SACCSIV – blog ortodox

Luptatorii “anti ecumenisti” si … fotbalul

Posted in Uncategorized by saccsiv on noiembrie 6, 2016

Iata doua fragmente din comentariul fratelui calin postat la Dupa Sinodul BOR, anti ecumenistii au paralizat …: 

Seamana cu un fotbalist care centreaza, da cu capul, face jonglerii cu mingea pentru iubitorii de spectacol care cad in extaz (daca exista asa ceva in randurile noastre), dar exact cand e singur cu portarul la numai cativa metri, arunca mingea tintit pe langa poarta. Uauu, ce ratare, nu-i asa?…

[…]

Cu ceva ani in urma se spunea ca antiecumenistii sunt niste patimasi si inselati care nu stiu ce-i linistea filocalica (pasul 1 pentru intimidare psihologica). Dar pentru ca intre timp au aparut carti impotriva ereziei ecumenismului scrise de sfinti precum Iustin Popovici, iar cei mai cititi nu mai puteau fi combatuti usor, s-a trecut la pasul 2: ecumenismul este erezie, dar a intrerupe comuniunea cu ereticii este schisma (ceva in linia de acum a Petru Voda). Intre timp au mai aparut traduse din spatiul grecesc talcuiri ale Canonului 15 de la Sinodul I-II sau scrieri ale Sfintilor Painti cum ar fi Marcu Evghenicul, Sfantul Grigorie Palama – isihastul sau filocalicul prin excelenta care a trait si a dogmatisit despre energiile necreate si care… ati ghicit? s-a ingradit de eretici! Asa ca pentru antiecumenisti s-a trecut la pasul 3 de intimidare psihologica: daca te ingradesti de eretici conform canonului 15 nu este schisma, toate bune si frumoase, dar numai sa n-o faci… Ca daca o faci, ia vezi, nu cumva esti patimas si inselat? Ca si cum despatimirea s-ar face de la sine, dar mai ales prin comuniunea cu ereticii! Adica, in esenta, ne-am intors EXACT la pasul 1 (si 2, ”antiecumenistii sunt niste patimasi si inselati, cum sa se rupa ei de Biserica?”). Din toate acestea trag concluzia ca lupta pe care o duc ei este incercarea de a obstructiona prin toate mijloacele pe cei carora le-a mai ramas o farama de constiinta ortodoxa pentru ca nu cumva sa se rupa de trupul ereticilor (in cazul nostru bor) asa cum ne invata Sfintii Parinti. Putem sa teoretizam corect si minunat despre canonul 15, sa facem teologie parut-patrisitca, sa scoatem carti cu grafica impecabila si sa pictam icoane si fresce ultra-bizantine, si poate pe viitor daca ”se ingroasa gluma” poate chiar si conferinte, numai sa nu facem nimic concret, practic in privinta ruperii de eretici!

Probabil vor mai urma niste pasi (pastrand stilul … ): pasul 4 asteptati, pasul 5 asteptati ca uite mai face vreun teolog vreo diversiune, uaauu, ce rataaree!, pasul 6 nu va pierdeti speranta, asteptati, sunteti pe baricadee, urraa, sunteti niste adevaraati! Uauu!, pasul 7 vine moartea peste noi si murim in comuniune cu ereticii si in duh de circarie.

   Comentariu saccsiv:

Exact asa au lucrat intrusii cand ni-l tot laudau pe Patriarhul Daniel, cum ca ce luptator a fost el in Creta. Dar ce sa vezi? A semnat toata delegatia Romaniei documentul Marelui Sinod. Adica, cand sa dea gol, vai ce ratare. Dar nu-i nimic, ati vazut ce bine stie cu mingea?

La fel si cu Mitropolitul Teofan, ce-l mai laudau unii de marturisirea lui de credinta …

ANALIZA raspunsului MITROPOLITULUI TEOFAN la SCRISOAREA CELOR 4500

Dar la Sinodul BOR, ce sa vezi, a ratat:

“SFANTUL SINOD” BOR despre SINODUL DIN CRETA / Adica ii doare-n echer si compas de scrisori / Teofan ne-a aburit / Ne-au declarat oficial schismatici

Si aidoma avem sumedenie de exemple printre vedetele anti ecumeniste, pe care deocamdata nu-i numesc.

Rezultatul dorit? Sa asteptam cat mai mult sa nu inscriem. Si pana la urma s-ar putea sa nu mai inscrie aproape nimeni. De ce? Un posibil raspuns ni-l da sora Mirela intr-un comentariu la acelasi articol:

După prezentarea documentelor adunăturii din Creta, mulţi clerici şi mireni erau revoltaţi de aşa o lepădare şi nu puteau să creadă că Hristos a fost trădat de toţi ierarhii români participanţi. A apărut speranţa că măcar câţiva prelaţi din ţară vor reacţiona, că “sinodul” din Creta nu va fi receptat, că se va ţine un sinod de dezicere de creta (la care visătorii sperau că ierarhii apostaţi se vor ruşina şi-şi vor retrage semnăturile), că epicopii care nu au semnat se vor ridica în apărarea dreptei credinţe, că apostaţi vor fi caterisiţi etc.
A apărut şi întrebarea ce e de făcut, cu răspunsurile: 1. aşteptăm, nu facem schismă, stăm în biserică, ne rugăm să lămurească Dumnezeu lucrurile 2. Delimitarea de erezie prin nepomenirea ierarhilor eretici.
Mirenii au primit ambele idei, însă clericii, cu câteva excepţii, au primit-o doar pe prima, astfel că laicii care voiau să meargă la nepomenitori au constatat că aceştia nu prea există. A apărut atunci ideea că, decât să fii în comuniune cu erezia prin pomenire de eretici, e mai bine să nu mergi la biserică. Părea o idee extremă şi nu prea a avut adepţi, mulţi preferând să meargă la eretici/pomenitori de eretici, că “e har prin iconomie”. În rest, aşteptare de minuni, noi ne liniştim, să rezolve Dumnezeu, că merităm.
Totuşi, perioada de după “sinod” a VĂDIT, pentru oricine nu era orb, că în bor nu putea să existe vreun sinod de caterisire a ereticilor, nici vreun sinod de dezicere de Creta. De ce? Pur şi simplu, pentru că nu avea cine să facă aşa ceva, singurele realităţi CONCRETE şi VIZIBILE fiind lupta împotriva antiecumeniştilor, intimidarea nepomenitorilor, alungarea din mănăstiri, caterisirile, depunerile din stăreţie, ameninţările, lăudarea sinodului sau muţenia pe tema apostaziei de acolo, calomnierea conferenţiarilor athoniţi, împiedicarea mărturisirii ortodoxiei etc.. Pe scurt, încercarea de a LICHIDA orice rezistenţă.
Punctul culminant s-a atins cu promovarea noii ortodoxii prin sinodul de la Bucureşti (în care ni se spune oficial şi instituţional că totul în Creta a fost ortodox, iar noi suntem schismatici) şi prin canonizarea lui AB. Iar după “ortodoxia” renovată a cretei şi a arsenismului, suntem şi eretici.
Totuşi, deşi apostazia continuă şi se amplifică, vedem că indignarea de după “sinod” s-a potolit, luptătorii s-au risipit, conştiinţele au adormit. Deşi se implementează grozăvii, deşi ni se spune pe faţă să mergem la catolici şi la protestanţi, deşi suntem puşi să pupăm labe de cardinali, deşi se fac concerte în biserici ca pe stadioane, deşi sunt canonizaţi înşelaţi, NU MAI VEDEM REACŢII. De ce?, Stau lucrurile mai bine decât în iulie?
NU. STAU MAI RĂU, dar nu mai avem capacitate de împotrivire, nu mai vedem, nu mai mişcăm, înghiţim. Fix cum spunea Teofan, când afirma că hotărârile Cretei vor fi asimilate în 6-7 ani. Numai că, din câte constat, nu va fi nevoie de 6-7 ani, ci de 1-2, că românii prind repede.
E firesc să ne întrebăm ce a produs această schimbare şi de ce antiecumeniştii revoltaţi din iunie-iulie au dispărut? De ce nu se rup, măcar acum, de erezie? Ce mai aşteaptă, ce argumente mai au?
Părerea mea este că nu se rup pentru că nu mai pot. Comuniunea cu erezia prin pomenirea de eretici, în doar 4 luni, i-a ameţit, i-a moleşit, i-a asimilat, i-a nesimţit, i-a orbit şi strâmbat duhovniceşte. S-au acomodat, nu-i mai doare, nu le mai creează spasme, temeri şi procese de conştiinţă.

Şi iar le dau dreptate sfinţilor, care, luminaţi de Duhul Adevărului, ne-au spus clar, la unison, să fugim de erezie şi să nu avem nici o legătură cu ea. Dar cine să-i mai audă şi mai să-i creadă, când noi avem propria înţelepciune şi suntem mai iubitori şi mai răbdători decât ei?
Mă tem că ceea ce vedem la noi vom vedea şi în Grecia. Oricât părea de incredibil acel supermemorandum acum un an, constatăm că e pus în aplicare şi ajungem să ne întrebăm: “Fiul Omului, când va veni, va găsi oare credinţă pe pământ?”

 

30 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. cosminmatiu said, on noiembrie 6, 2016 at 12:39 pm

    Foarte frumos este descrisa situatia.
    De ce sa ascultam noi mirenii si preotii de Dumnezeu, cand poate face Dumnezeu iconomie.
    Cei care accepta cele ce se intampla acum in traducere libera spun urmatoarele:
    SA SE SCHIMBE DUMNEZEU, NOI NU NE SCHIMBAM, SA ASCULTE DUMNEZEU DE NOI NU NOI DE EL

    Apreciat de 1 persoană

  2. geo said, on noiembrie 6, 2016 at 1:40 pm

    http://www.againstcronycapitalism.org/2016/10/venezuela-hyperinflation-has-gotten-so-bad-that-the-people-have-stopped-counting-cash-now-weighing-it-instead/

    http://www.eraofwisdom.org/aspartame-corporation-searle-created-first-birth-control-american-eugenics-big-pharma/

    https://www.mintpressnews.com/us-backed-saudi-airstrikes-kill-100-yemenis-two-days/221948/

    http://www.truth-out.org/opinion/item/38196-us-vs-russia-in-syria-a-battle-to-control-the-truth

    http://whowhatwhy.org/2016/10/31/easy-hack-voting-machines-endanger-democracy/

    http://thefreethoughtproject.com/obama-administration-private-email/

    http://massprivatei.blogspot.com/2016/11/police-across-country-are-being.html

    http://www.vice.com/read/ecosexuals-believe-having-sex-with-the-earth-could-save-it

    http://www.blacklistednews.com/Iraqis_in_Mosul_Find_US_Missiles_at_Captured_Islamic_State_Base/55012/0/38/38/Y/M.html

    Pe de o parte ii aprovizioneaza cu arme si munitii pe de alta parte ii bombardeaza…castiga producatorii de armamente…

    http://anotherdayintheempire.com/russia-hack-election-short-history-cia-election-sabotage/

    http://www.nbcnews.com/news/us-news/u-s-hackers-ready-hit-back-if-russia-disrupts-election-n677936

    http://www.walkingbutterfly.com/2010/12/22/when-you-kill-ten-million-africans-you-arent-called-hitler/

    http://yournewswire.com/bill-clinton-barack-obama-pushed-austerity-deal-in-greece/

    http://thefreethoughtproject.com/report-colorado-cannabis-industry/

    http://www.walkingbutterfly.com/2010/12/22/when-you-kill-ten-million-africans-you-arent-called-hitler/

    https://tyrannyandterrordemandresistance.wordpress.com/20000-billion-dollars-for-banks-1-billion-for-millions-of-africans-suffering-from-capitalist-famine/

    http://journal-neo.org/2016/11/03/us-war-in-afghanistan-silently-slips-into-the-abyss/

    http://www.zerohedge.com/news/2016-11-01/clinton-campaign-questions-release-fbis-marc-rich-pardon-records

    Despre Marc Rich – https://www.google.ro/search?q=marc+rich+rosia+montana&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b-ab&gws_rd=cr&ei=lhUfWMHwN8easgGU5qKwBg

    Vezi la Medium.com

    Despre In amenas – https://ro.wikipedia.org/wiki/Criza_ostaticilor_din_Algeria Acolo si-au pierdut viata si 2 romani din Prahova – http://www.mediafax.ro/social/mihail-bucur-unul-dintre-romanii-ucisi-in-algeria-a-suferit-traumatisme-pe-corpul-lui-nu-sunt-urme-de-gloante-10516691

    Apreciază

  3. mircea.v said, on noiembrie 6, 2016 at 2:05 pm

    La ei nu e ratare, e „ratare”.
    E mai nasol decat ratarea, ratarea nu e intentionata.
    La ei e vanzarea meciului si e „ratare” cu intentie.

    Dar, ratare sau „ratare”, rezultatul final spune totul.

    Apreciază

  4. morosanu said, on noiembrie 6, 2016 at 2:17 pm

    Poate la asta se referea Parintele Iustin Parvu ” inca 12 luni si vine urgia” .

    Apreciază

  5. sv said, on noiembrie 6, 2016 at 2:30 pm

    E posibil ca opozitia sa fie controlata tot de „ei”. Parca vada ca in curind voi trece pe langa biserica unde merg de obicei si nu voi intra deoarece va fi asa cum a prevestit pr. Ignatie Brancianinvo si alti mai duhovnici.Daca asta e adevarat atunci ..SUNTEM PE „ULTIMA SUTA”..

    Apreciază

  6. putin ajutor va rog said, on noiembrie 6, 2016 at 4:28 pm

    Cum se poate renunta la cardul de sanatate? Am primit un astfel de card si n-am stiut ca este atat de grav sa ai unul. Cum pot renunta la card dupa ce l-am primit? Ce pasi trebuie urmati?

    Apreciază

    • iRINA said, on noiembrie 6, 2016 at 4:45 pm

      LA CSAS SE COMPLETEAZA O CERERE SI PRIMITI ADEVERINTA PENTRU 3 LUNI

      Apreciază

    • STOP RFID ( Viorel Ghica ) said, on noiembrie 6, 2016 at 4:47 pm

      Poti renunta la el pe motiv de religie sau constiinta, il trimiti de unde a venit. Pentru probleme medicale exista varianta adeverintei de sanatate, cea care inlocuieste cardul.

      Apreciază

    • cosminmatiu said, on noiembrie 6, 2016 at 4:47 pm

      Gasesti aici:

      https://extraterestriidemascati.wordpress.com/cum-returnam-cardul-de-sanatate/

      Complectezi acea cerere si o predai inapoi cu cardul si primesti adeverinta cu valabilitate 3 luni

      Apreciază

    • Aurora said, on noiembrie 6, 2016 at 5:09 pm

      Pentru renuntarea la cardul de ne-sanatate, e simplu : il predai personal la CNAS si ceri in schimb adeverinta pe 3 luni pt. respingere a cardului din motive de constiinta sau religioase. Toata familia mea asa a procedat si pana acum functioneaza. Mentionez ca avem tratamente pt. afectiuni cronice, deci mergem dupa adeverinta tot la 3 luni. Dar suntem multumiti ca nu ne-am lipit de cardul blestemat.

      Apreciază

    • Apa trece, pietrele rămân. said, on noiembrie 6, 2016 at 5:13 pm

      Puțin ajutor, va rog. Da căutare pe CASM București. Indiferent de unde ești, pașii sunt aceiași. Descărci cererea, duci actele cerute și cardul primit si soliciți adeverința de sănătate, din motive religioase. Nu e nevoie sa prezinți alte justificări.

      Apreciază

    • alex said, on noiembrie 6, 2016 at 5:25 pm

      va duce ti la casa de asigurări de care apartineti completați o cerere renunțați la card si va luati adeverința care este valabilă 3 luni si o reinnoiti periodic doar daca aveti nevoie daca nu când aveti nevoie o reinnoiti atunci.

      Apreciază

  7. sorin said, on noiembrie 6, 2016 at 5:27 pm

    DOAR ca si adeverinta are un numar identic ca si CNP ul

    Apreciază

    • el said, on noiembrie 6, 2016 at 8:08 pm

      sorin

      are CNP-ul dar nu are pasul urmator :cipul! slaba consolare dar tot e un pas inainte fata de cardul cu cip.

      CNP-ul e RADACINA RAULUI pecetluirii, ca „boteaza” omul cu numar/inlocuieste numele ( de neam/familie omenesc __ca fiu al lui Adam din neam omenesc__ si de botez___ ca fiu al Lui Dumnezeu RASCUMARAT de Hristos!___ ) si se afla astfel cu u picor in groapa iadului.

      SINGURA solutie : sa ne lepadam de el!

      si NEGRESIT vine un moment cand omul NU MAI POATE sa primeasca actele cele noin cu cip ale tradarii, up-date-urile la apostazie si atunci renuntand la ele, implicit ARUNCA si CNP-ul ! ( nu se va mai putea altfel)
      nu ne mantuim daca tinem cnp-ul , noi astia de acum,( nu vorbesc de cei dinaintea noastra pt care lucreaza alte randuieli) noi astia cei de pe urma care STIM ce este CNP-ul si din ce plan face parte.
      asa ca NU E DEPARTE momentul in care lepadand actele cele noi care vor deveni OBLIGATORII vom lepada IMPLICIT si CNP-ul( ca nu vom mai avea alta solutie) si atunci vom fi exclusi definitiv.

      sa ne rugam cu smerenie si trezvie la Dumnezeu ca, noi astia de acum, cei de pe uma fiind fiind si stiindu-ne cu un picior in groapa iadului ( avand CNP-ul) sa NU ne molesim PANA LA SFRASIT si la vremea potrivita, cu ajutorul Lui Hristos, sa LEPADAM TOATE cele ale APOSTAZIEI.

      si CINSTE celor care NU AU CNP ! in Athos, Georgia, Rusia si Moldova/Ucraina sunt MULTI ! aceia se roaga si pt noi sa iesim cu piciorul cel din iad ( CNP-ul) si sa alergam INTREGI la/ai Lui Hristos.

      Apreciat de 1 persoană

      • Mihail said, on noiembrie 7, 2016 at 1:49 pm

        „asa ca NU E DEPARTE momentul in care lepadand actele cele noi care vor deveni OBLIGATORII vom lepada IMPLICIT si CNP-ul( ca nu vom mai avea alta solutie) si atunci vom fi exclusi definitiv.”

        exclusi definitiv? Nu. Vom fi vanati. „ei” nu vor renunta la noi. Sa nu uitati ca atunci cand vom fugi, o armata de zombi cu milioane de ochi vor fi pe urmele noastre – umani si tehnologici.

        Apreciază

      • el said, on noiembrie 7, 2016 at 3:37 pm

        Mihail

        cu o moarte toti suntem datori !
        VAI de moartea si de vesnicia pacatosilor(APOSTATI,etc) insa!

        Apreciază

  8. Aurora said, on noiembrie 6, 2016 at 5:58 pm

    In legatura cu ”ratarea” golului taman in poarta, as veni si eu cu un banc care s-ar potrivi cu cei ce asteapta nu stiu cati pasi, iconomii, balarii etc. Un avion isi desfasura linistit zorul, cand deodata au aparut semnale de avarie grava si vocea robotului a inceput sa spuna : „Stimati pasageri, va rugam sa nu va impacientati, totul este sub control, avionul nostru nu s-a defectat niciodata, niciodata, niciodata….. si bufff !” s-a defectat atunci. Tot asteptand sa se intample ceva in legatura cu momentul Creta, vor pati ca cei din avion. Doamne pazeste !

    Apreciază

  9. Nimbus said, on noiembrie 6, 2016 at 6:33 pm

    Apreciază

  10. ayeaye20 said, on noiembrie 6, 2016 at 9:08 pm

    Lumea (ne) monahilor ne fumigenizeaza
    ” În cele din urmă, Sfântul şi Marele Sinod Panortodox nu a fost nici mare, iar unii cârtesc, spunând că nu a fost nici atât de ortodox pe cât ar fi putut să fie.

    Cu absenţe notabile şi documente controversate, el nu va intra, cu siguranţă, în lista Sinoadelor Ecumenice. Va rămâne însă un Sinod local, important dacă nu prin anvergură, măcar prin mizele angajate. Un lucru e cert: dincolo de toate criticile sau laudele, el rămâne un pas înainte, măcar prin faptul că a adus sub lupa Bisericii o serie de probleme care dor. Că nu au fost rezolvate pe deplin, asta este adevărat, dar Dumnezeu ni le‑a pus în faţa minţilor şi inimilor noastre şi aşteaptă de la noi un răspuns. Cu timpul, va veni şi dezlegarea la toate problemele care ne frământă. Cum Domnul nu lucrează (doar) cu clipa, ci (şi) cu veşnicia, trebuie să avem răbdare, ba chiar, după sfatul Părintelui Cleopa, îndelungă‑răbdare. În fond, când iubeşti nu‑ţi rezolvi problemele cu ochiul pe ceas, ci pe inimă…”
    http://m.librariasophia.ro/carti-Lumea-monahilor-iulie-2016-%2A-%2A-%2A-so-14832.html

    Apreciază

  11. ayeaye20 said, on noiembrie 6, 2016 at 9:22 pm

    Asa pastori (si nu păstori)asa ucenici
    Altu cu i s-a parut lor si Duhului Sfant

    http://www.lumeacredintei.com/reviste/lumea-credintei/lumea-credintei-nr-7-156-iulie-2016/

    Lumea Credinței nr. 7 (156), iulie 2016
    1 iulie, 2016/711 vizualizari
    coperta LC iulie 2016

    EDITORIAL – SINODUL DE CRETĂ

    Ne-am fi aşteptat, cu toţii, ca Episcopii şi Patriarhii adunaţi în sobor, dar şi cei care n-au catadicsit să vină, să fie pe deplin luminaţi de Duhul Sfânt, şi nu umbriţi de spiritul lumii, al veacului. Am fi vrut ca în Creta să vedem puterea unităţii şi mărturisirii comune, a tuturor celor 14 Biserici dreptmăritoare şi nu doar o parte – fie ea şi reprezentativă – a acestora. Ne gândeam că Bizanţul – cu tot lustrul lui de aroganţă trecută şi prezentă – nu mai trebuie asediat şi cucerit… a treia oară. Şi asta cu toate că grecii se poartă de parcă împărăţia lor apusă de jumătate de mileniu luminează în continuare tenebrele barbariei şi ale păgânismului şi încă mai face ordine în diptice… Împărăţia lor chiar nu mai există, a rămas în urmă doar un Patriarh captiv, într-un stat musulman ostil. Ei bine, jocul acelui stat musulman ostil – Turcia – l-a făcut, poate fără să vrea, Patriarhul Kiril al Moscovei. Căci neprezentându-se la Sinod, liderul spiritual rus, alături de sateliţii lui, au şubrezit autoritatea şi prestigiul scaunului constantinopolitan atât în ochii lumii creştine, cât şi musulmane. Din acel moment de cumpănă, Bartholomeu a fost „condamnat” să ţină Sinodul, cu orice preţ – altminteri ar fi fost complet discreditat. Şi iată cum oamenii îşi fac agenda proprie, prinşi în capcana propriilor calcule şi determinări, iar Dumnezeu este ulterior chemat să pecetluiască teologhisirile profesorilor sau ale ierarhilor, prin formule celebre ca aceasta: „Părutu-ni-s-a nouă şi Duhului Sfânt…”.

    În tot acest tir încrucişat de principii, de dogme şi de canoane, de tradiţii locale şi de justificări istorice, de apocalipse servite din belşug pe internet, nu am înţeles poziţia Sfântului Munte Athos. Mai precis, râvna cu care l-au întâmpinat sfetagoreţii pe fostul ofiţer KGB ca noul ţar pravoslavnic, şi asta în pofida eforturilor Patriarhului ecumenic de a trage spuza pe turta grecilor. Le este mai aproape Moscova decât Atena sau Constantinopol? Au mai mare încredere în Moscova decât în celelalte Biserici Ortodoxe care participă la Sinod? Promisiunile financiare ale ruşilor şi mirajul noului imperiu euro-asiatic cu pospai ortodox sunt mai ademenitoare, uitând astfel propria lor dramă, nevindecată – aceea de a-ţi pierde Capitala, Patriarhul şi o mare parte din ţară? Nu-i înţeleg pe aghioriţi – cel puţin din perspectivă istorică!

    La ora când scriu aceste rânduri (24 iunie), Sinodul Panortodox este în plină desfăşurare. Cum se va termina, care îi vor fi concluziile, reuşitele şi împlinirile, nu le pot şti eu acum. Ce ştiu însă, cu siguranţă, este faptul că sunt din ce în ce mai agasat, ca simplu credincios, de fantasmele existenţei celei de „a treia Rome”, pe care unii o revendică acum, în 2016, cu apăsare. De la a treia Romă eu unul mă mut cu atenţia şi cu speranţa la cea de a treia cale, care este calea cuminţeniei, a realismului, a lipsei de închipuire. Şi această cale a fost cea pe care, în toată această devălmăşie geo-eclezială, au ales să meargă românii. S-au dus acolo senini, dornici de dialog şi de comuniune, fără ţâfnă, fără poliţe de plătit, fără superioritate istorică. Au făcut recurs la dorinţa de a fi împreună, acum şi în viitor, mai presus de orice piedică antiohiană, bulgărească, muscălească sau chiar grecească. Ce exemplu de maturitate duhovnicească şi de dorinţă de a fi în Hristos mai poţi cere?

    A treia cale, a treia Romă. Oare voi ce alegeţi?

    Răzvan Bucuroiu

    Apreciază

  12. acelas said, on noiembrie 6, 2016 at 11:17 pm

    poate, poate … . Poate s-o intampla ceva si in dreptul parintelui Rafail Noica in legatura cu sinodul din Creta sau cu ecumenismul ce a napadit BOR-ul … . Poate il ajuta ips Ieroteos Vlahos sa se trezeasca putin ..

    http://www.activenews.ro/cultura/Eveniment-duhovnicesc-de-exceptie-la-Iasi-Parintele-Rafail-Noica-si-IPS-Ieroteos-Vlachos-vin-la-Colocviul-International-Intalnirea-cu-duhovnicul-dedicat-PARINTELUI-SOFRONIE-SAHAROV-137957

    .

    Apreciază

    • el said, on noiembrie 7, 2016 at 12:43 pm

      acelas

      vezi sa nu !

      ce CINE POMENESTE AZI fara probleme de constiinta rafail noica „pustnicul celebru al Romaniei „?
      ce cuvant are pustnicelul scriitor despre ECUMENISM, EREZIA de la Creta, actele cu cip?
      sau crezi ca nu e la curent cu ce se intampla din cauza „adancului de pustnicie ” in care traieste sarmanul?

      o sa mai scoata curand o carticica ( a treia) plina de iubirsmul roz impanat cu sentimentalisme lacrimogene ale „iubrii” ADOGMATICE de omenire si eseuri filosofico-pseudopatrsitice pe teme ascetico-moderniste, careia i se va face o lanasare stralucita la vreo editura prospera miraculos prin „minunea” publicarii de maculatrura a idolatriei boca , si toti kkacademicii si „evlaviosii „vor bate din palme incantati si plini de „distinsa duhovnicie”.

      Apreciază

  13. H said, on noiembrie 6, 2016 at 11:35 pm

    miscare tactica – au inceput ereziarhii sa vorbeasca despre credinta, pentru a-si hipnotiza victimele

    http://basilica.ro/ps-ieronim-credinta-pastrata-in-sfanta-biserica-este-cea-mantuitoare-credinta-cea-buna-credinta-care-asigura-sanatatea-sufletului/

    Apreciază

  14. ortodox☦traditionalist said, on noiembrie 7, 2016 at 12:14 am

    Fotbalul e o desfranata si la fel sunt si cei care o freaca si o dribleaza cand pe o parte, cand pe cealalta. Oricat ar munci jucatorii si cat de corecti ar fi, fiindca cea care decide este mingea (mintea schimbabila, indoielnica) rezultatul va depinde de fitele balonului, de deciziile inimii umflate de patimi.
    In credinta ceea ce este da, este DA. Iar ceea ce este nu, este NU. Ce e mai mult de la cel rau este.

    Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.