SACCSIV – blog ortodox

SOARTA GOIMILOR. Parlamentul European a aprobat: MUSTE si VIERMI pentru HRANA. Vom fi injectati obligatoriu cu MERCUR. Vom fi obligatoriu CORCITI iar FAMILIA va fi distrusa. NATIONALISMUL va fi interzis. Va fi admisa doar RELIGIA Noii Ordini Mondiale. Si toate acestea maxim intr-un an … SISTEMUL DE EDUCATIE si INTERDICTIILE au creat deja OMUL DE TIP NOU

Posted in Uncategorized by saccsiv on octombrie 30, 2015

Dar majoritatea va fi fericita, Burlacita ramane pe micile ecrane …

   Bertrand Russell:

Cred ca subiectul cel mai important (politic) este psihologia maselor… Vom arata ca familia împiedica dezvoltarea individului… Desi acestea vor fi studiate în sistemul de educatie, ele vor fi aservite obiectivelor clasei guvernante… Populatia nu va cunoaste felul în care i se inoculeaza convingerile. Când tehnica se va fi perfectat, fiecare guvern care a educat generatii de oameni în acest fel va putea sa controleze întreaga populatie în mod eficient si sigur, fara a fi nevoie de armate sau politie… Propaganda educationala, cu ajutorul guvernului, va putea sa obtina rezultate într-o singura generatie.

Exista însa doua puternice forte care se opun unei astfel de politici: una este religia, iar cealalta este patriotismul… O societate stiintifica nu poate fi stabila decât sub conducerea unui guvern mondial.

Dieta, injecţiile şi interdicţiile se vor combina, de la vârstă foarte timpurie să producă acel tip de caracter şi tip de credinţe pe care autorităţile îl consideră dezirabil şi orice critică serioasă a puterii va deveni imposibilă psihologic.”

Cititi va rog si:

CITATE CELEBRE. Au spus-o cu gura lor iar altii ne-au avertizat …

Asadar, in cateva vorbe, Bertrand Russell a reusit inca de acum zeci de ani sa expuna aproape intregul tablou general.

Sa le trecem pe foarte scurt in revista.

  • Familia. O distrug:

DISTRUGEREA FAMILIEI: legalizarea casatoriilor intre homosexuali si adoptia de copii de catre acestia este folosita de catre ELITE pentru bifarea inca unui punct din doctrina viitoarei NOI ORDINI MONDIALE

Si o distrug evident si prin promovarea desfranarii.

  • Sistemul de educatie. E o componenta esentiala a ecuatiei. Prin ea se edifica omul de tip nou, indoctrinatul perfect. Ultima inovatie:

EDUCATIA SEXUALA – poarta prin care se promoveaza IN SCOLI cumplitele pacate: HOMOSEXUALITATEA, AVORTUL, DESFRAUL

  • Religia. In general se opune. De aceea au si pus tunurile pe ea, mai ales prin mass-media. Iar in alte cazuri au virusat-o, devenind ea insasi un vehicul spre NOUA ORDINE MONDIALA. Asta foarte pe scurt. Desigur, trebuie facuta o distinctie intre Ortodoxie, erezii si religiile pamantului. Ultimele oricum duc spre iad, insa si asupra lor s-a actionat, fie pentru ca reprezentau o frana, fie ca fundament pentru new age, cum e cazul celor de tip indo tibetan. Nu dezvolt mai mult, cititorii mai vechi inteleg insa despre ce este vorba.
  • Patriotismul. De fapt nationalismul. Este evidenta discreditatea sa, nu-i nevoie de detalii. La noi ultima actiune a fost legea anti legionara:

PE FATA: SRI si EVREI despre cum in Parlament NU TREBUIE sa ajunga NATIONALISTI …

Doar distrugand nationalismul pot ei crea noua specie de om dorita de Kalergi:

„Omul viitorului va fi de rasă mixtă. Actualele rase și clase vor dispărea treptat din cauza dispariției spațiului, timpului și prejudecatilor. Rasa viitorului euroasiato – negroida, similara la infatisare cu anticii egipteni, va inlocui diversitatea popoarelor cu diversitatea indivizilor.”

   Cititi va rog mai multe la:

KALERGI a fondat PANEUROPA cu banii evreilor ROTHSCHILD si WARBURG. Cum zice el ca va arata rasa europeana si cine o va conduce?

VIDEO – Barbara Lerner Spectre: EVREII sunt vazuti rau deoarece AU ROL CONDUCATOR …

Iar corcirea va fi obligatorie:

VIDEO: Fostul presedinte evreu al Frantei NICOLAS SARKOZY despre METISAREA CU FORTA

  • Guvern Mondial. Il vor. O spun pe fata. Ca sa conduca oficial planeta.
  • Injectiile. Ca sa bage in noi ce vor. Mai ales mercur:

MERCUR in VACCINUL anti gripal

Si vor s-o mai faca si obligatoriu:

Romania: NU-TI VACCINEZI COPIULUL = PUSCARIE. Mai mult, ITI VOR LUA COPILUL. 

Asta cu mercurul o fac si vrajitoarele. E ceva cu metalul asta lichid ce are o stransa legatura cu dracii. Merita detaliat intr-un viitor material de sine statator.

  • Interdictiile. La greu. De tot soiul. Mari si „mici”. In intreg spatiul asa zis democrat. Doua exemple noi:

SUA: e ilegal sa dormi cu cortul pe propriul tau teren

Graba mare: LEGEA DRAGNEA trece de Senat. E mizeria aia cu defaimarea si toleranta

  • Dieta.

Acum cateva zile OMS venea cu stirea:

UPDATE Carnea procesata este cancerigena, carnea rosie este „probabil” cancerigena, afirma Organizatia Mondiala a Sanatatii, care nu recomanda insa regimul vegetarian / Producatorii de carne:Sfideaza bunul simt

Iar ieri, „coincidenta”, iata ce putem citi la Momeala pentru peste devine hrana pentru om. Noile alimente aprobate de Parlamentul European: lacuste, greieri si viermi de pe site-ul Pro tv:

Parlamentul European a avizat o propunere care prevede introducerea in consum, a unor noi alimente, cum ar fi insectele, algele si noi tipuri de ciuperci.

Cea mai controversata decizie vizeaza insectele, folosite la noi ca momeala pentru peste si hrana pentru animale.

Musca de casa, care ne deranjeaza atat de tare vara, molia de fagure, un daunator pe care il gasim in fagurii de miere, greierele, pe care il recunoastem dupa cantecul sau, molia de matase, cateva specii de lacuste si mai multe tipuri de viermi, acestea sunt insectele cu ajutorul carora specialistii in alimentatie ar putea prepara din 2016 noi mancaruri.

Deocamdata, la noi viermii sunt folositi ca momeala pentru peste. Nu este exclus insa ca de la anul, conform reglementarilor europene, sa-i puteti cumpara din hipermarket si sa-i gatiti acasa.

In alte tari ale lumii insectele se regasesc in meniuri. Angelina Jolie, de pilda, n-a facut un secret din faptul ca le da copiilor sai greieri prajiti.

„Baietilor mei le place sa manance greieri, este unul dintre lucrurile lor preferate. Ii mananca de parca ar fi pufuleti”, a dezvaluit actrita.

Votul din Parlamentul European aduce cu sine si proceduri pentru autorizarea noilor alimente pentru ca acestea sa poata fi produse si comercializate in cele 28 de state membre. Mai intai se vor face studii si analize care sa garanteze ca insectele nu afecteaza starea de sanatate a populatiei.

James Nicholson, eurparlamentar: „Sectorul agroalimentar este in continua schimbare, adaptare si imbunatatire. Trebuie sa fim mereu pregatiti pentru schimbare. Avem nevoie de un cadru legislativ functional, care sa tina pasul cu dezvoltarile tehnologice din ultimii 20 de ani.”

Pentru ca aceasta initiativa sa intre in vigoare de anul viitor mai este nevoie de acordul Consiliul European. Alaturi de insecte mai apar in lista noilor alimente algele, unele ciuperci si noi tipuri de coloranti.

Lista completa cu noile alimente:

Musca domestica: Musca de casa comuna
Hermetia illucens: Musca „soldatul negru”
Tenebrio molitor: Viermi de faina
Zophobas atratus: Viermi de faina gigant
Alphitobus diaperinus: Viermi de faina mici
Galleria mellonella: Molia mare a cerii
Achroia grisella: Molia mica a cerii
Bombyx mori: Vierme de matase
Acheta domesticus: Greier de casa
Gryllodes sigillatus: Greier mic
Locusta migratora migratorioides: Lacusta africa migratoare
Schistocerca Americana: Lacusta Americana

Comentariu saccsiv:

Ideea nu e noua. Au tatonat terenul inca din 2011.

ONU recomanda investitii de milioane de euro in ferme de insect:

ELITELE vor sa ne hraneasca cu gandaci?

Un proiect de cercetare finantat de Uniunea Europeana trebuia sa stabileasca daca insectele vor reprezenta hrana zilnica a omenirii:

UE vrea sa ne convinga sa mancam insecte

Si asta e inca bine caci se poate si mai rau:

Video: CARNE DIN FECALE …

   Tot ce-a zis mai sus Bertrand Russell e gandit insa demult, de peste 200 de ani:

ARTICOLUL ZILEI (15.12.2010): ORDINUL ILUMINAŢILOR – Problema evreiasca – parintele Victor Moise. COMPLETARI NECESARE

 

30 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. ROmanul said, on octombrie 30, 2015 at 3:55 am

    Mda… deci daca o sa gasesti o musca-n ciorba la restaurant iti vor spune ca e sanatoasa tun… si ca e comestibila oficial si n-ai ce sa reclami. Faza e ca in salamuri si semipreparate scrie deja pe unele la ingrediente: Proteina animala. Cum conform definitiei de la wikipedia: „Insectele reprezintă o clasă de animale nevertebrate hexapode[1]aparținând încrengăturii Arthropoda, subîncrengătura Hexapoda.” rezulta ca … ei vor fi acoperiti.

    Vom manca carnati si salamuri cu „proteina animala”…
    Nu cred ca in Romania se vor vinde muste si viermi la kg. Problema este ca vor fi tot felulul de chestii extrase din insecte si folosite in alimentatie… cum ar fi proteina animala sau… faina din insecte uscate si maruntite… etc.

    Apreciază

    • tataia said, on octombrie 30, 2015 at 10:47 am

      Stim ce sint animalele. Pe aici nu misuna idioti care cred ca animalele sint doar cele cu patru picioare iar metalele sint doar cele atrase de magnet…idiotii sint aia care isi pun zilnic selfie-uri pe facebook, care comenteaza cit de naspa e Biserica…s.a.m.d.

      Apreciat de 1 persoană

  2. ROmanul said, on octombrie 30, 2015 at 3:59 am

    Si mai e o chestie: Musca de casa si viermii de faina…
    Adica nu mai poti reclama ca ai gasit muste in mancare la restaurant si nici ca ai gasit viermi in faina cumparata de la magazin. Iti vor spune ca nu ti s-a pus in pericol sanatatea si ca e ca si cum ai gasit samburi in compotul de visine fara samburi. Vor zice ca a fost o greseala… si probabil pe unele pungi de faina va scrie: Poate contine urme de proteina animala din Tenebrio molitor… care e viermele de faina.

    Apreciază

  3. energein7 said, on octombrie 30, 2015 at 8:32 am

    Reblogged this on energein7's Blog.

    Apreciază

  4. john said, on octombrie 30, 2015 at 10:28 am

    Invatati limba chineza:
    O decizie cu impact major: China a renunţat la Legea Copilului Unic, după 30 de ani
    China a renunţat oficial la Legea copilului unic. Anunţul a fost făcut joi de Partidul Comunist Chinez. Potrivit agenţiei de presă China Nouă, toate cuplurile de chinezi vor avea de-acum dreptul de a face maxim doi copii.
    Conform estimărilor Biroului Naţional de Statistică, China va avea 1,4 miliarde de locuitori până în 2020
    http://news.xinhuanet.com/english/2015-10/29/c_134764064.htm
    http://news.xinhuanet.com/english/photo/2015-10/29/c_134763889.htm

    Scrisoare deschisă a părinţilor către profesori
    Feriţi copiii noştri de macabrul Halloween!
    https://bucovinaprofunda.wordpress.com/2015/10/29/scrisoare-deschisa-a-parintilor-catre-profesori-feriti-copiii-nostri-de-macabrul-halloween-noi-parintii-suntem-pentru-frumos-bunatate-cuviinta-si-inocenta-in-educatie/

    Apreciază

  5. madalina said, on octombrie 30, 2015 at 10:33 am

    Daca stam sa ne gandim Sf. Ioan Botezatorul a mancat lacuste in desert, asa ca daca ne pretindem credinciosi nu ne scarbim de ceea ce a facut Inaintemergatorul Domnului care s-a smerit si a ales singur sa manance asa ceva.

    Apreciază

    • saccsiv said, on octombrie 30, 2015 at 11:01 am

      madalina

      Dar poate nu manca lacuste. In Biblia de la 1688, la Matei capitolul III, pagina 752, scrie:

      „Si hrana lui era vlastare si miare salbateca”

      Dă clic pentru a accesa Biblia_Bucuresti_1688.pdf

      Apreciază

      • nikodim said, on octombrie 30, 2015 at 12:07 pm

        Sf.Ioan Botezatorul probabil ca totusi manca lacuste asa cum este scris in majoritatea evangheliilor editate din cele mai vechi timpuri. In traditia ebraica, descrisa intr-o carte editata la Cernauti in secolul XIX, in limba romana (in forma ei de atunci, oarecum arhaica), pentru evreii din Bucovina, si pe care am avut ocazia sa o rasfoiesc, printre alimentele evreiesti kosher din cele mai vechi timpuri se numarau si lacustele. Se consumau fripte.

        Apreciază

      • saccsiv said, on octombrie 30, 2015 at 12:52 pm

        nikodim

        Ai citit tu evangheliile acelea din cele mai vechi timpuri, de care zici? Ca in cea de la 1688 scrie altceva.

        Apreciază

      • nikodim said, on octombrie 30, 2015 at 1:50 pm

        saccsiv,
        Da.
        Nu stiu acum sa dau trimitere pe saituri cu texte originale, insa daca ai ocazia sa consulti persoane care au de a face cu texte originale slavone ale evangheliilor tiparite in secolul XVI te poti convinge ca acolo scrie ca Sf. Ioan Botezatorul se hranea cu lacuste si miere salbatica. Chiar de aceea am si verificat sursa evreiasca referitoare la obiceiurile alimentare kosher, pentru ca mi s-a parut nepotrivit consumul de lacuste. Acum, daca exista vreo planta sau „vlastare” cum e in Evanghelia din 1688, care ar avea denumirea de lacusta, nu stiu sa spun. Dar eu am avut ocazia sa consult aceste surse si mentin ceea ce am spus, inclusiv referitor la alte comentarii de ale mele in care ma refeam la Pidalionul grecesc din secolul XV (1429).

        Apreciază

      • Mustafa said, on octombrie 30, 2015 at 9:52 pm

        @saccsiv @madalina

        Saccsiv are dreptate!

        Acele lacuste din biblie sunt un fel de fructe in pastaie similara cu mazarea sau fasolea, cel mai probabil roscovele. Nu sunt insecte!
        http://www.apaceavie.ro/nasterea-sfantului-ioan-botezatorul-predica-par-cleopasanzienele/

        Dar de ce l-a numit înger? Pentru că viata lui s-a asemănat foarte mult îngerilor celor fără de trup. Nu era la Ioan avere, nu era lux, nu erau mâncări alese; nu era la Ioan viată împătimită către trup, ci cu totul dezlegat de trup trăia pe pământ, ca un înger. Se hrănea cu miere sălbatică şi acride [adică lăcuste, după o traducere greşită a Scripturii, dar nu este vorba de aceste insecte, ci de lacustes roşcove – cunsocute şi sub numele , seminţe de păstăi uscate (fructe de carob) -n.a.].

        Apreciază

    • Aurora said, on octombrie 30, 2015 at 11:16 am

      Esti intr-o mare eroare, ca multi altii, de altfel. Pana si eu am crezut asa, insa Parintii din Tara Sfanta au explicat deja la pelerini ca nu este vorba de lăcusta , insecta care face ravagii in culturi, ci de lacusta, o specie de pere salbatice care creste in Israel, dar s-a facut o traducere eronata in Biblie, din reaua vointa a jidovilor care au vrut sa-i aduca astfel o ofensa Inaintemergatorului. Pai cum ti l-ai putea imagina pe Sfantul Ioan Botezatorul cu gura plina de insecte verzi ? Nu se poate asa ceva !!!

      Apreciază

      • Maxim said, on octombrie 31, 2015 at 12:16 am

        Josephus Flavius-”Războaiele iudaice”:”…sunt om și am trăit acolo unde m-a dus Duhul Sfânt,hrănindu-mă cu rădăcini și crengi de copaci”.(convorbire a Sf.Ioan Botezătorul cu membrii Sinedriului din acea vreme)
        Biblia1688:Marcu1;6-”…și mânca vlăstări și miere sălbatică”/Matei3;4și5-”…și hrana lui era vlăstare și miere sălbatecă.”

        Apreciază

    • tataia said, on octombrie 30, 2015 at 11:32 am

      Hai nu zau…da’ tu acum cu cine tii? Ca incep sa am dubii. Tii cumva cu cei care promoveaza NOM? Cum sa mincam insecte? Eu alge si ciuperci am mai mincat…fructe de mare insa niciodata. Dar insecte? Nu ma ating de asa ceva!

      De ce vor astia sa ne schimbe dieta? Ce au porcii si vitele noastre de nu le putem minca? Cumva au descoperit ei ca „proteiana animala” obtinuta din insecte si viermi nu asigura o dezvoltare cognitiva a individului pe masura celei asigurate de proteina animala obtinuta din „carnea rosie”? Despre asta sa fie vorba? Adica mai pe intelesul tuturor cei hraniti cu insecte vor mai mai natingi decit cei hraniti cu vita si porc? NU stiu….dar ma intreb si eu. Ei asta vor in cele din urma..lumea sa se supuna lor si sa nu puna intrebari…

      Imi spunea un prieten practicant al unei miscari religioase orientale ! cum ca se considera pacat sa ucizi „animale mari”. Ce inseamna animale mari? Cumva vertebratele? Pai se pare ca asta este doctrina de baza in religia new-age…adica religia antihristului. Adica nu ucideti animale mari. Adica probabil sa nu ucidem si sa nu mincam animalele vertebrate. Pai si atunci ce ramine? Doar nevertebratele…adica sa mincam insecte.

      Oricum daca ati vazut filmul „Snowpiercer” tradus la noi ca „Expresul zapezii”, productie Coreea de Sud, aparut in 2014 ati fi vazut acolo ca cei de la clasa a treia erau hraniti cu „batoane proteice” obtinute din gindaci. Nu voi sta acum sa povestesc filmul ca mi-ar lua prea mult timp..ideea este ca este cel mai politic film aparut in ultimii 5 ani…ultimii supravietuitori ai lumii, dupa o noua era glaciara, s-au imbarcat intr-un tren care face inconjurul lumii (Africa, Europa, Asia, America de nord, America de sud si retur) non-stop..fara nici o oprire. Trenul este organizat pe clase….care sint insasi clasele sociale…etc…Daca aveti timp vizionati acest film…

      Apreciază

    • Maxim said, on octombrie 31, 2015 at 12:24 am

      Josephus Flavius-”Războaiele iudaice”:”…sunt om și am trăit acolo unde m-a dus Duhul Sfânt,hrănindu-mă cu rădăcini și crengi de copaci”(convorbire a Sf.Ioan Botezătorul cu membrii Sinedriului din acea vreme)

      Apreciază

  6. Mirela said, on octombrie 30, 2015 at 12:01 pm

    Facem de toate pentru UE: ne injectăm orice, mâncam OMG, muşte, viermi şi caca (să fim moderni), acceptăm orice supraveghere şi orice pumn în gură, primim „refugiaţi” care nu ne vor, ne martirizăm sfinţii şi după moarte, ne ploconim şi călcăm în picioare toate valorile şi tradiţiile noastre.
    Credem că UE e raiul pământesc, confundăm steagul UE cu cerul înstelat şi ne dăm prea puţin seama că UE e o himeră a cărei dorire ne distruge şi o gură de iad:

    Apreciază

  7. el said, on octombrie 30, 2015 at 2:17 pm

    sarmanii greierasi…. au ajuns periclitati si de dobitoacele omenesti !

    mi-e mila de toate animalele si mi-e SILA de omul FARA Hristos !

    Apreciază

  8. el said, on octombrie 30, 2015 at 2:28 pm

    ca sa nu-mi sara fratii „iubitri ” in cap cum au obicelul precizez:

    omul FARA Hristos = INCAPATANATUL care petrece in pacate IMPOTRIVA Duhului Sfant ( inselatii, ereticii, apostatii, fariseii moderni de toate soiurile, etc…) pentru care s-a spus cuvantul :”32.(…)Zis-a lor Iisus: Adevărat grăiesc vouă că vameşii şi desfrânatele merg înaintea voastră în împărăţia lui Dumnezeu.
    32. Căci a venit Ioan la voi în calea dreptăţii şi n-aţi crezut în el, ci vameşii şi desfrânatele au crezut, iar voi aţi văzut şi nu v-aţi căit nici după aceea, ca să credeţi în el. ” Acum Biserica prin glasul Sf Parinti ne invata pe noi TOATE cum odinioara Sf Ioan Botezatorul pe iudei…..si CATI o asculta ????

    Apreciază

  9. lastunnegru said, on octombrie 30, 2015 at 6:15 pm

    Cum vor arăta oamenii peste 1.000 de ani: ochii roşii, pielea închisă şi conectaţi la inteligenţa artificială – FOTO, VIDEO

    http://www.descopera.ro/dnews/14860199-cum-vor-arata-oamenii-peste-1000-de-ani-ochii-rosii-pielea-inchisa-si-conectati-la-inteligenta-artificiala-foto-video

    Cei AsapScience descriu într-un material video un scenariu ipotetic legat de modul în care corpul omenesc ar putea fi în parte o maşinărie. În plus, am putea avea abilitati supraomeneşti, prin mutaţii genetice.

    „În viitor, nanoboţii vor fi parte integrală a organismului nostru şi ne vor consolida abilităţile”, se precizează în clip.

    „Nu vom mai fi limitaţi la propriul trup, vom fi un amestec de biologic şi tehnologie”, explică savanţii.

    Evoluţia ştiinţei va face ca generaţiile viitoare să aibă oameni din ce în ce mai inteligenţi şi mai atractivi din punct de vedere fizic. Dar în acelaşi timp cu inteligenţa, puterea şi frumuseţea, similitudinile genetice sau lipsa diversităţii pot fi provoca o nouă maladie a viitorului, ce ar putea distruge întreaga rasă umană, avertizează oamenii de ştiinţa

    Humans In 1000 Years

    Apreciază

    • carla said, on octombrie 31, 2015 at 12:25 pm

      @lastunnegru, interesanta viziune la cei de la AsapScience.
      Ma gandesc ca „nanoboţii” acestia care „sa integreze tehnologia in structurile biologice” arata a fi pecetea care nu poate fi eliminata fara compromiterea vietii. Ca virusii de calculator care nu pot fi eliminati fara compromiterea intregului program windows.
      Dar nu vad cum sa dureze inca 1000 de ani un asemenea sistem „umanist”.
      Nu i se va permite. Asta pentru ca nu va oferi „dezvoltarea durabila”, mult mediatizata, nici „sustenabilitate” „umanitatii planetare globalizate”.
      De fapt ghilimelele contin doar sloganuri propagandistice.
      Adevarul este la Dumnezeu, in moderatie, credinta, smerenie, asceza.
      Acestea doar pot duce lumea mai departe.

      Apreciat de 1 persoană

  10. gabi said, on octombrie 30, 2015 at 7:14 pm

    Saracii oamani de stiinta, vai de capul lor. Decat asa, mai bine prost dar cu credinta si bun simt. Bunica mea zicea: unde este desteptaciune multa, e si prostie multa… si avea dreptate.

    Apreciat de 1 persoană

  11. mihai said, on octombrie 30, 2015 at 7:24 pm

    am vazut si eu reportajul si efectiv ami venea sa dau stomacul pe dos

    Apreciază

  12. ionut said, on octombrie 30, 2015 at 8:47 pm

    Ai gresit când ai pus acest titlu „soarta goimilor” ar fi bine sa te gândesti la alt titlu,nu faci altceva decat sa dai apă la moară jidanilor

    Apreciază

  13. Mirela said, on octombrie 30, 2015 at 9:17 pm

    Realităţi amare

    Apreciază

  14. lastunnegru said, on octombrie 30, 2015 at 9:53 pm

    Big Brother te monitorizeaz si te noteaza cu puncte daca esti chinez.

    https://www.newscientist.com/article/mg22830432-100-inside-chinas-plan-to-give-every-citizen-a-character-score/

    ( traducere aproximativ corecta din articulul de pe site-ul newscientist.com )

    Unde te duci, ce cumperi, pe cine cunoști, cât de multe puncte ai pe permisul de conducere: acestea sunt doar câteva dintre detaliile pe care guvernul chinez le va urmări pentru a da scoruri pentru toți cetățenii săi.

    Sistemul de credit social al Chineii (SCSC) va veni cu aceste ratinguri de conectarea datelor cu caracter personal deținute de bănci, site-uri de e-commerce și rețele sociale. Scorurile vor servi nu doar pentru a indica riscul de credit unui individ, de exemplu, dar ar putea fi utilizate de potențiali: proprietari, angajatori și chiar parteneri romantici de a masura caracterului unui individ.

    „Nu este vorba doar despre bonitatea financiară”, spune Rogier Creemers de la Universitatea din Oxford, care au studii de mass-media chinezesti și politică. „Tot comportamentul va fi integrat într-o evaluare cuprinzătoare a ta ca persoana care va fi apoi folosite pentru a face să vă faca eligibil sau neeligibil pentru anumite locuri de muncă, sau servicii sociale.”

    Una dintre primele parti ale sistemului este Sesame Credit ( Creditul Sesame ), construit și condus de Ant financiar o filială chinezeasca de e-commerce a gigantul Alibaba. Acesta atribuie oameni un scor de până la 950 de puncte bazat pe factori cum ar fi cat de des fac cumparuri și istoria lor de credit generală. Petrec mai mult prin app de plată Alibaba, Alipay, sau conectarea la mai multi prieteni prin Creditul Sesame poate ridica scorul.

    Cu cat scorul dvs este mai mare mai multe privilegi se deschid. Oamenii cu punctaj peste 600 poate închiria mașini de la companiile chineze auto Inc și eHai.com, fără a pune jos un depozit. Un scor de mai sus 650 vă permite să plecati( check out ) din hoteluri mai repede, în timp ce mai mult de 700 bucati ( de puncte va ajuta ) atunci când aplicati pentru vize in Singapore. Indivizi sunt deja laudăuti despre scorurile lor mari pe rețelele sociale din China.

    „Creditul Sesame este o bucată din imaginea de ansamblu” spune Clement Chen un specialist în drept de confidențialitate la Universitatea din Hong Kong. Până în 2020 termenul limită pentru versiunea completă a SCSC să fie pornit si in functiune, sistemul va lua în considerare punctele de pe permisul de conducere medici, avocați sau profesori , spune Creemers.

    Mega-platforma

    Guvernul chinez are deja un site web care va permite în cele din urmă oricarui cetățean pentru a verifica creditul de reting al altuia. Functionand cu ajutorul lui Baidu, principalul motor de căutare din China se utilizează date din 37 de departamente guvernamentale centrale și se afișează de asemenea interacțiunile cu statul cum ar fi toate hotărârile judecătorești împotriva persoanelor. Funcționalitatea sa va fi consolidat de-a lungul următorii ani și va fi probabil legat cu o versiune viitoare a lui Credit Sesame .

    Adevărata amenințare la adresa vieții private va veni atunci când guvernul adună alte surse nenumărate pentru a face imaginea completă a cetățenilor săi în date spune Chen. „Acesta își propune să colecteze aproape fiecare aspect despre cetățeni și sa integrarea acesteia într-o mega-platforma, astfel încât acesta informație sa poata fi partajate între organismele publice.”

    „Scopul este de a colecta aproape fiecare aspect despre viața cetățenilor și să o împărtășească între organismele publice”

    Nesurprinzator, Creditul Sesame a primit unele reactii negative în Occident. Articole au susținut în repetate rânduri că vor fi luat in considerare comportamentul prietenilor la determinarea scorul lor și că se va monitoriza activitatea individuala in media sociala.

    Într-o declarație trimisă New Scientist, Ant financiar respinge unele dintre aceste afirmații. „Materialele publicate pe platforme de social media nu afectează scorul personal de pe Creditul Sesame al utilizatorilor noștri” spune compania. Chen spune că nu are cunoștință de orice parte a sistemului care judecă persoanele cu privire la comportamentul prietenii lor.

    Creemers care a tradus lansat documente publice guvernamentale chineze detaliind SCSC în limba engleza spune ca reacție negativă la proiectul este tipic o acoperire a mass-mediei occidentale pentru China. „Orice face China ii panicheaza pe oameni”, spune Creemers. „Și de multe ori noi nu recunoaștem că facem lucruri similare.”

    Oamenii din Occident sunt de multe ori la fel de necruțători urmăriti dar de corporații care doresc profit (a se vedea „Occidentul este cu ochii, de asemenea”). Desigur asta nu înseamnă că nu este ingrijoratore intenția Chinei de a monitoriza și înscrie populatia.

    În interiorul planul Chinei pentru a da fiecărui cetățean un scor caracteristic

    Creditul Sesame și sisteme similare construite de alte companii de tehnologie chinezesti se potrivesc cu siguranță cu cerințele prezentate de către guvern pentru SCSC dar legătura dintre ceea ce vrea guvernul și ceea ce aceste companii fac nu este niciodată explicita spune Creemers. În schimb spune el guvernul susține produsele care se potrivesc scopurile sale și le va permite pe cele care nu-l deranjeaza. „Guvernul a fost foarte agresiv în sprijinirea dezvoltării WeChat spre deosebire de Weibo de exemplu” spune Creemers. Caracterul public al Weibo răspunsul Chinei la Twitter le-a permis oamenilor cu pareri diferite în timp ce WeChat, înrudită cu Whatsapp, este mult mai restransa.

    Creditul Sesame este deschis in legăturile sale cu guvernul chinez. „Creditul Sesame lucrează în strânsă colaborare cu Ministerul Securitatii Publice, Curtea Supremă a Poporului, Ministerul Educației și Administrația de Stat pentru Industrie și Comerț a colectari de date”, a declarat un purtator de cuvant Ant financiar.

    Construcția SCSC este deja în plină desfășurare. În luna iunie a acestui an guvernul a anunțat că fiecare organizație din țară compani, ONG-uri, precum și organismele guvernamentale ar fi dat un număr de identificare unic pentru a facilita monitorizarea activităților lor.

    Chen spune ca „mega-sistemUL” este conceput pentru a limita o gamă largă de riscuri nu doar pe cele financiare: „nerespectarea contractelor, nesinceritate în comercializarea mărfurilor, sau nerespectarea normelor de securitate în timpul producției de medicamente sau construirea unui pod „, de exemplu. „Acesta acoperă care fac afaceri precum și persoane fizice.

    „Sunt curios cu privire la modul in care guvernul se gandeste serios sa puna scoruri despre mâncarea și siguranta medicamentelor „, adauga el. „Asta ar putea fi o parte la care cea mai mare parte a publicului chinez ar spune da.”

    El spune notarea scorurilor și monitorizarea întreprinderilor este binevenită, dar că aplicarea aceluiași nivel de supraveghere la persoanelor fizice este îngrijorătoare. „S-ar putea gândi la ea ca un sistem de mega-supraveghere unde aproape fiecare aspect al vieții cetățenilor poate fi interpretat”, spune el.

    Christo Wilson un om de stiinta in domeniul computerelor de la Northeastern University din Boston sugereaza ca SCSC pot da naștere un fel de piață neagră în care oamenii pot plăti pentru date de profil on-line false care va stimula scorurile lor la fel ca zonele gri existente în care adepții de rețele sociale poate fi „cumpărati” si ( cu ) „Like-uri” pe posturile plătite.

    „Cu cat faci numarul mai important cu atat mai mult oameni au de gând să încerce să-l manipuleze iar datele pe care le includ cu atât mai ușor se pot manipula” spune el. „Aplicarea acestui tip de valoare pentru informații sociale o sa faca ca piata sa o ia razna”

    La fel ca în China, oameni care trăiesc în Occident sunt urmărite și notati. Pentru moment însă acest lucru se servește interesele comerciale mai degrabă decât cele ale statului.

    Un domeniu înmugurire acela este de a crea scorurile de credit alternative pentru persoane fizice pe baza „oricarui fel de algoritm utilizând date non-tradiționale”, spune Wilson Christo de la Universitatea Northeastern din Boston. „Aceasta este aproape în întregime nereglementat.” Orice firmă cu un set de date poate construi propriul sistem de notare. „Nu există nici o cerință ca acestea să fie transparente sau chiar a vă anunța că fac așa ceva.”

    Brokerii de date gigante cum ar fi Axion urmăres lucrurile pe care le cumpara pentru a construi un profil psihologic care intreprinzatori le pot folosi pentru a vinde pentru tine. Companii de creditare sociale precum Upstart isi bazezaza deciziile lor de împrumut de pe date mass-media sociale precum și scorurile de credit tradiționale. Giganti de tehnologie din SUA cum ar fi: Google, Facebook și Amazon deține pături mari de date mult mai mult decât se poate observa majoritatea utilizatorilor lor.

    Acest articol a apărut în presa scrisă sub titlul „Big Brother te noteaza (daca esti chinez)”

    Apreciat de 1 persoană

  15. JE said, on octombrie 30, 2015 at 10:05 pm

    – Czech doctor describes conditions in German hospital.

    – Noi vești din al patrulea Reich
    http://bit.ly/1WoTXQ1

    – Imagini APOCALIPTICE. Ce s-a intamplat azi-noapte intr-o tabara de REFUGIATI
    http://bit.ly/1PV0oeD

    – Imaginile care au SPERIAT Austria. Viena va ridica o BARIERA la granita cu Slovenia
    http://bit.ly/1P1Qxnj

    – Efectele intrarii masive a refugiatilor in Austria. Crestere EXPLOZIVA a vanzarilor de ARME
    http://bit.ly/1kZt1dY

    – Un satuc cu 60 de locuitori din Germania, OBLIGAT sa gazduiasca 1.500 de refugiati
    http://bit.ly/1OdYvcQ

    – Suspecti de CRIME DE RAZBOI, depistati printre refugiatii din Olanda
    http://bit.ly/1WoU6CP

    Apreciază

  16. […] Iata ci comentariul fratelui lastunnegru postat la SOARTA GOIMILOR. Parlamentul European a aprobat: MUSTE si VIERMI pentru HRANA. Vom fi injectati obli…: […]

    Apreciază

  17. […] SOARTA GOIMILOR. Parlamentul European a aprobat: MUSTE si VIERMI pentru HRANA. Vom fi injectati obli… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.