SACCSIV – blog ortodox

BOTNITA: Preotii si monahii nu vor mai scrie in spatiul virtual decat ceea ce e pe linia trasata de Patriarhul Daniel …

Posted in Uncategorized by saccsiv on februarie 6, 2015

Mass-media si intelectualitatea un inceput:

CAMPANIE SATANISTA a ziarului ADEVARUL: “Preoţii-vrăjitori care „scot dracii“ din noi. Ritualurile păgâne ale duhovnicilor României care practică exorcizarea în biserici”

Categoria “INTELECTUAL DEGEABA” – ANDREI PLESU: luptator pro cip impotriva “apocalipticilor”, minunilor, profetiilor, vindecarilor, exorcismelor …

Iar Patriarhia se dovedeste a fi foarte grabita sa finalizeze.

   Iata ce putem citi la Noi hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române:

[…]

– Evaluarea periodică de către Centrele eparhiale a monahilor şi preoţilor care desfăşoară activităţi de comunicare în spaţiul virtual. Utilizarea de către clerul ortodox a mijloacelor de comunicare virtuală în întreaga activitate bisericească trebuie făcută cu scopul de a promova misiunea, viaţa spirituală şi unitatea Bisericii, nu în detrimentul acestora.

[…]

Comentariu saccsiv:

In traducere, niciun preot sau monah nu va mai putea zice ceva ce nu-i pe linia trasata de exagerat de fericitul Daniel, adica poporul nu va mai putea auzi cuvinte de invatatura:

  • Anti ecumenista
  • Anti cip
  • Anti vaccinare
  • Anti transplant
  • Despre Sfintii Inchisorilor
  • Despre scrierile Sfintilor Parinti neconforme cu “teologia” post patristica
  • Despre exorcizari

Adica cam tot ce era pe Linia Parintelui Justin Parvu si a marilor duhovnici.

33 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. o oarecare said, on februarie 6, 2015 at 8:31 pm

    Ia priviti acest acatist. Veti gasi o reclama a clarvazatoarei Ildico!!! Adica preotii sa taca, sa nu mai citeasca exorcizari, ca sa fie promovate vrăjitoarele!!! Asa ceva nu se poate!
    http://www.crestinortodox.ro/acatiste/acatistul-sfantului-ciprian-67118.html

    Apreciază

    • oarecare said, on februarie 7, 2015 at 1:40 am

      ba se poate desi e contrar ortodoxiei

      acela e spatiu publicitar, se cheama Google Ads si sunt targhetate probabil tocmai site-urile spirituale caci cand cauta lumea un acatist decat atunci cand este la nevoie, incercare, sa profite si magicienele albe de pe problemele omului…

      la fel pe siteuri precum cel de fata sau altele ortodoxe gaseam reclama la sectanti ceva cu everystudent despre rugaciune etc

      Cei de la crestinortodox.ro primesc bani pentru asta pentru ca au domeniu platit, nu stiu care sunt conditiile legate de reclama dar ar trebui ca si proprietarul siteului sa aiba ceva de spus, aici fiind platforma gratuita castiga cei de la wordpress…

      reclamele de pe crestinortodox nu apar la toata lumea si tot timpul ci aleatoriu, a trebuit sa dau vreo 3 refresh sa le vad si eu, daca vrei sa te scapi de povara reclamelor instaleaza add block plus eu stiu ca exista pentru toate browserele, am testat si merge bine… desi asta nu ne rezolva decat pe noi, pentru ceilalti care nu stiu e nevoie de rugaciune… „LA ICOANE, NU LA BUTOANE” a spus un parinte drag si destul de cunoscut….

      Apreciază

    • tataia said, on februarie 8, 2015 at 3:10 am

      Reclamele acelea sint personalizate pentru fiecare utilizator in parte si pentru aceasta se folosesc de istoricul site-urilior vizitate pe internet si istoricul cautorilor in google. Ceea ce vreau eu sa spun este ca daca tu vezi acea reclama pe acel site asta nu inseamna ca o vedem si noi. Eu spre exemplu vad acolo reclame la clinici medicale specializate in cardiologie. Ca am cautat si asa ceva in trecut de pe acest calculator. Alte persoane gasesc reclame la genti de dama si pantofi de dama…pentru ca au cautat asa ceva. Tie ti-au pus o reclama la o vrajitoare pentru ca au vazut ca in ultima vreme ai vizitat site-uri religioase si/sau esoterice. Desi pentru noi distinctia este clara pentru atei religios = esoteric = superstitie….Pentru ei nu este nici o diferenta intre acestea. Daca doresti sa fii mai putin urmarita pe net poti sterege din cind in cind istoricul si cookieurile din cache-ul browserului precum si istoricul cautoarilor in google. Dar acest lucru rezolva problema numai la suprafata…nu vei mai primi reclame personalizate, dar providerul oricum pastreaza in loguri pe unde ai umblat.
      Deci ideea de baza este ca acea reclama era pusa acolo PENTRU TINE si nu pentru alticineva…fiecare vede acolo o reclama pusa PENTRU EL!

      Apreciază

  2. Ioio said, on februarie 6, 2015 at 8:37 pm

    39. Dar unii farisei din mulţime au zis către El: Învăţătorule, ceartă-ţi ucenicii.
    40. Şi El, răspunzând, a zis: Zic vouă: Dacă vor tăcea aceştia, pietrele vor striga.

    41. Şi când S-a apropiat, văzând cetatea, a plâns pentru ea, zicând:
    42. Dacă ai fi cunoscut şi tu, în ziua aceasta, cele ce sunt spre pacea ta! Dar acum ascunse sunt de ochii tăi.
    43. Căci vor veni zile peste tine, când duşmanii tăi vor săpa şanţ în jurul tău şi te vor împresura şi te vor strâmtora din toate părţile.
    44. Şi te vor face una cu pământul, şi pe fiii tăi care sunt în tine, şi nu vor lăsa în tine piatră pe piatră pentru că nu ai cunoscut vremea cercetării tale.

    http://bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=48&cap=19

    Apreciază

  3. dante said, on februarie 6, 2015 at 8:48 pm

    He hei dragilor, interesant an a inceput, cu zăngănit de arme, cătuşe, crize financiare, botniţe ecumeniste şi parcă toate comprimate şi condensate la maximum…nu mai e timp.
    Multă rugăciune trebuie şi cum spunea cineva pe aici, trebuie genuchiul jos şi fringerea inimii…dar cine să o facă? Romanul casca gura la Udrea şi se bucură crezind că se va face dreptate dupa zeci de ani de hoţie şi trădare, dar totul nu-i decit o farsă, o gogoaşă umflată.
    Patriarhia, in loc sa ia atitudine consistenta in cazul scoaterii religiei din şcoli, sau a prozelitismului ecumenist, tace milc şi caută surse de finanţare pentru construcţia megalomanică de mintuiala a neamului.
    Puţinii preoţi care critică şi iau atitudine vor fi sancţionaţi, iar linia patristica a Bisericii va deveni curind un subiect cel mult desuet.
    S-a infuriat tare Dany dacă a venit cu o asemenea hotărire. Curind va hotări sa boteze şi el extraterestri (draci), la fel ca si pupătorul de picioare Francisc.
    Să-şi aducă aminte exagerarea sa Danny că de-a lungul istoriei Bisericii ortodoxe, au mai existat căderi din partea ierarhilor, iar ceea ce face el acuma are toate șansele să se inscrie perfect in tiparul apostaziei.
    Să nu fie!

    Doamne ajută!!

    Apreciat de 2 persoane

  4. ORTODOXIE said, on februarie 6, 2015 at 9:47 pm

    Reblogged this on CREDINŢĂ DREAPTĂ ORTODOXĂ!.

    Apreciat de 2 persoane

  5. STOP RFID said, on februarie 6, 2015 at 10:47 pm

    Pai preotii sa se ascunda sub pseudonime. Dar sa nu inceapa sa monitorizeze si calculatoarele. Cand va apare buletinul cu cip trebuie sa bagi PIN-ul ca sa intri pe net.

    Apreciat de 1 persoană

  6. Radu said, on februarie 7, 2015 at 12:03 am

    Cred ca ne intoarcem din nefericire incet si tacut la ceea ce era pe vremea lui Ceasca sau mai rau pe vremea lui Stalin si Dej.

    Mai bine sa o zica pe sleau : „- Ba ia gata cu atata libertate de expresie burghezo-mosiereasca ca vi se urca la cap tovarasi ! O leaca de masura a cenzurii de partid nu face rau la sanatatea constiintei proletare ! ”

    Pare de ras dar nu e de loc cred ca in ritmul asta nu ne mai lecuim de comunism si tranzitie ciuma rosie nu mai scapam avem sechele si scheleti in dulap.
    Cred ca si la patriarhie avem fosti tovarasi care au lucrat mana in mana cu sistemul ca de aia au reflexe astea proletare pe ei de frica ca ii au unii la mana cu dosarele pregatite la SRI sau cu amenintari mascate…..

    Bai „Danny boy” cum bine a zis cineva pe la comentarii pe aici, usurel baiatu’ cu apucaturile astea comuniste ca nu suntem pe vremea lui Stalin si Dej !

    Preotii si adevaratii monahi oricum vor continua lupta aceasta spirituala pentru ca TREBUIE indiferent de cine si de ce…cu orice pret si consecinta !

    Este de tot rasul si isi atrag oprobiul celor in cunostinta de cauza prin astfel de masuri de cenzura proletara mascata ei chiar nu isi dau seama ca vor avea consecintele exact pe dos a ceea ce cred ei???

    Ce o sa le faca ? Sa vina cu militia sa ii aresteze? sau sa le retraga dreptul de a fi preoti si de a spune ADEVARUL oamenilor?

    Doamne apara-ne de asemenea tradatori si vrasmasi si da-le minte si ganduri bune celor care inca dorm pe ei si nu stiu ca fac rele !!!

    Apreciază

  7. Maresalul said, on februarie 7, 2015 at 1:13 pm

    Pai ce e de mirare.Si e doar iceputul.O sa fie dati afara din manastiri din preotie cei care se vor opune cei care vor avea curajul sa lupte pe fata impotriva criminalei elite care prin servilii lor isi fac mendrele.Pai credeati ca Biserica Ortodoxa va scapa sa un aiva servili ai acestor demoni ,,elitele,,(io cred ca-s sionistii )Cum poti sa dictezi unei tari política sau unei oricarui alte institutii?Punand in fruntea lor oameni care pt functii ,bani,fala si faima sa-si tradeze si mama si tatal, si tara si institutia.Radule da o sa vina vremea cand o sa-i dea afara .Si da o sa fie mult mai rau decat pe vremea lui Ceausescu.

    Apreciat de 1 persoană

    • Radu said, on februarie 7, 2015 at 5:00 pm

      Ma rog sa nu fie asa dar daca va fi atunci vin zile grele pentru ca e nevoie de ajutor de la Dumnezeu si o buna doza de curaj ca sa luptam si sa fim loiali pana la capat !
      Adevaratii preoti si monahi chiar si sa zicem ii vor da afara tot isi vor continua misiunea lor data de Dumnezeu !
      Mai bine sa mori cu demnitate pentru Dumnezeu pentru Adevar decat sa traiesti o viata de sclav asa cum bine zice imnul nostru => Murim mai bine-n luptă, cu glorie deplină, / Decât să fim sclavi iarăși în vechiul nost’pământ !

      Apreciază

      • Maresalul said, on februarie 7, 2015 at 9:14 pm

        Asa-i, vor lua cale pribegiei ,muntiilor, satelor sa strige adevarul.Dar vor fi PUTINI.Ma incanta cand il vad de exemplu pe Amfilohie Branza ce curaj are si a avut..Traim vremuri tulburi in care total se strica ,putregaiul intra peste tot.Se intrezareste o dictatura feroce sub o masca a democratiei la nivel UE..Daca mai cade si polul RUSIA in mainiile lor pai va fi bai.

        Apreciat de 1 persoană

      • aha said, on februarie 7, 2015 at 10:58 pm

        @maresalul
        pai daca stai bine si privesti pe harta cea mai mare tara ca si intindere e rusia! si e ortodoxa! oare de ce? e adevarat ca populatia ei e departe ca si numar de alte tari dar asta nu conteaza! sunt de ajunsi si catva oameni drept-credinciosi ca Dumnezeu sa tina tot globul. exact cum a fost dialogul cu Sfantul Parinte Avraam:
        2. Şi a mai zis Avraam: „Să nu se mânie Stăpânul meu de voi mai grăi încă o dată: Dar de se vor găsi acolo numai zece drepţi?” Iar Domnul i-a zis: „Pentru cei zece nu o voi pierde”.
        33. Şi terminând Domnul de a mai grăi cu Avraam; S-a dus, iar Avraam s-a întors la locul său.

        deci nu conteaza numarul ci doar credinta! tu poate te referi la conducerea politica a rusiei. desi ma indoiesc ca o conducere politica va putea sa se roage pentru mila Domnului caci este scris:

        Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul
        Capitolul 5
        1. Am văzut apoi, în mâna dreaptă a Celui ce şedea pe tron, o carte scrisă înăuntru şi pe dos, pecetluită cu şapte peceţi.
        2. Şi am văzut un înger puternic, care striga cu glas mare: Cine este vrednic să deschidă cartea şi să desfacă toate peceţile ei?
        3. Dar nimeni în cer, nici pe pământ, nici sub pământ nu putea să deschidă cartea, nici să se uite în ea.
        4. Şi am plâns mult, fiindcă nimeni n-a fost găsit vrednic să deschidă cartea, nici să se uite în ea.
        5. Şi unul dintre bătrâni mi-a zis: Nu plânge. Iată, a biruit leul din seminţia lui Iuda, rădăcina lui David, ca să deschidă cartea şi cele şapte peceţi ale ei.
        6. Şi am văzut, la mijloc, între tron şi cele patru fiinţe şi în mijlocul bătrânilor, stând un Miel, ca înjunghiat, şi care avea şapte coarne şi şapte ochi, care sunt cele şapte duhuri ale lui Dumnezeu, trimise în tot pământul.
        7. Şi a venit şi a luat cartea, din dreapta Celui ce şedea pe tron.
        8. Şi când a luat cartea, cele patru fiinţe şi cei douăzeci şi patru de bătrâni au căzut înaintea Mielului, având fiecare alăută şi cupe de aur pline cu tămâie care sunt rugăciunile sfinţilor.

        mai pe drept spus: solutii omenesti nu mai sunt …exact cum spun toti sfintii lui Dumnezeu!
        Doamne Iisuse Hristoase, miluieste-ne pe noi , pacatosii!

        P.S. daca nici macar 10 drepti nu au fost in cetatea sodomei……oare nu trebuie sa ne gandim cata iubire are Dumnezeu pentru noi caci , cred ca nici macar 10 sfinti pustnici nu mai sunt! ?…..am stat cu ochii in tavan si am relizat ca….numai mila lui Dumnezeu ne poate mantui! nu exista…e imposibil pentru noi, oamenii sa facem asta! numai Domnul Iisus Hristos (Mielul lui Dumnezeu) poate face asta! Doamne, prost si pacatos sunt!

        Apreciază

  8. Partizanu said, on februarie 7, 2015 at 2:53 pm

    Se vrea o reeditare a PROTESTULUI https://www.youtube.com/watch?v=khqypRO3g6Y dar de data asta in DEALU MITROPOLIEI

    Apreciază

  9. aha said, on februarie 7, 2015 at 8:22 pm

    am gasit pe un site un comentariu care m-a cutremurat:

    „Ionescu Lucian
    25 aprilie 2014 at 1:46
    Nu imi vine sa cred ca in Romania nu a ramas aproape nimeni sa vegheze la temelia ortodoxismului.Nici un cuvant din partea nici unui preot despre blestematul de “iepuras”,care haladuieste nestingherit prin toate reclamele masonilor si prin toate televiziunile lor.Ce treaba are imputiciunea masonica de iepure cu simbolul Mielului sacrificat?Ce treaba au toate tarfele astea de cantarete,scriitori,pictori,toti slujitorii lui Mamona, care petrec ca de Revelion cand oamenii care cred in Domnul Iisus Hristos asteapta in tacere si in rugaciune ca dupa teribilele suferinte pe care Acesta le-a avut,pt ca noi sa putem fi mantuiti,sa ne putem bucura nu prin dans ,sex,homosexualitate ,curvasarie,alcool,lucruri care apartin lui Mamona,nu lui Dumnezeu,care s-a lasat crucificat tocmai pt ca cei cazuti in astfel de pacate sa fie iertati dar sa nu se mai intoarca la ele.Si asa cum spuneam,bucuria Invierii Domnului,este bucuria curateniei sufletesti si morale,bucuria unui trup curatit de pofte,caci de-aia se posteste.A posti(POST=STOP),nu inseamna a renunta doar la mancare,ci inseamna a renunta la sex,a renunta la bautura,la depravare,minciuna,dezmat,caci Domnul Iisus Hristos nu are ce sa caute la Bingo si Domnul Iisus Hristos nu are ce sa caute la “Marute”,”Andre” si alte starpituri obsedate de bani pt ca Dumnezeu infiereaza aceste lucruri.Cum poate crede cineva ca o panarama ca Obama ,o satana,poate fi reprezentantul pe pamant al lui Dumnezeu?Pai cum,tu cu o mana legiferezi libertatea casatoriilor spurcaciunilor homosexuale,lucru interzis de morala crestina,si cu cealalta mana spui: “Dumnezeu sa va binecuvanteze!”.Care Dumnezeu,Mamona?Arhitectul spurcaciunilor masonice?Faptul ca toti acesti satiri din cortegiul lui Dionisos(sau cum s-o fi chemand el,Obama,UE),vor cadea odata cu satana,este treaba lor.Ca ei ne fac pe noi, cei care credem in cuvantul lui Dumnezeu “homofobi”,este absolut treaba acestor “crestinofobi”.Dar eu ,si ca mine cred ca sunt destui,nu putem sa ne dezicem de adevarul lui Dumnezeu de dragul lor,sau de dragul zilei de maine.Ca si Daniel,care a refuzat sa manance mancarurile babilonienilor sau care a refuzat sa se inchine lui Baal,mai bine a infruntat cuptorul,leii si de fiecare data Dumnezeu l-a facut sa treaca teafar si nevatamat peste capcanele pe care i le-a intins satana.Cum spuneam,tot asa nici noi nu putem sa ne dezicem de Dumnezeu si sa credem in “iepurasi” si sa spunem ca homosexualitatea este o normalitate cand ea este o uraciune si un pacat in fata lui Dumnezeu,cum o uraciune si un pacat este si aceasta masonerie mondiala,fie ca se cheama ea America sau Uniunea Europeana.Vedem cum normalitate inseamna si avortul sau publicitatea facuta pt prezervative.Caci greierii,rapsozii care canta despre dragoste ,ei nu canta despre dragostea fata de Dumnezeu care este casta si curata,ei nu canta despre taina cununiei.Ei canta despre dragostea erotica,sexuala,ei fac lobby hedonismului ,totul pt placere.Observati cum in imbecilitatile astea de filme americane onanismul a devenit conditie sinequanon fara de care un adolescent nu se poate chema barbat.Mai nou ,spurcaciunea spurcaciunilor ,thrillerul sau science-fiction-ul mormonilor sau penticostalilor sau tuturor acestor asa-zise credinte crestine,si anume “Noe”cu ghilimele de rigoare,a intrecut chiar si imaginatia lui satan .Dar, pana cand si in America masonica au existat voci care au sarit impotriva acestei aberatii.Chiar si Papa iezuit a luat atitudine.Ce sa vezi,nici o voce din BOR-ul ortodox sau dintre miile de credinciosi care stau pe la cozi sa atinga ceva moaste sfinte,nu au suflat o vorba.Am mers la locuinta Sfantului Parinte Arsenie Boca,nu pt ca vroiam sa ma duc sa ma tamaduiasca de vreo boala,sau sa imi iau vreo 50-60 de bidoane sa le umplu cu apa ca sa imi vindec familia.Caci eu cred ca asa cum au spus-o si sfintii,boala vine din suflet nu din trup,si inainte sa iti tamaduiesti trupul trebuie sa iti tamaduiesti sufletul.Si asa cum spuneam,m-am dus pt ca citind din cartile Sfantului vroiam sa vad acele locuri si sa simt acea incarcatura in care acest om binecuvantat de Dumnezeu a existat si exista.Incredibil cum isi alege satana slujitorii cei mai devotati din randurile celor care se autointituleaza crestini cu ravna.Exact cum pe Mantuitor nu Pilat l-a rastignit,El fiind doar executorul,ci preotii lui Dumnezeu,adica saducheii si fariseii.Asa si cu Sfantul.Pai cand ajungi la Manastirea Prislop,gasesti tarabe cu chipul Sfantului mai mare mai mic,cu breloc,fara breloc,se vand citate din Arsenie Boca,tot soiul de asa-zise icoane facatoare de minuni,iar langa, covrigii se vand de doua ori mai scump decat in Bucuresti,colaci,mici,fripturi,autocare,masini,Doamne Sfinte Dumnezeule din Ceruri!Sunt tot soiul de sarmani,ologi,suferinzi s.a.m.d,care stau la o coada de 5-6 ore,si pe care nimeni nu ii baga in seama.Din contra,daca cineva si-a permis sa ii spuna unei femei ca tine si ea un loc pt un sarman care era in scaun cu rotile,si care avea o nevoie vadita de a fi dus la un WC,replica a fost pe masura unui “crestin” adevarat:”nu stiu eu,aici oamenii stau la coada,s-ar putea sa va pierdeti locul,nu vreau sa imi sara ceilalti in cap”.Am vazut acolo o alta femeie care facea parte dintr-un grup de 30-40 de oameni si strangea bani sa se duca sa cumpere flori,pt ca acolo o alta indeletnicire a satenilor sau a comerciantilor este de a vinde f multe flori.Si aceasta le explica celor din grup ca ea se duce sa caute cele mai ieftine flori sa aduca la un pret convenabil pt toti.Altii veneau de sus ,si povesteau cum jandarmii pazesc mormantul Sfantului si dupa ce stai vreo 6 ore la coada, nu poti sa stai mai mult de 1 secunda la mormant, pt ca cei din spate impreuna cu jandarmii,te obliga sa circuli.Deci va dati seama ce cosmar si ce or avea acesti oameni in minte, care se calca in picioare precum cainii si care nu sunt in stare sa faca loc unui olog sau unui muribund …Dar asa cum spuneam,parerea mea de om e ca multi din acea gloata nu numai ca nu au nici o legatura cu Sfantul sau cu crestinismul,dar eu cred ca sunt chiar intruchipari in carne si oase de-ale lui satana.Tineti minte multimea care a fost hranita de Mantuitor cu peste si paine,care a vazut minuni pe care Acesta le-a infaptuit,si atunci cand au fost pusi sa aleaga intre Domnul Iisus Hristos si Barabas,l-au ales pe Barabas.Cam tot asa mi s-a parut si aceasta gloata,multi intelectuali ,priviri reci si taioase…Am plecat de acolo cu bucurie in suflet ca totusi am respirat o bucatica din aerul din care a respirat si Sfantul,si ca am vazut unul dintre locurile in care Sfantul a muncit cu ravna aducand din Cer si dand pe pamant multor ignoranti ca noi ,dar in acelasi timp intristat de aceasta gloata dezlantuita si zgomotoasa,care dupa ce in cursul saptamanii au alergat in lume dupa bani,si care sunt convins ca au trait cele lumesti la maxim,cei mai multi dintre ei vin aici sperand ca este mai ieftin decat la un doctor.Caci sunt convins ca daca ar avea bani mai multi s-ar duce pe la AKH sau ar fugi pe la Minerva sa le faca vreo astrograma.Dar asa e mai ieftin sa pui totusi benzina intr-o masina,sa stai ore intregi la o coada si sa atingi un mormant,o relicva,o bucatica din crucea celor sfinti,crezand cu toata taria ca aceasta te va vindeca, iar la plecare ,daca iti mai umpli si vreo 10 bidoane din apa izvorului in apropiere,care este sfintita de catre un sobor de preoti,chiar nu trebuie sa iti mai faci griji,chiar trebuie sa uiti de asigurarile medicale sau de medici.Si asa in final ,daca mai ai rabdare si mai cheltui ceva banuti,ca sa fii sigur intru totul,daca mai scrii si cateva acatiste,ca sa te pomeneasca vreun Parinte in rugaciune ,chiar te-a vazut Dumnezeu.Acesti oameni de cand lumea si pamantul ,nu numai ca nu inteleg ce inseamna credinta,dar sunt si primii care s-au grabit sa o paraseasca.Pai daca pe acesti oameni nu ii intereseaza decat sanatatea lor,si ar fi in stare sa te omoare daca din greseala ai luat cu un cm inaintea lor,cum sa credem noi vreodata ca ei vor apara aceasta tara care este Gradina Maicii Domnului,aceasta limba care este coborita din obarsia cuvantului lui Dumnezeu?Ne miram de ce toate sectele si toate spurcaciunile pamantului vin sa isi faca de cap aici…Au venit peste noi turci,fanarioti,unguri,nemti,sovietici,mai nou americani,si FMI-ul care e mai rau decat tot,si intotdeauna a fost asa.Numai ca atunci exista o mana de oameni cu credinta in Dumnezeu,care au stiut sa miste masele inepte si sa le puna in slujba tarii si al lui Dumnezeu.Ultimii mari oameni, din pacate,au murit in puscariile comuniste.Preotimea nostra cea adevarata a fost decimata aproape in totalitate in aceste puscarii comuniste.Nu a existat vreun sfant dupa anii ‘47 ,vreun parinte cu har care sa nu fi trecut prin puscariile comuniste:Parintele Galeriu,Cleopa,Nicu Steinhart,Arsenie Boca,Parintele Papacioc,Argatu,si lista e mare,intelectuali ca Noica,Vulcanescu,Radu Gyr,etc.Iar mai nou acum ,dupa moartea parintelui Arsenie Boca,Parintelui Ilie Cleopa,Calciu Dumitreasa ,Papacioc,Romania a ramas singura in calea haitelor de lupi care parca vor sa o sfasie din toate partile.Daca noi nu pastram legea cea dreapta si cea sfanta a ortodoxiei lasata de Dumnezeu, nici Dumnezeu nu va ridica mana atunci cand vom striga dupa ajutor impotriva vrajmasilor .Daca nu vom face milostenie si nu vom respecta toate legile pe care El le-a lasat,nici sfintii nostri din Ceruri cu toata ravna rugaciunilor ,nu vor fi ascultati de catre Dumnezeu.Daca nu tinem cu sfintenie Sfanta taina a cununiei si a botezului,daca nu tinem posturi si nu ne spovedim si nu ne impartasim ,nici Sfanta Fecioara Nascatoare de Dumnezeu nu isi va face glasul auzit de catre Fiul ei Sfant ,atunci cand o vom ruga.Nu cautand morminte si umpland bidoanele cu apa sfintita vom gasi mantuirea,ci umbland in cuvantul lui Dumnezeu si cautand sa ne dam viata pt aproapele nostru vom castiga vesnicia.Si asa cum spunea Mantuitorul: “Cine isi va pastra viata o va pierde; si cine isi va pierde viata pentru Mine o va castiga”.Cantemir era domnitor si pt credinta sa si-a jertfit familia ,proprii sai copii.Asa trebuie sa fim si noi .Domnul Iisus Hristos este Unicul Fiu al lui Dumnezeu care s-a nascut ,a murit si a inviat pt iertarea pacatelor noastre si nu putem sa ajungem la Dumnezeu decat prin Fiul Sau Unic,prin Domnul Iisus Hristos .Nu slavind lumea vom ajunge la Dumnezeu ci slavindu-L pe Dumnezeu.Trebuie sa fim multi si de neinvins,sa vada si slavii si ungurii si nemtii si americanii si ce or fi ei,ca aici este Gradina Maicii Domnului si ca aici normalitatea este cuvantul lui Dumnezeu,ca aici s-a jertfit Mielul lui Dumnezeu si nu “iepurasul” lui Mamona,ca aici preotii sunt unsi de Dumnezeu si nu se fac pastori luand diplome de la reformati catolici,calvinisti,luterani sau.. iadul ii mai stie.Oricum de murit vom muri dar nu e totuna sa murim cu jertfa intru Domnul sau sa murim loviti de dambla, Azelheimer,cancer, cu telecomanda in mana.”

    sursa: https://luminapentrucandeladinsuflet.wordpress.com/2014/02/27/orice-si-oricum-dar-eretic-nu/#comment-2527

    cred ca astia suntem noi. are dreptate!

    Apreciază

    • aha said, on februarie 7, 2015 at 8:25 pm

      cu amendamendul ca, la sfarsitul comentariului, cred ca trebuia sa scrie „Brancoveanu” si nu „Cantemir”

      Apreciază

    • salutari din cluj said, on februarie 8, 2015 at 9:24 am

      am citi doar inceputul si mi-am dat seama ca nu am de ce sa merg mai departe. Citez:

      „Nu imi vine sa cred ca in Romania nu a ramas aproape nimeni sa vegheze la temelia ortodoxismului.Nici un cuvant din partea nici unui preot despre blestematul de “iepuras”,care haladuieste nestingherit prin toate reclamele masonilor si prin toate televiziunile lor.Ce treaba are imputiciunea masonica de iepure cu simbolul Mielului sacrificat?Ce treaba au toate tarfele astea de cantarete,scriitori,pictori,toti slujitorii lui Mamona, care petrec ca de Revelion cand oamenii care cred in Domnul Iisus Hristos asteapta in tacere si in rugaciune ca dupa teribilele suferinte pe care Acesta le-a avut,pt ca noi sa putem fi mantuiti,sa ne putem bucura nu prin dans ,sex,homosexualitate ,curvasarie,alcool,lucruri care apartin lui Mamona,nu lui Dumnezeu,care s-a lasat crucificat tocmai pt ca cei cazuti in astfel de pacate sa fie iertati dar sa nu se mai intoarca la ele.Si asa cum spuneam,bucuria Invierii”

      pai nu este adevarat ca nici un preot nu atrage atentia asupra acestor lucruri. Daca ar fi mers la Biserica si nu ar fi asteptat asta de la tv, ar fi fost mult mai implinit. In orasul nostru s-au facut si conferinte pe tema iepurasul si alte rataciri.
      Sunt satula de genul asta de lamentari.
      Si nu se spune ortodoxism, ci ORTODOXIE. Sufixul -ism marcheaza ideologii sau oranduiri sociale. Ortodoxia nu poate fi niciodata ortodoxism, decat in gura vreunui ateu.

      Apreciază

      • Mihail said, on februarie 8, 2015 at 6:08 pm

        foarte bine punctat!

        Apreciază

  10. cristi o. said, on februarie 7, 2015 at 9:01 pm

    Linia trasata de nefericitul Daniel… E un fel de-a spune. De fapt, e linia trasata de zidari. El e doar un umil executant, altfel l-ar fi zburat aia din tronul patriarhal cu fulgi cu tot… Daca stia ca n-are capacitatea marturisirii si sacrificiului (pana la mucenicie) de ce s-a mai bagat in fruntea BOR? Pentru cateva kilograme de aur si un jilt? Ce a cautat pe la ereticii papistasi? Palatele din cer nu se construiesc din slava lumeasca si jertfa necurata (catedrala megalomanica facuta cu bani multi, de la masonerie, eretici, alti pagani ce lupta impotriva lui Hristos si de la gura saracilor etc.). Oare nu constientizeaza, absolut deloc, ce pedeapsa il asteapta dincolo, pentru stricaciunile pe care le face?! Ii era mai de folos sa fi fost un simplu mirean pacatos decat vandut pe veci pentru o functie vremelnica…

    Apreciat de 1 persoană

    • saccsiv said, on februarie 7, 2015 at 10:14 pm

      cristi o.

      Intr-adevar, e linia zidarilor. Care si ei de fapt sunt niste marionete ale diavolului. Deci e linia diavolului.

      Apreciază

      • cristi o. said, on februarie 7, 2015 at 11:37 pm

        @saccsiv
        Corect. Partea trista e ca ne aflam in secolul asa-zis „al informatiei” si, paradoxal, putini stiu si inteleg ca toate minciunile, nebuniile, spurcaciunile si razboaiele, la care asistam, sunt manifestari ale luptei de veacuri pe care o duce „cel cazut” impotriva lui Dumnezeu… Bineinteles, omul are partea sa uriasa de vina: s-a lasat amagit de „tatal minciunii” sa lucreze impotriva Tatalui Ceresc,.. Neputinta celui rau e evidentiata de atatia sfinti, din toate timpurile.. Omul e cel ce ii pune in opera nebunia si ii da astfel putere necuratului…

        Apreciat de 1 persoană

      • saccsiv said, on februarie 8, 2015 at 12:53 am

        cristi o.

        De fapt dracii nu pot duce nici o lupta impotriva lui Dumnezeu. Ei se pot doar stradui impotriva omului.

        Apreciază

  11. Sluga netrebnica said, on februarie 8, 2015 at 4:32 pm

    Cu siguranta ca se urmareste a se ascunde tot Adevarul care vine in contradictie cu ecumenismul. Unul dintre lucrurile incomode ecumenismului este si oprirea casatoriei intre o persoana ortodoxa si una eretica (de oricare alta religie).

    “PIDALION (editia 1844) – sau Carma Corabiei Sobornicestii si Apostelestii Biserici a Orotodocsilor, adica toate Sfintele Canoane: ale Sfintilor Apostoli, ale Sfintelor Sinoade Ecumenice si ale Sfintilor Parinti de pe alocuri.
    […]
    Acest Sfant Sinod al cinci-saselea sau mai capetenic a zice al saselea Sinod s-au adunat in faimosul si imparatescul palat caspraxadin Constantinopol care se zice Trula, in timpul lui Iustinian al 2-lea fiul lui Pogonat, care si Rinotmit (nas taiat) s-a numit, la anul de la Hristos 691.
    […]
    CANONUL 72
    Sa nu fie iertat barbatul dreptslavitor (ortodox) a se impreuna (casatori) cu muiere eretica, nici iarasi barbat eretic a se insoti cu femeie dreptslavitoare, ci desi s-ar afla ceva de acest fel ca s-a facut de vreunul dintre toti, nunta sa se socoteasca neintarita, si neleguita insotire sa se dezlege, ca nu trebuie cele neamestecate a se amesteca, nici oaia cu lupul a se impletici, si cu partea lui Hristos soarta pacatosilor. Iar de va calca cineva acestea de noi hotarate, sa se afuriseasca.
    Iar daca unii inca intru necredinta aflandu-se, si inca nu sunt numarati in turma celor dreptslavitori, s-au insotit cu legiuita nunta, intre sine-si, apoi, o parte adica binele alegandu-l, a alergat la lumina Adevarului; iar cealalta, se tine inca de legatura ratacirii, nealegand a cauta catre Dumnezeiestile Raze ale adevarului (insa binevoieste cea necredincioasa a locui cu cel credincios, sau dimpotriva cel necredincios cu cea credincioasa) sa nu se desparta, dupa Dumnezeiescul Apostol: “Ca se sfinteste barbatul necredincios prin femeia credincioasa, si se sfinteste femeia credincioasa prin barbatul credincios”. (I Corinteni 7,14)

    TALCUIRE
    Poate ca din invoirea aceasta, si din impreuna locuinta, se va povatui si cealalta parte catre buna cinstire; dupa zicerea a insusi acestui Dumnezeiesc Apostol, ca: “ce sti femeie de-ti vei mantui barbatul? Si ce sti barbate de-ti vei mantui femeia?” (I Corinteni 7,16)
    Teama-se de certarea acestu Sfant Sinod Arhierei cei ce slobod niste asemenea insotiri si nici intr-un chip sa ierte nunti ca acestea.”

    Apreciază

  12. mihai said, on februarie 8, 2015 at 11:25 pm

    apropo de aceasta pozitie ,,nastrusnica” a lui danutz din deal, de la untimp nu lam mai vazut pe Parintele Aldea tinand predici la parohia sa , ci am vazut alti preoti unul mai nou si altul de la o parohie invecinata, dupa parerea mea zic eu ca sa facut anumite presiuni caci parintele la multe din predicile sale avertiza enoriasi de pericolele cipurilor, poate gresesc eu, dar poate ne spune cineva care il cunoaste mai bine pe Parinte ce se petrece cu dinsul

    Apreciază

  13. ortodoxiacatholica said, on martie 24, 2015 at 10:45 pm

    In aceasta hotarare sinodala este condamnata si persoana mea in mod nominal!

    Apreciat de 1 persoană

  14. […] BOTNITA: Preotii si monahii nu vor mai scrie in spatiul virtual decat ceea ce e pe linia trasata de … […]

    Apreciază

  15. […] BOTNITA: Preotii si monahii nu vor mai scrie in spatiul virtual decat ceea ce e pe linia trasata de … […]

    Apreciază

  16. Talpa Tarii said, on iulie 26, 2015 at 11:12 am

    EuroMonah

    Stau la schit sau la chilie
    Abonat la internet,
    Eu de lume nu m-am rupt
    Şi pe blog-uri stau frecvent.

    M-am călugărit
    Dar mi-aşa târşală,
    Rău m-am plictisit
    Ce mai moleşeală.

    Hâda akedie
    Rău îmi dă de furcă,
    Şi pravila toată
    Mereu mi-o încurcă.

    Îmi dau cu părerea
    Şi-i judec pe toţi,
    Scriu mereu articole
    Despre cei netoţi.

    Coarnele de plug
    Chiar de le-am luat,
    Din comoditate
    Azi le-am lepădat.

    Căci tehnologia
    Rău m-a biruit,
    Laptop-uri, tablete
    Mult m-au cucerit.

    Telefoane scumpe,
    Smartphone sau I-phone,
    Din smerit călugăr
    M-au făcut bufon.

    Touch-uri senzitive
    Apăs sus sau jos,
    Caut toată ziua
    – Unde e Hristos ?!

    Vorbăria multă
    Des mă preocupă,
    Mireneşti probleme
    Timpul îmi ocupă.

    Isihia sfântă
    Pe monden am dat,
    De scumpa tăcere
    Complet am uitat.

    Să lucrez smerit
    La al meu canon,
    Azi nu mai e timp
    Şi zic – abandon!

    Dulce este viaţa
    Civil – mirenească,
    Ce bine era
    În viaţa lumească.

    Bine e la schit
    Brânză, caşcaval,
    Dar nu prea îmi place
    Când nu am semnal.

    Dependenţă mare
    Am acumulat,
    Nu pot să m-opresc
    De la butonat.

    Conştiinţa trează
    A cam adormit,
    Cruntă moleşire
    Am agonisit.

    EuroMonah
    Cred că mă numesc,
    Căci să mai fiu singur
    Nu prea îmi doresc.

    Sărăcia – votul
    Ce-am făgăduit,
    Nu o mai păstrez
    Netul m-a robit.

    Mă gândesc la bani
    Ce salariu am,
    Că e aşa mic
    Mai mic ca un dram.

    Curiozitatea
    Ce mai pacoste,
    Azi mi-a devenit
    Chiar o mare dragoste.

    Kalos gheron, nu prea sunt
    Nici monah nu mai am când,
    Pentru că m-a biruit
    Platforma de blog-uit.

    Ce atâta isihie
    Prea multă filocalie,
    Posturile istovesc
    Mai bine mă lenevesc.

    Post scriptum !

    Să se ştie bine frate
    Că postul la doi se-mparte,
    Primu-i postul de păcate
    Al doilea e de bucate.

    De-l ţii doar alimentar
    Te osteneşti în zadar,
    Geaba te usuci de post
    Dacă cugeţi fără rost.

    Fii călugăre cu teamă
    Şi cu băgare de seamă,
    Nu mai sta pe lâncezeală
    Cată vechea rânduială.

    Mănăstirea cea străveche
    Ce în veci n-are pereche,
    Cată rânduiala bună
    Ce-a avut vatra străbună.

    Preotul călugăr
    Ieromonah, deci,
    Este doar acela
    Ce-i sărac pe veci.

    Amin !

    Apreciază

  17. […] BOTNITA: Preotii si monahii nu vor mai scrie in spatiul virtual decat ceea ce e pe linia trasata de … […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.