SACCSIV – blog ortodox

Papa Francisc I lupta pentru NOM impotriva fNOM: “Crestinii sa inlocuiasca globalizarea indiferentei cu o noua era a dragostei si a solidaritatii”

Posted in Uncategorized by saccsiv on noiembrie 30, 2014
Tagged with: , , ,

36 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. blue said, on noiembrie 30, 2014 at 11:23 pm

  „Dragostea şi solidaritatea”…. par în regulă. Mai ales vs indiferenţă.

  Apreciază

  • Paul said, on decembrie 1, 2014 at 12:04 am

   „o noua era a dragostei si solidaritatii” – de remarcat sintagma „noua era” – in traducere, new age… probabil limbaj cifrat pentru ai lor

   Apreciat de 1 persoană

  • Ioannis said, on decembrie 1, 2014 at 1:56 am

   Monahul Teodot mi-a cerut să citesc cu mare atenţie ultimur număr din revista ortodoxă „ATITUDINI” nr. 36, în special articolul despre viaţa şi pătimirea Sfintei muceniţe Mihaela (Maria) Iordache în vremea prigoanei barbare comuniste, pentru că şi noi vom avea de luptat cam cu acelaşi duşman, şi va trebui să ştim ce avem de făcut. Preluare integrală din ATITUDINI, CITITI, preluaţi şi distribuiţi CU TOTII!
   http://silviu-ion.blogspot.ro/2014/12/mucenita-lui-hristos-maicamihaela.html

   Apreciază

   • Valentin said, on decembrie 1, 2014 at 11:44 pm

    ce mi-a plăcut a fost fragmentul

    atmosfera sumbră a închisorii dispărea treptat, pe măsură ce căldura sufletească a celor din jur învingea teama şi ignora precauţia

    Apreciază

   • Valentin said, on decembrie 2, 2014 at 9:32 pm

    a fost o sfântă cu o viață dedicată slujirii lui Hristos, dovedind mult curaj și renunțare la sine. Sfântă Mihaela roagă-te pentru noi!

    Apreciază

 2. Paul said, on noiembrie 30, 2014 at 11:30 pm

  probabil ei lucreaza la unirea asta….. e foarte posibil sa se intample in anii urmatori

  Apreciat de 1 persoană

 3. nikodim said, on noiembrie 30, 2014 at 11:39 pm

  Daca au si oficiat impreuna o „liturghie” ce mai e de zis? „Fratietate” maxima intre matraguna papistasa si pseudo-pomul vietii fanariot ( ca Pomul Vietii Ortodox nu mai este in Constantinopol de multa vreme, nu de acum). Iar de acum va urma in program „fericirea” maxima a acestei „logodne”. Felicitarile, masa ( cu roadele noului pom matraguno-fanariot in meniu) si dansul care marcheaza „preafericitului eveniment” se vor tine la loc incins si arzator, cu negreala si smoala, unde va fi multa intristare si mult suspin. Deci toti potentialii invitati sunt asteptati cu bratele deschise in numar cat mai mare. Sa speram ca se vor trezi la timp invitatii astia din aceasta „fericire” care a dat peste ei invadandu-le sufletele „evoluate” sub influenta „valorilor fundamentale ale comnunitatii internationale civilizate” si… ecumeniste.

  Apreciat de 2 persoane

  • aha said, on noiembrie 30, 2014 at 11:58 pm

   amin:))
   frate nikodim….tine-o tot asa! eu te-am bagat la suflet. stiu ca esti om si oricand poti dezamagii dar pot trece cu vederea si pot spune ce gandesc. pe de alta parte si eu pot gresii in gandirea mea si chiar ma bucur sa imi atraga atentia unul sau altul. nimeni nu e „filoque”:)

   Apreciază

 4. Paul said, on decembrie 1, 2014 at 12:23 am

  Iata ce se intampla in Brazilia, biserica catolica sustine casatoriile homosexuale:

  https://saccsiv.wordpress.com/2014/05/23/biserica-catolica-din-brazilia-se-pronunta-in-favoarea-uniunii-civile-intre-homosexuali/

  A luat papa Francisc vreo masura, i-a caterisit imediat pe aceia, asa cum ar fi fost normal? Nu am auzit.

  In schimb sunt sanctionati episcopii care au vederi anti-gay:

  http://www.examiner.com/article/cardinal-raymond-l-burke-demoted-by-pope-francis-for-orthodox-anti-gay-views

  Mie imi este clar ca acesta e profertul mincinos care vrea sa distruga crestinismul si sa creeze o religie satanista sincretista globala (ecumenismul e doar primul pas spre sincretism).

  Apreciază

 5. artion said, on decembrie 1, 2014 at 2:21 am

  intamplator am facut o conexiune intre inventatorul patentului ala Thomas Heeter, cu tatuajul sub piele si Francisc…

  https://www.linkedin.com/pub/tom-heeter/3/245/ab3 – aici scrie de inventia lui puteti sa i vedeti poza
  iar aici https://www.facebook.com/tom.heeter.39/posts/321339601309279?pnref=story aici reiese ca e membru participant al Lakewood Church ( Cea mai mare Biserica Penticostala din USA) al carei pastor e Joel Osteen , un eretic ce promoveaza umanismul..

  Joel Osteen care il supravenereaza pe Francis http://www.youtube.com/watch?v=54AFYIXHvTw

  nu stiu daca astia st vorbiti probabil ca nu, dar o legatura in duh sigur e intre ei…

  noroc cu internetu asta ca mai aflam una alta..

  Apreciază

 6. cristi o. said, on decembrie 1, 2014 at 4:09 am

  Papa Francisc – sluga lui belzebuth… La cat e de alb pe dinafara, atat e de negru e pe dinauntu… Sa ne rugam neincetat, sa nu ne pierdem de dreapta credinta, ca atat ne-a mai ramas in vremea asta de mare spurcaciune si minciuna.

  Apreciat de 1 persoană

 7. b.b said, on decembrie 1, 2014 at 4:55 am

  Cei ce aveti un ochi mai format, ati vazut pe masa din Sfantul altar de la aceasta slujba al carui link a fost gasit de un cititor de aici https://www.youtube.com/watch?v=nTNoIYxwMqo&list=UU7E-LYc1wivk33iyt5bR5zQ Sfantul chivot sau artoforiu (cum e denumit teologic)?
  Daca urmariti sau va aduceti aminte, in documentarul „Sarea pamantului 1” – https://www.youtube.com/watch?v=OHprja-Jf0c , marturiile parintelui Nicolae spuneau ca: atunci cand veti vedea ca numai este „arca” – asa au tradus acolo, dar este Sfantul chivot (bisericuta in miniatura in care se pastreaza Sfanta Impartasanie) – pe Sfanta masa cand se deschid usile imparatesti deja nu prea mai ai ce cauta acolo. Pentru cei ce au dubii ca arca din traducere e Sfantul chivot, intrebati un preot si va va spune probabil ca orice biserica e construita in forma de arca.
  Cei cu educatie teologica si care mai stiu si limba greaca, poate vor urmari video cu liturghia „asistata” de Papa, sa ne spuna daca a fost spus Crezul si daca l-au spus corect. (Asta e o alta mare problema mentionata tot in Sarea pamantului 1)

  Apreciază

 8. scortisoara said, on decembrie 1, 2014 at 9:48 am

  Astfel se confirma anumite zvonuri de care am luat cunostinta acum cateva luni , cum ca unirea s-ar fi produs deja la nivelul inalt , fara declaratii oficiale . Momentele acestea n-ar fi existat daca o intelegere nu s-ar fii facut inainte , pe ascuns …acum incearca sa ne obisnuiasca mentalul , pe fata , cu ceea ce ei deja au facut in ascuns … Ne iau usor , prin tatonare, sa nu ni se faca rau de la atata scarbosenie ….

  Apreciat de 1 persoană

 9. scortisoara said, on decembrie 1, 2014 at 9:50 am

  …adica , vor acceptul gloatei …. Sa vedeti spectacol de acum !

  Apreciat de 1 persoană

 10. aniush said, on decembrie 1, 2014 at 11:11 am

  Avea dreptate Parintele Teodot cand zicea „Acest papa e profetul mincinos si majoritatea episcopilor ortodocsi i se vor inchina lui.”
  Eu una n-am treaba cu altii de alte religii, nu stau de vorba cu ei, e treaba lor ce si-au ales, dar daca ar veni la Sfanta Liturgie in biserica unul din ei eu as fugi din acea biserica, as fugi sa-mi sfaraie calcaiele. Acum doi ani am plecat de la biserica unde mergeam de obicei…De ce?…Pentru ca Sfanta Liturghie se tinea pana pe la 12:00-12:30 si dintr-o data incepuse sa se termine inainte de ora 11:00. Atunci am luat decizia ma mut in alta parte, aici nu mai e de stat si am gasit. Observasem ca lipsesc anumite parti din intreaga slujba
  Sa speram ca in viitor nu vom alerga zeci de kilometri sa gasim un loc unde se tine Sfanta Liturghie in intregime. Eu cred ca biserica va avea doar o perioada grea, dar ca va rezista. Eu cred din toata inima lucrul asta.

  Apreciază

 11. stef said, on decembrie 1, 2014 at 1:05 pm

  Se intampla exact scenariul NOM vs FNOM anticipat de Saccsiv inca de acum 3ani

  Apreciază

 12. Nimbus said, on decembrie 1, 2014 at 2:31 pm

  Ultima oficiere a unei liturghii impreuna de catre cele doua biserici a avut loc tot in Constantinopol la Sf. Sofia in seara dinaintea caderii cetatii sub stapanirea musulmana.

  Apreciază

 13. Nimbus said, on decembrie 1, 2014 at 2:34 pm

  Asta e ca muscatura sarpelui…

  Apreciază

 14. mihai viteazul said, on decembrie 1, 2014 at 4:51 pm

  Fratilor are cap de drac papa asta, e urat rau se vede de la o posta ca e necurat.

  Apreciat de 1 persoană

  • mircea.v said, on decembrie 1, 2014 at 11:59 pm

   Bre, ia si mata alt nume sa postezi, ca mai ai un pic pana la nasul lui Mihai Viteazu si Sfant.
   Nu te juca cu din astea, nu de alta, da sa nu te frigi.

   Apreciază

 15. ORTODOXIE said, on decembrie 1, 2014 at 6:51 pm

  Reblogged this on CREDINŢĂ DREAPTĂ ORTODOXĂ!!!.

  Apreciază

 16. baltag66 said, on decembrie 2, 2014 at 10:32 am

  Dacă catolicii revin la Ortodoxie,cu mare drag! Ei trebuie să respecte tot ce au consfințit toate sinoadele ecumenice,tot ceea cce au consfințit Sfinții Părinți ai Ortodoxiei,fără să scoată vreo virgulă din text,și numai astfel îi vom primi să fim frați în credință.Nu ne putem uni cu cei ce nu respectă canoanele Bisericii Ortodoxe.Ne-am pierde și noi.Aici este bună și pilda celor 10 fecioare,5 erau înțelepte-Biserica Ortodoxă,iar 5 erau nebune,chiar dacă erau fecioare.Nu putem da din untdelemnul nostru,al Bisericii Ortodoxe,ca nu cumva să nu ne ajungă și să ni se stingă candelele noastre până la venirea Mirelui.Catolicii și ceilalți,să ,,lucreze” ca să-și adune untdelemn în candelele lor,adică să intre în rândul cel bun,al mioarelor,și atunci vom fi frați întru credință. Altfel nu se poate.Cel ce va prigoni va pierde Raiul,iar cel ce va fi prigonit-pe nedrept-,va primi ca răsplată Raiul! Asta este fraților după neam dar nu și după credință.Vă așteptăm să fim și frați după credință,nu încurcând noi borcanele,ci descurcând voi ,,borcanele”! Vă doresc să vă luminați în ,,Dreapta Credință” care nu este alta decât Credința Ortodoxă.Mai este un pic de timp,nu-l pierdeți.

  Apreciază

 17. mardoheus said, on decembrie 2, 2014 at 12:49 pm

  nu este usor pt.papa sa se smereasca.sa-si recunoasca ereziile.dar ar putea sa fie un pas.

  Apreciază

 18. aniush said, on decembrie 2, 2014 at 7:14 pm

  baltag66,
  E clar ca acest papa nu vrea sa revina la dreapta credinta, ci sa uneasca ortodoxia si catolicismul…si cu islam ca a fost si la moschea albastra. De asemenea, ca am ascultat mai cu atentie s-a exprimat ca „vor sa gaseasca un mod de impartasire pentru credinciosi”. Ce mod de impartasire? Noi avem deja Sfanta Impartasanie…ne impartasim cu trupul si sangele Mantuitorului. Intrebarea e ce sa mai gasesti? Nu ai altceva ce sa gasesti, ce „modalitate”, e o aberatie ce a spus. Am urmarit mai mult si parerea mea este ca cel mai mare pericol sunt nu sectantii, nu ateii, ci mare parte a crestinilor ortodocsi declarati, dar care au slabit in credinta…si mai mult decat atat unii inalti ierarhi (din tari ortodoxe), care ar trebui sa fie primii strajeri, aparatori ai ortodoxiei.
  Sa ne rugam pentru ierarhii nostri romani sa aiba taria sa se opuna, chiar si vizitei papei.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: