SACCSIV – blog ortodox

Istambul: PAPA FRANCISC I vrea COMUNIUNEA CU BISERICILE ORTODOXE. Asa numeste el REUNIFICAREA URGENTĂ a Bisericilor Catolică și Ortodoxă „FĂRĂ CONDIȚII” …

Posted in papa Francisc I, Patriarhul BARTOLOMEU by saccsiv on noiembrie 30, 2014

   Dupa cum stiti, urma sa ajunga in Turcia:

Obiectiv: “UNIREA BISERICILOR”. Papa FRANCISC I in TURCIA in perioada 28 – 30 noiembrie

Si a ajuns.

   Iata ce putem citi la ȘOC la Istanbul: Papa cere REUNIFICAREA URGENTĂ a Bisericilor Catolică și Ortodoxă! „FĂRĂ CONDIȚII”:

papa_5-465x390

Scenă istorică: Patriarhul Bartolomeu îl sărută pe Papa, care îi cade la piept

Papa Francisc a lansat duminică la Istanbul un apel ferm pentru unitatea Bisericilor Catolică și Ortodoxă, despărțite de un mileniu, arătând că victimele războaielor și tinerii cer ca acest pas istoric să fie făcut.

„Singurul lucru pe care îl dorește Biserica Catolică și pe care îl urmăresc ca Episcop al Romei (…) este comuniunea cu Bisericile Ortodoxe”, a asigurat Suveranul Pontif într-un mesaj citit în fața Patriarhului Ecumenic al Constatinopolului, Bartolomeu I, după ce au participat împreună la o liturghie.

De o importanță excepțională în mesaj este faptul că Papa a ținut să sublinieze că nu există nici o pretenție din partea catolicilor:

Biserică Catolică nu dorește să impună nici o condiție, în afara celei a profesiunii de credință comune. Suntem gata că săutăm împreună modalitățile prin care să garantăm unitatea necesară a Bisericii în condițiile actuale.”

Francisc și-a continuat mesajul istoric:

„În lumea de astăzi se ridică cu putere voci pe care nu pytem să nu le auzim și care cer Bisericilor noastre să-și asume până la capăt condiția de discipoli ai Domnului nostru Iisus Hristos”.

Bisericile Catolică și Ortodoxă s-au separat în 1054, când Papa leon al IX-lea și Patriarhul Mihail I Celularie al Constantinopolului și-au aruncat reciproc anatema.

Printre diferențele care divizează cele două blocuri creștine se află celebrul Filioque (Catolicii susțin că Duhul Sfânt din Sfânta Treime purcede din Tatăl și din Fiul, în vreme ce Ortodocșii cred că acesta purcede doar din Tatăl), sau Primatul Papei (întâietatea, infailibilitatea și superioritatea față de ceilalți episcopi).

Spre deosebire de Papa, Patriarhul Constantinopolului nu are putere reală asupra lumii ortodoxe, el având doar un rang onorific. Bisericile ortodoxe sunt autocefale, ele nu se subordonează unui Primat din afara țării.

   Comentariu saccsiv:

   Extrem de serpeasca vorba papei. Adica nu mai vrea sa primeze peste ortodocsi. Vrea doar comuniune. Adica ecumenism in cea mai pura definitie a termenului.

Si asa ii va pacali pe multi ortodocsi …

Un adevarat deschizator de drumuri pentru ANTIHRIST acest PROFET MINCINOS.

 

77 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ionut said, on noiembrie 30, 2014 at 7:34 pm

    Pai, e simplu: sa se lepede de toata minciuna si sa vina la Ortodoxie.
    Fratilor, nu stiu ce vrea de fapt. Vrea sa salveze Biserica Romano-Catolica de la dezastru si nu poate singur sau vrea sa contamineze si Biserica Ortodoxa.
    Dar, asa cum am spus, e simplu. Daca nu l-a dat nimeni jos pentru nebuniile recente, cred ca nu-l va da jos pentru o convertire la Ortodoxie. Numai de ar fi reala.

    Apreciază

  2. Ionut said, on noiembrie 30, 2014 at 7:49 pm

    Probabil ca se va implini profetia Pr. Arsenie. Sa speram ca dupa voia lui Dumnezeu, nu dupa poftele oamenilor.
    Sa ne pastram credinta si sa nu mahnim pe Domnul care intreaba „Dar Fiul Omului, cand va veni, va gasi oare, credinta pe pamant?”
    Sa ne pazeasca Dumnezeu de tot raul!

    Apreciază

  3. Fragmentarium Politic said, on noiembrie 30, 2014 at 7:50 pm

    „Unitatea” sau „comuniunea” s-ar putea sa nu insemne unificare, in sensul topirii celor doua identitati intr-una singura. Nu cred ca ar fi posibil si nici bine. Daca „modalitatile” la care se refera Papa Francisc I ar viza cooperarea si modelarea in comun a influentei religioase crestine, nu cred ca ar fi de ignorat, mai ales din perspectiva unei Europe pe care ne-o dorim cu totii Unita. Probabil ca daramarea zidului religios, incepand cu ridicarea anatemelor reciproce si prevenirea altora ar fi suficienta, asa cum ar trebui sa se intample si cu zidurile politice.

    Apreciat de 1 persoană

    • saccsiv said, on noiembrie 30, 2014 at 7:59 pm

      Fragmentarium Politic

      Tu iti doresti o europa unita. Noi nu.

      Apreciat de 1 persoană

      • iacoboaieradu2014 said, on noiembrie 30, 2014 at 10:53 pm

        Acest articol ar trebui comentat cât mai mult posibil… Este foarte important…

        Apreciază

      • Ilie said, on noiembrie 30, 2014 at 11:06 pm

        Pai sigur ca-i important
        lupul asta, de rupe Sfanta Cruce, vrea sa piarda Biserica luptatoare, Biserica Ortodoxa.

        Apreciază

      • iacoboaieradu2014 said, on decembrie 1, 2014 at 3:38 pm

        Ar trebui corectat numele orașului, fiind Instanbul… Am preluat articolul pe blogul meu… Doamne ajută frate…

        Apreciază

      • iacoboaieradu2014 said, on decembrie 1, 2014 at 3:39 pm

        FILME DOCUMENTARE ANTIECUMENISM:

        1. Duhovnici Români despre Ecumenism

        2. Documentar despre ecumenism – unirea cu ereticii – produsul masoneriei și al iudaismului

        3. Ecumenismul = Erezie – Sfinții Părinți despre ecumenism – Istoria ecumenismului

        4. Parintele Calciu Dumitreasa – Ecumenismul si Masoneria – planul diabolic de astazi

        5. Ierarhi eretici – Ecumenism – Masonerie

        6. Pericolul ECUMENISMULUI – Ioan Vladuca

        Apreciază

    • andrei-d said, on noiembrie 30, 2014 at 8:48 pm

      fragmentarium politic
      ecumenismu, new age e doar un sincretism religios si o sa avem comuniune cand o zbura porcu cu tot cu cotet, asa ca pa-pa unire

      Apreciază

    • Paul said, on noiembrie 30, 2014 at 9:02 pm

      Auzi, prietene, „europa pe care ne-o dorim cu totii Unita” – v-o doriti voi, eu nu. Nu mai vorbi in numele omenirii intregi.

      Apreciază

    • georgel said, on noiembrie 30, 2014 at 10:25 pm

      Citeste profetiile par Elpidie. Noi vrem sa ramanem de partea Sf Marcu Eugenicul, nu a vanzatorilor.

      Apreciază

  4. cristi o. said, on noiembrie 30, 2014 at 7:54 pm

    Papa antihristic… Un mare spurcat, slugoi al noii (dez)ordini mondiale care improasca cu noroi in obrazul lui Hristos… Auzi la el, sa amestece adevarul dreptei credinte cu minciuna papistasa! De parca lumina si intunericul ori Hristos si cel cazut pot sa stea la un loc… Ori se caieste pentru pacatele sale si se intoarce la dreapta credinta ori duca-se pe pustii cu antihrist al lui cu tot!

    Apreciat de 1 persoană

  5. andrei-d said, on noiembrie 30, 2014 at 8:04 pm

    APOSTATI amandoi

    Apreciat de 1 persoană

  6. Radu Humor said, on noiembrie 30, 2014 at 8:12 pm

    De foarte multă vreme în cercuri restrânse se manipulează ideea, că ” Dacă în capul Bisericilor reunite ( Ortodoxă şi Catolică) s-ar cădea la o învoială în aşa fel ca întâiStătătorul să fie ortodox, n-ar mai di nici o problemă !
    Se pare că în ultimă instanţă vor încerca şi varianta asta 😉
    Că după aia ştiu ei ce să facă…..

    Apreciat de 1 persoană

    • Valentin said, on noiembrie 30, 2014 at 10:41 pm

      un „așa-zis cap” ar fi trebuit să știe că Hristos e cel care conduce și nu ar mai fi avut nevoie de supunerea celor mulți.

      Apreciat de 1 persoană

    • Valentin said, on noiembrie 30, 2014 at 10:41 pm

      nu trebuie făcută nici o concesie în materie de credință

      Apreciat de 1 persoană

  7. Olivia said, on noiembrie 30, 2014 at 8:18 pm

    Dupa cum spune fratele Vasile,e foarte vicleana exprimarea papei. Asa a fost si cu Uniatia, doar trebuia recunoscuta autoritatea papei, in rest, totul neschimbat..II dai lui sarsaila o unghiuta si el ti ia…sufletul! .Doamne pazeste-ne!!

    Apreciat de 1 persoană

    • Valentin said, on noiembrie 30, 2014 at 10:45 pm

      autoritatea papei = 0. nu există, e o minciună și cel ce dorește să fie întâiul, peste toți, să fie slujitor tuturor celorlalți. A zis Hristos. Care este autoriatate și unitate și aducător de pace în suflet. Însă nu unitate și pace cu minciuna, cu lumea aceasta, ci pacea care e dată de Duhul Sfânt.

      Apreciat de 1 persoană

  8. dante said, on noiembrie 30, 2014 at 8:27 pm

    @Fragmentarium Politic
    Din moment ce stii ca schisma din 1054 a fost urmata de niste anateme, ca o consecinta a caderii in erezie a papistasilor, atunci nu crezi ca unitatea ar trebui sa se faca dupa ce acele erezii vor disparea?
    Sau ne unim asa de dragul iubirismului global promovat de acest pacalici?
    Dupa mintea ta, ce ar trebui sa facem noi cu toata invatatura atitor sfinti ai ortodoxiei, care au condamnat o mie de ani caderea papei?
    Sansa noastra ca dreptredinciosi este data de faptul ca in ortodoxie nu exista un „lider”, toate Bisericile nationale fiind autocefale dar in comuniune una cu cealalta. Va fi foarte greu ca toate aceste Biserici sa cada in capcana papei, iar unitatea mult visata sa se infaptuiasca. Pupatorul de picioare si mare făţarnic Francisc, umblă ca un leu turbat prin lume cautind pe cine sa mai inghita.
    Pina sa ajunga la ortodocsi, ar trebui sa convinga cealalta ramura uscata a catolicismului, si anume protestantismul, sa se reintooarca la ei, in rest….ramine cum am stabilit.

    Doamne ajuta!!

    Apreciază

  9. Paul said, on noiembrie 30, 2014 at 9:07 pm

    Acest „papa” este profetul mincinos si vrea sa distruga catolicismul si sa se uneasca cu ortodoxia ca sa distruga si ortodoxia. El nici macar pentru interesele catolicilor nu actioneaza, ci actioneaza pentru satan si pentru masonerie. Uitati-va ca nici cruce nu poarta, poarta ceva pe care este un ins cu mainile incrucisate ca Osiris si cu niste oi in jur. Acest papa promoveaza homosexualitatea si alte lucruri infioratoare. Daca se accepta unirea cu Roma nu vom mai putea intra decat in acele biserici care nu accepta asta. prin america de sud sunt deja preoti catolici, episcopi, cardinali, care oficiaza casatorii homosexuale. Cu astia sa ne unim ? Cu diavolul ?

    Apreciază

    • Paul said, on noiembrie 30, 2014 at 9:10 pm

      Daca vrea unire de ce nu renunta la toate ereziile, „filioque”, primatul, infailibilitatea, purgatoriul si celelalte, si apropierea s-ar face in mod firesc.

      Apreciază

    • Paul222 said, on noiembrie 30, 2014 at 11:12 pm

      Foarte bine zis, scurt si la obiect. Traim vremuri istorice. Cred ca si Iohannis are un rol important in asta. Asteptati-va la o vizita a lui Francis in Romania. Cand va accepta Patriarhul nostru oferta Papei… atunci va fi momentul decisiv. Acum capata un nou sens…Catedrala Mantuirii Neamului, si de ce se grabesc sa o faca.

      Apreciază

      • Paul said, on decembrie 1, 2014 at 2:14 am

        Pai exista pe net articole unde se arata ca aceasta catedrala a mantuirii neamului – proiectul ei – e plin de simboluri sincretiste, inclusiv asiatice, yoghine, etc. Eu nu cred ca am sa calc pe acolo.

        Apreciază

  10. orthologos said, on noiembrie 30, 2014 at 9:30 pm

    Jignitor

    Apreciază

  11. orthologos said, on noiembrie 30, 2014 at 9:37 pm

    jignitor

    Apreciat de 1 persoană

  12. bianca said, on noiembrie 30, 2014 at 9:41 pm

    Pe Facebook urmaresc pagina „My Orthodox Christian Network” si pana in momentul actual nu am vazut promovarea ecumenismului. Marea majoritate a oamenilor sunt incantati si ii condamna pe cei care se opun ca nu au dragoste, insa sunt si multi frati din alte tari care sunt la curent cu „agenda” si se opun. La randul meu ca si ei am incercat prin diverse trimiteri si linkuri sa le arat ca se inseala.
    Insa cel mai mult m-a socat clerul care tinea partea celorlalti, ba chiar un parinte vazand polemica dintre oameni a scris un articol despre cum dracu nu e asa de negru…

    Apreciat de 1 persoană

    • Paul222 said, on noiembrie 30, 2014 at 11:25 pm

      Si eu sunt subscris la acel canal si tocmai am remarcat inclinatiile ecumeniste. Am avut un sentiment de la inceput ca nu e ortodoxie cu adevarat dar acum cu atitudinea lor fata de vizita Papei si-au cam dat arama pe fata.

      Apreciază

    • andrei-d said, on decembrie 1, 2014 at 1:38 am

      „Decat o pace care ne desparte de Hristos, mai bine un razboi vrednic de lauda!!!”

      Apreciază

    • stef said, on noiembrie 30, 2014 at 11:21 pm

      De ce este in stare un psihopat gol si fara constiinta – Asemenea nebunului din pilda, i se va lua sufletul.

      Apreciază

  13. iacoboaieradu2014 said, on noiembrie 30, 2014 at 10:36 pm

    Fratele Vasile are mare dreptate. Viclenia Papei este maximă. Ortodocșii să se unească cu catolicii? NICIODATĂ! Așa cum s-au opus sârbii, ne vom opune și noi… Dumnezeu ne va ajuta…

    Apreciază

    • Paul said, on noiembrie 30, 2014 at 11:10 pm

      Dar ce veti face daca doamna Elena Udrea va fi pentru unire?

      Apreciază

    • iacoboaieradu2014 said, on decembrie 1, 2014 at 3:28 pm

      PAPA DE LA VATICAN SĂ-ȘI VADĂ DE TREBURILE LUI ȘI DE CAVALERII IEZUIȚI… CUM POATE SĂ VINĂ LA ORTODOCȘI CU O ASEMENEA ,,OFERTĂ” SMINTITOARE, TRĂIND ÎN EREZIE? POPORUL ROMÂN ORTODOX NU VA ACCEPTA NICIODATĂ UNIREA! MAI BINE MORȚI DECÂT SĂ NE UNIM CU ERETICII…

      Apreciază

  14. iacoboaieradu2014 said, on noiembrie 30, 2014 at 10:41 pm

    Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I a trădat ortodoxia!… Nu are putere asupra Bisericilor Ortodoxe autocefale dar are influență… Pe asta mizează Papa, Profetul Mincinos și antemergătorul antihristului, care a primit ordin să se grăbească cu ,,unificarea”…
    Nu există altă Biserică a lui Hristos decât Biserica Ortodoxă. Catolicii reprezintă prima și cea mai numeroasă sectă, formată după anul 1054.

    Apreciază

    • andrei-d said, on decembrie 1, 2014 at 1:43 am

      frate Radu,
      incepi sa-ti revii si sa recapeti increderea noastra! Ca frate intru Hristos tind si vreau sa cred ca ai revenit in sanul Bisericii mai determinat sa aperi Ortodoxia decat diversiuni gen: partidele politice! Sper sa nu mai dezamagesti si sa pastrezi si tu LINIA SFINTILOR PARINTI cum procedeaza fratele Vasile! Plus ca el e cel ce are nevoie de sprijin si nu noi, noi aia mici invatam! Fara dezbinari si abateri de acum! Doamne ajuta!

      Apreciază

      • scortisoara said, on decembrie 1, 2014 at 9:40 am

        @andrei-d

        ” frate Radu,
        incepi sa-ti revii si sa recapeti increderea noastra! „…

        Ei , na ! Cum poti fi atat de naiv ?

        Apreciază

      • andrei-d said, on decembrie 1, 2014 at 2:01 pm

        eh

        Apreciază

    • Valentin said, on decembrie 2, 2014 at 10:50 pm

      într-adevăr, această influență a papei ca metodă de constrângere e dată de un spirit al acestei lumi foarte răspândit în ultimii ani – adică supunere fără dragoste, ceva urât.

      Apreciază

  15. mircea.v said, on noiembrie 30, 2014 at 10:56 pm

    Primatu’ asta te duce cu gandul la primate…

    Apreciază

    • aha said, on noiembrie 30, 2014 at 11:43 pm

      :)))) si eu m-am gandit la fel. chiar ma gandeam ca or sa evolueze in borgi ceva mai tarziu:))
      ca de….se presupune de vestul civilizat ca noi am aparut ca urmare a unei evolutii! probabil si ei vor evolua in borgi:))
      glumesc…evident. precizez asta pentru ca stiu ca o sa fie analizat mult subiectul si comentatorii de aici!
      P.S. in ultima vreme vad ca apar noi comentatori! e posibil sa uit eu sau e posibil ca unii sa isi schimbe nick-name-ul sau chiar e posibil ca sa fie interesati unii sa para ca au roade bune! si sa faca reclama!

      Apreciază

      • cristi o. said, on decembrie 1, 2014 at 3:33 am

        Pai la anomaliile alea de borgi cum s-a ajuns, in serialul cu pricina? N-au inceput cumva prin implantarea unui CIP la nou-nascuti?!?…

        Apreciază

  16. Dinu said, on noiembrie 30, 2014 at 10:57 pm

    Daniel nu va unii Biserica ortodoxa cu cea Catolica dar care vine dupa el o va unii sigurat. Acest lucru e profetit. Atunci sa te asteptii la spurcaciunii.

    Apreciază

    • iacoboaieradu2014 said, on noiembrie 30, 2014 at 11:07 pm

      există înțelegeri secrete deja parafate… Patriarhul Daniel este 100% pentru ecumenism… există la noi catedre de Teologie ecumenică în cadrul facultăților de teologie…. unde predau rotarieni și membri ai unor loji masonice!…

      Apreciază

    • Ilie said, on noiembrie 30, 2014 at 11:33 pm

      Unde scrie lucrul acesta ?

      Apreciază

      • Sergiu M. said, on decembrie 1, 2014 at 8:59 am

        In Facultatea de Teologie din Oradea se preda ecumenismul, de exemplu, dar si in alte facultati teologiece din tara.

        Apreciat de 1 persoană

  17. Marian said, on noiembrie 30, 2014 at 11:02 pm

    https://www.youtube.com/watch?v=nTNoIYxwMqo&list=UU7E-LYc1wivk33iyt5bR5zQ se vede incruntarea pe fata lui. Nu suporta cantarile ortodoxe, nu suporta Adevarata Liturghie. Il ranesc, ca pe cel necurat. Un spectacol scarbos pus la cale de Bartolomeu. Nu m-ar mira ca, in cazul in care, fereasca Domnul, sa se decida unirea cu papistasii, Danut din deal sa fie primul care zice da. In fine, vremuri bune nu vin. Sa ne ajute Domnul.

    Apreciat de 1 persoană

    • Valentin said, on decembrie 2, 2014 at 10:53 pm

      așa e – fața lui arată că nu trăiește, ci doar se chinuie cu rolul lui de patriarh.

      Apreciază

  18. stef said, on noiembrie 30, 2014 at 11:05 pm

    Parcursul ocultei s-a accelerat simtitor in ultimul an – Au inceput sa forteze agenda si nu se mai feresc de evidente – Banuiesc ca anumiti indicatori pentru statistica maselor devin tot mai favorabili – Exista si cateva grupuri care „comunica” direct cu demonii – De ce nu poarta acest papa Crucea cu Mantuitorul Rastignit? Exact cum spunea cineva, cauta sa distruga si ortodoxia si catolicismul

    Apreciază

  19. stef said, on noiembrie 30, 2014 at 11:12 pm

    Nu-mi vine sa cred cu ce viclenii lucreaza – Nu mai e mult si vor incepe a schimba Sf Liturghie si Sf Taine… Vom vedea uraciunea pustiirii…

    Apreciat de 1 persoană

  20. Aurelian said, on decembrie 1, 2014 at 12:31 am

    Fratilor,Radu Banciu profita de ocazie si ataca ortodoxia:a spus putin mai devreme la B1 ca Biserica Ortodoxa nu va accepta oferta papei pentru ca ea este mai mult un partid politic si ca este plina de oameni precum Ponta si Dragnea care tin la functii..

    Apreciat de 1 persoană

    • minionita said, on decembrie 1, 2014 at 3:32 am

      Fragmentarium Politic
      Daca oamenii ar trai dupa cuvantul lui Iisus notiunea de Europa unita nu ar avea nici un sens fiindca oricine ar fi un frate bun pt.ceilalti.

      Apreciat de 1 persoană

  21. minionita said, on decembrie 1, 2014 at 3:12 am

    De ce l-o fi palit urgenta pe papa? Se teme sa nu vina Iisus, sa ii ia cipilica de vicar si sa il bage in somaj?

    Apreciat de 1 persoană

    • cristi o. said, on decembrie 1, 2014 at 2:25 pm

      (tot ca gluma) Somajul ca somajul… Coruptul papa se teme de „DNA”-ul divin, sa nu-l trimita in judecata pentru „deturnarea”/”sifonarea” a peste un miliard de suflete catre erezia papistasa – o „firma fantoma”, lipsita de har si de succesiune apostolica, cu adresa la o casuta postala din iad…

      Apreciază

  22. Klauss said, on decembrie 1, 2014 at 7:09 am

    „Intoarcerea fiului risipitor”… A inca a unui fiu risipitor… Nu stiu daca Papa a inteles ca Lumina nu se poate amesteca cu Intunericul, nici Adevarul cu Minciuna. Cat timp catolicii nu-si schimba naravarile, nu renunta la erezii si nu se indreapta spre Adevar, spre calea cea dreapta, ortodoxa, nu ne putem unifica cu ei. Din pacate, fiul risipitor din imagine a venit inca nepregatit la tatal (care s-a si grabit sa-l sarute parinteste). Pana cand nu va intelege cum stau exact lucrurile, caderile vor fi mai mari si perpetue. Din pacate, Papa va continua sa nu fie Pastorul cel bun al turmei sale; caderea catolicilor este prea mare, nu stiu daca au puterea sa se mai ridice. Doar prin staruinta la Dumnezeu si prin vointa puternica.

    Apreciază

  23. aniush said, on decembrie 1, 2014 at 11:30 am

    Aurelian,
    Fereasca Dumnezeu, dupa treaba cu preoti cu averi mari si propaganda electorala de la Manastirea Cozia (care fie vorba intre noi era tot un fals si un „fitil” al masoneriei, acuma au devenit si partid politic, care il sprijina pe Dragnea? Voi stiti ca Dragnea a declarat ca da vina pe Dumnezeu ca Ponta a pierdut alegerile? In ochii mei toate astea sunt semnale de alarma ca ceva e in neregula. Imi pun insistent intrebarea de ce oamenii mai cred lucrurile astea si arata cu degetul? De ce se lasa in continuare manipulati? De ce te considera nebun si iti spun ca tu esti cel manipulat (am auzit fel de fel de tampenii de preoti, cineva zicea ca de Dumnezeu…manipulat?). Dumnezeu sa ma ierte, n-as fi vrut sa repet lucrul asta…credeti-ma pe cuvant ca am incremenit, simteam cum imi cad toate din mana.
    Acum imi pun intrebarea cum sa accepti asa zisa oferta a acestui papa, care te minte frumos si diplomatic? Tot minciuna e. Sa ne rugam pentru ei sa aiba taria de a i se opune iezuitului Francisc. Vor vedea cred astfel adevarata lui fata mai repede.

    Stef,
    Nu te gandi la asta. Zi mai bine fereasca Dumnezeu sa lase pustiire ca in urma taifunului. Sa ne rugam sa nu se intample si sa aiba episcopii taria de a se opune.

    Apreciază

  24. aniush said, on decembrie 1, 2014 at 11:36 am

    Cu Europa Unita…Voi stiti ce inseamna Europa unita? Ghiveci de credinte si religii, vaccinuri si tratamente facute cu forta,..va insemna „nu aveti voie sa va tineti traditiile voastre, trebuie sa va supuneti unui singur for” asta este. „Daca nu o veti face de buna voie, atunci cu forta”. Gresit, pe oameni nu ii poti supune cu forta. Nu vei face decat varsare de sange, daca procedezi asa.

    Apreciat de 1 persoană

  25. Octav said, on decembrie 1, 2014 at 12:19 pm

    Este o vorba: If it ain’t broke, don’t fix it! Asa zic si eu aici. Ce ma intereseaza pe mine ca si ortodox ce vor altii sa schimbe in credinta lor. Pe mine ma intereseaza cel mai mult pe lumea asta sa fiu unul cu Biserica Adevarata. Nu schimb nici macar o virgula din tot ce s-a spus si scris in acesti 2000 de ani. Daca catolicii au constatat ca e ceva putred in biserica lor eu pot cel mult sa incerc sa le arat drumul catre Adevar si sa ma bucur daca-l si accepta. Atat! Alt ceva nu este de dicutat sau negociat.

    Apreciază

  26. raduiacoboaie said, on decembrie 1, 2014 at 3:30 pm

    Reblogged this on Radu Iacoboaie.

    Apreciază

  27. bianca said, on decembrie 2, 2014 at 12:34 am

    http://sfantulmunteathos.wordpress.com/2013/05/10/o-cronologie-mai-putin-cunoscuta-a-ortodoxiei-in-cel-de-al-douazecilea-veac/ Nu stiu daca sunteti la curent cu aceste evenimente. Personal m-au socat, nu imi vine a crede in ce lume traim. Nu e de mirare ca majoritate e de acord cu ecumenismul.

    Apreciază

  28. iacoboaieradu2014 said, on decembrie 2, 2014 at 6:17 pm

    ,,Singura armată de temut – şi slujitorii satanei ştiu acest lucru – este imensa armată a credincioşilor ortodocşi din fostele ţări comuniste.”

    părintele GHEORGHE CALCIU DUMITREASA

    http://www.atitudini.com/2013/12/parintele-gheorghe-calciu-o-parte-a-bisericii-ortodoxe-din-tarile-comuniste-a-adormit-somnul-de-veci-al-martirajului-cealalta-parte-a-adormit-somnul-constiintei/

    Apreciază

  29. […] Istambul: PAPA FRANCISC I vrea COMUNIUNEA CU BISERICILE ORTODOXE. Asa numeste el REUNIFICAREA URGENT… […]

    Apreciază

  30. […] Papa declara ca accepta unitatea si comuniunea dintre cele doua credinte fara a impune vreo conditi….. Asadar, daca nu exitau conditii, in vederea realizarii comuniunii mai ramanea doar recunoasterea reciproca ca fiind biserici. Cum papistasii o facusera deja printr-un ,,Decret de reunire „cu  vreo 50 de ani in urma, rezulta ca ar fi urmat si randul ortodocsilor sa-i recunoasca pe acestia drept biserica. […]

    Apreciază

  31. un păcătos said, on august 30, 2021 at 8:32 pm

    Câtă fățărnicie în imaginea de față. Papa umilindu-se fățarnic înaintea patriarhului ecumenic de parcă… (ei, parcă…) ar vrea sa inducă sentimental impresia de întoarcerea a fiului rătăcitor, in care alt fățarnic preia rolul Părintelui Ceresc îmbrățișânduși fiul și sărutând-ul pe frunte.
    „Dar, încă departe fiind el, l-a văzut tatăl său şi i s-a făcut milă şi, alergând, a căzut pe grumazul lui şi l-a sărutat.”
    Scena aceasta mustește a teatralitate și din partea unuia și din partea celuilalt, știind noi bine că papa că un lup răpitor ce nu voiește întoarcerea la ortodoxie că un apostat smerit care ar fi hotărât să își repare greșelile, ci că un stăpân nemilostiv in care sa taie și să spânzure in turma lui Hristos.
    Odată ajungânduse aici va fi anulata jertfa cea fără de sânge al Mântuitorului Hristos, introducându-se un așa zis numitor comun de euharistie care nu va mai avea nimic comun cu moștenirea ortodoxă. Pentru că acest papă mincinos nu este slujitorul Domnului ci profetul mincinos, înainte-mergător al antihristului.
    Iar acum ce sa îi spunem Prea Sfinției Sale Patriarhul Bartolomeu:
    Printr-o sărutare vinzi tu pe Fiul omului… Prea Sfinția Voastră, ceea ce voiți să faceți, faceți curând. Dar să știți, căci după Răstignire vine Învierea, și nu știu ce veți avea de răspuns înaintea Domnului Iisus Hristos când va trebui să dați răspuns de toate oile sfâșiate de acel preablestemat slujitor la lui satan.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.