SACCSIV – blog ortodox

“SFANTUL SINOD” BOR despre SINODUL DIN CRETA / Adica ii doare-n echer si compas de scrisori / Teofan ne-a aburit / Ne-au declarat oficial schismatici

Posted in Uncategorized by saccsiv on octombrie 29, 2016

   Iata ce putem citi la Concluziile Sfântului Sinod cu privire la desfășurarea și hotărârile Sfântului și Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe din Creta (16-26 iunie 2016) de pe Basilica:

În urma discuțiilor purtate în cadrul șdinței de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din ziua de 29.10.2016, ședință prezidată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, membrii Sfântului Sinod au formulat și exprimat următoarele concluzii cu privire la desfășurarea și hotărârile Sfântului și Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe din Creta (16-26 iunie 2016):
S-a luat act cu apreciere de participarea și implicarea substanțială a Patriarhului României și a altor membri ai delegației Bisericii Ortodoxe Române la lucrările Sfântului și Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe.

S-a luat act de conținutul documentelor în forma aprobată în cadrul lucrărilor Sfântului și Marelui Sinod din Creta, respectiv, Misiunea Bisericii Ortodoxe în lumea contemporanăDiaspora OrtodoxăAutonomia și modul proclamării acesteiaSfânta Taină a Cununiei și impedimentele la aceastaImportanța postului și respectarea lui astăziRelațiile Bisericii Ortodoxe cu ansamblul lumii creștine, la care se adaugă Enciclica și Mesajul Sinodului. Sfântul și Marele Sinod al Bisericii Ortodoxe nu a formulat dogme noi, canoane noi sau modificări liturgice, ci a mărturisit faptul că Biserica Ortodoxă este Biserica Una, Sfântă, Sobornicească şi Apostolească a lui Hristos.

De asemenea, s-a luat act de faptul că textele pot fi explicitate, nuanțate sau dezvoltate de către un viitor Sfânt și Mare Sinod al Bisericii Ortodoxe. Explicitarea acestora și redactarea altor documente sinodale cu teme diferite nu trebuie realizate, însă, sub presiunea timpului, ci, în cazul în care nu există consens panortodox, ele trebuie amânate și perfecționate până când se va realiza un consens.

Biroul de Presă al Patriarhiei Române

   Iata si ce putem citi la Noi hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, tot de pe Basilica:

[…]

– Au fost semnalate existența și activitatea unor grupări schismatice, pretins ortodoxe, care produc tulburări în parohii. S-a hotărât ca centrele eparhiale să ia pe plan local măsuri de informare a credincioșilor.

[…]

   Comentariu saccsiv:

Asadar, Sinodul BOR nu a anatemizat Sinodul din Creta. Nu-i nimic, noi anti ecumenistii caldicelei cai de mijloc asteptam Sinodul din China. Sau aia n-au Sinod? Atunci asta e, ramane cum am stabilit, pomenim in continuare Ierarhii ecumenisti, care suntem preoti, mergem in continuare in bisericile unde sunt pomeniti aceiasi, care suntem mireni, si o sa fie bine si la vara cald. Ca doar nu vrem sa fim schismatici.

Dar promitem ca vom lupta in continuare cu aceeasi abnegatie pe frontul anti ecumenist, insa in spirit de iubire si pace, fara extremism si tulburare.

Lasand acum gluma amara la o parte, sunt si mai curios ce vor mai zice anti ecumenistii caldicelei cai de mijloc. Pana se vor hotari ei ce si cum, probabil ca va fi si in Romania precum in Italia:

 

50 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Gabriel said, on octombrie 29, 2016 at 10:20 pm

    De astăzi, in mod OFICIAL, SINODUL BOR este ERETIC! Biserica Ortodoxa Romana a incetat OFICIAL sa mai existe in forma pe care o stiam. Ne intoarcem la catacombe. Au mai ramas cativa preoti si cateva mii de credinciosi. Restul, gloata lepadata, fix ca-n filmarea din Italia.

    Apreciat de 2 persoane

    • calin said, on octombrie 31, 2016 at 8:28 am

      Satane in sutane!

      Minciuno-ierarhilor eretici ecumenisti si masono-securisti, Anatema!

      Anatema, Anatema! Anatema!

      Dar povestea e veche in bor(ş)-srl de partid si de stat, aceiasi lipsa de intelegere ortodoxa si de constiinta dogmatica: priviti aceste imagini de propaganda ecumenista si comunista din 1965! Si atunci ca si acum pseudo-preoti si pseudo-episcopi de partid si de stat, cohorte de maici ploconite in fata ereticului mason anglican si a conducatorilor partidului comunist!

      Si inca ceva: propagandista ecumenista mincinoasa manipuleaza cand zice ca in epocai nu era dat la tv asa ceva. Pai televizor avea pe atunci foarte putina lume, iar comunistii si-au rulat aceasta mizerie comunisto-ecumenista in deschiderea filmelor proiectate din cinematografe, la care venea multa lume, sub forma de jurnal de actualitati!

      Apreciază

    • trovant said, on noiembrie 1, 2016 at 3:24 pm

      cam asa e, au marturisit alta credinta si alta biserica.
      pe de alta parte fug de raspundere intr-un fel in care nici macar un copil de scoala elementara nu o face:
      au fost acolo 25 de episcopi din bor, au avut acces la documentele propuse, au dezbatut materialele, au semnat documentele finale asumandusi-le iar cand vine vorba de explicatii refuza sa le dea, le lasa pe seama altora nu se stie cand si unde, iar pe ei sa nu-i preseze nimeni. incredibil !
      sunt iresponsabili sau considera ca nu trebuie sa dea socoteala ?
      altfel stiu sa ameninte.
      Doamne ajuta !

      Apreciază

    • Dorian said, on iulie 30, 2022 at 7:58 pm

      Bună ziua, aș dori link-ul pentru filmarea din Italia.

      Apreciază

  2. Paul222 said, on octombrie 29, 2016 at 10:38 pm

    Una socanta din Anglia:

    Inteviul care va soca orice parinte: Asistentii Sociali acuza o familie crestina de abuz emotional si homofobie pentru ca nu vor sa-si lase fata de 14 ani sa faca o operatie de schimbare de sex. Parintii se tem ca daca nu vor face pe plac celor de la Social Services le vor lua fata si o vor pune in grija lor. Asistentii au sugerat ca ei stiu mai bine de ce are nevoie fata si ca au ajuns sa o cunoasca mai bine decat parintii. La comentarii o persoana zice „Guvernul a decis ca fetele sub 16 ani nu pot face sex pentru ca nu sunt suficient de mature deci cum pot cei de la Social Services sa spuna ca e ok pentru aceasta fata sa isi schimbe sexul la 14 ani?

    Incredibil… in ce hal au decazut astia.

    Interview that will chill every parent: Social workers accuse Christian family of ‘emotional abuse and homophobia’ because they refuse to let their teenage daughter undergo a sex change at 14

    http://www.dailymail.co.uk/news/article-3883858/Interview-chill-parent-Social-workers-accuse-Christian-family-emotional-abuse-homophobia-refuse-let-teenage-daughter-undergo-sex-change-14.html

    Apreciază

  3. maxim said, on octombrie 29, 2016 at 10:50 pm

    ATENTIUNE! MONAHUL TEODOT DA SEMNE CA SE TREZESTE: ”Asadar se impune acum oprirea pomenirii tuturor arhiereilor romani, ca a unor eretici ecumeisti pe fata. Dar cati preoti o s-o faca ? ” (monahulteodot-blog)

    Apreciat de 1 persoană

    • ovidiu said, on octombrie 30, 2016 at 7:03 am

      Am verificat pe site ,si pana azi 30.10.orele 7.00,nu apare pe site o astfel de stire .De ce dezinformezi ?

      Apreciază

    • mircea.v said, on octombrie 30, 2016 at 9:40 am

      Eu zic ca se va trezi.

      Apreciază

    • Aurora said, on octombrie 30, 2016 at 12:27 pm

      Dumnezeu sa-l lumineze si pe monahul Teodot si pe Par. Ciprian Staicu sa nu-i mai pomeneasca pe ereziarhi !

      Apreciat de 1 persoană

    • Mirela said, on octombrie 30, 2016 at 2:03 pm

      ”Asadar se impune acum oprirea pomenirii tuturor arhiereilor romani, ca a unor eretici ecumenisti pe fata. Dar cati preoti o s-o faca ? ” (monahulteodot-blog)

      Nu înţeleg, pentru monahul Teodot Teofan abia acum a devenit eretic pe faţă? Când a semnat în Creta era ortodox?
      Pe de o parte, oprirea pomenirii înseamnă prigoană, iar pe de altă parte, monahul Teodot le-a spus tuturor că
      ereticii au har până la caterisirea lor. Întrucât nu a fost nici o caterisire la sinodul bor, preoţii şi ierarhii ecumenişti au har (cf. monahului Teodot). Deci ce motiv ar avea preoţii să întrerupă pomenirea şi ce motiv ar avea oamenii să nu meargă la slujbele ereticilor, dacă este har?

      Apreciază

    • ovidiu said, on octombrie 30, 2016 at 3:24 pm

      Recunosc ca n-am avut rabdare pana la capat .DOAMNE AJUTA !Si tuturor antiecumenistilor sa va daruiasca DOMNUL IISUS SI MAICUTA DOMNULUI PUTERE SA REUSIM IMPREUNA SA INVINGEM PE ” veliarul modern” -ecumenismul tradator . ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU SI MAICUTA DOMNULUI!

      Apreciază

  4. Templier said, on octombrie 29, 2016 at 11:11 pm

    O veste trista,din pacate..
    Episcopul Maramureșului și Sătmarului, ÎPS Justinian Chira, a fost internat în stare gravă la secția de terapie intensivă a Spitalului Județean din Baia Mare. Potrivit unor surse citate de Agerpres, ÎPS Justinian a suferit un infarct miocardic.
    http://www.activenews.ro/stiri-social/Unul-dintre-cei-mai-blanzi-ierarhi-ai-Bisericii-Ortodoxe-Romane-IPS-Iustinian-Chira-este-internat-in-stare-foarte-grava-la-Spitalul-Judetean-din-Baia-Mare-137760

    Apreciază

    • ilioara said, on octombrie 30, 2016 at 9:16 pm

      nu inteleg cum poti sa semnezi pe aici cu numele asta, si nu pentru cei care scriu sau citesc pe aici ci pur si simplu din respect pentru toti sfintii mucenici ucisi de templieri, si pentru tot raul pe care l-au facut, dar….in sfarsit…..fiecare pasare……..

      Apreciază

  5. mihai said, on octombrie 29, 2016 at 11:13 pm

    Doamne …apara turma mica!

    Si chiar nici un arhiereu nu s-a ridicat impotriva Sinodului din Creta?
    Se spunea ca ar fi vreo 2 …3 …care vor sa marturiseasca la Sinodul BOR ….dar inca nu s-a aflat nimic ce s-a discutat oficial … nu ce ne spun ei …

    Apreciază

    • el said, on octombrie 30, 2016 at 2:19 pm

      mihai

      „arhiereii” din beserica.bor.srl…. SUNT MORTI TOTI !

      tu la cine mai strigi?

      cauta-ti preot CURAT macar, ca arhierei drepti sunt DOAR IN ALTE NEAMURI !

      NU AU PUTUT CURVELE AVORTATOARE ale neamului de SPURCATI sa nasca arhierei…. au produs doar clabuci si muradarie pt wc-ul iadului !!!

      asa ca … de vrei si arhiereu DREPT mergi in alt NEAM !

      Apreciază

      • saccsiv said, on octombrie 30, 2016 at 2:31 pm

        el

        Si totusi, bunul Dumnezeu n-a lasat nici neamul romanesc fara cel putin un Ierarh, chiar daca nu apartine de BOR: Episcopul Lonhin.

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on octombrie 30, 2016 at 2:33 pm

        saccsiv

        ok, scuze!

        … dar NU in Romania cea CURVA si LEPADATA de Hristos !

        Apreciază

  6. maria said, on octombrie 29, 2016 at 11:31 pm

    Iată unde ne-au adus așa zisele „daruri” de la catolici?!!…am ajuns să sărutăm mâna ereticilor !! la asta ne-a adus Preasfințitul Siluan!!împreună cu Mitropolitul Iosif și alții…
    http://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2016/10/29/iata-unde-ne-au-adus-asa-zisele-daruri-de-la-catolici-am-ajuns-sa-sarutam-mana-ereticilor-la-asta-nea-adus-preasfintitul-siluanimpreuna-cu-mitropolitul-iosif-si-altii/

    despre „darurile primite de la catolici”……„niciodată nu-ti dă cineva ceva fără să-ți ceară altceva în schimb….îți dă ceva material si-ți pierzi sufletul”
    https://deasaimpartasirecunevrednicieosandavesnica.wordpress.com/2016/09/17/despre-darurile-primite-de-la-catolici-niciodata-nu-ti-da-cineva-ceva-fara-sa-ti-ceara-altceva-in-schimb-iti-da-ceva-material-si-ti-pierzi-sufletul/

    Apreciat de 1 persoană

  7. Ioana said, on octombrie 29, 2016 at 11:31 pm

    Alta la rand de sarbatoarea satanica, anul trecut Colectivu, acum soborul lepadatilor…

    „Dar fariseii ziceau: Cu domnul demonilor scoate pe demoni.
    Şi Iisus străbătea toate cetăţile şi satele, învăţând în sinagogile lor, propovăduind Evanghelia împărăţiei şi vindecând toată boala şi toată neputinţa în popor.
    Şi văzând mulţimile, I s-a făcut milă de ele că erau necăjite şi rătăcite ca nişte oi care n-au păstor.
    Atunci a zis ucenicilor Lui: Secerişul e mult, dar lucrătorii sunt puţini.
    Rugaţi, deci, pe Domnul secerişului, ca să scoată lurcători la secerişul Său.” – Matei 9, 34-38

    http://2.bp.blogspot.com/_0jG-IoTFmPg/TLwLJBzjkCI/AAAAAAAABPU/HZPqV6dD4_U/s320/untitled.bmp

    Apreciat de 1 persoană

  8. ortodox+traditionalist said, on octombrie 30, 2016 at 12:22 am

    Asadar in numele Domnului Ban, B.O.R. isi va mari taxele pe slujbe mai departe, pomelnicele vor avea in continuare termen de valabilitate, rugaciuni se vor face gratuit doar pentru rockerii de la Colectiv, iar ortodocsii traditionalisti sunt si vor fi condamnati si numiti schismatici.
    Toata floarea cea eretica scolita in Apus isi va face nestingherit planul diabolic de degradare a moralei ortodoxe, slugarnici ai propriei mandrii, ai ocultei mondiale si a lui satan.
    Doamne, fereste-ne pentru totdeauna de ei !

    Apreciat de 3 persoane

  9. Paul222 said, on octombrie 30, 2016 at 12:32 am

    Apropos de clipul din Italia:

    Radu Nicolae
    7 hrs ·
    Marturia unui preot din Italia :
    E tragica situatia in Italia, episcopii ortodocsi, inclusiv PS Siluan, primesc ordine de la cardinalii papistasi, ce anume sa faca…. suntem prostiti in fata, noi preotii…
    Pe Episcopi ii cheama Cardinalul catolipapistas la apel si le da directive.
    Am observat ca episcopii ii iubesc mai mult pe papistasi decat pe preotii lor ortodocsi. Patriarhul Bartolomeu a interzis crearea de noi parohii sub el, dar in schimb se iubeste cu papa… Ca nu cumva sa se supere „fratii” papistasi care ne controleaza prin faptul ca ne-au dat bisericile lor care sunt oricum goale, catolicismul este in decadenta si in curand asa vom ajunge si noi ortodocsii, pasim pe urmele lor…Curva papistasa vrea sa controleze prezenta ortodoxiei in tarile catolice, ca nu cumva sa ia amploare trecerea la ortodoxie, ne-au dat lacasuri de cult cu conditia sa nu botezam vreun italian.
    Daca se afla ca botezam ne ia biserica si ne trezim si izgoniti de episcopul ortodox care e dator vandut papistasilor ( studii, cladiri, biserici, bani, cinste). Cam asa functioneaza sistemul. Si noi facem compromisuri cu ei, le pupam mainile, iar ei ne controleaza. Sunt domni, iar ortodocsii sunt niste pigmei tolerati… Daca eram liberi italienii se converteau la ortodoxie, dar suntem constransi de mafia ecumenista… Cand aud ca facem ecumenism ca sa ne pastram locasurile de cult ma gandesc la curvele care se culca cu straini pentru bani, exact acesta este sentimentul.

    Apreciat de 1 persoană

    • el said, on octombrie 30, 2016 at 2:22 pm

      Paul222

      … OK ! bine ca a priceput !

      dar acum CE FACE? daca ramane in CURVIA lui URAT va crapa …chiar daca PRICEPE CADREA de NU va iesi din ea NIMIC NU-I foloseste!…

      la fel bagatorilor de seama ducatori DEGEABA la besericile APOSTATILOR !!!… spre MAI MARE OSANDA !

      Apreciază

  10. marinela said, on octombrie 30, 2016 at 12:57 am

    Deci,ne-am lamurit cu bor-ul, care-si ia zborul spre culmi si mai inalte ale ecumenismului,iar noi astia de pestera ,raminem in „habotnicia”noastra ,cautind cei codri verzi pe unde sa ne refugiem de prigoana ce-o va abate asupra noastra cit de curind acesti ticalosi.Doamne,vezi-i si-i opreste din ticalosia lor eretica!M-am asteptat la un asemenea raspuns sinodal din partea lor,nu mi-am pus nici o speranta in aceasta adunatura de sutane si atit.De-acum sintem pe cont propriu cu totul,fratilor,nu mai putem sa ne ascundem dupe iconomii si alte subterfugii clericale,gata,scapa cine poate!S-avem taria de a rezista pina la sfirsit si nu pina la prasit,vorba par.Cleopa,ca e vai de sufletul nostru,ca lupta ispitelor va fi si mai apriga de aici incolo . Dumnezeu sa ne dea taria si putere de a duce lupta cea buna pt Adevarul Credintei,sa nu clacam cind e lupta mai in toi.Doamne ajuta si pocainta spre mintuire!

    Apreciat de 3 persoane

  11. ovidiu said, on octombrie 30, 2016 at 1:58 am

    Adica n-au mancat usturoi si nici gura nu le pute!Securisti ordinari care s-au vandut a 2 oara satanei!

    Apreciat de 1 persoană

  12. mircea293 said, on octombrie 30, 2016 at 8:01 am

    mai nene……..pastorii vor raspunde inaintea lui Dumnezeu !!!!!!! dar si credinciosiii at trebui sa stie pe ce lume traiesc !!! Dumnezeu Ne-a dat creier ca sa-l folosim !

    Apreciat de 1 persoană

  13. schiraples said, on octombrie 30, 2016 at 8:49 am

    Si uite asa se paveaza drumul antihristului cu sufletele ortodoxilor ! Oare in asta consta smerenia adevarata ? In a pupa mainile ereticilor ? Nu fac eu teologie dar istoria ,cartile nu mint mai ales Sf.Evanghelie ! Se stie ca s-a dorit unirea „bisericilor” (eu recunosc doar una, cea ortodoxa) de altfel Papa asta a si urmarit dar fara nici o conditie !!! Imi amintesc de anul trecut cand Pr .Kociorva ne-a zis ca suntem „dusi cu pluta” ca habar nu avem ce inseamna ecumenism. Poate asa o fi. Inseamna ca dusi cu pluta au fost si sf. Parinti Iustin Popovici,Paisie Aghioritul etc
    Eu ma dezic de ecumenism si de toti cei ce au legalizato si o sustin ca fiind ceva bun ! Dumnezeu sa ne ierte pe noi toti ! Hristos a fost tradat si rastignit pentru ultima oara ,vai noua !!

    Apreciat de 1 persoană

  14. mircea.v said, on octombrie 30, 2016 at 9:31 am

    Totul era lamurit din 2009, de cand cu sinodul pe tema pasapoartelor biometrice.
    Acum este inca o confirmare. Si tot vor mai fi.

    ––––––––––––––––––––

    FF important

    Din „Sfintii Catacombelor Rusiei”

    Dă clic pentru a accesa sfintii-catacombelor-rusiei.pdf

    Pg 195; 198

    „Acum nu se mai putea spera la salvarea unei majorităţi, ci a unei minorităţi.”

    CETATEA LUI DUMNEZEU A EPISCOPULUI DAMASCHIN

    În ce a constat această ruptură? Într-o întoarcere la ideea după care
    se condusese episcopul Damaschin pe când era încă ieromonah: printr-
    o predicare răbdătoare şi îndelungată unor persoane alese cu grijă, în
    casele credincioşilor, în chilii solitare şi în locuri asemănătoare, pentru a
    crea o frăţie strâns unită a unor credincioşi devotaţi sincer ideii de ortodoxie,
    o Biserică mică, dar cu atât mai uşor de observat de la prima vedere
    în viaţa publică, cu cât rădăcinile ei ar pătrunde mai adânc în inimile
    oamenilor. Pe atunci, această idee fusese un fel de înainte-cunoaştere
    a împlinirii presentimentelor lui Vladimir Soloviov, dar acum se baza pe
    date concrete.
    „Acei copii ai lui Dumnezeu care nu au căzut sub presiunea uraganului
    satanic şi nu au fost răniţi de bucăţi din marele naufragiu sunt în
    mod clar conştienţi de situaţie şi cu desăvârşit calm şi încredere îşi vor
    asuma zidirea adevăratei Biserici a lui Hristos pe temelia sa, care a continuat
    să existe, fără nervozitate excesivă, fără lamentări inutile; pentru
    că procesul de zidire cuprinde întregul sens al vieţii lor… Ieşiţi în întâmpinarea
    acestei sarcini sfinte şi imediat veţi găsi pacea şi seninătatea sufletului,
    odihnă şi înainte-cunoaştere. Amintiţi-vă că ziditori de biserici
    nu sunt doar clericii, ci toţi credincioşii, toţi cei care se luptă pentru
    Hristos. Şi calea noastră către Hristos este în primul rând exprimată
    prin acest proces de zidire. Procesul constă în faptul că ne oferim pe noi
    înşine drept cărămizi în sfânta zidire a Bisericii lui Hristos, care este
    Sfântul Lui Trup. Dacă partea noastră dinăuntru este compusă din iubirea
    lui Hristos, gândurile, sentimentele şi voinţa noastră sunt cimentate
    prin harul lui Hristos. Dacă în mod conştient vom pune această cărămidă
    a noastră la temelia Bisericii pentru zidirea mai departe, atunci însuşi
    Creatorul universului va arăta un loc pentru ea, astfel încât nicio furtună
    să nu o poată clinti sau doborî. În ciuda marii distrugeri care s-a petrecut,
    este evident că fiecare dintre noi trebuie să începem să ridicăm zidirea
    de la temelie. Exemplul primilor ziditori ne va oferi modele clare
    pentru o astfel de lucrare. Gândiţi-vă la ei, cunoaşteţi-i mai bine prin
    Sfinţii Apostoli, prin sfinţii mucenici şi mărturisitori şi din scrierile Sfinţilor
    Părinţi ai acelei perioade.”
    Episcopul Damaschin a întors gândurile prietenilor şi cinstitorilor
    săi la vremea mucenicilor şi mărturisitorilor, pentru că, după o mie de
    ani de istorie a creştinismului în Rusia, Biserica a fost aruncată înapoi în
    vremurile de dinaintea lui Constantin cel Mare, în vremurile lui Nero şi
    Diocleţian.
    „Să punem propriile noastre cărămizi la temelia de neclintit a
    dreptăţii lui Hristos, a dumnezeiescului Adevăr, a mântuirii veşnice. Fără
    vorbă multă, fără expresii răsunătoare, creaţi mai întâi un mic nucleu
    de câţiva oameni care se luptă pentru Hristos, care sunt pregătiţi să pună
    început bun idealului evanghelic în vieţile lor. Uniţi-vă în jurul unui
    păstor vrednic pentru o povăţuire harică şi lucraţi fiecare în mod separat
    şi toţi împreună pentru o slujire şi mai mare a lui Hristos… Câţiva oameni
    uniţi într-o astfel de viaţă formează deja o mică biserică, Trupul lui
    Hristos, în care locuiesc Duhul şi Iubirea lui Hristos… Dacă nu devenim
    părţi ale Trupului lui Hristos, templul Duhului Său de Viaţă Dătător,
    atunci acest Duh Se va îndepărta de lume şi rezultatul firesc vor fi zvârcolirile
    înfricoşătoare ale trupului muribund al lumii.”

    El a devenit convins că, în condiţiile realităţii sovietice şi depravării generale,
    nu era posibilă decât o Biserică în catacombe. Şi, lucrul cel mai important:
    el a văzut exodul în masă de la religie, succesul propagandei antireligioase,
    ateismul care se răspândea peste tot. Acum nu se mai putea
    spera la salvarea unei majorităţi, ci a unei minorităţi.
    În 1934, credincioşii erau o turmă mică: aceştia nu erau cei chemaţi,
    ci erau cei aleşi. Cineva trebuia să se gândească la binele acestei
    turme mici; episcopul Damaschin şi-a găsit mica turmă în ultima sa
    călătorie la Kiev.

    Chiar şi mai înainte, curând după publicarea Declaraţiei Mitropolitului
    Serghie, episcopul Damaschin se gândise la soarta Bisericii Ortodoxe
    Ruse oglindită în imaginea a două dintre bisericile din Apocalipsă:
    cea din Filadelfia şi cea din Laodiceea. Biserica Patriarhului Tihon era
    cea din Filadelfia: Iar îngerului Bisericii din Filadelfia scrie-i: … Deşi ai
    putere mică, tu ai păzit cuvântul Meu şi nu ai tăgăduit Numele Meu
    (Apoc. 3: 7-8). Pe cel ce biruieşte îl voi face stâlp în templul Dumnezeului
    Meu şi afară nu va mai ieşi şi voi scrie pe el Numele Dumnezeului
    Meu, şi numele cetăţii Dumnezeului Meu… şi Numele Meu cel nou
    (Apoc. 3: 12).
    Şi, lângă Biserica din Filadelfia, Biserica din Laodiceea – cea a Mitropolitului
    Serghie: Iar îngerului Bisericii din Laodiceea scrie-i: … Te
    sfătuiesc să cumperi de la Mine aur lămurit în foc, ca să te îmbogăţeşti…
    şi să nu se dea pe faţă ruşinea goliciunii tale, şi alifie de ochi, ca
    să-ţi ungi ochii şi să vezi (Apoc. 3: 14-18).
    Episcopul Damaschin le-a cerut celor care îl urmau ca, pe cât se
    poate, să nu lucreze în serviciul guvernamental. Oricine poate să coasă,
    să lucreze acasă. Oricine poate să se ocupe cu orice alt meşteşug, să se
    ocupe cu aceasta, ca să poată trăi o viaţă creştină şi să fugă de rău. Fericit
    bărbatul care n-a umblat în sfatul necredincioşilor. „Este mai bine
    să fii mulţumit cu puţin şi să-ţi păstrezi libertatea duhului.”

    Apreciază

  15. Sluga netrebnica said, on octombrie 30, 2016 at 10:01 am

    „monahulteodot
    29 octombrie 2016 la 21:39

    Nu mai mergem la slujbele arhiereilor romani, ca acum, dupa Sinodul BOR din 29 oct. 2016, toti s-au pus de acord cu ereziile de la Creta.”

    Sursa: https://monahulteodot.wordpress.com/2016/09/19/dupa-ce-a-semnat-erezii-la-creta-patriarhul-daniel-indeamna-la-pace-si-unitate-in-bor/comment-page-4/#comment-4754

    Apreciază

    • el said, on octombrie 30, 2016 at 2:11 pm

      … zice teodot tocmai ghiftut cu „impartasania” de la POMENITORII de ERETICI de la petru voda APOSTATII !!!

      …SA VEDEM CE FACE el EFECTIV !
      ca de propaganda lui INSELATA de cirocteca suntem SATUI !

      Apreciază

      • saccsiv said, on octombrie 30, 2016 at 2:33 pm

        el

        Ai si tu oleaca de rabdare.

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on octombrie 30, 2016 at 2:47 pm

        saccsiv

        eu sunt SCEPTIC, dupa experienta mea nefericita(si INDELUNGA) cu ducacii la beserica.srl … DEGEABA!

        sa dea Dumnezeu sa ma insel eu si sa se mantuiasca teodot !

        pana atunci RAMAN la parerea mea.

        Apreciat de 2 persoane

      • mircea.v said, on octombrie 30, 2016 at 11:37 pm

        @el,

        uite cum se declara unul din Sfintii Catacombelor Rusiei – Sfantul nou mucenic Maxim (episcopul Maxim al Serpuhovului, primul episcop al bisericii din catacombe); zicea ca e „un pesimist optimist”.

        Asa ca, te rog, fii si tu un pesimist optimist 🙂

        Apreciază

  16. ban said, on octombrie 30, 2016 at 10:49 am

    Doamne-ajuta ca macar cativa preoti dintre semnatarii scrisorilor antiecumeniste sa inceteze pomenirea apostatilor!

    Apreciat de 1 persoană

  17. mircea.v said, on octombrie 30, 2016 at 1:07 pm

    Din „Sfintii Catacombelor Rusiei”
    Pg 201

    „În Europa, oamenii nu erau în stare să înţeleagă un lucru: tragedia
    Bisericii Ortodoxe Ruse nu era decât începutul tragediei întregii Creştinătăţi.
    Atacul împotriva creştinismului este efectuat din două părţi şi
    cleştele se închide. Pe frontul ideologic se conduce din interior lucrarea
    abilă a înlocuirii creştinismului cu anti-creştinismul, folosind termenii şi
    formele creştine şi bisericeşti pentru succesul mai mare al propagandei
    bolşevice. Pentru acest scop a fost proclamată chiar şi compatibilitatea
    între comunism şi creştinism.”

    –––––––––––––––––––

    Si acum sa inlocuim „crestinism” cu „ortodoxie” si „bolsevic” si „comunism” cu „sistemul antihristic”. Atunci nu era asa arzatoare pr ecumenismului, altele erau pr si de asta se mai foloseste si „crestinism” asa, la modul general. Noi acum ca suflam si in iaurt, spunem doar „ortodoxie”.

    „În Europa, oamenii nu erau în stare să înţeleagă un lucru: tragedia
    Bisericii Ortodoxe Ruse nu era decât începutul tragediei întregii Ortodoxii.
    Atacul împotriva ortodoxiei este efectuat din două părţi şi
    cleştele se închide. Pe frontul ideologic se conduce din interior lucrarea
    abilă a înlocuirii ortodoxiei cu anti-ortodoxia, folosind termenii şi
    formele ortodoxe şi bisericeşti pentru succesul mai mare al propagandei
    sistemului antihristic. Pentru acest scop a fost proclamată chiar şi compatibilitatea între sistemul antihristic şi ortodoxie.”

    Si uite asa rezulta cea mai scurta descriere a ecumenismului si a sinoadei cretane (ce se urmareste, mod de lucru).

    Apreciază

    • el said, on octombrie 30, 2016 at 2:16 pm

      mircea.v

      PROSTII si VICLENII IUBITORI de INSELARE NU primesc si NU PRICEP Adevarul si sunt INCAPABILI sa traga vreo invatatura din cele dinaintea lor !

      IADUL si-a agonisit AZI RECOLTA BOGATA si FATARNICII din Biserica LUi Hristos AZI sunt DATI AFARA de SPURCACIUNEA din inimile lor care se VADESTE ( pana acum o acopereau ca pe oala de cacat nopatea, ca sa nu puta celorlati!) !

      s-a despartit graul de neghina…. urmeaza ARDEREA…. PARJOLUL, pentru fiecare in stare in care se gaseste !!!

      Apreciat de 1 persoană

  18. Lucian said, on octombrie 30, 2016 at 5:01 pm

    Acum se pune problema dacă Harul mai lucrează în BOR prin episcopii ecumenisti și cei de un gând cu ei ?! Ar fi testul cu aghiasma și logic și practic nu ar mai trebui ca Harul Sa lucreze prin ei dar se pare ca pana nu se vor aduna minim 3 episcopi (un sinod)ca sa-i caterisească Harul va lucra prin ei pentru oameni, încă va mai lucra.Nici eu nu prea diger acestea dar se pare răbdarea și iconomia Domnului e ….nemăsurată. Toți cei care s-au despărțit ,prin nepomenire , de ierarhii ecumenisti bine fac ,spre cununa și mărturisire , iar restul care se dezic de adunarea din Creta dar rămân în comuniune cu sinodul BOR trebuie sa realizeze ca nu exista decât mărturisire sau lepădare și a început numaratoarea inversa.Domnul sa ne lumineze și putere sa ne dăruiască.

    Apreciat de 1 persoană

    • Mirela said, on octombrie 30, 2016 at 8:10 pm

      Lucian

      După logica ta, bor va avea har şi în vremea antihristului, căci NU EXISTĂ trei ierahi români care să-i caterisească pe ceilalţi. Sau tu crezi că există? Ne dai nume?
      Deci, faptul că bor e cea mai ecumenistă dintre toate Îl va obliga pe Dumnezeu să lase harul preoţilor eretici?
      Adică, să zicem că în Grecia şi în ţări care mai au ierarhi ai lui Hristos, se fac sinoade de caterisire a ereticilor, iar după acestea harul rămâne la câţiva (cei cu adevărat ortodocşi). În timp ce la noi, întrucât nu mai există ierarhi neeretici care să facă sinod de caterisire, harul va rămâne forever la toţi ereticii? Interesant!

      Apreciat de 1 persoană

    • Lucian said, on octombrie 30, 2016 at 8:35 pm

      NU AȘA! Eu nu am spus ca trebuie sa fie ierarhi romani ci trei ierarhi minim…De oriunde…Din patriarhiile ortodoxe din lume care sa caterisească pe cei care au semnat în Creta.

      Apreciază

      • Mirela said, on octombrie 30, 2016 at 11:14 pm

        Una e anatema, alta e caterisirea. Nu cred că episcopii dintr-o ţară îi pot caterisi pe cei din altă ţară. Şi oare e vorba doar despre cei 25 care au semnat în Creta? Restul sunt ortodocşi? Varsanufie, cel care a strâns semnături de condamnare a nepomenitorilor de la Lacul Frumos, e ortodox? Cei care tac, vorbesc proCreta sau luptă împotriva antiecumeniştilor sunt OK? Cei care tolerează rugăciunile comune, căsătoriile mixte, simonia etc. sunt ortodocşi?

        Apreciat de 1 persoană

  19. mircea293 said, on octombrie 30, 2016 at 5:25 pm

    „NU TE TEME TURMA MICA” !!!!!!!-NE SPUNE LIMPEDE DUMNEZEU !!!!
    HRISTOS VA BIRUI ! NU POATE NIMENI SI NIMIC SA-I STEA IMPOTRIVA ! DOMNUL IISUS HRISTOS ADEVARUL A BIRUIT MOARTEA CU SFANTA SA INVIERE ! EL ESTE STAPAN PESTE VIATA SI PESTE MOARTE !!!!!!
    SA NU INCETAM A IUBI TOATE SUFLETELE, CA SA RAMANEM CU HRISTOS ! CA SA-L PURTAM PE EL IN INIMILE NOASTRE ! VICLEANUL DIAVOL A INSELAT GRAMADA DE OAMENI, PE DIAVOL SA-L RESPINGEM SI DISPRETUIM ! DAR SA NE FIE MILA DE SUFLETELE TOATE CELE INSELATE ! SA NE RUGAM PENTRU MANTUIREA TUTUROR ! AMIN !

    Imi cer iertare ca am scris cu majuscule !

    DOAMNE AJUTA-NE SA RAMANEM IN DUH SI IN ADEVAR ! SA RAMANEM CU TINE ! AMIN !

    Apreciat de 1 persoană

  20. […] “SFANTUL SINOD” BOR despre SINODUL DIN CRETA / Adica ii doare-n echer si compas de scrisori / Te… […]

    Apreciază

  21. […] “SFANTUL SINOD” BOR despre SINODUL DIN CRETA / Adica ii doare-n echer si compas de scrisori / Te… […]

    Apreciază

  22. […] “SFANTUL SINOD” BOR despre SINODUL DIN CRETA / Adica ii doare-n echer si compas de scrisori / Te… […]

    Apreciază

  23. A CAZUT PETRU VODA … | Saccsiv - Weblog said, on noiembrie 11, 2016 at 9:57 pm

    […] “SFANTUL SINOD” BOR despre SINODUL DIN CRETA / Adica ii doare-n echer si compas de scrisori / Te… […]

    Apreciază

  24. […] “SFANTUL SINOD” BOR despre SINODUL DIN CRETA / Adica ii doare-n echer si compas de scrisori / Te… […]

    Apreciază

  25. […] “SFANTUL SINOD” BOR despre SINODUL DIN CRETA / Adica ii doare-n echer si compas de scrisori / Te… […]

    Apreciază

  26. […] “SFANTUL SINOD” BOR despre SINODUL DIN CRETA / Adica ii doare-n echer si compas de scrisori / Te… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.