SACCSIV – blog ortodox

Obiectiv: “UNIREA BISERICILOR”. Papa FRANCISC I in TURCIA in perioada 28 – 30 noiembrie

Posted in ECUMENISM, papa Francisc I, Patriarhul BARTOLOMEU, Turcia by saccsiv on noiembrie 5, 2014

Iata ce putem citi in articolul Triumful ECUMENISMULUI. Papa soseşte în Turcia pentru “unirea” tuturor bisericilor de pe blogul http://www.aparatorul.md/

O călătorie istorică şi foarte importantă va efectua papa în Turcia în perioada 28 – 30 noiembrie. Potrivit declaraţiilor publice ale ziarului turc Milliyet, această vizită va avea obiectivul principal de a uni “bisericile”, acţiune care este susţinută şi de Patriarhul Constantinopolului, după cum remarcă ziarul dat.

Potrivit unor surse oficiale guvernamentale de la Ankara, programul vizitei de două zile al papei va include în prima zi vizita sa în capitala Turciei. Mai apoi papa va vizita mausoleul lui Kemal Ataturk, unde va depune o coroană de flori, aducînd astfel un omagiu curajului fondatorului creştinismului din Orient al Turciei moderne. Apoi, el va avea o întîlnire specială cu președintele Tayyip Erdoganom, prim-ministru Ahmed Davutolgu, iar apoi se va întâlni cu liderul religios turc, marele muftiu Mehmet Gkormezom. După aceste întâlniri, el se va deplasa la Constantinopol, și acolo va avea loc o întâlnire istorică cu Patriarhul Bartolomeu. Vizita Papei în Turcia, după cum ne comunică turcii, este a doua împreună cu Patriarhul Bartolomeu, după vizita Papei în 2006, când papa a fost întîmpinat de Patriarh. Interesant este faptul că în publicațiile turcești, care se referă ca sursă la Roma, afirmă foarte clar că cei doi lideri religioși se vor ruga împreună și apoi vor efectua Liturghie comună în Biserică Sfântului Andrei.

Ziar turc se referă la pagina oficială a Vaticanului, care a postat un comentariu cu privire la recenta vizită a Papei cu delegația Centrului Pontifical Oriental Lumen Vakfı din SUA și raportează că pontifului roman a făcut o declarație cu privire la viitoarea vizita sa în Turcia și întâlnirea sa cu Patriarhul Bartolomeu. În declarație, Papa a subliniat faptul că va face un pas mare și foarte important pentru eliminarea schismei și influenţelor sale  asupra uniunii tuturor “bisericilor”​​, schisma care a avut loc în 1054, după cunoscutele evenimente și anateme dintre Pariarhii Romei și Constantinopolului. Potrivit surselor, această întâlnire este o continuare a marilor eforturile care au fost făcute în 1962 și mai târziu încoronate cu comuniunea liderilor religioși în rugăciune la Ierusalim pe 25 mai, rugăciune, care este considerată de Vatican ca un argument pe calea unirii tuturor “biserici”.

Se pare că, chiar potrivit informațiilor din presa turcă, Turcia a invitat oficial pe Papa pentru asigurarea succesului unirei tuturor “bisericilor”. Patriarhul Constantinopolului, împreună cu Papa, sunt fermi în acţiunile lor de a depăși toate dificultățile care ar putea apărea pentru inițiatorii acestei reuniuni. Să înţelegem că unirea bisericilor bate deja la ușa Fanarului?

Într-adevăr, ce pot să spună credincioșii şi cum să comenteze aceste evenimente clericii și mirenii, care mai cred că sunt membri ai Uneea Sfântă, Sobornicească și Drepmăritoare  Biserici? Ce se poate de spus despre celebrarea viitoare a ecumenismului, în timp ce deja sunt călcate în picioare toate canoanele Bisericii lui Hristos, datorită proclamării unirii tuturor “bisericilor”? Clopotele vor suna la Fanar, dar acest sunet nu va unul fatal și prevestitor de moarte?

“Semnele timpului” nu pot fi mai evidente decît sunt. Ele se vor transformă în o adunătură care ameninţă să se prăbuşească peste noi toţi.

Cititi va rog si:

ANTIHRISTIC: Papa FRANCISC I si Patriarhul BARTOLOMEU se intalnesc la IERUSALIM in perioada 24 – 26 mai 2014. “NEVOIA IMINENTA”: comemorarea a 50 de ani de la RIDICAREA ANATEMELOR

E VREMEA LOR: Se vor ruga la Sfantul Mormant …

DECLARATIA COMUNA a Patriarhului Bartolomeu si a Papei Francisc I: COMUNIUNE IN DIVERSITATE si BANCHET EUHARISTIC

ANTIHRISTICA – Au hotarat, pentru UNITATEA dintre catolici si ortodocsi, o REUNIUNE LA NICEEA in 2025

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Klauss said, on noiembrie 5, 2014 at 8:09 am

  Eu nu cred ca actualul Papa este argentinian de origine, ci turc. Fiindca degeaba se intalneste cu Ierarhii ortodocsi, nu intelege nimic. Degeaba a fost la Sfantul Mormant, nu a vazut nimic! Din acest motiv ii lasa si pe catolici in intuneric.De ziua Sf. Apostol Andrei, Papa se duce in Turcia, sa pupe poala Sultanului. Pactul cu diavolul este deja semnat. Lucraturile sunt in curs de derulare. antihrist mai are putin de asteptat pana la intronare. Papa, ca un inaintemergator, ii netezeste calea. Dumnezeu sa aiba grija de cei bine credinciosi. Amin.

  Apreciază

 2. aha said, on noiembrie 5, 2014 at 8:23 am

  se apropie vremuri tulburi!

  Apreciază

 3. andrei-d said, on noiembrie 5, 2014 at 8:52 am

  boşorogu e cam nesimţit! Sa vez ce ne face in curand! Cat despre patriarhul Vartolomeu , sincer au mai fost apostati ca el. Ce e drept anatemele nu se ridica cand vrea Vartolomeu, alea sunt lasate de Sfinţii Parinti impotriva ereticilor, fie ei si Patriarhi, si cred ca si el acum e anatematizat fara sa stie de cele 7 Sf Sinoade Ecumenice!

  Apreciază

 4. Irina said, on noiembrie 5, 2014 at 10:12 am

  Masonii lucreaza pe toate planurile pentru pregatirea caii lui antihrist. Uitandu-ma si pe alte articole am aflat ceva ce m-a zguduit, anume ca deja papa cu patriarhul deja savarsec Liturghia impreuna, ba mai mult se impartasesc din acelasi potir. NU stiu daca poate fi numita Liturghie ceea ce au facut ei acolo pentru ca sunt sigura ca Hristos nu a fost acolo la aceea adunatura satanica, si harul Sf Duh cu siguranta nu a transformat Sfintele Daruri in Sf Trup si Sange ale Mantuitorului. Acum au inceput sa faca asta capii, dar pe viitor prin hotararea sinodului al 8-lea cel necurat va fi impusa ca dogma aceasta nelegiuirie si atunci dupa cum spun Sfintii Parinti se vor despreinde ereticii de Ortodoxie, si vor lua in stapanire bisericile din toata lumea, iar adevaratii pastori vor fi dati afara si vor liturghisi prin munti si pustietati. Doamne milueste-ne!

  Apreciază

 5. mihai said, on noiembrie 5, 2014 at 11:20 am

  depinde si ce au inteles acestia din marea schisma de la 1054, ca tot vad ca bate din pinteni cu marea scindare

  Apreciază

 6. ORTODOXIE said, on noiembrie 5, 2014 at 1:12 pm

  Reblogged this on CREDINŢĂ DREAPTĂ ORTODOXĂ!!!.

  Apreciază

 7. Ionut said, on noiembrie 5, 2014 at 4:01 pm

  E clar ca ruptura de la 1054 n-a fost un lucru bun. As da vina pe marunte orgolii omenesti pentru ceea ce s-a intamplat atunci. N-ar fi bine ca toti cei ce cheama numele Domnului nostru Iisus Hristos sa formeze o singura Biserica? N-ar fi bine sa fie anulate efectele schismei de la 1054, dar si efectele „reformelor” lui Luther, Calvin etc.?
  Ar fi foarte bine, dar lucrul acesta nu se poate intampla oricum. Trebuie ca acela care se afla aproape de Adevar, sa nu se departeze, iar cel ce s-a indepartat de Adevar, sa se intoarca din drum, inapoi la Adevar. Acest lucru nu se poate face administrativ, birocratic, „democratic”, cu 50%+1 sau 2/3 din voturi, dupa voia si placerea (mai bine zis, patimile) oamenilor, ci dupa legea si voia lui Dumnezeu.
  Iar „papa” Francisc, dupa ceea ce a facut de curand la Vatican, nici n-ar mai trebui bagat in seama.

  Apreciază

 8. Valentin said, on noiembrie 5, 2014 at 6:25 pm

  numai exprimarea – „vor efectua Liturghie comună”… cum sună ! Nu vor sluji lui Hristos.

  Apreciază

 9. acelas said, on noiembrie 5, 2014 at 9:35 pm

  ce ne mai „descopera” discovery … , articol tipic fNOM

  (dar ce exacti sunt, parca s-ar fi inspirat si de aici .., ba parca afli si lucruri noi de la cloceala fNOM)

  http://www.descopera.ro/teoria-conspiratiei/4209682-illuminati-stapanii-din-umbra

  .

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: