SACCSIV – blog ortodox

Video – promo: Preotul CONSTANTIN NECULA la CRONICA CARCOTASILOR. Va realiza “Pastila Antirid” …

Posted in Uncategorized by saccsiv on septembrie 8, 2015

   Conform articolului Parintele Necula-“Pastila Antirid” de la Cronica Carcotasilor din toamnă, parintele Necula va realiza “Pastila Antirid” la Cronica Carcotasilor.

Ii vor dansa si bebelusele?

Cititi va rog si:

TEOLOGIE POSTPATRISTICA. Preot Conf. Univ. CONSTANTIN NECULA: “Nu esti atins de Duhul Sfant cand schimbi scutece” …

Video – Preotul CONSTANTIN NECULA despre POPORUL RUS: “betivi violatori imputiti ce au creat comunismul” … ACEST PREOT e INCULT sau UNEALTA adevaratilor creatori ai comunismului?

Pr. conf. dr. CONSTANTIN NECULA (cel cu Klaus Kenneth) la penticostalii „Ciresarii” din Beius in … Duminica Ortodoxiei

Aseara la Romania tv Pr. Conf. Univ. Dr CONSTANTIN NECULA a zis cam asa: Pana acum ELIE WIESEL s-a opus, dar deoarece s-a demonstrat ca Parintele ARSENIE BOCA n-a fost nici verde, nici nationalist si nici de dreapta, de la anul s-ar putea sa vorbim despre SFANTUL ARSENIE BOCA

RASPUNS NAUCITOR al preotului Conf. Univ. Dr. CONSTANTIN NECULA referitor la petitia in care se solicita BOTEZUL ORTODOX al ERETICULUI presedinte KLAUS JOHANNIS

SIBIU, 1 noiembrie: SIMPOZIONUL “Valenţele ecumenice ale teologiei lui Dietrich Bonhoeffer”. Vor glasui niste rataciti protestanti si pr. conf. dr. Constantin Necula

 

56 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. mihai said, on septembrie 8, 2015 at 6:57 pm

    La ce te poti astepta de la astfel de molime?! Precum popa de mai sus prezentat

    Apreciat de 1 persoană

    • ? said, on septembrie 8, 2015 at 8:45 pm

      Mihai
      Cum putem să judecăm pe cineva înainte să facă ceva?

      Apreciază

      • el said, on septembrie 8, 2015 at 9:31 pm

        ?
        tu ori esti tampit,ori faci pe prostul, ori esti ignorant cu privire la RATACIRILE recurente ale lui popa necula ecumenist, mascarici si APOSTAT NOTORIU>
        Sau poate mai degraba esti doar o cartita a patriarhiei iesita sa apere smintitii si politicaly correct-ul APOSTATULUI sarpe tarcat batran din deal danutz cel cu copita despicata ( ca toate animalele NECURATE )

        Apreciază

      • el said, on septembrie 8, 2015 at 9:33 pm

        ?

        sau paote ai auzit tu de la Sfintii Parinti ca Ortodoxia este o eminsiune`de bascalie cu curve si mascarici la televizor ?

        Apreciat de 4 persoane

      • Ioio said, on septembrie 8, 2015 at 9:44 pm

        Un vechi proverb romanesc zice asa: „Spune-mi cu cine te insotesti ca sa-ti spun cine esti”.
        Poate ca ai uitat ce cu.ve .. pardon ….. fete serioase danseaza … dez… imbracte pe mese.
        Poate ca uiti ca emisiunea repectiva ii o emisiune de bascalie spre distractia dracilor.
        Sa nu uitam de Huidu.
        Doamne fereste sa-i huduie lumea.

        Apreciază

      • Riko said, on septembrie 9, 2015 at 12:42 am

        el
        Daca se poate, ar fi frumos ca raspunsul sa fie ceva ce nu starneste suparare. Daca copilul tau ar spune ceva, tu ii raspunzi cu „tu ori esti tampit, ori faci pe prostul, ori…” E bine sa ai o atitudine hotarata, dar nu-i indeparta pe altii cu jigniri. Poate ca omul respectiv nu va mai cauta in veci nimic legat ortodoxie pt. ca il intampini ca pe un nimeni. Si nu e prima oara cand raspunzi asa cuiva care poate ca intra prima data pe un site ortodox.

        Apreciat de 1 persoană

    • vreausaspun said, on septembrie 8, 2015 at 10:38 pm

      omule bun,
      cu tot respectul si iarta-mi interventia, daca printr-o astfel de emisiune, intr-un episod anume, un cuvant de-al parintelui poate ajunge in inima unui cautator si astfel acesta se mantuieste? te-ai gandit la asta?

      e usor sa scuipam.
      Doamne ajuta!

      Apreciat de 1 persoană

      • el said, on septembrie 9, 2015 at 12:48 pm

        vreausaspun si Gabriel.M

        ambii RATACITI inchinatori la INSELATUL boca, , cu discernamantul vostru ALTERAT il aparati in mod logic si conform unei dialectici duhovnicesti firesti ( duhurile care se aseamana se sprijina, se sustin, se lauda , se apara reciproc) pe RATACITUL si MASCARICIUL popa necula , o PLAGA care face pe Hristos si Biserica Ortodoxa de ras cu bascalii si sminteli, ecumenisme si apostazii recurente ,iar voi incercati sa il scoateti ba simpatic” ba „duhovnicesc ” „cu talc” „istet”,etc

        Mai fratilor voi ce MODELE aveti? Pe predicatorii gen Seinfeld ai neoprotestantilor sau pe Sf Parinti?
        Daca pe Sf Parinti CARE dintre Sfintii sau parinti vechi sau actuali se poarta sau spun ceea ce face /spune (FORMA si CONTINUTUL)mesajului) popa SMINTITUL neoprotestant necula cu „marturisirea” lui de Hollywood-spectacol comico(TRAGIC)- divertisment pentru tembelii lesne plecati sa rada prosteste ????

        cum poate cuvantul unui RATACIT si unui MASCARICI ecumenist batjocoritor sa : „poate ajunge in inima unui cautator ” in mod folositor cuiva?

        pe ce lume traiti voi? in IMAGINATA/parerea mintilor voastre ?
        daca voi apreciati un SMINTIT ca popa necula e clar pe ce „Cale” duhovnceasca pe aflati !

        Apreciat de 1 persoană

      • vreausaspun said, on septembrie 9, 2015 at 1:58 pm

        @el cum putem intra in contact? caci vreau sa discutam mai multe si doar ne lungim aici. daca doresti, bineinteles

        Apreciază

      • el said, on septembrie 9, 2015 at 2:40 pm

        vreausaspun

        din pacate nu pot sa-mi permit discutiile in privat pe mail sau altfel, te rog sa ma ierti.

        Apreciază

  2. nikodim said, on septembrie 8, 2015 at 6:58 pm

    Dupa cum spuneam si cu alte ocazii despre acesta, individul isi urmeaza chemarea de mim, circar si clown spiritual pentru care chiar are vocatie si mare placere, fapt demonstrat in atatea conferinte „duhovnicesti” pe care le-a tinut si unde ii placea sa-si auda modulatiile vocale „cool” si sa simta priza de amuzament a publicului la poantele sale presarate de gesturi „funny”.
    Totusi, parca imi doream sa ma insel in ce spuneam… dar uite ca din pacate se adevereste.

    Apreciază

    • aha said, on septembrie 11, 2015 at 8:05 pm

      mda….mim…mai rau …mascarici. il mascareste pe Iisus Hristos…mai e si ortodox!! un nebun…un vrajitor. @vreausaspun….cum iti permiti sa faci de batjocura o intreaga biserica si …poate salvezi un suflet…am zis poate…ca nu sunt sigur….si pierzi milioane? cum iti permiti? te iei de comentatorul „el”…pt ce? cine sunteti voi de puneti la tagaduiala invatatura bisericii? a lui Iisus Hristos? cine sunteti voi? le stiti voi pe toate? slugi ale satanei sunteti. va lasati impresionati (batjocoriti ) de latura umana dar o uitati pe aia Dumnezeiasca…si incalcati prima porunca! satane ce sunteti!

      Apreciază

  3. amadessa said, on septembrie 8, 2015 at 7:14 pm

    Dupa ce acest mascarici s-a dat in spectacol de nenumarate ori la Cluj, acum echipa Paskany-Boc-Sabin Gherman- Tise-Buda pun din umbra de un
    Marș pentru Autonomia Transilvaniei. Are loc la Cluj-Napoca

    http://www.stiridecluj.ro/politic/mars-pentru-autonomia-transilvaniei-are-loc-la-cluj-napoca

    Apreciază

    • nikodim said, on septembrie 8, 2015 at 9:29 pm

      @bogdan,
      Oooo, dar acesta stire este deja un „minunat” cantec de cucuvea crescuta in podul propriei case, sau un „fascinant” sssss-it de vipere prasite sub propriul pat din dormitor.
      Uite asa din snobismul intelectualilor sustinatori ai „valorilor fundamentale” de „multiculturalism” si „democratie autonomista” si obligatoriu anti-nationaliste(valorile), condimentate din belsug cu nesimtirea clasei politico-agramato-interlope bastinase, exista sansa istorica de ne reintoarce cu vreo o mie de ani in urma in domeniul organizarii/dezorganizarii teritoriale si nationale in acele „minunate” cnezate si voievodate mici-mici si „dragalase”, numai bune de cules fara probleme de catre noii „descalecatori” ai Europei, implementatori de noi repere de „civilizatie” si „cultura reimprospatatoare”…
      PS
      Ar fi o stire provinciala, mica-mica ca o celula maligna, nebagata in seama la inceput… dar cu posibil final tragic. Interesant ar fi de stiut cine sunt precursorii acestei maladii. Nu ne referim la organizatorii anuntati cu surle si trambite, ei fiind doar executantii, trepadusi de unica folosinta.

      Apreciază

      • nikodim said, on septembrie 8, 2015 at 11:59 pm

        Scuze,
        Comentariul meu la „marsul pentru autonomie” era pentru @amadessa.

        Apreciază

  4. amadessa said, on septembrie 8, 2015 at 8:04 pm

    Din cauza femeii adulterine, ca multe altele, un preot s-a spanzaurat
    http://www.stiridecluj.ro/social/un-preot-din-cluj-s-a-spanzurat-dupa-o-problema-conjugala

    Apreciază

  5. Omulet said, on septembrie 8, 2015 at 10:25 pm

    pe lângă că ești rău, saccsive, mai ești și prost.. Păi părintele Necula este un adevărat misionar, când apare el undeva umple sălile să fie ascultat. În Italia, într-un orășel, de Paști, a plătit toate curvele de pe centură ca să le lase peștii lor în noaptea aia la Înviere. Și ele au venit! (ia și caută, găsești pe youtube informația!) Tu nu ești vrednic să-i ștergi pantofii, nătărăule, iar tu îl înjuri…

    Apreciază

    • Rozalia said, on septembrie 8, 2015 at 11:19 pm

      Omulet,
      Vai de tine!!! Ti-ai ales bine porecla, esti mic si nu ajungi sa vezi prea departe! E vai de tine dar pentru ca sunt multi ca tine, e de fapt vai de noi!

      Apreciat de 3 persoane

    • nikodim said, on septembrie 8, 2015 at 11:53 pm

      Ce are a face umanismul formal speculativ care odata aplicat este repede afisat pe youtube si in massmedia, cu binefacerea duhovniceasca adevarata si sincera, lucratoare in taina, dupa invatatura Mantuitorului ” sa nu stie stanga ce face dreapta”?
      Fapte similare de binefacere mediatizata face si papa si dalai-lama si marele muftiu si bercea mondial si becali… obligatoriu sub camere de filmat. Ce nu face „omul de succes” in ziua de azi pentru reiting?
      Iarta-ne Doamne, ca natarai si prosti si rai suntem „hranindu-ne” mintea si sufletul cu youtube in loc de Painea Ta cea intr-u Fiinta

      Apreciază

    • mihai said, on septembrie 9, 2015 at 4:39 am

      Un misionar adevatat stimabile omulet sunt sf. Parinti precum Parintele Elipidie din rhodos si nicidecum astfel de trepadusi precum poa necula care vine cu tot felul de erezii

      Apreciat de 2 persoane

    • pr.nicolae said, on septembrie 10, 2015 at 12:15 am

      … și câte din curvele alea și-au lepădat viața păcătoasă?!
      Uitați de cuvintele Sfântului Apostol Pavel care spune: „Căci va veni o vreme când nu vor mai suferi învăţătura sănătoasă, ci – dornici să-şi desfăteze auzul – îşi vor grămădi învăţători după poftele lor” (I Timotei 4, 3).
      Oamenii aleargă după cuvinte frumoase, dar nu după adevăr, pentru că adevărul presupune pocăință și schimbarea vieții arătată în jertfă, smerenie și ascultare.
      Nu este frumos să batjocorim un preot, dar nici nu putem fi de acord cu stand-up comedy-ul practicat de Pr. Necula.

      Apreciază

  6. acelas said, on septembrie 8, 2015 at 11:21 pm

    despre cat de ciudata si nefireasca este imigratia refugiatilor…. . Se intreaba cineva realmente, in presa occidentala, ce mananca aceste zeci si sute de mii de oameni, si cu ce mananca?, adica cu ce bani? E clar ca sunt finantati, si deloc subtire, ca sa mergi in mars dupa mare, prin mai multe tari intregi, pana la destinatie. Iar occidentul incepand cu nesimtita merkel si presa tampitica si in mare inrobita de acolo, nu-si pun deloc astfel de intrebari.

    http://www.evz.ro/imigranti-spre-occident-veseli-ca-niste-turisti-ordonati-ca-niste-recruti.html

    .

    Apreciază

  7. tibi said, on septembrie 8, 2015 at 11:47 pm

    dupa „2.000.000 km” si-a gasit in sfarsit vocatia….

    Apreciază

    • el said, on septembrie 9, 2015 at 12:51 pm

      ca si KAKA (Klaus Keneth) …acelasi duh NEOPROTESTANT si SMINT la ambii…

      Apreciază

  8. noua adresa: www.cronicipebune.ro said, on septembrie 9, 2015 at 1:29 am

    Uitati-va, o sa va placa.

    Apreciază

  9. hilohi bogdan said, on septembrie 9, 2015 at 3:33 am

    fiecare la locul pe care şi l-a dorit şi construit. Descoperirea vocaţiei e importantă în favoarea randamentului…doar costumaţia nu-i potrivită…în rest omul e consecvent…nu pot decât să…nu-i urez succes pe acest drum (fundătură).

    Apreciază

  10. Gabriel M. said, on septembrie 9, 2015 at 8:13 am

    „In zilele din urma preotii vor fi ca mirenii iar mirenii ca dracii.” Cam asa suna o profetie parca sper ca nu ma insel.
    Totusi hai sa nu il judecam noi pe pr Necula ca spune ap Pavel „cel ce judeca pe aproapele sau mai inainte de Hristos, antihrist este”.
    Aparentele inseala intotdeauna si poate el e mare inaintea lui Dumnezeu si tot standup-ul comedy pe care il face in public poate ca are un anumit target de public la care alti preoti nu reusesc sa ajunga si mai trezeste pe unii la Adevar.

    Parerea mea personala e ca pr Necula e un parinte foarte intelept si invatat dar el pierde mult la partea de vorbarie si maimutareala. Dar imi e simpatic. Nu am auzit hule sau blasfemii din gura lui.. cel putin eu nu am auzit. Doamne ajuta.

    Apreciază

    • el said, on septembrie 9, 2015 at 12:58 pm

      GabrielM

      popa necula „vedeta ta” este un SMINTIT PERICULOS Acre face un MARE deservicu Bisericii FALSIFICAND si duhul si mesajul Ortodoxiei ,
      ca sa intelegem ce este cu fiecare om care se vrea „marturisitor” al Lui Hristos este DATORIE dupa cuvantul Sf Ioan Evaghelistul spune ” cercetati duhurile”, iar NU judecata, iar tu intelegi aiurea cuvantul „sa nu judeci” al Stapanului Hristos care se refera la pacate PERSONALE nu la maruturisirea Lui Hristos cum se pretinde a face MASCARICIUL de circoteca ieftina popa necula !

      dar ce sa mai dicutam daca singur spui :”Parerea mea personala e ca pr Necula e un parinte foarte intelept si invatat „_______iti marturisesti singur „intelepciunea” si „discernamantul”.
      Care din Sf Apostoli era mascarici?( ca sa nu discutam si CONTINUTUL mesajului ERETICULUI neoprotestant popa necula )

      Apreciat de 2 persoane

      • el said, on septembrie 9, 2015 at 1:02 pm

        GabrielM

        fratilor cand citesc comentarii ca ale voastre ma apuca asa o JALE despre starea de darapanare a Bisericii si NU POT sa mai cred ca lumea asta va mai dura 20 ani …..si voi sunteti din cei care meregti la Biserica va creeti „ortodocsi parcticanti” si ” de buna credinta”.
        Dumnezeu sa va ajute !

        Apreciat de 2 persoane

      • Gabriel M. said, on septembrie 9, 2015 at 3:23 pm

        @el …
        eu nu il cunosc pe pr Necula dar tu sigur nu vorbesti in duhul ortodoxiei. Prea judeci pe toti si ii jignesti. ai acelasi duh de cearta ca si andrei-d. O fi ratacit parintele Necula , nici mie nu imi este atat de simpatic, dar cine suntem noi sa ii criticam si sa ii osandim? Daca noi ii judecam ce mai face Dumnezeu la judecata?

        uite ce spune in Biblie despre judecata aproapelui:

        „Nu judecati, ca sa nu fiti judecati. Caci cu judecata cu care judecati, veti fi judecati, si cu masura cu care masurati, vi se va masura” (Matei 7, 1-2)

        „De ce vezi tu paiul din ochiul fratelui tau si nu te uiti cu bagare de seama la barna din ochiul tau? … Fatarnicule, scoate intai barna din ochiul tau, si atunci vei vedea deslusit sa scoti paiul din ochiul fratelui tau” (Mt 7, 1-5)?

        Sfântul Atanasie Sinaitul : „cine osândeşte înaintea Judecăţii de Apoi a lui Hristos, acesta este Antihrist, pentru că îşi însuşeşte dreptul lui Hristos”.

        „Ochiul preacurat nu va vedea răul (Avac.1, 13)”

        Apreciază

      • el said, on septembrie 9, 2015 at 4:40 pm

        GabrielM

        TOATE citatele date de tine se refera NU la erezie sau la inselare , ci la pacate personale ( daca nu stii care sunt alea iti citez cateva .curvie, lacomie, furut, mandrie,vanitate, manie,etc)
        iarta-ma dar am impresia ca esti „surd”

        erezia si inselarea sunt OBLIGATORIU de cercetat si identificat la orice om , mai ales la cel care MARTURISESTE in numele Bisericii ca popa necula ca sa nu arunce sufletul in iad

        Apreciat de 1 persoană

      • Mihail said, on septembrie 10, 2015 at 4:38 pm

        Doar ca tu il desfiintezi ca persoana, nu te legi de ereziile lui cat de faptul ca e un mascarici, un clov etc… Iar pe cei care comenteaza aici ii bagi in aceiasi oala – spui ca te apuca JALEA despre starea de darapanare si ca noi ne credem ortodocsi „practicanti” in ghilimele si la fel si „de buna credinta”.

        Ai grija cu spiritul asta critic.. sa nu Il desfiintezi si pe Hristos

        Apreciază

      • Mihail said, on septembrie 10, 2015 at 4:41 pm

        Si asta nu ca sa ii iau apararea Pr. Necula… acum foarte multi ani citind articole de pe site-ul lui am gasit niste mizerii in care apara patima homosexualitatii. De atunci nu ma mai mira nimic din ce spune sau face…

        Apreciază

    • Gabriel M. said, on septembrie 9, 2015 at 9:12 pm

      @el
      mai omule eu nu il sustin pe pr. necula si nici nu il condamn sau judec pt nimic. incerc doar sa iti spun sa fii mai cumpatat cu jignirile.

      Sau daca ii judeci tu … macar fa-o cu DUHUL BLANDETII (ap Pavel) ca eu deja m-am scarbit de comentariile tale si ale altora asemenea tie care improasca cu noroi si cu jigniri. ai argumente, spunele frate, dar calm si cu discernamant fara sa transformi forumul asta in facebook sau cancan.

      Ce ti-e atat de greu sa pricepi ca nu convingerile tale ma irita ci modul cum vorbesti si cum te transformi cand simti tu ca iti iese sfintenia pe urechi. Acum dai citate din sfintii parinti si acum injuri ca la usa cortului. Esti suspect intelegi?

      I-ai jignit pe toti cei care au evlavie la parintele Arsenie Boca si ai spurcat forumul asta cu injuraturi si scarbe fara sa ai nici un argument valabil ci numai speculatii de pe net. si tu si andrei-d si altii.. sincer esti ultima persoana cu care am chef sa vorbesc pe forumul asta si asta nu pt ca imi esti antipatic ci pt ca ai duhul asta de cearta in tine si esti agresiv. e chiar atat de greu sa pricepi asta prietene?

      Duhul blandetii prietene… duhul blandetii.. nu uita

      uite si filmuletul asta sa vezi un sfant smerit cum trebuie sa vorbeasca in duhul ortodox:

      Apreciază

      • saccsiv said, on septembrie 9, 2015 at 9:31 pm

        Gabriel M.

        Aici n-ai dreptate:

        „fara sa ai nici un argument valabil ci numai speculatii de pe net”

        Apreciază

      • Gabriel M. said, on septembrie 9, 2015 at 11:53 pm

        Saccsiv

        Nu trebuie sa judecam nooooi. Asta incerc sa spun. Ca a fost sau nu sfant nu e treaba noastra. Nu iti place de cineva roaga-te pt el nu il murdari in public.
        E treaba lui Dumnezeu. Dati lui Dumnezeu ce e a lui Dumnezeu.

        Apreciază

      • Gabriel M. said, on septembrie 10, 2015 at 12:14 am

        Uite ce am patit chiar eu. Vorbeam cu un preot si pe nesimtite am ajuns la subiectul Ceausescu. Si am inceput si eu ca „el” sa dau cu tunul in ceausescu: ca sigur e in iad, ca fenomenul Pitesti,ca a darmat biserici etc.. nu il mai scoteam din noroi. La care preotul respectiv imi spune „nu stim noi cum le vede Dumnezeu, poate faptul ca a interzis avorturile cantareste mult mai mult ca a salvat mii de vieti” si asa ne trezim noi in iad ca am osandit pe aproapele nostru si ala e in Rai.
        Vorba par. Amfilohie „talharul pe cruce s-a mantuit.. nu stim noi ce vede Dumnezeu.. nu judeca prietene ca nu stii”.

        Apreciază

      • el said, on septembrie 10, 2015 at 11:13 am

        GabrielM

        sa stii ca ai dreptate cu forma in care ma exprim si limbajul, stiu si asum, lasa sa ma dsiretuiti voi penztru asta , dar sa nu gresesc in ce priveste inselarea si erezia sau viclesugurile anticristice de azi care primejduiesc sufletele mai mult ca vulgaritatea sau duritatea limbajului. Mai bine vulgar ca mine decat INSELAT ca tine !

        tu de fapt NU VREI sa pricepi ca eu m-am legat de EREZIA lui boca sau inselarea altora ( ghelasie de la frasinei, ioan de la recea, visarionistii, oastea domului, yoga, popii si episcoparii APOSTAI care ratacesc Turma Lui Hristos, acupuncturaetc) ? si asta pentru ca ti-am jugnit IDOLUL.
        la fel o tii ininate cu judecarea.
        Si bine ti-a raspuns acel preot caci tu DA, tu l-ai JUDECAT pe Ceausescu, un pacatos de rand cu pacate lumesti din categoria celor citate tie mai sus, dar care nu a pus in pericol mantuirea oamenilor cu INSELARI teologice sau EREZII ca APOSTATII si INSELATII din cler sau „sfintisorii” votri care vorbesc in numele lui Hristos si influeneteaza mantuirea oamenilor.
        Nici Sf SInoade si Sf parinti nu au judecat curvele, criminalii, nici macar pe prigonitorii crestini ca Maximilian, insa au JUDECAT si ANATEMATIZAT in SInod pe Iulia APOSTATUL care primejduia crestinisul din pucnt de vedere teologic, pe TOTI ereticii si INSELATII.

        PRICEPI??? Sa-ti fac un desen? … Dra nu tu de fapt desti de rea credinta si ma urasti ca ti-am jignit IDOLUL boca, de la asta ti se trage.

        Te-a SURZIT dracul cu justificari.

        Apreciază

      • cristian said, on septembrie 10, 2015 at 11:33 am

        Gabriel
        Si eu am avut acelasi gen de cearta cu El când i-am zis sa fie mai cumpatat si sa nu mai judece atat. Si el m-a facut ratacit, ecumenist si el mai stie cum. Oricat am fi de cunoscatori nu putem cunoaste o persoana doar din ce o vedem ca vorbeste si posteaza. Nu-i cunoastem si simtirile si din ce motive spune unele lucruri. Noi toti traim experiente si greutati diferite si vedem lucrurile din alte unghiuri. Toti pretindem ca aparam Biserica si Sfintii Parinti si ne certam intre noi. Si eu m-as mira ca si El sa mai tina lumea asta 20 de ani, dar eu din motivul lipsei Duhului Sfant care pare sa lipseasca cu desavarsire. Nu mai putem distinge binele de rau, preotii au opinii contradictorii, lipsesc duhovnicii cu har care sa ne calauzeasca intr-adevar si noi ramanem sa ne certam si sa ne dezbinam intre noi cum vreau si duhurile rele. Nici eu nu sunt de acord cu unele aspecte, dar ma calauzeste Duhul Sfant sa il învinuiesc pe cutare preot sau om? De aceea cred ca si calugarii in manastiri stau linistiti si nu se rascoala impotriva ierarhiilor fiindca nici ei nu stiu cu siguranta care e erezie si care nu. Eu ma gândesc ca Dumnezeu are un plan mondial de aducere a popoarelor la cunostinta adevarului si atunci lasa sa se intample si anumite lucruri care noua ni se par rele.

        Apreciază

      • saccsiv said, on septembrie 10, 2015 at 12:14 pm

        cristian

        Dezvolta te rog:

        „fiindca nici ei nu stiu cu siguranta care e erezie si care nu. Eu ma gândesc ca Dumnezeu are un plan mondial de aducere a popoarelor la cunostinta adevarului si atunci lasa sa se intample si anumite lucruri care noua ni se par rele.”

        Apreciază

      • el said, on septembrie 10, 2015 at 12:48 pm

        GabrielM

        Sustii ca : „mai omule eu nu il sustin pe pr. necula si nici nu il condamn sau judec pt nimic. incerc doar sa iti spun sa fii mai cumpatat cu jignirile”___

        Dar pretinsesei inainte ca , te citez:

        „Parerea mea personala e ca pr Necula e un parinte foarte intelept si invatat dar el pierde mult la partea de vorbarie si maimutareala. Dar imi e simpatic. Nu am auzit hule sau blasfemii din gura lui.. cel putin eu nu am auzit”

        Tu mai ai ceva logica in cap sau o dai cotita ca la Ploiesti ca popa necula?
        Daca DOAR atat voiai sa spui formulai ceva clar, ceva in genul d eobservatie pe care mi-a facut-o @Riko mai sus si nu te intepprelam ca ai fi avut dreptate.
        daca te-am contrazis este ca GRESETI si ti-am spus si de ce ( desigur cu o frma criticabila) dar cu Argumente pe care mintea ta le REFUZA. Oare de ce?

        tu ori minti si o dai cotita dupa cum iti convine ori esti complet irational si chiar nu pricepi. In ambele situatii cauta sa te cerectezei si sa iei masuri ca ai Probleme serioase.

        Apreciază

      • el said, on septembrie 10, 2015 at 12:55 pm

        cristian

        nu cred sa fi acuzat pe cineva de : ” ratacit, ecumenist si el mai stie cum” FARA arguménte si nici nu-mi amintesc sa nu fi recunoscut pacatul meu de a vorbi/ma exprima vulgar, dur, etc. Daca te-am acuzat de asa ceva mi-ai dat Motive.

        Pentru : „când i-am zis sa fie mai cumpatat si sa nu mai judece atat” nu-mi amintesc sa nu recunosc ca ai avea dreptate( nu vorbesc cumpatat ) dar daca e vorba despre judecata EREZIILOR si INSELRILOR aceea nu e judacat ci DATORIE ca sa nu-ti ratacesti sufletul.
        Si apoi eu nu sunt calugar nici sfant, asa ca am pacatele mele si cum zice Sf Ioan Evanghelistul „sunt pacate si pacate de moarte” , ma straduiesc ca macar din cele de moarrte sa nu am, va las pe voi astia „desavrasitii” sa fiti fara pacat , prefecti si fara inselari la dogme sau abateri de la canoane si randuieli si imi rezerv dreptul de a ma lasa criticat si dispretuzit de voi, insa ERETIC sau INSELAT NU sunt !

        Apreciază

      • el said, on septembrie 10, 2015 at 1:19 pm

        GabrielM

        pe tine NU faptul invocat vicleneste cu rezonabila „bunatate” te deranjeaza la mine anume ca mi-ar lispi duhul bladetii : „Duhul blandetii prietene… duhul blandetii.. nu uita ”

        ci iata BUBA ta impotriva mea :

        „I-ai jignit pe toti cei care au evlavie la parintele Arsenie Boca si ai spurcat forumul asta cu injuraturi si scarbe fara sa ai nici un argument valabil ci numai speculatii de pe net. si tu si andrei-d si altii.. sincer esti ultima persoana cu care am chef sa vorbesc pe forumul asta si asta nu pt ca imi esti antipatic ci pt ca ai duhul asta de cearta in tine si esti agresiv. e chiar atat de greu sa pricepi asta prietene?”_________ :

        si asta te VADESTE de INSELAT ! si ….MINCINOS ca zici : „asta nu pt ca imi esti antipatic ci pt ca ai duhul asta de cearta in tine si esti agresiv. ”

        DA, sunt agresiv cu EREZIA si FLASITATEA, cu INSLAREA si VICENIA !

        Pe astea NU POT sa le sufar si ma exaspereaza cand le decelez inradacinate cu incatanare care nu vrea sa se corecteze la oameni care se pretind „crestini ortodocsi” si „practicanti” !!!!

        Iarta-ma dar aceasta expusa mai sus e neputinta mea.

        Apreciază

      • Gabriel M. said, on septembrie 10, 2015 at 1:32 pm

        @el
        eu vreau sa indemn doar la mai multa cumpatare si rugaciune.
        Nu vreau sa intru in polemici cu tine si ti-am spus mai sus de ce. Tot ce te rugasem e sa fii mai calm si mai bland. nu sunt eu mare sfant sa imi dau cu parerea despre nimeni cu atat mai putin despre preoti.

        Uite o alta discutie cu un preot pe care am avut-o (chiar duhovnicul meu) si care desi e confidentiala o spun ca e spre invatatura tuturor:
        Odata m-am inflamat si am inceput sa imi spun of-ul ca preotii sunt din ce in ce mai neatenti si ca apar tot felul de stiri cu preoti care ba sunt beti, ba cer bani, stiti si voi ce apare in media despre preoti.
        Atunci parintele mi-a spus asa: „daca mergi pe o strada si vezi in stanga un INGER si in dreapta un preot beat Iar Duhovnicul mi-a spus: „preotul cu toate ispitele si patimile lui are puterea sa te dezlege de pacatele , pe cand ingerul nu are aceasta putere.” Preotii vor da socoteala mai mult inaintea Domnului daca smintesc lumea. dar noi sa ii cinstim ca momentan ei sunt singurii pe lumea asta care ne pot dezlega de pacate prin taina spovedaniei. Lor le-a spus Mantuitorul „carora le veti dezlega pacatele dezlegate vor fi si carora le veti tine tinute vor fi”

        Din sfintii parinti stim ca acus vine vremea cand vor plange lacatele pe usile bisericilor si ca in biserica se va sluji lui antihrist si Sfanta Liturghie va fi ridicata de pe pamant.

        Apreciază

      • cristian said, on septembrie 10, 2015 at 2:12 pm

        Saccsiv

        Ziceam ca Dumnezeu are un plan mondial de aducere a oamenilor la cunostina adevarului gandindu-ma ca El nu are un plan strict legat de popoarele ortodoxe, vrea mântuirea si celorlalti, dar nu o poate face atata vreme cat ei sunt in intuneric si atunci lasa oamenii sa se bata intre ei si poate sa izbucneasca un razboi care sa desparta neghina de grau cum zice Domnul, si atunci cei nebotezati crestin-ortodocsi se vor putea mantui prin botezul sângelui, al muceniciei. Probabil crezi ca m-am gandit la planul mondial la care se gândesc si cei care vor noua ordine mondiala.

        Apreciază

      • el said, on septembrie 10, 2015 at 6:15 pm

        GabrielM

        „Odata m-am inflamat si am inceput sa imi spun of-ul ca preotii sunt din ce in ce mai neatenti si ca apar tot felul de stiri cu preoti care ba sunt beti, ba cer bani, stiti si voi ce apare in media despre preoti.”____
        tu tot NU INTELEGI ca zicand astea ai JUDECAT preotii aia pentru pacate PERSONALE? ( ca atunci pe ceausescu pentru pacatele lui)
        De aia ti-a raspuns DREPT duhovnicul tau. Daca ii judecai pentru ecumenism, apostazie, abateri de la Dogma si Dreapta Credinat sau de la canoane si Randuieli Bisericesti( si aveai drepatte si nu ti se parea tie ci aceia chiar aveau abateri) atunci NU JUDECAI ci iti pazeai sufletul de alunecarea in iad.

        Iti spun ca vorbesc cu tine ca si cum as vorbi cu peretele, esti SURD, si motanul meu ar intelege mai bine.
        Oricum am inteles demult mesajul tau sa fiu mai cumpatat la vorbe si sa am un limbaj mai civilizat cum se cuvine unui crestin, aici ai dreptate, dar sa NU ceri sa tac despre INSELARE, EREZIE, APOSTAZIE si practicatoriii ei cler si altii ca NU ai dreptate aici.

        Apreciază

  11. romario1 said, on septembrie 9, 2015 at 8:54 am

    Din primul moment in care l-am vazut pe acest preot maimutarindu-se la o conferinta, am zis ca locul lui este la o emisiune de tot rasul. Oare se maimutarea Sfantul Paisie Aghioritul sau parinti Arsenie Papacioc si Ilie Cleopa??
    Hristos spunea ca usuratatea este un rau care spurca pe om. Marcu 7,22-23

    Apreciat de 1 persoană

  12. Felix Stancu said, on septembrie 9, 2015 at 5:49 pm

    Știu ceva despre Părintele Teofil Părăian de la Sâmbăta – în zilele când se pregătea să-și dea obștescul sfârșit a mărturisit unor ucenici care mi-au relatat: Îi era teamă de moarte, mai vroia să rămână în lumea asta, părea foarte nesigur etc. Și atunci întrebarea este: Nu este oare mai prudent pentru cei care apar în public și au notorietate să fie un pic mai sinceri cu ei înșiși? Să-și regleze oarecum tonusul spiritual! Căci altfel altceva induc în mase, poporului care-i recepționează și alta este starea lor de fapt… De ce e nevoie de atâta fățărnicie? Doar de dragul vedetismului? Și în ceasul morții ce vor face ei și ceilalți care au luat drept reper cuvântul lor?

    Iată un dialog între Părintele Arsenie Papacioc și Părintele Teofil:

    – Părintele Teofil: Aveţi încredinţarea că veţi fi la bine în veşnicie?
    – Părintele Arsenie: N-aş putea să spun aşa ceva, preacuvioase! Vă rog să credeţi că zic şi eu: „sunt singurul care nu mă mântuiesc!”
    – Credeţi lucrul acesta?
    – Da, dar sunt într-o mare nădejde!
    – Dacă sunteţi în nădejde, atunci de ce vă exprimaţi astfel?
    – „Gândul la iad şi nădejdea la Dumnezeu!” Pentru că nu ne mântuiesc cu nici un chip faptele noastre fără harul lui Dumnezeu.
    – Bine, dar Dumnezeu nu poate să nu vrea!
    – Da, dar nu pot să-i pun condiţii!
    – Păi, fără să-i punem condiţii, Dumnezeu fiind Iubire
    – Preacuvioase, pe undeva, ca să fiu sincer în faţa unui duhovnic, spun: am să mă mântuiesc că am suferit…
    – Eu personal vă spun drept, am siguranţa că mă duc la bine, dar nu pentru faptele mele!
    – Eu nădăjduiesc numai!
    – Bine, eu pot să spun că am siguranţa că dacă nădăjduiesc…
    – Asta nu-i poziţie ortodoxă!
    – Poate nu-s ortodox?
    – Adevărul e că nu ne mântuiesc cu nici un chip numai faptele noastre fără mila lui Dumnezeu (Tit 3, 5)!
    – Ştiţi ce am să-i spun eu lui Dumnezeu când am să mă duc în faţa Lui: „Doamne Iisuse Hristoase Fiul Lui Dumnezeu miluieşte-mă pe mine păcătosul! N-am să-i spun altceva!”
    – Eu mi-am făcut o cruce pentru înmormântare şi am scris aşa: „Iisuse, Iisuse, Iisuse, Iartă-mă!”
    – Nu pot să-mi închipui că, dacă trăiesc cu Dumnezeu în toată viaţa aceasta, să-mi zică vreodată: „Nu te vreau!”
    – Ne iubeşte aşa de mult şi asta îmi dă nădejde!
    – Părinte, dacă contăm pe mila lui Dumnezeu nu avem de ce să avem ezitări!
    – Nu vreau să contăm doar pe mila lui Dumnezeu fără să ţinem cont şi de viaţa şi faptele noastre. Un proces mântuitor implică nu numai harul lui Dumnezeu, ci şi faptele tale. Măcar să te găsească pe drum. Lupta e să fiu pe drum, dar să fiu sincer cu lupta!
    – Nu-mi fac probleme pentru că am încredere în bunătatea lui Dumnezeu!
    – Îmi fac probleme, însă nădăjduiesc şi eu!
    – Dumnezeu fiind Tatăl nostru, când spui asta e ceva extraordinar!
    – Da, dar nu pot să spun că am siguranţa mântuirii!
    – Dar de ce să nu puteţi spune?
    – Dacă la moarte îmi va îngădui Dumnezeu, aş spune lucrul acesta: „Doamne, îţi mulţumesc că mor călugăr!” Dar am gândul că faptele mele mă duc în iad. Dacă vrea Dumnezeu să mă mântuiască, poate să o facă! Însă nu pot să ştiu sigur că mă iartă.
    – Dar eu sunt sigur că ne iartă!
    – Şi eu am nădejde la Dumnezeu! Chiar El i-a spus Sfântului Siluan: „Ţine-ţi mintea în iad şi nu deznădăjdui!” Lumea încă nu ştie cât de mult ne iubeşte Dumnezeu, cât de împătimit în Iubire este Dumnezeu pentru noi!
    – Vedeţi ce frumos spuneţi!?
    – Da, dar nu pot să spun că am o certitudine, numai romano-catolicii spun că au siguranţa mântuirii. Pentru că nu ne mântuiesc faptele noastre fără harul lui Dumnezeu şi acesta vine numai dacă este o adevărată smerenie. Pot eu să zic că sunt smerit?!?

    Părintele Nicolae Steinhardt

    Protestanţii – îngăduind individului să-şi deducă mântuirea din starea sa de linişte sau fericire – înlătură tragicul şi angoasa din viaţa creştinului. Acel om care s-a lepădat de esenţe se simte întotdeauna fericit, fericirea lui e tâmpă – dobitoceasca linişte a omului care s-a eliberat de întrebări şi angoase.

    Ortodocşii – atât de axaţi pe Înviere şi-n consecinţă, pe bucurie – sunt mai aproape, cred, de esenţa dramei îndoindu-se mereu de soarta lor. Tocmai că asta nu se poate şti! tocmai că nimic nu e rezolvat până în ziua judecăţii.

    Costion Nicolescu analizează viziunea cineastului Andrei Tarkosvki și citează cuvintele sale:

    „Eu nu sunt lipsit de optimism. De ce merg oamenii la cinema? Ce-i împinge spre acea sala întunecată unde, timp de doua ore privesc jocul umbrelor pe ecran? Nevoia de amuzament? Nevoia unui anume drog? …Eu cred ca motivul principal pentru care cineva merge la cinematograf este timpul: timpul pierdut sau petrecut , ori pur si simplu netrăit. El merge acolo pentru o experienta de viata. Cinematograful, ca nici o alta arta, lărgește si concentrează experienta unei persoane si o face mai lunga. Aceasta este puterea cinematografului autentic. Star-sistemul, show-business-ul, divertismentul nu au nimic de a face cu el.. ” spune Tarkovski.

    Consideră, însă, că problemele grave ale lumii contemporane nu se pot rezolva printr-o „atitudine veselă”. De aceea, el este interesat de „personaje care sunt îngrijorate în legătură cu starea lumii”. De aici și complexitatea dramatică a filmelor sale, care probabil că-i încurcă pe superficiali. Recunoaște că „oamenii veseli îmi provoacă o anumită iritare, nu pot suporta să fiu în preajma lor”. Cineva observa ca la Tarkovski personajele nu râd aproape niciodată. Parcă ar urma îndemnul de pe filacterul din icoanele cu Sfântul Efrem Sirul: „Îndrăzneala amestecată cu râsul surpă cu înlesnire sufletele”! Pentru regizorul nostru, numai bucuria întemeiata pe nădejde este de luat în seamă. Din păcate, cel mai adesea, la cei mai mulți, consideră el, „voioșia este o neînțelegere a situației în care te afli. (…) Oamenii voioși, în general, sunt lipsiți de calități”. De aceea, consideră ca „numai sufletele cu adevărat perfecte ar trebui să aibă dreptul de a fi bucuroase, sau copiii, sau cei foarte vârstnici”.
    Ar mai fi de adaugat ca si această constatare a lui Andrei Tarkovski, aparent paradoxală, poate fi o marturie despre nădejdea pe care o poartă în sine arta sa: „În paranteză fie spus, copiii înteleg foarte bine filmele mele”. Este și acesta un semn evident al componentei nădăjduitoare a artei sale, deoarece copiii refuză cam orice nu poartă în sine o orientare întru nădejde. Ei au mai fin simțul direcțiilor izbăvitoare, pentru că ochiul lor este mai curat și intuiția lor încă genuină.

    Apreciază

  13. el said, on septembrie 10, 2015 at 1:12 pm

    Felix Stanciu

    ei sarmanul Teofil Paraianu, era si el un ratacit…. ardelean Vesel cu maxime si aforisme pretins „duhovnicesti” care nu distingea Ortodoxoa de EREZIA papistaseasca…si nu numai atat…sarmanul a murit in ratacirea lui….infricosator lucru !

    Apreciază

  14. Felix Stancu said, on septembrie 11, 2015 at 9:01 pm

    @el

    Da, ascoristi îl denumeau omul bucuriei.
    Sfântul Nicolae Velimirovici sublinia: „Doar omul drept râde cu râsul bucuriei. Râsul [rânjetul] omului păcătos [viclean, fariseu] înseamnă răutate”.
    L-a avut indrumător si pe Pr Arsenie Boca… totusi in cartea autobiografică Cine sunt eu? – zice Pr Teofil: M-a dezamăgit Pr. Boca. I-am cerut spre sfârsitul vieții ceva concluzii mai de la bătrânețe, iar Pr Boca mi-a zis: alea o să le scrii tu când vei îmbătrâni! – deci confuzie, echivoc, naivitate

    Cât despre lucrarea Pr Arsenie Boca la mrea Sâmbăta, Părintele Arsenie Papacioc mi-a zis: Boca lucra pentru a ieși el în evidență, era o mare fericire pt. studenții din Bucuresti numai dacă ajungeau la Sâmbăta să-l vadă. Credea în reîncarnare și citea liniile mediane ale mâinii, chiromanție și nu zicea nimic împotriva ideologiei comuniste care prindea contur deja…

    Apreciază

    • el said, on septembrie 11, 2015 at 11:44 pm

      Felix Stancu

      multumesc pentru :
      „Cât despre lucrarea Pr Arsenie Boca la mrea Sâmbăta, Părintele Arsenie Papacioc mi-a zis: Boca lucra pentru a ieși el în evidență, era o mare fericire pt. studenții din Bucuresti numai dacă ajungeau la Sâmbăta să-l vadă. Credea în reîncarnare și citea liniile mediane ale mâinii, chiromanție și nu zicea nimic împotriva ideologiei comuniste care prindea contur deja…”

      Se confirma inca odata ceea ce stiam si eu. La fel mi-a zis si mie Parintele Adrain Fageteanu ca boca dupa ce se indocrinase cu yoga si alte rataciri orientale a ajuns sa capete niste puteri paranormale de i se lipeau monede metalice de palme si cu care facea circ ca sa impresioneze ageamii, la fel si cu spunerea pacatelor oamenilor in public ca sa aibe ascendenta asupra unui auditoriu prostit.
      boca a fost un INSELAT si un vrajitor ! Tragica este starea spirituala a poporului roman acum la un pas si cu cateva secunde inainte sa cada peste el pedeapsa este „evlavia ” lui incurajata marsav de dracii din mass-media la INSELATUL boca , una din cele mai nefaste personaje „duhovnicesti” din Romania. Aceasta stare duhovniceasca de aplecare catre fals si inselare va DECIDE MASIV pentru viitorul sau ca neam si ca indivizi in parte si din pacate NU in mod propice, timpul de trezire a neamului a expirat, acum va veni rasplata conform cu pocainta si starea sa duhovniceasca. INFRICOSATOR !
      Dumnezeu sa aibe mila de noi.

      Apreciază

  15. […] Video – promo: Preotul CONSTANTIN NECULA la CRONICA CARCOTASILOR. Va realiza “Pastila Antirid”… […]

    Apreciază

  16. Paul Mogosanu said, on octombrie 15, 2015 at 7:39 pm

    Traim in plina Inchizitie.A intrat zavera intre cei care se vor indrumatori spirituali.In fond nu avem nevoie de niste rataciti ca voi.Ne ajunge credinta in Dumnezeu.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.