SACCSIV – blog ortodox

Parintele ILIE CLEOPA: “Ehei fratilor, SFARSITUL O SA VINA atunci cand o pleca la Domnul staretul Neonil de la Frasinei!!!”

Posted in Uncategorized by saccsiv on Martie 15, 2016

pr-ilie-cleopa

Foto: DESPRE RUGACIUNE, TREPTELE RUGACIUNII de Parintele Cleopa

Dupa cum stiti:

Parintele NEONIL STEFAN, staretul Manastirii FRASINEI, s-a mutat la Domnul

Se spune ca Parintele Cleopa avea o vorba ce i-a pus pe ganduri pe multi care au auzit-o: Ehei fraților, sfârșitul o să vină atunci când o pleca la Domnul starețul Neonil de la Frăsinei!!!

 

Reclame

139 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. ionutignat111 said, on Martie 15, 2016 at 11:30 am

  Frasinei este „Athosul Romanesc” , nu?
  Probabil ca acele reguli monahale si pentru vizitatori care au facut vestit Frasineiul vor disparea sau vor fi „indulcite”… fereasca Dumnezeu!

  Apreciat de 1 persoană

  • Prahovean said, on Martie 15, 2016 at 11:53 am

   Nu pot dezlega blestemul Sfântului Calinic. Nu au cum.

   Apreciat de 1 persoană

   • safimvigilenti said, on Martie 17, 2016 at 7:06 pm

    nu??? dar la Poiana Marului cum au facut ?

    Apreciază

  • isihastu said, on Martie 15, 2016 at 8:32 pm

   25 de ani a asteptat incaruntitul IPS Irineu inlaturarea intr-un fel sau altul a staretului Neonil, chiar daca pana a decis sa se teologeasca a fost novice si calugar la Frasinei. Prima tentativa de inlocuire a staretului s-a petrecut in anul 1992 esuata la interventia vrednicului de pomenire IPS Gherasim. In toti anii care au urmat au existat si alte divergente avand la baza laicizarea calugarilor si transformarea randuielii manastirii in afacere misionara, staretul Neonil evitandu-le cat a fost posibil cu intelepciunea si autoritatea caracteristica… Anul trecut in octombrie, vladica de la Craiova l-a desemnat inaintemergator pe IPS Varsanufie trimitandu-l sa puna categoric alt staret, dar calugarii s-au opus total din dragoste pentru Batranul, episcopul intorcandu-se de unde a venit fara rezultatul asteptat. Realitatea e ca expresia ”fabrică de bani” pe care IPS Irineu a atribuit-o Frasineiului este mai potrivita la evlavia sa decat ARHIcunoscutul ”Athos romanesc”, iar viitorul manastirii de acum este mai mult decat evident.

   Apreciat de 5 persoane

   • el said, on Martie 15, 2016 at 9:15 pm

    isihastu

    Sf Calnic de la Cernica sa-l CERTE si SA-L BATA pe acest IPS Irineu si pe toti care vor pricinui abateri in casa sa Man Frasinei si sminteli calugarilor !
    Sa faca Sf Calinic cum a facut mincinsului care se prefacuse mort si femeilor neascutatoare care au incalcat randuiala sa TUTUROR care se vor atinge de Frasinei si de calugarii de pretutindeni, iar IUDEI si filoiudaicului Irineu sa-i RASPLATEASCA Sf Calinic si Hristos dupa inima sa mincinoasa !

    Apreciat de 1 persoană

 2. tudorclaudiu said, on Martie 15, 2016 at 12:11 pm

  Nu este treaba voastră să ştiţi vremurile sau soroacele; pe acestea Tatăl le-a păstrat sub stăpânirea Sa. (Fapte 1.7)

  Cât despre ziua aceea, sau ceasul acela, nu ştie nimeni, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl. (Marcu 13.32 şi Matei 24.36)

  Apreciază

  • saccsiv said, on Martie 15, 2016 at 12:28 pm

   tudorclaudiu

   Tu trebuie sa citesti foarte mult inainte de a scrie ceva.

   IISUS HRISTOS CHIAR NU STIE? Iata cum comenteaza Sfantul IOAN GURA DE AUR versetul “Iar de ziua şi de ceasul acela nimeni nu ştie, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl.”

   https://saccsiv.wordpress.com/2014/11/23/iisus-hristos-chiar-nu-stie-iata-cum-comenteaza-sfantul-ioan-gura-de-aur-versetul-iar-de-ziua-si-de-ceasul-acela-nimeni-nu-stie-nici-ingerii-din-ceruri-nici-fiul-ci-numai-tatal/

   Apreciat de 2 persoane

   • el said, on Martie 15, 2016 at 8:10 pm

    saccsiv

    astia sunt in stare sa „demonstreze” la fel de „pertinent” ca Parintele Cleopa „se insela”, ba mai bine, sa evita toate surprzile care ar veni din parea lui : era chiar „inselat” …. ca le DARAMA lor paradisul nebunilor de care s-au lipit ca viremii de cacatul lor !

    la fel l-au declarat smintitele curve TRADATOARE de la ric si pe Sf Paisie Aghioritul… si acela cand spune ca daca luarea celor acte viclene e DJA LEPADRE… ei NUUUUU, e cu talc, lasa ca-ti explica ei „mai bine” , de la neica arhiconu` care-i calareste si pe ei si blogul lor, ei proaspat iesiti de sub fustele muierii si ILUMINATI de „bucuria” si „dulceata mintii” pe care le-au gasit acolo si pentru care „talcuiesc” cu ravna mare lungimea „NESFARISTA NETULBURATA” de zile poftelor lor !

    i-ai ARS pe „crestinasii” astia „evlaviosi” si cititori de Scripturi … 🙂 ! nu le mai tulbura si tu atata dragostea lor de lume si capatuiala ei cu vestiri din astea ca de aia ti i-ai agonsiti vrasmasi , lor spune-le de milioane si miliarde d eani de bunastare si inflorire a „ortodoxiei” lor 🙂 🙂 🙂 …. dupa cum vezi si pe Parintele Cleopa , d la „inlatimea” vietii lor tavalite si dezmerdate il scot „ratacit” , ca au citit ei mai mult Scripturile ca Parintele Cleopa si traind in atata „asceza” si „iluminare” le-au priceput ei mia bine ca acest parinte !

    rad dracii de ei

    Apreciat de 1 persoană

  • el said, on Martie 15, 2016 at 7:54 pm

   tudorclaudiu

   inca un FATRANIC si un prost, un exponent din prearaspandita categorie alfbetiati degeaba, MINTE ioc, gandire NULA !
   „ziua aceea, sau ceasul acela, nu ştie nimeni,”_____ si UNDE zice Printele Celopa care e ziua si ceasul aici?

   vremurile si soroacele alea la care se refera ca in mintea ta PROASTA si VICLEANA si Sf Scriptura a ajuns sa se contrazica , Hristos ISUSI a CERTAT de evreii care se prefaceau ca NU PRICEP :
   „2. Iar El, răspunzând, le-a zis: Când se face seară, ziceţi: Mâine va fi timp frumos, pentru că e cerul roşu.
   3. Iar dimineaţa ziceţi: Astăzi va fi furtună, pentru că cerul este roşu-posomorât. Făţarnicilor, faţa cerului ştiţi s-o judecaţi, dar semnele vremilor nu puteţi! „( Ev Matei cap 16)

   n ai diavolii sunt ca voi fatranciule!

   si stiti DE CE sariti de cur in sus de 7 metru si vi se pare ca aveti si „argumente” din Scripturi cand auziti despre SFARSITUL LUMII ?
   ca sunteti TRUPESTI, LUMESTi, LIPITI DE MATERIE ca vremele de cacatul din care isi suge viata lui scraboasa

   voi IUBITI cu SETE lumea asta careia Dumnezeu i.a sorocit inca din rai dupa Cadere SFARSITUL, dar voa va place MIZERA, PCATAUL si lumea ajuns aazi in stapanirea dracilor si alui aticrist TOCMAI penru unii „crestini ortodocsi „evlaviosi” ca voi !!! din cauza unora ca tine smintiltule a luat diavolul drept sa DISTRUGA lumea asta si O VA FACE CURAND indiferent de protestele tale de vierme caruia i se ia cacatul din care se hraneste,ba chiar de aceea mai mARE va fi bucuria dracilor cand va vedea in voi DISPERAREA ca va lipsiti de lumea vostra SCTRICATILOR si NIMIC NU AVETI pentru lumea cealalta.

   voua aici pamantul si scursoarile va plac, sa manacati si sa va imperecheati mai scrabavnic ca dobitoacele cele mai murdae si UTLATI ARSI cand auziti macar si vestire ca GATA ! S-A TREMINAT cu PARADISUL vostru , paradisu NEBUNILOR !

   SMINTITULE si TRUP FARA duh, si fara minte ! acelasi cuvant s pentru GLOATA HARDA irationala care gandeste ca tine si care mai recationeaza si pe aici DISPERATA ca aude ca i-a venit SFRASITUL POFETEI ei !

   Dumnezeu a dat Sfintilor MULTA cunoastere si stiinta si inainte vederea ca sa se foloseasca cei cu inima curats i fara viclesug ! NU pentru VIERMI DE CATA ca tine sunt date aceste cuvinte.

   tu ergi si suge mai mult si mai cu sete la CACATUL vietii tale LUMESTI si amageste-te cu INDELUNGAREA ei pe mii de ani linsitit ca iata SFRASTUL nu-si va impiedica cursul HOTARTAT de Dumnezeu pentru insi ca tine care oricum DEGEABA taresc daca traesc LIPTITI de lumea si pacatul ei ca PACATUL e dulceata pentru care va indratniciti vi sa va impotriviti si lui Dumnezeu si Sfintilor !

   Apreciat de 1 persoană

  • Ioana said, on Martie 16, 2016 at 9:46 pm

   tudorclaudiu,
   ia vezi de nu se potrivește cu ce e acum în lume, mulți proști am întâlnit zicând că acuma trăim cele mai prospere vremuri și că lumea va mai dăinui mulți ani, că niciodată nu a fost mai bine ca acum de trăit pe pământ șică războaiele sunt frecții pe la musulmani și sfărăituri prin Ucraina, da nu, nu e ceva serios, noi avem burțile și PLĂCERILE DRĂCEȘTI asigurate.

   „Şi precum a fost în zilele lui Noe, aşa va fi venirea Fiului Omului.
   Căci precum în zilele acelea dinainte de potop, oamenii mâncau şi beau, se însurau şi se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie,
   Şi n-au ştiut până ce a venit potopul şi i-a luat pe toţi, la fel va fi şi venirea Fiului Omului.” – Matei 24, 37-43

   „Atunci când vor zice: pace şi linişte, atunci, fără de veste, va veni peste ei pieirea, ca şi durerile peste cea însărcinată, şi scăpare nu vor avea.” – Tesaloniceni 5,3

   Apreciat de 2 persoane

   • tudorclaudiu said, on Martie 17, 2016 at 12:36 pm

    Buna!Cum ai tras concluzia ca am spus eu ca vremurile pe care le traim sant vremuri prospere?Iar sa-i socoti pe altii prosti doar pentru ca nu sant pe acelasi calapod de gandire cu a ta,inseamna doar ca nici nu te straduiesti sa iti iubesti aproapele.Mustrarea trebuie sa vina din dragoste de cel de langa tine si sa se faca pe un ton bland,nu pe sistemul nu esti deacord cu mine,esti impotriva mea,sau mai mult chiar si prost.Mirenii nu au timp sa citeasca omillile Sfintilor,Patericul,Filocaliile,Sfanta Scriptura din scoarta in scoarta,poate ca au serviciu si copii de hranit,inseamna ca sant prosti si nevrednici de Imparatia lui Dumnezeu si mantuirea sufletului,dupa unii exegeti mistagogi avansati duhovniceste,total deconectati de materie de pe acest blog.Mare pacat ca ajungem sa ne balacarim intre noi netinand cont de ce a spus Apostolul,sa fim in acelasi cuget si simtiri.Unii sant arsenisti,altii visarionisti,altii cu alti parinti si uite asa uitam de Domnul Hristos si invatatura Lui!Dumnezeu sa ne ierte,fugim de una si dam de cealalta!

    Apreciază

   • Ioana said, on Martie 17, 2016 at 10:26 pm

    tudorclaudiu,
    da si tu ai inteles gresit ce am scris. fii atent la sintaxa frazelor.
    eu ii fac prosti pe cei care se aseamana cu cei din vremurile lui Noe, ce nu e asa? si am zis prosti cu blandete, sa dea Dumnezeu sa se caiasca, dar se pare ca multi nu se vor cai, Dumnezeu ne-a avertizat ca vor veni urgii din pricina inmultirii faradelegii.

    tudorclaudiu,
    Ce ii opresc eu sa se faca destepti? „Au pe Moise si pe prooroci”….

    Apreciază

 3. alextatulea said, on Martie 15, 2016 at 12:24 pm

  E posibil ca pe masura ce pleaca marii rugatori care atrăgeau mila lui Dumnezeu asupra acestui neam, sa se abată asupra noastra vestita urgie proorocita de pr. Iustin. Daca viața de rugăciune scade in mănăstiri, va scădea si in lume iar daca viața duhovnicească scade in lume, automat va afecta mănăstirile ca rînduială pt ca din lume vin vietuitori spre mănăstiri, din mireni se fac preoti, mame si sfinți. Daca familia românească nu va mai naste alți stareti neonili in locul duhovnicilor care pleaca, sfarsitul se apropie. Cat mai avem timp putem aduce pruncii, tinerii spre Dumnezeu ca profesori, ca mame, ca oameni simpli unde suntem. Cu putin se face mult daca nu pierdem timpul. Tineret este, sunt oameni care vor sa se apropie de Dumnezeu. Ei trebuie ajutați sa umple golurile lăsate de bătrânii din sate si mănăstiri. Nu trebuie sa pierdem orice nădejde chiar daca semnele vremurilor sunt in coasta noastra. Dumnezeu poate lungi putin timpul daca vede ca oamenii se pocaiesc si vor sa tina poruncile chiar din ceasul înserării.

  Apreciat de 3 persoane

  • Spaceman said, on Martie 15, 2016 at 11:48 pm

   @alextatulea
   Marele duhovnic Părintele Iustin Pârvu de la Mânăstirea Petru-Voda și-a dat sufletul în mâinile lui Hristos pe data de 16 iunie, în jurul orelor 22.40, la vârsta de 94 de ani. Dumnezeu sa-l odihnească!
   Poate pricepi și tu despre ce urgie a vorbit Părintele Iustin Pârvu că se va abate asupra noastră.

   http://poruncaiubirii.agaton.ro/articol/625/sinodul-pan-ortodox-2016-%C3%AEntre-primatul-papal-%C5%9Fi-sinodalitatea-ortodox%C4%83

   Marele Sinod Pan-Ortodox (al optulea sinod) este programat pentru anul 2016. Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a transmis întâistătătorilor Bisericilor Ortodoxe invitația de a participa în luna martie 2014 (în Duminica Ortodoxiei), în Constantinopol (Istanbul), la întâlnirea pregătitoare cu privire la direcțiile și termenele pentru Comisia Pregătitoare a Sinodului Pan-Ortodox, programat pentru 2016. Informația a apărut pe site-ul Patriarhiei Ecumenice.

   Apreciază

 4. ligia said, on Martie 15, 2016 at 12:36 pm

  Sfanta Scriptura spune ca numai Tatal stie de ziua cea mare. Domnul Iisus a zis despre semnele sfarsitului. Ziua cea mare nu trebuie sa ne preocupe cand va fi.

  Apreciază

  • saccsiv said, on Martie 15, 2016 at 12:58 pm

   ligia

   Citeste si tu:

   IISUS HRISTOS CHIAR NU STIE? Iata cum comenteaza Sfantul IOAN GURA DE AUR versetul “Iar de ziua şi de ceasul acela nimeni nu ştie, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl.”

   https://saccsiv.wordpress.com/2014/11/23/iisus-hristos-chiar-nu-stie-iata-cum-comenteaza-sfantul-ioan-gura-de-aur-versetul-iar-de-ziua-si-de-ceasul-acela-nimeni-nu-stie-nici-ingerii-din-ceruri-nici-fiul-ci-numai-tatal/

   Apreciat de 2 persoane

  • el said, on Martie 15, 2016 at 7:58 pm

   ligia

   da muierusca alfabetizata ai citit bine ( cap are minte ce-i mai trebuie, sa citeasca a invata sa priceapa NU e treaba data oricarui dobitoc ) , mergi in continuare si pune-te la pofetele tale, si vezi-ti de capatuiala ta ca sfrastul lumii e depaaarte….. peste milioane si miliarde de ani , poti sa te cracesti linistita in continuare!

   Apreciat de 1 persoană

   • cca70 said, on Martie 15, 2016 at 9:16 pm

    @ el

    inteleg sa combati,… inteleg sa iti spui parerea….dar chiar nu puteai evita formulari de tipul : ” poti sa te cracesti linistita in continuare! ” ..?

    Apreciat de 1 persoană

   • cristian said, on Martie 15, 2016 at 11:12 pm

    :)) Sunt putin acide comentariile tale dar sunt destul de corecte dupa parerea mea, imi place ironia ta. Cred ca e datorita faptului ca te-ai chinuit la un moment dat sa ai rabdare cu incapatanarea celorlalti si acum nu mai poti fii decat ironic, stii oricum ca n-ai sanse sa fii crezut. Multi ar zice ca e neortodox felul in care comentezi, dar sunt destul de conforme cu spusele Sfintilor. Multi cred ca felul asta de a vorbi e rau voitor si rautacios. Problema multora e ca nu au incredere in Sfinti, doar au citit ei in Biblie. Normal ca e cartea de capatai, dar trebuie inteleasa conform Sfintilor. Si eu mai am probleme de genul cu anumite persoane care cred ca atunci când pomenesti de Sfinti cred ca le zici de niste persoane care puteau zbura si erau din alta galaxie. Ei nu inteleg ca au fost oameni si s-au sfintit prin asumarea suferintelor de buna voie si n-au avut nici un interes in a interpreta Scriptura. Tocmai de asta arata Domnul sfintenia lor prin moaste, pt a da autoritate spuselor lor si a da incredere oamenilor ca acesti oameni au vorbit doar adevarul, si daca eventual au gresit au gresit dintr-o cautare sincera. Dar oamenii nu accepta ca este un singur adevar revelat in Sf. Scriptura si inteles conform Sfintilor la care toata lumea ar trebuie sa tinda. Dar nu, noi suntem prea mandri si vrem fiecare in parte adevarul nostru dupa intelesul nostru. Asta e problema mare la oameni: orgoliu si mandrie prea mare…cred ca oricum nu ar trebui sa fii atat de suspicios cu oamenii ca sunt rau intentionati. Eu cred ca problema e lipsa de cunoastere. si fara asta poti vorbi mult fara rost si fara frica.

    Apreciază

   • valentindortodox said, on Martie 16, 2016 at 12:18 am

    aşa mai trăznea pr. Calistrat câte-o replică de te dădea jos din picioare dar nu mă mai duc la el de mult timp

    Apreciat de 1 persoană

   • el said, on Martie 16, 2016 at 10:56 am

    valentin

    nu ma confunf´da cu INSELATUL si IUDA PLATITA calistrat te rog !

    cristian

    multumesc de intelegere frate, asa este si mai rau decat atata chiar …. lumea ARDE si ei asteapta „politettzuri fine” la INSELAREA lor INDARATNICA …. s-a netrebncit toata firea omneasca au ajuns toti „femei cochete” si „ginagasi” mandri ….. asta e starea crestinilor ductatori DEGEABA la Biserica : MANDRIE INFRICOSATOARE si IMPIETRIRE in poftele si parererile lor „infailibile” pentru care NICI Sfintii nici parintii dati lor de Dumnezeu NU MA VOR sa-ia asculte (dàpoi pe unul ca mine) ! pentru CINE sa mai amane Dumnezeu sfrasitul ?
    lumea e COAPTA de rautate si trufie luciferica si dupa ce va fi imputinata DRESTIC INDATA , maine isi primeste cu osanale „dumnezeul” dupa pofta lor…. care le va face „mangaieri politicoase ” si „dulci heretisiri” …

    Apreciază

   • Romanasul said, on Martie 16, 2016 at 12:59 pm

    Cristian, confunzi ironia cu marlania. Toata ciorba asta din capul vostru nu e decat o alta fateta a corectitudinii politice pe care ipocrit o atacati. Nu, a fi marlan, mai ales cu o femeie (absolut gratuit), nu inseamna ironie fina mister, oricat ai suci-o tu. Femeia a postat aiurea, Saccsiv a corectat-o decent, ea a priceput probabil si nu a continuat.

    Apreciază

   • el said, on Martie 16, 2016 at 6:09 pm

    Romanasul

    mai bine MARLAN si ORTODOX decat FATARNIC FARISEU si inchipuit ortodox dar plin de venin pandind din umbra cuvintele altora …

    Apreciat de 1 persoană

   • cristian said, on Martie 16, 2016 at 8:18 pm

    Romansul
    Daca ai avea constiintinta sfintilor ai stii ca pt pacatele noastre macar cu gândul ar trebui sa fim tot timpul la picioarele Domnului sa plangem pt slabiciunile, neputintele,patimile si toate cele, si nu ti s-ar parea asa marlane replicile. El când are replici dinastea acide le are pt. ca este foarte drastic cu el macar in constiinta, daca n-ar fi asa si ar lasa-o mai moale ar cadea si el in amagiri lumesti. poate si in afara este drastic, nu stiu ca nu-l cunosc deloc, da il inteleg foarte bine. Si in viziunea ortodoxa nu exista dragalasenii ca e femeie doar ca persoana. Esti femeie cu adevarat daca te porti ca o femeie si iti castigi respectul, la fel si barbat tot asa, nu doar ca asa te-ai nascut…Vezi, exact ce am scris mai sus, citeste umpic din Sfinti sa vezi ce parere au despre viata asta, cat de colorata o vad ei si ce mult apreciaza ei dragalaseniile si fatarniciile.

    Apreciază

   • el said, on Martie 16, 2016 at 8:34 pm

    Romanasul

    da mai Romanasule ca IN TOT PAMANTUL a iesit MARTURIA ta/voastra cea „buna” si „cuviinciasa” impotriva INSELARILOR si a APOSTAZIEI….. e PLIN LOCUL de lucrarea voastra cea buna si „elevata „…

    singurul „bine care ti-a /v-a mai ramas sa faceti e sa aruncati cu pietre si sa faceti sa TACA marturia mea…pe motive de forma „neconforma” cu limbajul vostru „elevat” si plina de marlanie si grobianism !!!

    Aferim multumim matale, MARTURISITORULE si LUMINATORULE al neamului !

    Apreciat de 1 persoană

   • Romanasul said, on Martie 16, 2016 at 9:48 pm

    Omule, tu chiar crezi ca are cineva ceva cu tine personal? Nu te pandeste nimeni sa-ti caute nod in papura. Pur si simplu esti foarte vizibil si toxic in exprimare. Ne putem contra la nivel de idei si ramane (poate) ceva bun sau cu sens dupa noi. Adica noi toti suntem fatarnici si ortodocsi inchipuiti pt. ca cerem decenta, iar tu esti ortodox in duh pt. ca n-ai niciun filtru si te arunci sa judeci imediat pe toti care, poate, vai!!! au indraznit sa aiba si ei o opinie, dupa pregatirea lor, si care merita, bineinteles, o galeata de laturi in cap, in acelasi duh ortodox care-ti da pe afara. Imagineaza-ti numai ce ar fi pe blogul asta daca toti ne-am exprima parera ca tine. Ia cauta tu calea aia de mijloc despre care ai citit si stii f. bine ca e singura mantuitoare. Si pastreaza atitudinea extrema pt. cand o fi de mucenicie, ca mult nu mai e…

    Si in incheiere te si intreb cat se poate de sincer: cum poti frate sa te rogi in duh dupa ce practici stilul asta in conversatii? Sf Parinti sunt f. clari in privinta asta: pleaca duhul de la cel care e certat si neimpacat, daca a jignit sau a mahnit pe cineva cu buna stiinta. Ba chiar Par. Proclu merge mai departe si zice ca si daca ai suparat pe cineva fara sa vrei si el saracul se nelinisteste din pricina ta, iar tu nu-ti ceri iertare si nu spui la spovedanie, nu te mai poti ruga curat si in duh. Si da exemplu din experienta lui. Chiar esti o mare enigma pt. mine din punctul asta de vedere. Sa-ti ajute Dumnezeu sa te pui usor usor pe calea de mijloc.

    Apreciază

   • el said, on Martie 17, 2016 at 12:52 am

    Romanasul

    mai Romanasule bun de „mustrari parintesti” si plin de „intelepciune ” si „iubire de aproapele”, de nespusa si gingasa „buna cuviinta ” si intelegere fata de „nepuintele fratlor mai mici la intelegere …. INCA ODATA te intreb si eu , daca esti asa de PLIN ” de „virtutile” a caror lipsa mi-o reprosezi mie : DE CE NU luminezi tu in locul unora „grobieni” si „marlani” ca mine lumea in modul tau „intelept” si „plin de har” si in „duhul Ortodoxiei”???
    sau crezi ca PUTE LOCUL de MARTURISTORI ai Adevarului si tu poti sa somezi vazand GLOATA cum GONESTE oara in PRAPASTIA insearilor si apostaziei?

    UNDE sunt MARTURISIREA ta si lucrarea ta „iubitoare” fata de fratele/sora „gingasa” pe care te falesti atata ca-i iubesti care se inneaca si MOR VESNIC in felurite INSELARI si in APOSTAZIE?

    FA TU INTAI ceea ce imi ceri mie si pentru care te prezinti intr-un mod atat de „admirabil IMPECABIL” si eu ma bucur sa tac si sa te ascult ! Da-mi exepu cu FAPTA si te voi cinsti !

    dar pana acum lucrerea ta este: CRITICA FORMEI „grosolane” si TACEREA IPOCRITA si FUDULA asupra PERICOLELOR duhovnicesti ! sau paote DOAR parerea ca pricepi acest pericole …..

    FATRARNCIULE invata cu FAPTA facand TU INTAI ceea ce ceri altuia !

    daca nu ar fi atat de IMENSA MANDRIA si subtire VICLENIA care iti stapaneste sufetul …. taaare m-as bucura sa primesc „mustrari fratesti” de la unul ca tine !

    si mai esti si „duhovnic incercat” si ma intrebi superior „duhovniceste” CUM MA ROG ca un Staretz ce te afli ….. tu chiar realizezi FATARNICIA ta?

    pentru restul graieste despre mine cat/ce vrei ca o faci doar ca sa te asculti in urcehile/vazul altora cat de „intelept” , si „plin de har si dulceatza duhovniceasca” te afli cata vreme NU aplici tu insuti cu FAPTA ceea ce imi reprosezi mie !

    si inca odata iti amintesc : esti atat de „plin de fapte bune” ca NUMAI UNA iti lipseste: sa faci sa taca marturisirea Adevarului pe motive de forma.”neconforma” cu fariseismul din mintea unora !
    Felicitari ! i-ai depasit si pe farisei ca si aia se legau tot de formele „conforme” si „frumoase” ….

    Apreciază

   • el said, on Martie 17, 2016 at 12:59 am

    Romanasul

    „Sa-ti ajute Dumnezeu sa te pui usor usor pe calea de mijloc.”_____ multumesc pentru grija si dragostea frateasca pentru unul „deraiat” de la calea de mijloc ca mine, de la unul „INALT” duhovniceste ca tine !!!!

    Apreciază

  • tudorclaudiu said, on Martie 17, 2016 at 2:29 pm

   Draga mea!Site-ul „Cuvantul ortodox” mi-a confirmat parerea vis a vis de acest blog si propietarul lui ,fostul puscarias Vasile Vieru care propaga jumatati de adevar,care nu sant altceva decat minciuni,modereaza comentarii dupa bunul sau plac,practica cenzura,are in spate o armata de fundamentalisti protestanti asa zisi de dreapta credinta care nici macar nu cunosc ca ne aflam in Postul Mare si trebuie sa fim mai ponderati in afirmatii decat o facem de obicei.Citeste Sfanta Scriptura si roaga-te la Domnul sa te lumineze si sa pricepi,fa fapte,faptele bune sant placute si venite din inima curata,nu vorbele fundamentalistilor paranoici de pe mizeria asta de blog,la care te rog sa renunti ca te smintesti.Asta incearca sa fundamenteze in subcontientul colectiv ca orice fel de act cu cip e lepadare,ceea ce e total eronat,daca faci o analiza mai amanuntita a Sfintilor Parinti.Eu locuiesc in Uk si nu am niciun fel de posibilitate sa renunt,pt ca asta e sistemul,vin la Biserica ortodoxa sute de romani mireni ,la fel se intampla in toata Europa,nu inseamna ca ne-am inchinat Diavolului.Traim vremurile de pe urma,asa e,totul este cumva ciclic,au mai incercat Sfintii Parinti prorociri despre sfarsit,dar nu au iesit,nu e nimic,au gresit,I-a facut Domnul Sfinti pentru altele.E de prisos sa ne intrebam ce zic Sfintii Parinti despre modul total inadecvat,nepoliticos si demonic in care se exprima unii folosindu-le numele.Domnul sa te aibe in paza!

   Apreciază

   • saccsiv said, on Martie 17, 2016 at 3:40 pm

    tudorclaudiu

    Pai zi asa habaucule, din ce baltoace te adapi.

    Ti se pare ca ai venit cu o mare dezvaluire? Pai proasta satului, sunt vreo 8 ani de cand am scris cartea despre mine. Ca de acolo au aflat toti despre puscarie doar ca unii si acum, in lipsa de argumente, striga ca nebunii: puscariasul.

    La razboi intru cuvant sa vezi cenzura, fraiere.

    Aici se posteaza adevarul intreg naucule. Inclusiv spusele marilor duhovnici romani, rusi, greci, etc, despre cipuri si sfarsitul vremurilor. Acolo e trunchiat sau cu totul lipsa, caci ei sunt activisti pro cip.

    Minti porceste spunand ca profetiile „nu au iesit” si ca Sfintii Parinti au gresit.

    Apreciat de 2 persoane

   • Aurora said, on Martie 17, 2016 at 7:37 pm

    @tudorclaudiu esti varza ! Nu stiam cine o certa pe Ioana mai devreme ca ii face pe multi prosti ! Saracul de tine, te simteai vizat ! Stai in Anglia si ia toate biometricele, ca nu e lepadare ! Amageste-te si tu si ceilalti fraieri care credeti ca puteti fi si cu cip si cu Hristos ! Sa nu vii acasa ca e saracie ! Stati acolo si luati toate cardurile cu cip ! Nu va opuneti progresului ! Fiti in pas cu vremurile si bucurati-va de viata, caci sfarsitul vine prin anul 3000 ! Pe Sfantul Paisie Aghioritul nu ti-l recomand, caci te-ar deprima. Despre trecutul lui Saccsiv am aflat de la tine, caci noi nu citisem cartea ! Ne-ai spus marele secret, secretul lui Polichinelle ! Blogul „Cuvantul ortodox”- fostul „Razoi intru cuvant” este foarte bun pentru tine, ti-l recomand cu caldura si te mai rog un lucru : PE AICI SA NU MAI VII DECAT CAND TE-OM CHEMA NOI, NEISPRAVITULE !

    Apreciat de 1 persoană

   • Ioana said, on Martie 17, 2016 at 10:34 pm

    pff, pui de napirca! s-a spart carul cu prosti, acum de-abea te „blagoslovesc” cu acest „epitet”
    pff, ce pui de nappirci, bine ma asta va e viclenia natangilor…. oricum cu asa comentarii slabute, nu aveti sanse sa ii biruiti pe cei care se straduiesc si ei sa fie in lupta cea buna alaturi de fratele Vasile, cautam si noi sa razbim in aceste ultime vremuri, sa ne ferim de toate masurile acestea actuale, asupritoare, injositoare, nu e timp de dulcegarii.

    marș la boielile voastre de cuvinte si vorbe impletie de șerpi! si molesite, fara vlaga, ca trestiile batute de vant…

    Apreciază

   • Ioana said, on Martie 18, 2016 at 7:57 am

    valentinortodox, iertare pentru comentariul meu lung din ultima parte si multumesc pentru multe judecati ale tale care mi-au fost de folos. oricum nu cred ca te-ai suparat ca te-am inclus in acel „pomelnic”, grabita si natanga mai sunt cateodata.

    Doamne ajuta!

    Apreciază

   • danielvla said, on Martie 18, 2016 at 2:04 pm

    Saccsiv,
    Sa ma ierti, daca imi dau si eu cu parerea.
    Ma gandesc ca pe langa multul bine pe care il faci cu acest blog, caci e foarte folositor si muncesti mult la a aseza informatiile in legatura unele cu altele, avertizezi asupra pericolelor etc, pe langa asta, eu cred ca iti faci si ceva pacate smintindu-i pe unii.
    Adica, asociindu-te cu indivizi ca acest „el”, care face spume la gura impotriva cam oricui e in dezacord cu ce crede el ca e corect, indepartezi pe multi de la adevar. Si acesti multi nu vor mai apuca sa inteleaga cum sta treaba cu adevarat si se vor alimenta in continuare de pe bloguri gen „Cuvantul ortodox”, ramanand intr-o oarecare inselare, pt ca i-a speriat dulaul, bautor de varza acra, pe care il apreciezi atat de mult.
    Ii vei cataloga in continuare ca „agarici”, „intrusi” etc dandu-le repede, cum zici „cu flit”.
    Nu ma indoiesc ca sunt si d-astia, rau-voitori, dar printre ei sunt si bine intentionati care inteleg ca aici e un blog unde oricine nu e in acord cu majoritatea e improscat cu noroi.

    De exemplu sa presupunem prin absurd ca un parinte sfant, ca Parintele Iustin, in delicatetea lui, ar administra un astfel de blog, sa zicem prin ucenici directi, crezi ca ar tolera „indreptarea” romanilor printr-un limbaj murdar?

    De ce nu pui acolo, sub articole, mesajul: „Comentati cum va vine la gura, fara abtineri, in duhul Ortodoxiei”?

    Sa ma ierti daca te-am suparat cu acest mesaj!

    Apreciază

   • danielvla said, on Martie 18, 2016 at 2:12 pm

    Sa-mi fie iertata rautatea… Cred ca trebuia sa zic mancator de varza acra.

    Apreciat de 1 persoană

   • el said, on Martie 18, 2016 at 5:55 pm

    danielBLABLABLA

    bai tu pana nu ranesti definitiv CACASTOAREA boca din grajdurile lui Augias ale mintii tale bicisnice si pline de rautate si pizma marunta, NIMIC nu o sa se aleaga de tine !!!

    mars pe blogul tau „supercalificat „( vizitat de 3 insi pe zi dintre care 1 eventual mama ta ca sa verifice la ce ore ai fost in fata calcultaorului sa scrii un rand) si raspandeste-ti acolo cacarezele de capra ale mintii tale si lasa-l pe saccsiv in pace; ca stie el sa-si administeze blogul ca sa nu ajunga si acesta ca MAJORITATEA alor voastre : o canalizare INFECTATA cu toate RATACIRILE, smintelile, ereziile, ecumenismele, iubirsmele ieftine, sau alte bicisnicii aruncate aici de comentatori plin de „duh” si de „adevar” …..si fooooarte bine intentionati cum se cred toti, care vor sa-si balege aici prostiile lor crezand ca daca au invatat sa scrie, sunt in stare si sa aibe o opinie pertineneta pe vreo tema mai ales duhovniceasca ( ca la asta TOTi se cred experti, sa produca un cui ___ca sa nu cer mai mult__ nu e in stare multa lume , dar sa se creada „duhovnicesti” pleznesc toti de damf! ) ….. dar muuulti extrem de „gingasi” si sensibili la vorbe/forme

    cu tine NU AM motive de vorbe de blandetze ca tu esti unul din aia care se cred „experti”/stie tot” asa ca ….

    Apreciază

   • danielvla said, on Martie 18, 2016 at 10:29 pm

    ”el”
    Frustratule cu aere de mare dojenitor al oricui, iti transmit sa nu mai faci nici o referire la mama mea, ca nu se stie daca te vei putea ascunde mult timp sub numele de imprumut din doua litere.

    Apreciat de 2 persoane

   • el said, on Martie 19, 2016 at 11:07 am

    danielBLABLABLA

    de ce ti-ai pus colegii de la „departamentt” Se-CUR sa ma caute „ortodoxule”?
    asa da-ti pe fata arama sa se vada CINE esti si tu „patriHOTULE” si scoate si pistolul de sub „sutana” de crestin evlavios…. (nu ma mir ca ce sa iasa dintr-un neam de curve avortatoare si TRADATORI, de informatori si tortionari decat BELEGA lui anticrist? dupa 26 ani de „libertate” NEPOCAITI si infundati in TRADARI si mai mari, FATRANICI, VICLENI, MINCINOSI, VANZATORII de frate si de Hristos ….CURAND or sa va cada mastile „evlavioase” si nici o grija are Hristos ac de cojocul fiecaruia chiar cad NU SE ASTEPTA ! MAI CU SEAMA al astora care se cred „stapani” si zmei )

    Apreciat de 2 persoane

   • danielvla said, on Martie 19, 2016 at 2:41 pm

    Nu ciumpalacule, dar nu poti jigni pe toata lumea fara sa crezi ca vreodata va trebui sa dai socoteala. Poti sa ma injuri pe mine cat vrei, dar daca incepi sa te iei de cei dragi mie deja te percep ca pe un agresor. Totusi incep sa cred ca esti iresponsabil.

    Apreciat de 1 persoană

   • el said, on Martie 19, 2016 at 4:14 pm

    danielBLA BLABLA

    vai de capul tau de „crestin” !
    oricum ai dat o proba magistrala despre „masura” ta sunt(em) edificat(i) !

    succese…
    sper ca pana la Pastele acesta sa te mai „coci” la cap debilule …. 🙂

    Apreciază

   • danielvla said, on Martie 19, 2016 at 11:29 pm

    el
    Cere-ti scuze si o sa-mi cer si eu.

    Apreciază

 5. ion said, on Martie 15, 2016 at 1:38 pm

  Dumnezeu s al ierte pe pr Neonil…

  Apreciază

 6. Radu said, on Martie 15, 2016 at 4:12 pm

  Nu stiam ca Parintele Ilie Cleopa a spus asta.
  Cum vrea bunul Dumnezeu daca va veni sfarsitul dupa decesul Staretului Neonil sau peste ani de zile va hotari Domnul.
  Oricum e bine mereu sa fie omul pregatit indiferent ce se intampla.

  Parintele Cleopa ne-a avertizat sa fim pregatiti indiferent ca va veni in viitorul apropiat sau peste cativa ani sau zeci de ani.

  Apreciază

 7. Spaceman said, on Martie 15, 2016 at 4:54 pm

  Mizeria asta numită al optulea sinod, nu poate fi organizat decât atunci când după calendarul gregorian Paștele Ortodox cade pe 1 MAI într-un an bisect, așa că nicio șansă să amâne acest sinod al spurcaților. A mai căzut Paștele pe 1 MAI într-un an bisect în anul 1932 iar următorul Paște care va cădea pe 1 MAI într-un an bisect ar zice unii că ar mai fi în anul 2100, dar este greșit deoarece anul 2100 nu este an bisect. După acest al optulea sinod – sinodul spurcaților, avatonul va fi ridicat așadar Muntele Athos va deveni stațiune montană, obiectiv turistic, așa că pe motiv de ridicare a avatonului sunt convins că Părintele Neonil Ștefan, starețul Mănăstirii Frăsinei a fost asasinat după ritual masonic, iar Părintele Ilie Cleopa cred că se referea la SFÂRȘITUL rânduielii Ortodoxiei Tradiționale Mântuitoare, pentru că după sinodul spurcaților Sfânta Taină a Preoției va fi ridicată și lumea nu va mai ține nici zece ani.

  Apreciat de 2 persoane

 8. Florina said, on Martie 15, 2016 at 5:15 pm

  Parintele Ilie Cleopa se referea ca dupa trecerea la Domnul a Parintelui Neonil va fi al treilea razboi mondial?intreb si eu care la randu mi am fost intrebata.Dumnezeu il va aseza cu siguranta in ceata Sfintilor A fost un om al rugaciunii arzatoare . Roaga te pt noi Parinte Mare!

  Apreciază

 9. Abel said, on Martie 15, 2016 at 5:36 pm

  Nu cred ca parintele Ilie Cleopa se referea la sfarsitul lumii… poate la sfarsitul „libertatii” Ortodoxiei!

  Apreciat de 1 persoană

 10. Raluca said, on Martie 15, 2016 at 6:30 pm

  De unde știm că pr. Cleopa a făcut această afirmație?

  Apreciază

 11. documenteortodoxe said, on Martie 15, 2016 at 7:48 pm

  Spaceman, sincer, nu inteleg ce vrei sa spui despre legatura dintre anul bisect, 1mai si asa zisul sinod panortodox. De ce nu poate fi organizat decat in acest punct cu aceste „coordonate”?
  Fara suparare, doar nu inteleg.. nu am prins „talcul”

  Apreciază

  • Spaceman said, on Martie 15, 2016 at 10:58 pm

   @documenteortodoxe
   Important este să înțelegi că al optulea sinod – sinodul spurcaților, care se va sfârși cu o coliturghisire a Întâistătătorilor Bisericilor Ortodoxe pe data de 19 Iunie 2016 adică în a 8-a duminică după Paști (Duminica Mare), nu poate și nu va fi amânat! Vor proclama ecumenismul! Iar după proclamarea ecumenismului cine va mai merge la biserică o va face pentru osândă veșnică. Ce, nu mai sunt Sfintele Canoane cool!? Unii clerici se amăgesc, crezând că au un plan secret prin care vor aduce la Dreapta Credință și mai multi credincioși, dar fără Sfânta Taină a Preoției biserica nu va mai fi decât un set de reguli, incantații și vrăjitorii, ritualuri de îngropare a morților.
   Nu spun mai multe despre legătura dintre anul bisect, 1MAI și al optulea sinod – sinodul spurcaților pentru că nu doar drept-credincioșii citesc pe aici ci și toate scârnavele ca masonii,vrăjitorii, închinătorii la idoli, astrologii, numerologii, cabaliștii, yoghinii și alte spurcăciuni care-și spun fiii luminii (ai luminii lui Lucifer!), ai curcubeului, care nu vor pricepe în veci cu învățătura lor primită de la draci. Dacă scârnavele își vor spune fiii luminii, cum crezi că vor fi numiți drept-credincioșii care nu vor primi actele biometrice electronice ale trădării și sclaviei veșnice, nici ecumenismul și nici pe Antihrist? Deja am auzit din partea acestor fii ai luminii calificative ca:
   – sectari sinucigași, draci întunecați la minte urâtori de frați întru credință, intoleranți habotnici, bigoți extremiști de ev mediu…
   Dar stai liniștit,
   Daniel 12:10 „Mulți vor fi curățați, albiți și lămuriți; cei răi vor face răul și niciunul din cei răi nu va înțelege, dar cei pricepuți vor înțelege.”
   Ia uite cum sunt pregătiți viitorii „fii ai luminii”:

   Uite și o…”sfântă” a Noii Ortodoxii:

   Astfel de scârnave vor avea drept „sfinți”, noii ortodocși – ortodocșii electronici!

   Apreciat de 1 persoană

   • valentindortodox said, on Martie 16, 2016 at 1:10 am

    apropo de sfinţi electronic-made-in-brave-new-world-televiziunea-spalü-cerebelü-fii-pro … nu sunt totuşi declaraţi ca sfinţi dar chiar cred că îi vor venera oamenii pentru că spune în Biblie – CÂND VEŢI VEDEA URÂCIUNEA PUSTIIRII ÎN LOCUL CINSTIRII.
    DECI CHIAR NU E PREA DEPARTE CĂ VOR AJUNGE SĂ ŞI FIE ACOLO ŞI BISERICA NU VA PIERI DAR NU VA FI UNDE VOR FI EREZIILE ŞI HULELE

    Apreciat de 1 persoană

 12. isihastu said, on Martie 15, 2016 at 7:49 pm

  Titlul articolului trebuie modificat.
  Parintele Cleopa a facut referinta la al 3-lea razboi mondial dupa trecerea la Domnul a staretului Neonil, nu la sfarsitul lumii.

  Apreciază

  • andiuta said, on Martie 15, 2016 at 9:31 pm

   Doamne ajuta isihastu! Spui ca parintele Cleopa a facut referire la al treilea razboi mondial si nu la sfarsitul lumii. Totusi eu vreau sa te intreb daca ai citit undeva acest lucru sau poate ai pe cineva care l-a auzit pe parintele facand aceasta afirmatie. Intreb deoarece sunt curioasa, nu am auzit niciodata acest fapt, este prima oara.

   Apreciază

   • Isihastu said, on Martie 15, 2016 at 10:25 pm

    Pentru linistea ta iti voi spune doar ca aceasta profetie a parintelui Cleopa a fost facuta in anul 1997 si spusa unui parinte de la Frasinei care acum e pustnic la Sf. Munte Athos.

    Apreciază

   • el said, on Martie 16, 2016 at 11:31 am

    Isihastu

    hai ca „ai linistit-o” acum … 🙂 🙂 🙂

    astia devin TURBATI sa auda ca GATA se darama „paradisul ” lor plin de pofte si dulcetzuri politicoase

    Apreciază

  • nimeni said, on Martie 15, 2016 at 11:48 pm

   isihastu

   Si daca tot incepe cel de-al 3-lea razboi mondial, cam cat crezi tu ca va dura pana la iesirea spurcatului antihrist si pana la finalul acestei lumi?
   dupa cum spunea si comentatorul @el mai sus cuiva, cei care sunt agatati de lume si de placerile ei nici nu vor sa auda ca vine sfarsitul, fiindca se iubesc prea mult pe sine si viata vesnica nu o doresc nicicum si nu nazuiesc la ea, ci la lumea asta stricacioasa.
   Pai cat o sa mai indure Dumnezeu lumea asta care s-a spurcat de tot si s-a lepadat de Facatotul ei, cum zici tu ca vor mai fi asa vreo 15-20-30 sau poate 50 de ani in mocirla asta in care traim toti?
   Fratelo, s-a terminat si i-a cam venit ceasul ca daca ar fi sa mai tina cum ar vrea unii, oamenii s-ar demoniza cu totul.

   Sunt apicultor de meserie si in satul in care tin stupina este o diferenta enorma intre ceea ce au fost oamenii pana acum cativa ani in urma si ceea ce au ajuns sa fie acum. Ne transformam in niste fiare salbatice si vad cum dragostea dintre oameni s-a racit si e pe cale de disparitie totala.
   Nu stiu cum e treaba in restul tarii dar de la an la an, oamenii sunt de nerecunoscut.
   In copilaria mea la tara, in acel sat era pur si simplu alt duh, oamenii se iubeau si se respectau, erau oameni de omenie si demni, se ajutau intre ei, astazi nu mai vezi asa ceva. Odata cu plecarea batranilor dintre cei vii, parca moare tot ce era omenesc in oameni.Batrani nu mai sunt multi in sat si dintre cei ce mai sunt doar putini cred in Dumnezeu si mai merg pe la biserica.

   Tineretul e cu totul lepadat de Dumnezeu si pe la biserica nu calca, doar la distractie.

   Din punctul meu de vedere e jale frate si vred ca treaba e cam generala, lumea e in apostazie si nu mai are Dumnezeu pt ce sa ne tina mult, suntem doar trupuri alipite de materie si Raiul nicidecum nu-l dorim cu adevarat.
   Ca daca am nazui cu adevarat spre Dumnezeu, spre Rai am fi dorit sa vina Sfarsitul mai repede sau cel putin ne-am fi pocait toti de pacatele noastre.

   Sa luam aminte la paintele Hristofor din Tula din Sarea pamantului caci pana undeva spre 2023 totul e gata.

   Imi pare rau pt cei care mai cred intr-un viitor de zeci de ani de aici inainte dar se insala amarnic.
   Sfintii parinti au apus pt noi , tot ce era de spussi de stiut ca sa ne pregatim sufletele pt vesnicie.

   Discutie despre Judecata de Apoi

   Sf. Ioan Maximovici
   Predici şi Îndrumări Duhovniceşti
   Ed. Sophia, Bucureşti, 2006

   Astăzi suntem în Săptămâna înfricoşatei Judecăţi şi este firesc să vorbim despre înfricoşata Judecată şi despre semnele sfârşitului lumii. Nimeni nu cunoaşte ziua aceea, afară de Dumnezeu-Tatăl, dar semnele apropierii ei sunt date şi în Evanghelie, şi în Apocalipsa Sfântului Apostol Ioan Teologul. Apocalipsa vorbeşte despre evenimentele sfârşitului lumii şi despre înfricoşata Judecată cu precădere în simboluri şi în ghicitură, dar Sfinţii Părinţi au tâlcuit-o şi există o tradiţie autentică a Bisericii care ne vorbeşte şi despre semnele apropierii sfârşitului lumii, şi despre Judecata de Apoi.

   Înainte de sfârşitul vieţii pe pământ vor fi tulburare, războaie, frământări civile, foamete, cutremure. Oamenii vor suferi de spaimă, vor muri de aşteptarea nenorocirilor (Luca 21, 26). Nu va fi nici viaţă, nici bucuria vieţii, ci o stare chinuitoare de pierdere a legăturii cu viaţa. Dar nu se va pierde numai legătura cu viaţa, ci şi cu credinţa; şi Fiul omului, venind, va găsi oare credinţă pe pământ? (Luca 18, 8). Oamenii vor fi mândri, vor fi nemulţumitori, vor respinge Legea lui Dumnezeu: alături de pierderea legăturii cu viaţa, va slăbi şi morala. Binele va slăbi şi răul va creşte.

   Despre aceste vremuri vorbeşte şi Sfântul Apostol Ioan Teologul în lucrarea sa insuflată de Dumnezeu, numită Apocalipsa. El însuşi mărturiseşte că „a fost în Duh”, ceea ce înseamnă că însuşi Duhul Sfânt era în el când i s-au descoperit în diferite imagini simbolice destinele Bisericii şi ale lumii; de aceea, Apocalipsa este o descoperire a lui Dumnezeu.

   El prezintă destinul Bisericii în chipul unei femei care se ascunde în acele zile în pustie: ea nu se arată în viaţă, aşa cum se întâmplă acum în Rusia.

   În realitate, vor avea importanţă hotărâtoare forţele care pregătesc venirea lui Antihrist. Antihrist va fi un om, iar nu diavolul întrupat. Cuvântul „anti” înseamnă „vechi” sau „în loc de” sau „împotrivă”. Acel om doreşte să fie în locul lui Hristos, să ocupe locul Său şi să aibă ceea ce ar trebui să aibă Hristos. El doreşte să aibă aceeaşi putere de fascinaţie şi aceeaşi stăpânire asupra întregii lumi.

   El va primi acea putere înainte de pieirea sa şi a întregii lumi. El îl va avea ca ajutor pe un mag care prin puterea falselor minuni îi va împlini voia şi-i va ucide pe cei ce nu recunosc stăpânirea lui Antihrist. Înainte de moartea lui Antihrist vor apărea doi drepţi, care îl vor da în vileag. Magul îi va omorî şi timp de trei zile trupurile lor vor rămâne neîngropate. Aceasta va fi cea mai mare jubilare a lui Antihrist şi a tuturor slujitorilor lui. Dar, deodată, acei drepţi vor învia şi toată oştirea lui Antihrist va fi în mare tulburare şi se va îngrozi, iar Antihrist va cădea deodată mort, omorât de puterea Duhului.

   Dar ce se ştie despre omul-Antihrist? Originea lui exactă nu se cunoaşte. Tatăl este cu totul necunoscut, iar mama este o femeie stricată care se dă drept fecioară. El va fi evreu din seminţia lui Dan. Pentru aceasta avem semn că Iacov, murind, a spus că printre urmaşii săi “Dan va fi şarpe la drum, viperă la potecă, înveninând piciorul calului, ca să cadă călăreţul” (Facerea 49, 17). Aceasta ne indică metaforic că el va acţiona prin viclenie şi răutate.

   Ioan Teologul vorbeşte în Apocalipsă despre mântuirea fiilor lui Israel, că înainte de sfârşitul lumii o mulţime de evrei se vor întoarce la Hristos, dar din şirul seminţiilor mântuite lipseşte seminţia lui Dan. Antihrist va fi foarte inteligent şi va şti cum să se poarte cu oamenii. Va fi fermecător şi prietenos.

   Filozoful Vladimir Soloviov[1] a lucrat mult ca să-şi închipuie venirea şi personalitatea lui Antihrist. El a folosit minuţios toate materialele existente pe această temă, nu numai ale Sfinţilor Părinţi, ci şi textele musulmane, şi a creionat acest tablou tulburător.

   Până la venirea lui Antihrist în lume, venirea lui este deja pregătită. „Taina lucrează deja” şi forţele care-i pregătesc apariţia se luptă, în primul rând, împotriva împărăţiei legiuite. Sfântul Apostol Pavel spune că Antihrist nu poate apărea până nu va fi îndepărtat „cel care o împiedică” (II Tes. 2, 7). Sfântul Ioan Gură de Aur tâlcuieşte că „cea care o împiedică” este stăpânirea legiuită cinstitoare de Dumnezeu.

   Această stăpânire se luptă cu răul. „Taina” care lucrează în lume nu doreşte aceasta, nu doreşte lupta cu răul prin mijloacele forţei: dimpotrivă, ea doreşte stăpânirea fărădelegii şi când o va obţine, nimic nu va mai împiedica venirea lui Antihrist. El nu va fi doar inteligent şi fermecător, dar va fi milostiv, va face acte de caritate şi fapte bune pentru întărirea stăpânirii sale. Iar când şi-o va întări într-atât, încât îl va recunoaşte întreaga lume, atunci îşi va arăta faţa.

   Capitala pe care o va alege va fi Ierusalimul, pentru că aici Mântuitorul Şi-a descoperit învăţătura dumnezeiască şi Persoana, aici întreaga lume a fost chemată să guste fericirea binelui şi a mântuirii. Dar lumea nu L-a primit pe Hristos şi L-a răstignit la Ierusalim. În timpul lui Antihrist, Ierusalimul va deveni capitala lumii, care i-a recunoscut stăpânirea.

   Atingând culmile puterii, Antihrist le va cere oamenilor să-l recunoască drept cel ce a obţinut ceea ce nici o altă putere pământeană şi nimeni nu a mai obţinut vreodată şi va pretinde închinare ca unei fiinţe supreme, ca unui dumnezeu.

   Vladimir Soloviov descrie foarte bine caracterul activităţii lui Antihrist, ca a unui conducător de rang înalt. El le va face pe plac tuturor, cu condiţia ca aceştia să recunoască supremaţia puterii sale. El va crea condiţii de viaţă Bisericii, îi va îngădui să slujească, va promite că va construi biserici splendide, cu condiţia recunoaşterii lui ca „fiinţă supremă” şi ca lumea să i se închine. Va avea o ură personală faţă de Hristos. Va trăi din această ură şi se va bucura de lepădarea oamenilor de Hristos şi de Biserică. Va fi o apostazie generală şi, pe deasupra, mulţi episcopi vor trăda credinţa, iar ca justificare, vor arăta spre starea strălucită a Bisericii.

   Căutarea compromisului va fi atitudinea caracteristică a oamenilor. Fermitatea mărturisirii va dispărea. Oamenii vor căuta cu asiduitate să-şi motiveze căderea, iar răul, ca o moleşeală malignă, va susţine această stare generală. Oamenii vor avea obişnuinţa lepădării de dreptate, a dulceţii compromisului şi a păcatului.

   Antihrist va îngădui oamenilor totul, numai ca ei „căzând în faţa lui, să i se închine”. Nu este o atitudine nouă faţă de oameni: şi împăraţii romani erau gata să le redea libertatea creştinilor cu condiţia ca ei să le recunoască divinitatea şi suprema putere divină şi îi chinuiau doar pentru că ei mărturiseau că „Domnului Dumnezeului tău să te închini şi Lui Singur să-i slujeşti” (Matei 4, 9-10).

   Întreaga lume i se va supune şi atunci el îşi va descoperi faţa şi ura faţă de Hristos şi de creştinism. Sfântul Ioan Teologul spune că toţi cei ce i se vor închina vor avea un semn pe frunte şi pe mâna dreaptă. Nu se ştie dacă aceasta va fi cu adevărat un semn pe trup sau este o exprimare simbolică a faptului că oamenii vor recunoaşte şi cu mintea necesitatea închinării la Antihrist şi că întreaga lor voinţă îi va fi supusă, în timpul unei astfel de supuneri totale a întregii lumi – şi cu voinţa, şi cu conştiinţa – vor apărea cei doi drepţi de care am amintit, care vor propovădui fără teamă credinţa şi îl vor da în vileag pe Antihrist.

   Sfânta Scriptură spune că înainte de venirea Mântuitorului vor apărea două „sfeşnice”, doi „măslini arzători”, „doi drepţi”. Pe aceştia Antihrist îi va omorî cu puterile magului. Cine sunt drepţii aceştia? După Predania Bisericii, sunt cei doi drepţi care nu au gustat moartea: profetul Ilie şi profetul Enoh. Există o proorocire că aceşti drepţi Care nu au gustat moartea o vor gusta pentru trei zile, iar peste trei zile vor învia.

   Moartea lor va fi o mare bucurie pentru Antihrist şi pentru slugile lui. Învierea lor de peste trei zile îi va aduce într-o stare de nespusă groază, de înfricoşare şi tulburare. Atunci va veni sfârşitul lumii.

   Sfântul Apostol Petru spune că prima lume a fost creată din apă şi a pierit prin apă. „Din apă” este tot un simbol al haosului masei fizice, şi a pierit prin apa potopului. Iar lumea de azi este păstrată pentru foc (II Petru 3, 5-7). “Pământul şi lucrurile de pe el se vor mistui” (II Petru 3, 10), toate stihiile se vor aprinde. Această lume de acum va pieri într-o singură clipă, într-o clipă totul se va schimba.

   Şi se va arăta semnul Fiului lui Dumnezeu – adică semnul Crucii, întreaga lume care sa supus de bunăvoie lui Antihrist „va plânge”. Totul s-a sfârşit. Antihrist a fost omorât. Este sfârşitul împărăţiei sale, a luptei cu Hristos. Este sfârşitul şi vremea răspunsului pentru întreaga viaţă, răspuns dat Adevăratului Dumnezeu.

   Atunci, din munţii Palestinei va apărea chivotul Legii: profetul Ieremia ascunsese chivotul şi Focul sacru într-o adâncă fântână. Când din acea fântână a fost luată apă, ea s-a aprins. Dar chivotul nu a fost găsit.

   Când privim acum la viaţa din jur, cei ce pot vedea văd că tot ce a fost prezis despre sfârşitul lumii se împlineşte. Cine este, dar, acest om, Antihrist? Sfântul Ioan Teologul îi dă în mod simbolic numele 666, dar toate încercările de a înţelege acest însemn au fost zadarnice.

   În viaţa contemporană putem avea o viziune destul de clară despre posibilitatea arderii lumii, când „toate stihiile se vor aprinde”. Această viziune ne-o oferă fisiunea atomului.

   Sfârşitul lumii nu înseamnă distrugerea ei, ci schimbarea ei. Totul se va schimba deodată, într-o clipită. Morţii vor învia în trupuri noi: vor fi trupurile lor, dar înnoite, aşa cum Mântuitorul a înviat în trupul Său, care purta urmele rănilor şi ale suliţei, dar avea însuşiri noi şi, în acest sens, era un trup nou. Nu se ştie clar dacă va fi un trup nou cu totul sau va fi trupul cu care omul a fost creat.

   Şi Se va arăta Domnul în slavă, pe nor. Cum îl vom vedea? Cu ochii duhului. Şi acum, înainte de moarte drepţii văd în jurul lor ceea ce ceilalţi oameni nu văd.

   Trâmbiţele vor suna cu putere. Ele vor suna în suflete şi în conştiinţe. Totul se va limpezi în conştiinţa omului.

   Proorocul Daniel, vorbind despre Judecata de Apoi, povesteşte despre un Bătrân Judecător aşezat pe tron, în faţa căruia este un râu de foc. Focul este elementul curaţilor. Focul mistuie păcatul, îl arde şi dacă păcatul s-a altoit de sufletul omului, atunci îl mistuie şi pe om. Acest foc se va aprinde înlăuntrul omului: văzând Crucea, unii se vor bucura iar alţii vor cădea în disperare, se vor tulbura, se vor îngrozi. Astfel, oamenii se vor despărţi dintr-o dată: în relatarea evanghelică unii se aşază la dreapta, în faţa Judecătorului, iar alţii la stânga: i-a despărţit conştiinţa, însăşi starea sufletească a omului îl aruncă într-o parte sau în cealaltă, la dreapta sau la stânga. Cu cât mai sârguincios şi mai insistent a năzuit omul spre Dumnezeu în viaţa sa, cu atât mai mare îi va fi bucuria când va auzi cuvântul: „Veniţi la Mine, binecuvântaţilor!” şi, dimpotrivă, aceleaşi cuvinte vor stârni focul groazei şi al chinului celor care nu L-au dorit, L-au evitat ori chiar s-au luptat cu El sau L-au hulit în timpul vieţii.

   Judecata de Apoi nu cunoaşte martori sau listă de protocol. Totul este scris în sufletele oamenilor şi aceste însemnări, aceste „cărţi” se vor deschide. Totul se va descoperi tuturor şi fiecăruia în parte, şi starea sufletească a omului îl va face să meargă la dreapta sau la stânga. Unii, la bucurie, alţii la chin. Când se vor deschide „cărţile”, toţi vor înţelege limpede că rădăcinile tuturor viciilor sunt în sufletul omului. Iată beţivul, desfrânatul: când moare trupul, unii cred că moare şi păcatul. Nu e aşa, în suflet exista o înclinaţie, pentru suflet păcatul era dulce. Şi dacă nu s-a pocăit de păcatul respectiv, dacă nu s-a eliberat de el, sufletul va veni la Judecata de Apoi cu aceeaşi dorinţă a dulceţii păcatului şi niciodată nu îşi va satisface dorinţa. Va suferi de ură şi de răutate. Şi aceasta e o stare infernală. „Gheena de foc” este focul lăuntric, este flacăra viciului, flacăra neputinţei şi a răutăţii şi aici va fi „plânsul şi scrâşnirea dinţilor” răutăţii neputincioase.

   https://sfioanmaximovici.wordpress.com/2008/02/29/discutie-despre-judecata-de-apoi/#_ftn1

   Apreciat de 2 persoane

  • nimeni said, on Martie 16, 2016 at 12:08 am

   Isihastu

   Dupa al 3-lea razboi mondial ghici cine vine?

   antihrist!

   Si in timpul domniei lui care tine 7 ani de la aratare, intronizare ghici ce vine?

   Ai ghicit, Judecata de Apoi!

   Reamintesc Hristofor din Tula, Sarea pamantului. Cine crede, crede iar cine nu, sa fie sanatos!
   Doamne ajuta tuturor!

   Apreciază

 13. tudorclaudiu said, on Martie 15, 2016 at 9:18 pm

  Observ cum in a doua zi a Sfantului si Marelui Post se gasesc cetateni,dealtfel foarte bine crescuti si puternic induhovniciti,sa judece intr-un fel grobian exprimand abjectii de tot felul,insulte si altele.Iertare ca nu citesc atat de mult ca altii dintre voi,nu stiam ca pentru ati exprima o parere fundamentata pe referatul biblic,este necesara lecturarea bibliotecii nationale in prealabil.Cat despre userul ”el” numai mila!

  Apreciază

  • el said, on Martie 16, 2016 at 10:31 am

   tudorclaudiu

   NA ia aici si cu cuvinte „neabjecte” , IATA ABJECTIA ta ( ca te superi sa fie numita exact dupa URACIUENA ei) cum arata, ti-o arata Sf Ioan Maximovici !:

   „Va trăi din această ură şi se va bucura de lepădarea oamenilor de Hristos şi de Biserică. Va fi o apostazie generală şi, pe deasupra, mulţi episcopi vor trăda credinţa, iar ca justificare, vor arăta spre starea strălucită a Bisericii.

   Căutarea compromisului va fi atitudinea caracteristică a oamenilor. Fermitatea mărturisirii va dispărea. Oamenii vor căuta cu asiduitate să-şi motiveze căderea, iar răul, ca o moleşeală malignă, va susţine această stare generală. Oamenii vor avea obişnuinţa lepădării de dreptate, a dulceţii compromisului şi a păcatului.

   Antihrist va îngădui oamenilor totul, numai ca ei „căzând în faţa lui, să i se închine”.

   Moleseala maligna, lepadarea si MOTIVAREA caderii si lipirii voastre de materie ca VIERMII de cacat e STAREA VAOSTRA nca de pe acum. Lipseste numai „dumnezeul” vostru anticrist sa se arate, ca unii ca voi NU PUTETI AVEA alt „dumnezeu” decat pe acela ! acela va da „continta buna” pe care va strofocati acum sa o afisati inaintea altora si a voastra, blestematul acela va va confirma pe voi asa cum va place sa va vedeti „buni” si „buni” veti fi ….pentru IAD !

   Apreciat de 2 persoane

  • el said, on Martie 16, 2016 at 10:37 am

   tudorclaudiu

   dupa ce ca esti PROST mai esti si OBRAZNIC , ca prostul daca nu e fudul parca nu e prost destul

   „este necesara lecturarea bibliotecii nationale in prealabil.”______ biblioteca nationala poti sa ti-o bagi matale unde stii mai bine si unde face placere…. trufia prostiei

   Sfintii Parinti nu sunt „biblioteca nationala” si pe aceia se vede KLAR ca NU i-ai frecventat nici cat de putin altfel nu ai fi ramas atat de PROST/orb si nici atat de trufas obraznic nu te-ai mai arata, …asta in caz ca nue esti deja IREMEDIABIL PIERDUT = IMPIETRIT cu sunt majoritatea in LEPADREA si CADEREA proprie ! in cazul asta voua nu va lipseste decat pecetea …

   Apreciat de 1 persoană

 14. timiana said, on Martie 15, 2016 at 9:20 pm

  Saccsiv, te rog sa-i spui cetateanului care semeaza cu „el” sa-si mai controleze limbajul, ca de atata ortodoxie de cat este patruns nu mai incape in dumnealui si bunul bun simt. De unde stie el ce face Ligia, nu-i este rusine?

  Apreciat de 4 persoane

  • valentindortodox said, on Martie 16, 2016 at 1:28 am

   nu ştie, dar la asta se gândeşte el…

   Apreciat de 1 persoană

   • el said, on Martie 16, 2016 at 10:48 am

    valentin

    „nu ştie, dar la asta se gândeşte el…”_____ asta pot sa zic si eu despre ce ai scris tu aici : nu stie el dar asa se gandeste valentin desspre mine 🙂

    baaai LUMEA ADRE si babele „ginagase” se piaptana cochete sa para cat mai „cucernice evlavioase” in ochii celorlati !

    Apreciază

   • valentindortodox said, on Martie 16, 2016 at 3:21 pm

    îmi cer iertare frate

    Apreciat de 1 persoană

  • cedry3k said, on Martie 16, 2016 at 11:56 am

   nu e el, e ea, sigur. O pasarica. Probabil iubita lui saccsiv, care are deci motive sa o haleasca

   Apreciază

   • saccsiv said, on Martie 16, 2016 at 2:08 pm

    cedry3k

    Hai sictir fraiere cu creier distrus de droguri.

    Apreciat de 2 persoane

   • el said, on Martie 16, 2016 at 5:56 pm

    cedry3k kukupupu

    wooow, tu esti unul din aia „ILUMINATZI” dar strasnic (de mocheta fumata?___aceea din covorul fermecat al iluziilor pe care se plimba ei „ceresti” prin „sferele inalte ” ale visarii/IMAGINATIEI lor prolixe si debile!)….
    ai vederi/vedenii „sigure” baiete…. da-i inainte, zidul e drept in fata ta, fiii fortzos, ai capul „tare” ! 🙂

    Apreciază

 15. safimvigilenti said, on Martie 15, 2016 at 9:34 pm

  sfarsitul a ce o sa vina acum ???

  Apreciază

 16. andiuta said, on Martie 15, 2016 at 10:31 pm

  Saccsiv, cred ca ar trebui sa îi zici lui „el” sa își controleze limbajul puțin. Nu este prima data când i se face observație, nimeni nu îl jignește dar totuși el își permite sa judece pe toată lumea pe baza unui simplu comentariu, știe el ce e cu omul respectiv, poate de abia a început sa meargă la biserica și nu știe așa de multe. Nimeni nu îi spune sa umble cu lingușeli sau sa fie fățarnic dar sa își tempereze limbajul. Dacă ar fi în fata lui Hristos sau în fata unui părinte ar mai vorbi așa?

  Apreciat de 2 persoane

  • el said, on Martie 16, 2016 at 10:45 am

   andiuta si timiana

   femei „gingase” la simtire , lasa ca vine anticrist al vostru cu popii lui plini de vorbe mieroase sa va mangaie intre coarne si sa va dea drepatate „sensibilelor” …. si sa vedeti ca fericite o sa umbalti cu limba scoasa dupa el, ….ca va da „dezlegare” la toate POFTELE voastre si o sa fie si peste masura de „frumos, atragator” ( cum place firii femeiesti celei proaste) si de „dulce vorbitor, si irezstibil de politicos ” cu unele ca voi, va vor „mangaia” ei INDATA de toata „suferinta ” provocata de mine „grobianul”… hai mergeti linistite la poftele voastre si la fatranicia vaostra de „evlavie” ca sunteti „justficate ” gingaselor.

   Apreciat de 1 persoană

   • andiuta said, on Martie 16, 2016 at 12:05 pm

    El, nu cred ca mă cunoști așa de bine încât sa Îți permiți sa faci asemenea afirmații. Eu sunt foarte conștientă ca lumea ăsta nu mai tine mult și sincera sa fiu, câteodată îmi doresc sa vina sfârșitul odată ca sa nu mai vedem mizeriile și ticăloșia din jur. Deci, după cum vezi nu am nevoie de popi cu vorbe mieroase, dimpotriva îmi doresc sa fie cât mai mulți preoți care sa vorbească sincer și sa trezească Multă lume cum era pr. Vasile Novikov.

    Apreciat de 2 persoane

   • timiana said, on Martie 16, 2016 at 12:50 pm

    Sa-ti fie rusine. Cati ani ai? 30? 35? sau sub? Chiar nici o ramasita de bun simt nu se afla in creerasul tau? Sau unde ti-ai asezat constiinta, ca vad ca nu te lasa Dumnezeu sa o simti. Sa te ierte Dumnezeu si pe tine si pe noi ca ne lasam ispititi de tine.

    Apreciat de 2 persoane

   • el said, on Martie 16, 2016 at 5:50 pm

    timiana

    exact ce spuneam….”gingase ” nevoie mare, cand e vorba sa-si vada masura proprie porcaiesc pe altii ca sunt ele TRUPESTI si LIPITE de materie… no comment, asa o fi la( unele) femei gandirea formatata de „gingasie”

    Apreciază

   • unu1 said, on Martie 16, 2016 at 6:11 pm

    Daca tu crezi ca o sa te mantuiesti jigning pe fratii tai care-ti cer un sfat, (prin lipsa lor de cunoastere), esti un „inselat” mai mare decat A. Boca (dupa cum il consideri).
    Crezi ca jignind pe altii ii aduci mai aproape de credinta?
    Sau crezi ca incercand sa te mantuiesti facand „cele bune”, dar nepasandu-ti de mantuirea aproapelui gresesti.
    Fiindca pana la a lua in calcul ce a spus un Sf Parinte sau nu, luam ce a spus IISUS, ca sa nu existe rastalmacire.

    O sa citez din memorie niste cuvinte ale lui Iisus:
    Cine vrea sa fie mai mare in Imparatia cerurilor, sa fie slujitorul vostru… si tu incerci doar sa le aratai celor nepriceputi cat esti de destept fara sa-i luminezi; atunci de ce mai postezi comentarii, daca nu vrei sa afle si altii ce stii tu? Doar sa te MANDRESTI cate cunosti? Daca tot stii atatea, invata-i si pe altii.Ca acel care-i zice fratelui sau nebunule (cum ii numesti tu pe altii), vrednic va fi de ghena focului.
    ” Deci să nu ne mai judecăm unii pe alţii, ci mai degrabă judecaţi aceasta: Să nu daţi fratelui prilej de poticnire sau de sminteală”… pai tu ii pui pe fuga cu „Duhul NEblandetii”, zbierand ca apucatii.

    Asa ca raspunde-ti prima data la aceste intrebari si apoi spune ce a spus un sfant sau altul.
    Unul care zbiara ca un apucat, sigur nu e de la Dumnezeu. Degeaba iti arzi trupul si faci minuni daca nu ai iubire pt aproapele, conform lui Pavel, fiindca iubirea toate le rabda.

    NU e comentariu in care sa nu-l iei de sus pe careva… deci esti cam in contradictie cu spusele Domnului… conform Bibliei.

    Poti sa ma injuri si sa-mi arunci invective, chiar nu-mi pasa!

    Si la randul meu, nu comentez ca sa fac pe superiorul sau sa te judec, dar sa-ti fac o observatie,Pentru că fratele meu este oglinda mea şi el vede răutaţile mele”. Aşa spune şi Sfântul Ioan Scărarul… daca tot e sa ne luam dupa spusele Sfiintilor.

    Mai ales ca suntem in post sa infranezi pornirea de-al musca pe aproapele, conform FIL XII

    Sper doar sa nu-mi sterga comentariul (in care na-m injurat pe nimeni) stimatul saccsiv, doar pe motiv ca esti client vechi pe site.

    Apreciat de 1 persoană

   • saccsiv said, on Martie 16, 2016 at 11:33 pm

    unu1

    Edificator pentru ceea ce e in mintea ta e aceasta fraza din comentariul tau:

    Fiindca pana la a lua in calcul ce a spus un Sf Parinte sau nu, luam ce a spus IISUS, ca sa nu existe rastalmacire.

    Apreciat de 1 persoană

   • cristian said, on Martie 16, 2016 at 8:53 pm

    auauauau, ce maxime dai el, esti belea,,,saracele cred ca le zici din rautate…pe mine unul ma doare sufletul când ma gândesc ca ti-o iau in nume de rau, dar de fapt sunt sigur ca nu e din rautate ci din parere de rau ca sunt asa sensibiloase si au parere buna despre ele respectiv despre ei cei care au. ( si ma includ si pe mine intre ei). Eu cred ca si tu ai vrea sa fii inteles mult mai usor nu sa para ca ii certi.

    Apreciat de 1 persoană

   • ioana L. said, on Martie 17, 2016 at 11:30 am

    „el”

    Apreciază

   • el said, on Martie 17, 2016 at 12:37 pm

    ioana L.

    multumesc !

    am terminat cu „lupta ” INUTILA pentru suflete LIPITE indraratnic de INSELAREA si DEZMEIRDARILE lor dobitocesti !

    de acum sunt la odihna ! iata asa:

    Multe salutari dv, fetitzei si motanasului roscatzel de la mine si de la Iliutza !

    de acum voi avea mai mult timp sa fiu pentru motanelul meu „taticul” pe care nu l-a avut la dispozitie , cam asa 🙂

    Doamne ajuta !

    Apreciat de 2 persoane

   • valentindortodox said, on Martie 18, 2016 at 9:40 pm

    cu curvele în fuste scurte în biserici de popi apostaţi şi slugi securiste ale patriarhului îndrăcit nu sunt nici eu de acord , nu numai că se fac pt. bani acele nunţi cu acele personaje dar sunt şi masonice, preoţi masoni, fac în fala lor şi spre hula lui Dumnezeu totul cu înşelăciune ca să spurce suflete nevinovate şi însăşi Biserica dacă ar fi cu putinţă

    Apreciază

  • cristian said, on Martie 16, 2016 at 9:27 pm

   El, uite ce mesaj poate transmite un om de la care nu te-ai fi asteptat la asta in trecut. Când dau de persoane de genu cu simtire atat de profunda si ortodoxa imi amintesc de vorbele Mântuitorului :,, Daca voi ve-ti tacea, pietrele vor striga,, eu as traduce : daca voi preotii mei mierosi vorbiti doar despre pace, iubire si politeturi fatarnice, cei de la care nu va asteptati Ma vor marturisi. Aia nu-i marturisire sforaielile preotilor. Eu cred ca versuri de genul ,,Parinte te rog intareste-mi calitatea, mareste-mi puterea, velocitatea, sa pot trece prin oameni ca electricitatea,, nu poate scrie decat o persoana cu simtire profund ortodoxa. Suna a rugaciune placuta Domnului, este indrazneata cererea dar asa ne cere, sa indraznim.
   Nu stiu ce parere ai despre genul muzical, dar mesajul este bun. De fapt poate asculti, nu stiu.

   Apreciază

   • el said, on Martie 17, 2016 at 5:08 pm

    cristian

    iti sunt dator cu un raspuns referitor la ce m-ai intrebat.

    nu ascult genul asta de muzica ( in general sunt mai „amuzical” de felul meu, ascult de cand m-am botezat DOAR muzica bizantina pentru ca o resimt ca pe o rugaciune si ma aduce aproape de Dumnezeu) dar sa stii ca acesti oameni sub APARENTA lor de „derbedei”/”superficilai” sunt mai SINCERI si au ajuns sa marturiseasca lumii FATARNICE in felul care i se cuvine ei, cu mai multa sinceritate decat FARISEII si CARTURARII moderni a caror VICLENIE a ajuns AZI la culmile apogeului….

    Asa ca iti dau 100% dreptate in cele ce spui : „imi amintesc de vorbele Mântuitorului :,, Daca voi veti tacea, pietrele vor striga,, eu as traduce : daca voi preotii mei mierosi vorbiti doar despre pace, iubire si politeturi fatarnice, cei de la care nu va asteptati Ma vor marturisi. Aia nu-i marturisire sforaielile preotilor” !!!

    si NU DEGEABA a zis Mantuitorul nostru Iisus Hristos :

    ” 31. (Care dintr-aceştia doi a făcut voia Tatălui? Zis-au Lui: Cel de-al doilea.) Zis-a lor Iisus: Adevărat grăiesc vouă că vameşii şi desfrânatele merg înaintea voastră în împărăţia lui Dumnezeu.”_____ai auzit ? VAMESII si DESFRANATELE vor intra inaintea voastra__(popii/clerul si crestinii FATARNICI si VICLENI)__ in Imparatia cerurilor !” ( Ev. Matei cap 21)

    si INCA :

    „43. De aceea vă spun că împărăţia lui Dumnezeu se va lua de la voi şi se va da neamului care va face roadele ei. ” (Ev. Mt cap 21)
    Doamne ajuta !

    Sa stii ca astfel de oameni se vor mantui daca vor pentru inima lor fara viclenie!

    Apreciază

   • mircea.v said, on Martie 17, 2016 at 7:03 pm

    cristian,
    mie asta mi se pare beton pt stilul asta de muzica, si linia melodica din spatele cuvintelor, e super-militanta

    Apreciat de 1 persoană

  • cristina v. said, on Martie 17, 2016 at 3:48 pm

   andiuta si timiana

   „Să ne smerim asemenea Lui! …să nu cruţăm cinstea noastră, să nu întoarcem feţele noastre de la scuipări şi obrajii noştri de la lovituri”
   Si tot Sfantul Ignatie Briancianinov zice „Cel ce doreşte să moară pentru Hristos, ce necaz, ce jignire nu va îndura cu mărime de suflet ?”

   Apreciat de 1 persoană

 17. sorin said, on Martie 15, 2016 at 10:34 pm

  Nu stie, ea o spune. Cand asa clar scriu sf Parinti si in Sf Scriptura spune clar ca vremurile sunt cele de pe urma. Dumnezeu atat nu a vrut sa stim: ceasul si ziua. In rest apropierea chiar ne-a prezentato, iar daca vii dumneata si incerci sa spui replica ca numai Dumnezeu stie ceasul si ziua, arata ca iti place sa judeci si ai senzatia ca o sa vina sfarsitul pe 1 miliard de ani. Sfarsitul il amana Dumnezeu dar cand vede la noi pocainta ceea ce in prezent nu se vede.

  Apreciat de 1 persoană

 18. hilohi bogdan said, on Martie 15, 2016 at 10:41 pm

  Părinţii pleacă,în schimb ne sosesc ,,einsteinii” refugiaţi cu binecuvântarea guvernatorului împărăţiei fiarei antihriste…declinul este accelerat.am ajuns ,,mireasa pt.fiul fiarei”.Ceva se va întâmpla şi asta foarte curând.Nu-i de bucurie

  Apreciază

 19. vasile said, on Martie 16, 2016 at 8:35 am

  Frate Spaceman, te rog frumos să ai grijă la modul în care exprimi ideile. A spune că la Congresul Panortodox din vară vor fi introduse idei ecumeniste, e una, dar ca, dacă vom merge din dată de 20 iunie la Sfântă Liturghie o vom face spre osândă vesnica, este o greșeală asupra căreia te rog să țevi pentru a o corecta.

  Apreciază

  • el said, on Martie 16, 2016 at 11:02 am

   vasile

   raamne de vazut ce vor hortari acolo APOSTATII ( si acum sunt APOSTATI DEJA dar in ascuns) atunci vor deveni FATIS IMPOTRIVITORI Ortodoxiei Sfintilor…

   si in fnctie de ce vor hotari : „dacă vom merge din dată de 20 iunie la Sfântă Liturghie o vom face spre osândă vesnica”____ de vom merge la bisericile unora ca acestia care CONTRAZOC Sfintii si Ortodoxia chiar asa va fi , ne agonisim MOARTEA VESNICA ca cei care merg sa se impartaseasca cu ERETICII ….

   asa ca sa avem TREZVIE MARE, sa rugam cu lacrimi si mare pocainat pe Dumnezeusa ne lumineze ce sa facem … e usor sa dam constiinta buna neputintei si lenei noastre, dar asta NU ne va mantui.
   Mantuiroare este DOAR Ortdoxia SFINTILOR ! … „ortodoxia” FALSIFICATA a astora duce la la anticrist , penr acest SCOP a si fost pusa la cale si TICLUITA iar acum se aduce la INDEPLINIRE
   Doamne ajuta !

   Apreciat de 1 persoană

  • Spaceman said, on Martie 16, 2016 at 1:52 pm

   @vasile
   Așa cred eu. Facă-mi-se după credința mea. Amin!

   Apreciază

 20. alextatulea said, on Martie 16, 2016 at 8:56 am

  @spaceman

  Urgia este un sir de evenimente care se vor intampla si au fost proorocite dar noi nu putem intui de pe acum chiar cum va arăta anul 2017 de pilda decat in linii mari. De asta am spus ca rugăciunile duhovnicilor au amânat mult urgia. Ea trebuia poate sa vina mai devreme, la 12 luni după moartea pr. Iustin. Dar uite ca pt rugăciunile dreptilor s-a dat timp de pocainta. Si venirea imigranților este tot urgie pt ca aduce schimbari dramatice peste noi, logic, iar noi nu suntem pregatiti din pacate sa mărturisim credinta dreapta cu pretul vieții. Loviți din exterior si din interior in acelasi timp, ne va fi f greu. Asta cred ca este tragicul urgiei. Dar sunt multi oameni nestiuti care se străduiesc si Dumnezeu ii poate scoate la mărturisire chiar daca peisajul total arată f rău si nu stim exact cum vom face fata la tot ce va veni peste noi.

  Apreciază

 21. mircea.v said, on Martie 16, 2016 at 9:57 am

  Vremurile de sfarsit aduc si noi pacate. Adica pacate ce au legatura cu insemnarea (pasi spre insemnare) si care sant f grave dupa mintea mea, avand in vedere consecintele. Oricine lucreaza in IT pe probleme de baze de date, centralizare, cei care lucreaza la implementarea cardului de sanatate, actelor biometrice…, cine lucreaza in domenii precum microelectronica implantata, sistem bancar, si in tot ce stim ca are legatura cu semnul/pecetea si este ortodox si stie si intelege pr legate de insemnare, are o mare problema. Are o mare pr pt ca lucreaza direct pt antihrist, in sensul dorit de ah. Intr-un fel e judecat ortodoxul care stie aceste lucruri si face, in alt fel este judecat occidentalul ce nu e ortodox nu stie si face.
  „sluga ce nu stie si face(raul) se va bate putin, sluga ce stie si face(raul) se va bate mult”. (In NT este cu „nu face” in sensul ca nu face binele.)

  Si cine este in situatia asta e mult mai rau decat cel ce se „craceste”, ca este cam in postura poetului din pilda „poetul si talharul”.

  Iar daca ne mai gandim si la faptul ca vom fi judecati si pt cele bune ce le puteam face si nu le-am facut, jale.

  Mai multe despre cum lucreaza divolul si cum si-a pregatit lucrarea ref la cele de mai sus, inclusiv in cele legate de stiinta si „stiintifici”, tehnica si dezvoltarea tehnicii, in „Marsul distrugatorului”.

  Am vorbit cu un prieten care lucreaza intr-un astfel de domeniu si mi-a spus „nu mai imi spune asa ceva, ca ma faci sa ma simt vinovat; stiu ca ai dreptate”. Si continua sa lucreze si sa se specializeze pe temele astea. Ma rog sa-l lumineze Dumnezeu si sa renunte la a fi lucratorul lui antihrist pe pr legate de insemnare.

  https://saccsiv.wordpress.com/2011/03/14/text-exceptional-marsul-distrugatorului/

  Apreciat de 1 persoană

 22. alextatulea said, on Martie 16, 2016 at 2:52 pm

  Totusi nu trebuie sa uităm ca in privința lucrurilor mari Hristos a spus „pe acestea sa le faceti” iar in privinta celor mai mici a spus „pe aceste sa nu le lasati”. A fi mărturisitor este important, a nu cădea in erezie sau lepadare este f important dar daca ii dispretuim cu sete pe cei mai slabi, pe cei începători care abia in ceasul 11 au aflat de venirea lui Antihrist, iarăsi nu e bine. Sf. Pavel era numit „vas ales” de Hristos desi inca nu facuse niciun bine Bisericii, tot ce facuse era sa taie si sa spanzure, dar stia Dumnezeu ce va urma dupa drumul Damascului. Nimeni nu l-a jignit din apostolii prigoniti, doar il evitau ca nu stiau ca se convertite sincer, iar cand li s-a poruncit sa il primească in rândul apostolilor au facut asta cu bucurie, fara sa ii amintească cate rele a facut el inainte. Ne asteapta vremuri de prigoană, ar trebui sa ne bucurăm de toți care vin spre cunoasterea vremurilor ce le trăim, fara sa arătăm cat de departe sunt altii de tainele apocalipsei si cat de avansați suntem noi. Stiinta multa nu ne va ajuta in timpul lui Antihrist, cât puterea de a răbda chinurile pana la sfarsit. Oare vom primi aceasta putere ca pe o roadă a Duhului Sfânt? Ma gândesc mereu ca un singur pas gresit ne poate scoate in afara Împărăției.

  Apreciază

  • el said, on Martie 16, 2016 at 6:30 pm

   „sa ne bucurăm de toți care vin spre cunoasterea vremurilor ce le trăim,”_____ draga alex noi/eu chiar MA BUCUR MULT de cei care vin asa cum sui tu,…. dar nu mai am nici o rabdare cu obraznicii aia orbi si incapatanati care vin a CONTRAZICA Sfintii si parintii cu citate din PARERILE lor si isi mai si posteaza aici cu fala si obraznicie PROSTIA fudula …
   ca asa au facut „amicii” de mai sus. au sarit de cur in sus cu citate pricepute dupa mintea lor din Scriptura sa-l CONTRAZICA pe Par Cleopa… de aceea le-am amintit DE UNDE VIN EI, de la ce masura/ NIVEL „duhovnicesc” … sorry ca daca atunci cand spui lucrurilor pe nume doare atata inseamna ca sunt chiar de plans.

   ….asa poate poate se smereste ,amintindu-si o clipa de „bravurile” lor „duhovnicesti”, PROSTIA din ei ca sa isi vada micimea si poftele in care se tavalesc si sa nu se mai impotriveasca Sfintilor si Parintilor ca Par Cleopa …

   sa spui sa ia aminte la SFATURILE/PROFETIILE Sfintilor si Parintilor e MINIMUL necesar trezii,in caz ca mai vore sa se trezeasca , iar NU :” fara sa arătăm cat de departe sunt altii de tainele apocalipsei si cat de avansați suntem noi. „___cine interpreteaza asa cum scrii tu e ROS de boala MANDRIEI.

   Apreciază

  • el said, on Martie 16, 2016 at 6:48 pm

   alextatulea

   „daca ii dispretuim cu sete pe cei mai slabi, pe cei începători care abia in ceasul 11 au aflat de venirea lui Antihrist, iarăsi nu e bine”_____unde „vezi” tu dispret la mine, ai si tu „inainte vederea” ca altii care ma acuza si ei sarguincios de alte cele?

   tztztz….. ai grija cu „vederea” /”talcuirea” asta sa nu fie de la dracul mandriei ranit din voi de vorbele mele…

   intr-o ume care tace „cuviincios” si „politicos” despre TOATE INSELARILE si despre TOATA APOSTAZIA va simtiti bine , linistiti si sariti ca ARSI pe unul care se straduieste sa va dea de gandit, sa zguduie macar si asa farama de „contiinta” ramasa in unii….. ADU TU MARTURIE mai buna si eu ma bucur !

   dar nu taceti „iubitori” si plini de „evlavie” si de „intelegere”/toleranta la OBRAZNICIA si inapatanarea alora si dati cu pitere in unul care pacatos dar macar STRIGA de pe acoperisuri ceea ce voua va place sa NU AUZITI!

   cunosc eu „specia” asta „sensibila” care iubeste numai dulcegariile si tacerea politicoasa pe temele care „angoaseaza” iubirea de LUME si de inselare … de aia zic, de se aude se aude,de nu sa fie sanatosi !
   parerea lor despre mine si neputintele mele ma indifera MAGISTRAL !
   si eu si VOI vom da socoteala la Hristos….. stati tavaliti in FATRANICIA si MINCINUA confortabila care va odihneste si sa vedem care dintre noi va fi mai „castigat” la Judecata de Apoi !

   Apreciat de 2 persoane

   • carla said, on Martie 18, 2016 at 3:26 am

    Si eu cred ca si Maria M, ca scrii asa din durere si disperare a faptului ca datorita indolentei si decaderii noastre generale grabim sfarsitul. Dar, frate, nu cadea si tu in gresala lui Vadim Tudor, care, datorita modului excesiv de raportare la ceilalti (adesea ostili) , a compromis total mesajul sau nationalist, dand apa la moara celor care abea asteapta sa declare crestinii si nationalistii drept extremisti cautand orice justificari sa-i anihileze si ocazii sa-i decredibilizeze.

    Apreciază

  • Maria M. said, on Martie 17, 2016 at 2:37 am

   Eu sunt convinsa ca fratele „el”, prin toate afirmatiile pe care le-a facut si-a expus pur si simplu durerea adanca din sufletul lui pentru aproapele lui (barbat sau femeie), pt.acel crestin ortodox care inca nu-si cunoaste bine Mama-Sfanta noastra Biserica si Capul ei- Iisus Hristos Fiul Lui Dumnezeu si se afla in primedie mare sufletele lor; mai ales acum cand aproape nu mai este timp si vezi pe atatia si-atatia ca-si mai permit sa stea „caldicei” si te uiti la fata lor ce exprima o nepasare crasa sau vezi comentarii de incepatori (numai vina lor ca L-au iubit pe Dumnezeu atat de putin pana acum),iar daca tu care Il tii pe Hristos in inima ta in masura in care bucuros ti-ai da viata marturisindu-L si in acelasi timp il iubesti pe aproapele tau vrand nespus de mult sa il ajuti sa se salvaze,cand focul pustiitor se vede pe culmi, atunci ce atitudine crestin-ortodoxa poti sa ai decat aceea de a incerca macar sa-l scuturi putin sau mai zdravan sa-si lase parerile de sine sa primeasca ocarile si mustrarile facute din multa dragoste din partea unui frate, caci acel frate netacand inseamna ca-l doare; caci ce reactie poti sa ai cand aproapele tau din neatentie aluneca si se pravalaste spre un canal plin cu foc iar tu in apropiere incepi sa-i explici cum ar fi trebuit sa procedeze, sau sari rapid sa-l salvezi???; sau ganditi-va la sfanta duritate a Sfantului Mare Prooroc Ioan Botezatorul cum ataca si lovea pacatul sau Sfantul Prooroc Ilie Tesviteanul, etc.;noi de ce nu putem sa atacam pacatul sau strambatatea (nu omul) cu asprime?; deci atata timp cat in comentarii este atacat pacatul si tot ce tine de orice aspect al decaderii sufletesti la care toti suntem vulnerabili si predispusi pana in ultima clipa a vietii, eu cred ca nimenea dintre surorile sau fratii ortodocsi n-ar trebui sa se simta ofensati sau jigniti nicidecum ci sa primeasca cu bucurie un sfat bun mult folositor, de trezvie; si-apoi de urgenta agatarea de Mila si Indurarea Preabunului Dumnezeu cu post dupa randuiala si neincetata rugaciune. Doamne ajuta!

   Apreciază

   • tudorclaudiu said, on Martie 17, 2016 at 12:51 pm

    Cum doamna?E atac la persoana ,nu la pacatul acesteia.Cum puteti sa-l comparati pe un necunoscut dintr-o lume virtuala cu Ioan Botezatorul?Doamne fereste!

    Apreciază

 23. unu1 said, on Martie 16, 2016 at 8:38 pm

  @saccsiv
  „Frate”, hai ca m-am lamurit si cu tine.
  Am postat un comentariu de mai multe ori si nu l-ai afisat.
  Daca era o prostie, trebuia sa-i lasi pe altii sa ma corecteze; daca era bun de ce nu l-ai afisat?
  „Dacă am vorbit rău, arată ce am spus rău; dar, dacă am vorbit bine, de ce mă baţi?” (Ioan 18:20-23)
  … Ca sa nu-l superi pe „el”?
  Sau te pomenesti ca nu am „comentat in duhul ortodoxiei”, dar „el” care-i face pe toti prosti, comenteaza „in duhul ortodoxiei”; „haram”, sa zic asa

  Apreciat de 1 persoană

  • saccsiv said, on Martie 16, 2016 at 11:42 pm

   unu1

   Pana adineaori n-am scos comentariul nimanui de la moderare din simplul motiv ca n-am fost la calculator.

   Apreciază

   • Romanasul said, on Martie 16, 2016 at 11:58 pm

    Tot asa cum nici pe-al meu iar nu l-ai primit nu?

    Apreciază

   • saccsiv said, on Martie 17, 2016 at 12:10 am

    Romanasul

    E atat de abscons? Ce-i atat de greu de priceput? N-am fost la calculator. Sunt om, nu pot sta 24 din 24. De ce vi se blocheaza mintea in halul asta?

    Apreciat de 2 persoane

 24. Oana said, on Martie 16, 2016 at 9:19 pm

  Am si eu o intrebare fratilor. Cat de mare este greseala ca am luat cardul de sanatate si l-am folosit? Am avut nevoie de el cat am fost gravida si cand am nascut, altfel trebuia sa platesc spitalizarea. Daca il arunc si nu il mai folosesc? Deja ma simt deznadajduita, am citit ca acceptarea oricarui document cu cip e lepadare. Va rog sa imi raspundeti. Multumesc

  Apreciază

  • Florina said, on Martie 17, 2016 at 12:55 am

   Draga Oana arunca cardul si marturisete greseala ca Dumnezeu te poate ierta.La medic te poti duce linistita cu hartia de asigurare care o iei de la Casa de Asigurari tot la trei luni.Nu trebuie sa fii deznadajduita ca nu exista pacat care sa biruiasca mila lui Dumnezeu.Important e ca crezi ca e pacat acceptarea cardului ca sunt multi care ignora total cuvantul SFANTULUI IUSTIN PARVU.

   Apreciat de 1 persoană

  • Romanasul said, on Martie 17, 2016 at 2:03 am

   Draga Oana, nu trebuie sa deznadajduiesti. Acceptarea actelor cu cip e premergatoare pecetii. Ea ne slabeste puterea de a refuza pecetea. Din fericire pt. tine, esti constienta de asta si inca poti actiona. iti pot spune ce am facut noi in familie, dupa ce in prealabil, ca si tine, am cautat parerile sf Parinti. Am renuntat la tot ce avea cip: permis, carduri bancare si card de sanatate. Pe cel din urma il inlocuiesti cu adeverinta. E o procedura f simpla, cel putin in Bucuresti, la sediul din Titeica sunt f familiarizati functionarii cu probl. Le pui pe foc si gata. Alocatia copilului o iei direct din banca. Apoi spovedanie la duhovnic, rugaciune si cu Dumnezeu inainte! Iti garantez ca te vei simti cu adevarat mai libera. Si nu vaccina copilasul, indiferent de presiuni. Doamne ajuta!

   Apreciat de 1 persoană

  • Ioana said, on Martie 17, 2016 at 9:25 am

   Oana, curaj!
   Se renunta asa usor la cardul de sanatate. Ia si arunca toate actele biometrice, carduri bancare daca ai inchide-le. Elimina toate actele astea nesimtite, e simplu ca aruncatul gunoiului la ghena.

   Trimite cadul inapoi intr-un plic mare impreuna cu declaratia impotriva sistemului electronic, prin posta.

   Uite aici, descarci declaratia

   https://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&ved=0ahUKEwizgKbh2v_KAhXMBywKHcr4Dg4QFggkMAE&url=http%3A%2F%2Fcrezortodox.ro%2Fwp-content%2Fuploads%2F2015%2F03%2FDeclaratie-de-respingere-a-dosarului-electronic-de-sanatate.doc&usg=AFQjCNEa7WGcWrBWztfSpYf0Ph9s63Pm2A&sig2=psvxrWhtLz29zsXiPKg7Wg

   mai multe detalii despre aici http://crezortodox.ro/?p=628

   si ia aminte sa nu mai cazi din nou, orice ar fi. acum ne-am lamurit cum e cu actele acestea, sa ne lepadam de ele si sa nu mai acceptam, de frica si nadejde lumeasca, altele…

   Apreciază

   • carla said, on Martie 18, 2016 at 10:33 am

    Declaratia de aici este foarte bine argumentata si cuminte. Iti multumesc. Inca nu le-am trimis cardul inapoi, dar nici nu l-am activat. De fapt am incercat sa nu le mai folosesc deloc serviciile, din momentul in care au agatat de noi memoria din dosarele lor minunate, ca si cum am fi catei, in proprietatea lor.
    Problema e cu permisul auto, ca nu ai cum face naveta fara masina.

    Apreciază

  • Oana said, on Martie 17, 2016 at 1:35 pm

   Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri. Voi incerca sa fac intocmai si sa renunt la tot ce e cu cip. Nu stiam ca si permisul are cip. Este adevarat? Eu oricum nu prea il foloseam dar sotul e legat de masina. Are permis dinacela vechi, anul asta trebuie sa il schimbe.Copilasul nu il voi vaccina orice ar fi. Ma rog la Dumnezeu sa ne ajute familia sa gasim si un duhovnic bun si sa rezistam vremurilor ce vor veni. Doamne ajuta!

   Apreciat de 1 persoană

 25. paul222 said, on Martie 16, 2016 at 9:41 pm

  Pentru fratele ‘el’: Modul tau de exprimare ar fi justificat daca te-ai adresa masonilor, indracitilor, ateilor s.a. nu insa fratilor ortodocsi incepatori care, incepatori fiind, evident ca pot pune unele intrebari specifice nivelului lor de discernamant. Este rusinos sa vorbesti asa unor frati care au si ei nadejde la mantuire. Doar nu ai fi tu vreun sfant, nu? Nu mai arunca cu atat venin. Si mustrarea se poate face mai frumos ca doar nu te adresezi spurcatilor de masoni. Degeaba scrii ce scrii, nu mai este in duhul ortodox chiar daca tu crezi asta. Si tu trebuie sa te smeresti nu doar fratii incepatori care poate inca nu au inteles vremurile si timpul in care ne aflam. Cu stilul asta nu castigi nimic. Arata si tu ca ai ceva respect.

  Apreciat de 1 persoană

 26. Paul222 said, on Martie 16, 2016 at 10:32 pm

  Edificator: „Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei”

  Apreciază

 27. alextatulea said, on Martie 17, 2016 at 12:29 am

  @el

  Am folosit pluralul la modul general cand am zis: sa nu dispretuim pe cei mai începători decat noi. Uite un exemplu profan dar clar: Când m-am dus la ginecologie doctorita mi-a spus politicos „cum vrem sa rămânem gravidă daca aveti un chist de 3 cm?” Evident, eu trebuia sa rămân gravida, nu ea. Deci cand am spus ca „noi” suntem avansați fata de alții m-am referit la tine personal, asa cum ginecoloaga mea s-a referit la mine dar a folosit pluralul ca sa arate ca ii pasă de mine, ca si cum ea ar participa la suferinta mea. E un mod frumos de a vorbi. Mai ales ca chiar am facut tot ce am putut si pana la urma am acceptat pronia lui Dumnezeu in privința pruncilor pe care nu ii pot face. vezi ca dragostea se arata din vorbire nu numai din calitate a ideilor. La ginecolog e mult mai frumos sa spui „acum ne dezbracam” decat sa spui „dezbracati-va”. Chiar daca este femeie doctorul. Am apreciat din tot sufletul cuvintele ei calde si lipsite de grosolănie.

  Apreciat de 1 persoană

  • el said, on Martie 17, 2016 at 11:47 am

   alextatulea

   ce fel de oameni/femeie esti tu ca trebuie sa-ti ridici poalele si sa ne povesteti despre cele ce se petrec pe acolo ___si despre care eu presonal NU DORESC sa aud, te rog sa ma scuzi ____ ca exemplu MAGISTARL despre „sensibilitate” ?
   asta e SINGURUL lucru „gingas” care ti s-a intamplat si ti-a mai ramas despre care sa povestesti si inca ca MODEL de „sensibiliate” ?

   si cand zic ca sunteti TRUPESTI si LIPITE de materia cea mai GROASA si DOBITOCEASCA va suprati dragele mele.

   alt exemplu de sensibilitate din domeniul fenomenelor duhovniceasti nu se putea gasi ca sa ne convinga ? la tine cele de sub fuste sunt MAXIMUL de „sensibiltate” ? iarta-ma inca odata ……
   voi va mai dati seama de GROSOLANIA si grotescul situatiei?

   iarta-ma ca iti sun asa ceva dar astfel de lucruri NU SUNT MATERIE de povestit in auzul tuturor decat daca suferiti de exhibitionism, iar domeniul din care ai dat exemplul graieste si el despre domeniul PREDILECT , zona in care te invarti ….

   inca odata iertare, dar nu intru pe blogul asta sa aud ce fac femeile le ginecolog, daca voiam asa ceva mergeam in alte locuri.

   si gata am priceput ca VA ARDE , VA DERANJEZA CUMPLIT sa auziti cuvinte IMPOTRIVA INSELARILOR si EREZIILOR si a APOSTAZIEI. Mie imi e MULT mai placut si mai usor sa tac, sa stii ca am destule de facut si nu duc in viata lipsa de locuri in care sa ma fac auzit si ASCULTAT ! Iar daca ma chinuiesc ca un nerod sa fac si eu___ in masura in care mai sunt in stare cu putrerile care-mi raman si de la nivelul meu marunt duhovniceste___ un pic de lumina in HATISUL de INSELARI in care zaceti MAJORITATEA INURCATI si fericiti, sariti sa ma porcaiti,, sunt marlan, grobian si lipsit de „dragoste si intelegere frateasca” si inca mai rau… lipsit de „duhul Ortodoxiei” …dupa mintea voastra luminta si caldicica deprinsa la maguliri si dezmierdari !

   BUN ! Am priceput !

   De acum va las in grija „marturistorului” „luminat”, „INTELEPT ” (in ochii lui) , „Staretz cercat duhovniceste ” si „preaiubitor de oameni” @Romanasul …. si al altora ca el sa va lumintati fericiti intre voi, pe limba comuna pe care v-o doriti !

   Post usor si cu ceva folos duhovnicesc .. pentru vremurile CUMPLITE care IATA AU VENIT DEJA desi de la voi inca NU se vede !

   PS : MULTUMESC tuturor fratilor si surorilor care mi-au aratat intelegere pentru stilul meu de exprimare cu lipsuri si mai ales MULTUMESC LUI Dumnezeu daca s-a folosit cineva fie si cat de putin din proasta mea osteneala !

   Apreciat de 3 persoane

 28. Ioana said, on Martie 17, 2016 at 8:27 am

  tudorclaudiu & Romanasul & Valentinortodox & cedry3k & andiuta & timiana

  Paul222 & alextatulea

  Fara sa vreti va axati pe lucruri neesentiale.

  „Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că închideţi împărăţia cerurilor înaintea oamenilor; că voi nu intraţi, şi nici pe cei ce vor să intre nu-i lăsaţi.” – Matei 23, 13

  inselatile trebuie CLAR descoperite lumii pentru a feri si pe altii de ele. care limbaj plin de injuraturi, insulte si abjectii ale fratelui el ? ia nu mai strecuraţi ţânţarul şi înghiţiţi cămila! sunt niste vorbe mai aspre ale lui, dar voi nu pricepeti DUHUL lor, disperarea, setea dupa ADEVAR si ura fata de LINGUSELI si MINCIUNI. daca nu v-atI axa pe tantar (niste vorbe aspre FOARTE INDREPTATITE, vorbe de folos, CA SA NE PUTEM TREZI) si nu ati inghiti CAMILA (adevarul care TREBUIE LASAT SA IASA LA IVEALA), nu ati lua in seamna asa-zisele „abjectii”

  „Nebuni şi orbi! Ce este mai mare, aurul sau templul care sfinţeşte aurul?”

  Dar mai fratilor si surorilor PLINI DE SLAVA DESARTA, pe care un cuvant ce vadeste niste INSELARI va face sa va lasati calcati de DRACUL MANDRIEI si al OSANDIRII de frati, de ce nu va axati pe adevarul din comentariile lui el, si il panditi la fiecare cuvant ca niste farisei?
  Judecati! Nu graieste el cele adevarate si folositoare?
  Nu asta trebuie sa fie atitudinea?
  Sa stiti ca aceasta e un fel de nebunie a lui, o testare a cugetelor viclene, caci cel fara viclenie SE VA SMERI la cuvintele lui si va cauta sa umble in lumina, dar cel TRUFAS si VCLEAN se va axa pe osanda NEINTEMEIATA asupra unui frate cae lupta sa descalceasca ACEASTA MOCIRLA DE COMENTARII SMINTITOARE ALE VOASTRE. Faceti mult rau prin aceste comentarii, si nu o spun ca sa va osandesc. Dar ganditi-va la cititorii care vin sa caute aici pe blog adevarul si vad inversunarea voastra impotriva lui el!

  PAI ORBILOR! SA STITI CA NU PE el IL DISCREDITATI CI INVATATURA DE CREDINTA! MULTI SE VOR SMINTI LA COMENTARIILE VOASTRE SI VOR ZICE CA NU NUMAI el e un „abject”, vor zice ca INSELARILE pe care el le demasca nu sunt inselari, vor zice ca ADEVARUL pe care el il arata nu e ADEVAR etc

  si ca i-a spus acelei fete poti sa te cracesti linistita, i-a spus la un nivel PRIN CARE demasca O INSELARE FARISEICA si pierzatoare de alte suflete, ca si cum ai zice PUI DE VIPERE. daca aveti binecuvantare sa cititi Psaltirea, fiti atent la cele citite, la nebuniile si spurcaciunile facute de oameni, de neamuri, la mustrarile asupra celor nebuni si nesocotiti. Voi nu aveti inima deschisa! V-ati fi dat seama ca acel comentariu NU E ATAC LA PERSOANA ci la SMINTEALA! Dar ceea ce faceti voi cu el e atac la persoana si chiar ATAC ASUPRA ADEVARULUI!

  nu mai raspanditi duhul de cearta!
  cei care citesc pe aici, dau dreptate fie unor comentatori, fie altora.
  se formeaza tabere care se asmut asupra celor ce MARTURISESC ADEVARUL.
  iar citiorii sunt fortati sa dea dreptate fie unora fie altora.
  De ce nu sunteti uniti cu adevarul, de ce va axati pe osanda unui frate?
  fatarnici ce sunteti! zicet ca si voi v-ati insusit INVATATURILE BUNE!

  DE CE NU LE PROPOVADUITI?

  DE CE ATUNCI CAND VINE UN COMENTATOR NOU PE BLOG CARE HABAR NU ARE sau E TRIMIS CU MISIUNE VICLEANA, de ce nu va alaturati sa il mustrati pe acel frate, sa ii expicati Adevarul, in loc sa il osanditi pe el!

  Iertati-ma toti pentru acest comentariu! Sa ne iertam unii pe altii!

  Eu va rog ca de acum „sa fim vigilenti” si sa ne LUPTAM CU SMINTELILE, la unison cu fratele el si alti frati, fiecare dupa stilul nostru de a ne exprima. DAR EXPRIMAREA SA FIE CLARA. Sa ne fie ce e DA, DA si ce e NU, NU. De veti face asa, si veti indrepta cuvintele inselate ale altora, in loc sa trambitatii ca stim, stim, atunci veti vedea cat de important ESTE SA LUPTI pentru Biserica lui Hristos! Dar inainte sa faceti ce vam zis luati aminte si la aceste cuvinte ale Mantuitorului

  „De ce vezi paiul din ochiul fratelui tău, şi bârna din ochiul tău nu o iei în seamă?
  Sau cum vei zice fratelui tău: Lasă să scot paiul din ochiul tău şi iată bârna este în ochiul tău?
  Făţarnice, scoate întâi bârna din ochiul tău şi atunci vei vedea să scoţi paiul din ochiul fratelui tău.” – Matei 7, 3-5

  „Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că închideţi împărăţia cerurilor înaintea oamenilor; că voi nu intraţi, şi nici pe cei ce vor să intre nu-i lăsaţi.” – Matei 23, 13

  si mai pun odata sa fie clar ce ajungeti sa faceti!

  „Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că închideţi împărăţia cerurilor înaintea oamenilor; că voi nu intraţi, şi nici pe cei ce vor să intre nu-i lăsaţi.” – Matei 23, 13

  Apreciat de 1 persoană

 29. Ioana said, on Martie 17, 2016 at 8:46 am

  Paul222 & alextatulea,

  explicati voi cu blandete fratilor incepatori si lasati-l pe el in pace. lasati-l asa cum e el. vorbiti degeaba. el tot asa se va exprima (eu nu judec in nici un fel exprimarea lui ma exez pe continutul ei), nu zic ca e sngura forma de exprimare care poate demasca niste inselari, dar pana la urma el asta face foarte clar.
  inco o data, nu va mai luati de el. nu o sa-si schimbe stilul, deci e in zadar.
  Mai bine faceti voi ce ii ziceti lui el. Care vrea sa fie intai, sa fie sluga.

  „Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că voi curăţiţi partea din afară a paharului şi a blidului, iar înăuntru sunt pline de răpire şi de lăcomie.
  Fariseule orb! Curăţă întâi partea dinăuntru a paharului şi a blidului, ca să fie curată şi cea din afară.”
  – Matei 23, 25-26

  A;a ca atunci cand vedeti un incepator apucati-va de il indrumati voi, explicati-le cele de folos, inloc sa il mustrati pe el, repet, e degeaba, nu isi va schmba stilul! 😀

  Apreciat de 1 persoană

 30. ioana L. said, on Martie 17, 2016 at 11:54 am

  „Ioana”
  de la mine:

  Apreciat de 1 persoană

  • el said, on Martie 17, 2016 at 5:47 pm

   ioana L.

   (si cu asta a terminat !)

   DRAGELE mele Ioane…. m-ati inveselit cu poza asta … 🙂 🙂 🙂

   si INCA , IATA „marturisire” de la un „misogin” ca mine:

   de cand frecventez blogul acesta si am vazut/auzit aici femei ca voi 2, (ps: pt dv @ioana L. : Ioana „cea mica” PROMITE , Dumnezeu sa fie cu ea in toate zilele vietii ei !) @Mirela, @marinela, @blue, @Aurora, @ Ala…si MULTE altele ( sa ma ierte surorile VREDNICE pe care le-am descoperit aici si pe care din pricina grabei nu-mi amintesc sa le numesc ) ….ceva ma face sa AM CEVA NADEJDE pentru neamul romanesc !

   dupa cuvantul din batrani al evreilor : ” cand Dumnezeu vrea sa piarda un neam ii da FEMEI CURVE; cand Dumnezeu vrea sa mantuiasca un neam ii da FEMEI VREDNICE !” ( a nu se crede de aici ca Dumnezeu „predestineaza ” cumva neamurile __SA NU FIE !___ judecand dupa „slabiciunea” exprimarii !)

   Apreciat de 1 persoană

   • saccsiv said, on Martie 17, 2016 at 7:52 pm

    el

    Scrie frate in continuare ca o faci cu folos. Nu fa voia dracilor. A fost un grupuscul de agarici aparut de niciunde deodata pe acest blog, vorbiti probabil intre ei pe una din canalizarile de pe internet. Le-am dat cu Flit.

    Apreciat de 3 persoane

   • el said, on Martie 17, 2016 at 8:57 pm

    saccsiv

    mutumesc frate pentru pretuire Frate !

    dar nu a fost numai grupul de agarici de care zici, au fost si aceia desigur , dar fratele @Paul222 si @Romanasul nu cred ca sunt niste agarici, cel mult unul prea-TURFAS si altul NEVINOVAT dar neobisnuit cu cuvantul aspru (Paul222,–- stii si tu ca Paul 222 e de-al nostru 100 % !) .
    pentru cuvantul lor ma auto-cenzurez singur ca sa nu aduc vreun prejudiciu blogului tau, SINGURUL pe care il socotesc cu mintea mea DEMN de frecventare, MARTURISTOR si FARA VICLENIE 100% , motiv pentru care il si frecventez si CINSTESC 100% ! … din PUZDERIA de inselatori (mai mult sau mai putin, sarmanii de ei ) aparuti ca ciupercile dupa ultima ploaie.

    asa ca mai bne sa iau o pauza pana la Sf Inviere macar…. asa se vor simti in largul lor niznaii astia, poate poate se vor folosi si ei !

    Romanasul

    iata ai cale libera MARTURISESTE, sa vedem ce ROADA duhovniceasca aduci tu „inteleptul” si „iubitorul de frati” si „staretzul cercat” care te crezi ! Ai acle libera, ma dau la o parte din calea ta..

    de NU vei MARTUSIRI HRITOS iti va fi JUDECATOR !

    iara sufletul fartelui tau mai mic la intelegere DEJA ICALCIT in HATISUL ciparaiei @tudorclaudiu, traitor in diaspoa cea ca o CACASTOARE de APOSTAZIE despe care tu nici idee nu pot sa ai de la laocusorul tau caldutz… AJUTA-L sa se IZBAVEASCA de INSELAREA cipurilor, de MINCIUNA fratilor MINICINSOI de la RIC (blogul „cuvantulKAKOdox”) !
    NU este sufetul lui SCUMP pentru tine, „iubitorul de frati” ? Daca DA ADATA ! daca NU NU TE MAI FATRANIC, aiic nu pentru mine ci pentru Hristos care ne este noua MARTORI !

    Ti-am lasat locul meu, LUCREAZA cu „virtrtile ” INFINITE pe care ti le arogi si cu NESPUSA ta IUBIRE de fartele mai mic la intelegere, LUCREAZA in,locul meu pe care AI VRUT CU DINADINSUL sa-l faci sa TACA!

    vreau sa VAD AICI roada TA duhovniceasca pana la Praznicul Slavitei Invieri a Domnului !

    De NU Domnul Iisus Hristos pe care te lauzi tu ca-L slujesti mai bine ca mine, SA FIE JUDECATOR intre noi 2!

    Te astept dupa Sf Inviere AICI cu ROADA ta !!!

    Apreciază

   • saccsiv said, on Martie 18, 2016 at 12:01 am

    el

    Romanasul nu e doar agarici, ci si o scursoare din grupul de scursori ce ne urasc din tot sufletul pe toti cei de pe aici.

    Apreciază

   • el said, on Martie 17, 2016 at 9:28 pm

    saccsiv

    Frate chiar te rog, macar pana a Sf Pasti, sa NU-l blochezi pe userul @Romanasul, lasa-l sa VADA ce OSTENEALA CUMPLITA este sa lumineze GLOATA pe care PRETINDE ca o „iubeste”…
    sa-l VEDEM CAT de „IUBITOR ” de frati se va arata ! ca la trancanit si dat cu piatra in munca saraca a altora s-a vadit FRUNTAS !
    sa vedem ROADA lui „duhovniceasca ” AICI pentru care a dorit cu DINADINSUL sa TAC eu !

    IATA ii fac pe plac !

    Dar il si ASTEPT sa aduca el roada MAI BUNA ca a mea !
    Domnul Iisus Hristos sa fie JUDECATOR intre noi 2 ( eu si @Romanasul cel „iubitor ” de frati si „preaintelept Staret „) !!!!

    Apreciază

   • Ioana said, on Martie 17, 2016 at 9:58 pm

    el,

    ai mai vrut odata sa renunti sa scrii pe blog si eu m-am intristat. eu inca mai aveam niste sminteli de lamurit. 😀 si cu timpul s-au facut ocazii sa le discutam. si acum sunt lamurita de multe tampenii si stiu unde trebuie cautate raspunsurile: la Sfintíi Parintí din toata istoria Ortodoxiei, si la Sfintíi vremurilor de pe urma. Si la insusi Mantuitorul, ca sa plinim invatatura lui frumoasa, pe care o intelegem fara sa ne ratacim prin lumina Sfintilor.

    Dar, mai este un aspect la care m-am gandit, aceasta atentie asupra inselarilor, si raspunderea la ele imediat, Nu trebuie sa lasam sa balteasca commentariile acestor infumurati IGNORANTI cu totul.
    Un sfat pentru incepatori: sa cercetam, sa cautam. Cand vedem 2 comentatori cu opinii diferite ne apucam sa citim binisor si constiincios blogul Saccsiv. cand vedem ca unii comentatori au bloguri, citim acele bloguri. suntem atenti la munca comentatorilor, la lecturile lor, la invatamintele pe care si le-au insusit. Apoi citim din Sfintii Parinti si comparam cu opiniile comentatoorilor.

    Asa am facut si eu. Chiar daca initial blogurile Raduiacoboiae si Razbointrucuvant erau in aceeasi lupta cu Saccsiv, s-au despartit apele. Cu Iacoboaie, tocmai cand incepusem febril sa citesc blogul fratelui Vasile (il stiam de mai demult, dar eram lumeasca, cred ca o data la 3 luni mai nimeream pe Saccsiv, accidental; Sfaturi ortodoxe a fost cand eram mai mica site-ul de capatai, de unde am descarcat multe predici frumoase prin liceu, care ma emotionau profund… – pana sa ma fac lumeasca de-a binelea). Am vazut ca Iacoboaie tot ii dadea cu Ulfila-Vulfila si cu Francisc, eu stiam ca catolicismul e erezie si m-am lamurit si cum e cu bietul Boca (infumurat si vrajitor, si filo-heretic, ce sa mai… heretic :D) Si asa m-am lamurit ca oamenii porniti pe aceeasi lupta, se cern in functie de ravna si curatia inimii lor. Iacoboaie sarmanul isi facuse idol din Boca (Aceasta iubire nesabuita fata de orice persoana mai presus de Adevar, de Dumnezeu, e inchinare la idoli – „cel ce va iubi pe frate, pe mama, pe sora, pe prieten mai mult ca pe Hristos, nu este vrednic de El) Am intrat totusi pe blogul Iacoboaie si mi s-a parut cam „balarios” ca sa-l ma citesc, cand pe Saccsiv totul era prezentat elevat, clar, cu mult folos si in Adevar (cel mai mult am apreciat ca e pe fond alb, nu sufar blogurile cu „boieli”, mai conteaza si forma cateodata, mai ales cand e simpla si clara). Razbelul nu am putut niciodata sa-l sufar cu boielile lui de fel de fel de scrisuri si mai ales cu vorbele lor impletite de serpi, palavre nesfarsite, fara capatai, nici o structura de blog, doar graire desearta….
    Asa si cu alti comentatori smintitori. Citeam comentarii in opozitie, apoi ma apucam si citeam articole cu Scrierile Sfintilor de pe acest blog, tratand tema discutata. Nu stiu, eu nu pricep ignoranta asta a nou-venitilor si picatilor din luna. Ai aici un blog cu articole de folos, si tu il dispretuiesti, nu vrei sa citesti lucrurile de folos, cand ai atatea linkuri pe margine, ai cuprins, ai si search pe motoare de cautare „tema cutare + Saccsiv”

    Eu asa m-am invatat scormonitoare. Scormonesc toate alea, prin lucruri pana gasesc, cand pierd ceva, caut si acul in carul cu fan si il gasesc (uneori nu il gasesc ca sa ma mai smeresc si eu… poate era un ac veninos :D)

    si dupa ce m-am lamurit cum e cu Iacoboaie si Razbelul l-am descoperit si pe comentatorul el, asa atent la toate discutiile, raspunzand imediat. Nu stiu ce zice Dumnezeu de cuvintele lui el, dar erau asa de clare toate, expresii usor desprinse din limbajul informal pustilor de genul -e de Cacao-, faceau ca pentru mine sa pice de pe soclu comentatorul fariseic pe care el il combatea. O intentie si un limbaj sincer, si un suflet curat de copil (de nu vom fi precum copiii nu vom avea parte de Imparatia Cerurilor) arata mult mai repde, in termeni deschisi si EXTREM DE CLARI care sunt usacturile si balariile, si e o exprimare utila pentru cei grabiti, care uneori mai citesc in diagonala; vezi ca ceva „e de Cacao”, iei aminte sa nu te iei dupa „aia de Cacao” sa nu ajungi si tu „Cacao” etc. 😀

    „Dumnezeu a ales cele nebune ale sale, ca sa rusineze pe cele intelepte.”

    Apreciază

   • andiuta said, on Martie 17, 2016 at 10:59 pm

    @ el
    Îmi cer iertare ție în special și tuturor oamenilor pe care i-am supărat. Sincera sa fiu mă consider de aceeași parte a baricadei cu voi, dacă pot sa mă exprim așa, sunt împotriva acestui sistem, a actelor cu cip, a ecumenismului și chiar cred ca lumea asta nu mai tine mult. De asta m-am simțit supărată când pe baza unei simple întrebări, am fost băgată intr-o categorie de oameni de care nu simt ca apartin. Oricum, încă o dată iertare și post cu folos în continuare.

    Apreciază

 31. alextatulea said, on Martie 17, 2016 at 8:18 pm

  Imi cer iertare tuturor pe care i-am tulburat cu detalii din viata mea. Am considerat ca a fi stearpa si a merge la doctor nu este o rusine asa cum femeia cu curgere de sange este mentionata in Sf. Evanghelie si nimeni nu s-a smintit de acest episod. Da, fratilor, sunt femei care sufera ca nu pot face copii si unii oameni se poarta foarte urat cu noi femeile sterpe. Inclusiv medicii. De asta m-am bucurat enorm cand am dat peste oameni care vorbesc frumos si nobil in spitale. Sunt o raritate. Promit ca nu voi mai deranja pe nimeni pe acest blog. Voi citi doar aritcolele atat de utile cum am facut si cu ani in urma, fara sa intervin. Iertati inca o data. Sunt doar un om pacatos care mai are si sufletul sterp, nu doar trupul. Nu e nevoie sa dati cu flit.

  Apreciază

  • Oana said, on Martie 18, 2016 at 9:02 am

   Nu trebuie sa te increzi in medici, mai ales in cei ginecologi care sunt in cea mai mare parte niste CRIMINALI. Ce nu este cu putinta la oameni este cu putinta la Dumnezeu. Daca as fi ascultat de medici nu stiu daca mi-as mai fi tinut acum fetita in brate. Cu incredere in Dumnezeu si cu tratamente din „farmacia Domnului” vei avea cele mai bune rezultate. Nu trebuie sa te superi pentru ce ti -a spus fratele „el” (sper ca nu se supara ca i-am zis „frate”) pentru ca nu vorbeste din rautate, el incearca sa ne trezeasca la realitate. Si eu ma suparam inainte cand eram certata dar acum chiar ma bucur cand sunt mustrata. E nevoie si de un dus rece ca sa ne mai smermim, sa ne vedem pacatele multe in care zacem. Imi aduc aminte o vorba de a tatalui meu pe care mi-o spunea mereu cand ma plangeam ca ma cearta: „nebunul uraste certarea, iar cel intelept se foloseste de ea”. Spunea cineva mai sus ca „el” face atac la persoana si nu condamna pacatul. Pai pacatul cine il savarseste? E ca si cum ai spune ca nu e vina ta ca esti pacatos, ai pacatuit asa din greseala, hai sa certam pacatul ca ti a dat tarcoale, tu poti sa dormi linistit… Doamne ajuta!

   Apreciază

  • ioana L. said, on Martie 19, 2016 at 6:50 pm

   „alextatulea”
   am o cunostinta care de 20 de ani incearca (prin tratament) sa faca un copil, nu a reusit, organismul ei se resimte in urma tratamentului, gata, nu se poate, nu se poate. acum un an i-am dat un acatist si o iconita cu sf.Luca din Crimeea si i-am spus sa-l citeasca cat mai des, ca e mare ajutator in nasterea de prunci. si minunea s-a produs, peste o saptamana face cezariana (are 4o de ani) si o sa aduca pe lume un baietel.cumpara acatistul si citeste-l 40 zile la rand si, apoi, cat mai des. Doamne ajuta!

   Apreciat de 2 persoane

 32. Mirela said, on Martie 18, 2016 at 1:03 pm

  Fraţilor, lăsaţi sensibilităţile exagerate, lăsaţi mândria, lăsaţi părerea de sine, căci vremuri cumplite bat la uşă!
  Toate profeţiile sunt sumbre, nimic bun nu ne aşteaptă, suflul urgiei deja se simte, iar noi ne ofuscăm de duritatea unui cuvânt!
  Oare nu e cazul să învăţăm nimic din pătimirile sfinţilor închisorilor? Au fost ei „mângâiaţi” cu vreun cuvânt de cinste? Sau au îndurat, cu bândeţe şi cu mulţumire, nesfârşite batjocoriri, chinuri de neînchipuit şi cele mai murdare ocări?
  Cum vrem să ajungem împreună cu ei, dacă nici măcar un cuvânt mai aspru nu putem suferi? Istoria Bisericii lui Hristos e plină de mucenici, nu de gâdileli politicoase!

  Apreciat de 2 persoane

 33. ioana L. said, on Martie 19, 2016 at 7:19 pm

  Frate „el”
  Domnul sa te apere de tot raul. iti respect decizia si astep sa ne reintalnim dupa Sfintele Sarbatori de Pasti. multumesc din suflet pt. vorbele frumoase, pe care le apreciez in mod cu totul deosebit. post binecuvantat.

  Apreciază

  • el said, on Martie 20, 2016 at 3:39 am

   ioana L.

   multumesc draga ioana L. ! asemenea si dv !

   nu va intristati, iata motanul incaltat sa va inveseleasca, e povestioara care imi placea cel mai mult cand eram copil ! 🙂

   Multa bucurie de la Domnul pentru Duminica Ortodoxiei !

   Apreciază

   • isihastu said, on Martie 31, 2016 at 10:18 am

    De ce ai bagat bre atatea mâțe pe site ? 🙂 Lasa-le sa zburde pe afara, ca nu apara ele ortodoxia !

    Apreciază

 34. […] Parintele ILIE CLEOPA: “Ehei fratilor, SFARSITUL O SA VINA atunci cand o pleca la Domnul staretul … […]

  Apreciază

 35. […] Parintele ILIE CLEOPA: “Ehei fratilor, SFARSITUL O SA VINA atunci cand o pleca la Domnul staretul … […]

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: