SACCSIV – blog ortodox

ORA DE IARNA. Pana se obisnuiesc soferii, au loc mai multe accidente …

Posted in Uncategorized by saccsiv on Octombrie 25, 2015

Iata ce putem citi la Cum ii afecteaza pe soferi trecerea la ora de iarna. Rezultatele surprinzatoare ale unui studiu de pe Pro tv:

Printre consecintele mai putin cunoscute ale trecerii la ora de iarna se numara o crestere reala a riscului de accidente rutiere.

Schimbarea orei intervine de doua ori pe an, primavara si toamna, datele fiind fixate de Comisia Europeana si cunoscute pana in 2027, aminteste passionsante.be. Ea se efectueaza de fiecare data în noaptea de sambata spre duminica, scrieAgerpres.

Cei care nu sunt de acord cu aceasta reglementare invoca efectele nefaste asupra sanatatii, care implica tulburari ale somnului si ale starii de spirit, oboseala, probleme de concentrare, o pierdere a poftei de mancare, ameteli, greata si dureri de cap, precum si dificultati specifice bebelusilor si unor animale (cum ar fi vacile de lapte din cauza schimbarii orei de muls). Lucrurile revin in general repede la normal, insa problemele mai pot dura la persoanele extrem de sensibile.

Unele studii arata ca, timp de cateva saptamani dupa trecerea la ora de iarna, se inregistreaza o crestere a numarului de accidente de circulatie, care vizeaza in special pietonii si biciclistii. Fenomenul nu se datoreaza schimbarii orei in sine, ci faptului ca se intuneca tot mai devreme pe zi ce trece, complicand vizibilitatea pe strazi si sosele.

Se recomanda prin urmare sporirea atentiei si echiparea corespunzatoare de catre biciclisti (cu elemente reflectorizante).

Passionsante. be aminteste ca anul viitor se va trece la ora de vara duminica, 27 martie.

Comentariu saccsiv:

De fapt se revine la ora reala, dar de perturbat tot ne perturba pana ne reobisnuim.

Ideea schimbarii orei de vara a plecat de la masonul Benjamin Franklin:

ORA DE IARNA: ora 4,00 va deveni ora 3,00

 

Anunțuri
Tagged with: ,

7 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ioan said, on Octombrie 25, 2015 at 1:47 pm

  De fapt ora normală este cea din timpul iernii (amiaza se produce în jurul orei 12). http://geografilia.blogspot.ro/2015/03/trecem-la-ora-de-vara.html

  Apreciază

 2. lastunnegru said, on Octombrie 25, 2015 at 6:39 pm

  off topic

  Nanoparticulele: un complot pentru sanantate.

  De vreo 10 ani sa inceput utilizarea nanoparticulelor in: alimentatie, agricultura, cosmetica, ambalarea produselor,industria textila, etc pentru beneficile si avantajele care le dau datorita dimensiunilor foarte mici dar oameni nu prea stiu nimic despre pericolele nanoparticulelor care afecteaza sanatatea oamanillor. Nanoparticule cauzeaza: modifica ADN-ul , cauzeaza imflamati, poate cauza cancer, accelerarea îmbătrânirii, întârzierea vindecărui rănilor şi chiar favorizarea instalării diabetului.

  Les nanoparticules : un complot pour la santé

  Nanoparticulele: un complot pentru sanantate.

  France 3 Bretagne-Nanoparticules dans les produits au pouvoir blanchissant

  ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

  Nanoparticule şi modificări genetice

  http://jurnalul.ro/paranormal/nanoparticule-si-modificari-genetice-531484.html

  ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

  Ingredientele „nano” din alimente, evitate pana si de soareci. Ce trebuie sa apara pe etichetele acestor produse

  http://stirileprotv.ro/stiri/social/cei-doi-conservanti-din-mancare-care-trebuie-sa-apara-pe-etichete-soarecii-evita-alimentele-care-ii-contin.html

  ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

  Pericolul ascuns de mancarea ta: Cum consumi metale fara sa stii

  http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/alimente/pericolul-ascuns-de-mancarea-ta-cum-consumi-metale-fara-sa-stii-1304554

  ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

  Ciocolată caldă cu nanoparticule

  http://jurnalul.ro/viata-sanatoasa/trup-minte-suflet/ciocolata-calda-cu-nanoparticule-529625.html

  ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

  Suntem ceea ce mancam: Nanotehnologie

  http://www.enational.ro/dosarele-enational/suntem-ceea-ce-mancam-nanotehnologie-219874.html/

  ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

  Faţa întunecată a nanotehnologiei: nanoparticulele din produse de uz comun pot duce la îmbătrânire accelerată şi diabet

  http://www.descopera.ro/dnews/10766607-fata-intunecata-a-nanotehnologiei-nanoparticulele-din-produse-de-uz-comun-pot-duce-la-imbatranire-accelerata-si-diabet

  ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

  Adevărul despre produsele cu nanoparticule

  http://adevarul.ro/sanatate/medicina/adevarul-despre-produsele-nanoparticule-1_50ad88937c42d5a66396e444/index.html

  Apreciază

 3. tataia said, on Octombrie 25, 2015 at 9:59 pm

  Nu cred ca schimbarea orei poate provoca aceste probleme: „tulburari ale somnului si ale starii de spirit, oboseala, probleme de concentrare, o pierdere a poftei de mancare, ameteli, greata si dureri de cap”. Cu atit mai mult nu vad cum schimbarea orei poate produce tulburari bebelusilor avind in vedere ca acestia nu au notiunea timpului…pentru ei intrebarile „ce ora e?” sau „cit e ceasul?” nu au absolut nici o semnificatie. Eu mai degraba cred ca aceste probleme sint cauzate de chemtrails dar se incearca explicarea lor prin orice alte mijloace.

  Asta inseamna cumva ca sint de acord cu ora de vara? Nicidecum! Ora de iarna este cea normala, cea pe care a lasat-o Dumnezeu. Orele au fost stabilite la inceput in asa fel incit ora 12.00 (amiaza) sa corespunda pozitiei celei mai inalte a soarelui pe cer indiferent de perioada anului, latitudinea sau longitudinea geografica. Insa o data cu trecerea la ora de vara acest lucru nu mai este valabil. De data aceasta soarele se afla in cea mai inalta pozitie pe cer la ora 13.00.

  Dar pina la urma de ce a fost nascocita timpenia asta cu ora de vara? Dar ce i-a traznit masonului Benjamin Franklin asa ceva prin cap? Cica „daylight saving”, adica salvarea lumii zilei. Salvare de la ce? Sau mai bine zis salvare pentru ce? Cica in felul acesta faceau economie la gazul consumat de felinarele stradale? In ce fel? Acelea se aprind o data cu lasarea intunericului si se sting de indata ce se lumineaza de ziua. Tot atitea ore ard indiferent ce ora arata ceasurile. Sau sa se faca economie de energie electrica la locurile de munca? Iar nu sta in picioare nici aceasta teorie intrucit programul intreprinderilor si institutiilor care lucreaza intr-o singura tura de la 08.00 la 16.00 se face numai in timpul zilei pe toata durata anului. De altfel ora 08.00 de inceput a lucrului a fost stabilita dupa faptul ca in cea mai scurta zi a anului (22 dec.) soarele rasare aproximativ pe la 7.53…Deci cum s-a luminat de ziua hai la munca…ceea ce in timpul iernii ar fi explicabil ca altfel te apuca inserarea la serviciu. De asemenea farbicile in care se lucreaza non stop in trei ture iar nu ar avea nici un beneficiu de pe urma orei de vara intrucit ele trebuie sa mentina iluminatul artificial pe toata durata noptii care dureaza exact tot atita indiferent de ce ora ar arata ceasul. NU mai vorbesc de faptul ca de fapt multe hale industriale sint iluminate artificial tot timpul. Poate doar in institutiile in care se lucreaza in doua ture…cum ar fi Posta Romana…acolo sa existe beneficii de pe urma orei de vara…sau in timpul verii pentru ca ai plecat la serviciu mai devreme mai prizi ceva lumina de zi si dupa intoarcerea acasa…Astea ar fi doua beneficii minuscule….

  Deci cum spuneam in ziua cea mai scurta a anului (22 dec) soarele rasare pe la 7.53…Ca de aia s-a stabilit programul de lucru cu incepere de la ora 08.00. Dar in timpul soltitiului de vara (21 iunie) soarele rasare in jur de 5 dimineata (asta luindu-ne dupa ora reala…cea de iarna) Deci oamenii ar mai avea de lenevit vreo trei ore pina sa mearga la serviciu…cred ca asta l-a deranjat pe Benjamin Franklin…adica dupa ce ca era uimit de cita lumina este (de unde ne dam seama ca nu era genul de persoana matinala) mai era si intrigat cum daca soarele a rasarit deja cireada nu se afla inca la munca….cred ca asta este motivil real al orei de vara…ora de vara dupa care soarele nu mai rasare in data de 21 iunie in jurul orei 5 ci in jurul orei 6….adica oamenii nu mai trindavesc trei ore ci doar doua…cred ca asta este motivul real pentru care s-a impus ora de vara. Altfel nu vad prea multe beneficii…

  Apreciază

 4. Radu said, on Octombrie 26, 2015 at 1:13 am

  Ceva frumos si as indrazni sa spun si divin.

  Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur, op.31, (în rusă Литургия св. Иоанна Златоуста, Liturghia sv. Ioanna Zlatousta), 1911;

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: