SACCSIV – blog ortodox

Sfantul Dimitrie cel nou de la Basarabi

Posted in Uncategorized by saccsiv on octombrie 27, 2016

13 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Liviu said, on octombrie 27, 2016 at 11:05 am

  Vaslile, te rog fa articol cu http://psaltirea.ro/files/contestatie.%2026.10.16%20.PDF
  este f. concisa si f lamuritoare

  „cei care slujesc Sfanta Taina a Cununiei necanonic intre ortodocsi si eretici, lucru
  pe care practic l-alr legalizat fara temei la Sinodul din Creta si care se regaseste
  deja in cartea „Slujba logodnei si cununiei” Editura Institutului Biblic si de
  Misiune Ortodox[ (Bucuresti – 2016) la pagina 147″ .

  Apreciat de 1 persoană

 2. octoviv said, on octombrie 27, 2016 at 1:23 pm

  Întrebări de om prost:
  1. De ce s-a săvîrșit Slujba de Priveghere în cinstea Sfântului Părinte Ierarh Nectarie de Eghina pe 24 octombrie???

  Pelerinajul continuă la Patriarhie. Slujba de Priveghere în cinstea Sf. Nectarie:
  http://basilica.ro/pelerinajul-la-patriarhi-continua-slujba-de-priveghere-este-oficiata-de-ps-varlaam-ploiesteanul/
  […]
  Pelerinajul continuă la Patriarhie. Slujba de Priveghere în cinstea Sf. Nectarie
  Publicat de Gheorghe Anghel 24.10.2016

  Pelerinajul continuă pe Dealul Patriarhiei. Numeroşi credincioşi aşteaptă la rând pentru a aduce cinstire sfintelor moaşte aşezate spre închinare în baldachinul de pe Colina Bucuriei. De asemenea, pelerinii prezenţi pe Dealul Patriarhiei participă la slujbele săvârşite în Catedrala Patriarhală. În data de 24 octombrie, începând cu ora 18:00, Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop vicar patriarhal, a oficiat Slujba Privegherii în cinstea Sfântului Ierarh Nectarie.

  Alături de ierarh a slujit un sobor de preoţi şi diaconi format din slujitorii Catedralei.

  În cuvântul său, Ierarhul a vorbit celor prezenţi despre viaţa şi personalitatea deosebită a Sfântului Ierarh Nectarie. Pe cât de săracă, din punct de vedere material, a fost familia Sfântului Ierarh Nectarie pe atât de bogată a fost din punct de vedere al vieţii duhovniceşti, a mărturisit Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul (ce mărturisitor mi-l scoate agenția de știri ‘basilisca’ pe ereziarhul Varlaam – nota mea) evidenţiind faptul că sfântul a primit o educaţie ortodoxă aleasă din partea părinţilor săi.

  Totodată, Preasfinţia Sa a precizat faptul că moaştele sfântului reprezintă o comoară nepreţuită pentru cei care trec pragul acestei catedrale.

  Privegherea din această seară este închinată Sfântului Ierarh Nectarie pentru că în catedrala noastră se păstrează această comoară nepreţuită – un fragment din moaştele Sfântului Ierarh Nectarie, atât de cinstit în întreaga lume creştină.

  De asemenea, în cuvântul său, Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul a evidenţiat faptul că Sfântul Nectarie a intrat în conştiinţa Bisericii Universale ca un mare vindecător de cancer, una dintre cele mai cumplite boli din timpurile noastre. Cei care se roagă cu credinţă Sfântului Ierarh Nectarie primesc izbăvire din această boală cumplită, a mai spus Preasfinţia Sa.

  Prezenţa moaştelor Sfântului Ierarh Nectarie reprezintă o mare bucurie şi mare alinare pentru cei care suferă de această boală cumplită. Avem numeroase mărturii, şi pe teritoriul ţării noastre, de la oameni suferinzi de această maladie cărora medicii nu le-au mai dat nicio şansă de supravieţuire; însă, aceştia s-au vindecat şi au trăit mulţi ani după ce l-au întâlnit pe Sfântul Nectarie în rugăciune. Sfântul Nectarie a intrat în conştiinţa Bisericii Universale ca un mare vindecător de cancer.

  Răspunsurile liturgice au fost oferite de membrii grupului psaltic Tronos, împărţit în două strane conduse de arhid. protopsalt Mihail Bucă şi de protopsaltul Gabriel Rădăşanu.
  […]

  Calendar ortodox – Octombrie:
  http://patriarhia.ro/calendar-ortodox-octombrie-195.html

  […]
  24 L Sf. Mare Mucenic Areta; Sf. Mc. Marcu, Sotirih și Valentin
  25 M Sf. Mc. Marcian și Martirie; Sf. Tavita
  […]

  Calendar ortodox – Noiembrie:
  http://patriarhia.ro/calendar-ortodox-noiembrie-194.html

  […]
  8 M †) Soborul Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil și al tuturor cereștilor puteri
  9 M Sf. Mc. Claudiu, Castor, Sempronian și Nicostrat; Sf. Mc. Onisifor și Porfirie; Sf. Cuv. Matrona; Sf. Ier. Nectarie de la Eghina
  […]

  2. Slujba de Priveghere în cinstea unui Sfânt nu se săvârșește în seara/noaptea dinaintea Praznicului Sfântului pentru care se săvîrșește slujba???

  _________________________________________________________________________________________

  Iertați-mă.

  Sfârșit și lui Dumnezeu, în Preasfânta Treime închinat: Tatălui Atotțiitorul și Fiului, Domnului Iisus Hristos Mântuitorul și Sfântului Duh Mângâietorul, slavă pentru tot și pentru toate!

  „Bine ești cuvântat Doamne, învață-ne îndreptările Tale.
  Bine ești cuvântat Stăpâne, înțelepțește-ne cu îndreptările Tale.
  Bine ești cuvântat Sfinte, luminează-ne cu îndreptările Tale.”

  Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria, ale Sfântului Părinte Cuvios Dimitrie Basarabov, ale Sfântului Părinte Ierarh Nectarie din Eghina, ale Sfântului Mare Mucenic Areta, ale Sfinților Mucenici Marcu, Sotirih și Valentin, ale Sfinților Mucenici Marcian și Martirie, ale Sfintei Tavita, ale Sfinților Arhangheli Mihail, Gavriil, Rafail, Uriil, Varahiil, Salatiil și Egudiil împreună cu ale tuturor Cereștilor Puteri, ale Sfinților Mucenici Claudiu, Castor, Sempronian și Nicostrat, ale Sfinților Mucenici Onisifor și Porfirie, ale Sfintei Cuvioasei Maici Matrona, ale Sfântului Sava cel Sfințit și ale tuturor Sfinților Tăi din Biserica Ta Biruitoare, cu Sfântă Crucea Ta, învață-ne, înțelepțește-ne, luminează-ne, întărește-ne ca să nu Te părăsim pe Tine și Sfânta Ta Biserică, iartă-ne pentru tot cât Te-am supărat și cât Te supărăm, apără-ne, păzește-ne, acoperă-ne cu acoperământul aripilor Tale, miluiește-ne și ne mântuiește și pe noi.

  Apreciază

  • el said, on octombrie 27, 2016 at 5:27 pm

   octoviv

   n-ar strica sa-i vindece Sf Nectarie si pe lepadatii astia INDRACITI de CANCERUL APOSTAZIEI lor,..
   iar daca NU VOR sa se vindece … SA LE DEA UN CANCER GALOPANT fiecaruia ca sa se curete Biserica de cadavre putrede si canceroase ca ei care STRICA si pe altii din jurul lor!

   Apreciază

   • octoviv said, on octombrie 27, 2016 at 5:54 pm

    Să-i vindece Sfântul Părinte Ierarh Nectarie de Eghina, să-i vindece de CANCERUL APOSTAZIEI lor, dacă și ei vor vrea să se vindece! Amin!

    Apreciază

   • Radu said, on octombrie 28, 2016 at 2:13 pm

    Nu le ura de rau ca se intoarce blestemul!
    Sa le dea minte si sa le deschida ochii sa se pocaiasca sa ii intoarca pe drumul cel bun.
    Sf Nectarie a facut multe minuni cu credinciosii din Grecia si nu numai.
    Un sfant relativ contemporan cu epoca noastra.

    http://sfantulnectarie.ro/HTML/BARA%20MENIURI/viata.html

    Apreciază

   • el said, on octombrie 28, 2016 at 10:46 pm

    Radu

    nici o grija ca NU se intoarce „blestemul” meu, ajunge unde trebuie negresit !
    astia NU CRAPA de moarte buna si pe ei NICI Sf Nectarie , NICI Hristos INSUSI NU POATE sa-i mai vindece vreodata, ca NU VOR si sunt TRADATORI ASUMAT si cu buna stiinta !

    Apreciază

 3. ultimate2050 said, on octombrie 27, 2016 at 2:45 pm

  Scandal gay la Patriarhie! Daniel, preafericit cu un homosexual la dreapta sa!
  Actualitate / 26 Oct 2016 / 23:59

  Preafericitul Daniel are mână bună la oameni. Recent, s-a afişat în public având la dreapta sa un personaj extrem de controversat, devenit celebru după ce s-a aflat faptul că organiza orgii gay la Patriarhie.
  „Persoana în cauză, victima a unor persoane interesate de câştig, a solicitat încă din luna august 2009 retragerea din rândul monahilor, solicitare care a fost atunci aprobată, în baza libertăţii de conştiinţă” – aşa suna un fragment dintr-un comunicat de presă emis de Patriarhia Română în urmă cu şapte ani, referitor la părintele Teoctist Nichitean, care a fost filmat în timp ce făcea sex cu un bărbat şi era supus la perversiuni de partenerul gay, chiar într-o chilie a Patriarhiei. Iar lumea a uitat toată povestea, având convingerea că înalţii prelaţi nu şi-ar permite să mintă şi că, într-adevăr, duhovnicul a fost trimis să defileze la Marşul Diversităţii, să fluture steagul ROGVAIV, nu să îi pupe enoriaşii mâna, ca pe moaşte.
  Reporterii SPYNEWS au descoperit, însă, că Teoctist Nichitean nu a fost niciodată dat afară. El a continuat să slujească în biserică şi doar a stat o perioadă „sub radar”, pentru a nu isca un nou scandal. Recent, însă, el a participat la o ceremonie religioasă condusă chiar de patriarhul Daniel, semn că Preafericitul nu este prea deranjat de faptul că tânărul cu alte orientări sexuale slujeşte sub aceeaşi cupolă cu el.

  Teoctist Nichitean a fost, în 2009, protagonistul unui scandal de proporţii, după ce au fost mediatizate filmări realizate în cuibuşorul lui de nebunii de pe Dealul Mitropoliei. Duhovnicul apărea făcând sex cu un bărbat, care a dezvăluit presei care erau fanteziile sexuale ale slujitorului Domnului şi cum organizau adevărate orgii în chilia acestuia.
  citeste si :

  Apreciază

  • octoviv said, on octombrie 27, 2016 at 5:56 pm

   CCR amână din nou decizia privind recunoașterea căsătoriilor homosexuale, pentru 29 noiembrie
   http://activenews.ro/stiri-justitie/CCR-amana-din-nou-decizia-privind-recunoasterea-casatoriilor-homosexuale-pentru-29-noiembrie-137703 ~ http://www.activenews.ro/stiri-justitie/CCR-amana-din-nou-decizia-privind-recunoasterea-casatoriilor-homosexuale-pentru-29-noiembrie-137703
   […]
   CCR amână din nou decizia privind recunoașterea căsătoriilor homosexuale, pentru 29 noiembrie

   DE ALEXANDRA RIZEA / ȘTIRI, JUSTIȚIE / Publicat: Joi, 27 octombrie 2016, 16:27 / Actualizat: Joi, 27 octombrie 2016, 17:20 / 0 comentarii

   Judecătorii Curții Constituționale au amânat din nou pronunțarea unei decizii privind excepția de neconstituționalitate prin care un cuplu homosexual căsătorit în Belgia cere recunoașterea acestei căsătorii și în România. De această dată, termenul fixat de CCR este 29 noiembrie (29 noiembrie ~ 29.11 ~ 11 11 – nota mea).

   Astăzi, la CCR a fost repus pe rol procesul prin care cuplul gay contestă articolul 277, alin. (2) și alin. (4) din Codul Civil, care se referă la interzicerea recunoașterii pe teritoriul României a căsătoriilor între persoane de același sex încheiate în afara granițelor, respectiv la libera circulație în cadrul Uniunii Europene.

   Cu această ocazie, asociația ACCEPT a solicitat CCR trimiterea unor întrebări preliminare de clarificare către Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) în analiza cazului Coman-Hamilton. CCR a decis amânarea deciziei referitoare la transmiterea acestor întrebări.

   Procesul de la CCR a început în data de 20 iulie 2016. Atunci, judecătorii au amânat luarea unei decizii pentru 20 septembrie.

   La 20 septembrie, președintele CCR, Valer Dorneanu, le-a declarat jurnaliștilor că se impune o „repunere pe rol” a excepției ridicate, adică o rechemare în fața instanței a părților din proces, deoarece judecătorii Curții au simțit „nevoia unei adânciri a cauzei”.

   Astăzi, după repunerea cazului pe rol, CCR a amânat pronunțarea deciziei cu încă o lună.
   […]

   ……..

   CCR amână, pentru 29 noiembrie, dezbaterile pe sesizarea referitoare la recunoașterea căsătoriilor dintre persoane de același sex:
   http://www.agerpres.ro/justitie/2016/10/27/ccr-amana-pentru-29-noiembrie-dezbaterile-pe-sesizarea-referitoare-la-recunoasterea-casatoriilor-dintre-persoane-de-acelasi-sex-16-29-30
   […]
   CCR amână, pentru 29 noiembrie, dezbaterile pe sesizarea referitoare la recunoașterea căsătoriilor dintre persoane de același sex

   joi, 27 Oct 2016, 16:29 • JUSTIŢIE
   3 afişări

   Curtea Constituțională a României (CCR) a amânat pentru 29 noiembrie (29 noiembrie ~ 29.11 ~ 11 11 – nota mea) dezbaterile asupra sesizării referitoare la recunoașterea căsătoriilor dintre persoane de același sex, dată la care va decide dacă va trimite Curții de Justiție a Uniunii Europene de la Luxemburg o serie de întrebări, a anunțat joi președintele CCR, Valer Dorneanu.

   „A trebuit să amânăm pentru că (…) părțile au depus o cerere prin care se solicită Curții de Justiție Europene câteva întrebări preliminare cu privire la poziția lor față de aceste aspecte. De asemenea, și acum unele părți au depus memorii suplimentare, ba chiar au cerut să analizăm mai cu atenție situația”, a precizat președintele CCR.

   Anterior, Iustina Ionescu, avocatul cuplului care dorește recunoașterea în România a căsătoriei între persoanele de același sex, anunțase că a solicitat CCR să adreseze două întrebări Curții de Justiție a Uniunii Europene de la Luxemburg pentru clarificarea termenului „soți”.

   „Prima (întrebare — n.r.) se referă la felul în care este înțeles termenul ‘soți’ în Directiva 38/2004. (…) Dacă directiva europeană înțelege ‘soți’ indiferent de orientarea sexuală. Adică și soții de același sex, căsătoriți într-un stat membru al UE, în condițiile în care statul gazdă, România, nu are legislație care să permită căsătoria între persoane de același sex”, a explicat Ionescu.

   Ea a precizat că a doua întrebare se referă la felul în care legislația europeană înțelege să trateze în mod egal cetățenii europeni, indiferent dacă este vorba despre un cetățean din Belgia sau un cetățean din România și familia sa.

   Iustina Ionescu a susținut că, potrivit răspunsului primit din partea Inspectoratului General pentru Imigrări, cei doi clienți ai săi sunt considerați soți și au drepturi conform directivei europene pentru primele trei luni cât stau în România, iar după aceea nu mai sunt subiecte de drept ale acestui act normativ.

   „Deci, pentru primele luni îi tratează ca soți, următoarele luni îi tratează ca nefiind membri de familie. Un lucru care ni se pare nouă, evident, un dublu standard, dar, în același timp, este nevoie, poate dacă și Curtea Constituțională va considera necesar, de o opinie a Curții de la Luxemburg, în spiritul colaborării dintre Curtea Europeană și Curțile naționale”, a adăugat avocatul.

   Ionescu a menționat că alte nouă Curți Constituționale din state membre UE au trimis astfel de întrebări la Curtea de la Luxemburg.

   Relu Adrian Coman, Robert Clabourn Hamilton și Asociația ACCEPT au ridicat o excepție de neconstituționalitate privind dispozițiile din Codul civil care nu recunosc căsătoriilor dintre persoane de același sex.

   Excepția de neconstituționalitate ridicată se referă la dispozițiile art. 277 alin. (2) și (4) din Codul civil.

   Art. 277 din Codul civil — Interzicerea sau echivalarea unor forme de conviețuire cu căsătoria — prevede la alin.(2): „Căsătoriile dintre persoane de același sex încheiate sau contractate în străinătate fie de cetățeni români, fie de cetățeni străini nu sunt recunoscute în România; iar la alin. (4) — Dispozițiile legale privind libera circulație pe teritoriul României a cetățenilor statelor membre ale Uniunii Europene și Spațiului Economic European rămân aplicabile”.

   Pe de altă parte, în luna mai, Coaliția pentru Familie a depus la Senat o propunere legislativă de revizuire a Constituției, care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat și o femeie, inițiativa fiind semnată de 3 milioane de cetățeni. După ce a fost înregistrată, propunerea a fost transmisă la CCR pentru verificarea respectării dispozițiilor constituționale.

   În luna iulie, CCR a constatat că această propunere legislativă cetățenească de revizuire a Constituției îndeplinește condițiile privind exercitarea inițiativei.

   Curtea indica, în motivarea deciziei, că prin înlocuirea sintagmei „între soți” cu sintagma „între un bărbat și o femeie” se realizează doar o precizare în privința exercitării dreptului fundamental la căsătorie.

   „Examinând redactarea art. 48 alin. (1) din Constituție, propusă de inițiatorii revizuirii, Curtea constată că aceasta nu este de natură să facă să dispară sau să înlăture, elimine ori anuleze instituția căsătoriei. De asemenea, toate garanțiile dreptului la căsătorie, astfel cum sunt consacrate în textul constituțional de referință, rămân neschimbate. Prin înlocuirea sintagmei ‘între soți’ cu sintagma ‘între un bărbat și o femeie’ se realizează doar o precizare în privința exercitării dreptului fundamental la căsătorie, în sensul stabilirii exprese a faptului că aceasta se încheie între parteneri de sex biologic diferit, acesta fiind, de altfel, chiar semnificația originară a textului”, se explica în motivare.

   Judecătorii CCR au apreciat că legiuitorul a pornit, în momentul adoptării Constituției, de la accepțiunea tradițională în privința căsătoriei, văzută ca uniunea între un bărbat și o femeie.

   Coaliția pentru Familie își explica demersul prin protejarea explicită a familiei și a drepturilor părinților.

   AGERPRES/(A — autor: Mihai Stoica, editor: Claudia Stănescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)
   […]
   _________________________________________________________________________________________

   https://saccsiv.wordpress.com/2016/10/21/klaus-johannis-ia-apararea-homosexualilor-dar-nu-i-pasa-ca-satanistii-stapani-ai-ucrainei-trimit-in-continuare-romani-sa-fie-macelariti-in-razboiul-contra-pro-rusilor/comment-page-1/#comment-329786

   https://saccsiv.wordpress.com/2016/10/22/lichidarea-oricarei-reactii-antiecumeniste/comment-page-1/#comment-329896

   Apreciază

   • Mihail said, on octombrie 27, 2016 at 10:08 pm

    daca ccr aproba casatoria poponarilor, toate cele 3 milioane de semnaturi pentru modficarea constitutiei referitor la familie – constituita dintr-un barbat si o femeie – se vor duce fix la gunoiul istoriei. Nu vor mai valora nimic. Atunci va incepe urgia. Atunci parintii vor trebui sa isi tina copiii in lesa daca mai vor sa ii scoata oameni normali. Sistemul ii va vana necontenit ca sa ii perverteasca.
    Dumnezeu sa ocroteasca toate familiile normale si sa dea intelepciune tuturor parintilor normali.

    Apreciază

 4. ultimate2050 said, on octombrie 27, 2016 at 5:17 pm

  Apreciază

 5. sv said, on octombrie 27, 2016 at 5:50 pm

  off topic:
  Turcii au pus gand rau Sf.Sofia!Sa-i scrie cineva lui Puie Monta care a dat „arkada$ului” ErDogitu’ pamant de moscheie si scoala ptr. teroristi in centru Bucurestilor:

  https://pjmedia.com/trending/2016/10/25/after-80-years-islamist-turkey-again-seizes-hagia-sophia-church-for-islam/

  Apreciază

  • Mary said, on octombrie 27, 2016 at 8:18 pm

   Am inteles din presa occidentala cum ca Erdogan ar da vina pe minoritatea ortodoxa din Turcia pentru puci. Multa minte nu are nici el. M-am mai uitat la niste telenovele turcesti pe postul lui Voiculescu „Happy Channel” si zau daca pe turci, si in media asa cum se prezinta, ii framanta moralitate, burka, Eva sub Adam etc. Un serial ” prizoniera dragostei” e despre o amanta si drama ei sa umble cu un barbat insurat cu copil. Halal.
   Turcii e varza in continuare imho.

   Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: