SACCSIV – blog ortodox

VIDEO: Parintele AMFILOHIE BRANZA despre MARELE SINOD. Integritatea teritoriala e mai importanta decat Adevarul …

Posted in Uncategorized by saccsiv on noiembrie 10, 2016

Am ajuns in momentul in care nu trebuie sa ne mai miram cand cineva cade, ci sa ne miram cand cineva inca n-a cazut. Sau clatinat.

Ne intrebam:

Parinte AMFILOHIE BRANZA, ne-ai parasit?

Si iata ca ce ne spunea cititorul kosma acolo, se confirma:

Cateva din ideile promovate de Parintele Amfilohie Branza in clip:

Nu stiu daca mai e de actualitate.

Unii au luat hotarari inainte de vreme vis a vis de Sinodul din Creta.

Lucrurile incep sa se stinga.

Rusia urmareste refacerea Uniunii Sovietice

Ierarhii nostri au avut atitudine in Creta, care a placut.

Exista pericolul dezmembrarii tarii.

Situatia geopolitica e grea.

Niste Arhierei nu pot fi judecati decat de niste Arhierei. Un Sinod poate fi judecat doar de catre un al Sinod.

Ce satisfactie mai mare ar putea avea masonii, decat sa vada poporul ca se ridica impotriva Ierarhilor tradatori? Ierarhi pe care tot ei i-au pus sa semneze in Creta.

Nu conteaza semnatura. In istorie, multe s-au semnat si nu s-au aplicat.

E vorba de illuminati si Noua Ordine Mondiala. Poate Dumnezeu va face ceva si n-o sa reuseasca. Noi sa asteptam.

Pericolul e militar.

Nu-i momentul divortului de Ierarhii eretici. Unitatea tarii e mult mai importanta.

La noi toti tac, deci de ce sa vorbesti? La altii mai sunt care vorbesc, acolo deci merita sa vorbesti.

Nu trebuie sa ne intereseze doar Adevarul, trebuie sa evitam dezmembrarea tarii.

Noi trebuie sa invatam sa raspundem cuminte. Nu poti infrunta valul, ca te darama.

Sa asteptam mai intai sa-si dea cu parerea teologii si marii duhovnici.

 

111 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] VIDEO: Parintele AMFILOHIE BRANZA despre MARELE SINOD. Integritatea teritoriala e mai importanta dec… […]

    Apreciază

  2. Raluca said, on noiembrie 12, 2016 at 12:59 pm

    Așa duhovic, așa fiu duhovnicesc. Cum ați vrea să gândească pr. Amfilohie dacă are ca duhovnic pe pr. Calistrat?

    Apreciază

  3. Raluca said, on noiembrie 12, 2016 at 1:14 pm

    În altă ordine de idei pr. Amfilohie nu pare un om de care să-ți fie așa de milă, pe care să-l compătimești. E un om în toată firea, responsabil, care poate judeca cu capul lui și poate lua hotărârile pe care le crede de cuviiță. Așa că dacă acum gândește așa, eu nu o să mă înduioșez și nu o să zic: Vai, săracul, a fost constrâns, a fost înșelat. Nu o să-i găsesc scuze. Nu! E deplin vinovat pentru ceea ce i se întâmplă, și pentru înșelarea în care târește atâtea suflete.

    Apreciază

    • tanase said, on noiembrie 12, 2016 at 5:19 pm

      @Raluca, se vede ca stii bine sa judeci pe „un om in toata firea”, ai cunostiinte duhovnicesti avansate, traiesti profund in duhul sfintilor parinti si detii acel discernamant duhovnicesc pe care ti l-ai insusit ajungand sa ai, cu adevarat, „mintea lui Hristos”!
      Asa mai fata, TU sa nu zici ” Vai, săracul, a fost constrâns, a fost înșelat”, TU „sa nu-i gasesti scuze. Nu!” Caci mintea ta induhovnicita iti spune clar ca „E deplin vinovat pentru ceea ce i se întâmplă, și pentru înșelarea în care târește atâtea suflete.”
      Se vede ca esti „luminata” asa incat iti permiti TU sa emiti „judecati profunde”, drepte si „de valoare”.
      Citim adesea ce spunea ap. Matei in cap. 7;2 „… cu judecata cu care judecaţi, veţi fi judecaţi, şi cu măsura cu care măsuraţi, vi se va măsura.”. Eu inteleg prin asta ca, daca nu am o judecata prea sanatoasa, logic este sa ma abtin in a face aprecieri peste masura gandirii mele, caci asa cum se spune clar apostolul, daca „judec” peste „masura” gandirii mele … tot „peste masura” voi fi si eu judecat!
      ” Deci, dacă lumina care e în tine este întuneric, dar întunericul cu cât mai mult!” (Mt. 6;23)

      Apreciază

      • saccsiv said, on noiembrie 12, 2016 at 5:37 pm

        tanase

        Frate, dar in rezumat, tu ce vrei?

        Apreciază

      • Raluca said, on noiembrie 12, 2016 at 6:41 pm

        Tănase frătzioare, e adânc, adânc de tot ce spui tu. Și mă bucur că măsura ta nu-ți permite să judeci pe nimeni. Bravo! Admirabil! Perfect!

        Apreciază

      • tanase said, on noiembrie 12, 2016 at 7:45 pm

        Vasile,

        In rezumat, incerc sa explic diferenta intre un frate cazut in erezie si un eretic scolit in erezie. Am explicat asta si mai jos cand am facut referinta la „atitudine”, caci asa cum se stie ERETICII (scoliti) vor fi „ASEMENEA lupilor in piei de oaie, vor fi cunoscuti dupa FIREA lor INGANFATA, IUBIREA de desfatari si POFTA de putere – ACEIA vor fi tradatori CARE vor pricinui URA SI RAUTATE PRETUTINDENI; si de aceea a spus Domnul ca se vor cunoaste „dupa roade” (Luca 6, 43-45).
        Eu incerc sa fac o analiza pentru a pune in evidenta cat mai clara diferenta de atitudine (inganfare, ura, rautate, etc) intre un eretic scolit si un frate cazut (in erezie) – acesta se comporta cu frica de parca ar fi haituit de fiare, asa incat nu vad, deocamdata, la pr. Amfilohie avand atitudinea ereziarhilor!
        Redau un pasaj care spune cam asa;”invăţătura Bisericii despre acestea vedem întâi în Sfânta Evanghelie de la Matei: „Feriţi-vă de proorocii mincinoşi, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori” (Mt. 7:15), despre care Sfântul Teofilact al Bulgariei aşa tâlcuieşte: „DE OBICEI,(atentie, vorbeste despre un obicei) ereticii sunt şireţi şi vicleni, de aceea zice „feriţi-vă”. Ei spun cuvinte frumoase şi arată de parcă ar avea viaţă cinstită, dar înlăuntrul lor este capcană . HAINA DE OI este BLANDETEA, de care se folosesc unii făţarnici PENTRU a se linguşi şi a amăgi”.
        Teofan demonstreaza o „blandete” si se linguseste cu voce mieroasa, se vede ca e un tatuc bine scolit, caci stie bine ce face!
        Asa inteleg eu problema aceasta si incerc sa trag un semnal de alarma pentru a observa, pe viitor, cat mai atent la ceea ce se intampla in jurul nostru.
        Frate Vasile, cum bine stii, ORICINE poate sa cada daca-l paraseste Harul lui Dumnezeu, gandeste-te ca daca maine si tu vei cadea (sa nu fie!), vei lua toate laturile in cap de la „fratii ortodocsi”, acestia se vor ruga pentru tine la fel cum se roaga si pentru pr. Amfilohie! Vor uita tot binele pe care l-ai facut invatandu-i, indemnandu-i, calauzindu-i si iti vor zice ceva de genul; „…Saccsiv nu pare un om de care să-ți fie așa de milă, pe care să-l compătimești. E un om în toată firea, responsabil, care poate judeca cu capul lui și poate lua hotărârile pe care le crede de cuviiță”. Apoi vei fi tot asa de compatimit; „Vai, săracul, a fost constrâns, a fost înșelat. Nu o să-i găsesc scuze. Nu! E deplin vinovat pentru ceea ce i se întâmplă, și pentru înșelarea în care târește atâtea suflete”.
        Sper ca m-am facut inteles, iertare frate!

        Apreciază

      • tanase said, on noiembrie 12, 2016 at 7:55 pm

        Raluco soro, de e adanc sau doar superficial ceea ce spun, eu nu prea am habar. N-am spus ca nu judec pe nimeni, ba chiar din contra, judec incarcand sa folosesc aceasta facultate a gandirii spre un real folos duhovnicesc, material, etc.
        Te rog sa nu fii suparata pe mine caci nu am nimic personal cu tine, efectiv m-au mancat degetele si le-am „scarpinat” putin de tastatura.
        Iertare!

        Apreciază

      • Raluca said, on noiembrie 12, 2016 at 8:53 pm

        Frătzioare Tănase, eu nu l-am judecat pe pr. Amfilohie pentru păcatele lui personale, ci am vorbit despre faptul că susține ereziile ierarhilor, erezii care după Creta sunt instituite ca normă în biserică, și că găsește, vai, ce groaznic, și potop de explicații și îndreptățiri pentru acestea, făcându-se responsabil din poziția lui de monah și învățător al ADEVĂRULUI. Pentru că el nu este un creștin oarecare neștiutor și ignorant, ci știe foarte bine ce face, deoarece el însuși ne-a vorbit foarte explicit despre pericolele care ne pândesc pe vremea când era curajos. Și apoi îți reamintesc că oricine are datoria să vădească erezia fie el preot sau simplu credincios, și asta nu se numește judecată, și nu o spun eu ci Sfinții Părinți, și tu știi bine asta. Nu cred că le facem nici un serviciu celor ca pr. Amfilohie găsindu-le scuze și cocoloșindu-i pentru ceea ce fac, ci cel mai bine pentru ei este să le reamintim că greșesc, și că sunt RESPONSABILI pentru asta. Înțelegi?

        Apreciază

  4. Asla said, on noiembrie 12, 2016 at 9:38 pm

    1. „Rusia urmărește refacerea Uniunii Sovietice. Pericolul e militar. Există pericolul dezmembrării ţării.Situaţia geopolitica e grea.” – Niciodată nu mi-a plăcut când se comentează idei politice pe marginea subiectelor religioase. Adică în loc să se discute punctual, şi anume ce dogme sunt încălcate, o dăm pe politică şi internaţională ca să fie mai picant!

    2. „Ce satisfactie mai mare ar putea avea masonii, decat sa vada poporul ca se ridica impotriva Ierarhilor tradatori? Ierarhi pe care tot ei i-au pus sa semneze in Creta.
    E vorba de illuminati si Noua Ordine Mondiala. Poate Dumnezeu va face ceva si n-o sa reuseasca. Noi sa asteptam.” – aici o dă pe teoria conspiraţiei, că dă bine. Aoleu ne mănâncă masonii şi illuminati!”

    3. „Ierarhii nostri au avut atitudine in Creta, care a placut. Nu-i momentul divortului de Ierarhii eretici. Unitatea tarii e mult mai importanta.
    Niste Arhierei nu pot fi judecati decat de niste Arhierei. Un Sinod poate fi judecat doar de catre un al Sinod.
    Nu conteaza semnatura. In istorie, multe s-au semnat si nu s-au aplicat.” – adică ierarhii sunt eretici, recunoaşte, bun! dar nu e momentul să ne ‘despărţim’ de ei. Păi admiţând că sunt eretici, despărţirea e iniţiată de cei care cad din dreapta credinţă. Un atare ‘mariaj’ chiar de convenienţă ne-ar pune şi nouă patalamaua tot de…eretici!

    4. „Nu trebuie sa ne intereseze doar Adevarul, trebuie sa evitam dezmembrarea tarii.” Bă, nu! Asta e chiar de tot! Ba chiar trebuie să ne intereseze Adevărul mai presus de orice! Pentru că Adevărul e Hristos cu Biserica!” Dezmembrarea ţării sau alte motive invocate cad pe planul doi.

    5. „Nu poti infrunta valul, ca te darama.
    Sa asteptam mai intai sa-si dea cu parerea teologii si marii duhovnici.”
    – Cuminte, cuminte! Că dacă nu, vine valu’ şi-ţi ia calu’! Deci recunoști că e prea mare pălăria pt tine, aia de ‘mărturisitor’. Așa că mai bine stai cuminte şi lasă-i pe marii duhovnici să vorbească. Pt că ei au şi tăria mărturisirii credinţei și experienţa cuvântului trăit.

    Apreciază

    • el said, on noiembrie 13, 2016 at 1:19 pm

      „Niste Arhierei nu pot fi judecati decat de niste Arhierei. Un Sinod poate fi judecat doar de catre un al Sinod.”_____ asa-i mai branza, nici Sf Maxim nu avea voie „sa judece ” arhiereii si ADUNATURILE MINCINOASE autointitulate „sinod” din vremea sa probabil dupa mintea ta …

      „Sa asteptam mai intai sa-si dea cu parerea teologii si marii duhovnici.””_____ care DEJA si-au dat parerea chiar si inainte de „sinod” si dupa… dar pana la diaconesti e cale lunga, ajunge mai greu „semnalul” pana la urechile lor ca ale unei ASPIDE SURDE, SURZITE de COMPROMISUL „justficat” CU EREZIA …

      ” „Nu trebuie sa ne intereseze doar Adevarul, trebuie sa evitam dezmembrarea tarii.” „______ mai branzica Dumnezeu a facut pamantul din NIMIC, deasemenea pe om si a dat fiecarui neam un loc sub soare pe acest pamant unde sa SE MANTUIASCA. Crezi tu branzca ca e DUmnezeu atat de „neputincios sa TINA pe POPORUL SAU in locurile hotranicite lui sa traiasca? Branzica poporul iudeu cata vreme a PAZIT ADEVARUL desi era PRIBEAG si FARA TARA a primit ca mostenire „pamntul unde curge lapte si miere” al Canaanului( locuit de PACATOSI si ERETICI pe vremea aceea). Deci Dumnezeu le-a dat PAMANTUL lor pentru faptul ca PAZEAU ADEVARUL si se inchinau DREPT Dumnezeului Celui ADEVARAT.Si cand acelasi popor a CALCAT Legea si a HULIT pe Dumnzeue prin EREZIA inchinarii la idoli/diavoli ca voi acum prin EREZIA inchinarii in EREZIA ecumensita, Dumnezeu a BATUT acelasi popor prin neamurile ´vecine lui care l-au COTROPIT si l-au UMILIT pana ce poporul s-a pocait si aPARASIT EREZIA inchianrii la baali. La fel cand RAUTATEA EREZIEI lor a atuns niste culmi, Dumnezeu a lasat acelasi popor sa fie NIMICIT de vrasmasii lui ba chiar si sa fie DUS IN ROBIA Babiloniana Iar cand poporul sau A PARASIT MENIREA sa de a PRIMI pe MESIA: L- A NIMCIIT pana in ziua de azi LEPADANDU-L si a primit neamurile in locul lui.

      Inveti tu ceva din Scriptura mai branzica?
      Mia branzica IMPUTITA „credinta” ta e in „cal si in calaretz” si NU in Dumnezeu care DA BIRUINTA Poporului Sau !!

      ma intreb ce-ti canta tie mai branza poetele alea ale tale la strana cu glascioarele subtirele lor muieratic- prefacute cand vine Postul Pastelui la Pavecernita despre Raul Babilnului”… sau la Inaltarea Sf Cruci macar vezi Troparul !!! auzi tu acestea? PRICEPI tu ceva?

      …”si MARE va fi caderea casei aceleia „!____ a carei temelie NU este Hristos !

      Apreciază

  5. […] VIDEO: Parintele AMFILOHIE BRANZA despre MARELE SINOD. Integritatea teritoriala e mai importanta dec… […]

    Apreciază

  6. Daniela said, on noiembrie 25, 2016 at 11:17 am

    Initial eram foarte revoltata dar am vrut sa-i vad mimica atunci cand vorbeste: imi pare nervos si speriat in acelasi timp. Mie sincer, mi-e mila, Dumnezeu sa-l ajute!

    Apreciază

  7. […] VIDEO: Parintele AMFILOHIE BRANZA despre MARELE SINOD. Integritatea teritoriala e mai importanta dec… […]

    Apreciază

  8. […] securistic, că de fapt au salvat integritatea statului român. Asta a prins la preoți precum Amfilohie Brânză, la cei din gruparea Puric, Capsali, homeopatul Pavel Chirilă, Marian Munteanu, care au început […]

    Apreciază

  9. […] VIDEO: Parintele AMFILOHIE BRANZA despre MARELE SINOD. Integritatea teritoriala e mai importanta dec… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.