SACCSIV – blog ortodox

Noutati China: MAXIM 2 COPII de cuplu si mult BIG BROTHER

Posted in Uncategorized by saccsiv on Noiembrie 17, 2015

   Iata ce putem citi la DECIZIA care VA SCHIMBA LUMEA: A FOST ANUNŢATĂ chiar ACUM!:

O decizie cu impact major: China a renunţat la Legea Copilului Unic, după 30 de ani

China a renunţat oficial la Legea copilului unic. Anunţul a fost făcut joi de Partidul Comunist Chinez. Potrivit agenţiei de presă China Nouă, toate cuplurile de chinezi vor avea de-acum dreptul de a face maxim doi copii.

Anunţul era aşteptat de mai multe zile, în contextul desfăşurării reuniunii Comitetului Central al PCC, întrunit luni pentru patru zile într-un hotel din Beijing.

Această decizie istorică a fost luată după ce autorităţile chineze au relaxat legea copilului unic în 2013, permiţându-le unor categorii de părinţi să aibă maxim doi copii. Noua decizie a fost luată pe fondul unor îngrijorări legate de dezechilibrul de gen în China şi îmbătrânirea populaţiei.

Concepută pentru a controla naşterile şi sporul demografic ameţitor, efectele adverse ale acestei politici nu au întârziat să apară. În prezent, China este ameninţată de îmbătrânirea populaţiei, de lipsa forţei de muncă şi de un dezechilibru de gen.

În China, la fiecare 118 bărbaţi sunt 100 de femei, în timp ce un locuitor din zece are peste 65 de ani. Recent, un profesor universitar chinez a stârnit un scandal imens în ţara sa, după ce a propus ca bărbaţii săraci să împartă aceeaşi soţie, pentru a soluţiona dezechilbrul de gen şi pentru a preveni posibile tulburări sociale.

De fapt, spune Xie Zuoshi, profesor de economie la Universitatea Zhejiang, fenomenul nu este străin Chinei. „În unele zone rurale din China se întâmplă ca fraţii să împartă câte o soţie şi să trăiască fericiţi împreună“, explică profesorul universitar chinez.

Conform estimărilor Biroului Naţional de Statistică, China va avea 1,4 miliarde de locuitori până în 2020 şi cu 33,8 milioane de bărbaţi mai mulţi decât femei. Numărul mai mic de femei este o consecinţă a politicii copilului unic, care i-a determinat pe chinezi să păstreze feţii de sex masculin, pentru a-şi asigura continuitatea liniilor ereditare.

   Comentariu saccsiv:

Iata ci comentariul fratelui lastunnegru postat la SOARTA GOIMILOR. Parlamentul European a aprobat: MUSTE si VIERMI pentru HRANA. Vom fi injectati obligatoriu cu MERCUR. Vom fi obligatoriu CORCITI iar FAMILIA va fi distrusa. NATIONALISMUL va fi interzis. Va fi admisa doar RELIGIA Noii Ordini Mondiale. Si toate acestea maxim intr-un an … SISTEMUL DE EDUCATIE si INTERDICTIILE au creat deja OMUL DE TIP NOU:

Big Brother te monitorizeaz si te noteaza cu puncte daca esti chinez.

40-Panda-Big-Brother (1)

Foto: http://chinadigitaltimes.net/wp-content/uploads/2013/01/40-Panda-Big-Brother.jpeg

https://www.newscientist.com/article/mg22830432-100-inside-chinas-plan-to-give-every-citizen-a-character-score/

( traducere aproximativ corecta din articulul de pe site-ul newscientist.com )

Unde te duci, ce cumperi, pe cine cunoști, cât de multe puncte ai pe permisul de conducere: acestea sunt doar câteva dintre detaliile pe care guvernul chinez le va urmări pentru a da scoruri pentru toți cetățenii săi.

Sistemul de credit social al Chineii (SCSC) va veni cu aceste ratinguri de conectarea datelor cu caracter personal deținute de bănci, site-uri de e-commerce și rețele sociale. Scorurile vor servi nu doar pentru a indica riscul de credit unui individ, de exemplu, dar ar putea fi utilizate de potențiali: proprietari, angajatori și chiar parteneri romantici de a masura caracterului unui individ.

„Nu este vorba doar despre bonitatea financiară”, spune Rogier Creemers de la Universitatea din Oxford, care au studii de mass-media chinezesti și politică. „Tot comportamentul va fi integrat într-o evaluare cuprinzătoare a ta ca persoana care va fi apoi folosite pentru a face să vă faca eligibil sau neeligibil pentru anumite locuri de muncă, sau servicii sociale.”

Una dintre primele parti ale sistemului este Sesame Credit ( Creditul Sesame ), construit și condus de Ant financiar o filială chinezeasca de e-commerce a gigantul Alibaba. Acesta atribuie oameni un scor de până la 950 de puncte bazat pe factori cum ar fi cat de des fac cumparuri și istoria lor de credit generală. Petrec mai mult prin app de plată Alibaba, Alipay, sau conectarea la mai multi prieteni prin Creditul Sesame poate ridica scorul.

Cu cat scorul dvs este mai mare mai multe privilegi se deschid. Oamenii cu punctaj peste 600 poate închiria mașini de la companiile chineze auto Inc și eHai.com, fără a pune jos un depozit. Un scor de mai sus 650 vă permite să plecati( check out ) din hoteluri mai repede, în timp ce mai mult de 700 bucati ( de puncte va ajuta ) atunci când aplicati pentru vize in Singapore. Indivizi sunt deja laudăuti despre scorurile lor mari pe rețelele sociale din China.

„Creditul Sesame este o bucată din imaginea de ansamblu” spune Clement Chen un specialist în drept de confidențialitate la Universitatea din Hong Kong. Până în 2020 termenul limită pentru versiunea completă a SCSC să fie pornit si in functiune, sistemul va lua în considerare punctele de pe permisul de conducere medici, avocați sau profesori , spune Creemers.

Mega-platforma

Guvernul chinez are deja un site web care va permite în cele din urmă oricarui cetățean pentru a verifica creditul de reting al altuia. Functionand cu ajutorul lui Baidu, principalul motor de căutare din China se utilizează date din 37 de departamente guvernamentale centrale și se afișează de asemenea interacțiunile cu statul cum ar fi toate hotărârile judecătorești împotriva persoanelor. Funcționalitatea sa va fi consolidat de-a lungul următorii ani și va fi probabil legat cu o versiune viitoare a lui Credit Sesame .

Adevărata amenințare la adresa vieții private va veni atunci când guvernul adună alte surse nenumărate pentru a face imaginea completă a cetățenilor săi în date spune Chen. „Acesta își propune să colecteze aproape fiecare aspect despre cetățeni și sa integrarea acesteia într-o mega-platforma, astfel încât acesta informație sa poata fi partajate între organismele publice.”

„Scopul este de a colecta aproape fiecare aspect despre viața cetățenilor și să o împărtășească între organismele publice”

Nesurprinzator, Creditul Sesame a primit unele reactii negative în Occident. Articole au susținut în repetate rânduri că vor fi luat in considerare comportamentul prietenilor la determinarea scorul lor și că se va monitoriza activitatea individuala in media sociala.

Într-o declarație trimisă New Scientist, Ant financiar respinge unele dintre aceste afirmații. „Materialele publicate pe platforme de social media nu afectează scorul personal de pe Creditul Sesame al utilizatorilor noștri” spune compania. Chen spune că nu are cunoștință de orice parte a sistemului care judecă persoanele cu privire la comportamentul prietenii lor.

Creemers care a tradus lansat documente publice guvernamentale chineze detaliind SCSC în limba engleza spune ca reacție negativă la proiectul este tipic o acoperire a mass-mediei occidentale pentru China. „Orice face China ii panicheaza pe oameni”, spune Creemers. „Și de multe ori noi nu recunoaștem că facem lucruri similare.”

Oamenii din Occident sunt de multe ori la fel de necruțători urmăriti dar de corporații care doresc profit (a se vedea „Occidentul este cu ochii, de asemenea”). Desigur asta nu înseamnă că nu este ingrijoratore intenția Chinei de a monitoriza și înscrie populatia.

În interiorul planul Chinei pentru a da fiecărui cetățean un scor caracteristic

Creditul Sesame și sisteme similare construite de alte companii de tehnologie chinezesti se potrivesc cu siguranță cu cerințele prezentate de către guvern pentru SCSC dar legătura dintre ceea ce vrea guvernul și ceea ce aceste companii fac nu este niciodată explicita spune Creemers. În schimb spune el guvernul susține produsele care se potrivesc scopurile sale și le va permite pe cele care nu-l deranjeaza. „Guvernul a fost foarte agresiv în sprijinirea dezvoltării WeChat spre deosebire de Weibo de exemplu” spune Creemers. Caracterul public al Weibo răspunsul Chinei la Twitter le-a permis oamenilor cu pareri diferite în timp ce WeChat, înrudită cu Whatsapp, este mult mai restransa.

Creditul Sesame este deschis in legăturile sale cu guvernul chinez. „Creditul Sesame lucrează în strânsă colaborare cu Ministerul Securitatii Publice, Curtea Supremă a Poporului, Ministerul Educației și Administrația de Stat pentru Industrie și Comerț a colectari de date”, a declarat un purtator de cuvant Ant financiar.

Construcția SCSC este deja în plină desfășurare. În luna iunie a acestui an guvernul a anunțat că fiecare organizație din țară compani, ONG-uri, precum și organismele guvernamentale ar fi dat un număr de identificare unic pentru a facilita monitorizarea activităților lor.

Chen spune ca „mega-sistemUL” este conceput pentru a limita o gamă largă de riscuri nu doar pe cele financiare: „nerespectarea contractelor, nesinceritate în comercializarea mărfurilor, sau nerespectarea normelor de securitate în timpul producției de medicamente sau construirea unui pod „, de exemplu. „Acesta acoperă care fac afaceri precum și persoane fizice.

„Sunt curios cu privire la modul in care guvernul se gandeste serios sa puna scoruri despre mâncarea și siguranta medicamentelor „, adauga el. „Asta ar putea fi o parte la care cea mai mare parte a publicului chinez ar spune da.”

El spune notarea scorurilor și monitorizarea întreprinderilor este binevenită, dar că aplicarea aceluiași nivel de supraveghere la persoanelor fizice este îngrijorătoare. „S-ar putea gândi la ea ca un sistem de mega-supraveghere unde aproape fiecare aspect al vieții cetățenilor poate fi interpretat”, spune el.

Christo Wilson un om de stiinta in domeniul computerelor de la Northeastern University din Boston sugereaza ca SCSC pot da naștere un fel de piață neagră în care oamenii pot plăti pentru date de profil on-line false care va stimula scorurile lor la fel ca zonele gri existente în care adepții de rețele sociale poate fi „cumpărati” si ( cu ) „Like-uri” pe posturile plătite.

„Cu cat faci numarul mai important cu atat mai mult oameni au de gând să încerce să-l manipuleze iar datele pe care le includ cu atât mai ușor se pot manipula” spune el. „Aplicarea acestui tip de valoare pentru informații sociale o sa faca ca piata sa o ia razna”

La fel ca în China, oameni care trăiesc în Occident sunt urmărite și notati. Pentru moment însă acest lucru se servește interesele comerciale mai degrabă decât cele ale statului.

Un domeniu înmugurire acela este de a crea scorurile de credit alternative pentru persoane fizice pe baza „oricarui fel de algoritm utilizând date non-tradiționale”, spune Wilson Christo de la Universitatea Northeastern din Boston. „Aceasta este aproape în întregime nereglementat.” Orice firmă cu un set de date poate construi propriul sistem de notare. „Nu există nici o cerință ca acestea să fie transparente sau chiar a vă anunța că fac așa ceva.”

Brokerii de date gigante cum ar fi Axion urmăres lucrurile pe care le cumpara pentru a construi un profil psihologic care intreprinzatori le pot folosi pentru a vinde pentru tine. Companii de creditare sociale precum Upstart isi bazezaza deciziile lor de împrumut de pe date mass-media sociale precum și scorurile de credit tradiționale. Giganti de tehnologie din SUA cum ar fi: Google, Facebook și Amazon deține pături mari de date mult mai mult decât se poate observa majoritatea utilizatorilor lor.

Acest articol a apărut în presa scrisă sub titlul „Big Brother te noteaza (daca esti chinez)”

 

Anunțuri
Tagged with:

13 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Yogy TheBear said, on Noiembrie 17, 2015 at 8:47 pm

  Pentru cei ce nu stiu !! China are o traditie in canibalism , si nu de foame !!
  De pe vremea imparatilor si in timpul revolutilor culturale , comuniste , Obiceiul era sa iti mananci dusmanul .
  Azi in china canibalismul inca se practica ….
  Un canal pe youtibe foarte bun pe china si ce se intampla defapt acolo este ChinaUncensored !!
  Acuma spun si ceva pozitiv :

  Apreciază

 2. Yogy TheBear said, on Noiembrie 17, 2015 at 8:51 pm

  De asemenea poate nu stiti !!
  Limba chineza scrisa are la baza intamplarile din biblie , pana la separarea neamurilor !!! Adica caracterele chinezesti , limba scrisa este logografica , un simbol exprima un cuvand/concept/idee , nu are inteles fonetic simbolul !!! Pt a face caractere pt idei mai complexe s-a combinat intr-un suingur simbol mai multe simboluri pt idei mai simple care explica idea mai complexa !!!
  Prezentarea asta explica si da exemple foarte elocvente !!:
  https://students.washington.edu/cbsf/cool/Chinese.swf

  Apreciază

 3. mihai said, on Noiembrie 17, 2015 at 8:56 pm

  ft ciudate si bizare in acelas timp traiectoriile acestui stat

  Apreciază

 4. energein7 said, on Noiembrie 17, 2015 at 9:11 pm

  Reblogged this on energein7's Blog.

  Apreciază

 5. ines said, on Noiembrie 17, 2015 at 9:48 pm

  Dupa SUA, implantul cu microcip a ajuns si in Europa-in Franta

  Apreciază

 6. Cosmin said, on Noiembrie 17, 2015 at 9:52 pm

  iertare de off-topic, dar pare interesant:

  http://www.apologeticum.ro/2015/11/detinut-politic-vasile-iamandi-dan-puric-mason-calin-georgescu-parintele-justin/

  Apreciază

 7. Claudia said, on Noiembrie 17, 2015 at 10:20 pm

  In timp ce pe unii ii preocupa natalitatea,altii se reorienteaza: Chinezii cheltuiesc miliarde de dolari cu animalele lor: masti cu namol, tunsori „panda” (https://saccsiv.wordpress.com/2015/11/17/noutati-china-maxim-2-copii-de-cuplu-si-mult-big-brother/#comments ). Si tot asa, intr- o discutie: ‑ De ce i‑aţi dat mezinului nume chinezesc? ‑ Este al cincilea copil si nevastă‑mea a citit undeva că, din cinci copii în lume, unul este chinez.

  Apreciază

 8. rontaila said, on Noiembrie 17, 2015 at 10:29 pm

  Aveti de rontait 2 subiecte:
  De ce nu s-a publicat in mass-merdia la noi ca polonezii au avut un protest (70 000 chiar 100 000 oameni)
  pe 11 sau 12 noiembrie impotriva primirii de refugiati?
  S-a publicat despre acest protest pe ici pe colo:
  https://anongalactic.com/50000-march-in-poland-against-immigration/
  http://www.fourwinds10.net/siterun_data/peace_freedom/patriots_and_protesters/news.php?q=1447517335

  Drept pt care noul guvern polonez a si afirmat ca in noul context politic refuza sa primeasca orice refugiat
  imediat dupa 2 zile de la protest. Desi protestul a fost organizat de partidele de dreapta, nu au fost ciocniri cu politia si n-a fost nimeni arestat.

  – –
  De ce exista stiri (cu poza chiar) ca atentatul de la Paris este o facatura a francezilor ca sa implice mai multe natii si sa justifice intrarea in hora razboiului din Orientul Mijlociu: trimiterea portavionului si a navelor de escorta aferente?
  http://www.fourwinds10.net/siterun_data/entertainment/drama/news.php?q=1447779273

  Poate sunt dezinformari, poate nu …

  Apreciază

 9. bogdan ioan said, on Noiembrie 18, 2015 at 2:09 am

  Off topic. 2 comentarii:
  Pe copertă de la The Economist 2015 apare panda cu chiloții de culoarea steagului Chinei. Apropo, tot în acea imagine mai apare o fantomă uitanduse intr-o revista cu titlu Holiday. Oare nu cumva face referire la clubul Colectiv. Sau face referire ca moartea vine de sarbatori gen haloven.

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: