SACCSIV – blog ortodox

Preotul nepomenitor CLAUDIU BUZA a fost CATERISIT

Posted in Uncategorized by saccsiv on februarie 28, 2017

preot-claudiu

Iata ce putem citi la CUVÂNT PASTORAL – PREACUCERNICILOR PĂRINȚI ȘI DREPT MĂRITORILOR CREȘTINI DIN SFÂNTA EPARHIE A SLOBOZIEI ȘI CĂLĂRAȘILOR de pe site-ul Episcopiei Sloboziei si Calarasilor:

CUVÂNT PASTORAL

PREACUCERNICILOR PĂRINŢI ŞI DREPT MĂRITORILOR CREŞTINI DIN SFÂNTA EPARHIE A SLOBOZIEI ŞI CĂLĂRAŞILOR,

„De-ţi va greşi ţie fratele tău, mergi, mustră-l pe el între tine şi el singur. Şi de te va asculta, ai câştigat pe fratele tău. Iar de nu te va asculta, ia cu tine încă unul sau doi, ca din gura a doi sau trei martori să se statornicească tot cuvântul. Şi de nu-i va asculta pe ei, spune-l Bisericii; iar de nu va asculta nici de Biserică, să-ţi fie ţie ca un păgân şi vameş.” (Matei 18, 15-17).

Cuvintele revelate, pline de har divin, ale Sfântului şi Slăvitului Apostol şi Evanghelist Matei, sunt actuale şi în zilele noastre, mai ales prin îndemnul duhovnicesc spre un echilibru responsabil în viaţa creştină, prin raportul exprimat între iubire şi dreptate, între păcat, căinţa păcătosului şi Adevărul – Hristos.

Echilibrul între iubirea şi dreptatea divină se pierde în societatea noastră secularizată, mai ales prin păcat şi neascultare. Prin paradigma valorilor creştine peremptorii, fără ascultare nu se ajunge la mântuire. Având în vedere că atât episcopul, preotul şi diaconul, cât şi orice credincios au ca sens al vieţii dobândirea mântuirii, ascultarea reprezintă o condiţie sine qua non.

Cu durere în suflet, dar şi cu responsabilitate pentru turma lui Hristos dată Nouă în grijă, vestim tuturor credincioşilor din urbea Urziceniului şi din Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor că dl. Buză Claudiu, fost slujitor la parohia Sfânta Treime din Urziceni, prin faptele sale îndreptate împotriva Bisericii – cea Una, Sfânta, Sobornicească şi Apostolească, prin lipsa de smerenie, dialog şi ascultare exprimate continuu în perioada noiembrie 2016 – februarie 2017 şi, mai ales, prin voinţa sa întărită în rău, după numeroasele încercări susţinute de către autorităţile bisericeşti eparhiale pentru îndreptarea, revenirea şi păstrarea sa în comuniune cu Biserica Ortodoxă, a fost supus ultimei pedepse, a caterisirii din preoţie, şi a fost întors în rândul laicilor. Prin faptele sale, în principal pentru schismă şi neascultare, întărite şi asumate în rău, ca un nou Iuda, dl Buză Claudiu s-a golit de tot harul şi lucrarea preoţească.

Caterisit fiind, urmare a schismei şi neascultării continue, dl Claudiu Buză nu mai este îndreptăţit şi împuternicit de către Biserica Ortodoxă să săvârşească sfintele slujbe sau să poarte sfintele veşminte, fiind întors în rândul laicilor şi sfătuit părinteşte să-şi lucreze mântuirea personală, fără să devină piatră de poticnire şi ispită fraţilor în credinţă.

Arhieria Noastră, în a cărei grijă canonică şi părintească se află şi comunitatea bisericească a parohiei Sfânta Treime din Urziceni, aduce cuvânt de pace după învăţătura Mântuitorului Iisus Hristos: „Pace vă las vouă, pacea Mea o dau vouă , nu precum dă lumea vă dau Eu. Să nu se tulbure inima voastră, nici să se înfricoşeze.” (Ioan 14, 27); „Căutaţi pacea cu toţi şi sfinţenia, fără de care nimeni nu va vedea pe Domnul” (Evrei 12, 14), îndemnând la responsabilitate în lucrarea sfântă a mântuirii.

Al vostru Arhipăstor şi pururea rugător către Domnul,

Slobozia, 24 Februarie 2017

† VINCENŢIU

Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor

Comentariu saccsiv:

Pe numele sau intreg, Episcopul Vincențiu Grifoni Ploiesteanul

Posibil relatii cu masoneria.

La 19 aprilie 2005, PS Episcop Vincentiu Ploiesteanul s-a intalnit cu Joseph Lorent, redactor la cotidianul „Luxemburger Wort”, secretar general al Consiliului Presei din Marele Ducat de Luxemburg si marcant membru al Ritului Scotian Antic si Acceptat.

Cititi va rog mai multe la:

„Masonii din Biserica” – un articolul de studiat despre ierahi masoni

Cititi va rog si:

Episcopul Sloboziei şi Călărasilor VINCENTIU GRIFONI si Patriarhul BARTOLOMEU de Constantinopol in The Elijah Interfaith Institute (finantare ROCKEFELLER) …

Cat despre preotul Claudiu Buza:

Pentru ca A INTRERUPT POMENIREA IERARHULUI imediat dupa Sinodul BOR, Parintele CLAUDIU BUZA a fost numit SCHISMATIC de catre Episcopul Vincentiu, a fost OPRIT DE LA SLUJIRE si I S-A INTERZIS SA INTRE IN BISERICA

DACA NU TRADAU vedetele anti ecumeniste, azi aveam 1 000 de astfel de cazuri / Video: REACTIA CREDINCIOSILOR cand protopopul de Urziceni anunta oficial OPRIREA DE LA SLUJIRE a parintelui CLAUDIU BUZA, pedepsit pentru ca a interupt pomenirea ecumenistului Episcop Vincențiu Grifoni Ploiesteanul

Scrisoare deschisa catre parintele Claudiu Buza: FERITI-VA

SA NE RUGAM PENTRU parintele CLAUDIU BUZA. E chemat in Consistoriu si propus pentru CATERISIRE

In Consistoriu, au incercat sa-l prinda in cuvant pe parintele CLAUDIU BUZA. N-au reusit, asa ca-l vor mai chema in decembrie

 

Reclame

14 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Maresalul. said, on februarie 28, 2017 at 2:00 pm

  CE MAFIE A AJUNS SA EXISTE IN BISERICA ((((AUZI CICA LA PURUREA RUGATOR DIN CAUZA NEASCUTARII ADICA DACA NU TE SUPUI UNUI PACAT ESTI NEASCULTATOR. MARE ,,PUTERE,, ARE SEFUL ASTA CA IA DUHUL SI IL DA DUPA CUM VREA MUSCHIUL LUI.)))))

  Apreciat de 1 persoană

 2. aliona said, on februarie 28, 2017 at 7:24 pm

  Părinte, vă rog mult, să nu vă pierdeţi credinţa şi nădejdea în Dumnezeu. E bine că v-au scos din cinul lor. Ei demult sunt ai lui Lucifer. Aştia au procedat cu sfinţia voastră exact cum au procedat saducheii şi fariseii cu Hristos. Aşa că – Bucurăţi-vă că aţi putut să gustaţi măcar un pic din suferinţa îndurată de Hristos în acele clipe. Să vă aduceţi amite mereu de: Fericit veţi fi când vă vor ocărî pe voi şi vă vor goni şi vor zice tot cuvântul rău împotriva voastră, minţind pentru mine. Bucuraţi-vă şi vă veseliţi că plata voastră multă este în ceruri.

  PS:Dacă aveţi pe cineva care ştie limba rusă să vă traducă un pic de aici: https://www.youtube.com/watch?v=D0EJELnqWsI&t=6609s o să vă fie de mare mângâiere.
  CURAJ PĂRINTE PENTRU HRISTOS!

  Apreciat de 1 persoană

 3. Raluca said, on februarie 28, 2017 at 7:31 pm

  Vrednic este!

  Apreciat de 3 persoane

 4. Elisa said, on februarie 28, 2017 at 9:02 pm

  „Iată Eu vă trimit pe voi ca pe nişte oi în mijlocul lupilor; fiţi dar înţelepţi ca şerpii şi nevinovaţi ca porumbeii.
  Feriţi-vă de oameni, căci vă vor da pe mâna sinedriştilor şi în sinagogile lor vă vor bate cu biciul.
  La dregători şi la regi veţi fi duşi pentru Mine, spre mărturie lor şi păgânilor.
  ……………………………………………………………………………………………………….
  Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul, iar sufletul nu pot să-l ucidă; temeţi-vă mai curând de acela care poate şi sufletul şi trupul să le piardă în gheena.” (Matei- 10).

  Apreciat de 1 persoană

 5. Coprie said, on februarie 28, 2017 at 9:52 pm

  Vrednic este!

  Apreciat de 1 persoană

 6. nimic nu sunt said, on februarie 28, 2017 at 10:35 pm

  Eu cred ca d-l episcop care sustine ca parintele. ,,Buză Claudiu s-a golit de tot harul şi lucrarea preoţească” a vrut in primul rand sa-si intimideze ,,adeversarul” si sa-i intimideze si pe ceilalti preoti care inca ezita sa faca acest pas. O caterisire invalida nu are cum sa aiba asemenea urmari. In fata lui Dumnezeu, cine oare este caterisit? Cel care apara credinta ortodoxa? N-as crede. Cand aperi Adevarul, Hristos este cu tine. Numai Cine i-a dat Harul, Acela poate sa i-l ia. Un pseudoepiscop realizeaza pseudocaterisiri. Atat.

  Apreciat de 2 persoane

 7. elenaadriana popa said, on martie 1, 2017 at 10:35 am

  NU inteleg …HARUL PREOTIEI …se da printr-o slujba speciala …si se da printr-un episcop…
  si HARUL ..se poate lua ..printr-o hartie???

  Apreciat de 1 persoană

  • David said, on martie 1, 2017 at 4:31 pm

   Iudele trădătoare degeaba caterisesc preoții lui Hristos, că nu are nicio valoare caterisirea lor. Însă plata lor este cu ei!

   Dar devină este și poporul ignorant care le urmează, care odată cântau Osana, și acu. răstignește-L. Oi ducătoare degeaba la biserică! Dar și plata lor este cu ei.

   Apreciază

 8. baltag66 said, on martie 1, 2017 at 5:04 pm

  Cu cât vor caterisi mai mulți luptători pentru apărarea Ortodoxiei, cu atât va fi mai mare căderea celor ce azi sunt JUDECĂTORI peste turma cea mică și loială a lui Hristos. Cu cât vor fi mai aspri în a judeca pe acești nevinovați, cu atât cununile celor judecați vor străluci mai tare, cu atât mai mult se va adânci prăpastia între „bogatul nemilostiv” și sărmanul preot Buză. Dar cine-i de vină? Traiul bun și lipsa de priveghere, credința greșită că au ajuns stăpânii lumii. Domnul de aceea întârzie puțin, ca să vadă cine și cu ce înverșunare îi bate pe slugile Lui. Ce se va întâmpla cu acei păstori care-și junghie propriile oi credincioase? E lesne de-nțeles. Cine mai crede că înalta conducere BOR se va mai întoarce de la faptele pe care acum le aprobă și le patronează, cred că se înșeală. Sper să mă înșel eu aici. Eu unul nu mai cred. Cred că vor merge pe acest drum și că vor trece chiar și la un alt nivel de a comanda lucrurile. Prăpastia deja s-a creat între cei pro și cei contra Sinodul din Creta. Nu poți asculta de duhovnicul tău în condițiile în care vezi că e de acord cu cei care au votat „legi amestecate” în Creta. De ce au amestecat legile? Ca să poată să scape de eventualele(adică ACTUALELE) acuzații. Merg pe principiul: Câteva bune(legi), apoi și ceva erezie, și tot așa. Cum îi atragi atenția că a făcut ceva greșit, el îți răspunde punându-ți în față nu greșeala lui, ci adevărul care o precedă. Și uite așa ajungem să ne înțelegem ca la Turnul Babel. Asta-i manevra diavolului, lucrarea prin amestecare, exact ca și expresia „unitate în diversitate”, adică praf în ochii credincioșilor ortodocși. Dar toate acestea le vor fi ca mărturie lor la Marea Judecată dacă, bineînțeles, nu se vor întoarce până atunci la modelul Hristos.

  Apreciază

 9. Corneliu said, on martie 1, 2017 at 7:59 pm

  Doamne ajuta!
  De acum parintele Claudiu nu mai este angajat BOR, ci Preot in slujba Lui Hristos!

  Apreciază

 10. acelas said, on martie 2, 2017 at 4:09 pm

  saracul parinte …

  dar sa fii caterisit tocmai de un pederast …, asta arata inca o data absuditatea sentintei ..

  .

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: