SACCSIV – blog ortodox

TEOLOGIE POSTPATRISTICA. Preot Conf. Univ. CONSTANTIN NECULA: “Nu esti atins de Duhul Sfant cand schimbi scutece” …

Posted in Uncategorized by saccsiv on iulie 4, 2015

Iata comentariul fratelui acelas postat la articolul Comentariul zilei (01.07.2015): Le-am zis de chemtrails. Au tacut. Le-am zis de vaccinuri. Mi-au zis ca sunt paranoic. Le-am zis de cardul de sanatate. M-au trimis sa ma tratez …:

un star al retelelor de socializare, pline de amatori si naivi, un om al avantgardei ecumeniste ..

http://www.gandul.info/stiri/discursul-unui-preot-sibian-a-devenit-viral-pe-internet-ce-inseamna-ca-sotia-sa-se-supuna-barbatului-video-14534163

(cica nu poate fi Duhul Sfant tot timpul cu tine, ca atare merge sa schimbi scutece si altele .. . Dimpotriva, Duhul vine tocmai atunci cand schimbi scutece sau faci alte lucruri „delicate”, sacrificandu-te pt ceilalti din jur. Nu se fereste, in situatii speciale, de anumite „mirosuri”, ca noi, ci vine, ajuta, incurajeaza. Ma gandesc de cate ori S-a pogort acolo, la sfintii inchisorilor, care nu de putine ori erau nevoiti sa-si faca nevoile tot acolo, in aceeasi celula, la gramada, si tot acolo sa mai manance te miri ce .. . Si au simtit prezenta lui Dumnezeu acolo. Deci sunt multe exceptii, asa lucreaza Domnul, sper ca pr. Necula sa le constientizeze) .
Comentariu saccsiv:

   Iata si clipul:

   Asadar, zice el:

“căci nu poţi fi atins de duhul sfânt tot timpul’

Si:

”Popa e popă de la uşă încolo.”

Dar nu-i asa . Preotia este un har al Duhului Sfant. Nu poti fi preot doar de la usa incolo. Iar harul lui Dumnezeu nu se duce de la preot. Nici cand schimba scutece.

Parintele Ilie Cleopa spunea:

“De vei vedea preot beat, cazut in sant, du-te si-i saruta mana si indata te-ai umplut de harul lui Dumnezeu ! Ca nu se amesteca niciodata pacatele lui cu harul lui Dumnezeu, care l-a luat la hirotonie, ca atunci n-ar mai fi har.”

Cititi va rog si:

Video – Preotul CONSTANTIN NECULA despre POPORUL RUS: “betivi violatori imputiti ce au creat comunismul” … ACEST PREOT e INCULT sau UNEALTA adevaratilor creatori ai comunismului?

 

75 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. nikodim said, on iulie 4, 2015 at 11:00 am

  Asta demult s-a aratat a fi un inselator pontos si zambaret, ratacit in sutana.

  Apreciat de 1 persoană

 2. john said, on iulie 4, 2015 at 11:25 am

  Teologie ecumenista:

  Apreciat de 2 persoane

 3. danielvla said, on iulie 4, 2015 at 11:58 am

  Saccsiv,
  Dar parintele asta te va contrazice si va spune ca nu ai inteles cum trebuie.

  „Popa-i popa da la usa incolo”, adica preotul, acasa, trebuie sa fie un tip practic, care sa faca de toate si pretentiile de preot trebuie sa le aiba mai mult in societate decat acasa.
  Iar „adica nu esti atins de Duhul Sfant chiar tot timpul”, ar putea fi o smerenie preoteasca, un fel de: „nu trebuie sa faci pe induhovnicitul chiar tot timpul, trebuie sa mai pui si osul la treaba ajutandu-ti preoteasa”.

  Eu asa as intelege. Cu toate astea, nici mie nu-mi place acest tip de limbaj. Glume cam nesarate si nepotrivite pentru un preot si mai poate si sminti prin intelegerea diferita a mesajului.

  Apreciat de 1 persoană

 4. Ionel said, on iulie 4, 2015 at 12:11 pm

  Din ce in ce mai multi preoti invata oamenii dupa cum ii duce pe ei mintea, nu dupa cum invata Sf. Parinti. De ceva vreme incepuse sa imi placa de Parintele Calistrat care posteaza mult pe yotube si imi placea cum apara ortodoxia, pana a inceput sa ia in ras pe astia care spun ca pe codul de bare e satana si pe cardul de sanatate si etc. Ca sa stam linistiti ca nu-i problema daca acceptam toate cipurile ca daca noi credem in Iisus si ne rugam nu ne lepadam de Hristos cu cipurile. Ca cica te lepezi de Hristos doar cand spui asta cu gura ta, dar daca iei cipul si nu spui nimic poti sta linistit.

  Apreciat de 2 persoane

 5. Ionut said, on iulie 4, 2015 at 12:20 pm

  Sa-mi fie cu iertare, ca vorbesc ca unul care le stie si le-a implinit pe toate, dar sunt departe de ceea ce ar trebui sa fiu.
  Cred ca Dumnezeu Se apropie de tine cand te smeresti, nu din obligatie, ci din credinta, din convingere.
  Probabil ca pr. Necula are dreptate pentru situatia in care schimbatul scutecelor e facut in sila, mormaind.

  Apreciază

 6. cosminmatiu said, on iulie 4, 2015 at 2:18 pm

  Mie imi pare stilul asta de conferinta apropiat de cel sectar.
  Hristos a fost chinuit cumplit si a suferit enorm pentru noi murind rastignit pe cruce asta dupa ce de la Dumnezeu Cel Preainalt si de neatins s-a smerit luand trup de om si lasandu-se batjocorit de propria faptura. Sincer nu vad nimic comic si de ras cand se explica viata ortodoxa si mai ales in aceste vremuri de apostazie

  Apreciat de 1 persoană

  • cosminmatiu said, on iulie 4, 2015 at 2:20 pm

   Nu am vazut acest stil comic de predica nici la sfinti, nici la marii duhovnici.

   Apreciat de 2 persoane

   • adyvop said, on iulie 4, 2015 at 8:10 pm

    Pentru ca nu e nici sfant nici mare duhovnic.

    Apreciat de 1 persoană

   • Getul said, on iulie 7, 2015 at 11:59 am

    da domle, voua nimik nu va place si cu nimic nu sunteti de acord… voi astia curatii si sfinttii
    sunt curios daca ati fi voi in locul lui cum ati face??

    Apreciază

 7. Radu Humor said, on iulie 4, 2015 at 2:19 pm

  Ministrul elen de finanțe, Yanis Varoufakis, a acuzat sâmbătă creditorii internaționali ai țării sale de ‘terorism’ și de intenția de a-i ‘umili pe greci’, cu o zi înaintea referendumului prin care aceștia se vor pronunța asupra ultimelor propuneri de acord ale instituțiilor creditoare, transmite AFP.

  ‘Ceea ce fac cu Grecia are un nume: terorism’, a acuzat Varoufakis, într-un interviu acordat cotidianului spaniol El Mundo.

  ‘De ce ne-au obligat să închidem băncile? Pentru a le insufla oamenilor teamă. Și când este vorba despre a răspândi frica, numim acest fenomen terorism’, a susținut ministrul elen, referindu-se la politica dusă de creditori Atenei — Fondul Monetar Internațional, Banca Centrală Europană și Uniunea Europeană.

  gherghin 04 Jul 11:10
  nu ca as fi un sustinator al syrizei dar in conjunctura actuala cred ca acest personaj care este Tsipras are multa dreptate sa consulte poporul vis-a -vis de conditiile puse de grupul euro si FMI( Bancherii acestor doua entitati financiare nu au facut altceva decat sa perceapa o dobanda care a impovarat nu numai Grecia ci toate tarile din euro grup. Daca stam sa analizam SI Ungaria si Polonia au negociat foarte dur cu UE numai romania a plecat capul ca o sluga neputincioasa. Iar consecintele se vad. Cred ca in actuala situatie in care se afla europa este foarte probabil sa apara pe scena politica partide cu politici comunistoide cel putin la nivel declarativ , iar daca se va continua cu politici de distrugeri a economiilor nationale asa cum a dorit germania in ultimii 20 de ani in cadrul UE numai pentru a-si vinde produsele sale pe pietele din estul europei pe bani dati imprumut, cu dobanzi mari, nu face altceva decat sa forteze tarile care au trecut printr-o perioada comunista sa ia masuri similare Greciei .

  Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/referendum-grecia-ziua-care-poate-decide-soarta-europei_1737421.html#ixzz3ev5NgwjB
  Follow us: @realitatea on Twitter

  P.S.
  Până unde a ajuns prostia omenească, datorată manipulării ordinare făcute de iudeo-masonerie :
  În loc să-i susţinem pe fraţii noştri de cruce greci, îi criticăm alături de nişte cămătari împuţiţi care-i acuză pe cetăţenii Eladei că trăiesc prea bine ( vezi idioţenia cu sporurile !). În loc să ne dorim şi noi să trăim la fel, luptând pentru reducerea taxelor letale, cum le numesc chiar ei, într-o bătaie de joc dusă la extrem, noi ne dorim ca dobitocii, să moară capra vecinului !
  Treziţi-vă !
  Ori, n-ascultaţi nici (de) Imnul României ?!

  Apreciat de 1 persoană

  • mihai said, on iulie 4, 2015 at 9:06 pm

   da frate, in prostia noastra influientati de alti am inceput sai acuzam pe frati ortodocsi rusi,greci, sarbi s.a.m.d, caci ei asta asi doresc cu ardoare, iar in ceea ce al priveste pe ponta, bine ar face daca ar proceda intocmai ca tipras si sa puna piciorul in prag

   Apreciază

 8. andrei said, on iulie 4, 2015 at 2:23 pm

  Si Duhul Sfant a fugit de la Hristos cand a spalat picioarele Sfintilor Ucenici si Apostoli?

  Apreciază

 9. Radu Humor said, on iulie 4, 2015 at 2:37 pm

  Televizioniştii lui CTP au reuşit să-l zăpăcească pe domnul Florea Dumitrescu. http://www.gandul.info/financiar/cum-a-trait-romania-tragedia-greaca-ministrul-de-finante-care-a-semnat-primul-acord-cu-fmi-povesteste-ziua-in-care-ceausescu-a-ajuns-in-incapacitate-de-plata-14529419, care acum îl blamează pe Niolae Ceauşescu pentru “foametea” din România. În realitate +FMI a şantajat România sa-si vanda resursele. La sfârşitul anului 1982, România atingea vârful datoriei externe de 11 miliarde USD, fiind dependentă de Fondul Monetar Internaţional. Ceausescu a folosit acesti bani ca sa industrializeze intreaga Romanie. Presată de FMI, țara noastră ar fi urmat să intre în blocaj financiar şi încetare de plăţi urmând a fi nevoită să-și vândă resursele naturale cum s-a întâmplat 25 de ani mai târziu. 1985 – Ceausescu rupe acordul cu FMI, si hotaraste plata integrala a datoriei externe a Romaniei. Numai că Nicolae Ceauşescu a luat FMI-ul prin surprindere, hotărând după 1985 să facă plata tuturor datoriilor externe înainte de termen, România nemaintrând în capcana tranzacţiilor bursiere întinsă de FMI și a vânzărilor pe bursele internaționale ale unor active ale Statului Român. Din cauza FMI-ului, mare parte din producţia agricolă şi industrială a ţării a trebuit să ia calea exportului, creând deja cunoscutele cozi la produsele alimentare.+ Problema “foametei din România” trebuie tratată corect în contextul “factor market” şi al ideologiei fiziocrate. Echiparea industriei românesti, ei da, industriei românesti!, se facea cu „bunuri de capital” (capital goods). Acestea nu se achizitioneaza de pe piata bursiera, ci de pe piata factorilor de productie http://en.wikipedia.org/wiki/Factor_market_(economics) Citez din articol : „Firms obtain the inputs or factors of production in the factors markets”. Calitatea pietei de factori de productie din USA face automat ca „bunurile de capital” (capital goods) folosite pentru echiparea industriei românesti de catre Nicolae Ceausescu sa fi fost high tech la vremea aceea. Bunurile capitale sunt durabile. Acumularea datoriei suverane în perioada Ceausescu, si plata ei prin traditionala moneda fungibila româneasca, anume cerealele si carnea de vita hranita cu cereale, a fost justificata de construirea unei industrii românesti extrem de moderne, bazata pe capital tehnic High Tech la momentul 1989. Laureatul premiului Nobel pentru economia politica, Vassily Leontieff, scrie în mod expres în lucrarile sale ca bunurile capitale (capital goods) sunt caracterizate prin durabilitate. Principiul lui Vassily Leontieff mai este justificat si de faptul ca exista totodata notiunea de ‘vintage capital’ referitor la acel capital tehnic uneori realmente mai vechi, dar care continua sa fie folosit cu succes într-o industrie care este managerial corect condusa. Clamarea primului ministru Petre Roman, imediat dupa ce a preluat puterea în România, ca “industria româneasca este un morman de fiare vechi”, contrazice flagrant principiul lui Leontieff. Din stupiditate ? Nu cred. Premeditat ? Asa cred. Petre Roman face parte dintr-o familie de alogeno-cominternisti venita în tara pe tancuri sovietice, cu obiectivul de a distruge România.

  Apreciază

  • Radu said, on iulie 4, 2015 at 7:33 pm

   Foarte bun articol va felicit !
   Am mai citit despre IMF si presiunele lor asupra RSR nostru asta este cauza pe care majoritatea romanilor nu au stiut-o atunci dar care a avut efect din nefericire.
   Daca mai adaugam si faptul ca exista deja un plan in triada Iliescu-Roman-Brucan pentru lovitura de stat si executarea tovarasului e clar ca avea sa se intampla astfel.

   Apreciază

  • carmen said, on iulie 4, 2015 at 7:34 pm

   Ceausescu daca s a imprumutat de la fmi a lasat f.multe in urma..adica se vede unde s au dus banii..insa nenorocitii astia se imprumuta pt ei.nu pt popor…parlamentari ordinari..dar Dumnezeu va face dreptate in final.Doamne iarta ma ca judec..

   Apreciază

  • sin said, on iulie 4, 2015 at 7:53 pm

   Ăsta-i un comentariu demn de un articol aparte. Mulțumim.

   Apreciază

 10. Radu Humor said, on iulie 4, 2015 at 6:42 pm

  Neobişnuitul obiect care a fost atins de buzele “Doamnei de Fier” a fost scos la vânzare pe site-ul http://www.justcollecting.com şi oferă celor interesaţi şansa de a “primi” un sărut de la Margaret Thatcher.

  Fostul premier britanic Margaret Thatcher a folosit acest şerveţel pentru a-şi îndepărta de pe buze excesul de ruj roşu în timpul unui turneu pe care l-a efectuat în SUA, în anul 2000.

  Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/un-sarut-de-la-margaret-thatcher-un-servetel-cu-urmele-rujului-doamnei-de-fier-scos-la-vanzare_1737608.html#ixzz3evnncRRJ

  Pe când şi o mostră de hârtie igenică de-al Cristinei Lagarde, sau vreun tampon de-al Vivianei 😉
  Dacă nu, măcar un prezervativ folosit de-al lui Strauss Kahn, sau vreun pampers de-al moştenitorului tronului britanic 😉 ( nu de-al lui Charlles… 🙄 )

  Apreciat de 1 persoană

 11. Radu said, on iulie 4, 2015 at 7:20 pm

  Va fi referendum in Grecia.

  http://stirileprotv.ro/stiri/grexit/poporul-grec-impartit-intre-da-si-nu-referendumul-de-duminica-ar-putea-schimba-soarta-uniunii-europene.html

  Ar fi bine sa fim atenti la chestia asta e un lucru important si ne va afecta si pe noi fie in bine sau in rau.
  Nu cred ca birocratii de la Bruxelles ii va lasa sa plece le e prea mare frica sa nu ia exemplu si alte tari nemultumite de zona euro si uniune.

  Pe termen lung va fi bine ptr Grecia iesirea din zona euro din punctul meu de vedere chiar daca pe termen scurt va fi mare instabilitate si probleme sociale.

  ‘De ce ne-au obligat sa inchidem bancile? Pentru a le insufla oamenilor teama. Si cand este vorba despre a raspandi frica, numim acest fenomen terorism’, a sustinut ministrul elen, referindu-se la politica dusa de creditori Atenei – Fondul Monetar International, Banca Centrala Europeana si Uniunea Europeana.

  FOARTE INTERESANT SI CONTROVERSAT ACEST COMENTARIU din partea ministrului grec !
  Nu cred 100% vorbele lui dar ceva adevar cred ca exista pe undeva.Oricum referendumul nu cred ca reflecte neaparat realitatea si chiar dorintele adevarate ale grecilor.

  Apreciază

 12. George said, on iulie 4, 2015 at 8:14 pm

  Preotul meu tine predici deosebite extraordinar și ne roagă maxim sa nu care cumva sa le urcam pe internet sau sa îl facem pe el cunoscut pentru ca se considera nevrednic și nu vrea sa se mândrească cu puținul pe care îl are. Iar fanfaronul asta de Necula care vine de ma centrul ecumenist face stand-up comedy cu hihihi și hahaha… Vorbeşte de Duhul Sfânt de parca el are habar. Auleu vai de capul lui

  Apreciat de 2 persoane

 13. bogdan said, on iulie 4, 2015 at 8:25 pm

  Apreciat de 1 persoană

 14. bogdan said, on iulie 4, 2015 at 8:35 pm

  Apreciază

  • georgegr said, on iulie 5, 2015 at 3:51 am

   Nu e cumva preotul protagonist principal la ratacirile de la manastirea Vladimiresti ? Spovedanie in comun, Impartasanie fara spovedanie …

   Apreciază

   • bogdan said, on iulie 5, 2015 at 12:44 pm

    Nu stiu….l-am descoperit din intamplare pe net…

    Apreciază

   • pr.nicolae said, on iulie 7, 2015 at 11:45 am

    da. a fost duhovnicul manastirii vladimiresti.

    Apreciază

 15. tvarheolog said, on iulie 4, 2015 at 9:33 pm

  https://aaa2016.wordpress.com/2015/07/04/daca-doriti-sa-revedeti/
  Azi, sambata, 4 iulie 2015, ora 22.55, ziua Fiarei va fi sarbatorita de canalul national TVR1 prin retransmisia spectacolului decernarii premiilor Grammy din 8 februarie 2015. http://www.tvr.ro/spectacolul-premiilor-grammy-2015-va-fi-difuzat-de-tvr-1_11167.html#view
  E interesant daca vor pastra scena cu Maddona cantand printre diavolii negri incornorati , dintre minutele 0:44:30 – 0:51:00 ! https://www.youtube.com/watch?v=1QrsVUtLqbo

  Apreciază

 16. tanase said, on iulie 4, 2015 at 9:48 pm

  Eh, daca nu va place stilu’ parintelui Necula, si vrei voi sa fiti mai … asa …”incrancenati”, atunci sa stiti ca sunteti niste „tanchisti”, ca asa-i place profului parinte Necula sa-i denumeasca pe cei care nu sunt de acord cu „noutatile” din Ortodoxie!

  Apreciază

 17. hilohi bogdan said, on iulie 4, 2015 at 10:07 pm

  să mă ierte DUMNEZEU eu nu pot urmări acest om mai mult de câteva secunde…are ceva din robi wiliams? …băloşenii ,vorba fratelui exacustodian, care-i simt lipsa la comentarii…

  Apreciază

 18. danielvla said, on iulie 4, 2015 at 10:16 pm

  Saccsiv,
  Am vrut sa te intreb mai nainte…
  De ce nu promovezi intiativa nationalizarii resurselor Romaniei?
  http://www.petitieonline.net/petitie/cerem_nationalizarea_tuturor_resurselor_naturale_ale_romaniei_initiativa_legislativa_care_are_nevoie_de_500_000_de_semnaturi-p44953153.html

  Consideri ca e ceva in neregula cu ea sau cu cei care au initiat-o?
  Eu zic ca si daca sunt slabe sansele ca ea sa aiba vreun rezultat, merita incercat.
  Un popor care nu lupta impotriva celor care vor sa-l desfiinteze ca neam si ca tara, chiar nu merita sa existe.
  Eu stiu ca lupta se da si pe plan duhovnicesc sau mai ales pe plan duhovnicesc.
  Dar noi inca traim pe pamant, in trupuri si suntem si materiali. Pana la sfarsitul lumii trebui sa traim aici ca neam. Trebuie sa luptam chiar si daca sansele sunt minime.

  UIte ce zic initiatorii:

  Fluierul.ro (30 Iunie 2015, 03:46)
  „Am primit (probabi trimis) petitia la ziarele centrale si la ziarele locale nimeni nu a vrut s-o publice
  Fluierul.ro a trimis petitia la mai multe ziare si posturi de televiziune centrale si la multe ziare locale rugandu-i s-o sustina in paginile lor.

  Nici un ziar central sau local nu a vrut s-o publice. Mai mult nici macar nu au raspuns la e-mailurile trimise.

  In acelasi timp, atat Antena 3 cat si Realitatea Tv au vorbit in aceasta perioada, in emisiunile lor, de diverse alte petitii.

  Prin urmare, Blocajul este total.

  Singura sansa ramane sa distribuim fiecare articolul de pe Fluierul.ro cu expunerea de motive si Linkul Petitiei apropiatilor nostri si sa-i rugam sa semneze si sa o distribuie si ei mai departe.

  Dar nu ne vom opri aici. Urmariti Fluierul.ro in curand vom declansa Faza-II-a pe Fluierul.ro cand ne vom grupa pe localitati pentru strangerea de semnaturi oficiale pentru CCR.

  Va multumim,
  Redactia Fluierul.ro”

  http://fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=334502
  &title=nationalizarea-resurselor-naturale-expunere-de-motive-cum-ne-au-furat-si-
  ne-fura-resursele-naturale-pe-baza-prevederilor-din-actuala-constitutie-a-romani
  ei-ce-prevede-constitutia-de-azi-legat-de-proprietatea-publica-ce-prevedea-const
  itutia-din-1991-

  Apreciat de 1 persoană

 19. MarSabas said, on iulie 4, 2015 at 11:02 pm

  1. https://searchnewsglobal.wordpress.com/2015/07/04/noi-tendinte-perverse-dezgustatoare-si-satanice-in-industria-modei/
  2. http://stiripentruviata.ro/biserica-ortodoxa-rusa-rupe-legaturile-cu-principalele-biserici-protestante-din-franta-si-scotia-datorita-problemei-casatoriilor-intre-persoane-de-acelasi-sex/
  Biserica Ortodoxă Rusă rupe legăturile cu principalele biserici protestante din Franța și Scoția datorită problemei „căsătoriilor” între persoane de același sex
  Biserica Ortodoxă Rusă afirmă că rupe legăturile cu principalele biserici protestante din Franța și Scoția datorită problemei „căsătoriilor” între persoane de același sex.
  Patriarhia Moscovei a declarat pe 3 iunie că orice “contacte oficiale”, cu cele două instituții au devenit inutile după ce Biserica Protestantă Unită din Franța a votat în luna mai să permită clerului binecuvântarea căsătoriilor de același sex, iar Biserica Scoției a permis clerului să hirotonească preoți aflați în uniuni civile de același sex.
  “Luăm la cunoștință, cu regret, că astăzi avem o nouă divizare în lumea creștină, nu numai în ceea ce privește subiectele teologice, dar și în ceea ce privește problemele morale”, a declarat Patriarhia.
  Patriarhia Moscovei a menționat că a suspendat anterior legăturile cu Biserica Episcopală din SUA, în 2003, după ce aceasta a consacrat un episcop declarat homosexual, și cu Biserica Luterană din Suedia după ce a oficiat ceremonii pentru uniunile civile în 2005.
  Biserica Ortodoxă Rusă a fost vocea de sprijin a ceea ce criticii Kremlinului numesc represiunea sistematică a guvernului rus privind drepturile LGBT (lesbian, gay, bisexual, transsexual) în ultimii ani.
  Dar și în Irlanda, Biserica Presbiteriană ia atitudine: într-un gest fără precedent între Irlanda și Scoția, Adunarea Generală Irlandeză a votat să nu trimită un reprezentant în Adunarea Scoțiană anul viitor, astfel rupând o lungă tradiție între cele două biserici-surori.
  Au dorit astfel să facă o dojană răsunătoare fraților scoțieni, în semn de protest asupra controversatului vot care permite celor aflați în parteneriate civile de același sex să devină preoți și diaconi.
  Această decizie se va aplica pentru un an, dar nu împiedică o invitație către Biserica Scoției de a trimite un reprezentant la Adunarea Generală din Belfast anul viitor.
  Un purtător de cuvânt al Bisericii Prezbiteriene Irlandeze a declarat, printre altele, că “mulți au simțit tristețe și regret profund în legătură cu decizia Bisericii Scoției de a permite numirea de preoți aflați în căsătorii de același sex.”
  Decizia Adunării Generale de a boicota întâlnirea de la anul de la Edinburgh nu a fost pe placul nou-venitului Moderator, reverendul Ian McNie, care a apelat în cuvântul de deschidere la o mai mare tolerare de către societate a opiniilor Bisericii, declarând: “Toleranța este o stradă cu două sensuri.”
  Biserica Episcopală din SUA spune că va oficia căsătorii între persoane gay
  Biserica Episcopală din SUA a anunțat că va oficia căsătorii între persoane de același sex, după legalizarea lor pe întreg teritoriul Statelor Unite ale Americii.
  Totuşi, Biserica Episcopală nu-i obligă pe membrii clerului său să oficieze căsătorii dacă aceștia se opun.
  “Așa cum acest lucru este permis de lege, canoanele vor permite de acum tuturor cuplurilor să se căsătorească în Biserică”, a anunțat Biserica Episcopală pe contul său Twitter
  Biserica Episcopală americană este o ramură a Bisericii Anglicane care numără 80 de milioane de credincioși în 160 de țări. Biserica Episcopală din SUA este apropiată de comunitatea LGTB. În anul 2009, biserica a acceptat şi clerici homosexuali care pot accede la orice funcţie din ierarhia bisericească.
  Pe 26 iunie 2015, Curtea Supremă a legalizat căsătoriile homosexuale pe întreg teritoriul Statelor Unite ale Americii, în toate cele 50 de state. Într-o decizie de 5 la 4, judecătorul Anthony Kennedy a anunțat în numele majorității că o căsătorie este un drept constituțional de care toată lumea trebuie să beneficieze.

  Apreciază

 20. geo said, on iulie 4, 2015 at 11:54 pm

  http://www.ziuanews.ro/editorial/bacalaureatul-la-romana-o-bataie-de-joc-nationala-249667

  Nu sint in totalitate cu ideile doamnei dar trebuie schimbat ceva in scoala romaneasca…

  Apreciază

 21. Crestin Ortodox said, on iulie 5, 2015 at 12:07 am

  NU AM CUVINTE!!!

  Apreciază

  • Crestin Ortodox said, on iulie 5, 2015 at 12:08 am

   Voi ce credeti, e boala psihica sau posedare?

   Apreciază

   • cristi o. said, on iulie 5, 2015 at 5:32 am

    Nici una, nici alta… E noul „trend” al slugoilor si satanopenilor cu echer&compas de Bruxelles. Adica batjocura la adresa dreptei credinte pe toate planurile, la orice nivel si la orice ora… Toata media audio-video e plina de genul asta de bipede, platite bine pentru a mima un comportament de patruped subdezvoltat mintal, asemeni celui din clip… Ca astia n-au niciun Dumnezeu, asta-i deja o conditie la angajare…

    Apreciat de 2 persoane

 22. […]    Iata comentariul cititorului Radu Humor postat la articolul TEOLOGIE POSTPATRISTICA. Preot Conf. Univ. CONSTANTIN NECULA: “Nu esti atins de Duhul Sfant cand s…: […]

  Apreciază

 23. Ovidiu Cladoveanu said, on iulie 5, 2015 at 1:11 pm

  Titlul este scos din context. Urmaresc acest blog dar cu acest articol mi se pare ca nu este in regula sa ne apucam sa judecam. Parintele spunea altceva, sunteti cu totii destul de maturi ca sa intelegeti.

  Apreciază

 24. geo said, on iulie 5, 2015 at 2:33 pm

  Meteorologii au emis o atenţionare de cod galben de caniculă pentru şase judeţe din vestul şi nord-vestul ţării, unde temperaturile maxime vor ajunge la 37 de grade, în cursul zilei de luni, urmând ca marţi şi miercuri valul de căldură să se extindă în toată ţara.

  http://www.mediafax.ro/social/anm-temperaturi-de-peste-30-de-grade-in-toata-tara-de-duminica-14545418

  Apreciază

 25. Av. George P. said, on iulie 7, 2015 at 10:43 pm

  Pr. Necula a împrumutat stilul „show” de la mentorul lui, K.K., pe care-l promovează prin editura Agnos, unde e și acționar deși acolo paravan e pus Romeo Petrașciuc …

  Apăi dacă toți clovnii (în sutană sau doar simpli actori) au ajuns să ne învețe „ortodoxia” lor, iar creștinii „vrăjiți” de bălmăjelile lor kitch-oase îi aplaudă cu gura până la urechi, înseamnă că e jalnică starea noastră, de tot tolerăm măscările lor… Unde ne este discernământul?

  Mâine-poimâine vor cânta clovnii ăștia „ortodocși” la slujba de Crăciun cu căciuli roșii pe cap…

  Apreciază

 26. […] TEOLOGIE POSTPATRISTICA. Preot Conf. Univ. CONSTANTIN NECULA: “Nu esti atins de Duhul Sfant cand s… […]

  Apreciază

 27. […] TEOLOGIE POSTPATRISTICA. Preot Conf. Univ. CONSTANTIN NECULA: “Nu esti atins de Duhul Sfant cand s… […]

  Apreciază

 28. […] TEOLOGIE POSTPATRISTICA. Preot Conf. Univ. CONSTANTIN NECULA: “Nu esti atins de Duhul Sfant cand s… […]

  Apreciază

 29. […] In alta luare de pozitie, parintele Necula afirma ca „popa e popa de la usa incolo”, afirmatiei care contravine sfintelor canoane, care il considera pe preot preot in orice imprejurare a vietii, impunandu-i un comportament moral corespunzator rangului sau. https://saccsiv.wordpress.com/…/teologie-postpatristica-pr…/ […]

  Apreciază

 30. […] 5 https://saccsiv.wordpress.com/2015/07/04/teologie-postpatristica-preot-conf-univ-constantin-necula-n… 6 […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: