SACCSIV – blog ortodox

SUEDIA: Doar droguri si arme se mai cumpara CASH …

Posted in Uncategorized by saccsiv on martie 15, 2015

Iata ce putem citi la In Suedia viitorul a inceput deja: “Nu acceptam cash. Daca platesti cu numerar, ceva este in neregula”

Credit Suisse

Cei care calatoresc in Suedia vor face inevitabil doua observatii: in primul rand, nu toti locuitorii au parul blond (doar 25% din populatia adulta). In al doilea rand, nu prea mai exista numerar. Indiferent de locul unde te afli sau de ceea ce doriti sa achizitionati, veti gasi un semn omniprezent care va avertizeaza faptul ca „Vi hanterar ej kontanter” („Noi nu acceptam numerar”), fie ca este vorba de vin fiert in piata de Craciun sau o bere la bar. Chiar si cea mai mica tranzactie sau taxa este decontata electronic. Chiar si vanzatorii fara adapost de ziare din Stockholm transporta cititoare de carduri mobile.

„Daca platiti cash, ceva este neregula”

In anul 1661 banca centrala suedeza a fost prima din Europa care a luat decizia de a emite bani de hartie. Acum este prima pregatita sa-i elimine din circulatie. Ceea ce poate suna destul de riscant pentru popoarele mai sceptice din sudul continentului nu este valabil si in Suedia. Patru din cinci achizitii, aici se fac electronic. Plasticul domina, in special in sectorul comertului cu amanuntul, unde 95% din toate vanzarile sunt gestionate cu carduri.

Ultima „zona” a economiei in care un suedez are nevoie inca de numerar este legata de achizitia de droguri sau arme. Asadar, „daca trebuie sa achitati in numerar, ceva este in neregula”, in Suedia.

In peninsula Scandinava, cele mai mari sase banci nordice (cu exceptia bancilor comerciale) au renuntat gradual, de altfel, la tranzactiile cu numarar, odata cu anul 2010. Suedezii au aceptat aceasta decizie, precum ar fi fost ceva natural, scrie Credit Suisse. Numai intre 2010 si 2012, mai mult de 500 de sucursale au renuntat la cash, in timp ce aproximativ 900 de bancomate au fost scoase din uz, fapt ce a plasat Suedia intre tarile cu cea mai slaba acoperire de ATM din Europa. Unul dintre ultimele locuri unde poti obtine numerar este la casele din supermarketuri, dar, si aici, nu se poate primi decat pana la 500 de coroane suedeze pentru fiecare achizitie.

O societate fara cash, estimata pentru 2030 in Suedia

Din punctul de vedere al bancilor, o societate fara numerar, estimata pentru 2030 in Suedia, ofera oprtunitatea de evita manipularea unor mari sume uriase in moeda fiduciara si, implicit, a jafurilor bancare ori a banilor obtinuti ilicit. Totusi, un mediu de plata pe deplin electronic ofera bancilor informatii precise despre obiceiul de consum al clientilor. Pentru ce anume vor fi utilizate aceste date – in afara de publicitate – ramane insa de vazut.

Una dintre putinele perspective critice asupra acestei evolutii descrie ideea unei societati lipsita de numerar drept un complot de facut bani pentru banci. Incidenta tot mai scazuta a jafurilor bancare, contrasteaza cu o rata din ce in ce mai crescuta a criminalitatii informatice. Oamenii aud prea putin despre numarul tot mai mare de atacuri impotriva serverelor bancare. Chiar mai putin cunoscut este faptul ca aceste „jafuri bancare virtuale” nu vizeaza seifurile bancilor, ci mai degraba bazele lor de date.

Din perspectiva clientilor eliminarea din circulatie a numerarului reprezinta urmatorul pas logic. Cei mai multi dintre scandinavi nu au mai efectuat nici o tranzactie in numerar sau a fost la banca in ultimii ani. Copiii au bani de buzunar transferati in conturile lor, in timp ce in Norvegia copiiilor de sapte ani li se permite sa achite bunuri cu un card de debit. Chiar si perspectiva de a exista o inregistrare completa a cheltuielilor personale pare sa nu perturbeze majoritatea cetatenilor din nord. In spatele acestei situatii se afla perceptia ca guvernul, autoritatile si chiar bancile sunt demne de incredere. Orice critica mai sonora vizeaza poate infrastructura electroniza insuficienta in zonele rurale.

Cititi  va rog si:
Suedia tinde sa devina modelul perfect al NOII ORDINI MONDIALE …

SUEDIA: Educatia de tip nou a dat nasterea UNEI GENERATII DE MONSTRI. Ce se intampla cu copiii lasati sa faca tot ce vor – de la prabusirea disciplinei in scoli pana la suicid

COPIII VOSTRI SUNT AI NOSTRI – Suedia: STATUL A LUAT COPIII unei FAMILII DE ROMANI

Video – MASONUL de culoare Jesse Jackson catre suedezi: SUEDIA ESTE SORTITA SA DEVINA MULTIRASIALA si MULTICULTURALA, aceasta este NOUA ORDINE MONDIALA

Suedia isi continua foarte decisa drumul sau de a deveni prima tara fara cash

Suedia – masturbarea in public este permisa

Din nou SUEDIA – Cea mai mare ORGIE din lume

VIDEO: Emisiune pentru COPII in SUEDIA – Domnul PENIS si doamna VAGIN

Suedia a legalizat eutanasierea la cererea pacientului

43 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. eu said, on martie 15, 2015 at 10:02 am

  Cuvântul 1: Chemare. Ce ştii tu tinere, despre Hristos?
  “Cuvantul cel dintai l-am facut, o, Teofile, despre toate cele pe care a inceput Iisus a le face si a le invata” (Fapte 1, 1)
  A venit acum vremea, tinere, să auzi un glas care te cheamă. Un glas pe care nu l-ai mai auzit; sau poate da, dar pe care nu l-ai înţeles şi nu l-ai ascultat. Este glasul lui Iisus! Nu tresări, nu te mira, nu zâmbi neîncrezător, tânărul meu prieten! Glasul care te cheamă nu este al unui mort, ci al unui înviat. El nu te strigă din istorie, ci din adâncul propriei tale fiinţe.
  Cuvintele acestea, rostite şi scrise aici, sunt din străfundurile tale, pe care nu ţi le cunoşti. Ţi-a fost poate ruşine sau teamă să cobori în adâncul tău şi să le descoperi. Ai crezut că în tine zace o fiară, un mormânt al instinctelor din care se ridică strigoii înspăimântători ai patimilor, şi nu ţi-ai văzut faţa de înger, căci tu înger eşti.
  Dacă nu ţi-a spus-o nimeni până acum, ţi-o spune Iisus, şi mărturia lui este adevărată, căci nimeni nu L-a dovedit vreodată de minciună. Ce ştii tu, tinere, despre Hristos? Dacă tot ceea ce ştii ai învăţat la şcoală, la orele de ateism, ai fost frustrat cu rea-credinţă de un adevăr – de singurul Adevăr care te poate face liber. Ce ştii tu despre Biserica lui Hristos? Dacă tot ceea ce ştii se reduce la Giordano Bruno, despre care ţi s-a vorbit la educaţia aşa-zis „ateist-științifică”, ai fost privat în mod neomenos de lumină adevăratei culturi, de strălucirea spiritualităţii, care este garanţia libertăţii tale de om.
  Unde ai auzit, prietene, cuvintele acestea: „Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă bleastămă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce va vătăma şi va prigonesc”? Dacă nu le-ai auzit niciodată, cine şi cu ce drept ţi le-a interzis? Cine ţi-a interzis să ştii că există o cale mai bună, mai dreaptă şi mai simplă decât cea pe care rătăceşti orbecăind acum? Cine ţi-a pus valul peste ochi, ca să nu poţi vedea lumina cea minunată a dragostei propovăduite şi trăite de Iisus până la ultimele ei consecinţe?”
  http://activenews.ro/primul-cuvant-catre-tineri-al-parintelui-calciu-ce-stii-tu-tinere-despre-hristos_1888290.html

  http://activenews.ro/al-treilea-cuvant-catre-tineri-al-parintelui-calciu-ce-sunt-cerul-si-pamantul-pe-care-le-a-facut-dumnezeu_1890791.html

  Apreciază

 2. Arhanghelul said, on martie 15, 2015 at 10:49 am

  O intrebare simpla in caz de pana de curent ce depaseste 24 ore (inclusiv dupa ce se descarca bateriile si acumulatorii) vanzatorul imi mai vinde paine si apa sau mah trece in „‘ caietul fiscal de buticar”‘ … asa … ca sunt patit sa nu pot plati ca nu merge conexiunea de internet, ca nu este curent in nu stiu ce cartier, ca nu raspunde serverul, etc. … si uite asa am plecat de la Market cu papornita goala … si-am cumparat de la un butic o paine aproape expirata si-am mancat ce era in frigider de ziua trecuta … asa ca o idee … in caz de razbel curentul va lipsi mult timp … cum platim … in caz de calamitati cum platim … daca este sabotata reteaua electrica de un terorica … cum platim … si tot asa … stiu ca a fost promulgat in Romania un ordin fiscal … ca daca nu mi se da bon … sa pot pleca cu produsul fara sa-l mai platesc … atunci ar trebui sa fie valabila si-n caz de criza/calamitate/razboi … ei atunci o sa vedem sigur cum se inchide…Mega Buticul pentru inventar … Capisci …

  Apreciază

 3. ManolescuBD said, on martie 15, 2015 at 12:53 pm

  Mulţi tonţi pe lumea asta!!! 😉

  Apreciază

 4. aniush said, on martie 15, 2015 at 1:33 pm

  Adevarul e ca si la noi in tara multi prefera sa faca plata utilitatilor electronic, prin internet banking sau debit direct. Se intampla asta pentru ca tot mai multi prefera sa economiseasca timp, sa nu stea la cozi la casierii, sa nu tipe vreun mos sau vreo baba „Pastreaza-ti randul”…pur si simplu „daca ai alternativa de ce sa nu folosesti timpul asta pentru altceva”, sa faci alte treburi in loc sa stai la coada. Platesc cu cash doar la magazin.
  Vad insa ca Suedia e un fel de cuiul lui Pepele. Mai au putin si isi scaneaza si oamenii.

  Apreciază

  • cristi o. said, on martie 15, 2015 at 3:53 pm

   Pai, de ce sunt cozi? Pentru ca au redus personalul anume in acest scop… Sa fie lumea satula de asteptat. Acelasi lucru la unele marketuri, din 10-15 case, doar 1-2 au casiera. restul sunt inchise. Coada formata dureaza si 30-40 de minute. Cand s-au deschis aceste magazine aveau 80% din case functionale. Au facut profit urias, in consecinta, reucerea de personal nu se datoreaza problemelor financiare… Asa ca…

   Apreciază

 5. Spaceman said, on martie 15, 2015 at 1:46 pm

  Poate ca suedezii vor sa ajungă ceva de genul acesta: In 1997, Isao Shimoyama de la Universitatea din Tokyo, a controlat gândaci stimulându-le antenele,făcându-i sa vireze stânga sau dreapta, atingându-le antenele, gândacii credeau ca au lovit un obstacol și virau,dar în scurt timp gândacii și-au dat seama ca sunt păcaliți și au învățat sa ignore impulsurile false către antenele lor, ca ceva mai târziu sa se ajungă la alt nivel…
  http://www.descopera.ro/dnews/10033996-inedit-cercetatorii-pot-controla-gandacii-de-la-distanta-inovatia-ar-putea-salva-vieti-video
  Si cercetările au continuat:

  Ajungându-se la acest nivel:
  http://www.theguardian.com/science/2015/mar/04/cockroach-robots-not-nightmare-fantasy-but-science-lab-reality#img-1
  Si iată cum sunt invitați suedezii sa devina cipati, ca pe bieții gândaci:

  BioNyfiken – Biohackergrupp i Stockholm

  Stockholm, SE
  247 biohackers

  BioNyfiken is a network for biohackers in Sweden. Read more at bionyfiken.se (in Swedish)We arrange workshops, trainings and speaker events around biohacking, synthetic biol…

  Next Meetup

  Meditation with tDCS

  Sunday, Apr 19, 2015, 1:00 PM
  19 Attending

  Check out this Meetup Group →

  Apreciază

 6. nimeni said, on martie 15, 2015 at 1:49 pm

  Fara cuvinte:

  Apreciat de 1 persoană

  • Iani said, on martie 15, 2015 at 4:44 pm

   Sa fim prudenti cu astfel de imagini. Noi nu avem nevoie sa vedem astfel de poze ca sa credem.

   Apreciază

   • nimeni said, on martie 15, 2015 at 10:06 pm

    Iani
    Si pentru ce crezi tu ca a ingaduit Dumnezeu sa se intample si astfel de lucruri daca nu pentru necredinciosi, ca sa creada, pentru necrestini ca sa vada adevarul si pentru credinciosi ca sa se intareasca.
    Stii ca in trecut, au fost sfinti care aveau inca indoieli in privinta Euharistiei si nu intelegeau pe deplin aceasta mare Taina, adica nu credeau cu adevarat ca painea si vinul sin Sfantul Potir se transforma in chip nevazut, in carne si sange, in trupul si sangele Mantuitorului si stii ce a facut Dumnezeu ca sa-i intareasca?

    Le-a aratat intra-devar in Sfantul Potir chiar carne si sange adevarat!

    Si daca Dumnezeu a ingaduit sa apara astfel de poze inseamna ca este nevoie sa fie vazute de oameni si nu sa fie tinute sub obroc!
    Si cine suntem noi, sa stabilim ca trebuie sa fim prudenti si ca nu avem nevoie sa vedem astfel de lucruri?

    Amintiri din viaţa părintelui Cleopa, de pe vremea când era frate de mănăstire

    Părintele Cleopa primise ascultarea de a fi al doilea paracliser la biserica Mănăstirii Sihăstria, când a fost martorul unor întâmplări minunate, petrecute în timpul Sfintei Liturghii. Iată ce a povestit: „Să vedeţi ce-am aflat de la un preot cuvios, părintele Calistrat Bobu. Ca duhovnic, a trecut odată pe la o călugăriţă care se nevoia într-o peşteră din pădure. Pe vremea aceea erau peste cincizeci de asceţi în aceste păduri, monahi şi monahii. Această maică i-a spus părintelui: «La voi nu Se pogoară Sfântul Duh, pentru că aţi urmat noului calendar!». Din acea zi părintele a început să liturghisească pătruns de îndoială.

    Într-o zi, pe când eram în ascultarea de paracliser, am observat că prescura din care proscomidea stareţul era albă şi dulce, pe când prescura părintelui Calistrat devenea imediat amară şi mucegăită. L-am întrebat pe duhovnicul meu, pe părintele Ioanichie:

    – Părinte, de ce atunci când liturghiseşte părintele Calistrat prescura devine mucegăită şi acră?

    – Pentru că slujeşte plin de îndoială. Se îndoieşte că, în Biserica lui Hristos care a urmat noului calendar, se mai pogoară harul Duhului Sfânt. A întâlnit de curând o maică în pădure care i-a spus aceste lucruri. I-am explicat că aceea, de fapt, se înşelase şi că totul nu era decât o ispită, de care trebuie să scape.

    Câteva zile mai târziu, părintele Calistrat slujea din nou Sfânta Liturghie. Când a invocat pogorârea Sfântului Duh, a văzut îngrozit că pâinea se prefăcuse în carne, iar vinul în sânge. M-a strigat înspăimântat şi mi-a zis:

    – Frate Constantine, vino lângă mine! Spune-mi ce vezi?

    – Vai, părinte Calistrat, Sfânta Împărtăşanie a devenit carne şi sânge!

    Atunci am trimis să fie degrabă chemat stareţul mănăstirii. Când a ajuns şi a văzut cele petrecute, a chemat câţiva călugări în altar şi i-a pus să citească din Psaltire. Apoi i-a spus părintelui:

    – Hei, părinte Calistrat, acum crezi că Duhul Sfânt Se pogoară şi transformă cinstitele daruri sau nu?

    – Iartă-mă, părinte. Şi căzu în genunchi, plângând.

    – Ai grijă! Ai văzut că Duhul Sfânt Se pogoară? Că a transformat pâinea în Trupul lui Hristos şi vinul în scump Sângele Lui? De ce te mai îndoieşti?

    – Cred, părinte. Te rog, iartă-mă!

    – Adună acum împreună Sfintele Daruri.

    După aceasta, stareţul i-a dat canon părintelui ca timp de patruzeci de zile să nu mai săvârşească Sfânta Liturghie şi i-a spus:

    – Te-am rugat să crezi fără clintire, iar tu ai căutat adevărul despre calendar la călugăriţa din pădure! De acum să faci ascultare!

    Acestea s-au întâmplat în 1932. În aceeaşi vreme am fost martor şi la altă minune săvârşită în timpul Sfintei Liturghii.

    Într-o zi, pe când slujea părintele Ioanichie, după sfinţirea Sfintelor Daruri, din potir a căzut pe Sfântul Antimis o picătură din Sângele Domnului. Îndată a început să strălucească foarte tare şi să se transforme într-o rază luminoasă. Atunci stareţul m-a strigat în grabă:

    – Frate Constantine, vino aici aproape! Spune-mi, ce vezi pe Sfântul Antimis?

    – Văd o picătură din Sfântul Sânge. Dar străluceşte atât de tare, încât cu greu o pot privi de aproape!

    – Vezi, frate Constantine, pe Cine slujim noi păcătoşii? De aceea, să stai cu mare frică şi evlavie în faţa Sfintei Mese! După aceasta, stareţul sorbi cu mare grijă picătura căzută, a Sfântului Sânge al lui Hristos.” (Viaţa şi nevoinţele părintelui Cleopa Ilie, p. 58)

    „Agneţul s-a făcut carne şi curgea sânge pe Sfântul Disc”

    Odată Părintele Calistrat săvârşea Sfânta Liturghie şi când a chemat harul Duhului Sfânt, numai ce vede că agneţul s-a făcut carne şi curgea sânge pe Sfântul Disc şi pe Sfântul Antimis. Iar când s-a uitat în Sfântul Potir a văzut sânge.

    Pe când era paraclisier, în anul 1932, Părintele Cleopa a fost martor ocular la câteva minuni petrecute în timpul Sfintei Liturghii, în biserica Schitului Sihăstria. Iată ce ne povestea el: Odată, pe când eram paraclisier, am observat că anafora de la stareţ era albă şi dulce, iar cea de la Părintele Calistrat era verzuie şi acră. Arunci l-am întrebat pe Părintele Ioanichie:

    -Părinte stareţ, de ce când slujeşte Părintele Calistrat, anafora este verzuie şi acră?

    -Măi, băiete, slujeşte cu îndoială! S-a dus la o pustnică din pădure şi ea i-a spus că nu vine darul Duhului Sfânt la Liturghie din cauza calendarului. Şi i-am spus că are să o păţească, fiindcă el se îndoieşte că nu vine Duhul Sfânt!

    Odată Părintele Calistrat săvârşea Sfânta Liturghie şi când a chemat harul Duhului Sfânt, numai ce vede că agneţul s-a făcut carne şi curgea sânge pe Sfântul Disc şi pe Sfântul Antimis. Iar când s-a uitat în Sfântul Potir a văzut sânge. Atunci m-a chemat pe mine:

    -Frate Constantin, ia vino încoace! Ce vezi?

    -Vai, părinte Calistrat! Sfânta Împărtăşanie s-a făcut carne şi sânge!

    Atunci m-a trimis să-l chem pe părintele stareţ. Stareţul, când a venit, a pus să se citească Psaltirea la strană şi a zis:

    -Ei! Părinte Calistrat, acum crezi că vine Duhul Sfânt şi preface Darurile?

    -Iartă-mă părinte! Şi a căzut în genunchi.

    -Ia uite! A venit Duhul Sfânt? S-a făcut carne? S-a făcut sânge? Te mai îndoieşti de acum părinte?

    -Cred, părinte stareţ. Te rog, iartă-mă!

    -Ia şi strânge Sfintele Taine!

    Apoi a făcut cu dalta o gaură în piciorul Sfintei Mese, că Sfânta Masă este Mormântul Domnului, şi a îngropat acolo Sfintele Taine, cum ne învaţă Sfinţii Părinţi. Iar potirul l-a sfinţit din nou şi l-a spălat la spălătoarea din Altar împreună cu Sfântul Antimis. Şi am stat câteva ore până s-a citit Psaltirea toată. Apoi a început din nou rânduiala Sfintei Liturghii, continuând de la Proscomidie: „Şi unul din ostaşi cu suliţa coasta Lui a împuns…” Şi aşa s-a săvârşit Sfânta Liturghie şi nu s-a mai repetat acea minune.

    -Acum crezi? i-a zis stareţul?

    -Cred, părinte!

    Apoi, Părintele Ioanichie i-a dat canon 40 de zile şi i-a zis: „De ce nu crezi, când eu îţi spun, şi te duci la babe să te înveţe despre calendar?” Asta s-a petrecut în anul 1932.

    (Arhimandrit Ioanichie Bălan, Viaţa Părintelui Cleopa, Editura Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, p. 49-51)

    Monahul neîncrezător

    Un monah se lupta cu îndoielile privitoare la faptul că Sfintele Daruri sunt cu adevărat Trupul şi Sângele lui Hristos sau sunt doar nişte simboluri sau prefigurări. Ceilalţi monahi, aflând despre lupta interioară a fratelui lor, l-au îndemnat să participe la o Sfântă Liturghie în cadrul căreia să se roage toţi fierbinte pentru ca Dumnezeu să le descopere în chip minunat adevărul. După terminarea acelei liturghii, iată ce a povestit monahul măcinat de îndoieli: „După ce diaconul s-a urcat în amvon pentru a citi Sfânta Evanghelie, am văzut acoperişul bisericii deschizându-se. Apoi, după rugăciunea proscomidiei, cerurile s-au despicat şi o flacără s-a coborât deasupra Sfintelor Daruri. Îndată au coborât o mulţime de îngeri, purtând în mijlocul lor un Prunc. Împreună cu ei s-au arătat şi alte două Persoane, de o frumuseţe de nedescris. Apoi îngerii au făcut un cerc în jurul Sfintei Mese, în vreme ce Pruncul stătea pe un tron deasupra ei. Când s-a apropiat preotul pentru a frânge Sfântul Trup, cele două Persoane au prins Pruncul de mâini şi de picioare şi cu un cuţit l-au tăiat, lăsându-i sângele să curgă în Sfântul Potir. Apoi i-au tăiat trupul în bucăţele mici pe care le-au pus deasupra părticelelor de pâine. Îndată părticelele s-au transformat şi ele în carne.

    Când preotul a spus: «Cu frică de Dumnezeu, cu credinţă şi cu dragoste să vă apropiaţi!», fraţii care s-au împărtăşit au primit bucăţi din acel trup. Când spuneau însă «Amin», ele deveneau din nou pâine. Când m-am apropiat şi eu, mi s-a dat carne şi nu m-am putut împărtăşi. Atunci am auzit o voce care mi-a şoptit la ureche: «Omule, de ce nu te împărtăşeşti? Nu ţi s-a dat exact ceea ce ai cerut?»

    – Ai milă de mine, Doamne! Nu mă pot împărtăşi cu carne.

    – Află, aşadar, că, dacă omul ar fi putut să se împărtăşească cu carne crudă, atunci în Sfântul Potir ar fi fost carne, aşa cum ai văzut-o tu. Dar, pentru că nu se poate împărtăşi cu aşa ceva, Domnul a stabilit să se împărtăşească cu Trupul Său sub formă de pâine. Iar dacă tu crezi acum că această pâine sfinţită este însuşi Trupul lui Hristos, atunci împărtăşeşte-te.

    – Cred, Doamne! – am strigat cu zdrobire de inimă.

    Îndată carnea s-a prefăcut din nou în pâine. I-am mulţumit lui Dumnezeu şi m-am împărtăşit. Când slujba s-a terminat, am văzut din nou deschizându-se acoperişul bisericii şi puterile îngereşti urcând către cer”. (Minuni şi descoperiri din timpul Sfintei Liturghii, Sfânta Mănăstire Paraclitou, p. 43)

    http://www.marturieathonita.ro/sfanta-impartasanie/

    Apreciază

 7. seraf said, on martie 15, 2015 at 2:11 pm

  Oare cu ce sampon se spala suedezii de au creierul asa curat?

  Apreciază

  • cristi o. said, on martie 15, 2015 at 4:00 pm

   Sampon cu efect de „netezire”, din extract de mason…

   Apreciază

  • Iani said, on martie 15, 2015 at 4:51 pm

   Poate nu or fi toti de acord cu ce se intampla acolo, dar li se baga pe gat, nu au ce face. Mie nu imi plac generalizarile astea, la adresa unui intreg popor. Sunt oameni si oameni, nu sunt toti la fel.

   Apreciază

   • cristi o. said, on martie 15, 2015 at 9:21 pm

    Din pacate sunt putini oameni ramasi normali acolo. Nu prea s-a impus nimic cu forta ca la noi. Totul a fost acceptat ca normal si firesc. Cum era de asteptat, totul a inceput cu pornografia si prostitutia, apoi cu avorturi/planing familial. inca de acum multe zeci de ani in urma. La noi, din ’90 incoace, aceeasi reteta – prostitutie/pornografie & avorturi… S-ar putea sa-i ajungem din urma… E o chestiune de timp. Am avut rude stabilite acolo, din timpul comunismului, care au emigrat, mai departe, spre Canada. Inca de acum 20 de ani, li se parea ca lucrurile au devenit mult prea „ciudate” pentru ei… Cat despre generalizare, sa fim seriosi, la ei nu mai e cale de intoarcere. Acei cativa normali ramasi acolo, fie pleaca (lucru despre care nu se vorbeste oficial, desi se intampla de peste 10 ani!), fie vor fi absorbiti in sistem…

    Apreciază

  • George said, on martie 15, 2015 at 9:53 pm

   Dragul meu.Suedezii se spala cu un sampon cu parfum de MANIPULARE,si cu extract de MASS MEDIA.

   Apreciază

 8. S said, on martie 15, 2015 at 2:15 pm

  Cgiar acum , Vasile Dancu ministru in teoria chibritului face pe tvr3 apologia ecumenismului si multiculturalismului in Transilvania alaturi de hienele din UDMR . Vai, dar nici un cuvant despre ,,multiculturalismul” aplicat de Ungaria in Crisana lor: limba romana interzisa, biserici ortodoxe romanesti inexistente etc. deci avem doua masuri: in Romania ei stapani, si ai nostri in Ungaria la nivelul secolului 19 si domnul Dancu se umfla in pene ca un gascan inainte de jumulire…
  Bun venit in Republica Soros!

  Apreciază

 9. cristi o. said, on martie 15, 2015 at 2:39 pm

  Daca esti suedez si inghiti asa porcarii esti in neregula (la cap, evident)… Trogloditii astia care se dau „evoluati”, corecti politic si spre care aspira multi habauci, sunt in pragul domniei antihristice. Sa fie intamplator ca prorocirile spun despre Suedia ca va fi spulberata?!? Un cunoscut (occidental, trait intre italici si hispanici) a fost intr-o calatorie in Suedia. L-a frapat strada pustie, lipsa copiilor la joaca si lumea complet instrainata – nimeni nu se cunostea cu nimeni din bloc, nici macar nu se salutau, desi stateau acolo de zeci de ani – erau ca niste roboti tampi… Se intreba „ce societate mai e si asta?!”… (in opinia mea – o societate spalata pe creier, dar nu i-am spus-o verbal…)

  Apreciază

  • Iani said, on martie 15, 2015 at 4:57 pm

   Tu daca ai fi suedez ce ai face ? Ai face revolutie ? ce ai face concret daca ai fi suedez si ar trebui sa accepti asa ceva ? E usor sa judeci si sa condamni.

   Apreciază

   • cristi o. said, on martie 15, 2015 at 9:29 pm

    Am scris mai sus. Au avut de ales – au ales (evident nu 100%). Nu li s-a impus. Dar in zeci de ani de corectitudine politica pe deplin acceptata, aici se ajunge. Bine, nici noi nu le suntem cu mult superiori. Pe noi ne-a salvat pana acum dreapta credinta si dezordinea („sfanta” noastra lipsa de organizare a stricat un pic planurile „stapanilor”)…

    Apreciază

 10. georgewww said, on martie 15, 2015 at 2:42 pm

  completare Agenda control populatie

  Tehnologia viitorului: Bancile ne vor recunoaste dupa… bataile inimii
  http://www.ziare.com/bani/banci/tehnologia-viitorului-bancile-ne-vor-recunoaste-dupa-bataile-inimii-1352937

  Apreciază

 11. cca70 said, on martie 15, 2015 at 3:52 pm

  interesant de vazut cum se va incheia referendumul asta:

  http://www.evz.ro/referendum-banatenii-sunt-chemati-la-urne-sa-se-declare-pro-sau-contra-exploatarii-gazelor-de-sist.html

  daca va fi manipulat cum trebe …o sa se treaca masiv la foraje int toata tara

  Apreciază

 12. lastunnegru said, on martie 15, 2015 at 4:36 pm

  Toate cardurile in unul singur.

  Iar cand veti avea prea multe carduri in portofel le veti baga pe toate in unul singur.

  SWYP Card

  SWYP Card: Smart, Secure, Simple

  Cardul SWYP: Destept, Sigur, Simplu

  SWYP este un card metalic care inmagazineaza informatia a 25 de carduri diferite in unul singur precum cardurile de debit, de credit, cadou, de loialitate, etc. Pe partea din fata a cardului aveti un ecran mic care atata ce card doriti sa filositi si trei butoane cu care puteti alege ce card doriti. Swyp are o baterie care tine doi ani, are un procesor. Acest mai are un cip care se foloseste de bluetouth pentru a se conecta la telefon. Deasemena daca ati uitat cardul undeva sau daca cardul se departeaza de telefonul dumneavoastra acesta se blocheaza automat si necesita un cod pin pentru al debloca. Compania susutine ca cardul ” va invata ” tiparele bazate pe locație și timp pentru a alege cardul potrivit pentru situația potrivita.

  Swyp intra intr-un spatiu aglomerat pentru ca compani precum Startups Coin, Plastc, Stratos and Wocket planuiesc produse similare sau usor diferite.

  http://www.forbes.com/sites/aarontilley/2015/01/27/swyp-smart-wallet/

  ( traducere google translator )

  http://translate.google.ro/translate?hl=ro&sl=en&u=http://www.forbes.com/sites/aarontilley/2015/01/27/swyp-smart-wallet/&prev=search

  One Coin for All of Your Cards

  O moneda pentru toate cadrurile voastre

  Experience Plastc

  Nu acceptati asa ceva

  Apreciat de 1 persoană

 13. Iani said, on martie 15, 2015 at 4:46 pm

  Se va reintoarce lumea la troc… Mai ales la tara.

  Apreciază

  • saccsiv said, on martie 15, 2015 at 5:03 pm

   Iani

   Cred ca nu se mai vor reintoarce nicaieri. Cred ca o vor lua la fuga.

   Apreciază

 14. lastunnegru said, on martie 15, 2015 at 5:08 pm

  Drogurile si armele se cumpara de pe internet in partea ascunsa cu bitcoin.

  Partea ascunsă a internetului – Asasini, Arme şi Droguri

  http://www.gadget.ro/partea-ascunsa-a-internetului-asasini-arme-si-droguri/

  http://www.telegrafonline.ro/mobile/1415397600/articol/284193/siteuri_de_vanzari_de_arme_aur_si_droguri_inchise.html#.VQWciuH4WKE

  Deci chiar daca o sa interzica banii cash cei care fac afaceri ilegale cu droguri si arme tot o sa gaseasca metode se isi vanda lucrurile lor ilegale pe internet, asa ca asta cu scoaterea banilor cash este doar un motiv sa baga frica in lume pentru a folosi doar cardurile pentru tranzacti. Mai incolo cand toti vor avea carduri unice si astea vor fi pierdute, furate sau falsificate voi zice hai sa le bagam in mana sau in cap sa nu le mai pierdeti.

  Apreciază

  • scortisoara said, on martie 16, 2015 at 5:37 pm

   Le e mai usor sa ne controleze banii fortandu-ne sa apelam la carduri pentru tranzactii . Daca vrei sa vanzi sau sa cumperi o casa , tranzactia va fi facuta prin banca pentru ca in ambele cazuri suma depaseste 10 000 euro … si ce comisioane trag ei de pe urma tranzactiilor … Bancilor li se asigura clienti , controleaza si banii acelor clienti . Iar daca vrei sa-ti scotii toti banii din banca , pai comisionul de retragere definitiva este exact toata dobanda pe care ti-au dat-o la suma respectiva … Bancile doar iti gazduiesc bani , tu ca si client nu ai nici un beneficiu , e o amagire .. Avantaje au numai bancile .

   Apreciază

 15. akuzatu said, on martie 15, 2015 at 6:31 pm

  Apreciază

 16. scortisoara said, on martie 15, 2015 at 6:51 pm

  Asadar , urmeaza o societate fara cash , vom cheltui bani pe care nu-i vedem , pe care nu-i putem gestiona noi . E o naivitate sa iti inchipui viata in varianta independenta de sistem , undeva , la tara in conditiile in care banii vor disparea : vor fi fie pe carduri fie in microcip implantat . Cred ca variantele astea doua vor merge in paralel fara sa ne dea timp sa rasuflam …. la tara , facand troc . Fara bani fizici cum ne vom plati impozitul pe locuinta sau utilitatile ? Cu cardul ? Cu cipul ? Totul pana la disparitia banilor fizici. In momentul in care vor disparea cu totul sa ne pregatim sa incuiem usa pe afara si sa nu ne mai uitam in urma .
  Nu stiu de ce persista in mintea mea gandul ca momentul parasirii cetatii sodomei de catre familia lui Lot ( cu avertismentul de a nu privii in urma ) se va reedita in viata crestinilor din urma .

  Apreciat de 1 persoană

  • Iani said, on martie 15, 2015 at 9:32 pm

   Asta e problema, ca nu poti trai total fara bani. La tara sa spunem ca pot trai autarhic, producand mancarea, scotand apa din fantana, renuntand la electricitate, etc. Dar impozitul nu ai cum sa il platesti fara bani, medicamente nu poti cumpara fara bani, si mai sunt si alte situatii….. Nu stiu ce vom face. Poate vom alege sa traim prin paduri hranindu-ne cu radacini, band apa de unde gasim…. alta solutie nu vad.
   Dar mai e pana atunci, pana una alta se pregateste razboiul din cate observam….

   Apreciază

   • Radu said, on martie 16, 2015 at 1:41 pm

    e ca la poker totul sau nimic all-in sau fold
    pare hilara comparatie dar e adevarat ori asa ori asa nu mai merge cu jumatati de masura

    trist e ca nu mai ai cum sa ai o viata normala cum au avut altii inaintea ta dar asta e pana la urma e o onoare sa apuci sa vezi sfarsitul istoriei lumii nu?

    Indiferent ce va fi va fi unic in istoria mondiala si noi vom lua parte ca actori,observatori sau din alte feluri la acest lucru asta daca o sa mai traim in acel moment.

    Apreciază

 17. mircea.v said, on martie 15, 2015 at 7:10 pm

  Pt cine este ateu sau nu este crestin, pt cine nu a citit Apocalipsa, toate astea par foarte normale si in folosul societatii. Si ei spun despre noi ca santem spalati pe creier. Asa ca, pr este in credinta omului. Dar Adevarul este unul. Si este la noi, pt ca santem avertizati de 2000 de ani despre aceste lucruri.

  Diavolul a semanat, a udat, a ingrijit timp de sute si mii de ani (religii orientale, islamism, ateism…) si acum se pregateste sa culeaga rodul cel mare: insemnarea.

  Apreciat de 2 persoane

 18. ultimul mohican said, on martie 15, 2015 at 8:50 pm

  S-a votat la 02.03.2015 legea care limiteaza utilizarea platilor cash, inclusiv pentru persoanele fizice, la un plafon de la care incolo platile sunt permise numai daca sunt intermediate de banci (si evident taxate suplimentar).Pentru intrarea in vigoare se asteapta promulgarea de catre presedinte si publicarea in monitorul oficial. Plafon: 50000 RON. Detalii gasiti de exemplu la:
  http://m.avocatnet.ro/mobile/m%7Carticol?a=37163

  Apreciază

 19. ultimul mohican said, on martie 15, 2015 at 9:07 pm

  Corectie la postarea precedenta: in loc de 02.03.2015, corect e miercuri, adica 11.03.2015 (cand a trecut de Camera Deputatilor in calitate de Camera decizionala cf. articolului din link).
  Te rog corectează, multumesc.

  Apreciază

 20. eu said, on martie 15, 2015 at 11:28 pm

  Incendiu urias la Moscova foarte aproape de Kremlin.Se pare ca o manastire a luat foc, manastirea Novodevichy .
  http://yournewswire.com/huge-fire-at-kremlin-moscow/

  De ce se ascund bogatii in buncare
  http://yournewswire.com/why-are-the-rich-fleeing-to-underground-bunkers/

  Apreciază

 21. aniush said, on martie 16, 2015 at 8:54 am

  Ascultati cu atentie cuvintele. In acest context se potriveste.

  Apreciază

 22. CristinaM said, on martie 16, 2015 at 11:27 am

  Stire aparuta astazi, 16.martie. Incepe si la noi! Desi bancile sunt atat de dezavuate si sunt date in judecata de mii si mii de perosane! Nu ii mai blamati pe suedezi.
  http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Social/Statul+limiteaza+platile+cu+numerar+Cardul+obligatoriu+la+plati+

  Apreciază

 23. Radu said, on martie 16, 2015 at 1:29 pm

  Suedia este exemplul perfect cum un stat social democrat poate reprezenta o capcana pentru proprii cetateni care sunt indobitociti printr-un nivel mai mult sau mai putin adevarat de bunastare.

  Astia sunt tinta perfecta pentru hackeri sau lor nu le pasa poate ? sau nu li s-a intamplat oare sa fie victime ale devalizarilor de conturi/ clonarii de carduri ?

  Oricum pentru o tara care se considera „democratica” mi se pare o tampenie sa limiteze forma de plata !!!
  Daca omul vrea sa plateasca cash e dreptul lui, asta nu incalca drepturile omului? se vede ca sunt niste farisei cu 100 de fete si se joaca cu „democratia” dupa cum le place lor….
  Mi-e scarba de asemenea tari si oameni perversi care cauta prin mijloace subversive sa gaseasca punctul slab intotdeauna fara ca opinia publica sau institutiile care au menirea in teorie sa apere drepturile individuale sunt doar de fatada…..

  Apreciază

 24. mihai said, on martie 16, 2015 at 2:19 pm

  azi in suedia, maine in toata lumea

  Apreciază

 25. […] SUEDIA: Doar droguri si arme se mai cumpara CASH … […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: