SACCSIV – blog ortodox

FONDURILE EUROPENE vor distruge MUNTELE ATHOS?

Posted in FONDURI EUROPENE, Muntele Athos by saccsiv on septembrie 5, 2010

   „Parlamentul european cere ridicarea interdictiei care împiedică accesul femeilor pe Muntele Athos din Grecia, zonă geografică de 400 km2, unde accesul acestora este interzis în virtutea unei decizii luate în anul 1045, de către călugării celor 20 de mănăstiri ale regiunii, decizie care violează astăzi principiul universal recunoscut al egalitătii genurilor, al non-discriminării, ca si legislatia comunitară asupra egalitătii, precum si dispozitiile relative la libera circulatie a persoanelor în cadrul Uniunii Europene„.

   Amintim ca parintii de pe Athos spun : „Dacă femeile intră aici, vine sfârsitul lumii. Asa ne-au învătat bătrânii nostri, asa au profetit sfintii nostri, care erau făcători de minuni, cuviosi, asceti sau nebuni pentru Hristos”.

   Cititi va rog si:

UNIUNEA EUROPEANA si BABILONUL CEL MARE , mama desfrânatelor şi a urâciunilor pământului

   Din articolul Muntele Athos aflam ca aderarea Greciei la Uniunea Europeana in 1981 a facut peninsula eligibila pentru fondurile de conservare ale UE.

   Iata ce putem citi la Sfântul Nil Athonitul(1612-1692):

   Acesta a fost trăitor la Muntele Athos, de aici şi numele. Prooroceşte zile negre Sfântului Munte, anume pierderea protecţiei Fecioarei Maria: „Se va lăsa din mainile ei, nu din pricina slăbiciunilor ei, nici din puterea neamurilor, ci numai pentru păcatele celor ce locuiesc într-însul. Prooroceşte cum că mama antihristului va fi o preadesfrânată, idee reluată şi de alţi prooroci:”Când se va înmulţi farădelegea, se vor aduna toate prihănirile şi necuraţiile lumii şi se vor învistieri într-o necurată fiica a desfrânarii, care va fi locaş al preadesfrânării”. Ca şi Sfântul Mucenic Cosma Etolianul, prooroceste inflaţia:Atunci cei bogaţi îşi vor deschide comorile lor, aurul şi argintul vor fi defăimate şi vor fi pe drumuri ca pietrele”. De asemenea, prevede şi izbucnirea unor epidemii infecţioase”Se vor împuţina şi oamenii, vor slăbi şi vor muri pe drumuri ca pasările; cei pecetluiţi de antihrist vor mânca cărnuri de oameni morţi, neputând suferi foamea şi leşinătatea şi, mâncând trupuri moarte, vor muri şi ei„.

   Cititi va rog mai multe la:

Pomenirea Cuviosului NIL izvorâtorul de mir. Profetia sa despre ANTIHRIST

   Iata si ce putem citi in articolul Profeţia Sfântului Nil Athonitul:

   Profeţia care ne interesează se referă la Sfântul Munte Athos, “Grădina Maicii Domnului”. Pare incredibil pentru unii că acest loc binecuvântat, care s-a aflat sub protecţia Sfintei Fecioare timp de secole, va fi părăsit de aceasta în cele din urmă:
“Ascultaţi, o, părinţi, iată că v-am spus propovăduirea lui Iona spre pildă, ca cel ce are urechi de auzit să audă şi să nu se întoarcă către altele, spre vătămarea sufletului său. Precum a desluşit acel filosof propovăduirea lui Iona, aşa şi eu vă spun: precum magnetul nu a lăsat fierul, la înălţime de patru vânturi lovindu-se, şi apoi din pricina ruginei l-a lăsat, şi iarăşi, după ce a fost curăţit, l-a ridicat magnetul; aşa este Doamna noastră, de Dumnezeu Născătoarea, Acoperământul binecredincioşilor, că a ţinut muntele acesta până în ziua de astăzi, precum magnetul pe fier. Şi dacă magnetul, fiind lucru neînsufleţit, are atâta putere, oare câtă putere şi tărie şi îndrăzneală are Doamna noastră de Dumnezeu Născătoarea? Singuri vedem cum ţine muntele acesta cu atotţiitoarea putere. Însă cum clatină vântul magnetul ca să lase fierul, aşa se ridică asupra acestui munte neamurile, şi în tot chipul umblă să-l răpească din mâinile Maicii Domnului, dar nu pot. În sfârşit se va lăsa din mâinile ei, nu din pricina slăbiciunii ei, nici din puterea neamurilor, ci numai pentru păcatele celor ce locuiesc într-însul; pentru că acestea s-au făcut ca o rugină înaintea Maicii Domnului. Că dacă veţi subţia gâtlejul vostru cu postul, ca pânza, şi veţi usca trupul vostru ca ţârul, dar între voi nu aveţi dragoste şi unire, cu curăţenia trupului vostru, nici un rod al dreptăţii nu aveţi”.
   Că muntele Athos “se va lăsa din mainile ei”, nu mai încape îndoială. 

   Profeţia Sfântului Nil Athonitul pare a se împlini în zilele noastre

   După căderea Constantinopolului ce a avut loc în anul 1453, se credea ca turcii vor ocupa şi vor pângări sfintele aşezăminte, iar activitatea monahala de la muntele Athos va lua sfârşit. Totuşi, ca urmare a unor convenţii cu sultanii, Imperiul otoman se angaja să respecte autonomia Sfântului Munte, în schimbul unui tribut plătit anual. Tot ca urmare a acestor convenţii, sultanii se obligau să protejeze aşezămintele şi să permite pelerinaje. Contrar previziunilor, în perioada post bizantină, viaţa monahală de aici înfloreşte. Deoarece, Sfintele Asezăminte nu dispuneau de fonduri proprii, tributul era plătit aproape în întregime de ţările române [4]. Astfel, se poate spune ca ţările române au salvat Muntele Athos de la desfiinţare.
   Paradoxal, primejdia reala avea să vină în secolul al XX-lea. Între anii 1960- 1970, asistăm la o criza atonită care ameninţa să ducă la desfiinţare activitaţii monahale.
   Părintele Macarie de la Mânăstirea Simonos Petras îşi aminteşte că Muntele Athos urma sa fie transformat în staţiune turistică, mănăstirile în muzee, iar monahismul să fie desfiinţat.

   Aparenta prosperitate şi îngrijorarea călugărilor

   La ora actuala aceasta republică a monahilor cunoaşte o aparentă prosperitate. Se pare că a fost depăşita criza din anii 1960-1970 şi că Muntele Athos este acum în afara orcărei primejdii. UE si UNESCO au alocat fonduri generoase pentru dezvoltarea infrastucturii, restaurarea mănăstirilor, a manuscriselor şi a obiectelor de cult. Se consideră că până în anul 1998, UE a contribuit cu 23,4 milioane de euro. Şi totuşi…
   Cum pe lumea acesta nimic nu e gratuit, ajutorul generos şi-a avut şi el pretul lui.  În Parlamentul European sunt unii care militează pentru desfiinţarea avaton-ului, adică pentru desfiintarea interdicţiei accesului femeilor, pe motiv ca democratia nu permite discriminarea între sexe, mai ales că feministele din Occident ridică preţenţia că dacă, alături de bărbaţi, contribuie prin impozite şi taxe la sprijinirea Sfântului Munte, trebuie să aibă acces şi la aceleaşi beneficii. Nu s-a reuşit, căci avaton-ul este protejat printr-o clauză specială, negociată de guvernul grec în momentul aderării Greciei la UE. Afluxul de turişti şi părăsirea de către tinerii călugări a duhului atonit tradiţional fac ca profeţia Sfântului Nil Athonitul să fie mai actuală ca oricând.

   Cititi va rog si:

NI SE SPUNE PE FATA: principalul motiv pentru care a fost creat UNESCO este ca sa promoveze ideea de GUVERN MONDIAL …

   O confirmare gasim in articolul Interviu cu Arhim. Petroniu Tanase, stareţul Schitului românesc Prodromu:

   – Parinte Staret, exista un curent de modernizare la Sfantul Munte Athos?

   – Luxul, facilitatile tehnice nu se potrivesc cu spiritul manastiresc. Unele lacasuri primesc fonduri de la Uniunea Europeana, dar confortul nu este facut pentru duh, ci pentru trup. Prin navala lumescului, trairea athonita se dilueaza. Monahismul a fugit din lume, s-a izolat; dar duhul lumesc vine peste manastiri. Daca ele accepta duhul lumesc, isi pierd ratiunea de a exista si capata o falsa ratiune. Lumea in care traim acorda importanta numai pantecelui. Ca si cum omul ar fi numai trup. Sufletul nu pare sa mai fie important. Confortul si rasfatul sunt numai pentru trup. M-am uitat si eu in proiectul de constitutie al Uniunii Europene. Acolo nu se vorbeste nimic de Dumnezeu si de crestinism.

   Iata si parerea unui razvratit in articolul „Totul e real, nimeni n-a putut să-mi conteste nici măcar o informaţie!“:

   Din fonduri europene, din impozitele plătite de cetăţenii europeni, bărbaţi şi femei, deopotrivă, s-au făcut numeroase lucrări de restaurare. Contribuţia Uniunii Europene a fost de circa trei sute de milioane de euro. Prin urmare, femei obişnuite din Uniunea Europeană au plătit pentru restaurările de la Muntele Athos, dar nu pot vizita zona. Eu cred că această situaţie este inadmisiblă pentru secolul al XXI-lea, este anacronică, deci ar fi nevoie de mai puţin exclusivism şi intoleranţă.

   Comentariu saccsiv:

   M-am limitat la atat. Pe net gasiti insa multe articole ce arata ca indubitabil banii UE si UNESCO au inceput sa curga spre Muntele Athos. Si nu e bine … Si desigur, aia nu-i dau de drag ce le sunt manastirile, ci cu un scopuri precise. Iar unul din ele este clar: primirea femeilor. Si desigur, nici macar de dragul femeilor n-o vor face, ci cu scopul de a distruge …

   Pe de alta parte, trebuie sa intelegem ca ELITELE merg intotdeauna la mai multe capete. Si desigur ca cei ce finanteaza vin si vor veni si cu alte cerinte. Nu stiu cat de darz va fi Muntele Athos in a nu accepta accesul femeilor, insa e posibil sa faca alte concesii. Iar orice concesie este un pas spre prabusire. Deja faptul ca au acceptat bani de la cei ce se declara pe fata dusmani ai crestinismului, este foarte grav …

   De aceea spun ca Muntele Athos este in mare primejdie. Sa ne rugam, fratilor!

Reclame

25 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on septembrie 5, 2010 at 6:52 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. acadennis said, on septembrie 5, 2010 at 6:59 pm

  EU austerity policies risk civil war in Greece, warns top German economist Dr Sinn
  03 Sep 2010
  Link:
  http://www.telegraph.co.uk/finance/economics/7980291/EU-austerity-policies-risk-civil-war-in-Greece-warns-top-German-economist-Dr-Sinn.html

  Apreciază

 3. Pr.Gabriel said, on septembrie 5, 2010 at 7:39 pm

  Doamne ajuta,
  Lucrurile stau oarecum bine, cat inca mai sunt gheronda traitori si pazitori ai Sfintelor Manastiri.
  Insa, nu se poate spune ca nu este nelinistitor duhul care se doreste impus in Sf.Munte.
  Ispite sunt si vor fi.
  Eu personal, ca pelerin, am observat cum o Sf.Manastire mare avea la intrare o pancarta cu sponsorizarea de 1.000.000euro pt. recostructia acesteia.Si cand i-am intrebat, ne-au spus ca asta a fost dorinta lor, sa-si puna si ei o pancarta cu „donatia”.

  Oricum, pana nu va ingadui Maica Domnului intrarea femeilor in Sf.Munte, acestea nu vor intra.
  Cu riscul de a ma repeta, am sa spun o mica relatare adevarata.
  O parlamentara britanica cam necredincioasa de fire a insistat sa se dea drumul femeilor in Sf.Munte. Ea nu a crezut ceea ce se spunea despre acest loc minunat si ca o ingamfata si neincrezatoare ce era, a pornit cu vasul de croaziera (probabil proprietate personala?!) pana catre Sf.Munte. Inainte de a pleca, a fost atentionata Personalulde oficialitatile grecesti ca acolo nu se intra oricum si oricine si ca ar fi bine sa renunte la ideea nesabuita.
  Plina de ingamfare, ca multi oficiali europeni, cand a dat sa se apropie de coasta Sf.Munte, deodata s-a simtit rau, si mai rau pana a lesinat. personalul ambarcatiunii, dandu-si seama de gravitatea si realitatea situatiei, a intors vaporul si a plecat si..plecat fost..pana in ziua de azi..
  Ce s-o mai fi intamplat cu acea femeie europarlamentara, Dumnezeu stie, dar cred ca i-a fost o lectie de invatatura.

  Asadar, sa ne ingrijim de sufletele noastre caci acolo este o alta Ingrijitoare (Portarita de la Iviron) care este vajnic si strasnic aparator al Sf.Munte.
  Cand va voi Aleasa Doamna Imparateasa, atunci se vor produce multe lucruri.

  PS. Parintii ne spuneau ca in Sf.Munte exista multe lighioane inspaimantatoare pe care omenirea inca nu le-a vazut si pe care Maica Domnului cu Harul Ei le tine inca legate. Dar la sfarsitul vremii, cand nu va mai fie vietuire acolo, Maica Domnului va slobozi aceste lighioane si nimeni nu va putea locui in acele tinuturi, deoarece nu pot fi pangarite asa, dupa voia omului. E un taram dat Maicii Domnului de catre Fiul Ei, nu de oricine, asa ca omul are de infruntat pe Hristos..
  Deci…

  sa stam bine, sa stam cu frica, sa luam aminte…

  Apreciază

  • rica said, on septembrie 8, 2010 at 5:57 am

   pr gabriele,ia tu aminte la faptul ca anul trecut au intrat cateva zeci de femei(cel putin) si au protestat acolo contra legilor sfintului munte! as putea sa iti aduc si alte argumente ca situatia nu e asa roz cum o visezi tu!

   Apreciază

   • saccsiv said, on septembrie 8, 2010 at 6:09 am

    rica

    Prietene, ti-am mai spus si o repet (nu o voi mai face insa de multe ori):

    Exprima-te mai frumos.

    Daca nu, voi fi obligat sa-ti sterg comentariile.

    Apreciază

 4. Ortodox Liber said, on septembrie 5, 2010 at 9:36 pm

  Buna seara,

  As dori sa supun atentiei celor care administreaza acest site un lucru pe care mi-a ajuns la urechi azi. Am auzit de la cineva ca se pregateste o lege prin care SA FIE INTERZIS IN ORASE SI DACA NU CUMVA SI LA SATE TRASUL CLOPOTELOR LA BISERICII SI MANASTIRI pe motivul ca deranjeaza linistea publica.
  Este doar un zvon dar tare imi este teama ca nu cumva si acest zvon sa devina realitate ca multe alte lucruri rele care se petrec in ziua de azi.

  Doamne ajuta si sper sa nu fie catusi de putin ceea ce am auzit.

  Apreciază

 5. Aurora said, on septembrie 5, 2010 at 10:16 pm

  Dupa parintele Gabriel nu cred ca as mai putea adauga ceva. In nepriceperea mea imi exprim si eu ingrijorarea ca acest colos cu picioare de lut, acest Babilon spurcat – U.E. si acest copil dracesc al lui, UNESCO vor sa pangareasca Muntele Maicii Domnului. Da, s-au facut greseli. Nu-ti repari casa cu bani de la camatari daca stii ca n-ai cum sa-i dai inapoi. Nu renovezi lacase de cult si nu de oriunde , ci din Sf. Munte Athos, cu bani din vistieria satanei. Si mai ales sa nu fi acceptat monahii atoniti modernizarile, electricitatea, canalizarea si tot confortul lumesc , ci sa fi dus o viata plina de nevointe, ca in Pateric. Ar fi trebuit ca acest Munte Sfant sa fie cumva in atemporalitate, asezat in vesnicie, nu pe temelii lumesti, contemporane, decazute. Spunea cineva ca un Parinte, undeva intr-un sat, vazand cat de greu merge lucrarea constructiei noii biserici , s-ar fi exprimat asa cam liberal (ca sa nu zic libertin) ca primeste bani de la oricine, indiferent de statulul lui, poate fi si curva si hot , nu conteaza, el are nevoie de fonduri ca sa termine ce a inceput, adica sa-i ridice lacas de inchinaciune Domnului. Eu cred ca Parintele respectiv n-are dreptate. O biserica ridicata cu bani murdari nu dureaza. Se darama, se paragineste, poate lua foc, ceva se intampla, caci Dumnezeu nu primeste daruri pangarite.Cum scrie in Sf. Scriiptura ,”nimic necurat nu va intra in Imparatia lui Dumnezeu”, deci nici banul curvelor sau al nelegiuitilor care se cred „sponsori” sau se pretind ctitori. Dumnezeu va primi cu bucurie banutul vaduvei, nu banii lui Becali sau a altor saltimbanci dornici de publicitate. Revin la Sfantul Munte, cred ca monahii de acolo ar trebui sa sporeasca rugaciunile, postul si nevointele pt. a li se ierta pacatul de a fi primit bani de la institutii jidovesti, diavolesti, ostile lui Hristos. Dumnezeu sa ne miluiasca pe toti ! Sunt o pacatoasa si n-ar trebui sa vin cu vreun exemplu personal, caci sunt de o saracie duhovniceasca vrednica de mila, dar m-am obisnuit sa refuz darurile de la oamenii rai, meschini . Am un coleg care n-are curajul sa se declare ateu, desi comportamentul sau il tradeaza. A venit mai tarziu in colectivul nostru si la inceput ne-am straduit sa-l integram, sa-l facem sa se simta unul de-al nostru, dar am avut rezerve pt. ca stiam din alte parti ca facuse mult rau pe unde mai lucrase. Figura lui nu exprima incredere, bonomie, prietenie, ci un soi de aroganta, ganduri ascunse si dispret fata de cei din jur. Insa, vazand bunavointa noastra, s-a gandit sa ne arate si el simpatie si ne-a oferit de cateva ori bunatati sa mancam, ceea ce noi nu am refuzat, ci l-am luat ca pe un gest de prietenie. De fiecare data cand ne invita sa mancam cu totii, noi spuneam bogdaproste,cum am invatat de la parintii nostri, pana intr-o zi cand m-a pus la punct :”nu bogdaproste, ci multumesc, ce treaba avem noi cu mortii ?”. Am inlemnit cu totii, nu stiu daca ceilalti au continuat sa manance, dar eu m-am retras discret si din clipa aceea mi-am propus sa nu mai mananc niciodata vreun bob de strugure de la acel om. Intre timp mesele s-au rarit, omul si-a dat arama pe fata din zi in zi, iar noi ne vedem fiecare de viata noastra si nu-l mai luam in seama. Nici nu-l iubim, nici nu-l uram, dar stim ca nu este un om cumsecade si ne simtim mai bine cand e in concediu. Cam asta e treaba cu darurile care nu vin din inima curata. Sa nu uitam povestea cu darul lui Ulise. TIMEO DANAUM („temeti-va de greci chiar si atunci cand va fac daruri” – referire la Calul troian) . Eu cred ca bisericile noastre n-ar trebui reparate cu fonduri de la urechiatii de la Bruxelles. Sa ma iertati daca am smintit pe cineva.

  Apreciază

 6. Mihaela said, on septembrie 5, 2010 at 11:56 pm

  Offtopic, iertare, dar sunt curioasa.
  Inainte de asa zis-a dezbaterea publica referitoare la buletinele electronice de la anu’, le-a scris careva alora pe adresa de mail care se specifica in anunt si a primit raspuns? Pentru ca eu am facut-o, intr-un mod destul de transant si mi-au raspuns printr-un mesaj „confidential” cu atasament de la MAI, in care eram avertizata ca reproducerea lui se sanctioneaza juridic intrucat este adresat doar destinatarului si persoanelor autorizate sa-l primeasca. (?!) Nu zice nimic din ce n-am sti deja insa lucrul mi se pare cel putin ciudat. De ce sa trimiti pe mail-ul cuiva (care poate fi oricine) un document oficial (antet, stampila, semnatura comisarului sef de politie, tot tacamul) mergand la intimidari ieftine de genul „dezvaluirea, copierea, distribuirea sau initierea unor actiuni pe baza prezentei informatii sunt strict interzise si atrag raspunderea juridica”. Mie imi cam miroase a Big Brother…

  Apreciază

 7. […] Read more from the original source: FONDURILE EUROPENE vor distruge MUNTELE ATHOS? […]

  Apreciază

 8. iustin said, on septembrie 6, 2010 at 7:44 am

  In legatura cu interviul recent al parintelui Arsenie Papacioc, in care el spune ca NU IA ACTELE CU CIP, cei de la razboiintrucuvant au facut, printre altele, si afirmatia:

  ,In ceea ce priveste actele cu cip, atitudinea fata de aceasta se aseamana atitudinii pe care o luau unii preoti sau arhierei cand se instaurase regimul comunist la noi. Ba chiar pe atunci lucrurile erau mult mai clare, pentru ca regimul nou era ateist declarat si adversar al Bisericii. Insa atunci “si-au pus capul la bataie” unii parinti si arhierei, dar nu toti, majoritatea acceptand tacit autoritatea statala comunista. Ori asta nu a determinat ca ei sa nu mai fie preoti, ierarhi, sau Biserica sa nu mai aiba har etc.”

  Eu nu spun decat atat:

  NU SE POATE COMPARA REGIMUL COMUNIST CU CEEA CE AU PREGATIT ACUM DUSMANII LUI HRISTOS!

  ATUNCI ERA VORBA DESPRE INSCRIEREA IN PARTIDUL COMUNIST, IN TIMP CE ACUM ESTE VORBA DE INSCRIEREA IN TABARA LUI ANTIHRIST!

  Cel ce accepta actele cu cip este la fel de vinovat la si cel ce se insemneaza pe propriul corp!

  Pacatul de a spune DA lui Antihrist inseamna DA, MA LEPAD DE HRISTOS!

  PACATUL FACUT IN DUH ESTE MAI GRAV DECAT CEL FACUT IN CORP!

  Matei 5:

  ,,27. Aţi auzit că s-a zis celor de demult: „Să nu săvârşeşti adulter”.
  28. Eu însă vă spun vouă: Că oricine se uită la femeie, poftind-o, a şi săvârşit adulter cu ea în inima lui.”

  Apreciază

  • rica said, on septembrie 8, 2010 at 5:59 am

   iustine si eu inclin sa ti dau dreptate pentru ca sfantul TIHON-patriarh al rusiei -a dat anatemei pe preotii ce se vor supune comunistilor

   Apreciază

 9. iustin said, on septembrie 6, 2010 at 8:48 am

  Iata un alt raspuns al fratilor de la razboiintrucuvant, pe care as vrea sa-l analizam:

  ,,@silvia: Ca poate nu vom avea mintea limpede, cei care vor trai acele timpuri, este prea posibil, de aceea avem nevoie de acum de dreapta judecata. Insa nu se poate sa fie apostazia ceva, asa, implicit, incat sa nu fie clar pentru nimeni ce face. Daca ar fi asa, ce ar castiga diavolul? Sau credem ca Dumnezeu este atat de crud incat sa ne lase fara sprijin? Profetiile sunt clare: se va cere inchinare fata de antirist si recunoasterea lui ca Dumnezeu; omenirea va avea propovaduirea Sfintilor Ilie si Enoh, deci vor avea o avertizare foarte clara si explicita CE SA FACA.”

  Nu cred ca acum, la sfarsitul vremurilor, lui Lucifer (Lumina Care Se Indeparteaza) ii mai pasa prea mult de CUM anume va rapi la iad sufletele lui Dumnezeu …
  Asa cum spunea si parintele Paisie Aghioritul, diavolul a cazut din Fiinta, este doar o fantasma fara consistenta Binelui, si care nu mai are claritate duhovniceasca.

  Acum, mai mult ca oricand, se dezvaluie ceea ce spune si apostolul:

  ,,8. Fiţi treji, privegheaţi. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită,
  9. Căruia staţi împotrivă, tari în credinţă, ştiind că aceleaşi suferinţe îndură şi fraţii voştri în lume.
  10. Iar Dumnezeul a tot harul, Care v-a chemat la slava Sa cea veşnică, întru Hristos Iisus, El însuşi, după ce veţi suferi puţină vreme, vă va duce la desăvârşire, vă va întări, vă va împuternici, vă va face neclintiţi.”

  Deci haideti sa fim FRATI cu adevarat, haideti sa fim UNITI!
  Iubirea e mai puternica decat moartea!

  Si DA, ii asteptam si pe sfintii avertizatori ILIE si ENOH!

  Apreciază

 10. Vasile said, on septembrie 6, 2010 at 9:28 am

  Saccsiv

  Eşti prost, n-ai înţeles nimic din articolul de mai sus… Dacă spiritul Athosului va dispărea, va dispărea din cauza călugărilor (a unora, din ce în ce mai mulţi) care s-au dedulcit la viaţa modernă, la confort, lux, lăcomie, care şi-au umplut chiliile de gresie, faianţe, aparatură etc. etc. Deci nu din cauza UE. UE a restaurat, cu banii lor, mare parte din patrimoniul Athosului: cărţi, icoane etc. Eu însumi am lucrat doi ani de zile într-o bibliotecă athonită la restaurarea cărţilor.
  Dar tu eşti un fanatic prost şi nu ai habar de toate acestea…. Noroc că sunteţi puţini şi, nevăzîndu-vă mai nimeni, nu faceţi măcar de ruşine Ortodoxia, care se arată în lume prin adevăratele ei valori.

  Apreciază

  • Vasile said, on septembrie 6, 2010 at 9:58 am

   PS M-ai dat gata cu postarea comentului meu !! Ţi-am scris de-a lungul ultimelor saptamani zeci de comentarii, cu lucruri mult mai importante, si n-ai avut curajul sa le faci publice. Iar acum, ce vrei sa arati? Că tu publici şi comentariile de altă părere decît a ta? Haida de, mă faci să rîd…. Esti „celebru” pe siteurile ortodoxe că nu suporţi să fii criticat şi că, în general, nu suporţi alte păreri decît pe ale tale. Aşa că, las-o baltă. Comentariul meu nu era destinat să fie făcut public, era adresat doar ţie – de aceea, între noi doi, ţi-am zis că eşti prost, pentru că în public nu aş fi vrut să te jignesc…. Am şi eu scrupulele mele.

   Apreciază

  • rica said, on septembrie 8, 2010 at 6:03 am

   vasile ia sa vedem cine este prost: canoanele si explicatia sfintilor ne arata ca crestinul nu are voie sa ia bani pentru biserici si nici pentru suprvietuire DE la cei de alta credinta!! daca nu stiai ce tot croncanesti ? adica dracu ajuta biserica? cred ca ar trebui sa mergi pe la doctor poate sa ti faca un vaccin contra tupeului

   Apreciază

 11. iustin said, on septembrie 6, 2010 at 10:06 am

  … de aceea, cei preocupati de mantuirea lor si a celor dragi lor, dar care vor lua totusi actele cu cip si odihna nu vor avea, sa nu caute pricina la adeptii lui Freud, ci sa deschida si sa citeasca textul Apocalipsei:

  Apocalipsa 14,11:

  ,,Şi nu au odihnă nici ziua nici noaptea cei ce se închină fiarei şi chipului ei şi oricine primeşte semnul numelui ei.”

  Apreciază

 12. rica said, on septembrie 8, 2010 at 1:42 pm

  saccsiv este blogul tau si tu faci regulile si eu daca vreau sa mai vorbesc trebuie sa ascult:perfect! numai ca eu nu incep ci eu doar raspun la niste timpenii,la niste hule.. foarte bine mascate sub forma inocentei si comenturile intepatoare ii face pe acesti vrajmasi ai lui Hristos sa iasa din tiparul lor molcom sa zica si ei ceva mai deosebit,ca daca ar fi crestini fie si incepatori nu s ar supara daca le aratam ca sant in greseala,dar pot sa ma abtin cu toate ca eu asa gandesc:daca ii lasam pe cei ce gresesc sa greseasca in continuare gresim,tu zici ca limbajul e cam incorect..pai cu ce sa i trezim pe astia? cu vuvuzele ? nu e sonor pe net..totusi fi atent sa i avertizezi si pe cei ce fac pe prostii si hulesc comenturile lor ramanind ca zic ei:nu am stiut! sa sti ca nu e asa! doar se prefac ca nu stiu,Doamne ajuta! eu am sa nu mai scriu asa cum nu vreu tu ca e casa ta !!corect!

  Apreciază

  • saccsiv said, on septembrie 8, 2010 at 1:57 pm

   rica

   Unii sunt treziti si se afla de aceeasi parte a baricadei. Mai studiaza si tu ce si cum cu fiecare, nu te repezi.

   Apreciază

 13. rica said, on septembrie 8, 2010 at 5:33 pm

  saccsiv:da ,sant cam repezit,dar nu e rautate te asigur! e firea mea,trebuie bineinteles daca vreau sa fiu crestin:sa ma controlez,dar am niste scuze :ma luat valul,din cauza crizei…imi place cum se dezvinovateste razvan lucescu:nu a zis niciodata:poate am gresit si eu ca un om ce sant ! ci: presa ,impresarii..oricum altii.altii mereu si nu el !

  Apreciază

 14. Antonimus said, on aprilie 26, 2013 at 1:49 pm

  @Vasile
  M… da Problema nu sunt banii europeni, ci modul in care sosec… Pai sa o luam pe indelete. Poti intretine o manastire doar cu banii donati de pelerini? Nu. Mai exista vreun stat crestin care sa doneze terenuri si bani ca in trecut? Nu. Si atunci, vine miki (UNESCO, ONU, UE… tot un… si o belea) si spune:
  1. toate locasurile vechi (inclusiv manastirile) si cu valoare istorica sunt cladiri de patrimoniu international, deci bunuri de teres public;
  2. toate acestea trebuie incluse intro baza de date (cu COD NUMERIC cu tot);
  3. GESTIONAREA BANILOR si COMPONENTA COMISIEI ce se ocupa de MODUL cum sunt GESTIONATI acestia se face CONFORM UNOR NORME STRICTE (aprobate in forurile respective nu la Sfantul Munte Atos);
  4. destinatia locasurilor RECOSTRUITE si CONSOLIDATE cu bani de la organismele financiare internationale, este stabilita CONFORM NORMELOR INTERNATIONALE (a caror incalcare duce la OBLIGATIVITATEA RETURNARII ACESTORA si la PLATA unor AMENZI substantiale).
  Nu ai bani?!? Pierzi locasul!

  Si nu in ultimul rand… Sti care este simbolistica reala a steagului europen? Este crestina sau pagana (legata de seducerea Europei…). Asa ca, daca pe un panou langa manastire spui ca s-au realizat cu bani europeni si mai pui si sigla… Acui este manastirea??

  Apreciază

 15. […] FONDURILE EUROPENE vor distruge MUNTELE ATHOS? […]

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: