SACCSIV – blog ortodox

ANTI NATIONALISMUL DECLARAT al “sefilor” serviciilor: CONSTANTIN DUDU IONESCU si EDUARD HELLVIG

Posted in Uncategorized by saccsiv on aprilie 9, 2015

CONSTANTIN DUDU IONESCU

dudu-ionescu

Foto: http://www.opiniatimisoarei.ro/revolutionarii-din-timisoara-nu-il-vor-pe-constantin-dudu-ionescu-consilier-prezidential-ce-i-au-scris-lui-klaus-iohannis/26/01/2015

Pentru cei ce inca nu stiau, Constantin Dudu Ionescu a devenit conducătorul de facto al Comunității Naționale de Informații. Despre acesta s-a spus că a fost propus președintelui Iohannis de către actualul șef al SRI, Eduard Helvig, care a  fost consilierul fostului ministru de interne în 1999. Constantin Dudu Ionescu este nașul de cununie al șefului SRI.

Cititi va rog mai multe la:

MIȘCĂRI SPECTACULOASE LA PREȘEDINȚIE. Generalul Ion Oprișor, secretarul CSAT, a fost trecut în rezervă. Constantin Dudu Ionescu va primi toate informațiile secrete venite de la SRI, SIE, Interne și Armată.:

Despre gandirea sa, iata ce putem citi la http://blog.prospectiv.org/2014/07/cum-invrajbeste-romania-marile-puteri.html:

 1. CADI, după cum am arătat, e un think tank neoliberal din România finanţat de Atlas Foundation, Konrad Adenauer Stiftung, CATO Institute, The German Marshall Fund of the United States (GMF), Americans for Tax Reform Foundation, Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, Coca Cola, Business Angels Netzwerk Deutschland (BAND) şi BRD. CADI este parte a organizaţiilor internaţionale Atlas Foundation, Economic Freedom Network şi Stockholm Network şi are ca parteneri instituţionali The Swiss Confederation Institute; Ambasada Marii Britanii în România; Institutul de Studii Populare; Institutul Ludwig von Mises România; Cato Institute; Heritage Foundation; Institute for Humane Studies; Institute for Economic Studies; Institute for Market Economics şi Mercatus Center at George Mason University.
  Cu sprijinul financiar ar GMF şi al Balkan Trust for Democracy, CADI a organizat în colaborare cu Departamentul Securităţii Naţionale al Administraţiei Prezidenţiale mese rotunde precum „Cultura strategică şi societatea civilă”. Temele de discuţie anunţate de organizatori au fost legate de mobilizarea societăţii civile din România pentru a accepta militarizarea vieţii academice româneşti. Astfel, s-a discutat despre „paşi către o coaliţie a societăţii civile pentru reforma sistemului de securitate; dezvoltarea culturii strategice în cadrul universităţilor civile; oportunităţi de cercetare şi colaborare”. Spiritul în care s-a discutat a fost, după cum transpare chiar din prezentarea publicată pe websitul CADI, cel al instrumentalizării grosolane a istoriei românilor prin denunţarea „naţionalismului antiliberal îngust” care alimentează „tradiţia izolaţionistă de non-cooperare” a românilor cu marile imperii.

Un exemplu grăitor al acestui tip de de-culturare imperială a românilor ni-l oferă dezbaterea CADI menţionată mai sus, pe parcursul s-a ajuns la următorul consens:

Constantin Dudu Ionescu, fost secretar de stat al Ministerului Apărării Naţionale: Undeva în faţa casei bunicilor e o cruce ţinută la mare cinste, a unor stră-străbunici “eroi şi patrioţi” omorâţi de otomani. Se spune că trebuiau să facă săpun pentru un convoi sau grup de turci care se întorceau în Istanbul, şi ei isteţi au pus pietre în mijlocul calupilor de săpun. Ghinionul a fost că turcii au descoperit mai devreme frauda şi s-au întors din drum să-i scurteze de cap. Faptul că acea cruce e ţinută la mare cinste e semnificativ pentru discuţia noastră despre cultura strategică. Ne arată că există în România o tradiţie izolaţionistă de non-cooperare în care încălcarea unui contract e luată drept patriotism. Evident, povestea arată şi cât de eficientă e atitudinea respectivă pentru securitate.

CADI: Probabil că aici ar sta atribuţiile societăţii civile, să demaşte avataruri ale acestui tip de cultură strategică. De exemplu şi acum manualele de istorie ridică în slăvi cuceritori precum Mihai Viteazul sau pure acte de terorism ale unui Vlad Ţepeş, ca urmare a unui naţionalism antiliberal îngust.”

EDUARD HELLVIG

   Adica cel mic din foto:

klaus_iohannis_instalare_in_functie_e_hellvig_59790800

Foto: http://www.vremeanoua.ro/instalarea-lui-eduard-hellvig-in-fruntea-sri-fara-accesul-presei

Iata si ce scria Eduard Hellvig in articolul sau Naţionalismul – un cal troian pentru Europa:

Un cerc de foc se strânge în jurul Europei. Războiul bate la poarta sudică şi estică a acestui continent vulnerabil strategic, energetic, demografic şi nu numai. Dar Europa Unită – proiectul ce menţine de aproape şapte decenii pacea între naţiuni despărţite de râuri de sânge de-a lungul istoriei – e ameninţată, înainte de toate, de un pericol intern tot mai agresiv de la un an la altul: naţionalismul.
Întoarcerea la naţionalism ar echivala cu sfârşitul Uniunii Europene, cu tot ce înseamnă aceasta pentru cetăţenii săi – de la abolirea graniţelor şi aspiraţia la o viaţă mai bună, la libertăţile democratice esenţiale, în primul rând cea de exprimare. Denunţarea democraţiei liberale de către premierul Viktor Orban şi opţiunea sa declarată pentru modele ca Rusia, China şi Turcia constituie un semnal de alarmă în acest sens, care trebuie să nască un răspuns pe măsură.

Ungaria, bolnavul Europei  

Ungaria, elevul de succes al tranziţiei post-comuniste, e azi un bolnav grav al Europei, mai ales al celei Centrale şi de Est. Un bolnav ameninţător, însă, atât prin riscul de contaminare, cât şi prin escaladarea tendinţei pan-hungariste. Imixtiunea guvernului ungar în sfere de competenţa şi exclusivitatea autorităţilor din statele învecinate, înverşunarea cu care Budapesta incită comunităţile maghiare din jurul Ungariei la separatism pe criterii etnice, precum şi coordonarea acţiunilor revizioniste ale clasei politice din capitala maghiară şi din afara Ungariei – toate acestea sunt elemente care pun sub semnul întrebării esenţa proiectului european: integrarea şi armonizarea politicilor naţionale în vederea realizării unei comunităţi fără frontiere. Ungaria aparţine UE doar cu numele, în fapt reprezintă o primă breşă în construcţia europeană.

E îngrijorător modul în care Viktor Orban înţelege să-şi asume ostentativ aversiunea faţă de democraţia liberală, cu atât mai mult cu cât un val de absenteism şi dezamăgire afectează opinia publică europeană în urma crizei economice şi a măsurilor de austeritate. Mai mult, forţele extremiste, populiste şi anti-sistem câştigă teren, în mod spectaculos, de la un scrutin la altul. Majoritatea statelor europene se confruntă cu acest dezechilibru al scenei politice interne, din cauza ascensiunii extremiste. Pentru astfel de forţe, Orban este un model.

Nu în ultimul rând, e cu atât mai gravă poziţionarea Ungariei cu cât UE are de făcut faţă unei intensificări a propagandei ruse în fostul spaţiu de influenţă sovietică. Aici este tot mai mare riscul de acţiuni destabilizatoare, în special prin potenţiala instrumentalizare a tendinţelor naţionalist-separatiste. Sofia şi Belgradul sunt deja bănuite a fi capete de pod rusesc în Balcani. Iar Ungaria optează tranşant pentru modelul autoritar-asiatic.

Democraţia, singura salvare  

În aceste condiţii, Europa responsabilă, Europa democratică, Europa care se revendică din viziunea lui Adenauer şi a celorlalţi părinţi ai arhitecturii comunitare, această Europă care înţelege că numai unită poate răzbi în noul context geopolitic şi economic global are nevoie de o reacţie hotărâtă şi solidară. Iar pentru state de frontieră, direct vizate de pericolul extern, precum România, devine vitală respingerea oricăror derapaje naţionaliste şi consolidarea apartenenţei la valorile democratice europene. Nu putem construi o Uniune Europeană pentru secolul XXI dacă ne întoarcem la valorile secolului XIX.

Pentru ca rătăcirile naţionaliste şi anti-democratice să nu mai poată fi posibile cu adevărat, e nevoie de consolidarea urgentă a statului de drept, prin combaterea corupţiei ce distruge fibra statală şi morală a unei naţiuni. E evident şi atât de aproape exemplul dezolant al Ucrainei şubrezite din interior, în deceniile premergătoare agresiunii ruse. De asemenea, devine o problemă de importanţă strategică îmbunătăţirea actului de guvernare, pentru a reda cetăţeanului încrederea în cei pe care-i votează. Iar aici e datoria partidelor de a-şi primeni rândurile şi de a ieşi din paradigma clientelar-tribală patentată de PSD şi copiată şi de alte formaţiuni.

De la formă la fond  

Pentru prima dată după căderea comunismului, pericolul extern ne obligă să conştientizăm că trebuie să facem un efort atât de necesar pentru ancorarea în sfera valorilor şi normelor europene. Nu de teama comisarilor Bruxelles-ului, nu de gura vreunei cancelarii vestice, nu sub rigla criteriilor de aderare – ci pentru a ne apăra dreptul la viaţă într-o societate democratică, în calitate de membri ai familiei euroatlantice. E cazul să trecem de la formă la fond, atât decidenţi, cât şi alegători. Altfel, ar însemna că ne-am furat căciula de 25 de ani. Iar vina pentru un eventual dezastru nu va fi nici la Moscova, nici în altă parte, ci în propria noastră curte.

Elemente care au sunat poate abstract pentru mulţi în aceşti ani – necesitatea unei societăţi civile autentice, vii şi interiorizarea valorilor europene, a toleranţei în primul rând – devin factori decisivi în rezistenţa societăţii la ameninţările multiple. Cultura democratică e anticorpul fundamental, iar democraţia participativă principalul baraj în calea derapajului neo-naţionalist. Să nu uităm, în acest sens, că diferenţele de dezvoltare şi de bunăstare sunt direct proporţionale cu sănătatea unei democraţii participative.

 

Reclame

120 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. geo said, on aprilie 9, 2015 at 8:17 pm

  Pe parcursul anului 1944, până la trădarea de la 23 august, bombardierele Aliaţilor au lovit sistematic ţara, apoi bucureştenii s-au trezit cu tancurile ruseşti invadându-i. Au plecat doar după 14 ani, în 1958, când Gheorghiu Dej a scos trupele sovietice din Ţară. Acum avem alţi ocupanţi. Generalul american Wesley Clark stârneşte din nou „Câinii războiului”[1]. Fost comandantul forţelor N.A.T.O. în timpul războiului din Kosovo, actualul consilier personal al prim-ministrului României a fost protagonistul unui episod extrem de tensionat, când comandantul forţelor britanice de sub comanda N.A.T.O. – General Sir Mike Jackson – a refuzat să deschidă focul împotriva forţelor ruseşti masate în Aeroportul din Pristina, aşa cum ordonase gen. Wesley Clark. „Nu am de gând să pornesc Al Treilea Război Mondial”[2], ar fi spus comandantul britanic. Drept „recompensă” pentru „cadoul” oferit românilor la 4 aprilie 1944, statul român a plantat în parcul Cişmigiu Monumentul Eroilor Americani care au bombardat populaţia civilă a Bucureştiului. Să râdem sau să plângem?

  http://www.art-emis.ro/istorie/2845-4-aprilie-1944-bombardarea-bucurestiului-de-ctre-aviatia-americana.html

  Apreciază

 2. geo said, on aprilie 9, 2015 at 8:20 pm

  Potrivit unui comunicat de presă, Muzeul Județean Satu Mare desfășoară un amplu proiect de cercetare arheologică ce are ca principal obiectiv așezarea fortificată din mileniul I î.Hr. de la Căuaș-Sighet, proiectul de scanare fiind început în urmă cu șapte ani pe raza județului și în alte situri arheologice.

  „Prin scanare geomagnetică s-a constatat că aici a existat un centru tribal, ce se întindea pe o suprafață de 56 ha, într-o zonă fortificată natural prin revărsarea a două pâraie în valea Ierului. Întreaga suprafață a fost fortificată printr-un efort ce dovedește posibilități impresionante ale comunității care a trăit în așezare. Un aspect extrem de important se desprinde acum la finalul cercetărilor: sutele de construcții de pe suprafața sitului sunt aranjate pe șiruri, dovedind că locuințele au fost construite după un plan prestabilit. Acest sistem complex de amenajare, ce a fost definit ca fiind protourban, este cunoscut doar la vestitul centru tribal din localitatea Biskupin (Polonia). Situația de la Căuaș dovedește că ar putea fi un fenomen european, databil în sec. X-VIII î.Hr., care însă s-a prezervat și poate fi reconstituit în puține cazuri”, se precizează în comunicat.

  http://www.agerpres.ro/sci-tech/2015/04/09/satu-mare-centru-tribal-vechi-de-trei-milenii-descoperit-prin-scanare-geomagnetica-la-cauas-15-20-30

  Cum zicea ungurii? Ca la venirea lor aceste teritorii erau goale de oameni…

  Apreciază

  • geo said, on aprilie 9, 2015 at 8:24 pm

   Descoperire arheologica unicat in Romania

   Totul este legat de subsolul Palatului Culturii. Dupa ce la finalul anului trecut s-au alocat 15,5 milioane euro pentru acest monument, a fost reluata si cercetarea arheologica. „Ca date tehnice va pot spune urmatoarele: in timpul lucrarilor din aripa de Est a Palatului Culturii din Iasi (reluate in decembrie 2014 – n.r.) s-au descoperit noi fragmente din fundatiile palatelor faimoasei Curti Domnesti din Iasi (veche de peste 600 ani – n.r.). Se pare ca este vorba de fundatiile unui nou palat, diferit de celelalte constructii descoperite în campaniile anterioare. Latimea zidurilor este impresionanta: unui zid care initial masura trei metri i-au mai fost adosate alte fundatii, astfel încât grosimea totala a ajuns sa depaseasca cinci metri. Zidurile sunt foarte adânci, au peste patru metri si înca nu s-a ajuns la baza lor. Foarte probabil, fundatiile încorporeaza vechi demisoluri si pivnite. Ca datare, este posibil ca ele sa provina din epoca lui Alexandru cel Bun, domnul Moldovei între anii 1400 – 1432. De asemenea, cele mai noi fundatii tin de epoca fanariota. Este ceva unic in tara noastra. Vorbim si de case legate de Curtea Domneasca”, a sintetizat Cheptea. Mai departe, managerul Complexului Muzeal National Moldova (CMNM) Iasi a tinut sa reliefeze faptul ca, saptamana viitoare, noile descoperiri vor fi analizate de oficiali ai unor importante institutii nationale.

   http://www.bzi.ro/descoperire-senzationala-la-iasi-aceasta-a-fost-gasita-intr-un-loc-uluitor-galerie-foto-486833

   Apreciază

 3. geo said, on aprilie 9, 2015 at 8:24 pm

  Vaticanul este afectat de două scandaluri, unul în care este implicat un preot italian acuzat că a navigat pe Internet în căutarea unor amanţi homosexuali şi că a participat la petreceri gay, iar altul în care un preot din sudul Italiei este suspectat că a ucis o enoriaşă, relatează The Independent.

  http://www.mediafax.ro/externe/scandal-la-vatican-un-preot-este-acuzat-de-homosexualitate-iar-altul-de-crima-14114920

  Apreciază

 4. geo said, on aprilie 9, 2015 at 8:30 pm

  „Un obiectiv ambitios, care presupune eforturi sustinute si care va implica institutiile publice, guvernatorul Bancii Nationale, presedintele Romsniei, Guvernul, Parlamentul, dar si un efort al intregii societati romsnesti, un efort pe zona economica si sociala, pentru ca Romsnia sa fie capabila cu adevarat sa fie un membru puternic al zonei euro si sa aiba o economie capabila sa reziste la competitia din zona euro. Ultimii trei ani ne dau curaj si optimism ca putem sa indeplinim acest obiectiv”, a declarat premierul Ponta, la Palatul Victoria.

  http://www.corectnews.com/politics/ponta-optimist-privind-aderarea-romaniei-la-zona-euro

  Apreciază

 5. geo said, on aprilie 9, 2015 at 8:31 pm

  Oamenii de stiinta stiau deja ca primii oameni veniti in Europa – in urma cu 40.000 de ani – aveau pielea „neagra”, iar noile date arata ca populatiile de vsnatori-culegatori care traiau in Spania, Luxemburg si Ungaria in urma cu 8.500 de ani aveau la randul lor o piele de culoare inchisa, precizeaza un studiu publicat in revista Science.

  http://www.corectnews.com/scit/cand-au-aparut-stramosii-nostri-primii-europeni-de-tip-caucazian

  blabla-uri darwiniste..

  Apreciază

 6. geo said, on aprilie 9, 2015 at 8:37 pm

  Trupe rusești au executat exerciții militare în regiunea separatistă Transnistria din Republica Moldova, conform The Moscow Times, care citează agenții de presă din Rusia.

  Presa rusă spune că aproximativ 400 de soldați și 30 de piese de artilerie au fost implicate în manevrele militare din Transnistria.

  În Transnistria, regiune separatistă unde locuiesc aproximativ 500.000 de oameni, erau dislocați permanent anul trecut aproape 2.000 de soldați ruși.

  Armata activă a Republicii Moldova numără mai puțin de 5.000 de soldați

  http://www.dcnews.ro/trupe-ruse-ti-executa-exerci-ii-militare-in-transnistria_472696.html

  Apreciază

 7. geo said, on aprilie 9, 2015 at 8:39 pm

  Conform datelor Institutului Național de Statistică, mai mult de jumătate din populația României nu are acces la un sistem de alimentare cu apă. Datorită goanei după profit, obicei cultivat de către mentalitatea capitalistă, agricultura practicată cu ajutorul îngrășămintelor chimice a dus în țara noastră la un surplus de nitrați care contaminează pânza freatică, lacurile și râurile. Cantitatea prea mare de nitrați din corpul uman produce apoi hipertensiune, cefalee, urticarii, intoxicații și unele tipuri de cancer.

  Un alt studiu care arată situația dezastruoasă în care se află România e cel realizat de Oxfam, o organizație internațională cu centrul la Oxford care își propune să găsească soluții pentru eradicarea sărăciei. Conform Oxfam, cei mai bine hrăniți sunt olandezii, elvețienii și francezii, românii aflăndu-se pe locul 51 în lume și pe unul din ultimele locuri în Europa. Chiar dacă în România există suficientă mâncare pentru toată populația (locul 11 din 125 de țări), în ceea ce privește accesul direct la hrană stăm mai prost decât țări precum Nepal, Siria sau Kazahstan. Calitatea hranei pe care o consumăm nu este deloc bună. Studiul arată că dintre tările europene doar Bosnia-Herțegovina, Moldova, Armenia și Azerbaidjanul au mâncare mai slabă calitativ decât a noastră. De cealaltă parte, nemții, grecii și spaniolii au mâncarea de cea mai bună calitate.

  http://www.estica.eu/article/dezvoltarea-acces-direct-la-hrana-si-apa/

  Apreciază

 8. geo said, on aprilie 9, 2015 at 8:40 pm

  În faţa ameninţării tot mai evidente cu flagelul războiului, e cazul să ne întrebăm: este oare războiul un lucru rău în sine? Sau el devine rău, respectiv bun, în funcţie de circumstanţele în care se desfăşoară? Poate fi el evitat, şi, dacă da, în ce condiţii şi cu ce costuri?

  În 1821, Joseph de Maistre, celebrul teoretician reacţionar francez, medita asupra caracterului divin al războiului. Poate că nu întâmplător acest gânditor care se opunea metafizic Revoluţiei Franceze scria în Rusia (în Sankt-Petersburg) un soi de apologie stranie a războiului văzut ca instrument final al distrugerii omului de către om, încununare totală a legii universale a distrugerii speciilor unele de către altele. Observaţia aparent crudă după care legea universală a vieţii este dominată de o ciudată nevoie de violenţă şi distrugere reciprocă a tuturor speciilor vii este completată de ideea că războiul devine o încununare a caracterului „regal” al omului faţă de celelalte specii. Rege al naturii care cunoaşte în chiar substratul ei sâmburele extincţiei violente universale, omul este încoronat finalmente chiar în actul războinic, prin chiar faptul de a participa la acest ritual infinit, nesfârşit şi inexorabil care este actul sacrificial, omorul, suprimarea vieţii. Orice ar face omul, spune de Maistre, o face distrugând. Când se hrăneşte, el omoară, când se îmbracă, omoară, când atacă sau când se apără de asemenea omoară. Omoară pentru a se instrui, omoară pentru a se amuza, omoară pentru a omorî.

  Suntem noi, europenii de la această dată, martori ai unei noi alunecări inevitabile spre omorul universal, implacabil? În ciuda tuturor forţelor aşa-zis pacificatoare, în ciuda eforturilor aşa-zis diplomatice, în ciuda spaimelor fireşti şi a instinctului vieţii renăscut, pare că instinctul morţii este şi de data aceasta mai puternic şi că va învinge. Contemporanii noştri au găsit deja calea spre moarte, au găsit ideile care să justifice ritualul funebru, au găsit vinovaţii, în ultimele săptămâni se pare că au găsit şi instrumentele concrete ale viitorului măcel. Totul este doar o chestiune de declanşare exterioară a conflictului, pentru că, în ciuda pretinsului caracter „iraţional” al său, actualul război este deja pornit şi toţi ştim asta. Încă odată, în istorie, se joacă drama firească a raportului dialectic dintre esenţă şi aparenţă, dintre ceea ce se dezvăluie ca faptă exterioară şi ceea ce este deja constitutiv viitorului faptic, în plan potenţial.

  http://www.estica.eu/article/razboi-fara-pace/

  Apreciază

 9. geo said, on aprilie 9, 2015 at 8:44 pm

  Credincișii greco-catolici au reăcut, miercuri, drumul Crucii, în centrul municipiului Cluj-Napoca.

  Enoriașii au pornit din Piața Unirii, iar apoi au mers pe Bulevardul Eroilor, până la Catedrala ”Schimbarea la faţă”.

  Episcopul eparhial de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu, a explicat că devoțiunea Căii Crucii a apărut în secolul al XIII-lea, al XIV-lea, fiind inițiat de Sfântul Francis de Assisi, ”care a dorit să refacă parcursul Mântuitorului, prin locul pe care El l-a binecuvântat cu pasul său”.

  http://www.stiridecluj.ro/social/drumul-crucii-refacut-la-cluj-napoca-peste-100-de-credinciosi-au-iesit-in-piata-uniri-foto-video

  Apreciază

 10. geo said, on aprilie 9, 2015 at 8:45 pm

  Grupul de inițiativă Musai-Muszáj a trimis comunicatul de presă cu numele ”Primăvara celor 1000 de procese – 1000 de cereri pentru plăcuțe multilingve”.

  Organizația va înregistra joi, 9 aprilie, de la ora 8:30, 700 de cereri la Primăria Cluj-Napoca, prin care clujenii cer amplasarea unor indicatoare, plăcuțe trilingve, în limbile română, maghiară și germană: „CLUJ-NAPOCA”, „KOLOZSVÁR”, „KLAUSENBURG”.

  Musai-Muszáj a înregistrat, pe data de 12 martie, alte 300 de cereri pentru plăcuțe multilingve, astfel numărul cererilor înregistrate va ajunge joi la 1000.

  De asemenea, Grupul și-a înaintat proiectul și la concursul organizat de Com’on Cluj, finanțat și din fonduri de la Primăria Cluj-Napoca. Proiectul are ca scop atragerea atenției asupra multiculturalismului și multilingvismului din Cluj, iar votul se poate exprima până pe data de 13 aprilie AICI.

  http://www.stiridecluj.ro/social/maghiarii-ameninta-primaria-cluj-napoca-cu-1000-de-procese-si-cer-placute-pe-alta-parte-cer-bani-de-la-bugetul-local

  Apreciază

 11. geo said, on aprilie 9, 2015 at 8:50 pm

  Un elev al Colegiului Naţional de Informatică “Tudor Vianu”, care a câştigat locul al treilea la concursul internaţional “NASA Ames Space Settlement Design Contest 2015″, nu poate participa la o conferinţă internaţională în Canada, unde a fost invitat să-şi prezinte proiectul, din lipsa banilor.

  Potrivit MEDIAFAX, Alexandru George Ghinea, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu”, a câştigat premiul al treilea în cadrul concursului internaţional “NASA Ames Space Settlement Design Contest 2015″ cu proiectul “Type2″, care creează o aşezare spaţială, cu o capacitate de peste 3.000 de oameni, ce ar permite acestora să trăiască în condiţiile atmosferice şi de gravitaţie de pe Pământ, dar în spaţiu artifical, gândit în totalitate de om.

  Proiectul elevului român a reuşit să obţină premiul al treilea din aproape 1.000 de proiecte trimise de către 3.000 de elevi din toată lumea.

  http://www.sursazilei.ro/un-elev-premiat-de-nasa-nu-bani-sa-mearga-canada-pentru-si-prezenta-proiectul/

  Apreciază

 12. geo said, on aprilie 9, 2015 at 8:57 pm

  Comisia Europeana este interesata ca romanii sa suporte taxe cat mai mari, pentru ca, apoi, sa umple teschereaua corporatiilor prin sistemul bine cunoscut al „investitiilor” si „programelor europene”.

  Comisia Europeană este îngrijorată de tot ce este bun pentru români

  Dupa intalnirea cu reprezentantii Guvernului, vicepresedintele Comisiei Europene s-a declarat ingrijorarat de modificarea Codului Fiscal si, respectiv, de reducerea TVA.

  „Aceasta masura va avea un efect fiscal substantial negativ. Nu e in concordanta cu recomandarea generala a comisiei”, spus Valdis Dombrovskis, vicepresedintele CE.

  Cu toate acestea, ce s-a putut vedea în ultima vreme în ”presa” din România ține de cel mai grotesc absurd. Se bat acoperiții cu capul de pereții studiourilor tv ca să îl înjure pe Ponta, îl trag pe premier la răspundere și îl blesteamă pentru că reduce TVA – ul.

  Măsura este prezentată în fel și chip, ca un demers electoral, ca o blasfemie la adresa FMI și a Comisiei Europene, ca o lovitură sub centură dată lui Iohannis, ca o iminentă apocalipsă economică, șamd.

  Totul în numele atacării, cu orice chip, a lui Victor Ponta, care este un ticălos și nu marșează în continuare pe austeritatea extremă propăvăduită de Comisia Europeană, FMI și slugile lor devotate din România.

  Asta în condițiile în care reducerea TVA la alimente nu înseamnă decît o aliniere la realitățile fiscale din majoritatea statelor europene, inclusiv cele vestice și dezvoltate economic, în care nivelul de trai este de două-trei ori mai ridicat decît în țara noastră.

  Rolul mass media trebuie să fie, fără doar și poate, unul critic, de cîine ce apără democrația și cetățenii în fața politicienilor și a instituțiilor Statului.

  https://searchnewsglobal.wordpress.com/2015/04/09/comisia-europeana-nu-accepta-reducerea-tva-comisia-europeana-este-interesata-ca-romanii-sa-suporte-taxe-cat-mai-mari/

  Apreciază

 13. geo said, on aprilie 9, 2015 at 8:58 pm

  ”Răul este lipsa binelui, aşa cum întunericul este lipsa luminii”

  Sf. Ioan Damaschin

  „Atât cauza, cât și scopul răutăților este binele; pentru că atât cele virtuoase, cât și cele potrivnice acestora se fac în vederea binelui; căci, chiar și atunci când le facem [pe cele rele], le săvârșim dorind binele; nimeni nu face ceea ce face cu gândul la rău; pentru că răul nu are ființă proprie, ci este o deformare a binelui, fiind făptuit nu de dragul păcatului, ci în vederea binelui; pentru că tot ceea ce se face se săvârșește în vederea binelui, sau a ceea ce este socotit a fi bine.” Sfântul Ioan Damaschin

  Răul, oricât de mare ar fi, oricât ne-ar înspăimânta imensitatea lui, nu este decât o lipsă și o amăgire. El n-are ființă de sine stătătoare, un ipostas propriu de la care să se revendice. Cu toate că nu pare deloc evident, nimeni n-ar face răul din proprie voință, căci noi alegem, în mod firesc și natural, binele. Cel mai bun exemplu și mai la îndemână este comunismul. Dacă n-ar fi îmbrăcat haina binelui, n-ar fi dus în eroare atâția și atâția oameni care au crezut sincer în idealurile lui de dreptate socială, așa cum mulți mai cred încă și astăzi. Ne lăsăm amăgiți mult prea ușor, mai ales pentru că nu mai avem discernământul duhovnicesc necesar.

  https://searchnewsglobal.wordpress.com/2015/04/09/raul-este-lipsa-binelui-2/

  Apreciază

 14. geo said, on aprilie 9, 2015 at 8:58 pm

  Am devenit o populație automatizata, neinformată, îndobitocită. Ne suim în mașini, mergem la munca, ne suim în mașini iar și mergem acasă. Suntem prinși într-o viață mecanică…Suntem o rasa de roboti! Cel mai rău este că nici nu conștientizăm asta. Ne interesează fotbalul și show-rile de duzina și credem că trăim. Oare trăim, sau doar respiram ? Veneram ultimele gadgeturi electronice apărute ca și cum ele ar fi sursa noastră vitala. Ne ghiftuim cu ultimele apariții de junk-food (mâncare nesănătoasă) precum vitele pregătite pentru măcel.

  Daca ceva ne doare, apelam la pilulele magice care au mai multe efecte secundare decât remedii. Se pare ca ne place să îmbogățim și să împuternicim firmele farmaceutice. Ne plângem iritați de preturile costurilor de sănătate și alte taxe, dar continuam să plătim. Permitem unui sistem care e avariat și corupt să continue să ne prade și să ne distrugă viețile. Contribuim cu bani mulți pentru campanii ridicole ce nu fac altceva decât să scuipe cu minciuni în noi și cu promisiuni deșarte.

  Suntem îndepărtați cu ușurință de adevăr cu ajutorul dramelor folosite pentru a distrage atenția. Suntem dirijați dintr-o parte în alta ca niște animalele domestice, duși de nas crezând că luptăm pentru libertate. Ironia e ca nu avem nevoie decât să fim liberi de cei ce ne induc noțiunea că nu suntem liberi. Oamenii sunt menținuți într-o stare hipnotică de transă ce îi menține tăcuți și adormiți. Nimeni nu vrea ca tu să știi de orașele civile bombardate, nimeni nu vrea să știi de morțile din cauza intoxicației cu mâncărurile nesănătoase la fel cum nimeni nu vrea să știi că poliția mondială e deja formată să preia controlul prin legi date de către ei în timp ce tu privești amuzat nu știu ce “diva” ce s-a certat cu iubitul.

  Trăim într-o lume a abundentei și zeci de mii de oameni mor de subnutriție… sute de tone de mâncare sunt aruncate zilnic la gunoi ( tu câtă mâncare arunci la gunoi ? ) iar alții mor de foame, pentru a satisface planurile unor monștrii. Asta e lumea care permite să se întâmple asta, lumea în care trăiești TU.

  Celebritatea… oamenii aflați în spatele cortinei au aflat de mult că dacă pun pe scena o persoana îmbrăcată într-un anumit fel și folosind un anumit limbaj, cele aflate în sala o vor imita.

  Noi vrem să fim ca EI… să ne îmbrăcăm cum se îmbracă ei, să vorbim ca ei, să ne purtam ca roboții ce sunt încărcați cu un software nou, fără, sau cu voia noastră.

  https://searchnewsglobal.wordpress.com/2015/04/09/suntem-o-tara-ocupata-de-imperialismul-occidental-trebuie-sa-luptam-in-principal-cu-imperialistii-occidentali/

  Apreciază

 15. geo said, on aprilie 9, 2015 at 8:59 pm

  In mintea noastra, sint multe persoane si multe aspecte ale vietii economice si sociale, care pot cadea sub incidenta vinovatiei, pentru care noi devenim din ce in ce mai saraci.

  Cresterea prapastiei dintre cei 1% foarte bogati si cei 99% care se vad in cadere economica in toate societatile capitaliste ar fi un aspect, dobinda negativa, care ii distruge pe cei ce economisesc bani si pe pensionari in general, pentru a transfera banii spre zona speculativa si in avantajul unui grup de speculanti, numai ei avind acces la aceste fonduri “furate” de la cei ce intradevar aveau nevoie de ele si le meritau.

  Un alt aspect ar fi natura locurilor de munca nou create, care in general au inlocuit un full time job cu un part time job, pentru ca cifrele care arata scaderea somajului sa fie excelent percepute de populatie, in realitate fiind o minciuna generalizata.

  In acelasi timp, forta de munca devenind o masa de sclavi, care sint munciti pina la epuizare, reducindu-se numarul lor si oferindu-se sarcini mai multe celor ramasi in cimpul muncii, pentru citiva bani in plus, total nesemnificativ si care sint, in final, rupti de viata sociala, distrugindu-si viata si familia, dar fiind ghidonati sa se uite pe geam si sa vada coada de muncitori care asteapta la poarta sa fie angajati, in acest fel patronii facindu-i sa fie fericiti ca au unde sa vina si de unde sa plece rupti de oase, dupa o munca inimaginabila si un sistem in care productivitatea nu mai creste datorita investitiilor patronului ci a exploatarii muncitorilor si inlocuirii lor cind sint darimati sau tratarea lor ca numere.

  Dar acesti economisti vestici nu dau importanta deloc unui alt aspect si anume, schimbarea naturii facturilor pe care le platim lunar sau la anumite perioade si a celor emise pentru articole vitale existentei noastre.

  Americanii platesc cu mult mai mult pentru sanatate (analize, tratamente, medicamente si asa mai departe), fara sa isi idea seama ca este un mare minus care ii lasa cu mult mai putini bani in buzunare.

  https://searchnewsglobal.wordpress.com/2015/04/08/devenim-din-ce-in-ce-mai-saraci-capitalismul-ne-duce-spre-saracie/

  Apreciază

 16. geo said, on aprilie 9, 2015 at 9:00 pm

  Ne aflam in mijlocul unei isterii in masa provocata de decizia guvernatorului Mike Pence de a ratifica Religious Freedom Restoration Act (RFRA). Legea stabileste un standard pentru libertatea religioasa: practicarea libera a religiei unei persoane poate fi “substantial impovarata” de o lege doar daca acea lege promoveaza cele mai “evidente interese ale guvernului” in modalitati care implica “mijloacele cele mai putin retristive.

  Imediat a fost denuntata ca un asalt fara precedent asupra drepturilor gay. CEO-ul Apple, Tim Cook, a descris legea ca parte a “ceva foarte periculos” care “va permite oamenilor sa-si discrimineze vecinii”. Multi alti observatori s-au alaturat nebuniei. Homosexualii nu o sa mai fie serviti la restaurante! Nu o sa li se mai permita cazarea in hoteluri!

  In ce lume traieste Tim Cook? In prezent, Indiana nu are nicio lege care sa interzica discriminarea pe baza de orientare sexuala sau a identitatii de gen. Drept rezultat, indiferent de modul in care consideram RFRA, aceasta legislatie nu permite absolut nimic nou in materie de drepturi gay.

  Si ce au facut oamenii, concret? In acest moment, nimeni nu a remarcat vreun pattern al discriminarii in Indiana pe care, in vreun fel sau altul, legislatia l-ar permite. Nicio persoana gay nu s-a plans ca i-ar fi fost interzisa inchirierea unei camere. Nimeni nu a relatat ca nu a fost servit la restaurant. Homosexualilor nu li s-a interzis sa voteze sau sa candideze. Nimeni nu face lobby impotriva concertului din Indiana tinut de Elton John. Nu exista relatari despre discriminarea homosexualilor la angajare.

  Dar, de fapt, nu prezentul conteaza. Repet: nu prezentul conteaza. Controversa din Indiana este despre viitor.

  https://searchnewsglobal.wordpress.com/2015/04/08/masss-media-si-corporatiile-instaureaza-regimul-gay-totalitar/

  Apreciază

 17. geo said, on aprilie 9, 2015 at 9:00 pm

  E de bun simt pentru orice individ de pe planeta asta -apartinand unei societati moderne- sa nu-si faca iluzii ca este liber. Fiecaruia dintre noi ii este ingaduita o zbenguiala zilnica pe o raza data de lungimea cordonului ombilical cu care este conectat la “libertatea” pe care i-o ofera organizarea sociala din care face parte. Ceea ce diferentiaza natura legaturii, care poate fi foarte rigida, sau flexibila, permitandu-i individului sa exploreze mai mult sau interzicandu-i asta, este nivelul educatiei. In oricare dintre situatii, libertatea individului exista aici doar ca ideologie. In realitatea zilnica materiala, libertatea este o iluzie.
  “Libertatea omului e partea divina din el.” Petre Tutea
  Principii ale insclavizarii

  Crearea de frica ignoranta si confuzie. A castiga lupta pentru atentie – A se capta cu orice pret atentia respectivilor si a-i determina sa faca ce vrei tu! A crea nevoile lor si a-i ajuta apoi sa le acopere (Este vechea sintagma a lui Nietzsche :” Daca vrei ca lumea sa-ti fie recunoscatore, nu le da ceva ci ia-le ceva, apoi ajuta-i sa indure lipsa!” A crea si controla fortele opuse. Crearea de asocieri in religii, partide, etc apoi crearea de asocieri opuse acestora Crearea izolarii. Izolarea de viata de odinioara, de prieteni de familie, de obiectele din trecut ale subiectului respectiv si chiar crearea de neincredere in propria-i judecata.

  Impunerea unei ierarhii si autorati de sus in jos (obedienta!). Principiul ascultarii orbeste si fara cracnire. (Problema cozilor de topor care indeplinesc asemenea “misiuni” e ca ei insisi au fost astfel “spalati pe creer” si astfel devin eie insisi insclavizati si decerebralizati!GV) Instaurarea unei situatii economice prebusite. Toata miscarea banilor trebuie sa se faca de jos in sus, toti sclavii sa munceasca pentru stapanii lor, toate resursele sa fie detinute de conducatorii lor. Asa vor avea puterea sa angajeze sau sa concedieze pe oricine ar dori.

  Secretul. Informatiile despre activitatile din “structura” fie ele adevarate sau distorsionate sunt facute sa ajunga spre varful piramidei. Nimic important nu ar trebui sa “rasufle” spre baza piramidei. Numai varful piramidei ar trebui sa cunoasca adevaratul scop si destinatia finala.Asta asigura ca intotdeauna puterea ramane acolo unde trebuie sa fie ! (Aici mi se pare ca internetul le-a dat o lovitura fara precedent! Aici incep sa se “desire” itele si este doar “inceputul”!GV)

  A face ca totul sa fie relativ. In aceasta mascarada, “ei” vor sa discrediteze principiile de moralitate si responsabilitate facandu-le relative si subordonate “cuiva din varf”! Scopul scuza mijloacele. Trauma e folosita pentru a crea subiecti tot mai obedienti, totul in numele unui viitor mai bun! Frica (la nevoie teroarea) si simtamantul de vinovatie sunt elemente de coeziune. Iubirea si bucuria se distribuie in doze mici obedientului.

  Controlul mijloacelor de comunicare si propaganda care se autopromoveaza. Numai cei din varf stiu exact despre ce e vorba, ce se intampla si care e scopul. Despotul foloseste propaganda si inventeaza cuvinte noi si intelesuri noi . Cuvintelor vechi si puternice ca “libertate”, “iubire”, etc, li se dau Intelesuri Noi si sunt programate dinspre varf spre baza piramidei sa domine actiunile celor din structurile inferioare. Cuvintele devin scopuri in sine. Prin puterea propagandei valorile umane sunt rasturnate cu susul in jos adevarurile evidente sunt trecute sub tacere iar minciunile stau ca adevaruri., sau adevarurilor li se da un crampei de atentie.

  Dobandirea si impunerea increderii absolute. Este principiul “Increderii Totale”. Despotii trebuie sa aibe incredere Absoluta in ei insisi! Toti ceilalti trebuie sa-i trateze pe despoti ca pe Zei!Frica si adularea fara urma de indoiala este hrana de care au nevoie despotii pentru a-si duce la final misiunea.

  Un comportament brutal si executarea tuturor altor principii. Pentru a face manipularea sa lucreze, brutalitatea trebuie sa impuna celelalte principii fara lamentari despre “daca e bine sau rau” Care e adevaratul scop al celor din varful piramidei, evolutia omenirii asa cum ei pretind? Guvernele au ca scop prosperitatea si bunastarea populatiilor lor? Dupa cum se vede in realitate este exact opusul: prosperitatea conducatorilor se bazeaza pe insclavizarea celorlalti!

  Dimensiunea spirituala, constientizarea a ceea ce se petrece cu adevarat, sunt marile obstacole impotrica controlului mental total. Cei ce vor sa insclavizeze pe altii ii vor pe acestia ignoranti, si disconectati de ei insisi si ceilalti. asta se face zilnic printr-o educatie nefolositoare, prin a va tine permanent ocupati si in confuzie. bombardandu-ne cu stiri despre violenta si cruzimi, pornografie, alcool si droguri, intreceri sportive si distractie, prin a ne oferi hrana cu toxine, prin invidie, lacomie, vinovatie, furie, frica, etc!

  Autoeducati-va si reintoarceti-va spre voi insiva!

  https://searchnewsglobal.wordpress.com/2015/04/08/sclavul-modern-transa-colectiva-controlul-mental-asupra-oamenilor/

  Apreciază

 18. geo said, on aprilie 9, 2015 at 9:01 pm

  Odata cu asasinarea Lui Ceausescu dupa lovitura de stat din 1989,si cu asa zisa prabusire a comunismului,in Romania, urmasii nomenclaturii comuniste au acaparat puterea si s-au transformat in sclavii iudeomasoneriei mondiale,punand pe butuci economia Romaniei .

  La comanda ocultei mondiale, au distrus industria,agricultura,furand tot ce se putea fura si au transformat marile intreprinderi industriale in malluri si hypermarketuri,saracind populatia si fortand oamenii sa ia drumul pribegiei in statele occidentale devenind practic servitori,o mana de lucru ieftina pentru corporatiile si interesele lor. Concomitent,au incercat din rasputeri prin cozile de topor ,politicienii corupti pusi de ei la putere,printr-o masina infernala de manipulare si indoctrinare care se numeste mass-media sa indeparteze romanii de traditii,de credinta lor ortodoxa ,de identitatea lor nationala promovand in mod josnic asa zisa democratie,liberalismul de tip satanic american si apusean . Au incercat sa promoveze comportamentele lor inumane si josnice precum pornografia,ateismul si mai ales homosexualitatea.Au avut chiar tupeul sa incerce sa confiste si sa ne ia dreptul la credinta ortodoxa strabuna prin institutii ale statului conduse din umbra de ei,punand 90% din romani sa faca cereri pentru ca ,copii lor sa invete in continuare credinta ortodoxa in scoli. Ne-au luat dreptul la tratament medical,punandu-ne sa alegem in a ne lepada de Hristos si a primi CARD (invers D-R-A-C )urile de sanatate cu cip,si implicit dreptul la sanatate. Au vandut fara rusine resursele poporului roman sub motivul apartenentei noastre nefaste la lagarul UE.

  Ne-au vandut aurul,padurile,resursele naturale,ne vor forta sa ne vindem pamanturile. In fata acestei hoarde de jefuitori,in fata iudeomasoneriei mondiale,a marilor corporatisti nu a stat nimeni,ca pe vremurile demult apuse ale istoriei romanilor. Crestin nationalismul in Romania este inexistent pentru ca l-au interzis cu nerusinare,pe motiv de extremism,xenofobie,rasism si mai ales antisemitism.Daca in Romania anului 2015 spui ca esti crestin si nationalist risti sa faci ceva ani de puscarie exact ca pe vremuri.

  https://searchnewsglobal.wordpress.com/2015/04/08/invierea-neamului-romanesc/

  Apreciază

 19. geo said, on aprilie 9, 2015 at 9:01 pm

  Îmi amintesc de vremea când eram la liceu, pe vremea lui Ceauşescu şi aveam o materie care se numea „Economie politică”. Era un fel de ştiinţă amestecată cu ideologie, adică teoriile economice aveau ca origine nu experimente şi calcule ştiinţifice ci reprezentau aplicarea în economie a unei doctrine politice.

  După decembrie 1989, lucrurile nu s-au schimbat esenţial, în sensul că economia a rămas în continuare politică, dar s-a schimbat doar ideologia. Dacă pe vremea comunismului economia se baza pe ideologia socialistă, acum se mănâncă pe pâine economie neoliberală, atât în facultăţi, cât şi în politică şi în programele de guvernare.

  Se pare că neoliberalismul se extinde şi asupra altor domenii considerate ştiinţifice, unul dintre acestea fiind psihologia.

  Psihologul Daniel David se pare că este unul dintre pionierii acestei noi ştiinţe, pe care am numit-o „psihologie politică”. Domnia sa a avut un dialog cu cititorii site-ului „de dreapta”, fost băsist, initutlat HotNews.ro.

  Tema discuţiei a fost „radiografia poporului român”, Daniel David fiind coordonatorul grupului de psihologi care reface lucrarea filosofului Constantin Rădulescu Motru – “Psihologia poporului român”.

  Psihologul nostru consideră că problema românilor, care îi împiedică să aibă normalitate/modernitate economică, este colectivismul şi unica soluţie este adoptarea de către noile generaţii a mentalităţii autonome/independente, care de fapt este un eufemism pentru individualism.

  https://searchnewsglobal.wordpress.com/2015/04/08/colectivismul-rau-individualismul-bun-si-psihologia-politica/

  Apreciază

 20. geo said, on aprilie 9, 2015 at 9:02 pm

  Citind un articol de trei lei vechi, nu am ce face trebuie sa parcurg zilnic sute de pagini de minciuni si dezinformari, ce era legat de cei mai inteligenti presedinti ai Statelor Unite ale Americii mi-am adus aminte despre Kennedy.

  Kennedy a fost copilul Ocultei , a trecut prin structurile standard insemnand HARVARD si pas cu pas a ajuns presedinte al USA in 1961. A fost un anticomunist convins insa a prins niste vremuri extrem de tulburi cand , exact ca si acum, politica externa americana se baza numai pe conspiratii si lovituri de stat plus asasinate.

  In plan intern a avut de-a face cu tulburari sociale extrem de serioase insemnand revoltele si protestele americanilor de culoare precum si protestele pacifistilor in legatura cu razboiul din Vietnam. Probabil ca KENNEDY a avut un mandat si ceva de presedinte extrem de greu. Asta fiindca trebuia sa faca fata cu succes presiunilor unei constructii economice-militare si informationale (intelligence) ce nu avea nici scrupule si nici un fel de moralitate in a-si atinge scopurile

  Razboiul Rece era la apogeu si americanii erau ingroziti de viteza cu care rusii dezvoltau tehnologie de razboi.In 1957 Satelitul Sputnik trecea pe deasupra caselor americanilor iar in 1961, exact cand Kennedy isi incepea mandatul rusii detonau cea mai mare bomba nucleara care s-a contruit in istoria Umanitatii.”Tarul” depasea ca putere distructiva de 4 ori suma puterilor bombelor nucleare lansate de americani la Hiroshima si Nagasaki si de 10 ori suma tuturor proiectilelor detonate in cel de-al doilea razboi mondial.

  Nu vreau sa dezvolt mai mult acest subiect fiindca aveti resurse suficiente de documentare.Ce vreau sa punctez este ca Kennedy, chiar provenind din randurile elitei oculte, a inteles ca directia impusa planetei, aceea de permanent razboi si control, nu este benefica omului de rand.

  De aceea a refuzat si chiar a impus clasificarea si inchiderea unui proiect schizofrenic prin care americanii doreau sa construiasca cea mai mare bomba cu hidrogen de pe planeta, atat de grea incat trebuia propulsata nuclear, si care ar fi urmat sa fie detonata deasupra Uniunii Sovietice urmand ca intreaga emisfera sa fie complet distrusa.

  Va dati seama in ce hal de paranoia si de patologie psihica se aflau acesti decidenti americani (khazari) de nu le pasa ca distrug poate jumate de planeta numai sa distruga pe rusi definitiv.

  https://searchnewsglobal.wordpress.com/2015/04/08/lupta-pentru-eliberare-nationala-si-globala/

  Apreciază

 21. geo said, on aprilie 9, 2015 at 9:03 pm

  Toti biologii si evident si autoritatile medicale precum si “specialistii” in vaccinare stiu ca viata nu se bazeaza pe principiul luptei, ci pe cooperare, pe simbioza. Toate celulele noastre, dar in egala masura si cele ale animalelor si plantelor si ciupercilor sunt rezultatul unei simbioze perfecte intre cele mai diferite tipuri de bacterii, care au produs un nou tip de celule tot mai adaptate si performante. Conlucrarea biologica a diverselor bacterii din celulele corpului nostru -sute si chiar mii aflate mai ales in celulele care necesita multa energie, adica neuronii si celulele hepatice- determina capacitatea celulelor de a se specializa. Tipurile de bacterii individuale nu ar putea niciodata reusi asemenea performante. La fel, viata pluricelulara nu este posibila decat atunci cand exista multa energie, obtinuta rapid. Acest lucru este realizat in celulele organismului de catre “agregatele” noastre energetice, bacteriile. Aceste bacterii din interiorul celulelor noastre poarta numele de mitocondrii. Mitocondriile, “uzinele energetice” ale celulelor noastre, prelucreaza oxigenul pe care-l respiram si astfel produc energia de care are nevoie un organism pluricelular ca sa existe.
  Aceste mitocondrii, precum si alte structuri bacteriene ale celulelor, poarta numele de endosimbionti. Mitocondriile insa nu mai pot parasi celula, deoarece ele au transferat asupra celulei marea majoritate a functiilor lor. Astfel, cea mai mare parte a acidului nucleic mitocondrial, despre care se pretinde in prezent ca ar fi “substanta genetica”, este depozitata in nucleul celulei, unde poate fi protejata de factorii de stres exteriori si poate fi de asemenea reparata, lucru care in mitocondria insasi, ca si in alte bacterii, nu este posibil. Celula este plina de multe alte bacterii, la care deja nu mai poate fi observat direct ca au fost vreodata bacterii complete. Aceste bacterii si-au predat practic intregul acid nucleic (ADN) celulei si s-au specializat pe anumite functii cum ar fi sinteza materialului de constructie, transportul intra- si intercelular, mobilitatea si diviziunea celulara etc. [Foarte interesant aici de aprofundat cum, iata, in 2013 a fost acordat premiul Nobel pentru descoperiri in domeniul transportului celular – n.m.]
  Structurile stabile, pe care le creeaza celula si care pot parasi acea celula, sunt denumite in mod gresit virusuri. Cuvantul virus inseamna in latina otrava. Toti expertii si toate autoritatile medicinei scolastice din secolele XVIII si XIX stiau ca foarte multe boli, mai ales cele care apareau adesea concomitent la grupe de oameni, erau cauzate in principal din cauza otravurilor adunate in apa murdara, dar si din cauza mancarurilor alterate. Stiinta instrumentalizata politic din sec. XIX a pretins apoi ad hoc ca ar exista niste “patogeni” si mai mici decat bacteriile, deci patogeni invizibili, care ar explica aparitia acelor boli la care nu se putea detecta prezenta niciunor bacterii. Cand a fost inventat microscopul electronic in 1931, ipoteza acestor patogeni a fost infirmata, deoarece de atunci si pana acum acestia nu au fost identificati nici inainte, nici in timpul vreunei boli si nici dupa vreo boala. Niciodata. Structurile celulare minuscule care pot parasi celula si care au fost observate adesea la bacterii, la plante mai rar iar la oameni si alte mamifere exclusiv in celule conservate artificial in afara organismului viu, au primit numele negativ de virusuri. Experimentele facute cu bacterii au inceput sa fie interpretate in asa fel incat se dadea vina pe virusuri atunci cand celulele erau distruse in mod artificial si apareau structurile virale care dealtfel sunt create tot de celulele organismului, pentru a ajuta alte celule. Biologia care s-a desprins din paradigma razboiului defineste virusul ca “simbiont redus”, deoarece aceste foste bacterii nu mai pot fi identificate ca bacterii decat cel mult prin acidul nucleic bacterian si prin proteinele specifice. Acidul nucleic bacterian si proteinele, mai ales prin modul cum sunt produse, se deosebesc fundamental de cele ale celulelor complexe, pe care le produce organismul omului, al animalelor, al plantelor sau al ciupercilor.
  Astfel, un virus nu poseda metabolism propriu, ci doar o bucata sau doua de acid nucleic, infasurate intr-un invelis proteic si acoperite cu invelisul celulei. Un virus nu este vreo vietate individuala, ci doar un “endosimbiont redus” produs de celule, printre altele in scopul de a pune si la dispozitia altor celule acidul nucleic, proteinele si componentele invelisului celular, atunci cand acestea au nevoie. Sa ne gandim de exemplu doar la puseurile de crestere la copii sau la situatiile in care anumite celule trebuie sa se inmulteasca rapid, pentru a sustine sau restabili starea de sanatate a organismului. Nu exista nicio observatie biologica ce ar justifica supozitia ca aceste virusuri ar face ceva negativ sau rau. Dimpotriva, singurele sisteme virus-gazda care exista pana in ziua de azi au aratat in mod clar ca virusurile formate de organism joaca un rol foarte important in stabilizarea vitala a organismului. In apa marii exista de exemplu foarte multe virusuri si niciodata nu s-a constatat ca baile in mare ar imbolnavi pe cineva. Au fost facute nenumarate experimente cu virusurile existente -si acelea sunt f. putine- si s-a demonstrat ca ele nu provoaca absolut nicio boala.

  https://searchnewsglobal.wordpress.com/2015/04/07/otravirea-celulara-prin-vaccinare/

  Apreciază

 22. geo said, on aprilie 9, 2015 at 9:03 pm

  De fiecare dată când un politician este lăudat și apreciat excesiv de toate televiziunile,indiferent ce sponsor și orientare politică ar avea acestea,e semn că se pregătește ceva murdar și nociv pentru români.

  De fiecare dată când se face o campanie de „sensibilizare a opiniei publice” într-o anumită problemă,pe modelul problemă – reacție – soluție,e un semn sigur că ni se pregătește ceva care ne va face viața mai grea și ne va limita drepturile și libertățile cetățenești.

  Despre ce e vorba ? În ultimul timp ministerul Sănătății,Nicolae Bănicioiu a fost lăudat și periat de mai toate televiziunile,inclusiv de cele băsiste și portretizat ca un om de suflet,care rezolvă rapid problemele oamenilor și care se preconizează a fi un mare reformator al sistemului medical din România. Până aici nimic grav.

  Apoi a început o campanie de propagandă în presă,continuată și în prezent,care vrea să sensibilizeze cetățenii în legătură cu sistemul de sănătate românesc,care ar fi la pământ și ar face numeroase victime printre pacienți. Au fost prezentate o serie de cazuri de bătrâni externați din spital,care au murit în drum spre casă,cazuri de malpraxis,în urma căror au decedat femei gravide,copii sau tineri,unui bărbat i s-a amputat penisul după ce acesta s-a infectat de la o sondă urinară etc.

  Pro TV,un mare promotor al transplanturilor de organe,donărilor de sânge,recoltări de celule stem și altor activități medicale generatoare de profit pentru anumiți băieți deștepți,a inițiat o campanie numită „Sănătate și respect”, în care sunt prezentate zilnic cazuri precum cele amintite mai sus.

  Putem bănui că se pregătește o nouă încercare de privatizare a sistemului medical și a asigurărilor de sănătate și trebuie sensibilizată opinia publică să accepte acest lucru,ca să nu mai avem proteste precum cele din 2012,care au clătinat serios regimul băsist.

  Partea cea mai hidoasă și abominală,care l-ar fi lăsat pretext până și pe Orwell și care nu i-ar fi trecut prin cap nici lui Ceaușescu,este ce are de gând să facă ministrul Bănicioiu și cei din spatele lui. Acesta vrea să îi oblige pe toți cetățenii României să facă un set complet de analize și o vizită la medicul de familie,cel puțin o dată la trei ani,chiar dacă aceștia nu sunt bolnavi și să impună sancțiuni penale celor care refuză și nu se conformează.

  https://searchnewsglobal.wordpress.com/2015/04/06/analizele-medicale-obligatoriiun-abuz-si-o-incalcare-a-dreptului-omului/

  Apreciază

 23. geo said, on aprilie 9, 2015 at 9:07 pm

  Cât a plătit Omenirea

  pentru înființarea statului ISRAEL ?

  Partea întâi

  Mărturia unui evreu foarte bine informat:

  BENJAMIN H. FREEDMAN

  Cine a declanșat și la ce au folosit războaiele mondiale?
  Opinia unui evreu care a fost în mijlocul evenimentelor

  Articol preluat din revista Lumea nr. 7/2010
  Discurs ţinut de Benjamin H. Freedman, consilierul preşedintelui W. Wilson, în 1961

  „Aici, în Statele Unite, sioniştii şi coreligionarii lor deţin un control total asupra guvernului nostru. Din foarte multe motive (prea multe şi prea complexe pentru a le analiza acum), sioniştii şi coreligionarii lor conduc aceste State Unite, precum nişte monarhi absoluţi ai acestei ţări.
  Veţi putea, evident, considera că este o afirmaţie foarte vagă, dar permiteţi-mi să vă descriu ce s-a petrecut în timp ce noi dormeam.
  Ce s-a petrecut? Întâi s-a petrecut primul război mondial, care a izbucnit în 1914. Mai sunt puţini oameni de vârsta mea care-şi amintesc lucrul acesta. Acest război a fost purtat într-o tabără de către Marea Britanie, Franţa şi Rusia, şi, în cealaltă tabără, de către Germania, Austro-Ungaria şi Turcia. În doar doi ani, Germania practic câştigase acel război: nu doar „de iure”, ci chiar „de facto”. Submarinele germane, care au fost o surpriză pentru întreaga lume, nimiciseră toate convoaiele din Atlantic. Marea Britanie rămăsese fără muniţii pentru soldaţii ei, cu alimente doar pentru o săptămână, după care a urmat foametea.
  În aceeaşi perioadă, armata franceză era zguduită de rebeliuni. Francezii pierduseră 600 000 de tineri pe Somme, în timpul defensivei de la Verdun. Armata rusească înregistra dezertări masive, oamenii îşi luau jucăriile şi plecau acasă; ruşii nu-l iubeau pe Ţar. Armata italiană era şi ea pe cale de a se prăbuşi. Nu se trăsese un singur foc pe teritoriul Germaniei. Niciun singur soldat inamic nu trecuse frontiera în Germania. Şi, cu toate acestea, Germania era cea care oferea Angliei condiţiile păcii. Germania oferea Angliei o pace negociabilă pe care juriştii o numesc „status quo ante basis”. Aceasta înseamnă „să dăm războiul deoparte şi să considerăm totul aşa cum a fost înainte ca războiul să înceapă”. Deci Anglia, în vara lui 1916, începuse să analizeze aceste propuneri şi încă în mod serios. Nici nu prea avea de ales. Era una din două: să accepte o pace negociabilă, pe care Germania o oferea cu generozitate, sau să continue un război inutil până la nimicirea totală.
  În timp ce aceste evenimente aveau loc, sioniştii din Germania (care-i reprezentau de fapt pe sioniştii din estul Europei) au mers la Ministerul de război britanic şi – aici voi fi foarte laconic pentru că povestea este lungă, dar am toate documentele care dovedesc afirmaţiile mele – au spus: „Uitaţi cum stau lucrurile: încă mai puteţi câştiga acest război. Nu trebuie să vă predaţi. Veţi putea câştiga acest război, dacă Statele Unite ar deveni aliaţii voştri”. La vremea respectivă Statele Unite nu erau implicate în război. Eram proaspeţi, eram tineri, eram bogaţi, eram puternici. Sioniştii au spus Angliei: „Vă garantăm că vom aduce Statele Unite în acest război ca aliat al vostru, să lupte de partea voastră, cu condiţia să ne promiteţi Palestina pentru după victorie”.
  Cu alte cuvinte, ei făcuseră următorul târg: „Vom aduce SUA în război ca aliat al vostru. Preţul pe care trebuie să-l plătiţi este Palestina, după ce anihilaţi Germania, Austro-Ungaria şi Turcia”. Anglia avea tot atâta drept să promită cuiva Palestina, aşa cum SUA ar fi avut dreptul să promită, de exemplu, Japonia Irlandei, pentru vreun motiv oarecare. Este absolut absurd ca Marea Britanie, care nu a avut niciodată vreo legătură sau vreun interes sau vreun drept asupra a ceea ce se numea Palestina, să folosească această ţară precum moneda de schimb oferită sioniştilor pentru serviciul lor de a aduce SUA în război. Cu toate acestea Marea Britanie a făcut această promisiune sioniştilor, în octombrie 1916.
  Şi, la puţin timp după acest moment – şi nu ştiu câţi dintre dumneavoastră îşi mai amintesc – Statele Unite, care erau în cvasi-totalitate pro-germane, au intrat în război împotriva Germaniei, de partea Marii Britanii. Am afirmat că SUA erau în cvasi-totalitate pro-germane, deoarece ziarele americane erau controlate de evrei, bancherii americani erau evrei şi, în general, mass-media americană aparţinea evreilor; iar ei, aceşti evrei, erau pro-germani. Erau pro-germani, deoarece foarte mulţi dintre ei proveneau din Germania şi doreau să vadă o Germanie care-l va distruge pe Ţar. Evreii nu-l iubeau pe Ţar şi nu doreau să vadă Rusia câştigând războiul.
  Aceşti bancheri evrei-germani, precum Kuhn Loeb şi alte bănci celebre americane refuzaseră să finanţeze Anglia sau Franţa, chiar şi cu un dolar. Ei au stat deoparte spunând: „Câtă vreme vedem Franţa şi Anglia aliate cu Rusia – nici un cent!” În schimb, aceşti bancheri au pompat bani în Germania, luptând în acest mod alături de Germania, în speranţa de a vedea Rusia îngenunchiată şi Ţarul anihilat. Acum, aceiaşi evrei, când au văzut nesperata posibilitate de a obţine Palestina, au mers în Anglia şi au făcut acest târg. Şi, la vremea respectivă, aceasta a dus o schimbare totală de atitudine, exact ca un semafor care trece de pe roşu pe verde.
  După ce toate ziarele americane fuseseră pro-germane, explicând despre dificultăţile întâmpinate de către Germania în războiul dus împotriva Angliei, deodată, pentru aceleaşi ziare, germanii nu mai erau buni. Germanii erau ticăloşi. Germanii erau numiţi „huni”. Germanii executau surori ale Crucii Roşii. Germanii tăiau mâinile bebeluşilor. La puţin timp după acest moment, Woodrow Wilson a declarat război Germaniei. Sioniştii din Londra au telegrafiat în SUA judecătorului Louis Bradeis (de la Curtea Supremă de Justiţie), spunându-i. „Du-te acum şi fă presiuni asupra preşedintelui Wilson. Noi obţinem de la Anglia ce dorim. Acum e rândul tău să faci presiuni asupra preşedintelui Wilson să aducă în război Statele Unite”.
  Iată cum au intrat în război Statele Unite ale Americii. America nu avea niciun interes în acel război. America avea la fel de mult interes în acel război ca cineva care ar trebui să fie pe lună în această seară, în loc să fie în patul lui. Pentru contextul Primului Război Mondial, nu a existat niciun sens ca America să fie implicată în acel război.
  După ce noi, americanii, am intrat în război, sioniştii au mers în Marea Britanie şi au spus: „Ei bine, noi ne-am îndeplinit obligaţiile din acord. Hai acum să vedem ceva scris care să ne arate că veţi respecta târgul şi că ne veţi da Palestina după război”. Ei atunci nu ştiau dacă războiul va mai dura un an sau zece ani. Aşa că s-au gândit să conceapă „o chitanţă”. Iar „chitanţa” a luat forma unei scrisori, care a fost însă redactată într-un limbaj foarte criptic, astfel încât lumea să nu-şi poată da seama despre ce e vorba. Această scrisoare a fost denumită Declaraţia Balfour.
  Declaraţia Balfour nu era deci decât promisiunea Marii Britanii de a plăti sioniştilor preţul efortului lor de a aduce SUA în război. Deci această celebră Declaraţie Balfour, despre care tot auzim vorbindu-se, este la fel de falsă ca o bancnotă de trei dolari. Şi nu cred că aş fi putut demonstra acest lucru mai mult decât am facut-o.
  De aici au început necazurile. Statele Unite au intrat în război. Statele Unite au strivit Germania. Când războiul a luat sfârşit şi germanii au mers la Paris pentru Conferinţa de Pace, acolo se aflau 117 evrei: era delegaţia condusă de către Bernard Baruch. Eu am fost acolo: e normal deci că ştiu. Ce s-a întâmplat apoi? Evreii, în cadrul Conferinţei de Pace, în timp ce tăiau în felii Germania şi împărţeau bucăţi Europa naţiunilor care aveau şi ele pretenţii, au spus: „Ce-ar fi să ni se dea nouă Palestina?” După care au scos în public, în faţa germanilor (care nu ştiau nimic), Declaraţia Balfour. Şi, în acea clipă, germanii au înţeles că fuseseră învinşi şi obligaţi să plătească înspăimântătoarele reparaţii de război, numai din cauza faptului că sioniştii doriseră Palestina şi fuseseră decişi să o obţină, prin orice mijloace.
  Evenimentele acestea ne conduc la un alt punct interesant al istoriei. Când germanii au realizat ce se petrece, au fost evident indignaţi. Trebuie precizat că, până în acel moment, în nicio ţară a lumii, evreii nu erau mai confortabil instalaţi decât în Germania. Era acolo domnul Rathenau – un personaj la fel de important în finanţele şi industria Germaniei cum era Bernard Baruch la noi. Era domnul Balin, care deţinea două mari linii maritime – North German Lloyd’s şi Hamburg-American Lines. Era domnul Bleichroder, bancherul familiei Hohenzollern. În Hamburg era familia de evrei Warburg, deţinători ai celor mai mari bănci comerciale ale lumii. Evreii trăiau foarte bine în Germania, fără îndoială. Deci germanii au avut tot dreptul să gândească: „Iată, într-adevăr, a fost trădare!”.
  A fost o trădare care poate fi comparată cu următoarea situaţie ipotetică. Să presupunem că SUA ar fi în război cu URSS. Şi că noi învingem. Şi că le spunem ruşilor: „Ştiţi ceva, hai să uităm toată tărăşenia. Vă oferim o pace negociabilă”. Şi deodată China comunistă ar intra în război, ca aliată a URSS. Iar implicarea Chinei ar duce la înfrângerea noastră. O înfrângere dureroasă, cu un cortegiu de reparaţii pe care imaginaţia unui om nu le poate concepe. Apoi imaginaţi-vă că, după înfrângerea noastră, am afla că tocmai chinezii de la noi ne-au trădat. Că e vorba de propriii noştri chinezi. Că ei ne-au trădat şi că, prin ei, China comunistă a fost ademenită în război împotriva noastră. Care ar fi atunci atitudinea noastră, a americanilor faţă de cetăţenii noştri de origine chineză? Probabil niciun chinez nu şi-ar mai arăta faţa pe străzile Americii. Şi nu ar fi destui stâlpi de iluminat şi copaci, pentru a ne ocupa de ei. Imaginaţi-vă deci, cum v-aţi simţi…
  Ei bine, asta au simţit germanii faţă de evrei. Fuseseră aşa de drăguţi cu ei: din 1905 încoace, după ce prima revoluţie comunistă eşuase în Rusia şi evreii trebuiseră să fugă de acolo, toţi luaseră calea Germaniei. Iar germanii le oferiseră azil. Germanii i-au tratat cu respect. Şi acum evreii vânduseră Germania, doar pentru motivul că doreau Palestina, pentru a crea acolo „un stat evreu”.
  Nahum Sokolov, precum şi toate marile personalităţi de care ştiţi că sunt legate azi de sionism, în 1919, 1920, 1921, 1922 şi 1923, au scris în toate articolele lor (şi presa era plină de afirmaţiile lor) că sentimentul antievreiesc din Germania a apărut numai după ce poporul german a aflat de intervenţiile evreieşti în scopul aducerii în război a Statelor Unite, înşişi evreii au recunoscut acest lucru.
  Antievreismul german nu a apărut din cauză că germanii, în 1919, au descoperit că un pahar cu sânge de evreu e mai gustos decât Coca-Cola sau berea müncheneză. Nu era, în plus, nici vorbă de un resentiment religios. Era ceva totalmente politic. Era ceva totalmente economic. Orice, dar nu religios.
  Nimănui nu-i păsa, în Germania de atunci, de faptul că evreul merge acasă, trage storurile şi spune „Shema’Israel” în loc de „Tatăl Nostru”. Resentimentele evreieşti mereu crescânde în Germania interbelică nu s-au datorat decât unui lucru: germanii îi considerau pe evrei răspunzători de înspăimântătoarea lor înfrângere militară. Iar primul război mondial a fost pornit împotriva Germaniei fără niciun motiv de care Germania să fie responsabilă. Germanii nu aveau nicio vină decât una: vina de a avea succes. Germanii creaseră o flotă puternică, germanii creaseră comerţul mondial.
  Nu trebuie să uităm că, pe vremea Revoluţiei Franceze, Germania era constituită din 300 de oraşe-stat, principate, ducate şi aşa mai departe. 300 de entităţi politice separate. Iar aceste entităţi, pe timpul lui Napoleon şi Bismarck, au fost reunite într-un stat unic. Pentru ca, în următorii 50 de ani, Germania să devină una dintre marile puteri ale lumii. Marina germană rivaliza cu cea a Marii Britanii; comerţul şi afacerile germane erau de talie mondială; Germania surclasa pe oricine; Germania producea produsele cele mai bune.
  Şi care a fost rezultatul acestor lucruri? O conspiraţie între Anglia, Franţa şi Rusia, pentru a o demola. Nu există un singur istoric pe lumea aceasta care să găsească motivul plauzibil pentru care aceste trei state au decis să şteargă Germania de pe hartă, din punct de vedere politic.
  Să revenim la situaţia de după primul război mondial. După ce descoperiseră că evreii purtau vina înfrângerii ţării lor, resentimente puternice s-au dezvoltat în germani. Dar niciun fir de păr de pe capul vreunui evreu nu a fost atins. Profesorul Tansill de la Universitatea Georgetown (care a avut acces la multe documente de la Departamentul de Stat) citează un raport semnat Hugo Schonfedt, un evreu trimis de către Cordell Huli, în 1933, în Germania, ca să inspecteze aşa-zisele lagăre de deţinuţi în perfectă stare de sănătate şi pline de comunişti. E drept, mulţi dintre ei erau evrei, dar aceasta pentru că, întâmplător, la vremea respectivă, circa 98% din comuniştii Europei erau evrei. Tot în acele lagăre se mai aflau şi preoţi, şi miniştri, şi masoni, toţi bănuiţi de afiliaţii internaţionale.
  Acum, nişte rapeluri istorice necesare: în 1918-1919, comuniştii au preluat puterea în Bavaria, pentru câteva zile. Rosa Luxemburg şi Karl Liebknecht şi alţi evrei au reuşit să preia puterea guvernamentală pentru trei zile. De fapt Kaiserul, când a încheiat războiul, a fugit în Olanda, deoarece bănuia că cei ce vor prelua puterea în Germania vor fi comuniştii şi că el va fi executat, aşa cum păţise Ţarul. Aşa că şi-a căutat refugiu în Olanda.
  Apoi însă, după ce ameninţarea comunistă în Germania a fost anihilată, evreii au încercat să reintre în vechile posturi, iar germanii au început să lupte împotriva lor în toate modurile, dar fără să se atingă de vreun fir de păr al vreunui evreu german. Lupta de atunci a germanilor împotriva evreilor era similară cu lupta noastră împotriva delincvenţilor de pe vremea Prohibiţiei. Nu era deci o luptă cu pistoale.
  Şi, nu uitaţi, la acea vreme existau între 80 şi 90 milioane de germani contra a numai 460 000 evrei. Numai 0,5% din populaţia Germaniei era evreiască. Şi, cu toate acestea, evreii erau cei care controlau presa, precum şi cea mai mare parte a economiei germane (acţionaseră în momentul prăbuşirii mărcii şi practic cumpăraseră tot ce se putea cumpăra).
  Evreii au încercat să ascundă acest lucru: trădarea poporului german şi adevărata cauză a resentimentelor germanilor. Germanii au demarat acţiuni împotriva evreilor, organizând o discriminare globală. Practic evreii au fost îndepărtaţi din structurile nivelurilor sociale, aşa cum noi americanii i-am îndepărta, de îndată, pe chinezi sau negri sau catolici sau pe oricine care s-ar afla în ţară şi care ne-ar fi trădat inamicului nostru, aducându-ne în faţa unei înfrângeri umilitoare.
  După o vreme, evreii lumii au organizat o conferinţă la Amsterdam. În iulie 1933, evrei din toate colţurile lumii s-au reunit în acest oraş. Şi acei evrei au spus Germaniei: „Îl concediaţi pe Hitler şi instalaţi fiecare evreu în postul pe care-l deţinea, fie el comunist sau nu. Nu ne puteţi trata aşa. Noi, evreii lumii, lansăm aici acest ultimatum împotriva voastră!” Vă puteţi imagina ce au răspuns germanii…
  Ce au făcut în această situaţie evreii? După ce Germania refuzase să se predea ultimatumului evreimii mondiale, lucrările Conferinţei de la Amsterdam au fost întrerupte şi Samuel Untermeyer, şeful delegaţiei americane şi preşedinte al conferinţei, a revenit în SUA! Aici el a mers de pe vapor direct la studiourile de radio CBS, de unde a rostit următoarele cuvinte: „Evreii lumii declară azi război sfânt împotriva Germaniei. Ne aflăm din această clipă angajaţi într-un conflict sacru împotriva germanilor. Şi îi vom înfometa până se vor preda. Vom organiza un boicot mondial împotriva lor. Şi aceasta îi va distruge, deoarece ei depind de comerţul mondial în cadrul afacerilor de export”. Era o realitate: două treimi din alimentele necesare Germania trebuia să le importe, pe baza a ceea ce Germania exporta. Implicit deci, fără export două treimi din germani ar fi pierit de foame.
  În această declaraţie, tipărită în New York Times, pe 7 august 1933, Untermeyer mai declara, cu îndrăzneală: „Acest boicot va fi autoapărarea noastră. Chiar preşedintele Roosevelt ne-a recomandat această metodă, în cadrul lui National Recovery Administration”. Vă reamintesc că aceasta era entitatea aparţinând de programul New Deal şi care putea declara, în context juridic, un stat apt de a fi boicotat economic.
  Imediat s-a instalat boicotul economic mondial al Germaniei, un boicot atât de asiduu, încât pe niciun raft de magazin al lumii nu mai puteai găsi un produs având inscripţionat Made in Germany. Un membru al conducerii reţelei de magazine Woolworth mi-a mărturisit că, atunci, au trebuit să arunce în râu farfurii şi ceramică germană în valoare de milioane de dolari. Magazinele cu marfă germană erau, la rândul, lor boicotate şi cetăţenii pichetau cu pancarte pe care scria „Hitleriştii!” sau „Asasinii!” – aşa cum se face uneori în Sud.
  Într-un magazin Macy (reţea condusă, paradoxal, de familia evreiască Strauss), o femeie a găsit o pereche de ciorapi vechi de 20 ani, cu eticheta Made in Germany. Imediat magazinul a fost boicotat şi pichetat de sute de cetăţeni cu pancarte antihitleriste.
  În timp ce acestea se petreceau în lume, repet, în Germania nimeni nu se atinsese de un fir de păr al vreunui evreu. Nu exista suferinţă în rândul evreilor. Nu exista foamete. Nu erau crime. Nimic.
  Evident, germanii au spus: „Cine sunt aceste persoane care declară boicot împotriva noastră şi ne aduc oamenii în şomaj şi ne fac să ne îngheţe industria?! Cine sunt ei, ca să ne facă aşa ceva?!” Erau evident indignaţi. Unii au început să picteze zvastici pe magazinele evreilor. Lucru normal. De ce s-ar fi dus un german să-şi dea banii unui proprietar de magazin din aceeaşi etnie cu cei care îi înfometau ţara prin embargoul mondial, pentru a face Germania să îngenuncheze şi apoi să vină să-i dicteze cine să fie premierul sau cancelarul? Era ridicol. Boicotul mondial a mai continuat ceva timp.
  Dar, de-abia în 1938, când un tânăr evreu polonez a împuşcat un diplomat german în ambasada Germaniei din Paris, germanii au devenit într-adevăr duri cu evreii din Germania. Astfel au apărut vitrinele sparte şi luptele de stradă şi tot ce cunoaştem.
  Acum, cu toate că nu-mi place cuvântul «antisemitism» (pe care-1 consider un nonsens), dar dumneavoastră vă spune ceva, îl voi utiliza în continuare. După cum vedem, supremul motiv pentru care în Germania a explodat antisemitismul şi resentimentele împotriva evreilor era responsabilitatea lor pentru izbucnirea primului război mondial şi boicotarea mondială a Germaniei. Şi, în final, se vede că ei deveneau autorii celui de-al doilea război mondial, pentru că deja lucrurile nu mai puteau fi controlate şi era absolut necesar ca germanii şi evreii să-şi încrucişeze săbiile într-un război care avea să decidă odată pentru totdeauna cine va supravieţui şi cine va pieri.
  În acea perioadă, trăiam în Germania şi ştiam că germanii deciseseră că Europa urma să fie sau creştină sau comunistă; nu exista cale de mijloc. Şi germanii se deciseseră: aveau să încerce să menţină o Europă creştină, pe cât posibil. Şi au început reînarmarea.
  În noiembrie 1933, SUA au recunoscut oficial Uniunea Sovietică. URSS devenea foarte puternică, iar Germania şi-a dat seama că, „dacă nu suntem puternici, curând vine şi rândul nostru”.
  Aşa cum azi, în America, spunem „dacă nu suntem puternici, curând vine şi rândul nostru”. Iar guvernul nostru cheltuieşte 84 miliarde de dolari pentru apărare. Şi apărare împotriva cui? Apărare împotriva a 40 000 de mici evrei care au luat puterea la Moscova, după care, prin varii metode, au obţinut comanda în atâtea ţări ale lumii.
  Ce putem face noi, azi, în pragul celui de-al treilea război mondial? Dacă acţionăm rapid, poate salvăm nişte vieţi care ar putea fi ale fiilor noştri. Fiii dvs. ar putea fi chiar în seara aceasta chemaţi sub arme şi dvs. nu ştiţi, aşa cum englezii nu au ştiut în 1916, în Londra, că sioniştii făceau un târg cu cabinetul de război britanic, pentru a le trimite cei mai buni copii să moară într-un război absurd ca toate războaiele. Dar cine a ştiut de asta în SUA, la vremea respectivă?

  Nimeni.
  Nimănui în SUA nu i se permitea să ştie asta. Dar cine a ştiut sigur? Preşedintele Wilson a ştiut. Colonelul House a ştiut. Alţi oameni din interior au ştiut. Mă întrebaţi dacă eu am ştiut? Ceva idei aveam, pentru că eram omul de legătură al lui Henry Morgenthau Sr., în 1912, în timpul campaniei în care Wilson a fost ales, şi circulau zvonuri prin birouri la vremea aceea. Eram omul de încredere al lui Morgenthau, care era preşedintele Comitetului de finanţare, eram omul de legătură între el şi Rollo Wells, trezorierul.
  Deci am asistat la şedinţele lor, cu preşedintele Wilson în capul mesei. Toţi ceilalţi erau acolo şi îi auzeam cum îl bombardează pe preşedinte cu chestiunea impozitelor şi a situaţiei grave a lui Federal Reserve Bank şi îi auzeam cum îl îndoctrinează pe preşedintele nostru cu teorii sioniste. Judecătorul Brandeis şi preşedintele erau acolo şi vorbeau, îi văd şi acum, aproape unul de altul, la fel de lipiţi ca degetele unei mâini. Preşedintele Wilson, când venise la discuţii să afle despre ce este vorba, era la fel de neştiutor ca un nou-născut.
  Aşa am fost noi, americanii, atraşi în primul război mondial, în timp ce dormeam cu toţii. Ne-am trimis copiii în Europa, pentru a fi măcelăriţi! Dumneavoastră ştiţi ce fac evreii de Ziua Iertării, care credeţi că este aşa de sacră pentru ei? Eu ştiu, pentru că am fost unul din ei. Ceea ce spun nu este din auzite. Sunt aici să vă prezint fapte.
  În Ziua Iertării, ca evreu, intri în sinagogă şi rosteşti o rugă, singura rugă care te obligă să rămâi în picioare. Această rugă scurtă se repetă de trei ori: ea se numeşte Kol Nidre. Ruga se referă la un acord pe care-l faci în clipa aceea cu Atotputernicul Dumnezeu, în sensul că orice promisiune, declaraţie sau jurământ pe care-l vei face în următoarele 12 luni să fie nul şi neavenit. Jurământul nu va fi jurământ; promisiunea nu va fi promisiune. Acestea nu vor avea nicio valoare.
  Cu atât mai mult, Talmudul reaminteşte evreului că ori de câte ori face o promisiune sau un jurământ, să nu uite că legământul făcut sub Kol Nidre, de Ziua Iertării, îl scuteşte de respectarea lor.
  Deci, cât de mult ne putem noi baza pe loialitatea evreilor? Ne putem baza pe loialitatea lor la fel de mult cât s-au bazat germanii pe loialitatea lor, în 1916. Şi, fără îndoială, noi, americanii, vom avea aceeaşi soartă pe care au avut-o germanii, şi din aceleaşi motive.

  Benjamin H. Freedman

  http://ioncoja.ro/doctrina-nationalista/cat-i-a-costat-pe-evrei-si-ne-evrei-infiintarea-israelului/

  Apreciază

 24. geo said, on aprilie 9, 2015 at 9:10 pm

  Acum cateva zile ma plimbam de dimineata cu masina prin Bucuresti. La un moment dat ma opresc la un OMV in Pipera sa fac plinul. Cand sa intru dau nas in nas cu Silviu. Silviu asta e un tip foarte interesant si mult umblat prin lume. A lucrat multa vreme la Siemens si a gestionat proiecte de energie si telecom prin tari gen Mongolia, Congo, Peru. De vreun an de zile conduce in Pipera o buna dintr-un mare centru de telecomunicatii proiectat in mare parte de el. Mda, exista o firma multinationala care are un mare nod de telecomunicatii in Romania de unde deserveste intreaga Europa. Ei bine concentratia de inteligenta pe mp in centrul din Pipera este fantastica si sunt ingineri romani de exceptie, platiti extrem de bine care se asigura ca nemtii , englezii si alte natiuni favorizate pot vorbi la telefon controland totul din Romania.

  Aici ma simt dator si eu cu o explicatie si ii povestesc cum in urma cu cativa ani cand lucram intr-o firma uriasa in Romania, am primit vizita fondatorului , un tip super destept si printre cei mai bogati oameni din lume. Si din vorba in vorba ajungem si la nemultumirile noastre si incepem sa il luam la intrebari legat de preferinta firmei pentru un anumit tip de servere lucru care pe noi ne incurca foarte tare pentru ca erau proaste si aveam probleme si costuri mari de mentenanta. Domnul despre care va povestesc mi-a zis atunci o chestie care mi-a revolutionat modul de a lua deciziile proprii:

  “ Dragii mei …ca sa intelegeti…Asa cum stiti si voi in acest moment exista doi mari furnizori de servere in lume. Unul are calitate mai buna si unul mai proasta. Voi va revoltati ca noi cumparam marfa proasta si scumpa insa eu zic ca este marfa ieftina. Ei bine..suntem prea mari…Daca noi azi luam decizia sa cumparam exclusiv servere de calitate de la producatorul X bagam producatorul Y in faliment.In acel moment pentru o perioada ar disparea concurenta in domeniu si noi am plati mult mai mult pentru servere decat am platit in ultimii ani, pana cand am avea o alternativa. Uneori trebuie sa fi chiar tu cel care creeaza alternativa. Tehnologia exista, alternativa exista deci este mai ieftin pentru noi sa cumparam scump acum…”

  I-am explicat si lui Silviu dar el imi deseneaza pasionat si o tine pe a lui. Este un fel de pattern, se manifesta local si in special in orasele mari, ca frecventele variaza de la foarte inalte la joase si noaptea se intensifica . Imi spune ca si-a dat seama de asta din analiza anomaliilor de retea pe 1800-2100 Mhz si ca e ciudat ca in ultimele luni incidenta evenimentelor tinde sa creasca. Imi povesteste ca in nordul Romaniei a instalat un fel de aparate Geiger pentru a putea ajusta reteaua pentru ca mare parte din frecventa de 2100 cumparata de firma la care lucreaza de la statul roman nu poate fi folosita in Romania datorita interferentelor de spectru telecom cu frecvente militare din Ucraina cu care interfereaza aleator. Datele de pe aparate si rapoartele de incidente indica rezultate foarte ciudate pentru a fi simple accidente. Cu alte cuvinte imi spune ca detecteaza anomalii electromagnetice mari cu un pattern de localizare constant in anumite intervale orare si ca astea ii mananca zilele.

  Eu rad si ii spun ca poate sunt Haarp. El rade dar pentru o secunda se uita ciudat la mine. II spun razand ca mi-am facut o introspectie si ca in ultimele luni ma simt mai obosit, mai lipsit de vointa si mai irascibil si ca am ajuns la concluzia ca sunt atacat psihotronic. Rade si el si imi spune ca pe el il ataca psihotronic nevasta-sa pentru ca e mai mult plecat si ca e suspectat de extraconjugale dar nu uita sa ma sfatuiasca sa dorm mai mult. Discutia devine interesanta si imi povesteste ca vazut la treaba niste tunuri interesante in Lesotho in 1998 care protejau minele de diamante ale unor baieti foarte bogati. Face misto de mine si imi recomanda sa iau sirop de catina si o lingurita de spirulina si chlorella in amestec zilnic sa scap de demonii din minte. Radem amandoi de asa idee nastrusnica si din vorba in vorba imi amintesc ca undeva in tarile nordice exista un sistem Haarp, ceva proiect European. Stie si el ceva si imi spune ca poate o sa le scrie oficial din Germania sa vada daca anomaliile sunt reflectate de ionosfera pentru ca aia au si cu ce sa masoare. In final ii povestesc si eu un pic despre lucruri mai conventionale, despre koreeanul care venea cu un Geiger in buzunar la intalnirile in care lua decizii de investitii si despre cum te monitorizeaza discret multinationalele, despre cum te profileaza etc .

  https://reportajelive.wordpress.com/2015/04/08/pe-o-margine-de-drum/

  Apreciază

 25. geo said, on aprilie 9, 2015 at 9:11 pm

  O chestiune banală, o întrebare comună, un reflex jurnalistic sau educație economică precară, etatism latent, ură de clasă?

  Iată chestiunea: un jurnalist de la o televiziune oarecare face un reportaj și întreabă persoanele de pe stradă: Ce părere aveți despre reducerea TVA la alimente, e bună? Vor scădea prețurile? Vă vor rămâne mai mulți bani în buzunar?

  Iar poporul răspunde aproape unanim: Cum să nu? Am o părere foarte bună. La salariile/pensiile noastre, și așa abia ne ajungem.

  Dar toate așteptările poporului ar putea fi înșelate dacă statul n-ar fi vigilent: Oficiul Concurenței a anunțat că va supraveghea supermarketurile pentru ca reducerea TVA să se transforme în reducere de prețuri la raft.

  Există o parte bună în toate răspunsurile/afirmațiile de mai sus dar, din păcate, există mai multe părți proaste.

  E bine că oamenii înțeleg că o reducere de taxe poate fi în beneficiul lor. Prețurile ar putea să scadă. Dar nu e obligatoriu să scadă, asta nu înțeleg oamenii sau dacă ar anticipa o astfel de situație, de vină ar fi patronii care își măresc marjele de profit. Cu alte cuvinte, ce-a dat guvernul a ajuns în buzunarele patronilor voraci.

  De asta sunt mai multe părți proaste în discursul public.

  http://www.clubullibertatii.ro/piata-ieftineste-statul-scumpeste/

  Apreciază

 26. geo said, on aprilie 9, 2015 at 9:13 pm

  Soarta evreilor maghiari din Transilvania a fost diferita functie de unde i-a prins Dictatul de la Viena. Cei care au ramas in Transilvania de Sud, sub administratia romaneasca nu au fost deportati, supravietuind razboiului. Evreii din Transilvania de Nord, aflata sub administratia maghiara au fost deportati in totalitate in lagarul de exterminare de la Auschwitz, in primavara lui 1944, supravietuind foarte putini. Am folosit termenul de evrei maghiari din Transilvania, pentru ca desi au devenit cetateni romani după unirea Transilvaniei cu Vechiul Regat, ei s-au considerat evrei maghiari. Pentru a afla cum a fost pregatita deportarea si cum a decurs , vom apela la amintirile unor supravietuitori sau la jurnalele ramase de la cei care au pierit. Eva Heyman avea 13 ani în 1944 si locuia in Oradea ( Várad in jurnal ), aflata sub administratia maghiara. Ea a tinut un jurnal care a fost descris in lucrarea “Five Diaries of Teenagers who Died in the Holocaust “, autor Jacob Boas, prefata Patricia C. McKissack ed. Scholastic, 1995. Si-a inceput jurnalul in 13 februarie 1944, la cea de-a treisprezecea aniversare, cu amintiri din trecut. Referindu-se la ambianta in care a crescut Eva in Oradea, autorul arata ca unul din cinci locuitori era evreu si ca : “Marea majoritate a acestor 20 000 de evrei se identificau cu maghiarii in cultura si limba.”( pag.116 ). Este dat ca exemplu, bunicul Evei, din partea mamei, Dr. Reszö Rácz , un farmacist prosper. Dupa unirea Transilvaniei cu Patria Mama, din 1918, Dr. Rácz, ca si multi alti evrei din Oradea au sustinut cauza maghiara, luptand pentru drepturile minoritatii maghiare si sperand ca regiunea va reveni din nou sub maghiari. In 1940 visul lui s-a implinit. Eva isi aminteste de intrarea maghiarilor în Oradea, in 1940, dupa Dictatul de la Viena. Farmacia bunicului ei era pe strada principala, pe colt. Era o zi insorita, frumoasa, iar regentul Miclós Horthy trecea pe un cal alb aclamat de multimea care jubila aliniata de o parte si alta a strazii. Eva privea procesiunea de la geamul farmaciei, cand din spate o aude pe mama ei spunand ca pe vremea cand era mica, Horthy a omorat evrei la lacul Balaton. Eva isi aminteşte, de asemenea cum a fost luata farmacia bunicului dupa venirea ungurilor. Intr-o zi Dr. Rácz este chemat la primarie si anuntat ca trebuie sa renunte la farmacie pentru ca este “un om care nu inspira incredere iubit de romani ( l-au lasat sa prospere , n.n ) si evreu “ ( pag.117 ). Totusi, dupa doua luni isi reia afacerea, datorita interventiilor facute de fiica sa Agnes, mama Evei, care divortase si se maritase cu un scriitor maghiar, unchiul Bela in jurnal. Atat mama Evei cat si tatal ei vitreg erau socialisti. Familia Evei o ducea bine. Tatal ei, Bela Heyman era un arhitect, dintr-o familie bogata care avea un hotel, un cinematograf, magazine si mai multe apartamente.

  http://glasul.info/2015/04/08/in-1940-bucuria-evreilor-din-transilvania-de-nord-vest-le-a-fost-de-rau-augur-despre-deportarea-evreilor-maghiari-din-transilvania-de-nord/

  Apreciază

 27. geo said, on aprilie 9, 2015 at 9:14 pm

  Nu ma pot lauda ca am multi prieteni maghiari (n.r. ma refer bineinteles la romanii de etnie maghiara din Romania) insa cred ca am ajuns macar la nivelul conversatiei civilizate si al respectului reciproc, astfel incat sa incheg anumite legaturi prin intermediul carora sa putem discuta civilizat, sa avem un dialog foarte normal, chiar daca venim din doua culturi diferite. Astfel, din cand in cand, mai primesc anumite informatii, fotografii inedite sau link-uri cu articole care prezinta si punctul de vedere al maghiarilor din Romania. Uneori, cei care mi le trimit, sunt destul de amabili ca sa-mi traduca din limba maghiara in limba romana acele articole. Astfel, am putut sa-mi fac de multe ori o impresie cat mai apropiata de adevar, cunoscand si varianta maghiara si facand bineinteles si distinctie intre propaganda extremista si iredentista si parerile sincere ale ungurilor care au capul pe umeri si asteptari rezonabile de la statul roman. Zilele trecute am primit un mesaj de la un prieten de origine maghiara, in care era prezent de asemenea si un link catre un site in limba maghiara (hir.ma/cimke/budosek-a-romanok), mesaj in care imi spunea indignat ca „fratii” sai din Ungaria ii numesc pe atat cetatenii romani de etnie romana cat si pe cei din asa zisul Tinut Secuiesc tigani sau „romani urat mirositori” / „romani imputiti”.

  http://glasul.info/2015/04/07/ungurii-despre-romani-sunt-imputitii-europei/

  Apreciază

 28. geo said, on aprilie 9, 2015 at 9:15 pm

  Pentru a afla cat a fost de anti-semit Ion Antonescu, îl convocăm ca martor pe unul dintre cei mai cunoscuţi publicişti evrei din acea vreme – Marius Mircu. La o jumatate de se­col dupa consumarea holocaustului din Romania, in cadrul unei dezbateri publice desfasurate in Israel, Marius Mircu consemneaza, pentru stiinta tuturor evreilor deci, ca prin legile guvernarii antonesciene si mai ales prin legea Centralei Evreilor din Romania, „a fost creat in Romania un stat (evre­iesc) in stat, spre a-i mentine evrei, pe evrei”. In felul acesta au fost posibile unele realizari cu totul extraordinare in contextul european de atunci si nu numai de atunci. Si anume, in perioada 1940-1944: „- au fost redeschise toate scolile evreiesti din Romania, inchise de regimurile precedente si au fost infiintate multe scoli noi; – a fost creata, pentru prima data in Romania, o universitate evreiasca; – au fost redeschise, pentru evrei, spitalele evreiesti si azilele de batrani care mai inainte fusesera rechi­zi­tionate de armata; – au fost reanfiintate cele doua teatre evreiesti, de la Bucuresti si Iasi; – au fost infiintate cantine gratuite pentru evreii saraci; – evreii aflati in lagarele de munca obligatorie sau in inchisori au fost mereu aprovizionati cu imbraca­minte si medicamente; – evreii deportati in Transnistria au fost aprovizionati cu imbracaminte, alimente, medicamente, unelte gospo­daresti si unelte specifice meseriasilor; – cu sprijinul «Centralei Evreilor» au fost readusi in România – deci salvati, din Transnistria -, cca 2000 de copii orfani; – autorii evrei si-au putut publica o serie de lucrari (numai eu am scos trei). […]. – nicicand, ca pe vremea lui Ion Antonescu, Teatrul „Bareseum” n-a avut si nu va avea asemenea sali arhipline, desi functionau doua sali; – nicicand n-au facut asemenea dever cafenelele, ceai­nariile, restaurantele evreiesti, magazinele alimentare evre­iesti, tot atatea prilejuri de adunari evreiesti; Urmariti colecţia „Gazeta evreiasca” din acei ani: pentru fiecare zi e anuntata cel putin o manifestare evreiasca, spectacol de teatru/revista, concert, conferinta. La 28 noiembrie 1940 (deci pe vremea guvernarii legio­nare – n.n.) evreii au obtinut de la Ministerul Educatiei Natio­nale aprobarea pentru infiintarea „Colegiului pentru Studentii Evrei”, denumire sub care se ascundea caracterul universitar al cursurilor. […] Toate aceste cursuri universitare au fost frecventate în total de 2000 de studenti. […] Un sprijin important l-a acordat Crucea Rosie din Romania (presedintele – savantul medic Ioan Cantacuzino) care, cu acordul Minis­te­rului Sanatatii a ajutat „facultatea“ evreiasca de medicina sa deschida o policlinica pentru practica studentilor. Această policlinica a ser­vit si populatia saraca din cartier, in marea majoritate evrei. […]. Important a fost si sprijinul acordat de unele cadre didactice romani din invatamantul superior de stat care au ajutat la intocmirea programelor de invatamant si punerea la punct a cursurilor, pentru a fi cat mai corespunzator celor de stat, ceea ce a fost esential pentru viitorul studentilor.”

  http://glasul.info/2015/04/07/scriitorii-evrei-despre-antonescu/

  Apreciază

 29. geo said, on aprilie 9, 2015 at 9:15 pm

  Inainte de izbucnirea conflictului ruso-ucrainean un asemenea scenariu parea de neconceput. Chiar si acum este foarte greu de crezut ca se va ajunge la asa ceva doar prin simple negocieri. Nu stim daca se doreste o intoxicare de presa asa ca vom fi rezervati si vom incadra informatiile lansate in ultima vreme atat in Ucraina cat si in Republica Moldova in categoria zvonurilor fara acoperire. Din zvonurile lansate pe anumite canale de comunicatii s-ar parea ca Ucraina isi doreste atat de mult controlul regiunii transnistrene incat ar fi dispusa sa cedeze anumite teritorii care s-au aflat candva in componenta Romaniei; ori sa le cedeze Republicii Moldova, la schimb cu renuntarea acesteia la pretentiile teritoriale asupra zonei de dincolo de Nistru, ori chiar direct Romaniei, urmand ca acest troc teritorial sa fie foarte repede urmat si de RE-Unirea Romaniei cu Republica Moldova, urmand ca statul roman sa ofere niste compensatii de ordin financiar ( bani, provizii alimentare, armament, munitie, echipamente militare, etc) si promisiunea unei sustineri puternice a Ucrainei pentru a intra cat mai repede in structurile euroatlantice (UE, NATO). De aceste negocieri secrete se pare insa ca ar fi aflat si unele tari vestice care nu prea sunt de acord cu modificarea granitelor intre Romania si Ucraina in acest mod. Daca se confirma in viitorul apropiat asemenea informatii atunci constatam cu tristete ca tari pe care le consideram candva prietene ale Romaniei fac de ceva vreme lobby pentru dezmembrarea Romaniei.

  http://glasul.info/2015/04/05/schimb-de-teritorii-cu-ucraina-negociat-in-secret-de-partea-romana-si-cea-ucraineana/

  Apreciază

 30. geo said, on aprilie 9, 2015 at 9:16 pm

  Sabin Gherman (activ in sustinerea autonomiei Transilvaniei, apostolul dezbinarii romanilor cu orice pret si prin orice mijloace), ziarist, preia o „stire” fara a face o minima verificare a sursei, pe care o prezinta ca fiind veridica. Multe dintre postarile lui Sabin Gherman sunt adevarate incitari la ura sau la discriminare, prin care se doreste de fapt dezbinarea fortata a romanilor din diferite regiuni istorice ale tarii.Cu propriile sale cuvinte Sabin Gherman ne spune: „De weekend:) „Un satean din Vaslui a vrut sa aiba apa curentă la baie, desi comuna in care locuieste nu are asa ceva. Astfel, el si-a facut o cismea chiar in baie!” – sursa: bzi.ro PS: pana la urma, eu n-as rade de om, ci de aia care ar fi trebuit sa „bage” apa – asa numitele autoritati”.

  http://glasul.info/2015/04/05/sabin-gherman-apostolul-dezbinarii-romanilor-cu-orice-pret-si-prin-orice-mijloace/

  Apreciază

 31. geo said, on aprilie 9, 2015 at 9:21 pm

  Mai pe scurt, o să vă spun povestea unei ţări. Nişte patroni de bănci din această ţară au luat un credit de milioane de euro de la instituţii financiare străine. După care băncile au dat faliment şi datoria lor de milioane a devenit datoria ţării, adică a cetăţenilor. S-a calculat că fiecare cetăţean al acestei ţări urma să plătească în următorii 15 ani câte 100 de euro pe lună pentru a fi întoarsă datoria. Până aici situaţia nu vă aminteşte de a noastră?

  http://www.jurnaltv.md/ro/news/2015/4/8/cand-ne-facem-islandezi-10112678/#1

  Apreciază

  • geo said, on aprilie 9, 2015 at 9:28 pm

   L-am cunoscut pe Gunnar acum un an acasă la el, în Islanda, și l-am revăzut recent în București. E un anarhist care crede într-o lume mai bună pentru toți, care nu refuză să participe la un protest și care susține Partidul Pirat. De fapt, Partidul Pirat din Islanda a reușit să-l pună pe gânduri preț de o jumătate de zi, când i-a propus să candideze pe listele lui. Ca un bun anarhist, în cele din urmă a refuzat. Gunnar e prieten cu toți liderii noului val de progresism din Islanda – atât cu cei din zona politică, cât și cu cei implicați în activismul civic. Iar asta îl face un personaj de neratat. Așa că m-am gândit să vi-l fac cunoscut și vouă, fie și parțial, prin intermediul unui interviu pe care i l-am luat zilele trecute.

   http://www.socialeast.ro/gunnar-grimsson-oamenii-inteleg-mai-bine-acum-cine-controleaza-lucrurile-cine-conduce-de-fapt-islanda/

   Apreciază

 32. geo said, on aprilie 9, 2015 at 9:24 pm

  Un grup de patrioţi români, în frunte cu generalul (r) Radu Theodoru (90 de ani) a pornit o iniţiativă de construire a unui monument (o troiţă maramureşeană) în memoria celor 250.000 de români căzuţi în Bătălia de la Cotul Donului din 1942, despre care Statul Român nu s-a îngrijit deloc în ultimii 70 de ani.

  Este vorba de istoria militarilor români căzuți în 1942 la Cotul Donului și în Stepa Calmucă (Rusia) –150.000 de soldați ai armatei române și 100.000 de militari transilvăneni din armata ungară au murit într-o operațiune care a constituit cea mai sângeroasă bătălie din istoria românilor, numită Bătălia de la Cotul Donului. De şaptezeci de ani nimeni nu se îngrijeşte de rămăşiţele eroilor români căzuţi la datorie, pentru ţară şi pentru graniţele ei.

  https://ceicunoi.wordpress.com/2015/04/09/sustineti-initiativa-troita-la-comana-pentru-eroii-romani-de-la-cotul-donului-1942-edu/

  Apreciază

 33. geo said, on aprilie 9, 2015 at 9:29 pm

  Pentru a trăi decent în România de azi nu este de ajuns să ai un loc de muncă, ci mai trebuie să fii și corect plătit pentru munca desfășurată. Nu putem sta indiferenți să observăm că anumite multinaționale seacă România de resurse, raportând profituri de sute sau chiar miliarde de euro, iar când sunt incomodate, amenință cu relocalizarea. Un bancher obține venituri de zeci de mii de euro lunar, iar un simplu angajat din aceiași companie este plătit cu nici 10% din salariul CEO-ului. Din păcate totul se face la vedere, în sensul că directori din multinaționale ajung miniștri, asociațiile de lobby ale multinaționalelor se implică direct în procesul legislativ după bunul plac, iar cetățenii sunt captivii unui stat slab, incapabil să-și urmărească propriile interese și de ce nu interesele cetățeanului. Lipsa de viziune și a unui proiect de țară a condus la apariția unor generații de tineri fără perspective reale de dezvoltare, la o masă de salariați puțini și prost plătiți. Cu 40% din populație în risc de sărăcie este dificil pentru un sistem de securitate social muribund să susțină toate nevoile existente.

  Soluția pentru rezolvarea acestor probleme nu poate fi decât una politică, însă România se confruntă cu un mediu politic corupt, rupt de realități care se ascunde în spatele unor doctrine pe care nimeni nu le mai înțelege. Ceea ce este important se referă la faptul că avem o clasă politică care se înclină profund în fața zeului ban, iar în aceste condiții o alianță între politic și marele capital a venit firesc. Aceasta a reprezentat prima etapă în conturarea unui statut nefericit pentru lucrătorul român deoarece unul din rezultatele acestei alianțe a fost modificarea legislației pieței muncii. A apărut codul de dialog social și un set de modificări substanțiale la codul muncii.

  Deși rigiditatea pieței muncii nu a constituit o cauză a recesiunii economice cu care România s-a confruntat în anul 2011, la presiunea troicii s-a realizat o flexibilizare a relațiilor de muncă. Descentralizarea negocierilor colective, abolirea semnificativă a drepturilor sindicale, eliminarea contractului colectiv national au contribuit la reducerea influenței partenerilor sociali pe piața muncii.

  http://www.socialeast.ro/nefericitul-statut-al-lucratorului-roman/

  Apreciază

  • Irina said, on aprilie 27, 2015 at 9:12 am

   Ai dreptate, dupa astfel de ” patrioti” din conducerea tarii ar fi trebuit sa ne lasam islamizati in vremea lui Stefan cel Mare ca vezi Doamne incheiam un contract. Dar in alte situatii are dreptate, romanii din pacate nu prea respect legile si el incalca la modul cel mai grosolan.

   Apreciază

 34. Partizanu said, on aprilie 10, 2015 at 6:52 am

  Frate GEO fi mai concludent. Restringe „comentariile” tale intr-un atricol sumar ca sa-l salvam si noi in ORDINATOARELE NOASTRE. Sincer nu avem timp acum sa le citim insa cind v-a veni PRIGOANA IN MOD OFICIAL atunci chiar ca le vom cauta. Nu te supara. Amai facut FRATELE IACUBOAIE dar el a dat cu oistea in gard tinandu-i trena lui UDREA. Iar acum alearga cu paleta dupa GANGANII (MUSTE TINTARI… )pe blogul lui.

  Apreciat de 1 persoană

 35. geo said, on aprilie 10, 2015 at 8:15 am

  O.k. Insa observ ca mai sint niste postari neaprobate de admin…

  Apreciază

 36. […] ANTI NATIONALISMUL DECLARAT al “sefilor” serviciilor: CONSTANTIN DUDU IONESCU si EDUARD HELLVIG […]

  Apreciază

 37. […] ANTI NATIONALISMUL DECLARAT al “sefilor” serviciilor: CONSTANTIN DUDU IONESCU si EDUARD HELLVIG […]

  Apreciază

 38. […] ANTI NATIONALISMUL DECLARAT al “sefilor” serviciilor: CONSTANTIN DUDU IONESCU si EDUARD HELLVIG […]

  Apreciază

 39. […] ANTI NATIONALISMUL DECLARAT al “sefilor” serviciilor: CONSTANTIN DUDU IONESCU si EDUARD HELLVIG […]

  Apreciază

 40. […] ANTI NATIONALISMUL DECLARAT al “sefilor” serviciilor: CONSTANTIN DUDU IONESCU si EDUARD HELLVIG […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: