SACCSIV – blog ortodox

Cum a fost asasinată LUCIA GRECU

Posted in LEGIONARI by saccsiv on februarie 7, 2015

   Iata ce putem citi la 5 februarie: pomenirea sfintei muceniţe Lucia Grecu – Cum a fost asasinată LUCIA GRECU:

(fragment din “Martirii ne vegheazã din ceruri” de Nicolae Nitã)

…O tragedie care îl zguduia si acum pe Radu, rãmânându-i de-a lungul anilor întipãritã în memorie, ca o imagine vie, se întâmplase la începutul anului 1939, în plinã prigoanã carlistã, pe vremea când întâlnirile cu fratii lui de cruce aveau loc în mare secret în pãdurea Bãneasa de lângã Bucuresti.


Isi amintea bine data: era aproape de patru si jumãtate, în dupã amiaza zilei de Duminicã, 5 Februarie. Tocmai restabilise legatura cu Comandamentul Legionar din prigoanã si aflase cã Lucia Grecu1) din “Cetãtuile de Fete” fusese arestatã de Sigurantã. Era nedumerit pentru cã doar cu o sãptãmânã înainte, o întâlnise si-i predase informatiile pe care le avea privind reorganizarea subteranã, în clandestinitate, a cuiburilor si frãtiilor de cruce. A fost o întâlnire scurtã, numai 5 minute, în tramvaiul 7. Trei statii, apoi ea a coborît la Mântuleasa, fãcându-se nevãzutã pe strada cu acelasi nume. Mãsurile de precautie erau extreme. Nu observase nimic suspect. Lucia cunostea bine orasul si stia sã se debaraseze de eventualii urmaritori, agenti ai Sigurantei. Era o fire precautã si sursa cea mai importantã de informatii a Comandamentului din prigoanã în legãturile cu lumea legionarã rãmasã prin minune încã liberã. Centrul legionar Bucuresti trebuia reactivat în tainã si numai aceste legaturi secrete depindeau de reusitã, în mijlocul miilor de agenti porniti la vânãtoare de legionari sau, numai de suspecti  legionari!
Incepuse sa se însereze si fulgii mari de zãpadã se asterneau cu repeziciune pe caldarâm. Tocmai trecuse de imensa cladire a Postei capitalei din Calea Victoriei, si se oprise la colt, la chioscul de reviste si ziare sa cumpere “Gândirea”. Nu era intuneric inca, dar luminile orasului fusesera aprinse de-acum si totul în jur pãrea cuprins de-o feerie aparte, spectacularã. Platise 20 de lei pe revistã, îndreptându-se apoi în sus, cãtre marele magazin “Laffayette”, aflat la intersectia cu mereu aglomerata stradã Lipscani. Zãbovise câteva clipe cu privirea în vitrinele frumos aranjate ale imensului magazin,  hotãrîndu-se sã-si continuie calea spre cladirea Cercului Militar unde era asteptat. Chiar în fata Prefecturii Politiei Capitalei, clãdire lipitã de marele magazin de care abia trecuse, auzi dintr’o data larmã si tipete. Undeva, la etajul patru al cladirii cenusii, zgomote de geam spart, zbierete tot mai puternice si deodata, înainte de a-si da seama de ceea ce se petrece, un corp se prãbusi  cu vitezã pe una din ferestre. Câtiva alergarã în fugã spre locul unde se prãbusise nenorocita victimã, iar multimea de pe trotuarele Caii Victoriei începu sã se adune si ea în grabã cãtre acelasi loc. Câteva femei scot tipete de groazã la vederea cadavrului. Impactul fusese fatal. Corpul cãzut, acum inert, rãspândise în jur, pe albul imaculat al zãpezii stropi de sânge si lumea de fatã, ca un semnal mistic, îsi fãcu deodatã cruce. Spiritele încep sã se agite cu repeziciune si multimea adunatã începe sã urle ca turbatã spre clãdirea de unde chipuri în uniformã privesc ostentativ la gloata adunatã, neîntelegând nici ele ceea ce se petrece:

-Asasinilor!… Criminalilor!…
Un spectacol oribil la care ea, multimea, asistase involuntar si care o revoltase peste mãsurã. N’a stiut si nici simtit când deodatã, pe sus parcã, se trezise în fata  corpului plin de sânge. Se trase un pas înapoi, tresãrind la vederea cadavrului… Credea cã viseazã, cã totul nu este decât un vis urît, nicidecum ceea ce avea acum în fata privirilor. O recunoscuse imediat: era ea, Lucia Grecu, cu ochii imobili, larg deschisi si senini, pironiti spre înaltul cerului, în imensitatea astralã, spre locul de popas etern pe tãrâmul christic unde plecase si Capitanul cu ceilalti si unde avea sã-i întâlneascã… Câteva suvite de pãr îi brãzdau fata angelicã, iar din coltul gurii, stropi de sânge se prãvãleau încã pe piept cu repeziciune…
Suferise un soc: parcã nu mai vedea si nu mai auzea nimic acum, îngenunchiat în fata chipului de fecioarã. Doar el si ea… Se facuse pustiu în jur si privirile-i încetosate refuzau sã accepte… Mintea refuza sã primeascã faptul întâmplat…
Nu-si mai aducea aminte cât timp stãtuse acolo, tinând în palme figura ei luminoasã. Intr’un rãstimp, fluiere de signal si comenzi scurte se auzirã din toate partile. Se ridicase în genunchi privind-o pentru ultima  oarã, ca un adio trist… Ochii ei, nu stia de ce, parcã îl implorau sã nu plece… O lacrima i se rostogolise pe obraz, ultimul ei act de viatã pe lumea aceasta…
Lacrima aceasta îl urmarise pretutindeni. Intr’un târziu, albit de nea, undeva în noapte, pe strada Mântuleasa, se trezi. Rãtãcise pe strãzi fãrã sã stie si pasii l-au dus pe nesimtite acolo unde o vãzuse pe Lucia, la ultima lor întâlnire…

“Ca o lacrimã de sânge a cãzut o stea,

Drum de foc si biruintã, pentru Garda ta…”

1)_____________
LUCIA GRECU. Nãscutã la 3 Februarie 1912 în Bucuresti. Licentiatã în fizico-chimice, intrase în Miscare de timpuriu. Impreunã cu Nicoleta Nicolescu si Olimpia Zeana, comandantele Cetãtuilor de Fete legionare, dela începutul prigoanei si pânã în ziua arestãrii 29 Ianuarie 1939, muncise intens si neobosit pentru Legiune, tinând comunicatia cu cei ascunsi. Crezându-se ca este în legãturã cu Horia Sima si Victor Dragomirescu, sunt pusi pe urmele ei peste douã sute de agenti ai Sigurantei carliste. Prinsã în cele din urmã si predatã Prefecturii Politiei Capitalei, este supusã celor mai neînchipuite si chinuitoare torturi ca sã mãrturiseascã. A murit eroic, fãrã a scoate un cuvânt, la numai douã zile dupã ce împlinise 27 de ani în lanturile din beciurile si birourile de anchetã ale Prefecturii Bucuresti, o aniversare în chinuri, între viatã si moarte, si, în stare muribundã de pe urma torturilor, fusese prãvãlitã pe fereastrã, simulându-i-se  sinuciderea…

Cititi va rog si:

MARTIRIUL LEGIONAREI NICOLETA NICOLESCU – torturata, violata si apoi arsa de vie la crematoriul din Bucuresti

Cum „isi faceau legionarii de cap” in anii 30 …

 

Tagged with:

35 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. andrei-d said, on februarie 7, 2015 at 1:13 pm

    Cine stie greaca si ne poate traduce, e atitudinea Sfantului Munte in legatura cu cardurile!

    Ανακοίνωση Ιεράς Κοινότητας για την Κάρτα του Πολίτη

    Καρυαί τη 22.4 / 5.5.2011

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ

    ΙΕΡΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΟΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

    ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

    ΚΑΙ ΤΗΣ «ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ»

    Εξ αφορμής της προσφάτου καταθέσεως στην Βουλή των Ελλήνων του νομοσχεδίου «Για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση» και την απορρέουσα εκ τούτου μελ­λον­τική έκδοσι της «Κάρτας του Πολίτη», η Ιερά Κοινότης του Αγίου Όρους επιθυμεί να επισημάνη τα ακόλουθα:

    Η «Κάρτα του Πολίτη» ταυτοποιεί την προσωπικότητα του πολίτη και τον μετατρέπει σε ένα αριθμό του συστήματος της ηλεκτρο­νικής διακυβερνήσεως. Όλοι οι πολίτες εντάσσονται πλέον σε ένα ηλεκτρονικό σύστημα, το οποίο ελέγχει και επεξερ­γάζεται τα στοιχεία της προσωπικής τους ζωής (οικονομική δραστηριότης, θέματα υγείας, εργασίας, κοινωνικής συμπεριφοράς κ.λπ.), καταργώντας ουσιαστικά τις προσωπικές τους ελευθερίες.

    Επειδή το σύστημα αυτό έχει την δυνατότητα να μετεξελίσσεται εύκολα θεωρούμε ότι είναι ορατός ο κίνδυνος για τους Χριστιανούς να παραβιάζεται η ελευθερία της θρησκευτικής τους συνειδήσεως, στερώντας τους την δυνατότητα να ομολογούν ελεύθερα την πίστι τους και να κηρύσσουν το Ευαγγέλιο του Χριστού. Επειδή μάλιστα η εξουσία χρήσεως του συστήματος αυτού παραδίδεται σε φορείς ακαθόριστους ως προς τον δη­μόσιο η ιδιωτικό τους χαρακτήρα και τους δίδεται η ευχέρεια να προσθαφαιρούν στην Κάρτα δεδομένα, υπάρχει το ενδεχόμενο ακόμη και της ανεπίγνωστης εκ μέρους των πιστών χρήσεως αντιχριστιανικών συμβόλων.

    Για όλους τους παραπάνω λόγους η Ιερά Κοινότης του Αγίου Όρους εκφράζει την έντονη ανησυχία της και υποβάλλει θερμή παράκλησι προς την Ελληνική Κυβέρνησι να μη προχωρήση στην έκδοσι της ηλεκτρονικής «Κάρτας του Πολίτη», συνιστά δε στους χριστιανούς να χρησιμοποιούν τα συμβατικά μέσα ταυτοποιήσεώς τους. Η υποχρεωτική επιβολή τοιούτου είδους Κάρτας μας ευρίσκει αντιθέτους.

    Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν λησμονούμε ότι «μείζων ο εν ημίν η ο εν τω κόσμω», και ότι ο Χριστός «νενίκηκε τον κόσμον». Τούτο όμως δεν συνεπάγεται και την συμφωνία μας σε υποχρεωτικές και ανελεύθερες πρακτικές. Ευχόμεθα ολοψύχως η Κυρία Θεοτόκος, η Προστάτις και Έφορος του Αγίου Όρους, να δίδη στον ευλαβή λαό της πατρίδος μας την δύναμι να ανταπεξέρχεται σε όλες τις δυσκολίες του βίου, μάλιστα μέσα στη δυσχερή αυτή συγκυρία που διερχόμεθα.

    Άπαντες οι εν τη κοινή Συνάξει

    Αντιπρόσωποι και Προϊστάμενοι

    των είκοσιν Ιερών Μονών του Αγίου Όρους Άθω.

    Apreciază

    • o oarecare said, on februarie 7, 2015 at 5:44 pm

      Apelez la raducerea electronica

      ANAKOINOSIS

      SFÂNTUL Muntele Sfânt COMUNITARE

      PE DIAKYVERNISEOS ELECTRONIC

      SI „Cardul Cetateanului”

      În legătură cu recenta prezentarea în fața Parlamentului elen al „guvernarea electronică” proiect de lege și, prin urmare, rezultă versiunea viitoare a „Cardul Cetateanului”, Comunitatea Sfântul de la Muntele Athos dorește să sublinieze următoarele:

      „Cardul Cetățeanului” identifică personalitatea cetățeanului și îl convertește la un număr de sistem de e-guvernare. Toți cetățenii acum parte a unui sistem electronic, care controlează și prelucrează datele din viața lor personală (activitatea economică, sănătate, muncă, de comportament social, etc.), eliminând în esență libertățile lor personale.

      Pentru ca acest sistem este capabil evolueaza crede ușor că este real pericol pentru creștinii care încalcă libertatea de conștiință religioasă, lipsindu-i de posibilitatea de a profesa liber credința lor și să propovăduiască Evanghelia lui Hristos. Deoarece chiar dreptul de utilizare a acestui sistem este livrat operatorilor care nu-definite cu privire la caracterul public sau privat și având în vedere posibilitatea de a prosthafairoun cardul de date, este posibil chiar în anepignostis de utilizare credincioși simbolurile anti-creștine.

      Pentru toate aceste motive, Comunitatea Sfântul de la Muntele Athos este profund îngrijorat și să prezinte o cerere de inimă guvernului grec de a nu continua cu problema de „Cardul Cetateanului” electronic și recomandă creștinilor să folosească mijloace convenționale de identificare.Ne mandatarea natură cardul găsește altfel.

      Ca și creștini ortodocși, nu uita că „majore în SUA ca din lume” și că Hristos „nenikike lume.” Aceasta nu implică acordul nostru în materie de practici obligatorii și neliberale. Ne rugăm olopsychos Fecioarei Maria, patroana și Stareta de la Muntele Athos, pentru a da oamenilor pioși din țara noastră puterea de a face față tuturor dificultăților vieții, mai ales într-o situație dificilă, care ne sunt în curs de acest lucru.

      Răspunde în comun Adunării

      Agenți și manageri

      cele douăzeci de mănăstiri de la Muntele Athos.

      Apreciat de 1 persoană

  2. lastunnegru said, on februarie 7, 2015 at 3:19 pm

    off topic

    ”Jurnaliști cumpărați”: cum acționează propaganda NATO și lobby-ul SUA

    Știrile sunt o adevărată spălare de creier, jurnaliști cooptați de lobby-ul american își pun semnătura pe texte scrise de CIA, iar brațul lung al biroului de presă al NATO pregătește viitoarele războaie. Acestea sunt dezvăluirile făcute de Udo Ulfkotte, un fost jurnalist al Frankfurter Allgemeine Zeitung, în volumul ”Jurnaliști cumpărați”, devenit best-seller în Germania.

    Autorul arată publicului că a fost mituit pentru a scrie articole de presa proamericane și devoalează, în premieră, întregul mecanism prin care corupția a pus stăpânire pe mass-media germană. Mărturisirile sunt cu atât mai credibile cu cât ele aparțin unui om din interior: „Autorul a fost primit în rețeaua organizațiilor americane de elită și i-a fost acordată, drept recompensă pentru relatări pozitive, chiar și o cetățenie de onoare în SUA”.

    http://www.luju.ro/international/ue/jurnalisti-cumparati-germania-este-zguduita-de-best-seller-ul-gekaufte-journalisten-in-care-ziaristul-udo-ulfkotte-de-la-faz-demasca-aparatul-de-propaganda-proamericana-si-coruptia-din-presa-lucratori-ai-serviciilor-secrete-compun-texte-publicate-apoi-sub

    Dr Udo Ulfkotte, journalist and author, on RT

    Apreciază

  3. Iani said, on februarie 7, 2015 at 4:32 pm

    Dumnezeu sa o odihneasca pe aceasta eroina….. Si sa le dea dupa cum merita asasinilor ei, politistii carlisti care au torturat-o si omorat-o.

    Apreciază

    • Sergiu M. said, on februarie 7, 2015 at 5:42 pm

      Sa nu le dea dupa cum merita, sa-i ierte si sa-i mantuiasca! Nici eu nu vreau sa imi dea Domnul dupa faptele mele.

      Apreciat de 1 persoană

      • Iani said, on februarie 7, 2015 at 7:26 pm

        Eu pot ierta cuiva care mi-a gresit mie personal, nu am caderea sa iert pe cei care i-au chinuit pe eroii neamului pentru credinta lor in neam si in Dumnezeu.

        Apreciat de 1 persoană

      • andrei-d said, on februarie 8, 2015 at 12:24 am

        Iani,
        era o carte „Sa nu ne raazbunati

        Apreciază

      • tanase said, on februarie 8, 2015 at 12:45 am

        @Sergiu M. ar trebui sa stii ca in vremurile noastre, „poetii” sunt victime 100%, unul dintre indemnurile Mantuitorului este; „Fiţi înţelepţi ca şerpii şi blânzi ca porumbeii” (Mt. 10,16).
        Parintele Paisie Aghioratul spunea; “Odata pe un monah l-a durut mult de diavoli si rugandu-se in genunchi cu capul la pamant, spunea: „Tu esti Dumnezeu si daca vrei, poti afla un chip ca sa se mantuiasca si acesti diavoli nefericiti, care, mai inta iavand o slava atat de mare, acum au toata rautatea si dracia lumii si daca nu ne-ai pazi, ne-ar fi distrus pe toti oamenii”. Deci in timp ce zicea aceste cuvinte, rugandu-se cu durere, vede un cap de caine alaturi de el cei isi scotea limba si-si batea joc de el. Se vede ca Dumnezeu a ingaduit asta, ca sa-l instiinteze pe monah ca El este gata sa-I primeasca, numai sa se pocaiasca, DAR EI NU VOR MANTUIREA LOR.”
        In cuvantul Sfantului Nil pentru venirea lui Antihrist zice ca ”… SI SE VOR FACE OAMENII MAI VICLENI DECAT DRACII”
        Asa cum ar trebui sa intelegi, dracii nu cauta mantuire, iar oamenii ce “se vor face mai vicleni decat dracii”, cred ca nici atat! Dar Bunul Dumnezeu nu mantuieste pe nimeni cu forta asa incat cei ce au torturat oameni nevinovati si nu s-au pocait, din toata finta lor de faptele comise, inseamna ca … “au iubit intunericul mai mult decat Lumina”(In 3;19).
        .

        Apreciază

  4. LILIANA said, on februarie 7, 2015 at 5:29 pm

    Doamne ajuta!
    Generalul ucrainian Viktor Muzhenko ,,seful statului-major ucrainian a afirmat in 29 ianuarie a.c.:,,Nici o trupa ruseasca nu lupta impotriva noastra in estul tarii unde se deruleaza un razboi civil ” si ca ,,sanctiunile impotriva Rusiei sint bazate pe minciuni”. Generalul ucrainian contrazice administratia Obama si guvernul ucrainian.El a mai spus ca singurii cetateni rusi care se lupta in regiunile separatiste sint ,,rezidenti locali” si ca s-a semnalat prezenta altor luptatori straini, de exemplu aceea a mercenarilor americani alaturi de ,,grupuri ilegale inarmate” care nu sint platite de guvernul ucrainian ci lupta cu ,,titlu personal”. El a mai spus ca ,,armata ucrainiana nu lupta impotriva unitatilor regulate ale armatei rusesti.”Altfel spus, generalul infirma afirmatiile care ar motiva sanctiunile europene si americane impotriva Rusiei,toate acestea fiind bazate pe argumente mincinoase.
    El spune ca aceste sanctiuni trebuie imediat ridicate si insotite de scuze si de compensatii financiare fata de persoanele care au avut de suferit.(Les moutons enrages,3 februarie 2015).
    Probabil ca acest general nu mai este acum seful statului-major ucrainian.Sa speram ca mai e si in viata…

    Apreciază

  5. Ioan said, on februarie 7, 2015 at 5:29 pm

    off-topic

    http://m.adevarul.ro/locale/iasi/toti-oamenii-rectorului-lista-profesorilor-suspecti-coruptie-umf-iasi-7-ani-mandat-vasile-astarastoae-1_54d4d388448e03c0fd56dc3a/index.html

    http://www.antena3.ro/romania/vasile-astarastoae-a-demisionat-de-la-conducerea-universitatii-de-medicina-iasi-rectorul-gasit-282474.html

    http://monitorizari.hotnews.ro/stiri-sentinte_definitive_articole-19304494-vasile-astarastoae-demisionat-din-functia-rector-umf-iasi.htm

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-18262262-agentia-nationala-integritate-amendat-membrii-senatului-umf-iasi-pentru-refuzat-demita-vasile-astarastoae.htm

    Lasand la o parte faptele de coruptie gasite de procurorii DNA la UMF Iasi, oare in celelalte UMF-uri din tara chiar nu exista cazuri de coruptie? Sau atitudinile anti-sistem ale fostului rector Vasile Astarastoae au avut ca efect intrarea in vizorul DNA-ului a intregii institutii pe principiul lantul slabiciunilor?
    In Romania nesupunerea se plateste cu dosare penale si denigrarea imaginii institutiilor pe care persoanele incomode le reprezinta.
    Cazurile de coruptie sunt adevarate. Dar de ce au fost scoase de la naftalina in mod convenabil abia acum?
    Poate pentru ca Senatul Universitatii nu s-a dovedit obedient si nu l-a demis din functia de rector pe Vasile Astarastoae in urma deciziei Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
    Amendarea cu infima suma de 2000 ron a membrilor Senatului UMF Iasi era prea putin, intreaga institutie trebuia sa plateasca cu denigrarea imaginii.

    Apreciază

  6. geo said, on februarie 7, 2015 at 6:11 pm

    Europarlamentarul Monica Macovei sustine ca legile Big-Brother, declarate neconstitutionale in forma in care au ajuns sa fie adoptate de Parlament, trebuie reluate si refacute tinand cont de observatiile Curtii Constitutionale, iar apoi adoptate rapid, chiar si prin ordonanta de urgenta. Legislatia in acest domeniu a fost unul dintre subiectele principale ale reuniunii informale a Consiliului Justitie Afaceri Interne (JAI) de saptamana trecuta, pe tema combaterii terorismului, de la Riga, la care Macovei a participat ca invitat.

    http://www.gandul.info/politica/macovei-trebuie-sa-reluam-legile-big-brother-si-sa-le-adoptam-inclusiv-prin-ordonanta-de-urgenta-13808493

    Curtea suprema a Canadei a autorizat sinuciderea asistata medical in cazul persoanelor adulte care consimt sa-si puna capat vietii si care sunt afectate de probleme de sanatate grave si iremediabile, ce le provoaca suferinte persistente si de nesuportat

    http://www.hotnews.ro/stiri-international-19306508-canada-curtea-suprema-autorizeaza-sinuciderea-asistata-medical.htm

    Cea mai veche aşezare umană din Europa a fost descoperită în România. Locuitorii erau adevăraţi uriaşi care se hrăneau cu carne crudă

    http://adevarul.ro/locale/turnu-severin/cea-mai-veche-asezare-umana-europa-fost-descoperita-romania-locuitorii-erau-adevarati-uriasi-hraneau-carne-cruda-1_54d4b48a448e03c0fd56274c/index.html

    Marele scriitor Mihail Sadoveanu a condamnat oameni la moarte. Lingușelile de-a dreptul dezgustătoare față de un SEF AL STATULUI

    http://www.evz.ro/ceahlaul-literaturii-a-condamnat-oameni-la-moarte.html

    Schingiuiti, batuti si impuscati de patronii italieni. Romanii care muncesc cu arma la cap in Sicilia: „Nu vorbeste nimeni!”

    http://stirileprotv.ro/special/sclavi-pe-pamantul-mafiei/schingiuiti-batuti-si-impuscati-de-patronii-italieni-romanii-care-muncesc-cu-arma-la-cap-in-sicilia-nu-vorbeste-nimeni.html

    Ce face onoratul guvern pentru protectia lor? Ce face pentru ca romanii sa nu mai plece aiurea pentru un pumn de maruntis si sa fie tratati precum animalele? NIMIC!!! Ba chiar vrea birurei suplimentare!

    scuze dar trebuie sa vedeti cine sint unii dintre cei care ataca constant Biserica strabuna:

    http://www.cancan.ro/actualitate/stenogramele-care-probeaza-intreaga-retea-de-prostituie-ce-ii-spunea-proxenetei-milionarul-cu-elicopter-i-am-pus-tate-i-am.html

    Apreciază

    • Iani said, on februarie 8, 2015 at 7:54 am

      Sadoveanu a fost un insidiv oribil, oportunist, ticalos. Cu diverse partide, cu carol al II-lea, cu masoneria, cu comunistii. Cu indiferent cine, numai sa ii fie lui bine. Un jeg.
      Ce e drept, opera lui ramane, de mare valoare (cu exceptia catorva porcarii scrise dupa 48).
      Niciodata nu am inteles cum poate fi cineva atat de ticalos ca om si in acelasi timp sa scrie lucruri foarte frumoase si valoroase.

      Apreciază

  7. ORTODOXIE said, on februarie 7, 2015 at 7:06 pm

    Reblogged this on CREDINŢĂ DREAPTĂ ORTODOXĂ!.

    Apreciază

  8. iahim said, on februarie 7, 2015 at 7:29 pm

    Imi cer scuze de off-topic,
    Bună ziua, Doamne, ajută!
    >puteti sa-mi recomandati un Dr.pediatru bun in Bucuresti(de preferat in sector 4)

    Multumesc

    Misu

    Apreciază

  9. Gabriel said, on februarie 7, 2015 at 9:45 pm

    7 CUVINTE, un documentar despre părintele Gheorghe Calciu va fi lansat oficial

    Premiera va avea loc pe 15 februarie, la Auditorium Pallady – București (B-dul T. Pallady, nr.40G, sector 3, statia de metrou Nicolae Teclu).

    Apreciat de 1 persoană

  10. Gladiatorul said, on februarie 7, 2015 at 9:55 pm

    Apreciază

  11. Gladiatorul said, on februarie 7, 2015 at 9:59 pm

    Apreciază

  12. Iones said, on februarie 7, 2015 at 11:15 pm

    Aceste produse de monitorizare a copiilor sunt infioratoare

    MySafeKid Guardian Angel cu 1 tag
    Parintele poarta unitatea-baza, iar copiii tag-urile in forma de gargarita.
    Parintele seteaza distanta pana la care are voie sa se indeparteze fiecare copil. La depasirea acestei distante, unitate-baza va emite un semnal sonor de avertizare.
    Parintele utilizeaza unitatea-baza pentru a cauta copilul. Tagul va emite un semnal sonor, iar unitatea va determina apoi directia in care se afla copilul.

    http://tors.ro/MySafeKid-Guardian-Angel-cu-1-tag-p1662.htm

    http://tors.ro/USB-MySafeKid-1-copil-p1173.htm

    Apreciază

  13. Iones said, on februarie 7, 2015 at 11:53 pm

    Anti-TERO sau anti-LIBERTATE? Franța instituie CENZURA pe Internet!

    http://www.evz.ro/precedentul-s-a-produs-franta-declanseaza-cenzura-pe-internet.html

    Apreciază

  14. Gladiatorul said, on februarie 7, 2015 at 11:55 pm

    Frate Saccsiv si nu numai am fost abonat pe faceboock (pana acum 15 minute) la postarile unui ,,monah” care tocmai este ,,mandru” ca a primit cardul de sanatate

    Hrisostom Filipescu
    15 minute · editat ·
    Din punctul meu de vedere dracul nu stă în cardul de sănătate, ci in mintea unora care sunt blocați în frici și în programe emoționale toxice. Încărcăm cu putere lucruri exterioare care nu au nici o legătură cu sănătatea sufletească.
    Nu un plastic mă face să divorțez de Doamne, ci rănile mele interioare…
    În noi este lumina și în noi întunericul, depinde de fiecare ce alege să privească.
    Bucurie și sănătate!
    PS: Eu voi folosi cu nădejde noua variantă de servicii medicale deoarece știu că Doamne este cu mine și în mine mereu!

    I-am postat acest comentariu video dupa care am fost blocat fara vreo replica https://www.youtube.com/watch?v=umUAiN3AloU

    Apreciază

    • Ion said, on februarie 8, 2015 at 7:59 am

      Acest personaj distribuia acum cateva zile postarile lui Iohannis indemnand la „o lacrima si o ruga pentru victimele Holocaustului”.

      Apreciază

    • Ion said, on februarie 8, 2015 at 8:03 am

      Se vede ticalosia lui din comentariu, caci, daca ar fi fost corect, chiar daca nu crede ca mantuirea e afectata de card, totusi nu trebuia sa indemne la folosirea lui, macar din considerente de viata privata,siguranta datelor personale, pericol in legatura cu donarea de organe, si alte chestii de acest gen. Adica, vreau sa spun, poti sa nu crezi ca acest card iti afecteaza mantuirea (nici eu nu cred, dar cred ca e un prim pas spre pecetluire) insa asta nu inseam,na ca trebuie sa indemni oamenii sa il foloseasca, mai ales in conditiile in care multi moinahi l-au refuzat. Macar din solidaritate cu ei… Bun, cred ca ne-am lamurit ca acest ins e un intrus.

      Apreciază

    • Liliana said, on februarie 8, 2015 at 5:09 pm

      Doamne ajuta!
      Nici nu-mi vine sa cred ca acest tinar monah (de la Sfinta Manastire Secu?) a putut sa scrie asa ceva!As crede ca altcineva i-a confiscat numele si a scris in numele sau.Atita obturare in fata Sfintului Duh nu pare credibila la un monah traitor la o binecunoscuta manastire din Moldova.Daca este el,Dumnezeu sa-l lumineze.Imi placea ceea ce scria,in general.Acum,mi-am pierdut increderea in sincera lui inspiratie…

      Apreciază

      • Liliana said, on februarie 8, 2015 at 5:21 pm

        La tinarul monah Hrisostom Filipescu am facut referirea.Sper sa-si vina in fire.

        Apreciază

  15. Iones said, on februarie 8, 2015 at 12:08 am

    Oamenii de ştiinţă au inventat un nou tip de senzor care poate conferi oamenilor capacitatea de a simţi câmpul magnetic.
    Echipamentul, foarte uşor de purtat pe suprafaţa corpului, ar putea fi utilizat pentru orientarea în cursul deplasării, dar şi pentru monitorizarea organismului în scop medical sau pentru siguranţă; de asemenea, cercetătorii întrevăd utilizări în robotică, în domeniul dezvoltării aşa-numiţilor roboţi „moi”, flexibili.
    http://www.descopera.ro/dnews/13803688-am-putea-dobandi-un-al-saselea-simt-ce-noi-perceptii-ne-ar-putea-oferi-dispozitivul-inventat-de-cercetatori

    Apreciază

  16. STOP RFID said, on februarie 8, 2015 at 12:26 am

    Hrisostom Filipescu
    2 ore · editat ·

    Din punctul meu de vedere dracul nu stă în cardul de sănătate, ci in mintea unora care sunt blocați în frici și în programe emoționale toxice. Încărcăm cu putere lucruri exterioare care nu au nici o legătură cu sănătatea sufletească.
    Nu un plastic mă face să divorțez de Doamne, ci rănile mele interioare…

    În noi este lumina și în noi întunericul, depinde de fiecare ce alege să privească.

    Bucurie și sănătate!

    PS: Eu voi folosi cu nădejde noua variantă de servicii medicale deoarece știu că Doamne este cu mine și în mine mereu!

    Apreciază

  17. Gladiatorul said, on februarie 8, 2015 at 1:06 am

    MARTURIA MEA TRAITA PE VIU

    Povestea mea o am numit-o 3 ani in IAD (In lupta anti-cip)

    Ma gandeam sa va povestesc pe larg dar am zis sa o fac scurt si la subiect pe aceasta tema numita ,,Cardul de Sanatate” Am inceput in a fi anti-cip a lupta impotriva actelor biometrice si a acestei caracatite si tentaculelor ei numita (Media-posturi tv ) si nu numai.AM avut 1 blog numit( Aparam Ortodoxia & Altarul Ortodox ) sunt 2 nume pentru ca ulterior le-am schimbat numele intre ele dar acum la ora actuala nu mai exista nici unul sub denumirile enumerate ) practic nu mai exista deloc.Vreau sa va marturisesc ca in anul 2012 am plecat din tara in Italia iar acolo a trebuit sa-mi fac acte pentru a putea lucra mai intai codice fiscal ( cod unic de identificare tip CNP) dar un fel de card cu banda magnetica mai apoi Card de Sanatate (tesera sanitara) si binenteles Buletinul + Pasaportul Biometric(facut in Ro ) tot tacamul .Cu toate ca am luptat si am vazut parerile sfintilor parinti parereile marilor duhovnici ,documentare Ingerul Digital 1,2 etc am renuntat la aceasta lupta din motive personale de viata (au fost niste momente in viata cand am cazut tare de tot din punct de vedere duhovnicesc ) Nu doresc a fi judecat ci doar inteles cat se poate de bine si de clar.Judecata este a Domnului nu a noastra dar doresc a va marturisi ca dupa ce am luat tot ce se putea lu-a din aceste documente biometrice totodata sa apropiat tot IADUL de mine toti draci din iad cred ca erau pe mine mai aveam putin si ma declaram ATEU.De la necredinta la credinta si invers nu este decat acel pas de la creier la inima sau invers.Poate o sa va mire pe multi ceea ce va spun ceea ce va marturisesc dar nu o fac spre a ispiti pe cineva si spre a va intari credinta in Dumnezeu .Aceste acte biometrice nu sunt altceva decat moartea sufletului nu moartea trupului oameni buni ci moartea sufletului odata ce ai acceptat aceste acte ai alungat ingerul de la botez de langa tine va spun sincer ca am trait pe pielea mea nu din vorbe nu din auzite nu din nu stiu ce documentare nu stiu din ce predici pur si simplu din propia experienta.Cu toate ca stiam despre aceste acte mi-am intrebat duhovnicul ce e cu aceste acte si mi-a spus sa las actele si sa-mi vad de suflet (intr-un cuvant mi-a dat de inteles ca nu ma afecteaza actele conteaza faptele).M-am ghidat cumva dupa aceasta idee parca cautam o scapare o iesire si mi-a venit aceasta iesire cumva aceasta ,,vrajeala”’cum ca actele nu afecteaza …Actele biometrice nu afecteaza in mod vizibil nu te trezesti cu vreo vanataie cu vreun par in cap sau mai stiu eu ce si afecteaza vieti tale duhovnicesti de zi cu zi afecteaza comportamentul tau ,modul tau de a vedea lucrurile, nu mai poti simti sau vedea duhovniceste aici e toata pacaleala si manipularea cum ca nu ar afecta pe langa aceste afectiuni duhovnicesti mai sunt si cele trupesti la modul ca daca astia gasesc un om cu card de sanatate si fara familie cu siguranta eu un probabil donator fara voie de organe dar revenind la partea sufleteasca va marturisesc sincer ca aceste acte mi-au ucis SUFLETUL si la propiu si la figurat .Va spun ca am (informat ( luptat )5-7 ani de zile si tocmai eu care spuneam nu luati am luat, tocmai eu care am crezut ca voi face fata sistemului ca voi face fata vremurilor ca voi face fata anumitor situati am cazut intr-un cuvant m-am,, lepadat” cu voia mea dintre CRUCE SI PAINE am ales painea (impins de dezandejde de cadere ) si de situatie intr-o tara straina in care ,,satanizarea ei este in proportie de 90 % ,,cum se spune am facut pact cu diavolul” ca sa-mi fie bine si va spun ca nu mi-a fost bine chiar daca am lucrat o perioada .La inceput ma momit si apoi mi-a transmis in felul urmator si ce pot eu sa fac acum nu-ti pot da eu nimic si tot la Dumnezeu ajungi sa te rogi si sa te inchini .Fratilor cand mi-am dat seama in ce capcana am intrat m-am intors in tara am participat la o conferinta a Pr Teodot de la Petru Voda care a avut loc la Bacau unde am stat de vorba cu el si l-am intrebat despre aceste acte si mi-a spus se le arunc nu le-am aruncat ci am mai stat o perioada de timp pana m-am intors inapoi in Italia le-am taiat cu un foarfec si le-am aruncat la gunoi si ma pregatesc de o ampla spovedanie la un alt duhovnic.Va intrebati cum am renuntat la ele am renuntat la aceste acte dupa ce am urmarit pe youtobe intr- o seara de deznadejde un videoclip cu Parintele Rus Vasile Novicov https://www.youtube.com/watch?v=GVJZ6GpSUEk si atunci ceva din mine parca reinviat parca ceva imi lumina sufletul inca nu de tot nu la fel dar simteam o bucurie ,o bucurie care nu am cum sa va o impartasesc in cuvinte.Acum m-am intors in tara si ghici ce surpriza mi-a venit Cardul de Sanatate romanesc prin posta dar nu ma voi duce sa-l ridic iar de mi-l vor aduce ei il voi refuza si de mi-l vor lasa am foarfecul pregatit.Oameni buni nu trebuie sa traim in Deznadejde (Frica) astea vrea diavolul sa ni le implementeze in mintea noastra el asteapta momentul oportun el are experienta de sute de ani noi fara rugaciune ,spovedanie si impartasanie va spun cu mana pe inima oricat ne-am crede si ne-am da destepti ca vom rezista si ori cate soluti lumesti vom cauta nu vom face altceva decat sa ne amagim.Vom pierde minute ,ore ,zile,in cautarea de soluti cand aveam una din cele mai bune soluti rosteste-o mereu rugaciunea Doamne ,Iisuse Hristoase ,Fiul Lui Dumnezeu milueste-ma pe mine pacatosul /pacatoasa.Amin! Initial am vrut sa nu divulg aceasta marturie dar nu mi se parea corect fata de Dumnezeu fata de frati in Hristos si fata de mine.Cu siguranta se vor gasi si cateva becuri arse sa-si de-a cu parerea sa judece sau sa acuze si sa nu invete nimic din ceea ce am transmis iar ceea ce v-am transmis este o stare de Nadejde si nu de Frica dar pentru a va da seama trebuie sa ,,judecati” cu inima si nu cu mintea.Suntem din ce in ce mai multi si totodata din ce in ce mai putini cunoastem adevarul multi dar putini il marturisim.In inchiere va transmit ca nu voi mai aparea cu nici un blog sau site nu voi mai aparea niciodata sub acele denumiri incerc sa ma dezic si de ceea ce se numeste INTERNET doresc mult mai multa traire duhovniceasca decat soluti omenesti.Doamne Ajuta ! Va multumesc pentru intelegere si sper si cred ca singurul lucru in care ne putem intalni si putem fi cei mai uniti este rugaciunea trairea in Hristos.AMIN!

    Apreciază

    • Liliana said, on februarie 8, 2015 at 5:19 pm

      Gladiatorul,
      Mila si adevarul lui Hristos pururi sa te /ne intareasca si sa ne mintuiasca!

      Apreciază

  18. Aurora said, on februarie 8, 2015 at 2:45 am

    Mama mea, dupa ce a luat cardul de sanatate a fost lovita de o masina. N-a omorat-o, dar are de tras cu o rana urata la picior. Eu am avertizat-o de cativa ani incoace sa nu ia cardul, dar stiti cum sunt batranii, foarte conformisti si usor de imbrobodit de autoritati.

    Apreciază

  19. […] Cum a fost asasinată LUCIA GRECU […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.