SACCSIV – blog ortodox

DOSARUL REVOLUTIEI s-a clasat. CONCLUZIA: s-au ucis intre ei de … stres. Care ar fi insa MOTIVUL REAL al inchiderii dosarului?

Posted in Uncategorized by saccsiv on octombrie 25, 2015

   Iata ce putem citi la Ordonanţa de clasare a Dosarului Revoluţiei: OBOSEALA şi STRESUL, vinovate pentru morţi:
Procurorii militari din Parchetul instanţei supreme au clasat dosarul Revoluţiei din decembrie 1989. În ordonanţa de clasare, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție arată că, din cauza oboselii şi a stresului, unii militari s-au împușcat între ei, iar oamenii din dispozitivele militare, civile sau mixte au deschis „cu uşurinţă” focul spre imobile sau spre maşini care nu opreau la filtre.
Potrivit ordonanţei de clasare, „pe fondul lipsei de cooperare şi coordonare, iniţiativele unor militari şi civili de a pătrunde în anumite imobile ori de a verifica acoperişurile unor clădiri, fără încunoştinţarea celorlalte forţe aflate în zonă, au creat derută şi reprezentări greşite, cu consecinţa deschiderii focului concentrat şi producerii a numeroase victime.

De asemenea, starea de oboseală şi stres acumulată a afectat aprecierea lucidă şi obiectivă a realităţii înconjurătoare, existând situaţii în care dispozitive militare, mixte, ori civile au deschis, cu uşurinţă, focul asupra unor imobile, inclusiv asupra unor autoturisme aflate în deplasare care nu au oprit la filtrele organizate, în condiţiile existenţei doar a unor bănuieli neverificate că s-ar fi efectuat focuri de armă din direcţia imobilelor sau autoturismelor respective.Pe fondul aceleaşi stări de oboseală şi stres, au existat şi situaţii în care s-au executat focuri de armă între militari din incinta aceleiaşi unităţi sau între unităţi militare”, se arată în ordonanţă.

Procurorii militari: unele victime s-au împușcat singure

Materialul de cercetare efectuat în dosarul 11/P/2014 se referă la 709 persoane decedate, 1.855 persoane rănite prin împuşcare, 343 persoane rănite în alte împrejurări sau care au suferit diferite traume, respectiv 924 persoane reţinute, susțin procurorii.

„Din cele 709 persoane decedate, 161 sunt ofiţeri, subofiţeri şi militari în termen. În unele situaţii decesul s-a datorat manevrării imprudente a armamentului, victimele fiind din rândul celor care s-au aflat în imediata apropiere a făptuitorilor. De asemenea, nu în toate cazurile decesul s-a produs prin împuşcare, existând situaţii în care decesul s-a datorat altor cauze (ex. agresiune, incendiere, accident rutier, accident aviatic etc.).În unele situaţii, există autoritate de lucru judecat, în sensul că autorii infracţiunilor de omor au fost trimişi în judecată şi condamnaţi. În alte situaţii cu privire la împrejurările în care s-a produs decesul s-au dispus soluţii de netrimitere în judecată, soluţii care nu au fost, ulterior, infirmate.

Nu în toate cazurile decesul s-a datorat unei fapte prevăzute de legea penală, existând situaţii în care decesul a fost urmare unui act suicidal (împuşcare, precipitare etc.), manevrării imprudente a armamentului din dotare de către cel în cauză sau s-a datorat unor cauze patologice”, se mai arată în ordonanţa de clasare.

Magistrații și-au motivat hotărârea de clasare invocând împlinirea termenului de prescripţie a răspunderii penale, autoritatea lucrului judecat, inexistența faptelor sau nesancționarea lor în legea penală, precum și intervenția amnistiei. PICCJ a precizat că, pentru unele fapte, există condamnări în alte cauze.

Pe baza acestor considerente, procurorii militari Marian Tudor, Codrut Mihalache si Claudiu Culea au decis clasarea dosarului Revoluției. Ordonanța de clasare poate fi contestată la procurorul-șef al Parchetului Militar și apoi în instanță.

Anchetatorii au făcut cercetări privind 709 morţi, 2.198 de răniţi, dintre care 1.855 împuşcaţi şi 924 de reţinuţi.

Comentariu saccsiv:
   Care aveti peste 40 de ani, va mai amintiti ce ne spunea in zilele revolutiei Silviu Brucan la televizor? Cum ca ies teroristii din canale si trag din orice pozitie? Daca ar fi vorba doar de stres, acest nemernic nu s-ar face vinovat macar de crearea acestui stres?

Dar oare doar despre stres e vorba?

Pe astia cine i-a omorat si de ce?

De ce s-a declansat revolutia tocmai cand Nicolae Ceausescu se afla in vizita in Iran?

Dar invalmaseala de la ultimul discurs al lui Ceausescu cum s-a declansat?

Cine ii ascundea lui Ceausescu informatii pretioase?

VIDEO: Ion Cristoiu discuta cu un fost ofiter SIE despre Grupul Bilderberg

Si pana la urma cine au fost papusarii revolutiei?

PAPUSARII revolutiei romane din 1989 …

Nu cumva aceiasi au gandit si distrugerea economiei romanesti?

De am ajuns acum o simpla colonie?

Ilie Serbanescu: ROMANIA a devenit o COLONIE

Si mai sunt multe alte intrebari, dar ma opresc aici. La toate acestea oficial nu s-a dat nici un raspuns iar vatafii coloniei nici nu au de gand s-o faca.

De aia au si clasat de fapt dosarul, caci altfel, orice raspuns la intrebarile referitoare la ce anume s-a petrecut in zilele revolutiei nu facea altceva decat sa genereze alte intrebari, iar raspunsurile la acestea generau la randul lor alte intrebari si tot asa. Iar papusarii nu vor asta.

 

18 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. dante said, on octombrie 25, 2015 at 4:22 pm

    „…Magistrații și-au motivat hotărârea de clasare invocând împlinirea termenului de prescripţie a răspunderii penale…”

    Mda, cica faptele s-au prescris, si atunci de ce faptele tortionarului Visinescu, cu mult mai vechi, nu s-au prescris? Este mai vinovat Visinescu( nu ca n-ar fi ) decit hoarda de tradatori care au pus mina pe putere in lovitura de stat din ’89? Totul este doar o facatura menita sa distraga atentia de la ceva grav care se coace acum sub ochii nostri si care trebuie sa nu se bage de seama, un simulacru de joc de glezne.
    Cucuveaua de Ilici, cel ce omagia comunismul in urma cu 50 de ani, nu va pati nimic pentru ca are in spate „pupitru de comanda”, aceasi papusari care au intors Europa cu fundul in sus.
    Am fost prostiti, sintem prostiti si probabil vom fi prostiti in continuare, spectatori intr-un film documentar despre caderea unui popor prin conducatorii lui.
    Iliescu, Roman, Brucan, Stanculescu, etc, citi dintre voi auzisera-ti de ei inainte de 89? Ei au fost cirtitele cu memorie si constinta de rima, niste nefericite butoane peste un nefericit popor, care la momentul oportun erau activate.
    Pe Petre Tutea, Nae Ionescu, Radu Gyr, Gafencu, Ianolide si multi altii, dintre care unii au fost omoriti prin puscariile comuniste fara sa fi omorit in viata lor pe cineva, actuala clasa politica i-a rezolvat rapid printr-o lege infama, iar pe bolsevicii de serviciu din „89, aceeasi clasa politica (de import) ii achita si-i scot basma curata.
    Dar asa e in „democratie”, cine are pistolul are si dreptate.

    Doamne ajuta!!

    Apreciază

  2. energein7 said, on octombrie 25, 2015 at 5:51 pm

    Reblogged this on energein7's Blog and commented:
    Daca e colonie, cine sunt colonistii?

    Apreciază

  3. NIMENI said, on octombrie 25, 2015 at 5:56 pm

    Asadar, in cazul unui omor din culpa faptuitorul va putea invoca …”stresul” ….cum care „stres”?
    …..iacasa, eram „stresat”, pe de-asupra si foarte obosit …!
    Lasand gluma la o parte si vizionand „lupta” cetatenilor si militarilor cu „teroristii” ma apuca rasul si plansul.
    Nici nu era nevoie ca dusmanii sa vrea sa ne distruga, a fost deajuns sa ne autodistrugem singuri, sigur au pus si altii umarul …!
    Poate ne face Dumnezeu cuib ca la barza chioara, daca meritam!

    Apreciază

  4. Orthodox said, on octombrie 25, 2015 at 6:03 pm

    Apreciază

  5. NIMENI said, on octombrie 25, 2015 at 6:17 pm

    off topic,
    http://ioncoja.ro/textele-altora/la-multi-ani-dar-cum-cu-ce/

    Apreciază

    • Mirela said, on octombrie 25, 2015 at 8:12 pm

      Mulţumim pentru postare, o detaliez, căci cred că merită atenţie:

      Reteta miraculoasa pentru o viata lunga si sanatoasa – Facuta de un apicultor in varsta de 95 de ani!

      Georgi Todorov, in varsta de 95 de ani, din Plovdiv, este o legenda autentica in randul apicultorilor din Bulgaria. In mod surprinzator pentru varsta sa, Georgi continua sa ingrijeasca 140 de stupi aflati pe doua campuri diferite, parcurgand zilnic kilometrii intregi pentru a avea grija de albine.
      Cum reuseste batranul Georgi sa fie atat de activ?
      El marturiseste ca metoda de a fi mereu tanar este aceea de a urma un remediu magic pentru o viata sanatoasa!
      „Pentru a fi mereu tanar, …..eu unul va spun ca va trebuie urmatoarele:
      – 500 de grame de miere
      – 500 de grame de lamai
      – 100 de grame de polen
      – o lingurita de scortisoara
      Puneti sucul de lamaie peste polen, ca sa poata fi dizolvat, apoi amestecati-le cu mierea. Timp de 24 de ore, lasati produsul obtinut in camara , la intuneric. Adaugati apoi o lingurita de scortisoara si reteta este gata!”
      „Dupa ce am combinatia mea magica preparata, pun cate o lingurita din aceasta intr-un pahar plin cu apa si amestec bine!”
      „Aflati ca beau cate un pahar inainte cu 30 de minute de fiecare masa, dimineata , la pranz si seara!” ne-a marturisit Georgi.
      „Consum acest amestec de mai bine de 50 de ani si va spun sincer cu nu m-am imbolnavit niciodata!” a completat acesta.

      Apreciază

  6. minionita said, on octombrie 26, 2015 at 12:51 am

    Adevarul despre mortii de la revolutie s-a zis de mult: armata a tras in aer, oamenii au tras aerul in piept…

    Apreciat de 1 persoană

  7. Riko said, on octombrie 26, 2015 at 7:50 pm

    la minutul 3:13 din video cu discursul lui Ceausescu, norii arata ciudat, sau sunt eu prea conspirationist.

    Apreciază

  8. Sorin Alexandru said, on noiembrie 4, 2015 at 5:46 pm

    acesta se numeste genocid iar decizia de clasare prosteala pe fata ,au murit foarte multi romani se putea interpreta ca si crime inpotriva umanitati ,credeti domnule procuror general ?

    Apreciază

  9. […] DOSARUL REVOLUTIEI s-a clasat. CONCLUZIA: s-au ucis intre ei de … stres. Care ar fi insa MOTIVUL R… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.