SACCSIV – blog ortodox

PROFETIILE spun clar ca SFANTUL MUNTE ATHOS va cadea. A CAZUT deja? Va incepe prin MANASTIREA VATOPED?

Posted in Uncategorized by saccsiv on august 6, 2016

Vatoped2

Foto: http://pelerinajesfantulmunteathos.ro/manastirea-vatopedu-din-sfantul-munte-athos/

In preambul, cititi va rog aceste articole de pe Astradrom:

Un ierarh roman critica pe cei ce au semnat documentele ecumeniste in Creta, in care PS Longhin se adreseaza Ierarhilor semnatari din Creta: “V-ați făcut vânzători de țară, de neam și de Dumnezeu!”.

De la Ferrara-Florenta (1438-1439) in Creta (2016) pe calea apostaziei, in care Părintele Eftimie Mitra explică de ce sinodul din Creta este unul tâlhăresc și propune sa ne rugam pentru indreptarea lucrurilor.

La Oradea preotii au fost mintiti de episcopul lor. Acesta spune bihorenilor ca documentele semnate in Creta nu au abateri de la invatatura Bisericii Ortodoxe.

Acum, sa ne amintim de profetiile despre Sfantul Munte Athos. De exemplu, Sfantul Nil Athonitul, traitor la Muntele Athos, prooroceste zile negre Sfantului Munte, anume pierderea protectiei Fecioarei Maria si ca mama antihristului va fi o preadesfranata: ”Când se va înmulţi farădelegea, se vor aduna toate prihănirile şi necuraţiile lumii şi se vor învistieri într-o necurată fiica a desfrânarii, care va fi locaş al preadesfrânării”. 

Pare incredibil pentru unii ca acest loc binecuvantat, care s-a aflat sub protectia Sfintei Fecioare timp de secole, va fi parasit de aceasta in cele din urma:

Ascultaţi, o, părinţi, iată că v-am spus propovăduirea lui Iona spre pildă, ca cel ce are urechi de auzit să audă şi să nu se întoarcă către altele, spre vătămarea sufletului său. Precum a desluşit acel filosof propovăduirea lui Iona, aşa şi eu vă spun: precum magnetul nu a lăsat fierul, la înălţime de patru vânturi lovindu-se, şi apoi din pricina ruginei l-a lăsat, şi iarăşi, după ce a fost curăţit, l-a ridicat magnetul; aşa este Doamna noastră, de Dumnezeu Născătoarea, Acoperământul binecredincioşilor, că a ţinut muntele acesta până în ziua de astăzi, precum magnetul pe fier. Şi dacă magnetul, fiind lucru neînsufleţit, are atâta putere, oare câtă putere şi tărie şi îndrăzneală are Doamna noastră de Dumnezeu Născătoarea? Singuri vedem cum ţine muntele acesta cu atotţiitoarea putere. Însă cum clatină vântul magnetul ca să lase fierul, aşa se ridică asupra acestui munte neamurile, şi în tot chipul umblă să-l răpească din mâinile Maicii Domnului, dar nu pot. În sfârşit se va lăsa din mâinile ei, nu din pricina slăbiciunii ei, nici din puterea neamurilor, ci numai pentru păcatele celor ce locuiesc într-însul; pentru că acestea s-au făcut ca o rugină înaintea Maicii Domnului. Că dacă veţi subţia gâtlejul vostru cu postul, ca pânza, şi veţi usca trupul vostru ca ţârul, dar între voi nu aveţi dragoste şi unire, cu curăţenia trupului vostru, nici un rod al dreptăţii nu aveţi”.

Cititi va rog mai multe la:

Pomenirea Sfantului Cuvios NIL ATHONITUL. Sa ne reamintim de extraordinarele sale PROFETII despre ANTIHRIST si MUNTELE ATHOS …

Cum de se va ajunge acolo? Probabil si asa:

FONDURILE EUROPENE vor distruge MUNTELE ATHOS?

Articolul zilei (10.09.2010): Detalii despre presiunile facute de cei au bagat bani grei in restaurarea manastirilor, pentru a fi acceptate femeile in Muntele Athos

Adica, la un moment dat, Muntele Athos nu doar ca nu va mai reprezenta varful de lance al ortodocsilor traditionalisti in lupta lor impotriva fortelor oculte ce pregatesc instaurarea ANTIHRISTULUI, dar chiar vor intoarce armele tocmai impotriva celor ramasi in tabara ortodocsilor traditionalisti. Si semne deja sunt.

Sa ne amintim de exemplu ca Manastirea Vatoped s-a dovedit inca de la inceput o activista pro cip. Si in gura acesteia se uita multi …

Printul Charles face parte din una dintre cele mai sinistre case regale din Europa, fiind cu trup si suflet angrenata in politicile ocultei mondiale:

Regalitatea Britanica Moderna: eugenisti, nazisti si neo-feudali

Iar acest print se tot duce la Manastirea Vatoped. Cu ani in urma, multi speram ca astfel poate se va trezi acest important membru al casei regale britanice si va veni la Ortodoxie. Dar daca e invers? Daca in loc de o influenta a Muntelui Athos spre printul Charles, vorbim de fapt despre o influenta nefasta a maleficei case regale spre Manastirea Vatoped?

Si nu lipsite de importanta, pentru a putea raspunde la intrebarea daca Manastirea Vatopedu a cazut, sunt si amanunte de genul:

O FI BINE? Manastirea Vatoped din Muntele Athos sponsorizeaza un album rock

Ca va cadea Muntele Athos, e indubitabil. Eu nu stiu sa spun insa daca aceasta cadere a inceput deja sau cand va incepe. Sunt insa sigur ca nu toti calugarii de acolo vor participa la ea.

Sa revenim acum la Marele Sinod. Multi calugari din Sfantul Munte Athos s-au exprimat deja foarte clar:

ROG RASPANDITI: Parinti din Sfantul Munte Athos despre „Sfantul” MARELE SINOD din 06.06.2016. Avertizeaza ca nu-l vor mai pomeni pe Patriarhul Constantinopolului

VIDEO. Gheron Sava Lavriotul: SINODUL DIN CRETA ESTE ERETIC / Un exemplu – ne baga ecumenismul in familie prin CASATORIILE MIXTE / Consiliul Mondial al Bisericilor trebuie ANATEMATIZAT / Si un MESAJ CATRE ROMANI – NU MAI MERGETI la bisericile unde Episcopii primesc acest Sinod

VIDEO. Parintele Iulian de la Prodromu: SA FIE RESPINS Sinodul din Creta

Dar asa multi cum sunt, ei reprezinta totusi o minoritate. Ce va zice Chinotita si majoritatea celorlalti? Aici e marele examen pe care Sfantul Munte Athos il are de trecut. Iar parerea mea e ca acest examen nu-l va trece …

De curand, cei mai eficienti intrusi din spatiul virtual public, anume administratorii blogului Cuvantul Ortodox (fost Razboi intru cuvant) au pornit un atac furibund impotriva Manastirii Oituz si a parintelui Ciprian Ioan Staicu:

Schema distrugerii rezistentei anti cip este folosita pentru a distruge si miscarea anti ecumenista: MISIUNEA SERPEASCA a blogului “CUVANTUL ORTODOX” / Ce spunea parintele JUSTIN PARVU? / NU PLECAM DIN BOR, ci NU MAI POMENIM IERARHII. Dar de cand?

La un moment dat zic ei in articolul ce l-am analizat la link-ul de mai sus:

“De ce nu exista rabdare pana cand isi exprima Chinotita pozitia? Adica Muntele Athos, nu cativa parinti care semneaza memorii facute de mireni din Romania pentru ca ei insisi isi recunosc nestiinta teologica (cazul e real).” 

Iar cand Pr. dr. Ciprian-Ioan Staicu le scrie la rubrica de comentarii cum ca:

Nu exista nici un ”caz” Oituz (într-un sens voit patologic, conform articolului de mai sus), ci este vorba de constiinta vie a membrilor Bisericii, lucru care lipseste pe la noi aproape cu desavarsire. Astea sunt roadele a 50 de ani de comunism si 27 de ani de ecumenism!
Daca ar fi un ”caz”, atunci scrisoarea athonita de înmcetare a pomenire a arhiereziarhului Bartolomeu ecumenistul, semnata de peste 55 de monahi aghioriti ce este? O sa facem ”caz” si de Athos? La părintele Gavriil – primul semnatar al ei – vin zilnic mai multi pelerini decat la absolut orice manastire din Athos (între 300-500), ca să audă CUVÂNTUL ADEVĂRULUI, nu baliverne popești sau arhierești ecumeniste, de care e plină lumea.
Intalnirea din Creta a fost MAREA APOSTAZIE de care vorbeau Sfintii din ultimele doua secole. Iar ”dragostea” ecumenista, manifestata inlauntrul Bisericii ca mârâială, amenințare, persiflare, șantaj, jignire, calomnie, înscenări etc arată că panoplia ecumenismului e purtată în spate de satana însuși, iar ortodocșii somnolenți și ”liniștiți”, neimplicați, nemărtusiritori, sunt din păcate sub copita lui.
Cinste ție, părinte Macarie, FERICIT ești că te-ai delimitat de erezie și eretici, că nu iei seama la popii simoniaci care au împânzit țara aceasta. Hristos să te bucure întru purtarea Crucii Sale!
Cu prietenie, pr. dr. Ciprian-Ioan Staicu
PS – semnez cu titlul de doctor nu din mândrie, ci pentru a mărturisi că a fi doctor în teologie ortodoxă nu înseamnă a fi ecumenist, cum e moda azi, desigur fără a generaliza. Cum îmi spunea un duhovnic de-al meu – părinte, vei da seama toată viața și î veșnicie dacă ai purtat cu cinste sau nu acest titlu de cinste.

Iata ce-i raspund cei de la Cuvantul Ortodox:

@Pr Ciprian:

Iubite parinte,

Un om cultivat ca dvs ar fi trebuit sa stie ca termenul de “caz” se foloseste tocmai pentru a trata neutru un fenomen sau un eveniment deosebit. Nu se foloseste in sens patologic decat daca in mod explicit este pusa o stampila de acest gen. Or noi am aratat clar ca tratam neutru problema, aratand FAPTELE: intreruperea pomenirii si reactia Arhiepiscopiei. Opinia noastra nu este in titlu, ci in “Nota noastra”. V-am fi recunoscatori ca, in numele omeniei, sa nu ne mai faceti procese de intentie si sa nu va mai rastiti la noi, fie si virtual, caci nu se cade si nu convingeti pe nimeni decat, eventual, ca va aflati intr-o stare mai entuziasta decat e …cazul. 

Apoi, sa stiti ca nu exista nicio scrisoare “athonita”Exista scrisoarea unor “athoniti”. haideti sa nu umblam cu doua masuri si sa scoatem ochii altora pentru cum folosesc cuvintele, iar noi insine sa le folosim inducand informatii neconfirmate, ca sa nu zicem false. Asadar: exista o scrisoare si o atitudine la care s-au raliat mai multi parinti athoniti, dar care NU reprezinta punctul de vedere al Sfintei Chinotite. Noi nu ne regasim si nu avem incredere in acea scrisoare, ci asteptam punctul de vedere al Sfintei Chinotite, sau macar al unei manastiri athonite. Altfel, argumentul fluxului de pelerini nu stiu daca e chiar un argument…

Poate ca intalnirea de la Creta a fost marea apostazie, nu stim, noi nu o vedem chiar asa, ci mult mai complicata. Insa pana una alta si inainte de asta, poate ar trebui sa lamurim si sa cerem lamuriri cu privire la statutul acesteia, pentru ca NU E CLAR DACA E SINOD SAU INTALNIRE OARECARE. Ceea ce inseamna ca inclusiv STATUTUL DOCUMENTELOR DIN CRETA e neclar. Ia sa cerem noi manastirilor din Romania sa condamne documentul ecumenist de la Creta, sa vedem, se va intampla ceva impotriva lor? Sau macar o manastire sa declare ca nu e de acord cu acel document si sa il declare neconform dogmei si ecleziologiei ortodoxe. Sau macar sa declare parintii si preotii care dau pe afara de curaj ca se raliaza pozitiei exprimate a episcopului Macarie. Dar nu, la noi nici macar nu exista acest gand! Nu, ne repezim iute si cu un mare curaj sa dam direct de pamant cu apostatii si sa cerem intreruperea pomenirii, sarind peste trepetele cerute nu doar de acrivie si de discernamant, dar si de decenta. Nu ne mai complicam cu lucruri grele care ne rapesc slava de marturisitori, cum ar fi sa ne sfatuim cu fratii, cu manastirile, cu ierarhii traditionalisti.

Faptul ca sunteti doctor de teologie nu va ajuta foarte mult, sa ne iertati. Un doctor in teologie ar fi facut nu articolase de infierare a intalnirii de la Creta pe care le poate scrie orice mirean fara studii superioare, cum se intampla (e plin netul de asa ceva), ci munca de documentare, de pilda, despre ce inseamna canonul invocat pentru intreruperea pomenirii, care-i deosebirea intre “drept” si “obligatie”, cum a fost aplicat acest canon in istoria Bisericii? Dar, poate, cerem prea mult, pana la urma specializarea dvs poate e cu totul alta decat cea de “canonist” si atunci titlul chiar nu e relevant in aceasta chestiune de fata.

Dupa cum am scris si in acea analiza a mea: asta-i serpeasca din aia, venita direct din fundul Iadului. Caci cei de la Cuvantul Ortodox (fost Razboi intru cuvant) stiu ca Chinotita aproape sigur nu va intrerupe pomenirea Patriarhului Bartolomeu. Iar ceilalti parinti, nu-i asa, nu sunt decat niste bieti aiuriti …

Si iata ca la nu multe zile, posteaza ei articolul Din partea Manastirii Vatoped. Despre cei care isi aroga titulatura de ”PARINTII DIN SFANTUL MUNTE” si despre asa-zisul vis cu SFANTUL PAISIE AGHIORITUL pe care-l citez integral:

Am primit pe e-mail din partea manastirii Vatoped:

Doamne ajută!

Într-un foarte scurt timp au ajuns la cunoștiința noastră o mulțime de poziții îngrijorătoare legate de Sinodul care a avut loc de curând în Creta, unele din aceste poziții fiind puse pe seama Sfântului Munte sau a sfinților legați de acesta.

Trebuie să facem foarte clar de la început că poziția oficială a Sfântului Munte Athos se manifestă numai prin comunicate oficiale pe canale oficiale a Sfintei Chinotite, în urma sinaxelor (consfătuirilor) acesteia. 

Ținem să facem această precizare pe care o socoteam evidentă, datorită faptului că face vâlvă zvonul conform căruia „Sfântul Munte nu primește Sinodul din Creta”. Această știre este falsă. Există într-adevăr în Sfântul Munte monahi singulari sau chiar mici grupuri nestatornice formate în general din monahi cu tendințe vădit anarhiste care din cauza acestor tendințe au plecat sau au fost expulzați de la așezămintele monahale unde sălășluiau (mănăstiri, schituri, chilii)Aceste elemente își arogă titulatura de „Părinții din Sfântul Munte” încercând astfel să ducă în înșelare sufletele nevinovate iubitoare de Hristos. Nu trebuie ascultați pentru că ascultarea acestora îi va vătăma și pe cei care pleacă urechea și pe monahii respectivi prin validarea drumului greșit pe care se află.

Poziția oficială a Sfântului Munte Athos în privința Sinodului din Creta rămâne, până la noi documente, documentul promulgat de Sfânta Chinotită înainte de lucrările sinodului în care expune amendamentele de rigoare relativ la documentele pregătitoare pentru lucrările sinodului.

Deci, până la noi documente, Sfântul Munte primește hotărârile sinodului, urmărind cu atenție și răspunzând în privat, încercând să diortosească cu dragoste și discreție anumite probleme legate de acest sinod începând de la procedurile de desfășurare și până la anumite puncte din hotărârile acestuia. Dacă va fi nevoie să răspundem public, o vom face.

Mult mai grav este însă lucrul că anumite puncte discutabile legate de acest sinod sunt folosite într-un mod cu totul și cu totul exagerat sau complet fals pentru a genera schisme, destabilizări și panică în Biserica lui Hristos. 

Suntem total împotriva acestor tendințe anarhice fără discernământ care nu își au locul nici ca mod și nici ca scop, având conștiința că cu ajutorul și darul Maicii Domnului și rugăciunile voastre Sfântul Munte nu suferă deocamdată de un entuziasm nelalocul lui în nicio direcție. De asemenea, poate că ar fi bine să precizăm cu smerenie că părinții din conducerea duhovnicească a Sfântului Munte au o imagine clară a situației atât din punct de vedere informațional cât și duhovnicesc.

În acest context, dorim să afirmăm sprijinul nostru duhovnicesc plin de dragoste, dar și de trezvie către toți întâi-stătătorii bisericilor ortodoxe și socotim total nepotrivit orice război anarhic dus împotriva persoanei acestora sau împotriva oricărei biserici locale. Sprijinim și încurajăm de asemenea orice dialog, orice critică constructivă făcută cu dragoste, în pace și bună cuviință venită din partea turmei de Dumnezeu iubitoare pe care o îndemnăm să-și ia în serios menirea de creștin, să se lupte pentru înduhovnicirea sa și se roage pentru înduhovnicirea și unitatea tuturor. Nu uitați că sunteți într-un război informațional feroce și cei care poartă acest război sunt în afara și împotriva Bisericii și nu într-insa.

Poate că ar fi bine să menționăm aici, ca smerit sfat duhovnicesc, că o critică, o judecată se vădește a fi de la Dumnezeu dacă:

  1. aceasta conține roadele Duhului Sfânt. Adică este făcută cu dragoste, bucurie, pace, îndelungă răbdare, bunătate, înfrânare și are un duh care face bine, nu un duh rău, amar, zdrobitor, violent.
  2. judecata, critica se adresează faptelor, cuvintelor, învățăturilor iar nu persoanelor. Nu putem judeca persoana, după cum ne învață toată tradiția Bisericii. Atacul la persoană nu este de la Dumnezeu, mai ales dacă este însoțit de osândiri și categorisiri ca „eretic” relativ la o persoană înainte ca acea persoană (învățătură) să fie condamnată în sinod. Omul lui Dumnezeu va căuta să nu se pomenească nume să nu vădească persoane în clipa în care judecă, în clipa în care critică o poziție. Omul este chipul lui Dumnezeu și nu poate fi judecat.
  3. Este făcută cu înțelepciune. O crititcă este de la Dumnezeu, izvorul a toată înțelepciunea, dacă este alcătuită temenic, documentat, după mult sfat cu alte persoane duhovnicești. O înșirurire de categorisiri la adresa unei persoane, eveniment sau învățături fără nici un fel de argumentație nu arată duhul lui Dumnezeu, dimpotrivă.

Faceți totul pentru a vă uni cu Hristos și între voi.

De asemenea, în același context am dori să semnalăm iubiților noștri  în Hristos cazul unui „vis” cu „Sfântul Paisie Aghioritul”, chiar dacă blogul care a originat articolul referitor la „vis” l-a șters.

Fraților, Biserica lui Hristos nu se ghidează după vise mai ales în cazul în care acestea apar din surse anonime pe internet și în care „Sfântul Paisie Aghioritul” îndeamnă „Cu toate forțele împotriva Sinodului tâlhăresc din Creta” (!). Datorită faptului că obștea noastră l-a cunoscut foarte îndeaproape pe o durată lungă de timp pe Sfântul Paisie în perioada când ne aflam la Cutlumuș, iar acesta la Panaguda dimpreună cu alți ucenici foarte apropiați ai Sfântului cu care avem relații duhovnicești foarte apropiate (vezihttp://asceticexperience.com/portfolio/feast-saint-paisios-held-disciples-photo-report/) putem da mărturie că această „vedenie” este lucrare diavolească. Nu-i dați crezare.

Iubiților, să fim copii cu păcatul nu cu mintea.

Cu mult drag în Hristos,

m.Th.

http://AsceticExperience.com

Comentariu saccsiv:

In rezumat, vorbim asadar despre:

Trebuie să facem foarte clar de la început că poziția oficială a Sfântului Munte Athos se manifestă numai prin comunicate oficiale pe canale oficiale a Sfintei Chinotite, în urma sinaxelor (consfătuirilor) acesteia. 

Ținem să facem această precizare pe care o socoteam evidentă, datorită faptului că face vâlvă zvonul conform căruia „Sfântul Munte nu primește Sinodul din Creta”. Această știre este falsă. Există într-adevăr în Sfântul Munte monahi singulari sau chiar mici grupuri nestatornice formate în general din monahi cu tendințe vădit anarhiste care din cauza acestor tendințe au plecat sau au fost expulzați de la așezămintele monahale unde sălășluiau (mănăstiri, schituri, chilii). Aceste elemente își arogă titulatura de „Părinții din Sfântul Munte” încercând astfel să ducă în înșelare sufletele nevinovate iubitoare de Hristos. Nu trebuie ascultați pentru că ascultarea acestora îi va vătăma și pe cei care pleacă urechea și pe monahii respectivi prin validarea drumului greșit pe care se află.

[…]

Sfântul Munte primește hotărârile sinodului

Scrisoarea de mai sus a starnit deja reactii.

Iata de exemplu ce putem citi la Opinii la: Manastirea Vatoped accepta documentele finale ale sinodului talharesc din Creta. de pe Astradrom:

Catre redactia ASTRADROM,

Ma numesc Mihai Marius Andronic, sunt profesor de religie, si impreuna cu un grup de teologi, clerici si profesori de religie din Romania, saptamanile trecute, am vizitat Sfantul Munte Athos. Cu acest prilej am discutat cu mai multi monahi si duhovnici subiectul fierbinte al sinodului din Creta. Vazand pe blogul dumneavoastra articolul cu titlul “Manastirea Vatoped despre Vedenia Sfantului Paisie si documentele din Creta”, postat in data de 5 august 2016, as veni cu cateva obiectii:

Am citit si noi scrisoarea semnata de “monahul Th”, care pretinde a fi de la Vatoped. O scrisoare cu foarte multa „autoritate”, o autoritate egala cu  autoritatea „minunii” cu Sfantul Paisie.

Aceasta scrisoare, care nu are nici antetul manastirii Vatoped, si nici nu e semnata de Staretul Efrem si de Gherondia (conducerea) Manastirii Vatoped, e posibil sa fie scrisa de un “monah” vatopedin, din proprie initiativa si ravna. Ne bucuram ca exista monahi cu ravna… dar tinem ca ravna sa fie cu discernamant.

Chiar scrisorica spune ca Sfantul Munte se exprima prin comunicate oficiale a Sfintei Chinotite in urma sinaxelor acesteia. Deci aceasta scrisoare nu este o scrisoare oficiala, pentru ca nu are aprobarea nici a Sfintei Chinotite, nici a Manastirii Vatoped, care scrie intotdeauna in limba greaca, cu antet si semnatura Staretului.

Ne spune aceasta scrisoare ca „Sfantul Munte nu sufera deocamdata de un entuziasm nelalocul lui in nici o directie” … se mai spune ca Sfantul Munte are o imagine clara din punct de vedere informational si duhovnicesc…

Se mai spune in scrisoare urmatorul lucru: „Poziția oficială a Sfântului Munte Athos în privința Sinodului din Creta rămâne, până la noi documente, documentul promulgat de Sfânta Chinotită înainte de lucrările sinodului în care expune amendamentele de rigoare relativ la documentele pregătitoare pentru lucrările sinodului. 

In privinta acestui fapt exista dubii serioase, deoarece Sfantul Munte este parte din Biserica Ortodoxa sub jurisdictia Patriarhiei Ecumenice, nu este o Biserica Ortodoxa Locala in sine si nu are un Sinod al Muntelui Athos. Muntele Athos si-a trimis reprezentant la Sinodul din Creta (monah de la Manastirea Stavronikita) si nu exista nici un semn cum ca acest reprezentant sau Sfanta Chinotita respinge acest sinod ca fiind unul talharesc si eretic.

Episcopul Sfantului Munte este Patriarhul Bartolomeu, promotorul asa zisului Sinod din Creta. Prin faptul ca Sfantul Munte nu si-a formulat o pozitie de condamnare si de incetare a pomenirii sus numitului Episcop, intelegem ca accepta noua situatie, adica aproba cele ce s-au stabilit in Creta.

Lucrul acesta se vede si din faptul ca monahii care s-au ridicat sporadic impotriva Sinodului din Creta sunt pedepsiti. Gheron Sava a fost judecat in lipsa si a fost dat afara din Gherondia Manastirii Marea lavra, acelasi lucru a patit si monahul Heruvim, caruia i s-a cerut ca in termen de o luna sa paraseasca manastirea Marea Lavra.

Manastirea Hilandar a dat afara 4 monahi care au declarat ca resping Sinodul din Creta si nu accepta sa mai participe la Sfintele Slujbe unde este pomenit Patriarhul Bartolomeu.

Si exemplele continua.

Deci este clar pentru toata lumea faptul ca Muntele Athos nu are o pozitie solida, ferma, ci se joaca persecutand monahii care s-ar opune in vreun fel, bineinteles, la fel ca si pe timpul Patriarhului Ioanis Vekos, sunt condamnati pentru revolta, ruperea unitatii Bisericii si schisma…

Am mers in Sfantul Munte si am luat pulsul, am stat de vorba cu monahi si stareti de la toate manastirile si pot spune ca exista trei cateogrii de monahi in Sfantul Munte in legatura cu Sindoul din Creta:

1.Cei care sunt constienti ca Sindoul e eretic, ca trebuie sa marturisreasca si sa rupa pomenirea episcopului eretic.

2.Cei care sunt constienti ca Sinodul e eretic, dar pentru ca au investit foarte multi bani in ziduri si constructii de chilii si munca si sudoare a fruntii si bani de la diferite guverne si donatori, nu vor sa se manifeste, pentru ca sa nu fie dati afara din Athos si sa-si piarda bunurile materiale…

3.Cei care considera ca Sindoul din Creta este bun si ca trebuie urmat. Trebuie sa spun ca in prima categorie sunt 5 la suta, in ultima categorie sunt 5 la suta si in categoria a doua sunt 90 la suta…

Pe langa cele prezentate mai sus amintim ca multi dintre monahii athoniti se tem de persecutiile ce vor urma in cazul unei eventuale opozitii fata de sinodul din Creta. Patriarhul Bartolomeu, in calitate de Episcop al Sfantului Munte ar putea sa faca uz oricand de aplicarea articolului 22 din documentul “Relatiile Bisericii Ortodoxe cu ansamblul lumii crestine” al sinodului din Creta, prin care se mentioneaza ca cei ce vor avea alte pareri decat ale patriarhilor sa fie sanctionati, indiferent daca opiniile acestora coincid sau nu cu invatatura Bisericii Ortodoxe stabilita la cele sapte Sinoade Ecumenice. Se stie ca presiuni s-au facut si asupra unor ierarhi participanti la sinod care au refuzat sa semneze documentele finale.

Nota redactiei:

Mentionam ca articolul la care faceti referire a fost preluat de pe un alt blog. L-am preluat pentru ca arata un punct de vedere asupra subiectului, asemenea cum opinia dumneavoastra, pe care ne-ati trimis-o promt pe adresa electronica a redactiei, reprezinta un alt punct de vedere.

 

59 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Exacustodian said, on august 6, 2016 at 2:31 pm

    Muntele Athos nu va rămâne mereu ceea ce ştim noi că este. Şi aici, monahii îşi vor „revizui atitudinea”, venind în întâmpinarea şi în sprijinul valorilor europene. Nu pare că mai e mult, până când şi pe-aici vor umbla turiste cu decolteuri largi să facă selfi-uri pt. contul lor de facebook. Iar Grecia ca ţară, va fi mângâiată pe cap, aşa cum e mângâiată o potaie pt. supunere.
    Da, e trist, când locuri deosebite, ce au o încărcătură spirituală, secătuiesc. Însă nu trebuie să ne agăţăm de locuri. Urâciunea pustiirii oricum vine. Să nu uităm ce a zis Dumnezeu saarinencei, că Tatăl vrea închinători în duh şi adevăr. Dacă va cădea Athosul, nu înseamnă că a dispărut ortodoxia de pe pământ. Trebuie să ştim cum să ne raportăm le evenimentele ce au fost profeţite de diferiţi sfinţi, că de avut loc oricum vor avea. Mi se pare puţin deplasat să ne rugăm pt. amânarea veniri antihristului, ci zic eu, din câte am înţeles de la sf. părinţi, că trebuie să avem răbdare să înfruntăm cele ce se vor petrece. Nu vine azi, nu vine mâine, odată şi odată tot trebuie să se îndeplinească profeţiile. Când Petru îi cerea lui Hristos să nu meargă la Ierusalim să se răstignească, Hristos l-a numit „satano”. Deci, îmlinirea profeţiilor, e o dovadî că sfinţii n-au minţit. Să ne rugăm, nu pt. amânare, ci pt. a căpăta înţelepciunea şi răbdarea celor ce ne-au profeţit cele ce urmează să se întâmple. Indiferent ce mănăstire pică sau ce ierarh cade, trebuie să luăm aminte la noi înşine, pt. că atunci când vom muri, vom sta faţă în faţă cu o singură persoană – cu Hristos!

    Apreciat de 1 persoană

    • emilia said, on august 6, 2016 at 9:28 pm

      @Exacustodian: Sigur, in toate se face voia Domnului. Eu totusi sint de parere ca nu putem sta cu miinile in sin fara a lua o atitudine si sa lasam pro-ecumenistii sa ne distruga. Macar ca ne stringem in jurul Parintilor care se opun ecumenismului. Sa ne ajute Dummezeu sa ii gasim unde sint.

      Apreciat de 2 persoane

      • baltag66 said, on martie 1, 2017 at 12:49 pm

        Se simte că lucrurile merg cu spatele. Devierea de la canoane spune totul. Cei care au deviat de la Sfintele Canoane le strigă celor care le fac observații că vor să facă schismă. Cine de fapt a făcut schisma? Grâul se va separa de neghină, și din păcate a mai rămas puțin grâu bun în Sfântul Munte Athos. Cel ce vă spune acestea este un grâu la fel cu Părintele Iulian care ne sfătuiește să nu recunoaștem Sinodul din Creta. Inovatorii sau moderniștii în materie de canoane ortodoxe nu văd că acest Sinod din Creta este de fapt începutul, la vedere de data aceasta, procesului de separare a oilor de capre, ca să folosim și alt exemplu. Să ne lumineze Domnul pe toți ! Athosul nu va cădea din pricina celor puțini la număr precum Părintele Iulian. Aceștia puțini, probabil că vor fi izgoniți. Athosul va cădea din cauza deraierii de la dogma ortodoxă stabilită odată pentru totdeauna de către Sfinții Părinți. Și moderniștii sau inovatorii dogmelor sau a iubirii celei mai presus de cea hristică, vor trebui să dea socoteală pe veci de faptele lor. Iubirea lor trebuie să fie una privind salvarea sufletului și nicidecum una lumească așa cum este arătată a fi azi, după Sinodul din Creta.
        Domul să ne lumineze pe toți !

        Apreciază

  2. mihai said, on august 6, 2016 at 2:33 pm

    pai daca este sub jurisdictia lui bartolomeu este clar, mai grav este ca au patruns si niste cai troieni acolo care distruge din interior, este similar cu ce se intampla cu manastirile depe valea oltului, pacat de sangele varsat si intr-o parte si in cealalta

    Apreciat de 1 persoană

  3. mihai said, on august 6, 2016 at 2:35 pm

    a si am uitat sa zic, vizita lui vladimir putin acolo este una cu semnul intrebarii

    Apreciază

  4. Exacustodian said, on august 6, 2016 at 2:35 pm

    „Orice om care a primit putere de discernământ de la Dumnezeu, dar urmează unui păstor neexperimentat și primește ca adevărată o opinie mincinoasă, va fi pedepsit”. (Sfântul Ignatie Teoforul adică purtătorul de Dumnezeu – Epistola către efeseni)

    Apreciază

  5. Daniel Focsa said, on august 6, 2016 at 3:03 pm

    Ecumenismul este o erezie si sinodul din Creta este dupa toate aparentele unul talharesc. Asta este opinia mea. Nu am pregatire teologica, sunt istoric, dar ca crestin ortodox cred ca am datoria sa nu tac in aceasta privinta. Este foarte clara pozitia PS Longhin de Banceni, care afirma cele de mai sus si prefer sa il ascult pe el decat pe un oarecare „m.Th.” care semneaza acea scrisoare prezentata ca fiind din partea Manastirii Vatopedi. Este foarte trist sa vad cum cele mai multe manastiri tac, sustinand tacit pozitia ecumenista a celor mari. Sa dea Domnul ca Sf Munte sa nu cada inca si sa ramana un reper asa cum a fost mereu.
    Asa cum spunea un comentator mai sus, sa nu ne legam de locuri, oricat de dragi ne-ar fi.
    Sa miluiasca Dumnezeu Biserica Sa !

    Apreciat de 1 persoană

  6. Claudiu said, on august 6, 2016 at 3:38 pm

    Off topic: De la un parinte din muntele Athos..se vorbeste ca grecii ar vrea sa faca un Sinod ( cu adevarat un Sinod ) care sa-l anathemizeze pe cel din Creta! Voi ce stiti, ati auzit si voi ceva?..

    Apreciat de 1 persoană

  7. Augustin-de-Florina said, on august 6, 2016 at 3:57 pm

    Eu simt ca nu vom mai recunoaste Athosul dupa 2020, si nici chiar omenirea intreaga…

    Apreciat de 1 persoană

  8. bogdan said, on august 6, 2016 at 4:24 pm

    Apreciat de 1 persoană

    • Raluca said, on august 6, 2016 at 8:04 pm

      A se vedea dacă și anul acesta pe 19 august se va produce minunea pogorârii norului pe Muntele Tabor.

      Apreciază

    • Mihail said, on august 8, 2016 at 11:26 am

      saccsiv
      am scris aici un comentariu care inca nu a aparut!!!

      Apreciază

      • saccsiv said, on august 8, 2016 at 11:30 am

        Mihail

        Cel cu numarul de telefon?

        Eu zic ca nu e bine sa ti-l faci public, caci acest blog nu e citit doar de prieteni.

        Apreciază

      • Mihail said, on august 8, 2016 at 9:44 pm

        sacciv
        nu cel cu nr de tel !este vorba de cel legat de schimbarea la fata!
        nr de tel e cel de rezerva si e aproape tot timpul inchis!

        Apreciază

  9. ilioara said, on august 6, 2016 at 4:30 pm

    Noutati de la cineva care a fost la Lacul Frumos. Monahii sunt inca acolo. Le-au dat ultimatum pana luni.Parintele staret e indurerat dar hotarat a vorbit si in predica si in particular a zis ca biserica (noi) este sub semnatura care s-a dat la creta deci nu mai este cale de mijloc ori alba ori neagra. CINE NU SE DEZICE ESTE CU EI. A mai zis ca trebuia demult intrerupta pomenirea. A zis multe a vorbit si cu cineva de la un blog probabil o sa si transmita ceva. Ar fi bn sa mearga care poate luni acolo sa-i sustina zic eu. Dumnezeu sa-i pazeasca ca pe lumina ochilor!!!!!!

    Apreciat de 1 persoană

    • el said, on august 6, 2016 at 6:40 pm

      ilioara

      ” A mai zis ca trebuia demult intrerupta pomenirea.”_____ ADEVARAT !

      Si TOCMAI PT. CA NU s-a intrerupt pomenirea ERETCILOR cand trebuia a devenit acum atat de GREU!
      RAUL trebuie taiat din radacina, de mic, cat e inca buruiana slaba, nu tratta cu SLABICIUNE , ca atunci cand se face COPAC PUTERNIC NU mai poate fi dezradacinat, ci DEZRADACINEAZA el din Credinta/Cartea Vietii pe altii, incat PUTINI mai scapa neafectati de puterea lui !

      iata TRAGE CONSECINTELE acestui MARE RAU ! ca NU s-a rupt comuniunea cu ERETICII MAI DEMULT !

      Dumnezeu sa aibe grija de acesti parinti !

      jivina marsava si vanduta varsanufie a fost SFATUITA de diavoli sa NU mearga azi/duminica cad vine MULTA lume ca sa-si faca numarul sau CRIMINAL, ….va veni cand nu mai e nimeni sa vada mrasavia lui si sa apere parinti , ca un HOT si ca un TALHAR pe furis sa taie si sa spanzure , ca un TALHAR in Biserica ce se afla !

      Apreciat de 2 persoane

      • ilioara said, on august 6, 2016 at 10:08 pm

        Acelasi lucru am inteles si eu frate el ca „in materie de ortodoxie nu exista compromis”(sf Marcu al Efesului) si orice compromis oricat de mic …..distruge dar cine sa priceapa…… Stai linistit ca am inteles ca nici azi nu a fost mare prezenta acolo mai mare rusinea….asa ca…Dumnezeu cu mila, oricum ei sunt pregatiti pt orice …….Ma bucur insa ca s-a terminat odata pt totdeauna cu plecaciunile astea gretoase in fata preotilor care tac, mama ca preotul meu e desavarsit ca sa vezi si sa nu crezi si cand colo…..deci stiu preot pe langa bv care stange la hram mii de credinciosi si are binefacatori oameni cu firme de renume…deci omul ala ridica brasovul in picioare daca voia….le e frica sa nu ramana fara paine ca daca sunt cu Hristos e o problema o bucata de paine…macar sa moara de foame……le e frica de prigoana asta este dar sa stie cui slujesc.

        Apreciat de 2 persoane

      • ilioara said, on august 6, 2016 at 10:29 pm

        cat despre eroul Teodot sa-i spuna si lui cineva ca cetatea a fost cucerita, pazeste gardurile altora……..

        Apreciat de 2 persoane

  10. emanuel1979 said, on august 6, 2016 at 5:13 pm

    Banul distruge monahismul, iar erezia ortodoxia.
    Cred ca Bartolomeu are destula putere sa prigoneasca pe cei 5% traditionalisti, prin intermediul celor 5% eretici, si prin cei 90% aserviti banilor. Ce mare diferenta este ca un monah sa creada intr-o erezie, sau sa se inchine la bani in locul lui Hristos ?

    Apreciază

  11. Andrei Creacico said, on august 6, 2016 at 5:22 pm

    La sfârşitul anilor ’60 au trecut în nepomenire doar 8 mănăstiri din 20 (din cauza „ridicării anatemelor”) dintre care 7 au revenit la scurt timp unde erau fără să se fi întâmplat ceva.
    Deja atunci lucrurile erau destul de urâte, cred că astăzi nu ne putem aştepta nici măcar la reacţia care a avut loc atunci.

    Apreciază

    • el said, on august 7, 2016 at 4:59 am

      iulian

      ai citit pana la sfarsit articolasul ?:

      „Sursa: AsceticExperience.com via cuvantul-ortodox.ro” !!

      ASTA e SURSA lui….. adica cacat cu perje, hartie igienica
      daca asta e pt tine „punct de vedere oficial” ….. sfantul Munte a ajuns o agentie de stiri de ziar gen „evenimentul zilei ” raspandeste bombe à la andreea esca.

      sa-i fie RUSINE Parintelui Stefan care IMBROBODIT de CURVELE de la Cuvantul KAKAODOX si legiunile de popi apostati care stau in spatele lor , A DECAZUT INTR-ATAT cat sa preia MNCIUNILE mirenilor securisti si sa SUSTINA INDIRECT EREZIA ecumenista !

      SA-L CERTE Sf Paisie Aghioritul a carui Biserica o construieste …. iata DEGEABA, daca a ajuns atat de ORB si RATACIT de ecumenisti la minte!

      dar e si in Athos aceeasi boala/PATIMA a …ridicarii de ziduri, ZIDARIA la CARAMIZILE lui Faraon…. si MULTI aratand mandri la zidarie au FACUT RABAT la Dreapta Credinta si au imbratisat ratacirea confortabila, parandu-le ca sunt „DREPTI ” !….

      sa nu credeti ca danutz ciobotea a inventat teriorismul si dicatatura episcopala, NUUU, bartolomeu a aplicat-o DEMULT in Athos( iar kirill si alexei la ei pe tarla) …cu MULT SUCCES.
      iar PRIMII care au pupat papucul sultanesc de istanbul al lui bartolomica FARA FRICA( de Dumnezeu) …au fost ghici cine : VATOPEDINII ! exemplar ! manastire „aristocratica” …

      au rezsitat SINGURI Esfigmenitii !

      Apreciază

    • el said, on august 7, 2016 at 5:02 am

      iulian

      MDA !… TRIST ! se confirma inca odata ….

      romanii si Teologia…. o combinatie IMPOSIBILA !

      …. cu RARISIME exceptii in Istoria Ortodoxiei( Sf Calinic de la Cernica, Vasile de la Poiana Marului, Ioan Iacob Hozevitul…) , restul ….MACULATURA draceasca !

      Apreciat de 1 persoană

  12. mihai said, on august 6, 2016 at 6:44 pm

    b.o.ru na semnat nimic in creta si nici na fost pe acolo dar ia priviti ce a semnat si pe unde au semnat
    https://ganduridinortodoxie.wordpress.com/2016/08/06ierarhii-au-semnat-dezvoltarea-fructuoasa-a-relatiilor-dintre-biserica-romano-papistasa-si-biserica-ortodoxa-rusa/

    Apreciază

    • el said, on august 6, 2016 at 7:12 pm

      mihai

      BORu NU a participat/semnat din motive …de sobornicitate ( a se citi LUPTA PE CIOLAN ) . ceea ce NU e motivatia reala, ´NU TREBUIA mers la Sinod din motive ca e ERETIC ! ori ei asta NU au spus

      deci desi NU au fost acolo SUNT DE UN CUGET cu ei ! si NU de azi de ieri!

      Sinodul din creta NIMIC NOU nu aduce, el doar CONSFINTESTE INCAODATA EREZIILE lor cele vechi !

      asa ca BORu DEGEABA se preface „fecioara” , „nici usturoi n-am mancat nici gura nu-mi miroase”…. ca sunt CURVE BATRANE si versate !
      acolo PRIGOANA e VECHE, au prigonit ei Stareti MARI recenti si ucenicii lor si asta NU doar de ieri de azi, ( vezi Par Vasile Novikov, ucenicii Staretilor din „sarea pamantlui” dintre care MULTI preoti sunt caterisiti,etc) ..

      dar in numele BORu ne trancaneste „cinefil” despre ortodoxia Sfintilor , stand confortabil in belsug si indestulare, tuns, frezat si barbierit ca un fante de Holywood …in filmele „misionare” ale lui Tihon Sevkunov(fost cinematgrafic, betiv) Miitropolitul Ilarion Alfeiev responsabilul cu Relatii externe al Patriarhiei Ruse…

      pe episcopul Diomid l-au caterist, parinti din Optina au alungat….si mai bine sa TAC asupa MULTIMII de SILNICII facute DREPTCREDINCIOSILOR rusi de acolitii lui Kirill ucenicul IUBIT UNICUL UCENIC IUBIT al lui Nicodim Rokotov ( episcop de Leningard, recrutat de KGB de la 18 ani si cu grad MARE in servicii, APRIG FILOpapistats …cel de NEvrednica pomenire si MORT cu moarte de OCARA la Roma OTRAVIT la picioarele papei dupa ce a baut cafeaua otravita destinata papei …)

      Apreciat de 1 persoană

    • emilia said, on august 6, 2016 at 9:35 pm

      http://www.petitieonline.com/signatures/solidari_cu_monahii_de_la_mn_lacul_frumos_judeul_valcea/start/230

      Am gasit un link unde se string semnaturi in semn de solidaritate. Doamne ajuta!

      Apreciază

    • Riko said, on august 7, 2016 at 12:25 am

      Pai ce-i asta: E cat se poate de evident ce pun la cale. Imediat dupa intalnirea asta au aparut reactii in toata lumea despe unirea Ortodoxiei cu catolicii si foarte multe campanii de promovare, inclusiv in Romania.

      Apreciază

  13. sherlock_holmes said, on august 6, 2016 at 7:24 pm

    Nu a cazut,nici gind,parerea mea.Semnul vizibil al parasirii protectiei Maicii Domnului va fi intrarea femeilor in muntele Athos si plecarea pe mare a icoanei Portaritei.

    ” Ce se va intampla daca „avaton-ul” se va desfiinta ?

    Parintii din Sfantul Munte, spun intr-un glas: „Daca femeile intra aici, vine sfarsitul lumii. Asa ne-au invatat batranii nostri, asa au profetit sfintii nostri, care erau facatori de minuni, cuviosi, asceti sau nebuni pentru Hristos.” Acest lucru este marturisit de toti parintii athoniti contemporani.

    http://www.crestinortodox.ro/icoane-facatoare-minuni/icoana-maicii-domnului-la-manastirea-iviron-portarita-119968.html

    Apreciază

  14. acelas said, on august 6, 2016 at 7:43 pm

    un fel de talmes-balmes

    http://www.activenews.ro/stiri-social/Participarea-Bisericii-Ortodoxe-Romane-la-funeraliile-regale-ale-Reginei-Ana-a-Romaniei.-Va-avea-loc-o-slujba-ortodoxa-dar-si-una-catolica-135597

    asa se intampla cand s-a pornit prost si prin compromis de la inceput, odata cu oficierea cununiei religioasa ortodoxe fara botezare ortodoxa

    cert este ca slujba inmormantarii va fi oficiata ortodox, desi ea a fost catolica. De ce? Ca asa a ordonat casa regala. Zis si facut. S-au facut praf intr-o clipita ierarhii, preotii, canoanele si toata istoria si mucenicia de 2000 de ani.

    altfel, faraonica si treaba cu clopotele si atata amar de zile pana la inmormantare.. Daca nici sfintii lui Dumnezeu nu se lasa atat, decat cat e lasat de canoane, atunci ..?

    .

    Apreciază

  15. Cristiana said, on august 6, 2016 at 7:47 pm

    saccsiv
    Am trimis un e-mail

    Apreciază

  16. Raluca said, on august 6, 2016 at 8:00 pm

    Nu știam că Patriarhul Bartolomeu I al Costantinopolului este ierarhul Sf. Munte Athos. Nu vedeam nici o legătură cu Athosul. Dacă e așa, atunci să ne luăm adio de la vreo poziție oficială a Sf. Munte în privința sinodului din Creta. Și chiar dacă v-a exista vreuna, aceasta va fi una favorabilă sinodului cretan. Bartolomeu I este patriarh încă din 1991, și în această lungă perioadă a avut o prolifică activitate ecumenistă, pupându-se, îmbrățișându-se și având relații din ce în ce mai strânse cu toți ereticii și nu numai. Sf. Munte n-a văzut nimic? De ce nu a fost înlăturat după prima abatere? De ce i s-a permis să facă tot ce a făcut? Cine sunt responsabilii? Se pare că viețuirea la Istanbul în inima islamului nu priește deloc pariarhilor de acolo, a se vedea și cazul Partiarhului Athenagoras. Islamul își întinde tentculele până unde poate și face cât de multe victime poate.

    Apreciat de 1 persoană

    • saccsiv said, on august 6, 2016 at 8:49 pm

      Raluca

      Nu de la islam au cazut ei.

      La „Nasul” (B1TV), MASONII se lauda ca PATRIARHUL ECUMENIC ATHENAGORAS (cel ce a ridicat anatema de la 1054) a avut GRADUL 33 … (adica se inchina lui LUCIFER)

      https://saccsiv.wordpress.com/2009/10/05/la-%E2%80%9Enasul%E2%80%9D-b1tv-masonii-se-lauda-ca-patriarhul-ecumenic-athenagoras-cel-ce-a-ridicat-anatema-de-la-1054-a-avut-gradul-33-adica-se-inchina-lui-lucifer/

      Apreciază

      • Raluca said, on august 6, 2016 at 11:22 pm

        Cred că este un cumul de factori toxici care au contribuit la ”formarea” ecumenistă a patriarhului Bartolomeu. În această situație nu cumva Mânăstirea Esfigmenu a fost SINGURA care făcut ceea ce trebuia, și anume întreruperea pomenirii unui Patriarh foarte ecumenist, și tocmai de aceea a avut de suferit atâtea prigoane din partea ”fraților” ortodocși?

        Apreciază

      • Ioan said, on august 7, 2016 at 12:19 am

        Singura manastire in care am gasit vietuitori deosebiti atunci cand am vizitat Sfantul Munte a fost Manastirea Esfigmenu. Acolo se simtea ceva deosebit, monahii erau mai calzi. Si parintii din Schitul Prodromu mi-au placut.

        Aceasta este parerea mea.

        Apreciază

    • mihai said, on august 6, 2016 at 9:05 pm

      Raluca, la prima vedere asa pare si asa si este insa motivul este unirea tuturor religiilor si sectelor, adica aducerea lor la un numitor comun, pai da uitete tu la kaka francisc ca de la o vreme incoace nu mai poate de focul islamului, ca sa dau numai catea exemple cum ar fi: spalarea picioarelor al lor si la hindusi aciuati pe linga roma, vizita in lesbos al trioului celebru, la turneul pe care la avut in polonia acu recent cerindule polonezilor ca sai primeasca fara nr si nu in ultimul rind multe succese delegatiilor participante din tari islamice la j.o de la rio de janeiro, ce vrei mai mult de atit, si ma mai uitam acum ca urmeaza o circoteca la curtea de arges unde va fi inmormantata coana ana zis si regina romaniei, sant curios care va fi reactia mirenilor, preotilor si monahilor din jud arges si imprejurimi vizavi de batjocura asta,

      Apreciat de 1 persoană

    • baltag66 said, on martie 1, 2017 at 2:57 pm

      Legăturile cu ereticii sunt afișate chiar de Bartolomeu. Cei 90% dintre monahii Sfântului Munte Athos, procent luat din articolul prezentat mai sus, nu văd aceste lucruri? De ce continuă să-l susțină pe Bartolomeu când hotărârile adoptate în Creta nu mai sunt pur ortodoxe, ci amestecate cu nuanțe eretice. Sau poate că dragostea de azi a reprezentanților Ortodoxiei este mai mare decât a Sfinților Părinți din vechime? Părerea mea este că toți acești 90% dintre monahii pro-Creta, nu vor decât să-și păstreze decât locurile lor în Athos și nicidecum dreapta credință ortodoxă. Numai că procedând așa vor pierde totul, în cazul în care nu-și vor reveni la simțirile cele bune. Este TESTUL pe care l-a îngăduit Hristos pentru toată lumea, inclusiv pentru monahi. Ne separăm în oi și capre încă de acum și încă de pe aici. Nu va mai fi nevoie în Cer ca să ne așezăm unii de-a dreapta și ceilalți de-a stânga. Am făcut-o deja acum și aici. Din păcate nu toți gândim la fel. Se adeveresc cele spuse: Nu toți cei din mănăstiri se mântuiesc, cum nici toți cei din lume se pierd. Luați în considerare că acesta-i un test, TESTUL lui Hristos, și poate o să vă schimbați atitudinea. Iertați pentru cutezanța de a judeca așa, dar nu pot să spun altceva decât ce gândesc. Domnul să ne lumineze pe toți !

      Apreciază

  17. nimeni said, on august 6, 2016 at 8:22 pm

    Mudana religio adunata, acel memorandum care sustin ei ca trebuie pus in aplicare, la semnatari apare si un egumen Efrem ca reprezentant al Sf Munte. Sa fie oare vorba despre Staretul Efrem de la Manastirea Vatopedi?

    https://saccsiv.wordpress.com/2016/03/23/super-memorandumul-mudana-religio-adunata-noua-religie-planetara-un-calendar-de-masuri-urgente-pentru-perioada-2016-2020-ingrozitor-dar-nu-surprinzator/

    Au toate acestea legatura cu acceptarea sinodului din Creta?

    http://sinodultalharesc.tk/monahii-de-la-frasinei-si-lacul-frumos-prigoniti-pe-motiv-ca-nu-accepta-sinodul-din-creta/

    https://saccsiv.wordpress.com/2016/03/15/parintele-ilie-cleopa-ehei-fratilor-sfarsitul-o-sa-vina-atunci-cand-o-pleca-la-domnul-staretul-neonil-de-la-frasinei/

    Deci vine potopul ca lucrurile se intrezaesc deja.

    Monahii de la Lacul Frumos care au intrerupt pomenirea IPS Varsanufie vor fi alungati din manastire

    Din surse sigure am aflat ca IPS Varsanufie vrea sa-i alunge pe acei calugari care au avut curajul de a se ingradi de arhiepiscopul care tace (conform Sf Grigorie Palama tacerea este al treilea tip de ateism). Acesti calugari dobandesc cununa muceniceasca, iar Arhiepiscopul care îi alungă se afunda si mai tare in iad prin faptul ca prigoneste pe acesti adevarati crestini. Din pacate se doveste inca o data, daca mai era nevoie, ca in Romania ierarhii nu au legatura cu adevarata Ortodoxie, cu credinta lasata noua de Sfintii Parinti cu mari jertfe si chiar cu pretul vietii.

    Preotii tac si ei urmandu-si ierarhul in tacere , fiindu-le probabil frica sa nu-si piarda postul, salariul, pozitia, etc. Oare mai exista Duhul Sfant in bisericile din Romania? Oare mai are rost sa mergem la aceste liturghii unde preotii care tac chipurile Ii slujesc lui Hristos pe de o parte iar pe de alta parte tac ? Nu ne ramane decat sa luam exemplul de la Sfintii Parinti si sa facem ceea ce au facut ei in vremuri similare.

    Va rog apărați ortodoxia Sâmbătă 6 August la ,,Lacul Frumos,,

    Sâmbătă se va decide alungarea părinților din Manastirea Lacul Frumos chiar de Schimbarea la Fața a Mântuitorului.

    Arhiepiscopia a ales ca si coada de topor pe Ieromonahul Siluan de la Schitul Pahomie , cred ca nu este întâmplător, acesta fiind naşu de calugarie a părintelui Grigorie, dar si a Ieromonahului Atanasie de la Oituz, amândoi oprind pomenirea ierarhului locului.

    E nevoie si de semnături dar mai mult ar ajuta participarea la sărbătoarea Schimbarii la Fata la M-rea Lacul Frumos alaturi de monahii marturisitori.

    Nădăjduim ca Bunul Dumnezeu sa-i întărească si sa-i apere cu harul Sau!

    Prigoana călugărilor la mănăstirea Frăsinei

    Se-mpute treaba la Frasinei! Minciuno-mitropolitul Irineu (minciuno- , pentru ca s-a lepadat de credinta semnand la sinodul talharesc din Creta) face ravagii in manastirea Frasinei!”_Nu-ti convine? Cauta-ti alta manastire!” Acestea au fost cuvintele lui Irineu catre un calugar care a „indraznit” sa-l infrunte. Monahii din Frasinei fac un apel la credinciosi: NU MAI TRIMITETI BANI ! Toti BANII trimisi la Frasinei AJUNG la CRAIOVA la Irineu! Aproape de fiecare data cand vine in manastire, pleaca plin de produse de la manastire, in special branza, dar si plin de bani. Dragi credinciosi, va rugam trimite-ti doar pomelnice fara bani! Intotdeauna s-au pomenit chiar si pomelnicele fara bani, ale saracilor! Trimitand bani de acum incolo nu faceti decat sa hraniti si mai mult lacomia unora care se cred pusi de Dumnezeu sa taie si sa spanzure. In plus, trimitand bani faceti rau monahilor! Daca manastirea n-ar fi fost infloritoare pana mai ieri, nu s-ar fi bagat in treburile ei cei interesati de idolul mamona. De la trecerea la Domnul a Pr. Arhim Neonil au parasit manastirea mai multi parinti si frati, unii alungati pur si simplu, cu vechime de peste 20 de ani in Frasinei! Si vor mai pleca! Altii sunt deja cu bagajele facute si asteapta un „ceva” de la Craiova. Manastirea se pustieste! Un staret bun aduna monahi in jurul sau, un staret rau risipeste intreaga manastire, alunga calugarii. Nu-l judec pe pr. Ioanichie, cel numit staret de Irineu mitropolitul apostat! Ioanichie este, ca sa zic asa, mai sarac cu duhul. Este un duhovnic bun pentru oricine dar nu pentru monahi, si nu un parinte bun de staret. E prea moale! E condus din doua parti: din interior de Damian si din exterior de Irineu. N-am crezut sa ajung sa scriu asa ceva despre manastire dar pur si simplu este uimitor ce se intampla. Sunt parinti aici care n-au vazut femeie de zeci de ani! Unii adevarati sfinti! Nu dau nume! Da, sunt putini, dar sunt. Si acum, sa ajunga sa plece, sa fie alungati? Pentru ce? Pentru mofturile unuia care cine stie ce intentii ascunse are si cine stie din ce loja primeste ordine? Fereasca Dumnezeu! Manastirea se pustieste, dar va reinvia peste 2-3 ani. Atunci, dusmanii ei de acum n-o sa mai fie! Asa spun scrierile vechilor parinti si a sf. Calinic cu privire la viitorul manastirii. La o sedinta, mitropolitul a adunat toate obstea ca obstea sa aleaga membrii unor consilii in manastire. El insa, a venit cu lista de membrii gata facuta, iar alegerea parintilor a fost total ignorata. Ma intreb: de ce-l mai primim in manastire si cu atat mai mult, ii ingaduim sa ne conduca, stiind ca este in erezie. La o adunare, un parinte vechi de 22 de ani,care acum a parasit manastirea din cauza a tot ce se petrece, a discutat cu mitropolitu pe marginea sinodului din Creta. Mitropolitul Irineu a spus: printre altele „La inceput au fost doua Biserici!” Comentati singuri afirmatia lui. Ieri , 28 iulie, a fost iarasi in manastire si a adus si a lasat in urma lui un alt val de tulburare! Ca urmare, alti parinti si-au facut bagajele si asteapta „declansarea” unui foc, aprinderea fitilului. Dupa roadele lui il cunoastem! Cu toate astea, pentru nimic nu-l judec. Nu ma intereseaza de pacatele lui.Chiar nici de faptul ca distruge tot ce atinge. Insa, de erezie sunt obligat sa ma feresc. Si de eretic la fel. Si despre asta TREBUIE sa vorbesc. Am scris foarte-foarte putin si in graba ,din ceea se intampla in Frasinei.

    Apreciază

    • Vasile said, on august 6, 2016 at 9:43 pm

      foarte interesante si importante informatiile despre ce se intampla in manastirea frasinei, si totodata foarte trist si ingrijorator

      Apreciază

  18. dante said, on august 6, 2016 at 9:23 pm

    http://www.romaniatv.net/fost-sef-al-consiliului-judetean-cluj-untold-invoca-antihristul-tinerii-merita-soarta-celor-de-la-colectiv_307778.html

    Cineva mai spune si lucrurilor pe nume, despre adevaratul sens al „festivalului” UNTOLD

    Apreciază

  19. octoviv said, on august 6, 2016 at 10:04 pm

    Hristos a Înviat!

    Frate Vasile, dacă vrei, poți să ștergi comentariile dinainte asemănătoare cu acesta ca să nu mai ocupe spațiul site-ului fără folos, pentru că în primele două m-am încurcat în ghilimele 🙂 din cauza împrăștierii – proastă gestionare a multitasking-ului la mine. Mulțumesc.

    _________________________________________________________________________________________

    Canoanele Sfinților Apostoli:

    CANONUL 45
    Episcopul, sau prezbiterul, sau diaconul, împreună cu ereticii rugându-se, numai să se afurisească. Iar de au dat lor voie, ca unor clerici a lucra ceva, să se caterisească.
    [Apostolic, can. 65; Sinod 3,can. 2, 4; Laodiceea, can. 6, 9, 32, 33, 34, 37; Timotei, can. 9]

    TÂLCUIRE
    Canonul acesta rânduieşte, că oricare episcop, sau prezbiter, sau diacon numai împreună s-ar ruga, dar nu şi împreună ar liturghisi, cu ereticii, să se afurisească. Că cel ce împreună se roagă cu afurisiţii (precum acest fel sunt ereticii) trebuie împreună a se afurisi şi el, după canonul 10 al acestoraşi Apostoli. Iar de au iertat ereticilor acestora să lucreze vreo slujire, ca şi clerici, să se caterisească. Fiindcă oricare cleric va şi liturghisi (împreună liturghisi) cu cel caterisit (precum unii ca aceştia sunt şi ereticii, după canonul 2 şi 4 al soborului 3) împreună se cateriseşte şi el, după al 11-lea al Apostolilor. Că se cuvine pe eretici să-i urâm şi să ne întoarcem feţele despre ei, dar nu cândva şi să ne rugăm împreună cu ei, sau să iertăm lor a lucra vreo slujire bisericească, ori ca nişte clerici, ori ca nişte ierei.

    CANONUL 65
    Dacă vreun cleric, sau mirean va intra în sinagoga iudeilor, sau a ereticilor, spre a se ruga, să se şi caterisească, şi să se afurisească.
    [Apostolic, can. 7, 45, 71; Sinod 6, can. 11; Antiohia, can. 1; Laodiceea, can. 6, 32, 33, 37, 38]

    TÂLCUIRE
    Mare păcat socoteşte canonul acestea a intra vreun creştin în sinagoga iudeilor, sau a ereticilor, pentru ca să se roage. Că ce parte este credinciosului cu cel necredincios (II Corinteni: 6,15) după dumnezeiescul Apostol? Căci, dacă însuşi iudeii intrând în sinagogile lor şi jertfe făcând, fără de lege fac, fiind opriţi afară de Ierusalim a aduce jertfă după lege (precum o mărturiseşte aceasta dumnezeiescul Iustin în dialogul cel către Trifon, Sozomen în Bisericeasca Istorie cartea 5 cap 21 şi Hrisostom în cuvântul al 2-lea împotriva iudeilor), cu cât mai vârtos face fără de lege creştinul acela ce se roagă împreună cu răstignitorii lui Hristos. Dar şi Biserica şi adunarea ereticilor, ca una ce împotrivă de dreptslăvitori cugetă, nu se cuvine a se cinsti, ci mai vârtos a se lepăda. Pentru aceasta şi canonul acesta rânduieşte, că, oricare cleric, sau mirean ar intra în sinagoga iudeilor, sau a ereticilor pentru rugă, clericul, ca unul ce foarte a păcătuit, să se caterisească împreună şi să se afurisească, iar mireanul, numai să se afurisească, fiindcă, ca un mirean mai puţin a păcătuit de cât clericul, făcând-o aceasta, că a se caterisi fiind mirean nu se poate. Sau mai drept, precum alţii tâlcuiesc, clericul cel ce ar intra în sinagoga să se roage, să se caterisească, iar mireanul să se afurisească.

    Canoanele Sinodului de la Laodiceea:

    CANONUL 6
    Să nu fie iertat ereticilor să intre în casa lui Dumnezeu, stăruind ei în eres.
    [Apostolic, can. 45, 65]

    TÂLCUIRE
    Nu sloboade canonul acesta pe eretici să intre în Biserica lui Dumnezeu, cea de ortodocşi ţinută, dacă nu vor a se întoarce şi stăruie în eres. Vezi şi cel apostolesc 45.

    CANONUL 32
    Nu se cuvine a lua binecuvântările ereticilor, care mai mult sunt necuvântări, decât bine cuvântări.
    [Apostolic, can. 45]

    CANONUL 33
    Nu se cuvine cu ereticii, sau cu schismaticii a se ruga împreună.

    TÂLCUIRE
    Rânduieşte canonul acesta să nu ne împreună rugăm, nici cu ereticii, adică cu cei ce greşesc în credinţă, nici cu schismaticii, adică ce după credinţă sunt ortodocşi, dar de soborniceasca Biserică despărţiţi pentru oarecare predanii, şi obişnuiri care se pot vindeca, după canonul 1 al marelui Vasilie. Vezi şi pe cel 45 apostolesc.
    _________________________________________________________________________________________

    Latrina ecumenistă AGERPRESS ne informează mai multe momente de batjocorire, a Sfintelor Canoane predanisite de Sfinții Apostoli, tocmai de cei care ar fi trebuit să fie urmașii Sfinților Apostoli și apărătorii cu prețul vieții a Sfintelor Canoane ale Ortodoxiei (ghilimelele și notele îmi aparțin și mi le asum; dacă am omis ghilimele și în alte locuri vă rog să mă iertați și să completați dumnevoastră, nu le-am omis intenționat; mulțumesc):

    Ceremonii religioase cu ocazia funeraliilor Reginei Ana:

    Ceremonii religioase cu ocazia funeraliilor Reginei Ana

    vineri, 5 Aug 2016, 18:44 • SOCIAL
    310 afişări

    O serie de ceremonii religioase vor fi săvârșite de „Biserica” (ghilimele astea mi-au scăpat de prima dată; Doamne, iartă-mă!!! – n. n.) Catolică și Biserica Ortodoxă din România, după sosirea în țară a trupului neînsuflețit al Reginei Ana a României și până la înmormântarea sa, informează site-ul „Arhiepiscopiei” (și ghilimele astea mi-au scăpat de prima dată; Doamne, iartă-mă!!! – n. n.) Romano-Catolice de București.

    Potrivit sursei citate, marți, 9 august, pe Aeroportul Henri Coandă, de la ora 15,55, va avea loc o „rugăciune catolică” prezidată de „Arhiepiscopul-Mitropolit” Ioan Robu, în prezența reprezentantului Patriarhiei Ortodoxe Române, Arhiepiscopul Târgoviștei Nifon (încălcarea canoanelor Apostolic 45 și Laodiceea 33, 1 dată – n. n.).

    * marți, 9 august, ora 17,55, în Castelul Peleș: „rugăciune ortodoxă” oficiată de „IPS” Nifon, în prezența „IPS” Ioan Robu (încălcarea canoanelor Apostolic 45 și Laodiceea 33, de 2 ori – n. n.);

    * miercuri, 10 august, ora 20,45, la Palatul Regal din București (Calea Victoriei): „rugăciune catolică” prezidată de „IPS” Ioan Robu, în prezența reprezentantului Patriarhiei Ortodoxe Române (încălcarea canoanelor Apostolic 45 și Laodiceea 33, de 3 ori – n. n.).

    * vineri, 12 august, ora 17,00: „Sfânta Liturghie” (alte ghilimele care mi-au scăpat; a doua revizuire a comentariului; Doamne, iartă-mă!!! – n. n.) cu recviem, celebrată în Catedrala Sf. Iosif, din București (în absența trupului neînsuflețit al Reginei Ana a României) (dar ce s-a întâmplat cu reprezentatul BOR??? s-a pocăit cumva sau poate s-o fi gândind la: încălcarea canoanelor Apostolic 45 și Laodiceea 33, de 4 ori și Apostolic 65 mai „în taină”??? – n. n.);

    * sâmbătă, 13 august, ora 10,30, în Palatul Regal, din București: „rugăciune ortodoxă” oficiată de un reprezentant al Patriarhiei Ortodoxe Române, în prezența „IPS” Ioan Robu (încălcarea canoanelor Apostolic 45 și Laodiceea 33, de 5 ori – n. n.);

    * sâmbătă, 13 august, ora 11,00, în fața Palatului Regal, din București: „Recviem solemn” prezidat de „IPS” Ioan Robu, în prezența reprezentantului Patriarhiei Ortodoxe Române (încălcarea canoanelor Apostolic 45 și Laodiceea 33, de 6 ori; evlavie mare la numărul 6 la reprezentantul BOR – n. n.);

    * sâmbătă, 13 august, ora 15,00, Curtea de Argeș: „rugăciune ortodoxă” de înmormântare, prezidată de „IPS” Calinic al Argeșului, în prezența „IPS” Ioan Robu (încălcarea canoanelor Apostolic 45 și Laodiceea 33, a 7-a oară, cu desăvârșire, de ierarhul locului – n. n.).

    De asemenea, reprezentanții Casei Regale a României, ai Patriarhiei Ortodoxe Române și ai Arhidiecezei Romano-Catolice de București au stabilit de comun acord ca marți, 9 august, la sosirea trupului neînsuflețit al Reginei Ana a României în orașul Sinaia, să se sune clopotele tuturor bisericilor ortodoxe și ale „bisericii” catolice din localitate, iar sâmbătă, 13 august, la scoaterea sicriului cu trupul neînsuflețit al Reginei Ana a României din Palatul Regal, în jurul orei 10,50, să se sune clopotele bisericilor ortodoxe din împrejurimi și de la Catedrala romano-catolică Sf. Iosif din București, mai informează sursa citată.

    AGERPRES/(AS — autor: Daniel Popescu, editor: Claudia Stănescu, editor online: Irina Giurgiu)

    _________________________________________________________________________________________

    Cuviosul Iosif de la Optina, Despre rugăciunea creștinilor ortodocși pentru cei neortodocși:
    https://scribd.com/document/23646959/Iosif-de-La-OPTINA-Despre-Rugaciunea-Crestinilor-Ortodocsi-Pentru-Cei-Neortodocsi
    _________________________________________________________________________________________

    Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-ne pe noi.

    Hristos a Înviat!

    Apreciază

    • Mihail said, on august 6, 2016 at 11:30 pm

      „Frate Vasile, dacă vrei, poți să ștergi comentariile dinainte asemănătoare cu acesta ca să nu mai ocupe spațiul site-ului fără folos, pentru că în primele două m-am încurcat în ghilimele:) din cauza împrăștierii – proastă gestionare a multitasking-ului la mine. Mulțumesc.”

      Octoviv, de ce esti asa de panicat? Te fugareste cineva?…

      Apreciază

  20. grigorie said, on august 6, 2016 at 11:04 pm

    Ereziile au aparut pentru ca uni, desi lipsiti de intelegere duhovniceasca, carora Sfânta Scriptură le mai spune şi oameni fireşti(I.Cor.2,14), au indraznit sa teologhiseasca. Atat in teologie (despre Dumnezeu) cat si in iconomie (despre Intrupare) uni ca acestia, pentru ca n-au inteles distinctia in unire si unirea in distinctie, au ajuns la confuzii grave facand din distinctie despartire si din unire contopire. Astfel in teologie uni accentuind unitatea fiintiala, negau alteritatea ipostatica, iar altii plecand de la distinctia persoanelor negau unitatea fiintiala; pe cand in iconomie datorita deosebirii dintre firi uni sustineau si o deosebire de personae, iar altii plecand de la unicitatea ipostatica contopeau cele doua firi intr-una.
    Insa fiecare dintre acesti ereziarhi avea convingerea ca a lui credinta este cea buna, ca dumnezeul in care crede este cel adevarat, considera ca „dumnezeii” si „hristosii” celorlalte „credinte” sunt falsi, neconfundand dumnezeul si hristosul lui cu cei din celelalte „credinte”. Putem spune ca ecumenisti i-au depasit pana si pe ereziarhii din vechime in schizofrenia teologica.
    In documentul „Relațiile Bisericii Ortodoxe cu ansamblul lumii creștine” se vorbeste despre o „restaurare a unitatii celor care cred in Hristos”, sau ca „Bisericile Ortodoxe membre [în CMB] consideră drept o condiţie sine qua non pentru participarea la CMB respectarea articolului fundamental al Constituţiei CMB, potrivit căruia pot fi membri numai cei care cred în Domnul Iisus Hristos ca Dumnezeu şi Mântuitor, potrivit Scripturilor, şi mărturisesc pe Dumnezeu cel în Treime, Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt”.
    Pentru ca exista deosebire intre adevaratul Hristos propovaduit de Biserica Ortodoxa si hristosii inexistenti ai diferitelor pseudo-crestinisme, cum poate cineva, care se considera ortodox, sa afirme ca ortodocsii si eterodocsii cred in acelasi Hristos?! Cum sa faci o asemenea confuzie?! La fel si in legatura cu Sfanta Treime.
    Sfântul Ciprian al Cartaginei spunea : „înşirând toate ereziile şi prezentând absurdităţile şi nebuniile fiecăruia, pentru că nici nu-mi face plăcere să spun ceea ce este îngrozitor sau ruşinos de ştiut, ne ocupăm deocamdată numai de Marcion…oare Marcion admite această Sfântă Treime (propovăduită de Biserică). Oare mărturiseşte acelaşi Dumnezeu Tatăl Atoatefăcătorul pe care Îl mărturisim noi? Recunoaşte pe acelaşi Fiu Hristos născut din Fecioara Maria , Cuvântul Care s-a făcut trup, Care a luat asupra Sa păcatele noastre ,Care a învins moartea murind, Care a început prin El Însuşi învierea trupurilor şi Care a arătat ucenicilor Săi că a înviat în acelaşi trup (în care trăise?). Cu totul alta este credinţa lui Marcion dar şi a celorlalţi eretici”(Sfântul Ciprian, Scrisori baptismale).Aceasta însemnând că noi dreptcredincioşii nu avem în comun cu ereticii nici pe Tatăl, nici pe Fiul, nici pe Sfântul Duh.

    Apreciază

  21. Mihail said, on august 6, 2016 at 11:26 pm

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2016/08/03/din-partea-manastirii-vatoped-despre-cei-care-isi-aroga-titluatura-de-parintii-din-sfantul-munte-si-despre-asa-zisul-vis-cu-sfantul-paisie-aghioritul/

    Saccsiv, te rog sa analizezi „scrisoarea de la Vatoped”. Frate, dar are la termeni securistici nelimitati. Fara nici o retinere. Uite doar cateva:

    „Aceste elemente își arogă titulatura de” – „elemente”?…
    „monahi singulari sau chiar mici grupuri nestatornice formate în general din monahi cu tendințe vădit anarhiste” – toata fraza (brrrr…)
    „urmărind cu atenție și răspunzând în privat” – „raspunsuri in „privat”?…
    „încercând să diortosească cu dragoste și discreție ” – „discretie”?…

    Lamurit sau mai vrei si altele?… hahaha…, e tare rau „scrisoarea asta”… Numai de la Vatoped nu e.

    Apreciază

    • Mihail said, on august 6, 2016 at 11:42 pm

      in al treilea exemplu – „urmarind cu atentie”… 🙂

      Apreciază

    • mihai said, on august 7, 2016 at 5:09 am

      ai venit si tu sa ne strici ziua cu cuvantul kakadox? mai dute si lasane cu latrina aceea

      Apreciază

  22. sorin said, on august 6, 2016 at 11:45 pm

    in curand ierarhii nostrii vor fin ntrerupti de la pomenire. Niste tradatori care fac jocurile ocultei mondiale. |Foarte multi vor cadea dupa aceste intreruperi, chiar multi din cei care acum sustin ca sunt impotriva sinodului.

    Apreciat de 1 persoană

    • Claudiu said, on august 7, 2016 at 2:08 pm

      Eu nu inteleg comentariul tau..cine sunt tradatorii care fac jocurile, ierarhii?..sau iti pare rau ca ierarhii nu vor mai fi pomeniti..ca nu inteleg!

      Apreciază

  23. caldiceiimerginiad said, on august 6, 2016 at 11:53 pm

    Un mic fragment din predica de astazi a Parintelui Grigorie de la Manastirea Lacul Frumos:

    Apreciază

  24. isihastu said, on august 7, 2016 at 8:31 am

    MITROPOLITUL OLTENIEI A STRICAT LINIȘTEA „ATHOSULUI ROMÂNESC“
    Irineu şi-a băgat coada la Mănăstirea Frăsinei

    La nici patru luni de la moartea Părintelui Arhimandrit Neonil Ştefan, cel mai longeviv stareţ din ţară, liniştea din curtea Mănăstirii Frăsinei s-a evaporat mai rapid decât fumul lumânărilor „garantate BOR“. Asta după ce ÎPS Irineu, mitropolitul Olteniei, şi-a impus duhovnicul în fruntea „Athosului românesc“, fără a consulta obştea mănăstirii, care îşi dorea un alt stareţ. Acum, în loc de rugăciuni, din curtea mănăstirii răzbat ameninţările mitropolitului care le-a transmis celor 60 de călugări că cine nu acceptă deciziile sale este liber să plece.

    de Dan Olteanu

    Având în spate o istorie de peste 300 de ani, Mănăstirea Frăsinei, supranumită şi „Athosul românesc“, reprezintă pentru mulţi credincioşi locul de comuniune a omului cu Dumnezeu. Retrasă între munţi şi înconjurată de păduri seculare, sihăstria monahală din Carpaţi este o oază de linişte, extrem de apreciată de credincioşi veniţi din toate colţurile ţării. Acest lucru se datora, în principal, Părintelui Arhimandrit Neonil Ştefan, cel care, vreme de aproape şase decenii, a fost stareţul acestui lăcaş. Din nefericire, în luna martie a acestui an, stareţul Neonil Ştefan a dispărut dintre noi şi, odată cu el, pare că a dispărut şi liniştea care caracteriza mănăstirea.

    Mitropolitul Olteniei, stareţul din spatele noului stareţ
    În stilu-i caracteristic, la doar câteva săptămâni de la decesul Părintelui Arhimandrit Neonil Ştefan, ÎPS Irineu l-a numit în fruntea Mănăstirii Frăsinei pe Arhimandritul Ioanichie Popescu, fără însă a se consulta cu cei 60 de călugări ai mănăstirii, aşa cum ar fi trebuit. „ÎPS Irineu, mitropolit al Olteniei, încalcă canoanele şi se amestecă în treburile Sfintei Mănăstiri Frăsinei, astfel că a numit stareţ al mănăstirii pe Arhimandrit Ioanichie Popescu – duhovnicul lui, fără a consulta obştea mănăstirii, care îşi dorea un alt stareţ. Se amestecă în treburile interne ale mănăstirii (fiind de fapt stareţ – pentru că el conduce, el dirijeaza tot, chiar dacă este la Craiova), trecând peste Chiriarhul Eparhiei Râmnicului. În prezent, în Sfânta Mănăstire Frăsinei sunt 60 de călugări, obşte formată sub marele părinte Arhimandrit Stareţ Neonil, iar Irineu vrea să facă o epurare între călugări, pe care-i ameninţă cu datul afară“, se arată într-o scrisoare venită pe adresa redacţiei noastre, semnată de mai mulţi preoţi vâlceni care, din motive lesne de înţeles, doresc să rămână anonimi.

    Frăsinei, de la loc de rugăciune la şantier?
    Aşa cum a dovedit-o de nenumărate ori în ultimii ani, ÎPS Irineu este extrem de talentat când vine vorba de a combina cele sfinte cu cele lumeşti. Mai exact, biserica şi banii! Fix acesta pare să fie şi motivul pentru care mitropolitul Olteniei a ţinut să preia controlul asupra mănăstirii vâlcene. „S-a implicat în treburile gospodăreşti ale mănăstirii, dând totul peste cap. Practic, se pricepe la orice. Are planuri mari de a transforma mănăstirea într-un şantier cu diverse firme care îi umplu lui buzunarele. Din martie, de la trecerea la Domnul a părintelui Stareţ Neonil, a stricat liniştea călugărilor care au venit în Athosul românesc pentru rugăciune şi viaţă smerită, nu modernitate. Irineu uită sau nu-l interesează, aşa cum l-a interesat pe părintele Stareţ Neonil, că, de fapt, ctitorul acestei sfinte mănăstiri a lăsat în pisania Bisericii că stareţul mănăstirii este conducătorul de drept şi se îngrijeşte de obşte şi de cele trebuincioase, fără niciun amestec din afară. Mănăstirea se poate gospodări singură, cu ajutorul credincioşilor, fără amestecul nimănui. Stareţul Neonil refuza orice sprijin financiar de la sponsori, patroni sau alţi bani europeni“, mai spun semnatarii scrisorii. Acuzaţiile acestora par extrem de credibile dacă ne gândim că mitropolitul Olteniei a arătat că ştie să jongleze cu proiectele pe fonduri europene, pentru atragerea cărora s-a folosit de patrimoniul Bisericii. În plus, să nu uităm că mănăstirea atrage numeroşi pelerini din ţară şi de peste hotare, astfel că potenţialul său turistic sigur nu a trecut neobservat.

    Călugării vor ca mănăstirea să rămână loc de rugăciune
    Exasperaţi de vizitele săptămânale ale mitropolitului Olteniei, care seamănă mai mult cu descinderi ale procurorilor DNA, călugării Mănăstirii Frăsinei cer ca lăcaşul să rămână un loc de linişte şi rugăciune. „În spatele acestei manevre a lui Irineu se vrea, de fapt, dezbinarea. Nu se vrea nici la nivel de ierarhie să mai fie obşti mari de călugări sau maici. Se vrea împrăştiere, împuţinare pentru a fi mai uşor de condus şi manevrat, slăbirea nucleului credinţei, în contextual actual, în care în mănăstiri vin tot mai puţini vieţuitori sau nu mai vin deloc. Irineu a fost la Frăsinei de două ori în 10 zile. Îi urmăreşte pe părinţii călugări mai rău că DNA-ul. Îi ţine într-un stres permanent. Aceştia sunt lupii îmbrăcaţi în piei de oaie – Prea Înalţii Ierarhi – şi au uitat menirea lor de conducători duhovnici şi apărători ai valorilor credinţei ortodoxe şi s-au transformat în nişte manageri pricepuţi în mânuirea banului. Mănăstirea, aşa cum se vede astăzi, era o oază de linişte şi frumuseţe pentru tot sufletul necăjit datorită unor oameni gospodari care au pus sufletul aici. Mitropolitul, sau orice alt ierarh, trebuie să respecte rânduiala lăsată de Sfântul Calinic şi să lase mănăstirea să-şi ducă mai departe viaţa şi rânduiala. Nu degeaba Mănăstirea Frăsinei este Athosul românesc, cu slujbe de noapte, aşa cum a rânduit Sfântul Calinic – ocrotitorul – , dar se pare că a rămas ultima redută şi trebuie să fie capitulată de forţele oculte“, se mai arată în scrisoarea primită de Indiscret în Oltenia. În ciuda rugăciunilor adresate mitropolitului Olteniei, călugării de la Frăsinei par a fi acum, mai mult ca niciodată, la voia Domnului!

    Sursa:
    http://www.indiscret.ro/articol-irineu-si-a-bagat-coada-la-manastirea-frasinei

    Apreciază

  25. Metatron said, on august 7, 2016 at 10:52 am

    Un fenomen se manifesta negresit, si asta am citit undeva numai retin unde dar era vorba ca in locul unde sa nascut si a activat un mari parinti cu har, dupa moartea acestora, zona respectiva a inceput sa scada drastic duhovniceste, deci si la sfantul munte tot asa se va intampla, dar pana la urma asa trebuie sa se intample, dece trebuie sa ne facem atatea griji, sa ne ingrijim de pacatele noastre personale si sa ne rugam sa vina sfarsitul cat mai repede, ca amanarea lui duce la distrugerea acestui pamant mult mai mare deoarece tarile se inarmeaza zi de zi tot mai mult.

    Apreciază

  26. […] Iata comentariul cititorului caldiceiimerginiad postat la PROFETIILE spun clar ca SFANTUL MUNTE ATHOS va cadea. A CAZUT deja? Va incepe prin MANASTIREA VATOP…: […]

    Apreciază

  27. Templier said, on august 7, 2016 at 7:03 pm

    Nu pot sa cred..atunci nu ma ma mir de nimic.
    Parlamentul Greciei faciliteaza construirea unei MOSCHEI la Atena. Numar urias de musulmani in capitala greaca
    Parlamentul grec a votat joi un nou amendament ce vizeaza rezolvarea „problemelor tehnice si birocratice” care impiedica constructia unei moschei la Atena, prima din capitala, un proiect care treneaza din 2000, relateaza AFP, citata de Agerpres.
    Amendamentul a fost votat de 206 de deputati din cei 300 ai Parlamentului.
    http://www.aktual24.ro/parlamentul-greciei-faciliteaza-construirea-unei-moschei-la-atena-numar-urias-de-musulmani-in-capitala-greaca/

    Apreciază

  28. Templier said, on august 7, 2016 at 8:27 pm

    Prințul William și Kate Middleton vor fi desemnați regele și regina Marii Britanii, asta după ce britanicii au votat că îi preferă pe ei și nu pe Prinţul Charles și soţia sa Camilla Parker-Bowles.
    https://templierblog.wordpress.com/2016/08/07/regina-se-retrage-traiasca-regele/

    Apreciază

  29. Un om simplu said, on august 7, 2016 at 11:46 pm

    Anul acesta de Cinzecime am fost in Sfantul Munte. Am fost cazati la Vatoped, Schitul Sf. Andrei, Schitul Prodromul si Chilia Lacu.

    In prima zi dupa ce ne-am cazat la Manastirea Vatoped am mers in drumetie pana la Chilia romaneasca a Sf. Ipatie. Acolo parintele staret ne-a tinut un mic cuvant din care am retinut urmatoarele: sa nu acceptam actele cu CIP, sa nu acceptam schimbarile pe care le va aduce adunarea din Creta (adunare care era in plina desfasurare in momentul pelerinajului nostru). Spre uimirea mea seara la Vatoped la priveghere a fost doar un ierarh rus iar dimineata la Sf. Liturghie doar Staretul Efrem.

    La Prodromu in schimb am vazut niste schimbari mari fata de vizita mea din 2014 in sensul ca la Arhondaric scria pe un afis ca nu se mai pomenesc la Sf. Liturghie nume ale eterodocsilor si nici nu am mai vazut slujind in Sf. Altar preoti veniti din tara care sunt cu ecumenismul la masa 24 din 24 de ore. Aceste lucruri m-au bucurat foarte mult.

    In schimb dezamagirea a fost maxima la Chilia Lacu la parintele Stefan Nutescu. A doua zi dimineata la Sf. Liturghie pe care dansul a slujit-o am auzit printre ecteniile de final zicand ectenia ecumenista de unire a crestinilor adica in loc de „Unirea credintei si impartasirea Sf. Duh” a spus versiunea ecumenista „UNITATEA CREDINTEI SI IMPARTASIREA SF. DUH”

    Va rog sa ma credeti fratilor ca am plecat cu sila de acolo desi totul a fost ok din punct de vedere masa si cazare. Asa cum scria un frate mai sus cred ca Parintele Stefan este imbrobodit de teologii si parintii pro ecumenism care vin din tara si prezinta adevarul trunchiat.

    Spre deosebire de 2014 cand am fost cu acelasi organizator anul acesta am fost „feriti” de Chilia Sf. Gheorghe Colciu desi era in drumul nostru pentru ca acolo odihnesc moastele unui Sfant, anume Parintele vrednic de pomenire Dionisie Ignat, cel care nu a pomenit nici unul dintre patriarhii eretici din Fanar.

    Si am mai fost „feriti” de Manastirea Sf. Pavel, desi era in program sa ajungem acolo pentru ca si acolo este un parinte roman, Parintele Iachint care spune lucrurilor pe nume. La vizita din 2014 ne-a tinut vreo 3 ore un cuvant in care ne-a spus cam ce origini masonice au ierarhii romani si unii greci.

    Cred in cele ce se afirma in acest bine documentat articol cum ca sunt 5% dintre parinti care nu-l pomenesc pe Bartolomeu, adica marturisitori adevarati ai Ortodoxiei, 90% sunt cei care au acolo proprietati si sunt legati ca un streang de gat cu ele si ultimii 5% cei care cred ca ce s-a adoptat in Creta de talharii Ortodoxiei e bine.

    Apreciază

  30. sorin said, on mai 17, 2017 at 11:12 am

    Ca sa vedeti ca totul era pregatiti mai dinanite si ca au programat acest sinot talharesc
    :https://www.youtube.com/watch?v=m82UAZfNAQc&t=658s

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.