SACCSIV – blog ortodox

VIDEO: Parintele IULIAN de la PRODROMUL despre MARELE SINOD / NU MAI TREBUIE POMENITI / Nu suntem schismatici, ci prigoniti / Nu-i valabila caterisirea / Nu avem voie sa tacem

Posted in Uncategorized by saccsiv on Noiembrie 9, 2016

Sa ne amintim si ce spunea Mitropolitul Serafim de Pireu:

A doua constatare tristă a fost data de prezența la deschiderea lucrarilor Sfântului si Mare Sinod în calitate de invitați oficiali ai delegațiilor trimise de comunitățile eretice ale papistasilor, protestanților și monofiziților, ceea ce  este o inovație fără precedent, străină tradiției noastre sinodale. Într-adevăr, acesti delegati au fost numiti ca ”reprezentanți ai Bisericilor surori” de către Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, chiar înainte ca Sfântul Sinod sa decida asupra recunoasterii caracterului eclesial sau nu a acestor comunități eretice. Asadar, Kir dl Bartholomeu punandu-ne in fata unui fapt împlinit, a trimis un al doilea mesaj, de data aceasta către membrii Sinodului, si anume că el nu are nicio intenție de a numi pe eterodocsi eretici, ci biserici surori. Niciodată în istoria Sinoadelor Ecumenice și Locale din perioada bizantină nu a existat conceptul de “observatori”. Adică sa participe la acestea ca invitati de cinste, eretici, ale căror învățături eretice au fost de fapt condamnate de Sinoadele Ecumenice anterioare. Ereticii puteau fi invitați in calitate de vinovati, ca sa ceara ierare si nu  ca invitati de onoare. Numai la Conciliile A și B ale Vaticanului a apărut statutul de “observator”. Este evident că sinodul panortodox a preluat standardele papale.

Cititi va rog mai multe la:

FINAL MARELE SINOD. Critica Mitropolitului Serafim de Pireu / N-au semnat toti? / Ce facea BOR in Italia in timpul Sinodului din Creta …

Cititi va rog si:

Video: BINECUVANTARILE parintilor IULIAN PRODROMITUL si GAVRIIL date MONAHILOR DIN ATHOS ce au tinut CONFERINTE in ROMANIA

TRADARE: Reprezentatii ortodocsi RECUNOSC PRIMATUL PAPAL in documentul Comisiei mixte catolico – ortodoxe de la Chieti

 

20 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. maxim said, on Noiembrie 9, 2016 at 8:23 pm

  Apreciază

 2. Ioan said, on Noiembrie 9, 2016 at 8:44 pm

  Minuni la inmormantarea IPS Justinian Chira

  Apreciază

 3. caldiceiimerginiad said, on Noiembrie 9, 2016 at 8:55 pm

  Iata si parerea Parintelui Amfilohie de la Diaconesti despre „Sinodul” din Creta. https://www.youtube.com/watch?v=sV7LWcB4xCc Dumnezeu sa ne ajute si sa ne intelepteasca pe toti …

  Apreciază

 4. cosminmatiu said, on Noiembrie 9, 2016 at 8:59 pm

  Pentru mincinosii ecumenisti care spun ca monahii athoniti au tinut conferintele fara binecuvantare.

  Apreciază

  • el said, on Noiembrie 10, 2016 at 11:29 am

   cosmin

   au facut conferinta FARA „binecuvantarea” ERETICILOR APOSTATI…. asta au uitat ei pizmasii si IRELEVANTII inaintea Lui Dumnezeu sa precizeze … 🙂

   Apreciază

 5. cosminmatiu said, on Noiembrie 9, 2016 at 10:32 pm

  Pr Ciprian Staicu a intrerupt pomenirea episcopului, urmeaza scrisoarea oficiala:

  „9 noiembrie 2016 at 14:51
  Matiu Cosmin

  Pr CIprian, daca am inteles bine ati oprit pomenirea episcopului?
  Dintre noi cei care comentam pe saccsiv fiecare dintre noi are nivelul sau duhovnicesc si fiecare lupta impotriva ecumenismului cum poate. Unii dintre noi sunt mai din topor dar nu stie nimeni in afara de Dumnezeu ce intamplari si ce viata i-a adus sa fie asa sau poate ca dupa mii si mii de incercari de a aduce pe altii la adevar au vazut ca nu prea are rost si au mai pierdut din atentia exprimarii. Daca cititi zilnic sinaxarul unii dintre mucenici au spart idolii, au dat palme, au aruncat in fata imparatilor cu pielea lor ce era jupuita, etc, au avut diferite feluri de manifestare dar nu au negociat si nu au facut compromisuri cu diavolul si slujitorii lui. Nu a contestat nimeni ca nu ati facut bine ce ati facut dar fiind vorba de in jur de 10 preoti ramasi aveam asteptare de la D-vs sa fiti in adevar pana la capat. Nu stiu daca realizati dar cand „titanicul” are zece barci ne dorim ca acelea sa fie fara sparturi sa ne poata duce la mantuire”

  „9 noiembrie 2016 at 19:53
  admin2

  Da, de când am intrat de rând (alaltăieri). Va urma și scrisoarea, cu semnături ale credincioșilor, dar lucrurile trebuie făcute nu în pripă. Deocamdată este clar unde e lumina și unde e întunericul. Cu Dumnezeu înainte! Aș prefera ca singurul care spune ce gândesc să fiu eu, că doar așa e normal!
  Pr Ciprian”

  http://prieteniisfantuluiefrem.ro/2016/11/05/pasul-2-in-lupta-antiecumenista/

  Apreciază

  • ilioara said, on Noiembrie 10, 2016 at 11:00 am

   fie ca toti cei care au intrerupt pomenirea si pr Ciprian si mai ales cei care sunt prigoniti si se jertfesc prin munti si paduri pe vremea asta, sa-L intampine pe Hristos pe norii cerului !!!

   Apreciat de 3 persoane

   • Ioana said, on Noiembrie 11, 2016 at 10:14 am

    Dumnezeu sa-i alute parintelui Ciprian sa duca lupta cea buna! Ne bucuram ca a inceput acest drum mantuitor! M-a rugat o doamna care nu poate comenta, sa ii transmita felicitari si cuvant bun pentru biruinata Adevarului! Ganduri bune si multumiri din partea Mihaelei! Sa pastoreasca cu smerenie, hotarare si curaj, turma ce mica a lui Hristos! Ne face mare bucurie, Jertfa Euharistica si Cuvantul Adevarului sa fie cu sfintia sa pana la sfarsit!

    Apreciază

  • octoviv said, on Noiembrie 10, 2016 at 3:49 pm

   ilioara și cosminmatiu

   Amin !!!

   Pasul 3 – întreruperea pomenirii ierarhilor ecumeniști (măsură canonică și patristică, ferește Biserica de schisma săvârșită de ei în Creta):
   http://prieteniisfantuluiefrem.ro/2016/11/10/pasul-3-intreruperea-pomenirii-ierarhilor-ecumenisti/

   Apreciat de 1 persoană

  • el said, on Noiembrie 10, 2016 at 4:48 pm

   cosmin

   VESTE FOARTE BUNA!
   Dumnezeu sa-l intareasca pe Par Ciprian in lupta cea buna si sa-i dea BIRUINTA !

   Apreciat de 1 persoană

   • cosminmatiu said, on Noiembrie 10, 2016 at 8:22 pm

    Da, foarte buna vestea, i-am scris ca aceasta oprire face toti cei 99 de pasi. De aici incolo daca are ca fundatie oprirea comuniunii cu ierarhii apostati poate vorbi de cati pasi doreste. Poate din aceasta cauza au fost si contrele dintre noi, pentru ca ne vorbea de multi pasi dar fundatia nu era pusa.

    Apreciază

   • el said, on Noiembrie 10, 2016 at 9:10 pm

    cosmin

    exact. Asta e PASUL 1 : DELIMITAREA / IESIREA DIN COMUNIUNEA CU EREZIA ( adica din MOARTEA duhovniceasca) !

    ABIA APOI poti sa discuti de 2pasi ulteriori” spre inbunatatire.
    RUPERA de EREZIE e de domeniul vital, face diferenta intre VIATA si MOARTE ! Si DOAR ODATA) VIU poate omul lucra faptele Lui Dumnezeu si mantuirea sa si a altora.

    si nu conteaza ce facea atunci ( ca era FALS) ci ca acum S-A INDREPTAT !
    si asta ne bucura si pe noi si pe Dumnezeu !

    Apreciat de 1 persoană

 6. mihai said, on Noiembrie 10, 2016 at 12:22 am

  Vasile team trimis un mail, nustiu daca lai citit

  Apreciază

 7. Raluca said, on Noiembrie 10, 2016 at 9:54 pm

  Mă așteptam ca Sf. Munte Athos să condamne prin Sf. Chinotită adunarea din Creta. Până acum, după mai bine de patru luni, nu am auzit decât tăcerea athoniților.
  Mă așteptam ca monahii de la Schitul Prodromu să adreseze credincioșilor români o scrisoare de învățătură după adunarea din Creta, în care să le explice acestora ADEVĂRUL, și să le spună ce e de făcut pentru ca să nu se piardă dreapta credință. Câțiva pelerini români au luat hotărârea de a merge in Sf. Munte pentru a lua cuvânt de învățătură. În dialogul cu părintele Iulian mă aștempam ca răspunsurile acestuia la anumite întrebări să fi fost ceva mai apăsate îi mai țintite. Mă iertați, greșesc, dar așa înțeles eu lucrurile.

  Apreciază

  • cosminmatiu said, on Noiembrie 10, 2016 at 10:44 pm

   Am citit daca tin bine minte in cartea : Despre Inselare – Sf Ignatie Briancianinov ca pe vremea lui, Athosul era plin de calugari inselati prin parere pentru ca practicau gresit rugaciunea. Athosul a dat si multi sfinti dar sigur are si in iad reprezentanti.

   Zecile de milioane de euro investite in Athos in confort de satanica ue isi pun amprenta si nici acolo nu mai este ce a fost. Faptul ca pomenesc pe ereticul-ereticilor Bartolomeu nu ramane fara urmari caci se umplu de duhul lui. Athosul nici nu va avea nici o reactie, cei drepti au raspuns si au luat masuri deja.
   Cei politic corect care conduc Athosul tac din gura sa nu isi piarda luxul

   Apreciază

   • ovidiu said, on Noiembrie 11, 2016 at 8:23 am

    Din pacate ai perfecta dreptate ,frate Cosmin ,acolo acum este un duh al bunastarii materiale,urmand pasul cand femeile vor avea accesin Sfantul Munte!

    Apreciază

 8. A CAZUT PETRU VODA … | Saccsiv - Weblog said, on Noiembrie 11, 2016 at 9:57 pm

  […] VIDEO: Parintele IULIAN de la PRODROMUL despre MARELE SINOD / NU MAI TREBUIE POMENITI / Nu suntem sc… […]

  Apreciază

 9. Cristian Vodă said, on Noiembrie 12, 2016 at 4:02 pm

  Apreciază

 10. […] VIDEO: Parintele IULIAN de la PRODROMUL despre MARELE SINOD / NU MAI TREBUIE POMENITI / Nu suntem sc… […]

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: