noiembrie 19, 2016 at 11:10 pm

      maxim

      Biserica Ortodoxă niciodată nu se supune legilor lumii acesteia ci EA învață legile și voia lui Hristos Dumnezeu în lume

      asta cu cultele și statul de drept e o invenție antichristică de cel puțin 200 de ani

      scopul acestora e să controleze mișcările religioase de orice fel și să le supună legilor lumii acesteia …deci închinării STATULUI care știm foarte bine că a fost și este antichristic de multă vreme

      Biserica Ortodoxă este vie și este LUCRAREA DUHULUI SFÂNT ( și va fi până la Parusie ) încă de la Duminica Pogorârii Duhului Sfânt peste Apostoli la 50 de zile de la ÎNVIEREA DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS

      Biserica Ortodoxă nu are granițe statale

      Ce fac ereticii !? SE OPUN LUCRĂRII DUHULUI SFÂNT ÎN BISERICA ORTODOXĂ ca nimeni dintre oameni sa nu se îndrepte și să se mântuiască ( știu dracii treaba asta )

      VAI DE CEI CE SE LUPTĂ ÎMPOTRIVA BISERICII ORTODOXE ( și din interior și exterior ) CĂCI SE ÎMPOTRIVESC DUHULUI SFÂNT CARE ESTE și DUHUL ADEVĂRULUI CĂ NU VOR SCĂPA DE PEDEAPSĂ ÎNCĂ DE PE AICI…

      A te pune cu DUHUL ADEVĂRULUI înseamnă CHIN și PEDEAPSĂ VEȘNICĂ încă de aici căci toți care hulesc LUCRAREA DUHULUI SFÂNT din BISERICA ORTODOXĂ NU VOR AVEA IERTARE NICIODATĂ așa cum a spus HRISTOS DUMNEZEU

      De aceea vă zic: Orice păcat şi orice hulă se va ierta oamenilor, dar hula împotriva Duhului nu se va ierta.
      Celui care va zice cuvânt împotriva Fiului Omului, se va ierta lui; dar celui care va zice împotriva Duhului Sfânt, nu i se va ierta lui, nici în veacul acesta, nici în cel ce va să fie. Sfânta Evanghelie după Matei cap 12/31-32

      Acum are loc urâciunii pustiirii. De aceea se întâmplă atâtea exact sub ochii noștrii.

      citiți mai jos:

      Matei/ Capitolul 24
      1. Şi ieşind Iisus din templu, S-a dus şi s-au apropiat de el ucenicii Lui, ca să-I arate clădirile templului.
      2. Iar El, răspunzând, le-a zis: Vedeţi toate acestea? Adevărat grăiesc vouă: Nu va rămâne aici piatră pe piatră, care să nu se risipească.
      3. Şi şezând El pe Muntele Măslinilor, au venit la El ucenicii, de o parte, zicând: Spune nouă când vor fi acestea şi care este semnul venirii Tale şi al sfârşitului veacului?
      4. Răspunzând, Iisus le-a zis: Vedeţi să nu vă amăgească cineva.
      5. Căci mulţi vor veni în numele Meu, zicând: Eu sunt Hristos, şi pe mulţi îi vor amăgi.
      6. Şi veţi auzi de războaie şi de zvonuri de războaie; luaţi seama să nu vă speriaţi, căci trebuie să fie toate, dar încă nu este sfârşitul.
      7. Căci se va ridica neam peste neam şi împărăţie peste împărăţie şi va fi foamete şi ciumă şi cutremure pe alocuri.
      8. Dar toate acestea sunt începutul durerilor.
      9. Atunci vă vor da pe voi spre asuprire şi vă vor ucide şi veţi fi urâţi de toate neamurile pentru numele Meu.
      10. Atunci mulţi se vor sminti şi se vor vinde unii pe alţii; şi se vor urî unii pe alţii.
      11. Şi mulţi prooroci mincinoşi se vor scula şi vor amăgi pe mulţi.
      12. Iar din pricina înmulţirii fărădelegii, iubirea multora se va răci.
      13. Dar cel ce va răbda până sfârşit, acela se va mântui.
      14. Şi se va propovădui această Evanghelie a împărăţiei în toată lumea spre mărturie la toate neamurile; şi atunci va veni sfârşitul.
      15. Deci, când veţi vedea urâciunea pustiirii ce s-a zis prin Daniel proorocul, stând în locul cel sfânt – cine citeşte să înţeleagă –
      16. Atunci cei din Iudeea să fugă în munţi.
      17. Cel ce va fi pe casă să nu se coboare, ca să-şi ia lucrurile din casă.
      18. Iar cel ce va fi în ţarină să nu se întoarcă înapoi, ca să-şi ia haina.
      19. Vai de cele însărcinate şi de cele ce vor alăpta în zilele acelea!
      20. Rugaţi-vă ca să nu fie fuga voastră iarna, nici sâmbăta.
      21. Căci va fi atunci strâmtorare mare, cum n-a fost de la începutul lumii până acum şi nici nu va mai fi.
      22. Şi de nu s-ar fi scurtat acele zile, n-ar mai scăpa nici un trup, dar pentru cei aleşi se vor scurta acele zile.
      23. Atunci, de vă va zice cineva: Iată, Mesia este aici sau dincolo, să nu-l credeţi.
      24. Căci se vor ridica hristoşi mincinoşi şi prooroci mincinoşi şi vor da semne mari şi chiar minuni, ca să amăgească, de va fi cu putinţă, şi pe cei aleşi.
      25. Iată, v-am spus de mai înainte.
      26. Deci, de vă vor zice vouă: Iată este în pustie, să nu ieşiţi; iată este în cămări, să nu credeţi.
      27. Căci precum fulgerul iese de la răsărit şi se arată până la apus, aşa va fi şi venirea Fiului Omului.
      28. Căci unde va fi stârvul, acolo se vor aduna vulturii.
      29. Iar îndată după strâmtorarea acelor zile, soarele se va întuneca şi luna nu va mai da lumina ei, iar stelele vor cădea din cer şi puterile cerurilor se vor zgudui.
      30. Atunci se va arăta pe cer semnul Fiului Omului şi vor plânge toate neamurile pământului şi vor vedea pe Fiul Omului venind pe norii cerului, cu putere şi cu slavă multă.
      31. Şi va trimite pe îngerii Săi, cu sunet mare de trâmbiţă, şi vor aduna pe cei aleşi ai Lui din cele patru vânturi, de la marginile cerurilor până la celelalte margini.
      32. Învăţaţi de la smochin pilda: Când mlădiţa lui se face fragedă şi odrăsleşte frunze, cunoaşteţi că vara e aproape.
      33. Asemenea şi voi, când veţi vedea toate acestea, să ştiţi că este aproape, la uşi.
      34. Adevărat grăiesc vouă că nu va trece neamul acesta, până ce nu vor fi toate acestea.
      35. Cerul şi pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece.
      36. Iar de ziua şi de ceasul acela nimeni nu ştie, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl.
      37. Şi precum a fost în zilele lui Noe, aşa va fi venirea Fiului Omului.
      38. Căci precum în zilele acelea dinainte de potop, oamenii mâncau şi beau, se însurau şi se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie,
      39. Şi n-au ştiut până ce a venit potopul şi i-a luat pe toţi, la fel va fi şi venirea Fiului Omului.
      40. Atunci, din doi care vor fi în ţarină, unul se va lua şi altul se va lăsa.
      41. Din două care vor măcina la moară, una se va lua şi alta se va lăsa.
      42. Privegheaţi deci, că nu ştiţi în care zi vine Domnul vostru.
      43. Aceea cunoaşteţi, că de-ar şti stăpânul casei la ce strajă din noapte vine furul, ar priveghea şi n-ar lăsa să i se spargă casa.
      44. De aceea şi voi fiţi gata, că în ceasul în care nu gândiţi Fiul Omului va veni.
      45. Cine, oare, este sluga credincioasă şi înţeleaptă pe care a pus-o stăpânul peste slugile sale, ca să le dea hrană la timp?
      46. Fericită este sluga aceea, pe care venind stăpânul său, o va afla făcând aşa.
      47. Adevărat zic vouă că peste toate avuţiile sale o va pune.
      48. Iar dacă acea slugă, rea fiind, va zice în inima sa: Stăpânul meu întârzie,
      49. Şi va începe să bată pe cei ce slujesc împreună cu el, să mănânce şi să bea cu beţivii,
      50. Veni-va stăpânul slugii aceleia în ziua când nu se aşteaptă şi în ceasul pe care nu-l cunoaşte,
      51. Şi o va tăia din dregătorie şi partea ei o va pune cu făţarnicii. Acolo va fi plângerea şi scrâşnirea dinţilor.

      Apreciază

  3. Ortodox said, on noiembrie 19, 2016 at 9:47 pm

    Sa ii transmitem atunci preotului Claudiu Buza, sa se pregateasca ca are treaba si anume: va avea multi credinciosi de spovedid! Caci s-ar putea sa nu ne mai putem spovedi la toti preotii si atunci o se aglomereze putinii preoti care vor pastra dreapta credinta. Si inca una: nu a fost niciodata singur ci, cu Hristos si cu toti oamenii, calugari si mireni, care s-au tot gandit si s-au tot framantat la ce preot se vor mai putea spovedi de-acum inainte.
    ps: si apropos, sa invete cat mai multe pe de rost ca nu stii cum or sa ne bage astia pe toti la puscarie!
    ps2: toti cei care credem sincer si curat in Hristos suntem ilegali pe pamantul asta in timpurile acestea pe care am ajuns sa le traim.

    Doamne Ajuta

    Apreciat de 2 persoane

    • Pąʍvo said, on noiembrie 20, 2016 at 1:20 am

      Avem, Slava Domnului – tot mai multi preoti traditionalisti – antiecumenisti.
      Decat formalismul des cu care ne-am obisnuit de ceva ani – acum legalizat – mai bine o slujba rara, dar cu adevarat ortodoxa.

      Apreciat de 3 persoane

  4. Asla said, on noiembrie 19, 2016 at 10:40 pm

    Am o întrebare: dacă un drept-credincios se spovedește la un preot care iși pomenește ierarhul eretic, ce trebuie să creadă, că mai lucrează harul prin acest duhovnic sau nu? Adică se mai poate împărtăşi? Cununa la el? Boteza? samd

    Apreciază

    • maxim said, on noiembrie 19, 2016 at 11:02 pm

      Nu ai voie sa te duci la el! ‘Harul’ lui e ‘har’ mincinos, ‘harul’ minciunii, precum pomenirea pe care o face in Liturghia lui Hristos. Eu am mai zis si nimeni nu m-a crezut: mai sunt cativa care trebuie sa se trezeasca si aceia nu se vor trezi pana nu vor vedea cardinali in Liturghii, impartasire comuna si pomenirea papei ca episcop al Romei. Atunci se vor mai trezi cativa adormiti… Pana atunci, decantarea s-a facut. Cai care au inteles, au inteles care-i treaba.

      Apreciat de 3 persoane

      • H said, on noiembrie 21, 2016 at 12:45 am

        Cand am vazut filmarea de aici


        am crezut ca pomenirea papei a reprezentat atunci un act singular, ocazionat de vizita facuta in Fanar de catre Benedict din Roma, dar…Parintele Hariton din Athos, in convorbirea avuta in vara cu Parintele Antim Gâdioi a dezvaluit aceasta:

        „DE FIECARE DATĂ (!!!) când merge[a]m la Constantinopol, l-au pomenit ca epicop al Romei (pe papa)”

        Apreciază

    • Pąʍvo said, on noiembrie 20, 2016 at 1:09 am

      Sa vorbeasca cu el pasnic, dar pana se va trezi cu ajutorul lui Dumnezeu din acest intuneric este mai bine pentru drept credincios sa se spovedeasca la un preot ortodox traditionalist care nu-si pomeneste ierarhul eretic sau partas la erezie. Este mai greu, ce-i drept – distanta, osteneala – dar Harul va fi indoit pe masura.
      Toate le pot intru Hristos, Cel ce ma intareste !

      Apreciat de 4 persoane

    • Mihai said, on noiembrie 20, 2016 at 5:37 am

      Depinde de drept credincios, dacă este un drept credincios conștient tocmai ca nu se mai duce la astfel de ,,preot”, dar dacă este un ,,drept credincios ” așa doar ca să se afle în treabă, atunci acesta se duce fără doar și poate

      Apreciat de 2 persoane

    • Mirela said, on noiembrie 20, 2016 at 1:15 pm

      Asla

      Uite ce spun Sfinţii Părinţi:

      „Oricine se împărtășește intr-o biserică unde este pomenit un episcop eretic, chiar dacă preotul acelei biserici învață ortodox, o astfel de împărtășire nu rămâne fără urmări. Acel om va avea parte la Judecata de Apoi cu episcopul eretic, in fundul iadului.” (Sfântul Ciprian al Cartaginei)

      Sfântul Ignatie Teoforul în cuvântările sale afirmă: ”Un episcop care a devenit eretic nu mai este episcop, dar dacă credincioșii continuă să-l considere pe el episcop ortodox, dacă continuă să vină la slujbele din bisericile ce îl pomenesc pe el, să primească “darurile” sau „binecuvântările” lui, atunci vor cădea cu toții în afara Bisericii.”

      Sfantul Teodor Studitul: “Hrisostom ii expune cu glas tare nu numai pe eretici, ci si pe cei care sint in comuniune cu ei ca vrajmasi ai lui Dumnezeu.” „Dacă ar da cineva toţi banii lumii şi are părtăşie cu erezia, nu este prieten al lui Dumnezeu, ci vrăjmaş”_______Deci, preotul pomenitor de eretici e VRĂJMAŞ al lui Dumnezeu.

      Sfantul Vasile cel Mare spune: „De cei care arată că mărturisesc credinţa ortodoxă, dar sunt în unire cu cei care i se împotrivesc, dacă după mustrare nu vor întrerupe această unire, de aceia trebuie nu numai să te desparţi, dar nici fraţi nu se cuvine să-i mai numeşti”__________Prin pomenire, preotul de care zici e în unire cu ereticii.

      Sfantul Marcu al Efesului: „Toţi Dascălii Bisericii, toate Soboarele şi toate Dumnezeieştile Scripturi ne îndeamnă să fugim de cei ce cugetă diferit şi să oprim comuniunea cu aceştia”.____________Deci, nu pomenire.

      Sf. Grigorie de Nissa, ”Despre rugaciune”: ”Cand credinciosii si preotii pomenesc un episcop eretic, ei nu se adreseaza Tatalui ceresc, ci lui satan insusi”.________Crezi că te mai poţi spovedi şi împărtăşi?

      Sf. Teodor Studitul, în Scrisoarea 553 către soția unui spătar al cărui nume e Mahara scria: ”Și mi-ai spus că te-ai temut să spui preotului tău să nu-l pomenească pe ereziarh (autorul unei erezii) la Liturghie. Ce să-ți spun acum, despre acest lucru, nu văd decât că întinarea are împărtășania din singurul fapt că-l pomenește (pe ereziarh), chiar dacă ortodox ar fi cel ce face Sf. Liturghie.”

      Sfântul Theodor Studitul şi toţi sfinţii arată că împreuna împărtăşire cu ereticii sau simpla lor pomenire la liturghie înseamnă unul şi acelaşi lucru__________Deci, prin pomenirea ierarhului eretic, preotul se împărtăşeşte cu un eretic, DEVENIND ERETIC.

      Sfântul Ioan Damaschin: „Să ne ferim cu toate puterile de a primi împărtăşania ereticilor şi a o da lor, ca să nu ne facem părtaşi învăţăturii lor stricate şi osândirii lor”.

      Sf. Theodor Studitul: „Împărtășania de la eretic înstrăinează pe om de Dumnezeu și îl predă diavolului.” În Euharistie, „pîinea ereticilor nu e trupul lui Hristos.” „După măsura deosebirii dintre lumină și întuneric, așa e și deosebirea dintre împărtășania drept slăvitoare (ortodoxă) și cea ereticească: cea drept slăvitoare luminează, cea ereticească întunecă; una îl unește cu Hristos, cealaltă – cu diavolul; una dă viață sufletului, cealaltă îl ucide”. „Împărtășania din mînă eretică este otravă, nu simplă pîine.”

      Sf. Marcu al Efesului: „Se învinovăţeşte acela care îl pomeneşte ca arhiereu ortodox pe acest papa şi pe cei ce-l vor urma în eres, şi latino-cugetătorul trebuie privit ca un trădător al credinţei. Prin urmare, fugiţi de aceşti lupi, fraţilor, ca şi de împărtăşirea cu ei, pentru că unii ca aceştia sunt apostoli mincinoşi, lucrători vicleni”.

      Cat priveste lucrarea celor ce singuri s-au blestemat prin partasia cu erezia, Sf. Maxim Marturisitorul se intreba retoric: “Aceia ce fel de taină săvîrşesc? Apoi ce duh vine asupra acelora care se hirotonisesc de unii ca aceia?” (Sursa: Viata Sf.Maxim)

      Sf. Theodor Studitul: „dar daca preotul pomeneste vreun episcop eretic, chiar daca preotul are vietuire fericita, chiar daca e ortodox, trebuie sa ne departam de dumnezeiasca impartasanie”

      Sf Maxim Marturisitorul: „Comuniunea care se realizeaza in impartasirea cu Trupul si Sangele lui Hristos presupune inca si mai multa adevarata credinta. Daca nu se marturiseste Dreapta Credinta, se rastoarna si se desfiinteaza marea, luminoasa, prealuminata si slavita Taina a Ortodoxiei crestinilor. Invocarea Sfantului Duh in epicleza Sfintei Liturghii ramane FARA DE RASPUNS si, prin urmare, Darurile ce se pun inainte NU MAI SUNT SFINTITE. Asadar, nu se mai realizeaza o comuniune adevarata”.

      Apreciat de 2 persoane

      • Asla said, on noiembrie 20, 2016 at 3:17 pm

        Mirela

        Iți mulțumesc pentru răspuns. Mi-a fost foarte de folos.

        Este foarte greu să găsești un părinte mărturisitor. Căci cei mai mulți fac „ascultare” și nu se riscă să mărturisească.

        Dumnezeu să ne ajute și să ne întărească până la capăt!

        Pt Ana, blogul Părintelui Claudiu Buză:

        https://ortodoxiamarturisitoare.wordpress.com/author/claudiubuza/

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on noiembrie 20, 2016 at 6:29 pm

        Asla

        Dumnezeu sa-l binecuvinteze si sa-l intareasca cu tot harul spre mantuire si dreapta marturisire pe Parintele Claudiu!
        MULTUMIM Lui Dumneeu pentru el, ca ni l-a dat VREDNIC MARTURISITOR !
        AXIOS Parintelui Claudiu.
        Maica Domnului sa-l acopere.

        Apreciază

      • Mirela said, on noiembrie 20, 2016 at 6:40 pm

        Asla,

        Să te lumineze Dumnezeu şi să te ajute să găseşti preot nelipit de erezie! Roagă-te şi o să-ţi descopere El unde să mergi, dar nu te duce la eretici/pomenitori de eretici, căci, după învăţătura Sfinţilor Părinţi, părtăşia cu ei nu aduce binecuvântare, ci blestem.

        Apreciază

      • el said, on noiembrie 20, 2016 at 6:49 pm

        Parinte Claudiu Buza

        Binecuvantat sa fie Dumnezeu Mantuitorul nostru care v-a dat INTREG, DREPT INVATAND poporului Sau !
        Dumnezeu este cu dumneavoastra parinte Claudiu si CINE poate sta IMPOTRIVA Lui Dumnezeu?

        „Cu noi este Dumnezeu! Intelegeti, neamuri si va plecati, caci cu noi este Dumnezeu!
        Auziti pana la marginile pamantului, caci cu noi este Dumnezeu!
        Cei puternici, plecati-va! Caci cu noi este Dumnezeu!
        Caci iarasi de veti putea, Si iarasi veti fi biruiti caci cu noi este Dumnezeu!
        Si orice sfat veti sfatui, risipi-l va Domnul ,caci cu noi este Dumnezeu!
        Si cuvantul pre care il veti grai NU va ramane intru voi, caci cu noi este Dumnezeu!
        De frica voastra nu ne vom teme, nici ne vom tulbura, caci cu noi este Dumnezeu!
        Pre Domnul Dumnezeu nostru, pre Acela vom sfinti si El va fi noua frica, caci cu noi este Dumnezeu!
        Si de voi fi nadajduindu-ma spre Dansul, va fi mie spre sfintire, caci cu noi este Dumnezeu!
        Si voi fi nadajduindu-ma spre Dansul, si ma voi mantui printr-Insul, caci cu noi este Dumnezeu!”

        „9. Cu noi este Dumnezeu, înţelegeţi neamuri şi vă plecaţi. Auziţi până la marginile pământului, cei puternici plecaţi-vă. De vă veţi întări, iarăşi veţi fi biruiţi.
        10. Şi orice sfat veţi sfătui, îl va risipi Domnul, şi cuvântul pe care îl veţi grăi nu va rămâne întru voi, căci cu noi este Dumnezeu!”
        11. Aşa îmi zicea mie Domnul, ţinând peste mine mâna Sa cea tare şi însuflându-mi să nu umblu pe căile acestui popor. Apoi mi-a zis:
        12. „Nu numiţi uneltire tot ceea ce poporul acesta socoteşte uneltire, şi nu vă temeţi, nici nu vă înfricoşaţi de ceea ce se tem ei.”
        13. Numai pe Domnul Savaot socotiţi-L sfânt, de El să vă temeţi şi să vă înfricoşaţi.”( Isaia ,cap 8)

        Apreciat de 1 persoană

  5. ana said, on noiembrie 19, 2016 at 10:54 pm

    cum as putea afla nr de tel al parintelui Claudiu? pentru a merge la dansul la spovedit si impartasit.

    Apreciază

  6. me said, on noiembrie 19, 2016 at 11:27 pm

    Dumnezeu sa i dea curaj tot timpul Preotului Claudiu si sa l intareasca de acum inainte!Doamne ajuta!

    Apreciază

  7. Ioan said, on noiembrie 20, 2016 at 12:51 am

    Acestia nu sunt episcopi. Multi oameni vor da seama pentru ca s-au supus unor talhari imbracati in vesminte arhieresti.

    Apreciat de 1 persoană

  8. ban said, on noiembrie 20, 2016 at 1:30 am

    Din cate zic sfintii parinti, trebuie sa ne delimitam imediat de erezie, nu e treaba noastra despre har. Adica nu mai mergem la preoti pomenitori de eretici, ci doar unde nu ii pomenesc, chiar daca sunt in alt oras.

    Apreciat de 1 persoană

  9. Corneliu said, on noiembrie 20, 2016 at 7:50 am

    @Ortodox
    AMIN!

    Apreciază

  10. cosminmatiu said, on noiembrie 20, 2016 at 8:24 am

    Cei din Bucuresti, uniti-va in jurul acestui preot marturisitor si il sprijiniti.

    Apreciat de 3 persoane

    • mihai said, on noiembrie 20, 2016 at 4:24 pm

      Cosmin, acest PREOT se afla in jud. ialomita ci nu in bucuresti, este ft adevarat ca si cei din bucuresti si restul tarii trebuie sa fie solidari si sa il sustina

      Apreciază

      • Ionut said, on noiembrie 20, 2016 at 6:47 pm

        Nu e o distanta asa mare. Bucuresti-Urziceni 58 km.

        Apreciază

      • Apa trece, pietrele raman said, on noiembrie 20, 2016 at 7:08 pm

        Macar sa stim exact unde il putem gasi, ca ne ducem pana acolo.

        Apreciază

  11. adrian t. said, on noiembrie 20, 2016 at 10:55 am

    offtopic
    cashless society india
    in india s-au scos bacnotele mari si acum oamenii dorm pe la bancomate. suedia e la un pas si poate fi prima tara fara bani fizici.

    Apreciază

  12. Dinu said, on noiembrie 20, 2016 at 11:22 am

    Tot vad intrebari , ca daca duhovnicul pomeneste sau nu pomeneste pe Episcop, eu ce sa fac? Efectele sinodului din Creta se simt si incep sa se vada. Seceta Duhovniceasca a inceput. Daca pana acum erau oaze bogate cu bogatii duhovnicesti prin multe locuri din tara, acum usor, usor ele se trec ca si mana ceresca .Seceta Duhovniceasca a inceput. Harul se indeparteaza pe nesimtite de multii fara ca multi sa intalega ce se petrece. Se vor trezi insetati si infometati Duhovniceste si nu vor stii ce se peterece. Seceta Duhovniceasca a inceput vor cauta hrana adevarata cu care sa si hraneasca sufletele dar nu vor gasi , se vor satura de invataturi religioase si compromise si multi se vor pierde. Dar cei ce cauta cu adevarat credinta adevarata ortodoxa se vor adapa din izvoarele ascunse ale Duhului cel mult curgator si fara de fund.

    Apreciază

    • Asla said, on noiembrie 20, 2016 at 3:20 pm

      Dinu,

      Nu este normal ca oamenii să pună intrebări dacă vor să găsească adevărul. Poate unii știu mai mult, alții mai puțin. Ce vezi rău in treaba asta?

      Apreciază

  13. mircea.v said, on noiembrie 20, 2016 at 12:41 pm

    Mult, mult mai usor, de 1000 de ori mai usor le era preotilor daca vorbeau si pregateau poporul din timp. Macar in ultimii 5 ani sa fi vorbit si de ecumenism, si de acte electronic insemnare…Usor, usor, cu tact, cu exemple, cu ce se vede in jurul nostru, cu un sfant Paisie, cu Sfinti ce vorbesc de vremurile din urma, cu un Parinte Justin, ca sant vremuri bune de mantuire, ca sa ne bucuram…

    A vorbi brusc de ecumenism e ca si cu brosca la fiert, dar in sens bun. O bagi brusc in adevarul care frige tare si la 100 de grade, nu suporta; e soc „termic”. Daca incepi usor, alta e treaba.

    Dumnezeu sa-l intareasca pe Parintele Claudiu!

    Apreciat de 1 persoană

    • Apa trece, pietrele rămân. said, on noiembrie 20, 2016 at 3:22 pm

      Nici acum nu e târziu. Cred ca ar fi bine dacă cineva i-ar putea pune la dispoziție o camera în București părintelui Claudiu în anumite zile și la anumite ore. Astfel, părintele ar putea veni sa spovedească și sa stea de vorba cu creștinii din București.

      Apreciat de 1 persoană

      • DP said, on noiembrie 20, 2016 at 10:47 pm

        Deocamdata incearca sa se organizeze impreuna cu credinciosii care il sustin. O sa anunte parintele ce face mai departe

        Apreciază

      • H said, on noiembrie 21, 2016 at 1:29 am

        Si Sfantul Ierarh Ioan Maximovici a slujit o perioada in Paris intr-un… garaj.

        Apreciat de 1 persoană

    • Ionut said, on noiembrie 20, 2016 at 7:27 pm

      Nu s-a facut aproape nimic, nici macar in privinta unor probleme mult mai concrete si mai vizibile. Lasa-ma sa te las. N-a mai fost nici prigoana ca in timpul comunismului, deci se putea face catehizare. A fost lasata stricaciunea sa-si faca de cap, sa degradeze oamenii din ce in ce mai mult. Era de asteptat ca la un moment dat sa incerce sa altereze si invatatura de credinta.

      „Eu sunt păstorul cel bun. Păstorul cel bun îşi pune sufletul pentru oile sale.
      Iar cel plătit şi cel care nu este păstor, şi ale cărui oi nu sunt ale lui, vede lupul venind şi lasă oile şi fuge; şi lupul le răpeşte şi le risipeşte.
      Dar cel plătit fuge, pentru că este plătit şi nu are grijă de oi.” (Ioan 10, 11-13)

      Apreciază

  14. Marius Sebastian said, on noiembrie 20, 2016 at 5:37 pm

    L- am cunoscut pe Pr Claudiu la Sfantu Gheorghe, unde a venit sa- l cunoasca pe pr Ciprian. Impreuna au savarsit Privegherea in cinstea Sf Nectarie. Pr Claudiu ne- a facut o impresie placuta, plin de smerenie si de curaj. Are si un blog ortodoxiamarturisitoare. Eu am inceput sa- l pomenesc in umilele mele rugaciuni. Va rog ca toti sa va rugati pentru preotii care marturisesc credinta cea adevarata, ca a inceput prigoana serioasa impotriva lor. Chiar si de catre preotii caldicei care ii considera Nebuni.

    Apreciat de 1 persoană

    • el said, on noiembrie 21, 2016 at 2:32 am

      Marius Sebastian

      il pomenim cu drag si pe el si pe parintele Ciprian!
      Multumim pentru marturia ta frumoasa si mai ales MULTUMIM Lui DUmnezeu ca a cercetat pe popoul Sau si i-a trimis asemenea PREOTI VREDNICI spre MANTUIRE in aceste vremuri cumplite de tradare si apostazie!
      Binecuvantat este Dumnezeu !

      Apreciază

  15. Aurora said, on noiembrie 20, 2016 at 6:01 pm

    Dumnezeu sa-l ocroteasca pe par. Claudiu si sa-l intareasca in lupta lui ! Vrednic este !

    Apreciază

  16. Anonim said, on noiembrie 20, 2016 at 8:52 pm

    Fericiti cei prigoniti pentru dreptate!

    „Invrednicestema Doamne pe mine pacatoasa/pacatosul sa fiu martora, marturisitoare, martira a Dumnezeirii Fiului Tau pe pamant. Amin.”

    Apreciază

  17. […] Pentru ca A INTRERUPT POMENIREA IERARHULUI imediat dupa Sinodul BOR, Parintele CLAUDIU BUZA a fost n… […]

    Apreciază

  18. […] Pentru ca A INTRERUPT POMENIREA IERARHULUI imediat dupa Sinodul BOR, Parintele CLAUDIU BUZA a fost n… […]

    Apreciază

  19. […] Pentru ca A INTRERUPT POMENIREA IERARHULUI imediat dupa Sinodul BOR, Parintele CLAUDIU BUZA a fost n… […]

    Apreciază

  20. TP said, on martie 13, 2023 at 6:48 pm

    Stie cineva preoti care invata dreapta credinta in Bucuresti?

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.