SACCSIV – blog ortodox

Mi-e teama de consecinta inca nevazuta a recentei Revolutii Soros. De aspectul satanist pe fata al miscarilor de strada si al activismului de facebook. Si imi amintesc de spusele lui Albert Pike: “Vom dezlantui nihilistii si ateii si vom provoca un formidabil cataclism social”

Posted in Uncategorized by saccsiv on noiembrie 11, 2015

YCh9IDE

Foto: http://www.erepublik.com/br/article/the-revolution-is-coming1-2228926/1/20

   Albert Pike, mare maestru mason de grad 33, intr-o scrisoare catre Giuseppe Mazzini, membru illuminati:

Vom dezlănțui nihiliștii și ateii și vom provoca un formidabil cataclism social, care în toată grozăvia sa va arăta în mod clar națiunilor efectul ateismului absolut, originea sălbăticiei și a turbulențelor celor mai sângeroase.

Apoi peste tot, cetățenii, obligați să se apere de minoritatea mondială a revoluționarilor, îi vor extermina pe acei distrugători ai civilizației și mulțimea, dezamăgită de creștinism, ale cărei spirite deiste vor fi din acel moment, fără busolă sau direcție, nerăbdătoare pentru un ideal, dar fără să știe spre ce să-şi manifeste adoraţia, va primi adevărata lumină, prin manifestarea universală a doctrinei pure a lui Lucifer, adusă în cele din urmă în faţa ochilor publicului.

Această manifestare va rezulta din mișcarea generală reacționară care va urma distrugerii creștinismului și ateismului, ambele cucerite și exterminate în același timp.

Cititi va rog mai multe la:

Adevar sau facatura? Masonul grad 33 ALBERT PIKE (secolul 19) despre AL TREILEA RAZBOI MONDIAL, despre ISLAM si despre LUCIFER

Scriam la finalul articolului DACIAN CIOLOS – varful ice bergului produs de SOROS MAIDAN. Ce-o fi insa ascuns sub apa? ca mai importanta decat desemnarea lui Dacian Ciolos in functia de prim ministru e partea ce nu se vede deocamdata din ice berg. Monstrul cumplit de sub ape.

Adica ce-i mai rau abia de acum urmeaza.

Recititi va rog inca o data cu atentie articolul despre Dacian Ciolos. Sunt acolo insirati niste pasi. Primul de fapt n-a fost incendiul de la “Colectiv” ci chiar “alegerea” lui Klaus Johannis in functia de presedinte. Atunci s-au trasat liniile directoare:

Biserica Ortodoxa Romana este o tumoare de pe corpul social al tarii. 

 Parazitarea mintii e mai grava decat cea a buzunarului. 

Parinti-votanti de Romanie Normala la aceste alegeri, retrageti-va copiii de la actualele ore de religie din scoli. 

Ganditi-va la milioanele de minti infestate si veti intelege o buna parte din dezastrul de astazi. Vrem spitale, nu catedrale, suna un bun slogan.

CNA este echvalentul laic al BOR. Daca exista o lupta care trebuie dusa in Romania urmatorilor ani, aceea este legata de curatarea spatiului media. CNA trebuie sa devina un DNA al audiovizualului.

Combaterea nationalismului optuz, boicotarea activa a initaitivelor care spala pe creier populatia, promovarea intensa a succesului sanatos din orice domeniu… si ma opresc.

Cititi va rog mai multe la:

Marioneta perfecta: KLAUS JOHANNIS. Intram in CEA MAI NEAGRA ETAPA

Si cred ca dupa ce ni se va impune guvernul lui peste prajit va incepe o prigoana fara precedent in Romania, depasind cu mult epoca ROSETTI – SPIRU HARET – KOGALNICEANU – CUZA sau chiar cea bolsevica.

Si nu doar ca vor pune in aplicare legea anti legionara, ci vor veni si cu altele ce vor lovi direct si fundamental in Biserica Ortodoxa.

Din nefericire uneori cred ca vor actiona chiar din interior.

Iar inceputurile deja se vad.

Iata ce putem citi la Preot din Vrancea, declaraţii şocante despre victimele de la Club Colectiv: „Au murit slujindu-l pe Satana“. Care a fost reacţia superiorilor ierarhici de pe site-ul Adevarul:

Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei spune că ieromonahul Ioanichie Voicu, duhovnicul Mănăstirii Recea din judeţul Vrancea, „a fost lipsit de tact pastoral“ la slujba din ziua de duminică, 8 noiembrie 2015, după ce a făcut afirmaţii grave legate de tinerii morţi la clubul Colectiv.

Duhovnicul Ioanichie Voicu, de la Mănăstirea Recea din judeţul Vrancea, a făcut în cadrul slujbei de duminică afirmaţii năucitoare despre tinerii care au murit în Clubul Colectiv. El i-a numit pe aceştia satanişti

„Tinerii au murit închinându-se Satanei, au murit greu. Au murit slujindu-l pe Satana. Aceşti oameni nu pot fi declaraţi eroi. Eroii sunt cei care au îndurat în temniţele comuniste. Ce diferenţă mare există între mintea care gândeşte la bine şi cea care gândeşte la rău. Acest grup de tineri era satanic. Biserica era la locul ei şi se ruga. Acesta este un semn al mâniei lui Dumnezeu pentru păcatele noastre”, a declarat preotul, care a fost înregistrat de o femeie care a asistat la slujbă şi a trimis imaginile la un post de televiziune.

Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei a luat atitudine şi spune că duhovnicul a fost lipsit de tact.

„Se pare că părintele a fost informat de fiii săi duhovniceşti despre un filmuleţ care circulă pe youtube, cu practicarea unor ritualuri bizare, în Săptămâna Sfintelor Pătimiri, la Clubul Colectiv, confundând momentul săvârşirii acelor practici cu noaptea de 30 octombrie de la Clubul bucureştean. În acest context, el a încercat să le explice celor prezenţi la slujbă că tinerii noştri trebuie să-şi însuşească valorile morale şi să se apropie mai mult de Dumnezeu şi de Biserică, evitând astfel de manifestări care – în opinia multor credincioşi (nu numai preoţi, ci şi profesori, medici, psihologi etc.) – îi îndepărtează de morală şi de spiritualitatea creştină”, se arată în comunicatul Arhiepiscopiei.

Reprezentanţii Arhiesicopia Buzăului şi Vrancei spun că regretă gestul preotului îşi exprimă convingerea că este doar un caz izolat, îndemnându-i pe preoţi să se roage pentru odihna tinerilor care au murit la Colectiv şi pentru însănăşirea celor aflaţi în prezent în suferinţă.
Iata si ce putem citi la Ce au înțeles profesorii de religie din tragedia de la Colectiv de pe Digi 24:

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Bucureşti i-au convocat pe şefii catedrelor de religie din şcoli şi licee după ce unii dintre dascăli au făcut comentarii deplasate la clasă despre victimele incendiului din Colectiv. Mai mulţi profesori le-au spus elevilor că muzica rock ar fi satanică. La întâlnire ar urma să fie prezent şi un reprezentant al Patriarhiei.

Scandalul a izbucnit după ce unul dintre elevii de la Colegiul A.D. Xenopol a făcut publice textele primite de la profesorul său de religie. În materialul didactic dascălul afirma că muzica rock este satanică şi are rolul să-i depărteze pe credincioşi de religie. Publicate pe contul de socializare al unui blogger, materialele au stârnit foarte multe reacţii, mai ales că două dintre elevele liceului au fost rănite în incendul din Clubul Colectiv.

„Am auzit că a distribuit materiale cum că muzica rock ar avea influenţe satanice, nişte elevi au fost revoltaţi de asta şi au făcut nişte poze şi le-au trimis. Puţin cam exagerat! Nu cred că ar trebui să se predea aşa ceva în şcoli sau licee”, spune un elev de la A.D.Xenopol.

„Nu mi se pare OK, nu poţi să spui că sunt nişte satanişti pentru că au anumite versuri. Spunea despre muzica rock, Reymen, Eminem, ceva cu dracu…”, povestește un alt elev.

Directoarea Colegiului A.D. Xenopol îi ia apărarea dascălului şi spune că profesorul a prezentat de fapt în clasă două texte, unul negativ şi unul pozitiv, pentru a genera o dezbatere de opinii despre Bine şi Rău.

Un alt caz a fost semnalat tot pe Facebook de actorul Adrian Văncică. La Liceul Tudor Vianu, profesorul de religie le-ar fi cerut copiilor să scrie ce ar fi făcut Fecioara Maria dacă ar fi invitată la clubul Colectiv sau la un marș împotriva Guvernului.

„Nu mi se pare o întrebare potrivită pentru un prof de religie mai ales, deoarece nu se compară Fecioara Maria cu ce e acum”, spune un elev de la Vianu.

„Înseamnă o dezbatere care nu e pentru nivelul lor, pentru adolescenţi”, opinează un părinte.

Conducerea liceului nu a dorit să comenteze incidentul.

Şi la Şcoala Centrală din Bucureşti o profesoara de religie și-a socat elevii. Dascălul ar fi criticat victimele din Colectiv şi ar fi sugerat că tinerii au fost pedepsiţi de Dumnezeu pentru că s-au dus să se distreze în club.

„S-a zis la clasa a XI-a, profesoara de religie a zis că cei din Colectiv erau satanişti şi meritau să moară. M-am simţit jignit, deoarece am avut şi eu prieteni care au fost acolo. Şi mie îmi place genul ăsta de muzică”, spune un elev de la Școala Centrală.

Reacţiile dascălilor sunt aspru criticate de şefii din Inspectorat.

Marian Banu, purtatorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Bucureşti

„Acestea sunt derapaje. Sunt lucruri care nu trebuie să se petreacă în aceste zile în care toată lumea este marcată de evenimentele tragice. Aceşti domni profesori trebuie să îşi înţeleagă mai bine menirea de educaţie morală, de a înţelege mai bine această generaţie”, spune Marian Banu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar București.

Șefii catedrelor de religie și un reprezentant al Patriarhiei ar putea fi chemați chiar mâine la Inspectorat pentru a clarifica situația.

Comentariu saccsiv:

   Nu cred ca a zis nici un preot si nici un profesor de religie ca acei tineri de la “Colectiv” meritau sa moara.

O analiza a versurilor melodiei „The day we die” a formatiei Goodbye to Gravity puteti citi la:

UNDE GRESESTE parintele MIHAI ANDREI ALDEA: Mesajul Goodbye to Gravity – „The day we die” este perfect ortodox / Eroii de la “Colectiv” sunt Sfinti / Rockerii de la “Colectiv” sunt ortodocsi adevarati

Si da, rock-ul e satanist. Voi dezvolta si acesta tema intr-un articol separat. Pana atunci, cei mai noi pe acest blog pot citi:

Video: SATANISM la CLUB FABRICA

DOVEZI VIDEO: Obisnuitii clubului “Colectiv” CHIAR SE INCHINAU LUI SATANA. Scurt cuvant catre parintii de adolescenti rockeri

Invatand tinerii sa nu frecventeze astfel de cluburi nu poate fi decat benefic, caci uneori acolo nu se asculta doar muzica:

CLUBUL “COLECTIV” a fost TEMPLU SATANIC. Nu metaforic. Video si foto CUTREMURATOARE. Parintele Savatie Bastovoi propune sa se faca din el PARACLIS. Eu propun SA FIE DEMOLAT

Cele citite in cele doua articole din mass-media nu reprezinta deocamdata decat o forma blanda a prigoanei. Repet insa, ceea ce se va declansa va fi teribil.

De la puscarie pentru cei ce se opun vaccinarii obligatorii si pana la o religie corecta politic in scoli sau deloc.

De la “educatie” sexuala in scoli si pana la casatoria homosexualilor in biserica.

De la daramarea clopotnitelor pe motiv de zgomot si pana la interzicerea lucrarilor autorilor ortodocsi nationalisti.

De la modificarea Sfintei Scripturi si a scrierilor Sfintilor Parinti si pana la …

 

Reclame

70 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. STOP RFID said, on noiembrie 11, 2015 at 4:20 pm

  Tinerii frumosi si liberi stau acum linistiti ca au obtinut ceea ce au vrut, membrii neafiliati politic. De acum inainte pot sa mearga din nou la CORPORATIE, si de la biroul cu vedere in parc, pot sa-si comande mancarea la catering chiar daca are E-uri, si pot sa savureze o cafeluta de la dozatorul cu surprize. IDIOTILOR, daca doreati sa faceti ceva mergeati la Banca Nationala sa scoateti guvernatorul papusarilor care de 26 de ani face mosmoande financiare. Mergeati la JOB-ul vostru de scalavi fericiti si dadeati cu pietre in geamurile multinationalelor nu in Biserici. Voi tulburatilor nu puteti sa faceti revolutii ci numai sa fiti masa de manevra pentru altii mai hoti ca voi. Voi cu doua facultati si cu masterate va uitati la schimb de mame, mireasa pentru fiul meu si Capatos. O sa va inece tehnocratii in propria voma ca sunteti mai prosti decat prevede legea.

  Apreciat de 9 persoane

  • Gabriel M. said, on noiembrie 11, 2015 at 9:58 pm

   Frumos ai spus si rezonez cu tine 100%. dar sa nu judecam.. desi e atat de greu sa nu judeci asa ceva.. sa nu judecam…”…cu masura cu care masurati vi se va masura..” oricum e bine punctat

   Apreciază

  • Radu said, on noiembrie 12, 2015 at 12:51 pm

   Multi au ochelari de cal aici vedem cat de eficient e anturajul tampit, educatia de indoctrinare publica, mijloacele mass media si evident social media.

   Ei nu au o baza de cunoastere adevarata, habar nu au de Biblie si avertismentele date cu secole in urma de Sfintii Parinti si nici carti de istorie nu au citit sa isi dea seama de adevarul din spatele ceea ce vedem astazi ( rock, uniunea europeana, onu, nato, cele doua razboaie mondiale,comunismul,nazismul etc )

   Ei sunt ca niste copii de pomana au facultate si masterate si doctorate pentru bubuli/licurici/ „elite” si pentru securitate sri sie sunt la nivel de scoala primara…asa de usor este sa fie pacaliti mai ales daca ceva EMOTIONAL ii leaga de eveniment.
   Cei care au planuit atentatul asta folosesc tehnici avansate de psihologie,programare neurolingvistica si altele.

   Daca am avea politicieni nationalisti carora sa nu le pese de ce li se va intampla ar bloca accesul la facebook pe teritoriul Romaniei se poate face acest lucru si ar fi foarte util.
   ASTFEL DE DIVERSIUNI SI „PROTESTE” NU AR MAI FI AVUT LOC.
   Prin telefon sau manifeste scrise e muuult mai greu sa fraieresti lumea.

   Apreciază

   • Mirela said, on noiembrie 12, 2015 at 4:13 pm

    Au păpuşarii metode de prostire a „maselor” şi fără facebook, o arată istoria. Să ne amintim numai de „revoluţia” din 1989! Ce facebook era atunci? Sau înainte, în 1917 etc.?
    Internetul/facebook, TV le uşurează mult munca, dar nu reprezintă o condiţie esenţială pentru a declanşa revoluţiile dorite de ei.
    Nu fără facebook nu am fi avut diversiuni şi proteste, ci de acestea ne-ar fi scăpat trăirea autentică a ortodoxiei. Iar păpuşarii ştiu că principalul lor duşman e Dumnezeul adevărat din sufletul omului şi de aceea caută să ne înstrăineze de El prin toate mijloacele.

    Apreciat de 2 persoane

   • carla said, on noiembrie 12, 2015 at 7:45 pm

    Era Radio Europa Libera.

    Apreciază

 2. Gabriel said, on noiembrie 11, 2015 at 4:29 pm

  …si pana ala inscaunarea antihristului nu mai e decat FOARTE PUTIN TIMP!

  Apreciază

 3. Ioan C. said, on noiembrie 11, 2015 at 4:33 pm

  BIBLIA DESPRE MASONI

  1. “Mason” înseamnă, în limba engleză, “zidar” , ”constructor” (al unei noi lumi, fără Creştinism)

  Declaraţii masonice „frăţeşti”:
  a) “Francmasoneria se adreseaza celor care cred in Dumnezeu. Apartenenta sa include crestini, evrei hindusi, sikh, musulmani si altii. Utilizarea de denumiri comune membrilor, cum ar fi Marele Arhitect previne dizarmonia.
  Marele Arhitect nu este un anumit zeu /dumnezeu masonic sau o incercare de a combina toate zeitatile intr-una singura. Astfel, oameni de religii diferite pot coexista fara ca ei sa se simta ofensati in vreun fel.”
  Sursa: http://www.mlnar.ro/francmasoneria/de-ce-il-denumiti-pe-dumnezeu-marele-arhitect
  b) “Pentru majoritatea Francmasonilor Cartea Legii Sacre este Biblia. Exista insa multi Francmasoni care nu sunt crestini, iar pentru acestia Biblia nu reprezinta Cartea Sfanta sau Sacra. Ei vor jura pe cartea considerata sacra de catre religia lor.”
  Sursa: http://http://www.mlnar.ro/francmasoneria/de-ce-in-loc-de-biblie-se-face-referire-la-cartea-legii-sacre
  * Masoneria (regulară) admite că există un singur Dumnezeu, dar că nu contează absolut deloc din ce religie faci parte, ca şi cum toate religiile ar vorbi de acelaşi Dumnezeu. Noi însă propovăduim pe Hristos, Care S-a arătat ucenicilor Înviat, nu ca Budha şi Mahomed.

  2. „Zidarii” nesocotesc Piatra din capul unghiului

  – „Zis-a lor Iisus: Au n-aţi citit niciodată în Scripturi: „Piatra pe care au nesocotit-o ziditorii, aceasta a ajuns să fie în capul unghiului. De la Domnul a fost aceasta şi este lucru minunat în ochii noştri”?” (Matei 21:42);
  – „Acesta este piatra cea neluată în seamă de către voi, zidarii, care a ajuns în capul unghiului” (Fapte 4:11).

  3. Cine e “piatra”?

  – „Iar piatra era Hristos.” (I Corinteni 10:4);
  – „Zidiţi fiind pe temelia apostolilor şi a proorocilor, piatra cea din capul unghiului fiind însuşi Iisus Hristos. (Efeseni 2:20).

  4. Hristos va zdrobi masoneria

  „Cine va cădea pe piatra aceasta se va sfărâma, iar pe cine va cădea îl va strivi.” (Matei 21:44)

  5. De ce să nu fii mason

  – „Nici o slugă nu poate să slujească la doi stăpâni. Fiindcă sau pe unul îl va urî şi pe celălalt îl va iubi, sau de unul se va ţine şi pe celălalt îl va dispreţui. Nu puteţi să slujiţi lui Dumnezeu şi lui mamona.” (Luca 16:13);
  – “14. Nu vă înjugaţi la jug străin cu cei necredincioşi, căci ce însoţire are dreptatea cu fărădelegea? Sau ce împărtăşire are lumina cu întunericul?
  15. Şi ce învoire este între Hristos şi Veliar sau ce parte are un credincios cu un necredincios?” (II Corinteni 6:14-15).
  * A se vedea declaraţiile masonice de mai sus.

  Apreciat de 5 persoane

 4. Radu Humor said, on noiembrie 11, 2015 at 4:52 pm

  O inselatorie politica si electorala: Guvernul tehnocrat, un steag fals

  Desemnarea de catre presedintele Klaus Iohannis a lui Dacian Ciolos ca “prim-ministru tehnocrat sau independent”, dupa cum a afirmat in anuntul oficial, ridica o mare problema de autenticitate. De concordanta intre afirmatie si realitate. Adica de adevar, in ceea ce priveste “independenta” premierului Ciolos. Fara nicio indoiala pe cale de consecinta si in privinta “independentei” guvernului, in alcatuirea caruia Ciolos a primit toate garantiile de sustinere ale lui Iohannis. Mai concret si transant spus, problema care a iesit la iveala, cu acest prilej, tine de opusul adevarului, de minciuna, de inselatorie.

  Cat de “independent” este Dacian Ciolos poate judeca oricine, dupa datele publice referitoare la persoana acestuia. Nu se poate pune la indoiala ca n-ar fi un tehnocrat, sunt multi politicieni de aceasta formatie. Partidele si structurile lor de expertiza sunt pline de tehnocrati. Ca premier, si Ponta a fost un tip de tehnocrat. Deci tehnocrat si independent nu pot si servite la pachet ca acelasi lucru. Si totusi, Iohannis a facut-o. La fel Basescu, cand a reactionat ca desemnarea lui Ciolos este o solutie buna. Inevitabil, in corul dreptei PNL a plusat cu desemnarea, identificand-o cu un semnal de predictibilitate in exterior.

  Insa nu la toti a functionat confuzia sau confuzarea. Prudent, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca este prematur sa spuna daca social-democratii vor vota sau nu viitorul guvern, ca va astepta sa vada mai intai echipa si programul. O pozitie de inteles, Dragnea nu vrea sa reaprinda scandalul ducerii PSD spre dreapta, cu atat mai putin sa ia locul lui Ponta in acuzatiile de diluare a identitatii ideologice a partidului. Nici presa internationala nu s-a avantat cu ideea de “independenta” a premierului desemnat, dimpotriva, s-a limitat la caracterizarea de “tehnocrat” si, indirect, la legatura acestuia cu politica, prin calitatile de fost comisar european si de actual consilier al sefului Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

  Pe pagina de Wikipedia a lui Dacian Ciolos, pe care acesta ar fi putut sa o modeleze sau sa o corecteze daca ar fi cuprins vreo confuzie sau vreun neadevar, scrie negru pe alb ca premierul desemnat este “un om politic roman”. Pe acelasi topic public este inserata o rubrica cu “activitatea politica”, din care aflam istoricul pozitiilor politice la zi (ministru al agriculturii in guvernul Tariceanu, sef al unei comisii prezidentiale in timpul presedintelui Basescu si celelalte). Tot de acolo aflam apartenenta la “Partidul politic: Partidul Popular European” si “Ocupatia: om politic”. Prin urmare, premierul desemnat, actualul sef de stat liberal si PNL, precedentul sef de stat si Miscarea Populara fac parte din aceiasi familie politica, a popularilor europeni, din care face parte si seful guvernului european, crestin-democratul luxemburghez Juncker.

  La prima inselatorie politica, privind pretinsa “independenta” a lui Ciolos se mai adauga una si mai mare, electorala. Practic, premierul si guvernul de dreapta din familia popularilor va guverna sub acoperirea de “independent” folosindu-se de majoritatea de stanga, dar impotriva stangii. Cu alte cuvinte, dreapta populara romaneasca, sprijinita de dreapta populara europeana, se va folosi de legitimitatea electorala a social-democratilor si a coalitiei, legitimitate intemeiata pe rezultatele alegerilor din 2012.

  In numele caror interese va guverna noul guvern de dreapta, pe socoteala stangii, un transfer fraudulos de capital de incredere si electoral, neconstientizat din pacate? Fireste, in numele unor interese de dreapta restranse, romanesti, europene si americane (in ultimul caz distinctiile ideologice sunt nesemnificative), cu tot ciorchinele de interese financiare, bancare si corporatiste occidental.

  Chiar daca extrem de rafinata, inselatoria electorala tot inselatorie se numeste. Cum este si inselatoria conceptuala a “deschiderii competitiei politice”, care este negata de inchiderea vectorilor politici numiti partide de stanga si restrangerea sistemului de putere la cercul inchis al intereselor de dreapta. Cand se va intoarce societatea romaneasca la valorile autentice, cerinta de insanatosire si sursa de dezvoltare, de care vorbea, azi, premierul interimar Sorin Campeanu?

  Apreciază

 5. Radu Humor said, on noiembrie 11, 2015 at 5:47 pm

  Falsa impresie că dacă ies în stradă ( atent coordonaţi !) 10.000- 20.000 de oameni, cade automat guvernul, s-ar putea să fie „înghiţită” atât de uşor şi repede de către PSD, cu un anumit scop :
  Dacă atunci ( nov.2015) s-a putut ( să cadă guvernul), acum ( iunie 2016), când ies 40.000, de ce să nu se poată ?!.
  Mai ales că nu s-au concretizat măsurile avute în vedere de noi , iar scumpirile şi măririle de taxe şi impozite se ţin lanţ !
  Şi ferească Dumnezeu de furia (ne)bine controlată ( ca de obicei 😉 )a populaţiei, ce reuşeşte, în fine, să se dezmeticească de cap şi să-şi dea seama că în ţara ei, nu mai are nimic al ei !
  În afara dreptului de a emigra !
  Opţiune încurajată pe toate căile de cei aflaţi la guvernare !
  P.S.
  Dar să sperăm că salvarea României va veni, paradoxal, de la ruşi, care apărându-se pe ei, ne vor elibera şi pe noi !
  Nu doar ca teritoriu, ci şi ca popor creştin ajuns bătaia de joc a unor alogeni veroşi, obraznici şi nemiloşi cu cei care le stau în calea planurilor de globalizare, dar mai ales de distrugere a Ortodoxiei, singura în putere să le zădărnicească maleficele planuri, ce vizează nu doar ţările ortodocse, dar şi restul Lumii, dacă nu se trezesc la timp !

  Apreciază

 6. energein7 said, on noiembrie 11, 2015 at 6:39 pm

  Reblogged this on energein7's Blog.

  Apreciază

 7. ihtis said, on noiembrie 11, 2015 at 6:41 pm

  Si legionarii, tot un fel de revolutionari au fost. Nu e corect sa combini politica cu credinta. Iese haos. Prima tine de materialism, a doua strict de suflet. Catolicii s’au ratacit tocmai ca s’au bagat in politica.

  Apreciază

  • saccsiv said, on noiembrie 11, 2015 at 7:00 pm

   ihtis

   N-au fost revolutionari caci prin definitie revolutiile sunt anti crestine.

   Apreciază

  • mircea.v said, on noiembrie 11, 2015 at 7:18 pm

   Revolutia legionarilor a fost „Intoarcerea la Hristos”. Citeste de ex „Imn pt crucea purtata”, „Intoarcerea la Hristos”., „Marturisiri din mlastia disperarii”. Lasa propaganda sistemului…

   Apreciază

 8. Orthodox said, on noiembrie 11, 2015 at 6:44 pm

  Apreciat de 1 persoană

  • adriandirnescu said, on noiembrie 12, 2015 at 7:38 pm

   Bravo Geroge Grigoriu, ai aratat o parte de adevar . Sa fi pomenit in rugaciunile noastre ! Doamne ajuta !

   Apreciază

 9. energein7 said, on noiembrie 11, 2015 at 7:10 pm

  Colonia a fost preluata de dresori iezuiti; Acum Vaticanul decide, pe aceiasi tema: epurarea romanilor mai urgent ca se trezesc toti! Au minat tara cu jaf si parjol; la nevoie vor arunca cu artificii catre rusi, etc!

  Apreciază

 10. Sită Deasă said, on noiembrie 11, 2015 at 7:32 pm

  Schitul Românesc Prodromu de pe Muntele Athos scrie poporului român: Revolta oamenilor este dirijată de forțe OSTILE țării. Oameni care urăsc poporul român se folosesc de moment pentru a instaura o nouă ordine antihristică

  vezi aici: https://docs.google.com/document/d/1auBkjDP6SaJdZlJdkSrNfF4SgwuHCTq_qVeJxR4ua-c/pub

  Apreciat de 2 persoane

  • el said, on noiembrie 11, 2015 at 9:26 pm

   Sita Deasa

   iata un cuvant sanatos, sa ia aminte la el toti propovaduitorii iesitului bicisnic pe strazi care-si inchipuie ca aceasta le va aduce vreun folos ! iata cuvantul unor oameni intelepti, daca si acum nu asculta si tot le vine chef de iesit pe strazi aiurea pentru cine stie ce PARUTE „binecuvantate pricini” inseamna ca bolesc greu de inselare dhovniceasca si de materialismul cel mai gros.
   problema este ca MAJORITATEA COVARSITOARE NU pricepe GROZAVIA faptelor petrecute, le cauta justificari sau talcuiri iubiriste si peste popor va cadea curand PLATA ( rasplata) FAPTELOR sale nepocaite care sunt mule si cumplite, incluisv inchiarea DIRECTA la diavol dupa cum a fi inceput aceasta tulburare.

   VAI de tine popor orb care nu vrei sa te vindece Hristos de moartea ta !
   Dumnezeu sa ne ierte si sa ne acopere, sa ne dea trezvie si har sa pricepem vremurile pe care le traim si sa nu ne ratacim in aceste vremui de vicleana inselare.

   Apreciat de 2 persoane

  • valentin said, on noiembrie 11, 2015 at 11:25 pm

   e important acest cuvînt luminat de Duhul Sfânt

   Apreciază

 11. mihai said, on noiembrie 11, 2015 at 7:35 pm

  sa mers pe principiul dezbina si cucereste si iata ca lea reusit si de aceasta data

  Apreciază

 12. JE said, on noiembrie 11, 2015 at 7:47 pm

  In acest moment in Romania oamenii normali au doar doua solutii:
  1. Valiza si la gara
  (evident in alta tara)
  2. Evaziunea fiscala
  (adica infractionalitatea)

  – Drama COLECTIVÃ a MICILOR investitori. „Ȋn România, nu poţi să respecţi legea, chiar dacă vrei! Nici acum, nimeni nu știe exact cine și cum obţine autorizaţia de la ISU”
  http://bit.ly/1SIVaBm

  – Gabriel Biris: Se transforma ANAF intr-un grup infractional organizat? Antreprenorii isi vor pune curand intrebarea existentiala daca mai merita sa faca business
  http://bit.ly/1PIO8ti

  – Contribuţii obligatorii pentru cei fără venituri
  http://bit.ly/1Hz3HW8

  – Noul Cod Fiscal prevede taxe mai mici pentru firmele străine
  http://bit.ly/1Keqt5c

  – Taxele pe locuinte cresc si de 20 de ori in 2016, prin relaxare fiscala!
  http://bit.ly/1XkhlkW

  – Noul Cod Fiscal va rade 100.000 de firme
  http://bit.ly/1LITPHQ

  – Fața ascunsă a noului Cod Fiscal
  http://bit.ly/1N6KrPP

  – Ţăranii vor plăti impozit pe vacă şi porc, şomerii vor datora taxă la sănătate, iar bogaţii scapă de impozitul pe lux
  http://bit.ly/1ROrt0O

  – Părinţii care nu declară banii câştigaţi de copii vor primi amenzi drastice
  http://bit.ly/1LaljCO

  – Clanurile construiesc imperii pe care DIICOT refuză să le vadă. De ce sunt protejaţi analfabeţii milionari?
  http://bit.ly/1Na2lTa

  Cu alte cuvinte posibilitatile sunt:
  1. puneti mana si invatati o meserie „portabila”, o limba straina si incepeti sa impachetati
  (si mai cu spor asa, pana nu sunteti scosi afara in suturi)
  2. Pregatiti-va pentru santaj si plata taxei de protectie

  Apreciat de 1 persoană

 13. STOP RFID said, on noiembrie 11, 2015 at 8:08 pm

  Daca vreti sa radeti urmariti primele trei minute.

  Apreciază

 14. Yogy TheBear said, on noiembrie 11, 2015 at 8:38 pm

  Strada s-a mai calmat… si-a indeplinit rolul (acela de a crea o atmosfera propice pt realizarea unor miscari in politica inalta) Mai departe sa vedem ce rol trebuie sa indeplineasca noile marionete tehnocrate (Ciolos & co)

  Apreciază

 15. STOP RFID said, on noiembrie 11, 2015 at 9:00 pm

  Libertatea iubeste 666

  http://www.libertatea.ro/detalii/articol/romania-sta-zacaminte-miliarde-euro-539003.html

  Apreciază

 16. cosminmatiu said, on noiembrie 11, 2015 at 9:18 pm

  Multi parinti sar ca arsi, ca de la varste fragede copii afla la ora de religie de iad si de pedepsele lui Dumnezeu.
  Sunt copii vostrii si pentru ca nu vreti sa afle de iad din timp o sa aflati si voi si ei mai tarziu cand o sa ajungeti in el. Sigur o sa fiti mandri, sigur in acea vesnicie chinuitoare fara sfarsit o sa aveti timp sa aduceti ode inteligentei voastre. E dureros: aveti ochi si nu vedeti, aveti urechi dar nu auziti, dar o sa simtiti.
  Dumnezeu sa salveze de chinurile vesnice pe cei ce mai pot fi salvati.

  Apreciat de 4 persoane

  • cosminmatiu said, on noiembrie 11, 2015 at 9:23 pm

   Acum fiecare isi alege stapanul, pe fata.

   Apreciat de 3 persoane

  • Radu said, on noiembrie 12, 2015 at 12:57 pm

   Aia sunt niste parintii dobitoci care vor creste niste oamenii cu mentalitate si gandire de SCLAV, de ANGAJAT.
   E bine sa afle copii asa pas cu pas cam cum e viata cu adevarat ca vor deveni puternici si vor fi adevarati stalpi si ostasi ai lui HRISTOS si ai Bisericii.

   DE CEEA CE TE TEMI NU SCAPI !

   Apreciat de 1 persoană

  • valentin said, on noiembrie 12, 2015 at 1:26 pm

   Sfantul Ioan Gura de Aur spune ca la copii trebuie sa le dai pe masura lor-de copii

   Apreciază

 17. valentin said, on noiembrie 11, 2015 at 9:52 pm

  preotul are dreptate. Există și Dreptatea lui Dumnezeu care s-a văzut de multe ori, iar cei care slujesc satanei sfîrșesc în chinurile iadului.

  Apreciat de 2 persoane

 18. valentin said, on noiembrie 11, 2015 at 10:19 pm

  am si eu o intrebare, anume : De ziua Sfantului Ioan Gura de Aur a fost vreodata trecuta sarbatoare cu Cruce Rosie in calendar ? Acum eu vad Cruce Neagra – vineri este. Ma gandeam ca ar fi tot ca si cele care au Cruce Rosie.

  Apreciază

 19. minionita said, on noiembrie 11, 2015 at 10:57 pm

  Unii oameni chiar nu merita sa fie liberi, asa ca fac precum africanii isi vand pamantul, femeile si copii pentru margelute sclipitoare si apa de foc. Noua nu ne ramane decat sa ne tinem cu dintii de singura libertate pe care nu ne-o poate lua nimeni: sa ne alegem stapanul pe care vrem sa il urmam. Daca ne gandim la Brancoveanu, de exemplu, l-au omorat dar nu l-au supus si nu l-au invins niciodata.

  Apreciat de 2 persoane

 20. AKRITAS said, on noiembrie 11, 2015 at 10:58 pm

  SA LUAM AMINTE, MESAJUL PARINTILOR :

  Schitul Românesc Prodromu de pe Muntele Athos scrie poporului român: Revolta oamenilor este dirijată de forțe OSTILE țării. Oameni care urăsc poporul român se folosesc de moment pentru a instaura o nouă ordine antihristică

  De Andrei Nicolae /
  Miercuri, 11 noiembrie 2015, 12:38
  Facebook Twitter
  FOTO: Irinel Cârlănaru
  Despre revoltele din ultimele zile au vorbit mulți, mai ales dintre cei plătiți să aibă o opinie pe orice subiect.

  Iată însă că vine o voce care avertizează că momentele prin care trece România sunt mult mai grave decât cele din anii’ 90.

  Este vorba despre vocea părinților români din Schitul Românesc Prodromu, din Sfântul Munte Athos.
  Schitul Prodromul (adică al Înaintemergătorului) este cel mai cunoscut loc de nevoinţă al monahilor români din Sfântul Munte Athos. Aşezământul se află la capătul răsăritean al peninsulei Athos, în zona pusnicească numită Vigla, între Marea Egee la răsărit şi vârful Athonului la apus. Despre acest lăcaș puteți afla mai multe, accesând acest link.

  Aceștia au trimis o scrisoare deschisă către poporul român cel dreptcredincios, având ca temă evenimentele din ultimele zile.

  Părinții le transmit românilor că mișcările stradale și revolta împotriva decăderiii societății românești este dirijată de forțe ostile țării.

  „Deși cu trupul departe de țară, cu rugăciunile noastre nu ne-am despărțit niciodată de neamul în mijlocul căruia ne-am născut, încât acum nu putem să tăcem și să rămânem nepăsători în fața momentului de răscruce prin care iarăși trece poporul român în istoria sa.

  Ne referim la mișcările stradale în care revolta oamenilor faţă de decăderea la care a ajuns din multe puncte de vedere societatea românească este dirijată de forțe ostile țării împotriva stăpânirii statului și a Bisericii noastre. Desigur, că nu Dumnezeu este în spatele acestora, ci mai curând oameni care urăsc poporul român și credința sa creștin ortodoxă și se folosesc de acest moment pentru a produce mai multă tulburare și a găsi astfel prilejul instituirii unei noi ordini antihristice în lumea românească, cum a fost cea din perioada de glorie a bolșevismului în România. Căci numai atunci s-a mai întâmplat ca provocatori să ațâțe mulțimea împotriva Bisericii lui Hristos, cum am auzit că s-a petrecut în ultimele zile. Așadar, nenorocirile în urma cărora au murit mai mulți oameni, iar alții sunt încă între viață și moarte, sunt folosite astăzi, în chip murdar, ca pretext, pentru a aduce alte suferințe, dureri și întristări peste neamul nostru cel atât de necăjit”, se arată în scrisoarea deschisă.

  Autorii scrisorii afirmă că schimbarea la care românii s-au așteptat din 1989 încoace nu va veni prin proteste și ieșiri în stradă, ci doar prin schimbarea lăuntrică a fiecăruia dintre noi.

  „Am nădăjduit cu toții după 1990 la o înnoire a lumii românești, la o schimbare în bine a tuturor așezămintelor statului român, însă ce schimbări au adus toate mișcările stradale adesea manipulate de unii și de alții. Am spune că am devenit din ce în ce mai săraci, milioane de români au luat drumul pribegiei, căutând să-și câștige existența în alte părți ale lumii, sute de mii de copii au rămas fără părinți, cu suferința sufletească specifică orfanilor, bolile grave fac ravagii, iar moralitatea poporului a scăzut din ce în ce mai mult.

  Din păcate, schimbarea la care ne-am așteptat atunci cu multă nădejde și entuziasm nu a venit și nici nu putea veni prin ieșiri în stradă și proteste de acest fel, cât timp nu am înțeles că nimic nu se poate schimba în bine în lume, dacă nu se realizează o înnoire sufletească a fiecăruia dintre noi, schimbarea lăuntrică a noastră prin lepădarea omului vechi, a omului care a slujit prin patimile sale stăpânitorului lumii acesteia, tatălui fărădelegii. Cum poate birui Dumnezeu și lumea să fie mai bună, atâta timp cât noi nu devenim mai asemenea cu Mântuitorului nostru Iisus Hristos care s-a jertfit pentru noi, ci, prin faptele noastre, ne asemănăm mai mult cu vrăjmașul lui Dumnezeu, cel care a adus și aduce tot răul în lume, căci este urâtor și ucigător de oameni dintru început (Ioan 8, 44)”, notează autorii.

  Părinții atoniți susțin că toate activitățile imorale au pătruns în popor cu ajutorul mass-media și că atâta vreme se continuă la fel, nu ne putem aștepta la schimbări.

  „Milioanele de avorturi, desfrânările de tot felul, minciunile și hoțiile, dar mai ales necredința care au pătruns în popor cu concursul celei mai mari părți a mass-mediei, îndeosebi a televiziunilor, nu ne îngăduie să avem o soartă mai bună, și nici nu ar trebui să o așteptăm, cât timp continuăm la fel. Ceea ce se întâmplă astăzi, ieșirea în stradă a unora pentru a arăta cu degetul pe ceilalți, fără să vadă sau să-și asume fiecare propriile greșeli pentru starea de fapt la care am ajuns ca popor, este o încununare a întregului rău în care s-a cufundat lumea românească în anii care au trecut”, arată textul.

  Cei care luptă împotriva lui Hristos și a poporului credincios sunt avertizați că vor fi ajunși de pedeapsa lui Dumnezeu.

  „Celor care, ca şi noi, vă trageți din aceiași rădăcină creștină a poporului român, botezați în numele Sfintei Treimi, dar prin care astăzi se lucrează această tulburare ce vine asupra neamului nostru și a Bisericii, vă amintim că orice păcat i se iartă omului după cuvântul Mântuitorului, numai cel împotriva Duhului Sfânt nu se va ierta nici aici pe pământ și nici în cer (Matei 12, 31). Nu vă gândiți la plata pe care o veți primi pentru că v-ați luptat împotriva lui Hristos și a poporului dreptcredincios român, căci degrabă vă va ajunge pedeapsa Domnului, nu altfel, decât prin faptul că vă va părăsi în mâinile celui căruia îi slujiți, diavolul, care este ucigător de oameni dintru început. El nu răsplătește altfel decât prin tulburări sufletești și mentale, prin divorțuri și necazuri, prin boli necruțătoare și moartea fără nădejdea învierii. După ce vă va folosi, pe alții îi va lua în locul vostru ca să-i slujească amăgindu-i ca și pe voi cu banii, cu puterea sau cu satisfacerea cine știe cărei patimi. Nu vă amăgiți, căci nimeni din cei care s-au luptat împotriva adevărului lui Dumnezeu, nu a avut viața frumoasă pe care o așteptă”, scriu părinții.

  Mai mult, cei care din neștiință dar cu bune intenții se alătură celor care produc tulburare, se fac părtași la păcatele acestora.

  „De asemenea, tuturor celor care în aceste zile din neștiință, dar cu bune intenții, vă alăturați celor care produc atâta tulburare, trebuie să vă spunem că fără să vreți vă faceți părtași la toate păcatele lor, împărtășind același blestem al fărădelegii. Mai degrabă, dacă chiar vreți mai mult bine pentru neamul nostru, căutați cu discernământ la cele ce se petrec, și stați deoparte, dacă nu puteți să împiedicați provocările şi manipulările celor plătiți pentru a face aceasta sau sunt, pur şi simplu, înșelați de cel rău”, se afirmă în textul scrisorii deschise.

  Părinții îi îndeamnă pe preoți și pe monahi, dar și pe cei care participă regulat la viața Bisericii să sporească în rugăciune, să se spovedească și să se împărtășească mai des.

  „Să încercăm, așadar, fiecare după putință să participăm cât mai des la Sfânta Liturghie, căci nu este rugăciune a Bisericii care să atragă mai mult mila lui Dumnezeu decât o face jertfa cea nesângeroasă a Lui Hristos. Să nu uităm însă să aducem prescura noastră ca semn văzut al jertfirii vieţii noastre lui Dumnezeu. Să prelungim apoi orele de rugăciune, cititul la psaltire, să adâncim mai mult postul și să ne păzim conștiința și limba de la judecata aproapelui, căci avem nădejde că toate acestea împlinindu-le cu mărime de suflet, alături de cele amintite anterior, pentru rugăciunile Maicii Domnului, a tuturor Sfinților Lui, dar și a Sfinților și Mărturisitorilor neamului nostru, Domnul ne va mântui din aceste încercări prin care trece astăzi poporul nostru”.

  Iată textul integral al scrisorii, primit pe adresa ActiveNews:

  Părinții români din Sfântul Munte Athos,
  Către poporul dreptcredincios român

  Iubiți frați întru Hristos, cu multă întristare vă adresăm aceste cuvinte, văzând pericolul și durerea prin care trece poporul român în aceste zile. Deși cu trupul departe de țară, cu rugăciunile noastre nu ne-am despărțit niciodată de neamul în mijlocul căruia ne-am născut, încât acum nu putem să tăcem și să rămânem nepăsători în fața momentului de răscruce prin care iarăși trece poporul român în istoria sa.
  Ne referim la mișcările stradale în care revolta oamenilor faţă de decăderea la care a ajuns din multe puncte de vedere societatea românească este dirijată de forțe ostile țării împotriva stăpânirii statului și a Bisericii noastre. Desigur, că nu Dumnezeu este în spatele acestora, ci mai curând oameni care urăsc poporul român și credința sa creștin ortodoxă și se folosesc de acest moment pentru a produce mai multă tulburare și a găsi astfel prilejul instituirii unei noi ordini antihristice în lumea românească, cum a fost cea din perioada de glorie a bolșevismului în România. Căci numai atunci s-a mai întâmplat ca provocatori să ațâțe mulțimea împotriva Bisericii lui Hristos, cum am auzit că s-a petrecut în ultimele zile. Așadar, nenorocirile în urma cărora au murit mai mulți oameni, iar alții sunt încă între viață și moarte, sunt folosite astăzi, în chip murdar, ca pretext, pentru a aduce alte suferințe, dureri și întristări peste neamul nostru cel atât de necăjit.
  Poate nu este deloc întâmplătoare asemănarea revoltei din aceste zile din București cu revoltele care în ultimii ani au condus la vărsări de sânge, războaie, sărăcie și refugiați în mai multe țări ale lumii chiar în unele state învecinate nouă cum este Ucraina. Cei care ies acum în stradă, trebuie să aibă în vedere că este destul de probabil ca acolo să ajungem și noi în aceste vremuri în care orice scânteie este suficientă pentru a aprinde focul ce mocnește astăzi în lume.
  Am nădăjduit cu toții după 1990 la o înnoire a lumii românești, la o schimbare în bine a tuturor așezămintelor statului român, însă ce schimbări au adus toate mișcările stradale adesea manipulate de unii și de alții. Am spune că am devenit din ce în ce mai săraci, milioane de români au luat drumul pribegiei, căutând să-și câștige existența în alte părți ale lumii, sute de mii de copii au rămas fără părinți, cu suferința sufletească specifică orfanilor, bolile grave fac ravagii, iar moralitatea poporului a scăzut din ce în ce mai mult.
  Din păcate, schimbarea la care ne-am așteptat atunci cu multă nădejde și entuziasm nu a venit și nici nu putea veni prin ieșiri în stradă și proteste de acest fel, cât timp nu am înțeles că nimic nu se poate schimba în bine în lume, dacă nu se realizează o înnoire sufletească a fiecăruia dintre noi, schimbarea lăuntrică a noastră prin lepădarea omului vechi, a omului care a slujit prin patimile sale stăpânitorului lumii acesteia, tatălui fărădelegii. Cum poate birui Dumnezeu și lumea să fie mai bună, atâta timp cât noi nu devenim mai asemenea cu Mântuitorului nostru Iisus Hristos care s-a jertfit pentru noi, ci, prin faptele noastre, ne asemănăm mai mult cu vrăjmașul lui Dumnezeu, cel care a adus și aduce tot răul în lume, căci este urâtor și ucigător de oameni dintru început (Ioan 8, 44).
  Milioanele de avorturi, desfrânările de tot felul, minciunile și hoțiile, dar mai ales necredința care au pătruns în popor cu concursul celei mai mari părți a mass-mediei, îndeosebi a televiziunilor, nu ne îngăduie să avem o soartă mai bună, și nici nu ar trebui să o așteptăm, cât timp continuăm la fel. Ceea ce se întâmplă astăzi, ieșirea în stradă a unora pentru a arăta cu degetul pe ceilalți, fără să vadă sau să-și asume fiecare propriile greșeli pentru starea de fapt la care am ajuns ca popor, este o încununare a întregului rău în care s-a cufundat lumea românească în anii care au trecut.
  Având în vedere toate acestea ne îngăduim să adresăm acest cuvânt către poporul român, cu gândul că dacă vom tăcea acum și pietrele vor striga, iar noi nu vrem să ne facem părtași astfel, prin tăcerea noastră, la urgiile care ar putea să vină peste neamul nostru, peste poporul dreptcredincios român.
  În primul rând, sfințiilor voastre, preoții Domnului, ne adresăm, rugându-vă să înmulțiți întreaga lucrarea liturgică, prin mai multe Sfinte Liturghii, prin slujirea a cât mai multe Sfinte Taine și ierurgii, căci acestea atrag și înmulțesc lucrarea harului Sfântului Duh în lume. Dar trebuie să avem în vedere că la fel de important este să ne curățim conștiințele prin pocăință și prin spovedanie sinceră și așa să aducem Jertfa nesângeroasă a Sfintei Liturghii, căci Dumnezeu nu primește jertfe din mâini necurate.
  De asemenea, este foarte important să spovedim credincioșii cu mult mai des, şi nu numai în perioada posturilor, căci oamenii împovărați de păcate se îndepărtează tot mai mult de Dumnezeu în răstimpurile dintre posturi, suficient cât viața lor creștină să devină tot mai formală.
  Să ne rugăm cu conștiința că noi cei din cinul preoțesc și monahal suntem primii vinovați pentru că mulți din poporul nostru s-au înstrăinat atât de mult de Dumnezeu astăzi. Viața lor a ajuns suficient de secularizată, încât cu greu ar mai putea fi deosebită de viața unui ateu sau a unui păgân. Poate că dacă noi am fi luminat mai mult în lume prin slujirea Domnului, printr-o viață de evlavie și rugăciune, mult mai mulți dintre români nu s-ar fi adâncit într-o măsură atât de mare pe o cale care îi îndepărtează de Bunul Dumnezeu.
  Creștinilor care umpleți locașurile sfintelor biserici de-a lungul anului și aveți conștiința că din mâna Domnului vine tot binele, vă îndemnăm să întăriți postul și rugăciunea, să înmulțiți faptele de milostenie și pocăința, să vă spovediți mai des și cu frică și cutremur să vă apropiați de Dumnezeieștile Taine, împărtășindu-vă cu Trupul și Sângele lui Hristos, căci fără El nu putem să facem nimic (Ioan 15, 5).
  Pentru voi cei care în anii din urmă v-ați adâncit în păcate grele, ne rugăm Bunului Dumnezeu ca să vă lumineze conștiința, încredințându-vă sufletește că toate aceste păcate, prin spovedanie și prin urmarea unui canon de pocăință, El Însuși le va șterge pentru jertfa Fiului Său Iisus Hristos. Ne gândim mai ales la cei care ați făcut fapte care atrag mult mânia și pedeapsa lui Dumnezeu asupra poporului cum sunt avorturile și crimele, desfrânările dobitocești, și nedreptățile care aduc multă suferință aproapelui, copiilor, celor săraci și în strâmtorări de tot felul. Domnul, cel îndelung răbdător ne așteaptă, numai să găsim doctorul sufletului nostru, preotul căruia să-i mărturisim aceste păcate și prin mâna căruia să primim iertarea de la Hristos.
  Celor care, ca şi noi, vă trageți din aceiași rădăcină creștină a poporului român, botezați în numele Sfintei Treimi, dar prin care astăzi se lucrează această tulburare ce vine asupra neamului nostru și a Bisericii, vă amintim că orice păcat i se iartă omului după cuvântul Mântuitorului, numai cel împotriva Duhului Sfânt nu se va ierta nici aici pe pământ și nici în cer (Matei 12, 31). Nu vă gândiți la plata pe care o veți primi pentru că v-ați luptat împotriva lui Hristos și a poporului dreptcredincios român, căci degrabă vă va ajunge pedeapsa Domnului, nu altfel, decât prin faptul că vă va părăsi în mâinile celui căruia îi slujiți, diavolul, care este ucigător de oameni dintru început. El nu răsplătește altfel decât prin tulburări sufletești și mentale, prin divorțuri și necazuri, prin boli necruțătoare și moartea fără nădejdea învierii. După ce vă va folosi, pe alții îi va lua în locul vostru ca să-i slujească amăgindu-i ca și pe voi cu banii, cu puterea sau cu satisfacerea cine știe cărei patimi. Nu vă amăgiți, căci nimeni din cei care s-au luptat împotriva adevărului lui Dumnezeu, nu a avut viața frumoasă pe care o aștepta. Domnul vă așteaptă să vă întoarceți la El cu pocăință, cum L-a așteptat pe Iuda Iscarioteanul, cel care l-a vândut. Acesta nu a înțeles marea milostivire a lui Dumnezeu şi din mândrie, s-a supus încă o dată celui rău, sinucigându-se, fără să se folosească de cei 30 de arginți, pe care i-a primit pentru fărădelegea sa.
  De asemenea, tuturor celor care în aceste zile din neștiință, dar cu bune intenții, vă alăturați celor care produc atâta tulburare, trebuie să vă spunem că fără să vreți vă faceți părtași la toate păcatele lor, împărtășind același blestem al fărădelegii. Mai degrabă, dacă chiar vreți mai mult bine pentru neamul nostru, căutați cu discernământ la cele ce se petrec, și stați deoparte, dacă nu puteți să împiedicați provocările şi manipulările celor plătiți pentru a face aceasta sau sunt, pur şi simplu, înșelați de cel rău.
  Iubiți dreptcredincioși ortodocși români, la un sfert de veac de la căderea regimului comunist, deși atunci am crezut că o soartă mai bună va aștepta poporul român, ne aflăm într-un moment de răscruce poate cu mult mai grav decât la anul 1990. Nu am fi părăsit pacea rugăciunilor noastre, dacă nu am realiza pericolul prin care trece astăzi lumea românească. Este din păcate un moment de criză ca rezultat al păcatelor în care ne-am adâncit ca neam în toți acești ani, păcate pentru care fiecare dintre noi poartă partea lui de vină. Dacă vom pleca cu gândul că noi suntem vinovați, și nu alții, cu siguranță mai este o șansă de a ne putea izbăvi făcând pocăință.
  Să încercăm, așadar, fiecare după putință să participăm cât mai des la Sfânta Liturghie, căci nu este rugăciune a Bisericii care să atragă mai mult mila lui Dumnezeu decât o face jertfa cea nesângeroasă a Lui Hristos. Să nu uităm însă să aducem prescura noastră ca semn văzut al jerfirii vieţii noastre lui Dumnezeu. Să prelungim apoi orele de rugăciune, cititul la psaltire, să adâncim mai mult postul și să ne păzim conștiința și limba de la judecata aproapelui, căci avem nădejde că toate acestea împlinindu-le cu mărime de suflet, alături de cele amintite anterior, pentru rugăciunile Maicii Domnului, a tuturor Sfinților Lui, dar și a Sfinților și Mărturisitorilor neamului nostru, Domnul ne va mântui din aceste încercări prin care trece astăzi poporul nostru.
  Să ne dea Bunul Dumnezeu discernământ ca să înțelegem că lupta noastră nu este împotriva aproapelui nostru, nici a stăpânirilor, după cum ne învață Evanghelia, ci împotriva duhurilor răutății, a patimilor prin care cel rău spurcă lumea și ne trage în jos. Să ne ajute Hristos ca aceste evenimente triste care premerg postul Nașterii Domnului, să fie pricină pentru trezvie și pocăință, acum în al doisprezecelea ceas, iar tot răul pe care vrăjmașii lui Hristos vor să-l aducă peste țara noastră să se transforme astfel cu harul lui Dumnezeu într-un început al unei reale schimbări ale neamului nostru aflat în fața judecății istoriei, dar mai cu seamă a Domnului și Dumnezeului nostru Iisus Hristos.

  Aceasta este mărturia părinților români din Schitul Românesc Prodromu, din Sfântul Munte Athos la anul mântuirii 2015 ziua a 8, a lunii lui noiembrie, la prăznuirea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril pe calendarul nou și a Sfântului Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de mir pe calendarul neîndreptat ținut în Sfântul Munte.

  Stareţ Arhim. Athanasie Prodromitul

  http://m.activenews.ro/stiri-social/Schitul-Romanesc-Prodromu-de-pe-Muntele-Athos-scrie-poporului-roman-Revolta-oamenilor-este-dirijata-de-forte-OSTILE-tarii.-Oameni-care-urasc-poporul-roman-se-folosesc-de-moment-pentru-a-instaura-o-noua-ordine-antihristica-126662

  Apreciază

 21. Mirela said, on noiembrie 11, 2015 at 11:36 pm

  Da, români, „valiza şi la gară!”, că doar antihrist vine numai în România, iar păpuşarii au pus gheara numai pe ţara asta! Plecaţi, ca să scăpaţi şi de Dumnezeul care mai bântuie pe aici, mergeţi în ţări „libere”!

  Apreciat de 4 persoane

  • hilohi bogdan said, on noiembrie 12, 2015 at 6:05 am

   soluţia ,lumească,la o capcană…o altă capcană sau vb. Populară :din lac în puţ…răul trebuie învins aici unde avem ca ajutor glia strămoşească îmbibată cu sângele martirilor neamului.Aici şi acum.
   De Dumnezeu nu te poţi ascunde…

   Apreciază

  • cosminmatiu said, on noiembrie 12, 2015 at 10:11 am

   Slavit fie Dumnezeu ca ne-am nascut intr-o tara ortodoxa.
   CIne vrea sa plece e liber.
   Celelalte tari nu sunt luptate pentru ca fiind eretici sunt ai diavolului, normal ca aghiuta are treaba cu popoarele ortodoxe.

   Apreciat de 1 persoană

  • RomeoB said, on noiembrie 12, 2015 at 1:07 pm

   Unde sa te duci. Occidentul e satanizat !
   Oricat ar parea de ciudat, in Romania este HARUL LUI DUMNEZEU. IN ROMANIA AVEM SI VOM MAI AVEA SFINTELE TAINE. CE SA FACI IN APUS FARA ELE ?

   PARINTELE GHEORGHE CALCIU A SPUS SA REZITAM AICI, CHIAR IN ORASE CAT SE VA PUTEA !
   „Noul lagar Pitesti” va fi pe tot pamanul – avva Iustin Parviu.

   Apreciat de 1 persoană

  • mircea.v said, on noiembrie 12, 2015 at 1:23 pm

   Doar un exemplu: in sua, esti amprentat de cum te nasti, ca sa se stie o treaba. (foarte probabil si un fir de par, o picatura de sange pt adn…).Da’ e benzina de 3 ori mai ieftina ca la noi. Un targ bun…

   Apreciază

 22. cosminmatiu said, on noiembrie 12, 2015 at 8:18 am

  Ce mai debiteaza unii : Fecioara Maria ar fi mers in colectiv: http://www.caia.ro/2015/11/11/chiar-ce-ar-fi-facut-fecioara-maria/

  Apreciază

  • el said, on noiembrie 12, 2015 at 2:41 pm

   cosminmatiu

   HULE CUMPLITE !
   numai un om indracit la minte poate sa aibe asemenea fantezii si sa-si permita sa aduca Numele Preacuratei in asociere cu astfelde bletsematii, acesti oameni sunt MORTI duhovniceste si daivolul ii are cu el caci in ei se afla iar nu inafara lor ca la pacatosii de rand.
   NU SE CADE sa vorbim asa de Maica Domnului !
   astfel de oameni ajbecti vor sfarsi ca aia de la clubul btestemat intr-o zi , caci NU SUFERA Fiul Fecioarei sa fie luat in deradere si in desert Numele Maicii Sale Cea mai inalta si mai curtata decat Serafimii si Heruvimii si Coroana Creatiei Vazute si Vezazute !

   Apreciat de 3 persoane

 23. RomeoB said, on noiembrie 12, 2015 at 8:31 am

  RECVIEM PENTRU UN VIS # COLECTIV. Mărturisirea unui ex-rocker
  – See more at: http://www.ziaristionline.ro/2015/11/11/colectiv-recviem-pentru-un-vis-marturisirea-unui-ex-rocker/#sthash.8pYDZxrN.dpuf

  RECVIEM PENTRU UN VIS

  Muzica nu-i pentru tractoriştii spiritului.

  În anii 90 am început să cânt cu o trupă death-black metal, pe atunci singura trupă care promova ortodoxia, din tot peisajul acustic al vremii. Eram convinşi că slujim lui Dumnezeu şi că facem ceva bun pentru spiritualitatea românească. Ţineam cu toţii post, mergeam la biserică, aveam versuri în care proslăveam pe Dumnezeu. Cu toate acestea, totuşi nici unuia dintre noi, şi nici fanilor noştri – pentru că am fost una din cele mai bine cotate trupe metal ale acelor ani (multe premii, concerte, festivaluri, vânzări de albume) – nu ne-a trecut prin cap că stilul în sine, substanţa sonoră şi spiritul stilului nu aveau puterea de a eleva sau de a edifica, ci doar de a se „răzbuna” împotriva neputinţei faţă de dorinţa de plenitudine, elan care, neaflându-şi o cale ascendentă reală, prindea forma unor catharsisuri fără finalitate constructivă. Noi nu ne dădeam seama de asta atunci. Ne rugam înainte şi după concert, înainte şi după ce urlam şi făceam cât mai multă dizarmonie psihică posibil, şi nu vedeam deloc că nu era suficient să strigi la Dumnezeu sau despre Dumnezeu, că ar fi trebuit să şi FIM în Dumnezeu.

  Pe vremea aceea eram încă la liceu şi cântam în paralel şi alte genuri, şi aveam aceeaşi concepţie şi despre Bach sau Mahler, ca şi despre Slayer sau My Dying Bride: anume că orice expresie muzicală, dacă nu este un simplu exerciţiu comercial, este o comunicare între conştiinţă şi ceea ce e dincolo de ea, un Celălalt: Lumea, Dumnezeu, sau Dracul. Cu fiecare dintre aceşti trei posibili “celălalt” e o anume inspiraţie, o anume umplere a sinelui, o anume modalitate de revărsare a sinelui. Orice muzician face aceste diferenţe, dacă e atent, şi nu doar intoxicat cu emoţia momentului. Muzica are menirea şi puterea de a asigura, de a facilita transcederea, ieşirea din aici-şi-acum, şi zborul sufletului către ceea-ce-e-dincolo.

  Orice gen de muzică are datoria să încerce asta, şi să reuşească! Altminteri e doar zgomot organizat. A transcede, adică „a trece dincolo” nu înseamnă neapărat că acel dincolo este sfânt, cum în ultimul veac şi jumătate se tot crede, în mod greşit, în muzica occidentală şi nu numai. Acel dincolo e un loc al spiritului. Iar spiritul poate fi bun sau rău, toate culturile lumii ştiu asta, mai puţin modernitatea post-modernistă. Din păcate, extrem de rari sunt cei care chiar fac diferenţa: mai precis, numai o persoană educată spiritual poate discerne diferenţa dintre o stare de extaz sau beatitudine care ţine de sfinţenie, de adevăr, de Realitatea ultimă, şi o stare care doar seamănă cu ea, dar este iluzorie, rătăcitoare, entropică, demonică adică.

  Dar să revin la acei primi ani. Raportam rockul, metalul, bluesul, jazzul, şi orice tip de muzică clasică (toată muzica clasică provine din muzica bisericească; amintesc aceasta pentru că văd că s-a cam uitat de unde vine întreaga cultura europeană din ultimii 2000 de ani) la aceste stări personale pe care le aveam noi ca artişti, dar şi la feedbackul psihic pe care-l aveam de la public – muzica este un dialog, chiar şi când nu e nimeni de faţă (cu atât mai mult când e). Nu le raportam la Dumnezeu sau la Demon, nici nu ne gândeam că Dumnezeu n-ar fi de acord cu noi sau că n-ar fi fost deosebit de încântat de autenticitatea urletelor noastre. Iată credinţa tinereţii, ca un copil care nu-şi pune problema că greşeşte, din moment ce se ştie iubit, nu pricepe că e posibil să greşeşti, chiar dacă eşti iubit.

  În fine, am continuat cu diferite trupe – şi metal, şi alte genuri – şi cu muzica clasică. Am făcut Conservatorul în Statele Unite, unde am primit o bursă de excelenţă, şi prin turneele americane (dar şi europene) am cunoscut muzicieni excepţionali, dublaţi de oameni culţi şi filosofi redutabili, cu care am colaborat mulţi ani. Primele discuţii despre tipul de transcendenţă oferit de mediumul muzical le-am avut cu prietenii apropiaţi ca Ivan Andreevici (ex. Cerculdispărut), Edmond Karban (Negură Bunget, Dor de Duh) sau Trey Spruance (Faith No More), dar şi cu alţi muzicieni de calibru (Nils Frykdahl, John Zorn, Billy Anderson, Cullan Bryant, etc.), nu doar din lumea metal, dar şi din cea a muzicii de avangardă, unde am profesat cel mai mult. Toţi aceştia, cu care am împărtăşit experienţa de a atinge, prin arta noastră, milioane de oameni, şi munca asiduă din spatele scenei, toţi aceşti artişti credeau şi cred în existenţa împărţirii expresiei muzicale în trei mari categorii: divine (de ex. Sfântul Ioan Damaschin sau Nectarie Protopsaltul), demonice (de ex. corurile comuniste sau dubstep-ul), şi pur umane (de ex. Bach, sau genul Doinei, etc.).

  Nu cunosc nici un muzician profesionist (adică cu cunoştinţe muzicale solide şi cu putere de inteligenţă) care să nege existenţa diavolului. Şi colegii mei de la filarmonică ştiu asta. Orice artist ştie, din experienţa inspiraţiei şi a expresiei artistice, că această prezenţă demonică nu este imaginaţie, ci o realitate trăită cât se poate de viu. Unii artişti resping, alţii cheamă această infuzare a sinelui cu un duh întunecat. Marea majoritate trăiesc sub impresia că inspiraţia demonică se referă la un singur gen de muzică, altul decât cel practicat de ei: manelistul dă vina pe metalist, sau invers, lăutarul dintr-un sat dă vina pe lăutarul din satul alăturat, dascălul dintr-o strană pe dascălul din cealaltă strană, dirijorul din Zürich pe dirijorul din München, etc.

  Categoria cea mai problematică, atât pentru ei înşişi, cât şi pentru public, este a celor care nu fac diferenţa între tipurile de inspiraţie: ei doar vor s-o aibă, nu-şi mai pun problema ce creează ea.

  Orice artist serios ştie că există inspiraţie divină. O astfel de revelaţie au şi oamenii de ştiinţă când mai descoperă câte ceva, sau filosofii când mai pricep câte ceva. Tot astfel ştie că există şi fenomenologie naturală a minţii umane (de exemplu ştiinţele exacte sau mimetismul în artă, ambele folosind o energie strict umană). Şi, finalmente, ştie că există şi o inspiraţie demonică. Fiecare tip de inspiraţie se manifestă într-un anume fel: cea divină prin limpezime şi recunoştinţă în faţa Măreţiei, cea firească (umană) prin sinceritate şi cumpătare (e cazul conjuncţiei Muzicii cu Matematica sau Astronomia), iar cea demonică prin exces, excitaţie, drog, solipsism – pe cât de rafinat pe câtă e şi personalitatea.

  Aşa cum învaţă şi instinctul matern, şi manualele de advertising, prin nimic nu pătrunde mai lesne şi mai adânc un concept, o emoţie, o transformare, ca prin Frumos. Dumnezeu lucrează prin Bine, Frumos şi Adevăr. Demonul, numai prin Frumos, fiindcă nu are acces la Bine sau la Adevăr. Omul, prin definiţie religios (nu există ateism, există doar înlocuirea lui Dumnezeu cu altceva, cu o idee, obiect sau persoană – ateismul este o imposibilitate ontologică) ştie că Arta, reflectare înafară a puterii Imaginaţiei, operează cu acest atribut esenţial, Frumosul, pentru a transmite fie un mesaj divin, fie unul demonic. De aici importanţa uriaşă pe care o are Arta în orice cult, ca şi în societate. Prin aceste înclinaţii şi efecte spirituale, intelectuale, psihice şi chiar şi fizice (ar fi mult de vorbit despre fiecare în parte), şi pentru puterea ei de a modela sufletul şi comportamentul omenesc, aşa cum au demonstrat şi filosofia antică, şi ştiinţa modernă, Arta e vehiculul principal atât pentru mesajele de la Creator (dogme şi profeţii), cât şi pentru cele de la Împotrivitor (vezi aplicaţiile în marketing şi politică). Cine neagă aceste principii axiomatice ale istoriei artei este în mod evident ignorant, diletant sau pur şi simplu rău intenţionat.

  Eram între turnee şi venisem în România, acasă, în vizită. Am intrat, cu clasica ţinută metalo-avangardistă, într-o biserică ortodoxă. Semi-întuneric, lumânări aprinse, (şi toată acea atmosferă care ni s-a imprimat în ADN de pe vremea dacilor, oricât de ignoranţi am fi în ale misticii). Atunci am auzit pentru prima dată muzică psaltică. Fusesem la mai multe Conservatoare, pe la cei mai buni profesori de istorie a muzicii şi de compoziţie din lume, ascultasem mii şi mii de compoziţii din cele mai diverse, dar nu auzisem niciodată ceva atât de sublim. Depăşea orice am trăit, în inspiraţia mea componistică, vreodată. Depăşea toată trăirea mea de 25 de ani de scenă. Mă uluia.

  Am început să cercetez de unde este muzica aceea, cine a scris-o. Am aflat că nişte călugări (sfinţi din calendar, care trăiseră cu vreo mie şi ceva de ani înainte). Partiturile lor se păstraseră din generaţie în generaţie. În Occident acestea s-au păstrat până în vremea Schismei, după care, prin modificările succesive ale inventatorilor teologiei apusene, s-au pervertit toate liniile melodice şi au ajuns de nerecunoscut. În schimb, melodiile apostolice şi cele primite prin revelaţie de sfinţi muzicieni (din Athos sau mai ales din Siria) s-au păstrat până azi destul de intacte în ţările ortodoxe (mai puţin Rusia secolelor 17-21). Această filiaţie sacră şi această putere uriaşă de a transforma instantaneu un suflet, precum şi particularităţile de complexitate uriaşă a muzicii psaltice ortodoxe m-au determinat să mă dedic studiului mai amănunţit, mai ales că aveam posibilitatea să compar muzica sacră a altor tradiţii (indiană, persană, etc) cu tipul de „sacralitate homeopatică” (diluare până la inversarea cu profanul – vezi Eliade) pe care o practică muzica europeană de după Schönberg (de fapt, Wagner).

  Împreună cu alţi muzicieni (Tim Gilles, Eyvind Kang şi Jessica Kenney, Electromagnetic Azoth, etc) comparam structurile pitagoreice ale muzicii acestor culte şi aplicarea lor etică, în raport cu conceptele diferitelor sisteme filosofice. Concluzia era întotdeauna în favoarea superiorităţii evidente a muzicii sacre ortodoxe, prin complexitatea componistică şi prin puterea incontestabilă de a eleva conştiinţa (nu ne referim deloc la compoziţiile comuniste cu care s-au înlocuit în ultimul secol în România vechea tradiţie, după ce a fost mai întâi decimată de Al. I. Cuza, muzici care n-au nici o legătură cu Transcendenţa). Sigur, sechelele abordării partizane nu s-au vindecat în România, nici în societatea laică, unde se pot trasa sau devoala tabu-uri după cum vrea FMI-ul, nici în Biserică, unde prejudecăţile hidrei marxiste se ascund după brocarturile dogmei imuabile. N-are nimeni timp şi chef, de foame şi de disperare, să-şi mai ascută colţii metafizici în delectarea cu Idei. Pe Idee s-au înţepenit cei ce nu deranjează marea hidră a senzualismului, iar scrimerii retoricii zac în molozul uitării. Ce poate fi mai dureros de ridicol decât să visezi mărunt?

  Dar iarăşi am divagat.

  De la rock şi metale grele, de la efervescentele solouri de jazz, de la superbele motete ale Evului Mediu – momentul celor mai siderante opere de artă (amintesc aceasta celor care, dovedind o crasă incultură, consideră Evul Mediu ca pe ceva involuat) -, am ajuns, după o călătorie de 25 de ani în lumea muzicii, la muzica sfinţilor athoniţi, de unde am altă perspectivă asupra „puterii prin sunet”.

  Acum pot asculta orice gen de muzică şi pot pătrunde, cu mintea şi cu sufletul, care e sursa inspiraţiei acelei opere, nu pentru că am experienţă de compoziţie, de performanţă sau de critică muzicală şi pentru că am cunoaşterea principiilor acestei arte. Nu e suficientă această cunoaştere şi această experienţă, drept dovadă incapacitatea unor docenţi ai muzicii în a oferi judecăţi spirituale, chiar dacă excelează în analiza respectivei forme muzicale. Numai prin Har, prin energia divină primită la Sfântul Botez, orice om botezat, care poate n-are habar de culisele artei muzicale, devine în stare să judece corect orice, prin darul discernământului, prin Duhul Sfânt. Puterea de a distinge sursa, mijlocul şi scopul oricărui lucru nu aparţine intelectului şi experienţei singure. Ea este funcţională şi deplină doar prin înrâurirea divină. De aceea, orice om botezat (şi care trăieşte în realitatea unirii cu Creatorul Absolut, cu Artistul Absolut) poate să spună, prin acest dar al Duhului, care lucru este de la Dumnezeu şi care nu, care gând este de la Dumnezeu şi care nu, care muzică e de la Dumnezeu şi care nu.

  Vreme de 15 ani am fost inginer de sunet. Am şi dirijat. În aceste două modalităţi de transducţie am observat că prin schimbarea unei frecvenţe de EQ sau a unor parametri care par minori, de emisie sonoră – fie ca emisie a instrumentelor, fie ca procesare a lor analogă sau digitală -, există posibilitatea de a modifica mesajul artistic şi spiritul ei respectiv. O compoziţie Dimmu Borgir (evident demonică) poate deveni, prin destructurarea frecvenţelor şi recrearea amplitudinii psiho-fizice, asemănătoare unui psalm, şi aceasta doar pentru că s-a eliminat ingredientul de neadevăr din ea, sau i s-a adăugat ingredientul de adevăr. O compoziţie Godspeed You! Black Emperor sau de-a lui Arvo Pärt (melurg ortodox avangardist din Estonia) poate fi transformată, prin contragerea armonicelor sau printr-o execuţie „materialist-dialectică”, în odă satanică. Orice expresie artistică depinde, deci, şi de sursa care a inspirat-o, creatorul spiritual, dar şi de intenţia cu care e apoi adusă în realitate de creatorul uman.

  Rolul Artei şi rolul Bisericii converg adesea, precum şi diverg, la fel de adesea. Converg prin faptul că nu pot exista una fără alta: o artă fără dimensiune religioasă este nulă, iar o biserică fără artă nu există. Dar şi diverg, tocmai prin sursa inspiraţiei şi prin modul de redare a acesteia. Nu e suficient ca o compoziţie să fie scrisă de un sfânt, ca performanţa efectivă a partiturii revelate să fie la fel de revelatorie. Exemple sunt nefericitele onomatopee care ornează uneori sfintele şi dumnezeieştile slujbe, din cauză că Bisericii i s-au luat, cu japca, de 150 de ani, banii destinaţi cântăreţilor profesionişti (şi am avea destui psalţi de talie mondială, ca şi restul muzicienilor români, apreciaţi în toată lumea). La nivel de percepţie, sunt babe credincioase care se pot ruga foarte liniştit pe cele mai antihristice disonanţe şi rockeri hipersensibili care fac ulcer de la o notă lipsă dintr-un solo sau de la 5 decibeli în minus pentru chitara bas. Este o chestiune de focusare a minţii, dar şi de schizofrenie faţă de simţuri. Despre aspectele acestea au scris mai mult orientalii, dar şi alde Henri Corbin.

  Nu e suficient nici ca o piesă rock, sau alternativ, sau orice alt gen, să fie original scrisă, ingenuă, energică, bine structurată, bine creionată şi bine executată, nu e suficient să aibă cele mai inteligente versuri şi mai captivante riffuri din lume, ca ea să nu fie „satanistă”. Lucrurile sunt mai complexe decât atât, şi decât inteligenţa compoziţională, interpretativă, sau chiar şi perceptivă.

  Trebuie făcută diferenţa între a invoca explicit, şi a invoca implicit. Invocarea explicită o fac foarte puţini – pe Dumnezeu Îl invocă explicit doar muzica bisericească, iar pe Satan îl invocă explicit doar trupe ca Behemoth. Însă milioane de artişti invocă implicit, fie pe Dumnezeu, fie pe Satan, prin duhul care permează muzica respectivă. Nu prin versuri, nu prin ţoale, nu prin pretenţii, nu prin melodie, nu prin tonalitate, nu prin timbrul vocii, nu prin postprocesare, ci exclusiv prin substanţa spirituală, receptată la nivel spiritual (nu intelectual, nici emoţional, nici afectiv, nici simţual, ci ceva dincolo de ele: organul noetic, simţul olfactiv al conştiinţei. Cine a citit Platon sau Aristoxen, dar şi Noica şi chiar Nietzsche, care, cât era el de nihilist, îl numea pe Wagner „satanist”, sau cine doar a răsfoit Ethics for dummies ştie că nu afirm aici lucruri extraordinare. Muzica se percepe cu duhul. Muzica este vas pentru duh.

  De aceea nu orice muzică de cult este dumnezeiască, ci numai aceea care elevează în sens mântuitor sufletul, adică îl uneşte cu Dumnezeu. Şi nu orice muzică este satanică, ci numai aceea care nu-L mărturiseşte pe Dumnezeu prin DUHUL ei. Ca şi oamenii: nu cei ce zic că invocă chiar invocă, nici cei care nu zic că invocă nu invocă în realitate. De unde şi vorba: tonul face muzica, adică duhul.

  Am scris acest mic text ca reacţie la stupefianta declaraţie a unora care, după ce au scăpat de nenorocire, au putut să adoarmă liniştiţi ştiind că prietenii lor se chinuiau, ca la Auschwitz, gazaţi cu Zyklon B şi apoi holocaustaţi, doar ca să slujească actualei lovituri de stat, precum pare. Ei au putut foarte relaxaţi să NU intre, ca dragul nostru prieten Adi Rugină, să scape pe careva din foc, ci s-au dus acasă în pătuţ, ca nişte adevăraţi „ortodocşi” de duminică, ca să emită apoi atitudini în care şi-au vădit alienarea de orice precept hristic, în loc să le crape obrazul de jenă pentru laşitate, pentru glacialitate, ca şi pentru atacurile lor (camuflate sau nu), la adresa axei spirituale a acestui popor pururea muribund şi înviind.

  M-au mai consternat şi afirmaţiile unor preoţi, precum pr. Florescu (origenist convins cum nu erau nici măcar dochetiştii de la Oxford cu care polemizam când n-aveam somn) sau pr. Aldea, care amândoi habar nu au ce e muzica şi cu ce se mănâncă, şi care-şi banalizează periculos propria tradiţie cultică doar ca să afecteze o presupusă largheţe de gust. Compromis care pentru noi, rockerii vechi şi noi, are efectul invers faţă de cel dorit de ei.

  Sau am mai citit şi afirmaţia forţat cool a pr. Necula – care a spus (evident, neadevărat) că ascultă 4 ore de rock pe zi. Adică cum? Se expune 4 ore la nişte stări de Red Bull spiritual incompatibile cu rugăciunea „Tatăl nostru”? Câtă forţă! Deşi, poate nu minte, din moment ce tot sfinţia sa scrie, ca preot, într-o carte de versuri pe care nu am cumpărat-o, o blasfemie precum „ca o cruce de aur între sânii foşnind ai fecioarei” (!?!).

  Dar când foşti rockeri ca pr. Dan Bădulescu (de la Roşu şi Negru), sau pr. Filoteu Bălan, amintesc că muzica inspirată de Dumnezeu nu e chiar pe ritm de dublu-bas (cine mai merge pe la Maslu ştie cu cine anume seamănă vocile growl) şi că, dincolo de ceea ce gâdilă plăcut sau nu urechile, muzica chiar poate fi purtătoare a unor duhuri mai puţin benevolente faţă de rasa umană decât afirmă agnosticii, au fost imediat atacaţi, chiar dacă n-au afirmat ceva lipsit de empatie faţă de cei ucişi. Dar e mai greu să faci cateheză sau să jonglezi cu nuanţe când auditoriul e copleşit de durere. Nu face nimeni judecăţi cu referire la persoanele care ascultă un gen sau altul; genul preferat arată doar o anume propensitate de stare a acelei persoane, nicidecum n-o etichetează per total, cum au pretins surzii.

  Judecăţi de valoare, referitoare la integritatea spirituală a expresiei artistice au fost dintotdeauna emise de Sfinţii Bisericii, şi anume: orice muzică creată într-o stare de rugăciune, prin iluminare divină, şi care respectă duhul şi forma tradiţiei hristice, e o muzică mântuitoare. Orice e compus şi interpretat în alt mod şi alt duh, este posibil, POSIBIL, DAR NU OBLIGATORIU, să nu fie mântuitor. Din moment ce rolul Bisericii nu e să construiască spitale sau şcoli, ci să ofere accesul la Revelaţia Hristică, ea oferă o icoană sonoră a Absolutului – muzica creată de Sfinţi prin revelaţie. Dacă garantează perfecţiunea ei, nu înseamnă că restricţionează libertatea experienţei muzicale.

  Arta are rolul de a exprima, ea are libertatea să exprime orice, bun sau rău. Biserica are rolul de a mântui. Ea are puterea de a elibera sufletul prin puritatea învăţăturilor ei, care, fireşte, vin şi prin artele ei. Iar rolul preoţilor este de a afirma revelaţiile, indiferent de opinia presei atee sau de modele culturale ale momentului, fermitatea e de admirat de obicei, dar aş sugera şi că sunt momente în care înălţimea tăcerii depăşeşte adâncimea expresiei.

  Unii, după cum s-a văzut din prima ochire, au ucis nişte tineri la clubul #Colectiv. Alţii încearcă să ucidă sufletele celor rămaşi prin instigarea la ură (ca presa atee), prin instigarea la război civil (ca politicienii), prin promovarea unor relativisme (ca aşa zişii intelectuali sau clerici de regim), şamd.

  Cine dă Libertate, Putere, Dreptate, Inspiraţie, Bucurie, Dragoste, Cunoaştere? Nu Statul, nu Patriarhul, nu Arta, ci Adevărul, adică Hristos. Dacă tinerii noştri, tinerii mei, caută Adevărul, vor afla că El este Spirit, nu hashtag, nici promisiune electorală, nici compus chimic, cum au învăţat din sistemul leninist în care se zbate Educaţia lumii în ultimele decenii, din ce în ce mai jalnic. Cuvântul dă viaţă, cuvântul poate ucide, mai mult decât orice putere economică. Cuvântul e cel care naşte idei, cultură, progres, artă, politică de nobleţe, nu oala cu sarmale. Cuvântul ridică din apatie, din tâmpenie, din răutate. Cuvântul este arma şi scutul şi stindardul Omului. Nu banii. Ne mai amintim să ne îmbrăţişăm cu cuvinte, sau doar să ne biciuim unii pe alţii cu ele? Ce lăsăm copiilor noştri? O ţară fără Spirit?

  Spiritul Divin este prezent în orice act artistic care aduce o pace profundă şi plină de sensuri, o plenitudine care nu ţine de simţuri, o îmbrăţişare faţă de tot ceea ce există, o înţelepciune a raţiunii tuturor lucrurilor.

  Spiritul luciferic se distinge prin efectul obsedant, prin înflăcărarea emoţională, prin efulguraţiile intelectuale fără împlinire.

  Mulţi au impresia că Dumnezeu e un moş cu barbă, iar Satan o glumiţă literară inofensivă. Dar orice om care nu se limitează la funcţiile vitale de ingestie, excreţie şi reproducere ştie foarte bine că un Creator Omnipotent nu se poate pricepe cu o minte limitată la rumegarea unor senzaţii, şi că Dumnezeu nu lucrează doar prin Marea Taină a Liturghiei, ci şi prin fiecare por al lumii văzute şi nevăzute, prin fiecare unduire a unei idei, prin fiecare încropire a unui cuvânt, a unei iubiri, a unei înseninări.

  Un om treaz şi viu ştie şi că spiritul potrivnic Creatorului, spiritul întunericului şi al negării, al mimării, al mirajului neantului, nu induce doar păcate grosiere, precum crima de la # Colectiv sau blasfemiile din spaţiul public din ultimele zile, ci şi erori infinitezimale, precum o virgulă disonantă, o intenţie care nici n-a apucat să fie formulată în gând, o ocheadă plină de invidie care n-a durat decât o fracţiune de secundă, sau un cuget greşit despre Dumnezeu.

  E de mirare că în vacarmul unui holocaust şi a unei revolte ivite după 25 de ani de agonie sub cizma neocomunistă, mai au unii timp să ridice în slăvi ideologi travestiţi în revoluţionari sau în clerici, tocmai când presa traversează o criză neo-bolşevică şi dă de pământ cu orice e autentic creştin, şi când nu mai are nimeni inima, energia şi inteligenţa să valorifice măcar post-mortem tinereţea şi dorinţa de libertate a celor care încă mai mor.

  In memoriam fraţilor noştri de la #Colectiv: să luptăm, fraţilor, pentru Adevăr, că de minciuni ne-am săturat. Dacă vrem să ne rugăm pentru ei, să o facem după regulile sfinţilor, care ştiu mai bine cum să vorbească cu Dumnezeu decât moderatoarele agramate ale urii televizate. Regula principală a rugăciunii e să o faci. Unde, cum, când, înveţi pe urmă, după ce înveţi să plângi.

  Am scris acest text cu sufletul plin de durere dar şi de speranţă, ca o chemare la trezirea responsabilităţii noastre ca popor, ca generaţie, ca spiritualitate, faţă de destinul frânt al unor suflete în căutări care n-au fost lăsate să ajungă la Adevăr. Să ajungem noi şi pentru ei.

  PS: Având în vedere că în toată cariera m-am semnat cu pseudonime şi am fugit de publicitate personală ca de boală, îmi menţin preferinţa pentru anonimat. Sper ca cititorii să reţină exclusiv ideile, aşa cum mi-am dorit şi prin muzica mea.

  Sursa: Ziaristi Online

  Apreciază

 24. geo said, on noiembrie 12, 2015 at 8:56 am

  Unul propus pentru poestul de ministru al transporturilor:

  http://economie.hotnews.ro/stiri-ttip-20579899-interviu-vitala-pentru-europa-liberalizarea-comertului-petrol-gaze-din-sua-cat-simpatic-rusiei-ttip-europarlamentarul-sorin-moisa-despre-cel-mai-mare-acord-comercial-din-istorie.htm

  http://www.activenews.ro/stiri-social/Un-ziarist-demonteaza-manipularea-cu-spitale-vs-catedrale-in-mai-putin-de-1-MINUT-Stiti-cate-institutii-medicale-a-construit-Biserica-in-ultimii-ani-Raspunsul-AICI-126673#.VkOBQitJ4Ks.facebook

  http://www.activenews.ro/stiri-social/Ce-face-Biserica-Ortodoxa-cu-banii-Cheltuielile-sociale-ale-BOR-net-mai-mari-decat-ale-multinationalelor-cu-venituri-de-ordinul-sutelor-de-milioane-de-euro.-Datele-financiare-123756

  http://www.activenews.ro/prima-pagina/In-2014-BOR-a-cheltuit-peste-19-5-MILIOANE-de-euro-pentru-ajutorarea-saracilor-si-victimelor-inundatiilor-93510

  „Azi noapte, cînd voi dormeaţi, am avut o vedenie. Am înţeles temniţa. Am văzut moartea şi învierea temniţei. Am văzut pămîntul deschizîndu-se şi înghiţind închisoarea. Pămîntul şi-a luat pămîntul înapoi. Cu surprindere am văzut apărînd în loc o biserică. La început era mică. Încetul cu încetul a crescut, asemenea unei flori. Cînd a ajuns mare, cît temniţa noastră, am intrat cu sfială în ea. Fraţilor, nu sînt nebun. V-am găsit în biserică rugîndu-vă. Catapeteasma era obişnuită, avînd pe ea sfinţii care ne-au ajutat de atîtea ori. Dar, pe pereţi, nu mi-a venit să cred… Pe cine am văzut în icoane? Erau de-ai noştri, îmbrăcaţi în zeghe. Pe unii i-am recunoscut uşor, pe alţii mai greu. Aveau aură de sfinţi. În spate, în iezerul cel de foc, i-am văzut pe cei care ne hăituiau sufletele. Nu erau toţi acolo, unii erau cu voi…” (Valeriu Gafencu)

  http://www.fericiticeiprigoniti.net/grigore-caraza

  http://www.aparatorul.md/papa-si-crimele-din-sfantul-munte-athos/

  http://www.ortodoxiatinerilor.ro/incurajare/21461-pr-zaharia-zaharou-tragedii

  http://karamazov.ro/index.php/religie/341-fumul-satanei-in-altar.html

  http://www.libertateapentrufemei.ro/articol/crucea-celtica-simbol-sacru-si-instrument-ezoteric-54522

  Apreciază

 25. Raluca said, on noiembrie 12, 2015 at 9:39 am

  Teodora Maftei fotografa, 36 de ani, angajata a PROTV (gandeste liber!), una dintre victimele clubului groazei, va fi incinerata vineri 13 noiembrie. Sa speram ca „exemplul” ei nu va fi urmat de nimeni. Familia ei asta a inteles din tragedia petrecuta, spunand ca a fost dorinta ei. (!?) Asadar pentru familiile unora dintre victime, cele ce s-au intamplat in loc sa-i intoarca la Dumnezeu si la Biserica, ii face sa se indeparteze si mai mult, si sa aleaga calea intunericului. Pentru ei nu mai exista frica de pedeapsa lui Dumnezeu, de focul vesnic, pentru ca, nu-i asa, traim intr-o societate in care tot mai multi sustin si cred ca iadul nu exista, cel rau nu exista, si deci ca nici Dumnezeu nu exista, si nici Judecata si rasplata vesnica.

  Apreciază

  • ROmanul said, on noiembrie 12, 2015 at 2:20 pm

   Nu-i destul ca a ars in clubul cu pricina, acum o mai ard si moarta…

   Apreciat de 1 persoană

  • mihai said, on noiembrie 12, 2015 at 7:02 pm

   Cchiar daca defunctul asi doreste a fi incinerat, tu ca apartinator nu ai voie sa faci asta caci vei fi si tu partas la pacatul lui si cea mai mare victorie a diavolului este aceia sa se creada ca el nu exista

   Apreciază

 26. isa said, on noiembrie 12, 2015 at 10:08 am

  Intre timp, propaganda continua: http://www.evz.ro/este-revoltator-ce-le-au-spus-preotii-elevilor-traumatizati-care-si-au-pierdut-doua-colege-in-colectiv-patriarhia-a-ordonat-totul.html.
  Nu m-am uitat pe Scanteia (aka adevarul), dar cred ca acolo e deja plin de venin.
  Va fi si mai rau. Cine are ideea cu plecatul … Nu mai avem unde sa plecam … Doar sa ne aglutinam intr-o comunitate, sa ne cumparam/construim vreun oras ( „insula”) si sa ne gestionam singuri cumva … Sa avem profesorii nostri, doctorii nostri, scolile noastre, spitalele noastre … Nu cred ca am ramas atat de putini incat acest lucru sa nu fie posibil.

  Apreciat de 1 persoană

 27. ioanc said, on noiembrie 12, 2015 at 10:10 am

  Astazi 12 noiembrie ii sarbatorim pe Sfinții Martiri și Mărturisitori năsăudeni: Atanasie Todoran din Bichigiu, Vasile Dumitru din Mocod, Marin Grigore din Zagra şi Vasile Oichi din Telciu. Acesti patru sfinţi năsăudeni au fost uciși prin torturi pentru că au apărat credința strămoșească, ortodoxă, a românilor nevrand sa treaca la „catolicism”.
  Atanasie Todoran din Bichigiu avea varsta de 104 ani si a fos a fost frânt cu roata de sus în jos, iar capul i-a fost legat de o roată, „pentru că i-a reţinut pe oameni de la unire şi de la înrolarea în statutul militar grăniceresc…” – după cum se arată în sentinţa de condamnare. Împreună cu Atanasie au fost martirizaţi prin spânzurare, „pentru aceeaşi vină”, Vasile Dumitru din Mocod, Grigore Manu din Zagra şi Vasile Oichi din Telciu, alte nouăsprezece persoane fiind supuse bătăilor cu vergi; mulţi dintre cei bătuţi au murit sub lovituri. Capetele celor martirizaţi au fost ridicate pe pari la poarta caselor în care locuiseră, iar bucăţi din trupurile ciopârţite au fost aşezate la răscruci de drumuri.
  O fapta de credinta a Sfantului Atanasie Todoran ne-a ramas marturie pana in zilele noastre. Neexistând preot ortodox în sat, s-a opus cu înverşunare împărtăşirii fiului său cu azimă, precum şi spovedirii lui de către un preot unit (greco catolic). Bătrânul şi-a îngropat băiatul in credinţa ortodoxa strămoşeasca. Aviz ecumenistilor.

  Cu ale lor rugaciuni, Doamne Iisuse Hristoase, miluieste-ne pe noi pacatosii.

  Apreciat de 1 persoană

 28. Ionuț said, on noiembrie 12, 2015 at 1:10 pm

  În afara subiectului: Susținere teză de doctorat: Fenomenul monahal în Subcarpații dintre Râmnicu Sărat și Teleajen – studiu de geografie istorică, intrarea liberă, amfiteatrul George Vâlsan, Facultatea de Geografie
  http://www.geografilia.blogspot.ro/2015/11/sustinere-teza-de-doctorat-fenomenul.html

  Apreciază

 29. Valeriu said, on noiembrie 12, 2015 at 1:34 pm

  Unde sunt televiziunile in privinta refugiatilor? Gata? S-a terminat invazia ?

  Apreciat de 1 persoană

 30. john said, on noiembrie 12, 2015 at 2:23 pm

  O țară nu este condusă de mulțime, deși mulțimea este lăsată să creadă chestia asta. Cele care conduc jocurile sunt elitele, nu alea pe care le înjură toată lumea, ci alea care nu se văd, masoneria, illuminati, via Bruxelles, Paris, Vatican, Londra și New York.Nimeni nu înțelege că satanismul adevărat nu se caută la cluburi, ci la lojă, la clubul salamandrelor.
  https://rasvancristian.wordpress.com/2015/11/11/clubul-salamandrelor/
  ..si un coment
  Dicționar de salamandre
  1. Salamandrele se cunună la biserică;
  2. Salamandrele au prieteșuguri strânse cu capii BOR dar și cu liderii altor culte;
  3. Salamandrele fac afaceri cinstite cu bugetul statului;
  4. Salamandrele nu au respect pentru familia monogamă, încurajând și finanțând pornografia, pedofilia, zoofilia etc;
  5. Salamandrele colecționează tablouri și alte obiecte de artă, cărți rare etc. și se agață de citate din ziare, almanahe sau cărți de valoare cotate la bursă;
  6. Salamandrele emană întotdeauna foarte multă siguranță de sine și o toleranță care se dovedește zero față de aceia care cred în Dumnezeul creștin. Cu toate acestea, salamandrele sunt cele mai active militante ale toleranței;
  7. Salamandrele par foarte erudite, dar erudiția lor nu servește nici măcar la o mâncare de varză murată;
  8. Discursul salamandrelor este mereu centrat în jurul unor idei fixe despre decizia care trebuie luată în locul maselor, incapabile de a aprecia această binecuvântare;
  9. Salamandrele învață că Satana nu umblă noaptea prin cimitire cu pisici negre și țapi bălțați paracopitați, ci că Satana este Dumnezeu;
  10. Salamandrele se mândresc cu știința lor despre Kabbalah, adevărata știință cosmică, mama tuturor big(gang)-bangurilor;
  11. Salamandrele propovăduiesc virtuțile sexului anal, pe care îl mai numesc și Calea lui Saturn;
  12. Salamandrele învață că fiecare bărbat are o fetiță în el și că vremea lui homo-sapiens s-a dus, de acuma fiind deschisă calea pentru homos-sexualus;
  13. Salamandrelor le plac foarte mult peștii fără solzi, cu toate acestea, unele dintre ele întrețin relație de caldă amiciție cu biserica adventistă de ziua șapte care mănâncă doar pești cu solzi;
  14. Salamandrele învață despre virtuțile bărbatului chiuvetă și ale femeii bărbate care, bate tot ce mișcă cu nurii adesea dezgoliți;
  15. Salamandrele suferă de sindromul, ”Să-l punem pe altul să facă asta pentru noi!” din dorința de a rămâne acei păpușari misterioși, absconși, oculți. Însă vorba românului, ei rămân la fel de misterioși ca unul care a tras un pârț lângă mort! (îmi cer scuze pentru redarea acestei maxime maxime);
  16. Salamandrele cred că cine nu este salamandră nu merită decât să fie jefuit, aici manifestând vecinătăți evidente cu dementa superioritate ce emană din edițiile originale Talmud Bavli;
  17. Salamandrele mișună pe la conducerea unor spitale, facultăți sau ministere. Unele poartă monoclu, baston cu mâner de fildeș, chiloți cu șlițul la spate șamd;
  18. Salamandrele învață că învățătura biblică este cel mai mare cancer al lumii civilizate, o lume în care cine înșeală, doar acela poate! Și calitățile lor sunt nenumărate, însă eu mă voi opri aci!
  Salamandrele, cu toate calitățile lor înșirate mai sus, rămân cele mai nebune creaturi care s-au manifestat vreodată în întreaga istorie a omenirii! A nu se confunda numerele înșirate mai sus cu gradul de lojă…
  Salamandrele sunt ignifuge…Da, ignifuge din cauză de Phoneix!

  Apreciază

 31. Gabriel said, on noiembrie 12, 2015 at 3:02 pm

  Președintele eretic a promulgat legea prin care este instituită Ziua Limbii Maghiare…

  Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul privind promulgarea Legii pentru instituirea Zilei Limbii Maghiare. Potrivit legii, Ziua Limbii Maghiare este marcată la 13 noiembrie. La această dată vor fi prezentate valorile minorității maghiare, tradițiile și obiceiurile ungurești.

  „Cu această ocazie vor fi organizate manifestări culturale, prezentări de carte, precum și omagieri ale unor personalități ale comunității maghiare, spectacole cultural-artistice, oferind astfel într-un mod instituționalizat posibilitatea ca reprezentanții altor etnii să aibă acces la universul cultural maghiar”, se arată în expunerea de motive a actului normativ.
  http://www.agerpres.ro/politica/2015/11/11/presedintele-iohannis-a-promulgat-legea-prin-care-este-instituita-ziua-limbii-maghiare-15-41-12

  Asadar maine vom sarbatori ziua limbii pe care o vorbeau cei care au masacrat romanii din Ardeal si care lupta si astazi din rasputeri sa ne rapeasca din nou aceasta parte de tara… Inca o data presedintele eretic demonstreaza ca uraste neamul romanesc!

  Apreciază

  • Mihaela said, on noiembrie 12, 2015 at 8:50 pm

   Nu e roman, nu simte ca un roman, nu il doare de tara asta si de poporul roman! Rusine!

   Apreciază

 32. Mălin said, on noiembrie 12, 2015 at 3:34 pm

  Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul de lege pentru înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative. Numele Agenţiei a fost modificat, devenind astfel Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate şi nu Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Sechestrate, aşa cum era iniţial.

  Proiectul de lege a fost respins de Senat pe 13 octombrie, Camera Deputaţilor fiind for decizional, scrie Agerpres.

  Agenţia este condusă de un director general – judecător, procuror sau personal de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor – numit prin ordin al ministrului Justiţiei.

  http://onlinereport.ro/apare-o-noua-politie-in-romania-de-azi-e-lege/

  Apreciază

  • George said, on noiembrie 12, 2015 at 6:58 pm

   dat in judecata frate ca asa ceva nu se poate (ba se poate si inca cu tact)

   Apreciază

 33. octavpelin said, on septembrie 18, 2016 at 11:01 am

  Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: