SACCSIV – blog ortodox

ANTARCTICA: Ce a vazut Amiralul mason RICHARD E. BYRD? De ce i-a finantat ROCKEFELLER prima expeditie? De ce uriasa OPERATIUNE HIGHJUMP a fost intrerupta atat de repede?

Posted in Uncategorized by saccsiv on octombrie 27, 2016

Daca postezi numele Amiralului Richard E. Byrd pe google, majoritatea temelor articolelor rezultate sunt despre Antarctica si … doua “teorii ale conspiratiei”:

PAMANTUL GOL

PAMANTUL PLAT

Sa analizam oleaca prima parte a celui de al doilea, ca tot e subtitrat.

La minutul 0:34 ni se spune despre Muntii Rockefeller.

Au fost descoperiti de Byrd la 27 ianuarie 1929 si sunt denumiti astfel deoarece John D. Rockefeller Jr. a finantat expeditia.

Richard E. Byrd n-a fost doar explorator, ci si Honorary National President (1931–1935) al Pi Gamma Mu.

De asemenea a fost un foarte activ mason.

A organizat mai multe expeditii in Antarctica.

   Conform https://ro.wikipedia.org/wiki/Opera%C8%9Biunea_Highjump

Operațiunea Highjump (OpHjp), numită oficial în engleză ca The United States Navy Antarctic Developments Program, 1946-1947, a fost o operațiune americană în Antarctica organizată de amiralul Richard E. Byrd Jr., USN (r) și condusă de amiralul Richard H. Cruzen. Acestă operațiune a fost lansată la 26 august 1946 și a durat până în 1947. A fost desfășurată o forță impresionantă: 5.000 de oameni, 13 nave și 26 de aeronave, fiind cea mai mare expediție antarctică din istorie. Misiunea principală a Operațiunii Highjump a fost de a stabili în Antarctica baza de cercetare Little America IV.[1][2]

În 1946, secretarul american al Marinei James Forrestal a adunat o uriașă forță navală de amfibii pentru o expediție antarctică ce urma să dureze șase–opt luni. Pe lângă nava-amiral USS Mount Olympus și portavionul USS Philippine Sea, ea conținea treisprezece vase de suport ale Marinei, șase elicoptere, șase bărci zburătoare, două operatoare de hidroavion și cincisprezece alte avioane. Grupul a sosit în Marea Ross la 31 decembrie 1946, și a efectuat observații aeriene asupra unei zone întinsă cât jumătate din Statele Unite, cartografiind zece noi lanțuri muntoase. Zona principală acoperită a fost coasta de est a Antarcticii de la 150 de grade longitudine estică până la meridianul Greenwich.

Operațiunea Highjump este, de asemenea, asociată cu teoria pământului golipoteza intraterestră și OZN-urile, OZN-urile și al Treilea Reich și cu baza nazistă Noua Șvabia, generând astfel numeroase teorii ale conspirației. Unele dintre aceste teorii sugerează că scopul expediției nu a fost unul științific, ci militar. Aceasta teorie se bazează pe faptul că mai mult de jumătate dintre navele care au participat la această operațiune au fost parte a Marinei SUA și că regiunea în care a avut loc misiunea a fost revendicată anterior de către Germania nazistă la 19 ianuarie 1939 în urma unei expediții germane.

   Comentariu saccsiv:

Ultima calatorie a lui in Antarctica a fost in calitate de comandant al Operation Deep Freeze I intre 1955 – 1956.

Revenind la al doilea clip, la minutul 1:56, Byrd incepe sa descrie “un depozit neatins de resurse naturale. Carbune la 300 km de Polul Sud intr-un imens lant montan, ce poate aproviziona intreaga lume vreme indelungata. Carbunele iese la suprafata. Apare fara incetare.”

Asta-i foarte interesant.

Iata si o filmare din timpul Operatiunii Highjump. Vizionati va rog incepand cu minutul 20:00:

Bizar, nu?

Revenind la clip, la minutul 3:10 se vorbeste despre Tratatul Antarcticii. Asta pare a fi:

https://ro.wikipedia.org/wiki/Tratatul_Antarcticii

http://www.monitoruljuridic.ro/act/tratat-din-1-decembrie-1959-asupra-antarcticii-emitent-act-international-publicat-n-buletinul-oficial-nr-91-din-31-iulie-85270.html

Cititi si voi si vedeti ce intelegeti.

Iata si doua fragmente din articolul http://www.descopera.ro/teoria-conspiratiei/4232282-teoria-pamantului-gol-de-la-extraterestri-la-nazisti

Documente legate de aceste expeditii, cat si jurnalele lui Byrd au fost depuse ulterior in analele universitatii din Ohio. Faptul ca unul dintre jurnale lipsea, a generat o intreaga plasa de intrigi. Asta, si faptul ca Byrd s-a referit la Antarctica drept „Pamantul Misterului Vesnic” si a notat: „As vrea sa vad pamantul dincolo de Polul Nord. Zona de dincolo de pol este centrul Marelui Necunoscut”. Aceste dovezi au fost mai mult decat suficiente pentru cei care au crezut in teorie (a pamantului gol).
Operatiunea Highjump, demarata de guvernul american in 1946, il avea la bord si pe amiralul Byrd. Scopul declarat era acela de a explora zona Antarcticii din punct de vedere geografic, geologic, hidrografic, de a testa conditiile electromagnetice ale zonei, de a consolida suveranitatea Statelor Unite in zona si de a testa reactiile corpului uman in conditii extreme. Misiunea a fost intrerupta brusc in luna februarie a anului 1947, cu sase luni mai devreme decat data prevazuta initial, fara nicio explicatie acceptabila.

   Comentariu saccsiv:

Si ajungem astfel in zona intrebarilor.

Chiar asa, dupa ce au ajuns atat de multi si cu atatea arme si bagaje acolo, de ce au plecat atat de repede?

Ce au vazut? Ce i-a speriat? I-a alungat cineva?

N-au voie sa zica? Se pare ca secretarul american al Marinei James Forrestal a vrut sa zica totusi ceva si a ajuns la nebuni. Apoi l-au ucis in 1949.

Adeptii teoriei Pamantului gol spun ca armada lui Byrd s-a luptat cu OZN uri. Ale celor din gaura aia sau ceva de genul.

Adeptii teoriei Pamantului plat zic ca expeditia a descoperit ca … Pamantul e plat.

Nu stiu cum a fost, dar ceva sigur a fost.

Apoi, daca tot au fost in stare de un Tratat al Antarcticii, de ce statele alea nu exploateaza impreuna colosalele resurse naturale?

De ce s-a bagat in seama Rockefeller? Familia asta a investit in multe, dar niciodata de florile marului.

Familia ROCKEFELLER, NOUA ORDINE MONDIALA si GUVERNUL MONDIAL (partea 1)

Familia ROCKEFELLER, NOUA ORDINE MONDIALA si GUVERNUL MONDIAL (partea 2)

Si de ce se chema Highjump?

 

68 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. sv said, on octombrie 27, 2016 at 6:25 pm

    Foarte interesant si ceva mi-a atras atentia zilele trecute: de nu a zburat nimeni in jurul Pamantului de la Nord la Sud ci doar de pe directia Est-Vest?

    Apreciază

    • Catalin Kirk said, on octombrie 27, 2016 at 11:59 pm

      Din cauza acestui fenomen: Forta Coriolis:

      https://ro.wikipedia.org/wiki/For%C8%9Ba_Coriolis

      despre miscarile atmosferei la nivel global.

      Apreciază

    • Nimbus said, on octombrie 28, 2016 at 3:14 pm

      Ba da. S-a zburat si nu odata. Primii si cei care mai exploreaza zona si acum sunt rusii. Au chiar baze „stiintifice” instalate la poli. Statia aflata chiar la polul sud este a lor si se numeste Vostok. Acolo s-a inregistrat si cel mai negativ record de temperatura -88 C. Pamantul este tranzitat pe ruta N-S de cateva sute de ori pe zi de sateliti diversi de orbita joasa; meteo, geodezici, radioamatori, stiintifici… etc. Ruta este preferata celei E-V datorita centurii de radiatii ce poate distruge aparatura la un moment dat. (costuri foarte mari). Iar traeaba cu pamantul plat… no comment! 🙂 – teoria asta o poate demonta si un semianalfabet care a iesit din propria curte. Cred ca adevaratul motiv sunt bazele secrete din zona. Al nostru explorator Teodor Negoita afirmase la un moment dat ca s-ar fi gasit buncare subterane in zona.
      In filmul de mai jos apare o teorie interesanta ” a coajei de portocala” ce demonstreaza ca in vechime odata cu schimbarea polilor a avut loc si o rasucire a scoartei terestre. – Antarctica tropicala.

      Apreciază

      • tataia said, on octombrie 28, 2016 at 5:01 pm

        Mda…unii masoara, fac calcule si ceva nu le da bine in teoria pamintuli sfera si vin unii semianalafabeti iesiti din pestera sa urle :”V-ati timpit cu totii, cum sa fie pamintul plat, voi nu ati dat pe la scoala?”. Chiar tu ai spus-o cu gura ta…asa ca….

        Adevaratul motiv sint bazele secrete din zona? SI cine le-a facut pe acelea? nazistii? Cind Byrd a ajuns acolo a plecat in fuga deoarece a dat peste bazele militare ale nazistilor? Mda…este si asta o teorie relativ plauzibila…Doar ca este RELATIV paluzibila. Este o moda sa demonizezi miscarea nazista si pe Hitler…oare nu tot masonii l-au pus pe Hitler sa faca ce a facut? In acest caz oare nu stiau masonii de existenta acelor baze ultra-secrete? De ce s-au speriat in halul acela daca stiau deja de existenta lor? Le-a scapat cumva Hitler din mina si a inceput sa actioneze de unul singur fara a mai avea „aprobare” de la sefii sai? Exista si teoria aceasta dar eu personal nu o cred….Hitler si-a dus misiunea la bun sfirsit a facut EXACT ceea ce i-au cerut stapinii sai….asa este cel mai plauzibil..

        Cit despre schimbarea polilor..no comment! Typical „scientifical” bullshit!

        Apreciază

      • Ida said, on decembrie 28, 2023 at 11:42 am

        Daca centura de radiatii nu poate fi strabatuta ca deterioreaza aparatura, atunci cum au ajuns zapacitii pe luna?

        Apreciază

  2. Claudiu said, on octombrie 27, 2016 at 8:11 pm

    Dispunerea continentelor pe un glob rotund inseamna automat si anumite distante intre ele,

    Daca pamantul nu ar fi rotund, inseamna ca anumite distante oficiale intre continente nu s-ar respecta.

    Voi chiar credeti ca nu ar fi marinari sau piloti de avioane de pe linii COMERCIALE care sa depuna marturie daca la un moment dat ar intalni o neregula in distantele dintre continente?

    Hai sa facem pamantul plat. Ar aparea niste extremitati ale suprafetei plate, iar intre extremitati o distanta foarte mare. Faceti exercitii de imaginatie si dispuneti continentele pe o harta plata.

    Exemplu: Putem sa taiem globul cu foarfeca prin Pacific si sa-l intindem ca sa-l facem plat. Asta ar insemna ca nu exista cale scurta intre America de Sud si australia..ci numai o cale foarte lunga, caci ele ar fi situate in extremitatile pamantului plat.. Pai nu ar fi marinari care sa tipe?

    Parerea mea este ca preocuparea asta pentru pamantul plat este neesentiala…

    Apreciază

    • saccsiv said, on octombrie 27, 2016 at 11:37 pm

      Claudiu

      Articolul este despre Antarctica. De ce te preocupa Pamantul plat?

      Apreciat de 1 persoană

    • Arhanghelul said, on octombrie 28, 2016 at 12:42 am

      https://www.flightradar24.com/57.92,-30.96/2

      Dupa ce pierzi ceva ore… in timp de jumatate de an …. sa ma apelezi …

      Apreciază

      • Cornel said, on ianuarie 17, 2017 at 4:33 pm

        Auckland – Santiago 9653km, 9:30h

        Apreciază

    • Catalin Kirk said, on octombrie 28, 2016 at 12:44 am

      HARTA INTREGULUI PAMANT NU ESTE DESFASURABILA IN PLAN!

      Pentru ca e o sfera (sferoid, nu sfera perfecta), nu cilindru sau con. Metoda taierii, cum ai decoji o portocala, nu foloseste la nimic, distruge toata munca topografilor.
      Tot ce vedem noi sub denumirea „mapamond”, „planiglob”, este rezultatul unui procedeu de „proiectie”. Inchipuiti-va un model de glob pamantesc translucid si luminat dinauntru, apoi puneti globul inauntrul unui cilindru tot straveziu asa incat sa stea fixat la ecuator. Luminati globul… si puteti trasa pe cilindru un preafrumos mapamond, un desen continuu, pe care apoi il puteti desfasura taind cilindrul.

      Si ce sa vedeti, pana pe la 1500 marinarii chiar tipau la geografi ca hartile lor, trasate pe globuri pe care apoi incercau sa le desfasoare prin diverse moduri de decupaj, se dovedeau mincinoase caci deformau distantele si unghiurile, asadar derutandu-i in calcularea duratelor respectiv directiilor de navigare! A venit un flamand (adica un belgian cum am zice azi, poate ca totusi nu suferea de foame 🙂 ), Gerhard Mercator pe numele lui, cu ideea sa se traseze mapamondul proiectandu-l in felul arata mai sus.

      Azi se fac proiectii complexe, inclusiv pe conuri, sau trunchiuri de con, totul pentru a reduce cat mai mult abaterile de care vb., deci de a obtine o aproximare cat mai buna, in functie de scopul urmarit. Mapamondurile pt meteo se proiecteaza intr-un fel, cele de navigatie in alt fel… geometrie si trigonometrie cat incape!

      Ah, acum inteleg nedumerirea. Istorie: Pana la calatoria lui MAgellan, intre 1519-1522, nimeni nu stia de Oceanul Pacific. Pai daca bietul Columb credea cu indarjire ca acostase aproape de Cathay (China) si Zipango (Japonia), si noi stim ca acea insula era Haiti?… Si imediat apoi, au vazut altii ca s-a inselat, dar tot mai credeau ca Asia e aproape, ei stiau ce e in directia cealalta relativ la Europa, cunosteau Oceanul Indian si conturul sudic si sud-estic al Asiei, Iar dincolo de Marea Galbena nu ar fi crezut nimeni ce baltau se poate intinde… Magellan a ajuns pe la Vest, pe la Sud de Americi, si a prins o perioada de relativ calm atmosferic, a numit nou-aparutul ocean „el Pacifico”, „pasnicul”, „linistitul”, a fost insa o traversare nemaipomenit de grea, multi marinari morti de subnutritie pana ce au dat de primele insule, apoi amiralul ucis in acel arhipelag (Filipine), nu mai discutam… Daca ar vedea omul acesta (fusese un catolic pios si smerit, de altfel), peste timp, un glob pamantesc, ar urmari traseul facut si ar vedea de cata apa sarata fusese inconjurat pana sa dea iar de pamant, s-ar minuna de cata indrazneala avusese…

      (Stefan Zweig – „Magellan, omul si fapta sa”, am citit-o in mai multe randuri si am rezumat si eu istoria acestei descoperiri)

      Concluzie: Da-l incolo de „pamant plat”, cel mai probabil nu-i asa, e o gogoasa cu baltoace, e mai practic sa il privim asa! 😀

      Apreciază

      • tataia said, on octombrie 28, 2016 at 6:07 am

        Hm..citeva chestii nu se leaga in explicatiile tale: Deci pina la 1500 marinarii tipau la geodezi ca hartile nu sint bune….aia desenau pe un glob harta pamintului…apoi decupau globul…ok pricepem asta ca nu sintem idioti. Dar de unde stiau ei cum arata globul daca pina la Magellan nimeni nu stia de existenta oceanului Pacific? Ce imi scapa mie aici? Se pare ca istoria ta nu e corecta…Ar mai fi si alte aspecte….Nu Cristofor Columb a descoperit America ca doar populatiile mai din Nord stiau sa traverseze strimtoarea Bering cind era inghetat cu mult inainte de Columb…si cite si mai cite…vezi ca si istoria pe care o stim noi e mincionoasa.

        Apreciat de 1 persoană

      • Catalin Kirk said, on octombrie 28, 2016 at 7:34 pm

        @tataia

        Ma bucur ca ati reaparut, imi plac comentariile dvs. Ma las corectat. M-a luat aseara valul ideilor si am incercat sa pun cam multe intr-un singur comentariu. Da, aleutinii, dar si vikingii au traversat Atlanticul pe la anul 1000, au ajuns in Terra Nova de azi, si asta e relevant fiindca a ramas in cronicile norvegiene si se presupune ca si Columb ar fi dat de informatia asta pe vreo filiera, asa incat si-a sustinut cu indarjire ipoteza la curtea spaniola si a obtinut flotila.
        Dupa calatoriile lui si ale altora lumea a incetat, treptat, sa mai creada ca Pamantul ar fi un fel de tava rotunda pe care sta uscatul inconjurat de un ocean inelar care da peste margini si se pravaleste in cosmos.
        Cred ca inteleg ce vreti sa spuneti. Sustineti ideea unui Pamant plat? sau nu imi amintesc eu bine. „Adevarul e undeva departe” (X-Files) 🙂 Toti geodezii, toti astia care se ocupa cu fizica Pamantului spun ca Pamantul e o sfera usor turtita la poli – ar fi o diferenta de niste sute de km intre diametrul polar si cel ecuatorial. Dar forma Pamantului trebuie cunoscuta cu precizie cat mai buna pentru ca navigatia depinde de asta – intr-o „lume globalizata” se cere punctualitate chiar de la mii de km departare, asa ca nu are nimeni niciun interes sa ascunda informatiile despre forma Pamantului. Ce credeti?

        Apreciază

  3. Metatron said, on octombrie 27, 2016 at 9:32 pm

    practic e imposibil, nu are atata kerosen si nu se poate dintr-un loc gol in altu, din antarctica inspre polul nord, putem crede ca planeta noastra seamana cu luna, soarele, si alte plante, stele cum vreti sa le ziceti, daca pamantul ar fi plat, atunci am sta pe loc si numai soarele si luna sa-r invarti in jurul nostru.

    Apreciază

    • tataia said, on octombrie 28, 2016 at 1:55 am

      Pai pamintul oricum sta pe loc…sau ai lipsit la lectia asta?

      Apreciat de 2 persoane

    • Aly Aly said, on octombrie 28, 2016 at 6:10 pm

      Pai asa si e.

      Apreciază

    • tataia said, on octombrie 28, 2016 at 6:21 pm

      Kerosenul e petrol lampant! In limba romana s-a introdus termenul de kerosen ca neolgism pentru a denumi combustibilul folosit de avioanele cu reactie. Evident acest lucru a fost facut de unii care nu le aveau cu tehnica si cu chimia deoarece acel combustibil este unul si acelasi cu cel pe care il puneau buncii nostri in lampile de iluminat…Deci ar trebui sa se numeasca petrol lampant. Noi denumim combustibilul din avioane kerosen si cel din lampa petrol cind de fapt este unul si acelasi lucru.

      Deci vezi ca dace te-ai inselat asupra unui lucru atit de banal, lucru care este cunoscut de cei care se pricep la motoare si la chimie gindeste-te in ce alte privinte ai putea sa te inseli. Mai ales cind esti dezinformat.

      Apreciază

      • Metatron said, on octombrie 28, 2016 at 10:26 pm

        Personal pot fi doar de un lucru sigur pe lumea asta, moartea ca ar exista, de restul nupot fi sigur, si la fiecare argument al tau tataia, poate fi altu contra, nustiu cum e pamantul plat sau rotund si se invarte in jurul axei sale, dar pot crede ca e posibil sa se asemene soarelui, si celorlalte planete din sistemul nostru solar, e greu in lumea asta sa ai certitudini, eu in viata mea de cate ori crede-am ca am o certitudine, intervenea contrariul si ajungeam la concluzia ca adevarul e relativ si ieseam mai intelept din orice problema.

        Apreciază

    • ionela said, on mai 30, 2019 at 8:24 pm

      Cred ca la data aceea, nu avea forta financiara sa plateasca atatea vapoare, avioane, mana de lucru, kerosen, alimente, echipamente..
      Expeditia asta a fost o organizata international. Daca foram mai adanc o sa vedem ca au participat si alte state. Deci s-au parcurs 5000 si ceva de kilometrii, vapoarele consuma si ele combustibil, avioanele, incalzirea echipajelor, prepararea alimentelor si multe altele. Este posibil sa se fi intors pentru ca au subapreciat cantitatea de combustibil. Si aici vine intrebarea? Pana unde au ajuns de fapt. Nu cred ce a spus Byrd si cu atat mai putin ce a relatat Armstrong , care se pare ca n-a ajuns niciodata pe luna. Povestea este frumoasa dar ne-credibila. Totusi au gasit carbune la suprafata ceea ce presupune ca zona nu era sub ghetari, iar la un an diferenta a apatut statia Amundsen, care este punct de alimentare pe langa multe altele.

      Apreciază

  4. Ada said, on octombrie 27, 2016 at 10:04 pm

    Offtopic. Frate Vasile, poate mai scrii si anul asta ceva despre Halloween. Cine stie? Se mai trezeste cineva… La mine la serviciu s-a organizat concurs cu premii: impodobirea biroului de Halloween. Cel mai infricosator birou va fi premiat pe 28.10 la ora 14.00. A dat administratia mail la toata firma. Eu am trimis raspuns administratiei doua articole despre Halloween de pe blogul tau (cu tot cu link-uri). Am primit raspuns ca mi se respecta opinia, dar ca nu s-au intrecut limitele bunului simt si ca nu e rau sa se amuze colegii. In definitiv nu e nimeni obligat sa participe… Deci nu s-a inteles ideea. Nu e vorba de intrecerea limitelor bunului simt, e vorba de ceva mai grav si le-am spus. Sa caute pe net ce se intampla cu cei ce s-au „amuzat” jucandu-se cu placa ouija! Ei o iau doar ca pe un amuzament si atat, nu inteleg ca vrajmasul vine indiferent daca il chemi din amuzament sau in serios. Si o data venit greu se mai scapa de el. Sunt destui oameni care abia acum descopera blogul tau si poate mai citesc si inteleg cum sta treaba cu sarbatoarea asta. Si un suflet daca e castigat, mare lucru este. Eu una am impresia ca ma izbesc de ziduri. Ceva de genu: nu stiu, nu ma intereseaza, da ce o sa zica lumea daca nu ma conformez? Da Hristos ce o sa zica daca te conformezi la dracisme??? Tu cu blogul reusesti sa ajungi la mult mai multi oameni decat pot eu (nu sunt pe retelele de socializare). Sa ne tina Dumnezeu mintea intreaga.

    Apreciat de 1 persoană

  5. maxim said, on octombrie 27, 2016 at 10:11 pm

    CAT DESPRE PAMANTUL PLAT, EU CRED PANA LA URMA CA E INTOXICARE IEZUITO-MASONICA PENTRU A RELATIVIZA TOT GEOCENTRISMUL, PENTRU A FI MUTAT ACCENTUL PE ALTA FALSITATE DECAT HELIOCENTRISMUL…

    Apreciază

  6. Grigore said, on octombrie 27, 2016 at 11:51 pm

    Într-o regiune asemănătoare din punct de vedere climatic, dar situată aproape de Polul Nord, arhipelagul Svalbard, exploatarea resurselor este permisă, iar o ţară (Norvegia) deţine suveranitate limitată asupra teritorului. M-a interesat subiectul pentru că am fost acolo acum 8 ani. Ţările semnatare ale tratatului Svalbard din 1920, vreo 40 la număr (printre care şi România), pot deschide acolo exploatări dacă vor. Lucru care face îndreptăţită întrebarea: de ce nu este aplicată aceeaşi politică şi Antarcticii?

    Apreciat de 1 persoană

  7. sorin said, on octombrie 28, 2016 at 12:04 am

    din ce motiv nu zboara cu un avion peste zona unde zic ca nu pot ajunge?

    Apreciază

  8. Raluca said, on octombrie 28, 2016 at 12:54 am

    Teoria heliocentrică, precum și cea a pământului ca un glob, a miliardelor de planete și galaxii desființează Facerea din Biblie și promovează printre altele evoluționismul. Așa că înșelarea cuprinde muuulte aspecte. Faptul că pământul este plat și că este centrul universului îi încurcă pe globaliștii care se trag din maimuță. Nici masonul Richard E. Byrd nu s-a încumetat să zboare prea departe dincolo de marginile pământului în Antarctica, și a cam dat-o cotită cu resursele nelimitate din zonă.

    Apreciază

  9. mircea.v said, on octombrie 28, 2016 at 12:59 am

    Doar o ipoteza ref la pamant plat, antarctica, evolutionism si altele asemenea…

    Cand o veni antihristul, apoi trebuie sa uimeasca lumea cu niste ceva-uri, trebuie sa socheze cu ceva, ca sa castige increderea poporului. O sa zica „ia uite cum v-au mintit pana acum, si cum va zic eu adevarul… Vedeti ce bun sant, ce de buna-credinta sant…”. Si va si demonstra ca asa e. Numai ca toate astea sant detalii si faptul divers fata de problemele mantuirii sufletului.

    Ortodxu’ va zice: „lasa-ne bre cu pamant plat, sau rotund sau cu antarctica, cu stele si galaxii; ne iei banii lichizi, ne amprentezi, vrei sa ne cipuiesti, ne spui ca toate religiile sant ok; dispari cu toate vrajelile tale! „

    Apreciază

    • tataia said, on octombrie 28, 2016 at 5:49 pm

      Foarte buna observatie…sint convins ca asa este. Sau ca asa va fi. Eu unul as mai adauga ceva: „Ne spui ca pamintul e plat, vai ce bun esti tu, dar in acelasi timp ne otravesti din cer cu chimicale si ne zici ca e vina noastra ca mergem cu masina?” Dispari de aici cu vrajelile tale! Doar ca cei cu drepta credinta ortodoxa care vor avea indrazneala sa sustina asta vor plati cu viata pentru indrazneala lor….iar toti ceilalti rataciti (budisti, hindusi, new-age-isti, eretici, etc) vor aclama si isi vor sarbatori „dumnezeul” lor care le-a aratat „adevarul” avind in acelasi timp creierele si trupurile facute ferfenita de la metalele grele care cad necontenit din cer….si ca de obicei vor striga disperati dupa ajutor tot la doctori…care doctori nu au nici ei ce sa le faca pentru ca toata medicina pe care au invatat-o in facultate este gresita cap coada.

      In alta ordine de idei de cind cu teoria pamintului plat subiectul chemtrails a intrat intr-un con de umbra…poate este si acesta unul dintre scopurile teoriei pamintului plat…Acum daca imi aduc bine aminte cred ca marile miscari de pe youtube au fost urmatoarele:

      Mai intii cea cu reptilienii (anunaki si alte balarii). Zeci de mii de clipuri care „demonstrau” ca anumite persoane publice in anumite circumstante isi schimba infatisarea…Mereu m-am intrebat de ce teoria asta a aparut doar de cind exista prelucrare digitala a semnalului video…si nu a existat niciodata pe vremea cind informatia video era inregistrata pe banda magnetica…cinstita analogica.

      Apoi au dezlantuit ateii…dupa 3-4 ani ateii s-au potolit…acum pamintul plat…apoi efectul Mandela, apoi padurile uriase (cu copaci de 60 Km inaltime) si uriasii de dinainte de potop..Teorii care alternativ promoveaza ateismul ca apoi sa combata ateismul….ca omul sa nu mai stie ce sa creada. Cred ca singura teorie pe care chiar nu au vrut-o ei pe youtube este cea referitoare la chemtrails…asta cred ca este singura care le-a scapat de sub control…dar au contracarat-o cu multa dezinformare….ca e tehnica militara pentru protectia nationala…ca numai asa se pot apara de niste arme super sofisticate ale rusilor, ca e pentru modificarea vremii si sau/combaterea incalzirii globale si alte prostii. Doar doar sa nu se afle adevarul cum ca sint special create pentru a aduce boli si moarte populatiei. Oricum marea majoritate a populatiei chiar refuza sa creada asa ceva…ii intrebi: „Cum stai cu sanatatea?” Si raspunde…”pai….nu prea bine. In ultma vreme au aparut niste probleme..” „Dar nu ati observat ca este multa lume bolnava in ultima vreme?”…”Ba da…gem spitalele de bolnavi”…”Oare care sa fie cauza?” „De ce numai de citiva ani a crescut numarul de bolnavi cu aproximativ 45%”. „pai ce sa fie….E-urile din mincare!”. „Oare numai astea?” „Pai probabil si poluarea asta de la masini”…De e-uri lumea stie ca s-a vorbit la televizor…cit despre poluarea de la masini nu mai vorbim…daca le spui „otrava e in aer…dar nu e de la masini…”..se uita la tine ca la felul paispe….

      De aia zic…numai adevarul despre chemtrails nu e voie sa il stim….in rest sintem bombaradati cu tot felul de „adevaruri”: reptilienii, new-age, ateismul, pamintul plat, padurile uriase si uriasii, efectul mandela, etc. Evident nu toate acestea pot fi adevarate. Este imposibil pentru ca se contrazic doua cite doua intre ele. pamintul plat imi pare plauzibil totusi dupa toate dovezile care mi-au fost aratate…DAr inca o data toate aceste miscari au fost pornite de masoni probabil cu exceptia chemtrails.

      Apreciat de 2 persoane

      • ileana said, on mai 30, 2019 at 8:32 pm

        Ha ha, nu exista nicio exceptie.

        Apreciază

      • tataia said, on februarie 20, 2020 at 7:10 am

        @ileana Incredibil! Dai un raspuns dupa 3 ani! Asta este o metoda neortodoxa de a te asigura ca tu ai ultimul cuvint deoarece nu mai citeste nimeni respectivul subiect.

        Ba da..exista exceptii…teoria cu chemtrails nu a fost dorita de masoni sub nici o forma pe internet. Este clar deoarece Intimpina de departe cea mai mare opozitie atunci cind deschizi discutia. Desi „the cat is out of the bag” de foarte mult timp. Cit despre celellalte teorii sa fie clar..contin adevar, caci altfel nu ar crea controversa, dar contin doar jumatati de adevar, adevaruri trunchiate. Aceste teorii fac parte din asa-numita „opozitie controlata”..adica daca nu putem stirpi teoriile conspirationiste macar sa le bruiem amestecind adevarul cu minciuna. Chemtrails este insa 100% adevarata si nu exista opozitie controlata, doar opozitiie furibunda:

        Apreciază

  10. Catalin Kirk said, on octombrie 28, 2016 at 1:14 am

    Hai ca se topeste banchiza de la an la an si Oceanul Arctic va fi din ce mai liber.

    Unii se bucura, fiindca ca se va trece mai usor… Vedeti aici:

    https://en.wikipedia.org/wiki/Northwest_Passage

    Deci Polul Nord va fi din ce in ce mai vizibil/accesibil.
    Daca au fost atinsi polii? Afara de Byrd, si acestia au zis ca da:

    https://en.wikipedia.org/wiki/Roald_Amundsen
    https://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Peary
    https://en.wikipedia.org/wiki/Frederick_Cook
    https://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Falcon_Scott
    Scott si cativa camarazi si-au aflat mormantul pe drumul de intoarcere de la polul antarctic… pai va dati seama ce-i acolo? Siberia la patrat…
    Cred ca din cauza Razboiului Rece s-a scris putin pe la noi despre operatiunile lui Byrd. Cu siguranta, s-a facut mult, se stie mult si se tace enorm.

    Si toate astea cica pentru a ne cunoaste mai bine Pamantul. Incolo… niste carbune, niste minereuri, poate si niste petrol, cum vor magnatii…

    Apreciază

  11. octoviv said, on octombrie 28, 2016 at 2:23 am

    Legat de videoclipul Pământul redevine Plat ep. 5 câteva precizări FOARTE IMPORTANTE:

    ‘Cel intervievat’ în videoclip este Eric Dubay administratorul ‘canalului’ youtube ce îi poartă numele Eric Dubay: https://youtube.com/channel/UCQArDd3ybp7wm37TTmKu9Wg și al site-ului The Atlantean Conspiracy (http://atlanteanconspiracy.com/ ~ http://www.atlanteanconspiracy.com/)

    EREZIA din ‘canalul’ (‘canalizarea’) youtube Eric Dubay:

    De pe site-ul: The Atlantean Conspiracy:
    http://atlanteanconspiracy.com/ ~ http://www.atlanteanconspiracy.com/
    […]
    About Me

    Eric Dubay

    I’m a 34 year-old American living in Thailand where I teach Yoga and Wing Chun part-time while exposing the New World Order full-time
    […]

    traducerea în limba română:
    […]
    Despre Mine

    Eric Dubay

    Sunt un tânăr American de 34 de ani, locuind în Thailanda, unde învăț (sau predau) Yoga și Wing Chun (drăcisme new age – nota mea) o parte din timp, demascînd Noua Ordine Mondială tot timpul.
    […]

    Despre acest Eric Dubay întru adevăr a grăit și tataia în acest comentariu (cu care sunt de acord): https://saccsiv.wordpress.com/2016/10/18/video-primul-roman-cipuit-patrick-kramer-ii-baga-un-cip-in-mana-lui-george-buhnici-la-internet-and-mobile-world/comment-page-1/#comment-329406
    […]
    Eh..pamintul plat….

    Eric Dubay este un om al sistemului. Sau mai bine zis face parte din asa-zisa „opozitie controlata”. Controlata tot de ei, evident. NU ma intelegeti gresit…eu nu sustin nici pamintul sfera (bila, minge, etc). S-ar putea sa fie intr-adevar plat…Dar intrebarea de baza este alta. De ce dupa 500 de ani de minciuna ne spun adevarul? Sau poate doar un adevar partial. NU exista nici o dovada 100% sigura cum ca pamintul e plat. Dar exista sute de dovezi circumstantiale care nu au cum sa fie pur si simplu coincidente. Ca sa anumeram citeva dintre aceste dovezi circumstantiale: rutele avioanelor, faptul ca pe mare se vad anumite obiecte la distanta care nu ar avea cum sa vie vizibile din cauza „curburii” pamintului, faptul ca in Antarctica nu are voie nimeni…etc, etc.

    Dar aceasta miscare a pamintului plat a creat si foarte multa dezbinare in rindul opozantilor sistemului. Cei cu mintea deschisa iau in calcul aceasta posibilitate in timp ce pentru altii este pur si simplu imposibil sa inlature 500 de ani de „stiinta”. A se citi indoctrinare si indobitocire. Si uite asa se cearta insasi opozantii sistemului pe tema paminutl e plat/rotund in loc sa vada prblemele reale, actuale ale acestei lumi. Cum ar fi ca fenomenul CHEMTRAILS s-a intensificat de zeci de ori in ultmii ani. Cum tot mai multi oameni mor sau sint afectati de boli cardiace/pulmonare din cauza acestor dire ale mortii. Dar nici „conspirationistii” nu mai au timp de asta….este mai important sa se certe daca pamintul este plat sau rotund in timp ce oamenii mor in continuare din cauza de chemtrails.

    Din anii ’50 si pina azi „ei” s-au straduit si au facut tot posibililul sa ne convinga in continuare de minciuna „bilei albastre” deoarece era nevoie ca lumea sa fie atee. In anii ’80 (cind eram eu mic) era usor sa fii ateu. Mai ales in tarile comuniste. Copiii nu erau educati in spirit religios. Mai ales cei din familiile de intelectuali. Cum as fi fost eu. Desigur nu mi-a spus nimeni sa fiu ateu….dar nici nu mi-a spus cineva cum ca ar exista un Dumnezeu. Ce ma mai ducea bunica-mea la biserica. Parintii niciodata. Iar daca atunci pe vremea lui Ceasusecu aveai televizorul color Grundig sau Telefunken cu telecomanda si clasica carcasa de lemn pe acea vreme, „video”, colectie de filme pe casete video (in mare parte numai prostii cu karate traduse de Irina Nistor), camera video de umar, magnetofon, radiocasetofon, robot telefonic, congelator/lada frigorifica, masina, combina muzicala, etc. erai cineva…erai un om realizat…nu aveai nevoie de Dumnezeu in viata ta. Toate acele tehnologii ale vremii iti aduceai fericirea dupa care tinjeai in viata asta. A trebuit sa apara internetul, telefoanele mobile, dvd-urile, cardurile bancare etc pentru a ne da seama ca tehnologia nu ne este benefica (mai ales asta noua). Ca avem nevoie de Dumnezeu in viata noastra. SI multi se trezesc din acest cosmar…Pina la urma am impresia ca intensificarea miscarii pamintului plat coincide oarecumva cu trecerea de la televizoarele cu ecran bombat la cele cu ecran plat…Era cazul sa vina si replica ocultei mondiale….Din moment ce la ora actuala omenirea simte nevoia unei divinitati incep si ei sa ne faca cunoscut incet incet adevarul Desigur nu era posibil sa vina cineva la televiziune si sa faca un comunicat pentru intreaga lume..”500 de ani v-am mintit pamintul este plat”. Nu ar fi posibil De aceea ei isi infiltreaza niste agenti in lumea „conspirationistilor” care imprastie aceasta (dez)informare. De ce fac acest lucru? De ce ne spun adevarul tocmai acum? Pentru ca incepind cam de pe acum lor nu le mai este de folos ca omenirea sa fie atee. In curind va fi inscaunat antihristul iar antihristul nu poate veni intr-o lume atee. Antihristul va veni intr-o lume „cradincioasa”. o lume careia i s-au prezentat dovezi ale existentei lui Dumnezeu, dar care insa nu a fost educata in spiritul dreptei credinte si dpret urmare este derutata….il va accepta pe antihrist drept Dumnezeu. Vedeti? De aia ne spun adevarul despre pamintul plat tocmai acum….

    In momentul in care lumea va fi in mare majoritate de acord ca EXISTA DUMNEZEU, dar bisericile sint naspa, „popii” sint naspa, ca toate „religiile” create de om sint gresite. Ca exista incalzire globala si poluare de la masini dar ceea ce fac homosexualii este ok ca doar asa i-a lasat insusi Dumnezeu….acelea sint vremurile in care e momentul sa fie inscaunat antihristul…”Pomul il veti cunoaste dupa roade”….degeaba trimbiteaza ei ca EXISTA DUMNEZEU daca sustin ca „popii” sint rai, homosexualii sint buni.

    Este important sa polemizam pe acest subiect al pamintului plat? Poate. Este un subiect destul de important…daca o miciuna poate avea asemenea dimensiuni absolut ASTRONOMICE (pun intended…sau pe romaneste jocul de cuvinte a fost INTENTIONAT) este important ca oamenii sa stie de ce este in stare aceasta oculta mondiala pentru a ne prosti ca pe prosti. Dar pe de alta parte un subiect de o importanta MULT mai mare si mai ales importanta IMEDIATA este chemtrails….Daca pamintul este plat sau nu…nu se moare din asta. Din cauza de chemtrails se moare. Deci eu as sugera mai putin pamint plat si mai mult chemtrails….dar cine sint eu sa dau indicatii? Pina si eu m-am plictisit sa vorbesc despre chemtrails. Nimeni nu ma crede. Daca spun ca 99% din bolile actuale sint date de aceste nenorociri se uita la tine ca la un nebun. Cum sa fie asa? Doar stim ca boala e normala iar oamenii au fost bolnavi dintodeauna…Ce bine ca s-a inventat medicina asta care a inceput sa ne faca bine…ca saracii de noi in antichitate/evul mediu am fi murit rapusi de boli pe la 40 de ani….nimic mai neadevarat. La fel ca si in cazul pamintul plat minciuna este de proportii colosale. Dumnezeu a creat o lume fara boli si un om care sa traiasca vesnic. Bolile sint create umana/demonica. Si pot spune cu foarte multa convingere ca bolile actuale sint cel putin in proportie de 95% create de om.
    […]

    Apreciază

    • rr said, on octombrie 28, 2016 at 11:48 am

      Cel care a inceput miscarea Pamantului plat a fost mason.

      Ei amesteca adevarul cu miniciuna. Daca vor sa elimine ateismul, nu vor face asta pentru al inlocui cu ortodoxia. Cum spunea si Valeriu Gafencu: „Ateismul va fi învins, dar să fiţi atenţi cu ce va fi înlocuit!”

      Aici: http://www.atlanteanconspiracy.com/2015/08/200-proofs-earth-is-not-spinning-ball.html la un moment dat se spune:

      „Biblia, Coranul, Srimad Bhagavatam, și multe alte cărți sfinte, descriu și pretind existența unui Pământ geocentric, staționar, plat. De exemplu, Cartea întâia a Cronicilor 16:30 și Psalmul 96:10 amândouă afirmă: «El a stabilit Pământul neclintit, imobil.» Și Psalmul 93:1 spune: «Lumea este, de asemenea, stabilită, astfel încât nu poate fi mișcată.» Biblia, de asemenea, afirmă în mod repetat că Pământul este «întins» ca un plan, cu cerurile întinse peste tot deasupra (nu peste tot în jur), dând o dovadă scripturală că Pământul nu este bilă rotativă.”

      Asadar, baga in lista cartilor sfinte Coranul si Srimadul.

      Apreciază

  12. octoviv said, on octombrie 28, 2016 at 5:09 am

    Secrets of Antarctica:
    Secretele Antarcticii:

    Hollow Earth Explored & The Fallen Angels of the Deep:
    Pământul Gol Explorat și Îngerii Căzuți din Adâncuri (este o analiză a documentarului de mai jos; citiți comentariile care apar scrise, cu caractere îngroșate, în timp ce rulează filmul și ascultați comentariile când autorului videoclipului ca să înțelegeți ce se ascunde în ‘locul gol de sub pământ’, care se pare că are legătură cu Antarctica – nota mea):

    Videoclipurile de mai sus sunt extrase din documentarul ghiveci new age ISTORIC (ATENȚIE – înainte de viziona acest documentar sau cele de mai sus, bine ar fi să vă însemnați cu semnul Sfintei Cruci și chiar să vă rugați înainte, deoarece coloana sonoră are elemente audio new age, să nu vă vătămați mintea, inima și sufletul!!!):
    Hollow Earth True HISTORY , HITLER & NWO ( GOTTA SEE THIS !!! ) Documentary
    :

    _______________________________________________________________________________________

    Umila mea părere:

    Sfânta Scriptură, ediție aprobată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, 1988, Sfânta Evanghelie de la Sfântul Apostol și Evanghelist Matei:
    Capitolul 12:
    […]
    38. Atunci I-au răspuns unii dintre cărturari și farisei, zicând: Învățătorule, voim să vedem de la Tine un semn.
    39. Iar El, răspunzând, le-a zis: Neam viclean și desfrânat cere semn, dar semn nu i se va da, decât semnul lui Iona proorocul.
    40. Că precum a fost Iona în pântecele chitului trei zile și trei nopți, așa va fi și Fiul Omului în inima pământului trei zile și trei nopți.
    […]

    Capitolul 15:
    […]
    18. Iar cele ce ies din gură pornesc din inimă și acelea spurcă pe om.
    19. Căci din inimă ies: gânduri rele, ucideri, adultere, desfrânări, furtișaguri, mărturii mincinoase, hule.
    […]

    ……..

    Fr. Sofian Boghiu – About St. Silouan’s words / Pr. Sofian Boghiu – Despre cuvintele Sfantului Siluan:

    Arhimandrit Sofian Boghiu, Starețul Mănăstirii Antim din București, Smerenia și dragostea, însușirile trăirii ortodoxe, Fundația Tradiția Românească, Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români, București, 2002, ediția electronică, p. 51 (vă recomand, dacă vreți, să citiți până la pagina 57):

    […]
    Capcanele falsei credințe

    [Interlocutor:] Părinte arhimandrit, cum să înțelegem cuvântul Sfântului Siluan Athonitul: „Ține mintea în iad și nu deznădăjdui”?

    [Părintele Sofian Boghiu:] Sfântul Siluan a scris o carte care i s-a comandat de sus; i s-a poruncit să scrie ceva despre viața duhovnicească. În ea vorbește despre har, despre rugăciune, despre smerenie, despre Maica Domnului… Sunt niște lucruri extraordinar de frumoase. Mi se pare că este o carte cu adevărat inspirată, de o înălțime spirituală aproape egală cu Sfânta Scriptură. Aici găsim și acest cuvânt despre care ați întrebat. E un cuvânt mai greu. Eu am aflat – și nu e deloc o noutate – că iadul nu este undeva în afară de pământ, ci este undeva chiar în pământ. Și aceasta am aflat-o din Catavasia a șasea a Învierii care spune așa: „Pogorâtu-Te-ai în cele mai de jos ale pământului”. Mântuitorul, după ce trupul Său a fost răstignit pe cruce, a coborât sufletul Său în iad și i-a scos pe toți drepții care erau acolo, undeva în pământ. Trupul Său a fost prohodit și îngropat, pus sub peceți, iar sufletul Lui a coborât în iad. Există o rugăciune care explică foarte frumos ce s-a întâmplat atunci: „În mormânt cu trupul, în iad cu sufletul, ca un Dumnezeu, în Rai cu tâlharul și pe scaun împreună cu Tatăl și cu Duhul ai fost, Hristoase, toate umplându-le, Cel ce ești necuprins”. Adică Mântuitorul este prezent în aceste locuri după moartea Sa de pe cruce. Iadul este însă și pe pământ. Deci, există în pământ dar și pe pământ, încât noi suntem obișnuiți cu el. Iadul și-l fac mulți dintre trăitorii acestei lumi atunci când duc o viață fără frică de Dumnezeu, el devine astfel descurajant, devine nimicitor. Dar a suporta iadul pe pământ cu această încredere în Dumnezeu este un lucru foarte necesar pentru viața noastră. Trăim cu această încredere că iadul va avea un sfârșit (și astfel vom fi cu adevărat liberi și vom putea cu adevărat să ne ocupăm de viața noastră lăuntrică), în ciuda descurajării pe care ne-o aduce diavolul – pentru că el este în iad, dar este și în lume. Este prințul lumii care a câștigat foarte mulți pământeni pentru frăția lui. Pe toți cei care suntem încă în lume, diavolul ne vânează și încearcă să ne acapareze și să ne atragă în împărăția lui, împărăția întunericului și a morții, pentru a se distra cu noi chinuindu-ne. Însă, cerând ajutorul lui Dumnezeu, rezistăm și învingem această tendință lacomă a diavolului de a cuceri făptura lui Dumnezeu.
    […]

    Arhimandrit Ioanichie Bălan, Ne vorbește Părintele Sofian (Boghiu), Editura Episcopiei Romanului, Roman, 1997, pp. 75-76:
    […]
    25. Părinte, vă rugăm să ne precizați distincția pe care o fac Sfinții Părinți duhovnicești între minte și inimă.

    Distincția este ușor de făcut, pentru că sunt două locuri special în care sunt cuprinse aceste două centre. Mintea e în cap și celălalt centru este inima, unde este sentimentul, unde este voința. Și în cap este inteligența și memoria.

    Însă, în viața duhovnicească inima duhovnicească nu coincide cu inima aceasta carnală. Inima duhovnicească este centrul în care locuiește Dumnezeu în noi. Acest centru este numit tot inimă. În acest centru, în inimă, poate locui Dumnezeu sau poate locui vrăjmașul. Și poate locui orice patimă. Uneori însuși împăratul întunericului intră în acest loc sfânt din inima noastră. Și atunci viața noastră este o viață pustie, o viață rea, o viață întunecată, o viață păcătoasă.

    Când este Duhul Sfânt în noi, așa cum suntem creați să-L avem în noi, viața noastră este plină de lumină, plină de omenie, de dragoste, plină de smerenie.
    […]

    ……..

    Toată discuția despre pământul gol și Antarctica are legătură cu asta:

    despre care Cuviosul Părinte Adrian Făgețeanu spunea:
    Părintele Adrian Făgețeanu, Viața mea. Mărturia mea. Interviuri de Andrei Dârlău. Volum coordonat de Ciprian Voicilă, Editura Areopag, Editura Meditații, București, 2011, p. 123:

    […]
    [Andrei Dârlău:] Sunt atâtea terapii complementare, părinte.

    [Părintele Adrian Făgețeanu:] Sunt. Dar și diavolul face minuni. Și spune Mântuitorul, Domnul nostru Iisus Hristos, în Matei 24, că antihriștii vor veni în epoca modernă, unde tehnica a ajuns la o perfecțiune neobișnuită, se fac numai convorbirile telefonice prin satelit, se vor face proiecții și alte minuni care vor păcăli toți gură-cască, chiar din cei aleși. De aceea, trebuie să fim atenți, că vor veni mulți prooroci mincinoși și hristoși mincinoși și vor face minuni. Vă dau un exemplu naiv și o să mă înțelegeți mai bine. Un sectar spune unui bolnav: „Vezi că tu ai fost la biserica ortodoxă și nu te-au vindecat popii. Vino la noi, că noi ne rugăm toată comunitatea, și-ai să vezi că te faci bine”. Deci, diavolul îi ajută dacă își părăsește credința. Însă aparent! Nu mai simte durere, nu mai simte amețeli, nu mai simte cutare, dar cade în altă stare și dă vina pe necazuri și ajunge la deznădejde, la sinucidere. Și dă vina și pe Dumnezeu.
    […]

    iar Sfântul Părinte Cuvios Mărturisitor Gavriil Georgianul cel nebun întru Hristos spunea:
    Sfântul Mărturisitor Gavriil Georgianul, cel nebun întru Hristos. Viața. Mărturii. Învățături. Minuni, Editura Iona, București, 2015, p. 108, 156-157:
    […]
    În tinerețe, Părintele Gavriil încerca să afle numele antihristului. Îl ruga pe Dumnezeu să i-l descopere. Deodată i-a apărut înainte un înger și i-a spus: „Numele lui a fost ascuns oamenilor, dar lupta dintre Enoh, Ilie și antihrist se va arăta la televizor. Înainte de plecarea icoanei Maicii Domnului de la Iviron, din Sfântul Munte, clopotele vor bate singure, iar bisericile în chip văzut se vor pleca ei să-și ia rămas bun. Toate se vor arăta la televizor, pentru ca toți cei ce vor vrea să-și mântuiască sufletele să vadă și să vină în Georgia.”

    Satana are 666 de curse. În vremea lui antihrist, cea mai puternică ispită va fi așteptarea mântuirii din cosmos, de la «umanoizi», «extratereștri» care de fapt sunt diavoli.

    Dacă cineva va primi pecetea lui antihrist fiind silit, în ochii lui Dumnezeu va fi socotit ca o fecioară siluită împotriva voii sale. Pecetea nu va avea niciun efect dacă se va face împotriva voii omului.”
    […]

    […]
    În vremurile lui antihrist cea mai puternică ispită va fi așteptarea mântuirii din cosmos, de la „umanoizi” și „extratereștri”, care sunt de fapt măști ale diavolilor. Nevoitorul rugăciunii să privească atunci arareori către cer, fiindcă semnele vor putea fi înșelătoare, iar el s-ar putea pierde.

    Jumătate din iad este deja pe pământ. Antihrist s-a născut deja, e la ușă nu bate, ci dă buzna. Veți fi martori ai domniei lui. Pcetea lui va fi văzută pe frunte și pe mâini.

    Antihrist nu va fi înscăunat în Georgia, și prigonirile aici vor fi mult mai puțin crâncene. Vai celor ce vor încerca să tâlcuiască Evanghelia în felul lor. Mai târziu, ucenicii antihristului vor merge și ei la biserică, își vor face semnul crucii, vor propovădui Evanghelia. Însă adevărații credincioși se vor recunoaște prin faptele cele bune.

    Satana are 666 de curse. Pecetea lui se va pune nu numai în chip nevăzut, ci și văzut, pe frunte și pe mâini. Dacă pecetluirea se va face prin silire, înaintea lui Dumnezeu ea se va socoti ca siluirea unei fecioare. Cea mai grea încercare pentru creștini va fi când rudele lor vor primi pecetea. Pecetea nu va influența dacă va fi pusă împotriva voii omului. Dar închipuiți-vă cursa întinsă de antihrist unei mame rămasă singură cu cinci copii! Cum să-i hrănească dacă nu primește pecetea?

    Pecetea se va pune pe degetul arătător, iar nu pe palmă. Va fi nevăzută, pusă sub piele cu ajutorul unui computer. Mai întâi, va fi oferită voluntarilor. Însă odată cu înscăunarea antihristului, toți vor fi asupriți s-o primească. Neascultarea va fi socotită trădare. Oamenii vor fugi în pădurile din munți. Să fie cu băgare de seamă să meargă în cete de zece-cincisprezece, pentru că diavolul ar putea încerca să-i împingă de pe stânci. Credincioșii vor fi ocrotiți de către Duhul Sfânt. Orice s-ar întâmpla, nu vă pierdeți niciodată nădejdea. Ajutați-vă unul pe altul. Dumnezeu vă va deschide mintea și veți ști cum să reacționați. Cel care va răbda se va mântui. Niciun credincios adevărat nu va simți nici foame, nici sete. Domnul va face minuni pentru ei. O frunzuliță va da destulă hrană pentru o lună de zile. Semnul crucii făcut peste un bulgăre de pământ îl va preface în pâine.
    […]
    _________________________________________________________________________________________

    Iertați-mă.

    Sfârșit și lui Dumnezeu, în Preasfânta Treime închinat: Tatălui Atotțiitorul și Fiului, Domnului Iisus Hristos Mântuitorul și Sfântului Duh Mângâietorul, slavă pentru tot și pentru toate!

    „Bine ești cuvântat Doamne, învață-ne îndreptările Tale.
    Bine ești cuvântat Stăpâne, înțelepțește-ne cu îndreptările Tale.
    Bine ești cuvântat Sfinte, luminează-ne cu îndreptările Tale.”

    Doamne Dumnezeule și Mântuitorul nostru Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria, ale Sfântului Părinte Mărturisitor Gavriil Georgianul, ale tuturor Mărturisitorilor Tăi, ale tuturor Cuvioșilor Tăi și ale tuturor Sfinților Tăi din Biserica Ta Biruitoare, cu Sfântă Crucea Ta, învață-ne, înțelepțește-ne, luminează-ne, întărește-ne ca să nu Te părăsim pe Tine și Sfânta Ta Biserică, iartă-ne pentru tot cât Te-am supărat și cât Te supărăm, apără-ne, păzește-ne, acoperă-ne cu acoperământul aripilor Tale, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi.

    Apreciază

  13. tataia said, on octombrie 28, 2016 at 5:30 am

    In primul rind sa comentam la subiect…eu urmaresc multe clipuri pe Youtube referitoare la teorii cospirationiste, dar nu salvez imediat linkurile in cazul in care voi mai avea nevoie de ele pentru referinte ulterioare. Daca apoi ma vad nevoit sa inglobez un clip din acelea pe acest site urmeaza indelungi cautari (uneori de zile intregi) pentru a putea gasi din nou clipul cu pricina. Asta este si din cauza motorul de cautare prost gindit din youtube…dar in fine intram in detalii tehnice irelevante. Ideea era ca tot urmarind astfel de clipuri despre pamintul plat am dat si peste unul in care vorbeau despre expeditiile lui Byrd…si cica unul din membrii uneia din acele expeditii introcindu-se acasa i-a spus unui bun prieten de-al lui ceva de genul:

    „Of….m-am cam saturat de expeditiile acestea de la capatul lumii”. La care acela i-ar fi raspuns: „Desigur este o figura de stil…doar pamintul nu are capete, nu? Doar e rotund!”. Si ca raspunsul care l-a primit ar fi sunat in felul urmator…”Nu nu e o figura de stil…pur si simplu orice avion, orice elicopter o data ce depaseste o anumita bariera imaginara pur si simplu dispare complet si pentru totdeauna. NU stiu ce se intimpla…trece intr-o alta dimensiune, habar nu am”

    ASta am gasit eu intr-un clip de pe Youtube referitor la pamintul plat. Trageti voi concluziile.

    Iar acum ca sa deviem putin de la subiect si sa readucem in discutie pamintul plat si alte teorii conspirationiste…Multi probabil se cred inteligenti pentru faptul ca au descoperit cum ca elitele ne-au mintit in cazul 9/11, in cazul aselenizarilor, etc. Realitatea mult mai crunta este ca ne-au mintit IN ABSOLUT TOATE PRIVINTELE. Chiar zicea pe vremuri un mason de renume ca vor obtine controlul total asupra populatiei atunci tot ceea ce stie omul de rind este fals.

    Apreciază

    • Mamaia said, on decembrie 28, 2023 at 12:31 pm

      Si am ajuns acolo pentru ca adevaruri pe net, nu mai sunt, au fost sterse si inlocuite cu minciuni

      Apreciat de 1 persoană

  14. s2side said, on octombrie 28, 2016 at 10:06 am

    Emisfera nordica are nivelul radiatiilor de 2-3 ori mai mare. Deci banuiesc, ca in antartica se afla buncarul elitelor in caz de razboi nuclear, plus ca au probabil destule resurse naturala acolo incat sa reconstruiasca pamantul de la A la Z dupa propria lor ideologie satanica.

    Apreciază

  15. […] Iata comentariul cititoarei Ada postat la ANTARCTICA: Ce a vazut Amiralul mason RICHARD E. BYRD? De ce i-a finantat ROCKEFELLER prima expediti…: […]

    Apreciază

  16. vio said, on octombrie 28, 2016 at 2:42 pm

    Acest material a fost publicat la începutul secolului XX în revista „Moscovskie Ventomosti” (Timpurile Moscovei). Mai târziu a fost tipărit de Lavra Cuviosului Serghie în ediţie separată. Editura lavrei a luat legătura cu scriitorul cărţii, care a adeverit evenimentul descris în text, spunând totodată că omul căruia i s-au întâmplat acestea, mai târziu s-a făcut monah.

    Ediţia de faţă retipăreşte textul care a fost publicat în oraşul Kaluga, în anul 1911.
    …………………………………………………….
    …………………………………………………………
    Afară se însera şi ningea uşor. Vedeam asta, dar nu simţeam frigul şi, în general, nu simţeam diferenţa dintre înăuntru şi afară. Evident, unele lucruri îşi pierduseră semnificaţia pentru corpul meu modificat. Am început repede să urcăm spre înălţimi. Cu cât urcam mai sus, cu atât mai mult spaţiu se deschidea în faţa ochilor mei. La urmă, acest spaţiu a luat dimensiuni atât de mari încât m-a cuprins frica văzând cât de nesemnificativ eram eu în faţa acestui pustiu nesfârşit.

    Aici am observat noile însuşiri ale vederii mele: mai întâi, pe când în jurul meu era întuneric absolut, eu vedeam totul clar, prin urmare ochii mei aveau însuşirea de a vedea prin întuneric. Apoi puteam să cuprind cu vederea un spaţiu foarte mare, lucru care nu l-aş fi putut reuşi nicicând în viaţa mea pământească. Dar încă nu înţelesesem că am aceste însuşiri. Ceea ce pricepeam e că spaţiul era în realitate mult mai mare decât ce vedeam eu şi că posibilităţile vederii mele erau limitate. Înţelegeam foarte bine acest lucru şi când mi-a venit acest gând m-a apucat groaza.

    Da, este foarte firesc pentru un om să se supraestimeze pe sine. Mi-am dat seama de micimea mea, că sunt o persoană neînsemnată, a cărei apariţie sau dispariţie va rămâne neobservată în această lume infinită. Însă în loc să găsesc o mângâiere, o siguranţă în acest gând, mă temeam… că voi pierde, că lumea aceasta infinită mă va înghiţi ca pe un fir neînsemnat de nisip. Acest fapt cred că este un răspuns bun la stăruinţele unora care vorbesc despre legea universală a catastrofei, şi totodată este şi o dovadă semnificativă a autocunoaşterii omului, care se crede pe sine nemuritor, veşnic şi persoană nobilă!
    …………………………………………………………………………………………………
    Eram stăpânit de frică şi nu ştiu dacă am continuat sau nu mersul spre înălţimi în toată această vreme, din clipa când diavolii s-au apropiat de noi şi până ce ne-au lăsat. Am înţeles că înaintăm spre înălţimi doar atunci când în faţa mea s-a întins iarăşi spaţiul infinit.
    …………………………..
    Peste puţin timp am văzut deasupra mea o lumină puternică: era ca lumina soarelui nostru, dar mult mai intensă. Era împărăţia luminii.
    ………………………………..
    Dintr-o dată am intrat cu mare viteză în această regiune a luminii, care propriu-zis mă orbea. Mi-am închis ochii şi mi i-am acoperit cu mâinile. Dar asta nu m-a ajutat deloc deoarece lumina trecea prin mâinile mele.
    ………………………………….
    Nu am înţeles rostul adevărat al cuvintelor acelora că trebuie să mă întorc din nou pe pământ şi să trăiesc ca şi până atunci. Credeam că mă vor duce în alt loc. O senzaţie de revoltă s-a trezit în mine când în faţa mea au început să apară la început nedesluşite, ca şi când ar fi fost învăluite în ceaţă, apoi foarte clare, oraşul şi străzile cunoscute.

    Iată şi clădirea oraşului, pe care o ţineam minte foarte bine. Ca şi mai înainte, m-au trecut prin ziduri şi uşi încuiate şi m-au dus într-o cameră care îmi era total necunoscută.

    https://ro.scribd.com/document/37402956/O-intamplare-incredibila-dar-adevarata

    Dă clic pentru a accesa o-intamplare-incredibila-dar-adevarata1.pdf

    Apreciază

  17. Spyridon said, on octombrie 28, 2016 at 3:27 pm

    Cine nu spune că pământul este plat și imobil înseamnă că contrzice biblia deci nu este creștin.
    Oare nu de aceea se scrie în Cartea Dreptului: „Soarele a stat în mijlocul cerului şi nu s-a grăbit către asfinţit aproape toată ziua”.Josua10:13.
    Conform teoriei demente a pseudo-astronomiei :pământul se învârte în jurul axei sale cu o viteză de 30 Km/s..Dar Pământul se mişcă şi în jurul Soarelui cu o viteză de 107.000 km/h.Sistemul nostru solar se învârteşte şi el, la rându-i, în jurul centrului galaxiei Calea Lactee. Viteza este şi mai mare decât cea a Pământului în jurul Soarelui, adică de aproximativ 220km/secundă.În clusterul numit Grupul Local, Andromeda și Calea Lactee, cele două galaxii dominante, se atrag una spre cealaltă cu aproximativ 300.000 kilometri pe oră.În același timp, Grupul Local este atras spre centrul clusterului Virgo cu 1.6 milioane kilometri pe oră.Împreună, toate aceste entități cosmice gigantice sunt atrase spre „Marele Magnet” (o masă gigantică situată la 250 milioane de ani lumină de noi) cu 22 milioane kilometri pe oră. TOTALĂ NEBUNIE !!!

    Apreciază

    • mircea.v said, on octombrie 28, 2016 at 8:49 pm

      Bre, pi vorba cantecului, de-asta ma doare capu’, de la toate vitezili astea. 🙂

      Asa e, totala nebunie.

      Apreciază

    • el said, on octombrie 28, 2016 at 9:27 pm

      Spyridon

      astrofizicienii made in Harvard…. specimene de visatori irationali producatori de teorii sforaitoare… pana si motanul meu s-a pisat pe unul (renumit 🙂 ) dintre ei !

      si cand le mai spun unora ca motanul meu e mai destept ca ei , se supara 🙂 🙂 🙂

      Apreciază

  18. Mary said, on octombrie 28, 2016 at 9:36 pm

    Cosciug deschis ( soros)? Sau e frumos sa visezi dar ce bine cand te trezesti?
    http://remnantnewspaper.com/web/index.php/articles/item/2830-behind-the-bronze-doors-soros-radicals-collude-with-vatican
    Connections – legatura dintre Soros si actualul papa Jose Bergolio (munte de ulei? – berg olio…)

    Apreciază

  19. vio said, on octombrie 29, 2016 at 9:02 pm

    Am vazut in diferite videouri pe youtub diverse persoane ce afirma ca soarele s-ar afla la o distanta foarte aproape de pamant, ceva de ordinul sutelor de km distanta.
    Consider ca lucrulacesta este total gresit.
    Sa presupunem ca soarele s-ar afla la 100 km distanta de pamant, de un om. Presupunem doar/
    Cum ar evolua umbra sa ?
    Distanta de la rasarit la apus pe pamant este undeva la aproximativ 15.000-20.000 km
    Atata timp cat soarele vine de la rasarit pana la omul de refererinta cam 6 ore, umbra sa ar trebui sa fie intinsa pe pamant precum este umbra omului la rasarit, apoi la amiaza, o perioada foarte foarte scurt, soarele ar fi deasupra omului referinta, ca apoi trecand de acesta umbra va fi imediat foarte, foarte intinsa pe pamant, lucru total diferit de cum arata umbra unui om pe pamant in realitate. Faceti acest experiment cu o lanterna si un bat de chibrit intro camera. Plimbati lanterna de la un capat la altul unei incaperi trecand cam la 10 cm de un bat. Vedeti cum se comporta umbra.
    Prin ceea ce am zis mai sus am vrut sa stabilim ca soarele nu poate fi aproape de pamant, ca triunghiul acela format de lumina soarelui prin norii cerului este doar o iluzie optica.
    Nu stiu la ce distanta e soarele de pamant dar cert e ca nu-i la 100km, nici la 1.000km ci undeva mai departe.

    Apreciază

    • tataia said, on februarie 1, 2017 at 3:36 am

      Distanta de la pamint la soare, MASURATA in teoria pamintului plat este de aproximativ 5000 Km. Si a fost MASURATA prin metoda umbrelor a doua bete infipte perpendicular in pamint in doua orase diferite aflate la o distanta ceva mai mare unul de altul (sute de km). Evident s-a pornit de la premisa ca pamintul este plat.

      Cum anume s-ar comporta umbrele daca soarele e aproape de pamint? Foarte lungi la rasarit si la apus si foarte scurte la amiaza? Oaaaaau! Pina acum nu mi-a trecut prin cap! Nu cumva asa se comporta de cind lumea si pamintul?

      Apreciază

  20. […] Sursă: ANTARCTICA: Ce a vazut Amiralul mason RICHARD E. BYRD? De ce i-a finantat ROCKEFELLER prima expediti… […]

    Apreciază

  21. Alex said, on mai 25, 2017 at 3:21 pm

    Exista un articol despre o harta a polului sud publicat intr-un ziar din Hawaii. Si din harta respectiva pamantul chiar arata plat si cu mai multe continente. Ceva se ascunde sigur. Si mai exista teoria ca soarele este mai aproape de pamant . De ce nu calculeaza nimeni suprafata pe care poate sa o lumineze acest soare. Daca pot calcula unghiul razelor ai afla distanta pana la soare cred ca se poate afla si distanta pe care o acopera lumina soarelui. Nu sunt prea bun la fizica dar cred ca se poate afla.

    Apreciază

  22. […] ANTARCTICA: Ce a vazut Amiralul mason RICHARD E. BYRD? De ce i-a finantat ROCKEFELLER prima expediti… […]

    Apreciază

  23. […] ANTARCTICA: Ce a vazut Amiralul mason RICHARD E. BYRD? De ce i-a finantat ROCKEFELLER prima expediti… […]

    Apreciază

  24. […] ANTARCTICA: Ce a vazut Amiralul mason RICHARD E. BYRD? De ce i-a finantat ROCKEFELLER prima expediti… […]

    Apreciază

  25. bogdan666 said, on noiembrie 1, 2019 at 5:50 pm

    Foarte interesant

    Apreciază

  26. Maria said, on noiembrie 2, 2019 at 9:50 am

    Pamantul poate sa fie si patrat, de fapt un cerc incadrat intr-un patrat. Iată o turla a unei manastiri romanesti, poate asa se explica faptul ca Scriptura zice cum Domnul apuca pamantul de colturi si il cutremură:

    http://ceipatrupatriarhi.simplesite.com/443868260

    Apreciază

  27. […] ANTARCTICA: Ce a vazut Amiralul mason RICHARD E. BYRD? De ce i-a finantat ROCKEFELLER prima expediti… […]

    Apreciază

  28. rudyscc said, on august 25, 2021 at 11:35 am

    Ciudat, ciudat, ciudat cu Antarctica asta.
    Ce s-o fi intamplt/ ce se intampla acolo?
    Ce or fi vazut acolo?

    Apreciază

  29. […] ANTARCTICA: Ce a vazut Amiralul mason RICHARD E. BYRD? De ce i-a finantat ROCKEFELLER prima expediti… […]

    Apreciază

  30. […] ANTARCTICA: Ce a vazut Amiralul mason RICHARD E. BYRD? De ce i-a finantat ROCKEFELLER prima expediti… […]

    Apreciază

  31. […] ANTARCTICA: Ce a vazut Amiralul mason RICHARD E. BYRD? De ce i-a finantat ROCKEFELLER prima expediti… […]

    Apreciază

  32. Mamaia said, on decembrie 28, 2023 at 12:14 pm

    Nu cred ca i-a interesat carbunele:
    1. S-au creat baze de alimentare pentru avioane si nimeni n-a mai zburat spre gaura aia ( oficial).
    2. Carbune se gaseste peste tot, mai aproape, pana in regiunea cu carbune de la polul nord din antartica pornind sunt 6-7000 km dus intors deci pana pe continente, zeci de mii de km si nu renteaza.
    3. A existat o perioada de dezinformare pentru ca a fost perioada marilor razboaie care se dadeau pentru conbustibili petrol carbune gaze. Deci uite noi am gasit carbine si nu mai avem nevoie de al vostru mergand pe ideea ca lumea va crede pentru ca nu va sta nimeni sa calculeze ca aducerea carbunelui insna parcurgerea a zeci de moi de km.
    Parca tot magnatul care a sponsorizat calatoriile , ala cu muntele cu numele lui, a fost cel cate a mintit ca petrolul este putin si deci cumparati de la noi. De ce sa nu fi mintit ca la Pol se gaseste carbune si ei l-au descoperit. Personal cred ca a fost dezinformare.
    Sigur ideea expeditiei a fost de a afla ce surse naturale se gasesc acolo dar ei aveau cu siguranta informatii nu plecau la drum aiurea. Cand au descoperit America stiau sigur unde merg de la vechii navigatori pentru ca America fusese populata si 23000 de ani inainte.
    Cine stie ce se asteptau sa gaseasca , aut diamante platina alte resurse rare sau cine stie ce si poate au gasit de aceea sunt lideri mondiali ca nu toate afacerile le merg perfect incat sa se sponsorizeze sute de ani. Astia au o sursa undeva de unde se finanteaza.

    Apreciază

  33. […] ANTARCTICA: Ce a vazut Amiralul mason RICHARD E. BYRD? De ce i-a finantat ROCKEFELLER prima expediti… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.