SACCSIV – blog ortodox

De ce a sters WIKIPEDIA articolul despre IOAN IANOLIDE?

Posted in Ioan Ianolide, Muntele Athos, Wikipedia by saccsiv on octombrie 11, 2014

   Iata ce putem citi la http://ro.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Pagini_de_%C8%99ters/Ioan_Ianolide

Ștergerea a fost propusă la 30 mai 2012. Discuția s-a încheiat la 8 iulie 2012 și rezultatul a fost: șterge. Aceasta este o arhivă; vă rugăm să nu mai adăugați mesaje în ea.

Justificare: pentru lipsă de notabilitate. Faptul că a fost legionar și că a scris o carte nu-i conferă respectivului statut enciclopedic–Alex F. (discuție) 30 mai 2012 12:12 (EEST)

Șterge – lipsă de notabilitate pe baza considerentelor:

 1. A scris o carte, dar de fapt măicuțele i-au dat o formă cărții
 2. Despre viața sa nu se știu foarte multe – dacă era notabil poate că se știau mult mai multe –_ F1orinvorbărieisprăvi 16 iunie 2012 13:04 (EEST)

Cititi va rog si:

WIKIPEDIA ANTI ORTODOXA: homosexualitatea la Muntele Athos

A inceput reforma in Wikipedia? Au fost scoase referirile la Rockefeller din articolul despre grupul Bilderberg si citatele din DOGMĂ ŞI RITUAL de Albert Pike

Atac furibund impotriva Bisericii Ortodoxe pe Wikipedia, la articolul „DREPTURILE OMULUI”:

Raspunsul autorului Remus Octavian Mocanu (WIKIPEDIA) la articolul meu „Atac furibund impotriva Bisericii Ortodoxe pe Wikipedia”

Reclame

36 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. geo said, on octombrie 11, 2014 at 11:28 am

  Genocide in Novorossiya and swan song of Ukrainian statehood

  http://www.voltairenet.org/article183730.html

  Apreciază

  • Ion said, on octombrie 11, 2014 at 4:43 pm

   Unele dintre fascistele astea sunt sexy, altele nasoale 😀 (sa mai si glumim, nu va smititi de gluma mea)

   Apreciază

 2. Valentin said, on octombrie 11, 2014 at 12:13 pm

  nu e drept, ăștia sunt oamenii… când nu le convine o viață dusă pentru Hristos găsesc ei alt motiv să o înlăture și scriu acolo că astfel pare că ar fi corecți.

  Apreciază

  • Valentin said, on octombrie 11, 2014 at 12:14 pm

   el s-a jertfit pentru Hristos, ăsta e motivul de fapt

   Apreciază

  • Valentin said, on octombrie 11, 2014 at 12:16 pm

   mai este și discriminatoriu comentariul – dacă e legionar adică trebuie interzis…

   Apreciază

 3. Mihail said, on octombrie 11, 2014 at 12:37 pm

  Remus Octavian Mocanu, care locuiește în Canada, atacă Ortodoxia furibund și cu alte ocazii. Am văzut o postare de a sa plină de ură pe facebook, de fapt un comentariu la un articolaș ce ataca pelerinajul la Sfânta Cuvioasă Parascheva din revista „Cațavencii”. În acel comentariu, marele apărător al drepturilor omului, zicea că a vorbit cu părinții săi, de 70-80 de ani, care erau deprimați, dezamăgiți de faptul că la TV era o emisiune despre un sfânt ortodox. I-am răspuns bezbojnicului că probabil părinții domniei sale erau nostalgici după vremurile când la TV apărea doar Ceaușescu. Adică marele apărător al drepturilor omului era oripilat că într-o țară majoritar ortodoxă, apar la TV și emisiuni despre sfinți ortodocși. Mai ataca bezbojnicul „lingătorii de cadavre care se înghesuie în bisericile ortodoxe, văgăuni ale intoleranței și obscurantismului”. Asta așa, ca să știți cine este acest Remus Octavian Mocanu. Un fel de Remus Cernea, tot pletos, dar care stă în Canada.

  Apreciază

 4. mircea.v said, on octombrie 11, 2014 at 12:50 pm

  Capitol din cartea „Intoarcerea la Hristos” – Ioan Ianolide

  DESPRE IUDAIZAREA LUMIi

  Poziţia pe care mă situez este pur creştină. Adevărul trebuie mărturisit spre mântuire; acum o facem cu dragoste, dar va veni ziua pedepsei.
  Nu mă consider antisemit, ci iubesc poporul evreu, aşa cum îl iubeşte Dumnezeu însuşi. Doresc cu ardoare mântuirea poporului evreu.
  *
  Să fim perfect conştienţi de puterea la care au ajuns evreii la sfârşitul acestui secol, încât procesul de iudaizare al lumii se produce astăzi atât prin comunism cât şi prin capitalism.
  Am zis „iudaizare” şi nu „mozaizare” a lumii întrucât mozaismul este parte integrantă a spiritualităţii creştine şi este străin iudaismului de azi, iudaism ce-şi are originea în păcat şi neascultare, în crima lui Cain, în viţelul de aur, în ucigaşii prorocilor, în Iuda vânzătorul, în cărturarii şi fariseii făţarnici, în crima lui Caiafa. E o ieşire a evreilor din harul dumnezeiesc, care s-a agravat în ultimele două milenii prin lupta împotriva Duhului Sfânt, încât iudaismul despre care vorbim şi cu care suntem confruntaţi se caracterizează prin: satanism, minciună, ură, tiranie, materialism, ateism, senzualism, rasism, patima dominaţiei mondiale.
  Iudaismul a închis lumea în materie, în teluric, în efemer, în relativ, în trup, căci a golit-o de frumuseţile, bogăţiile şi puterile spiritualităţii mozaic-creştine. Evreii lucrează cu un duh rău, căci au acceptat ispita pe care a respins-o Hristos, şi tocmai de aceea îl şi urăsc, fiindcă ei nu pot pricepe modalitatea dragostei, a libertaţii, a adevărului date prin Duhul Sfânt, ci ei vor puterea pentru putere, materia pentru materie, viaţa pentru dominaţia lor.
  Cu mijloace economice, politice şi raţionale au ajuns să domine lumea, căci ei deţin cheia economiei mondiale, cheia mijloacelor de informare a maselor pe glob, cheia revoluţiei comuniste, cheia democraţiilor occidentale, centrele tehnicii moderne, o bună parte din învăţământul de pe mapamond, punctele nevralgice ale culturii şi artei, ordinea în francmasonerie, spiritul în socialismul internaţionalist, o înrâurire a sindicalismului, o „colorare” a umanismului şi progresismului, o bună presa in neoprotestantism şi destulă influenţă în Biserici. Toate acestea pot fi demonstrate pe bază de documente. Toate acestea dovedesc destinul excepţional pe care-l are poporul evreu.
  Pierzându-şi dreptul de moştenitor, pierzând legământul lui Avraam, pierzând harul dumnezeiesc, el se situează pe poziţie antihristică, antiumană şi satanică, poziţie de pe care continua a juca un rol negativ în istorie şi în procesul desăvârşirii lumii. Cutezanţa lor este aproape de nebunie, căci se joacă cu satana, se luptă cu Dumnezeu, se războiesc cu toţi oamenii şi sunt duşmanii învederaţi ai lui Hristos. Energiile pe care le declanşează ei în istorie sunt atât de considerabile, încât nu pot fi explicate decât ca provenind dintr-o sursă supraumană.
  Pe de o parte ei sunt fermentul revoluţiilor care bântuie lumea modernă, iar pe de altă parte sunt cei mai tenace şi încăpaţânaţi tradiţionalişti: pentru ei tradiţionalişti, iar pentru lume revoluţionari.
  Inteligenţa lor impresionează şi străluceşte, încât a generat marxismul şi relativismul – dar toate sunt închistate în neant. Dumnezeul lor este Dumnezeul speculei, al speculei mentale ori politice. Gândirea lor răstălmăceşte totul, căci ei văd multiplele faţete ale aceleiaşi probleme şi au uşurinţa de a o folosi pe aceea care le este folositoare. De aceea ei nu exprimă niciodată adevarul, căci nu au acces la esenţe ci numai la forme, nu merg la Duhul unic şi sfânt, ci numai la înfăţişările materiei, evenimentelor, ideilor şi oamenilor, într-o dezordine anarhică pe care însă o folosesc în favoarea unicului zeu în care cred: ei înşişi.
  Există până şi o manieră a corectitudinii în afaceri, pe care însă o folosesc numai în măsura în care îi slujeşte pe ei, ca drept dovada că părăsesc societăţile în declin şi se oploşesc în societăţile în ascendenţă.
  Evreii de azi se închină lor înşişi ori materiei, deşi în fond ei se închină lui satana, căci numai satana poate perverti atât de profund o lume. Solidaritatea dintre ei este forţa victoriilor lor naţionale. Ura împotriva duşmanilor lor e neîmpăcată, când subtilă, când sângeroasă, fiind ea însăşi o modalitate de solidaritate între ei. Ei formează un imperiu unitar în lumea diversă şi manevrează după scopurile lor. Ei vor fi întotdeauna cu cei învingători, dar vor salva pe toţi evreii, indiferent de răspunderile pe care şi le-au asumat.
  Azi numai evreii pot impune punctul lor de vedere atât presedintelui S.U.A. cât şi preşedintelui U.R.S.S., ca să nu mai amintim de puterile de rangul doi. Şi Roosevelt, şi Stalin li s-au supus. Al doilea război mondial este în mare parte opera lor. După ce au investit aproape totul în comunism, acum navighează spre capitalism.
  Şi-au făcut legi pentru ei, încât ei sunt tabu în lumea întreagă, le este totul permis şi nimeni nu poate spune adevărul despre ei fară ca omenirea să ia foc.
  Evreii sunt zeii lumii moderne. Ei se află la un pas de dominatia absolută mondială şi este impresionantă forţa unui popor de cinsprezece milioane de oameni.
  Lumea modernă este un dezastru spiritual, moral, politic, social, militar, uman şi economic, e o lume alienată, o lume descompusă, o lume ce se autonimiceşte fie pe cale paşnică, fie pe cale armată, e o lume-junglă, e o lume-temniţă, e o lume insuportabilă de haos, nihilism şi neant – pentru că este o lume fără Dumnezeu, împotriva lui Dumnezeu, fără suflet, împotriva întâietăţii spiritului, fără onoare, fără ruşine, fără morală, o lume a minciunii, a urii, a ateismului, a materialismului, a tiraniei, a senzualismului, a rasismului, a obsesiei dominaţiei mondiale, a nimicului, a satanei – şi cu o astfel de lume nu se poate lăuda nimeni.
  Dar se pare că omenirea va trece printr-o suferinţă cum inca n-a mai fost, necesară purificării ei, şi în urma căreia se va asterne în lume o nouă spiritualitate creştină şi o nouă comunitate creştină, cu mult mai aproape de Impărăţia lui Dumnezeu.
  „Părinţii” Americii au introdus în Constituţia americana o interdicţie pentru guvernul american de a avea presă proprie, in acest mod fiind obligat să respecte libertatea de cuvânt a creştinilor americani.
  S-a petrecut însă un fenomen neprevăzut: presa şi toata mass-media (din America şi din Europa) au încăput pe mâinile unui guvern la fel de tiranic ca acele guverne de care se temeau „părinţii” Americii. Un mic grup de oameni s-au constituit într-o forţă organizată, cu propria ei lege, cu propria ei credinta, cu propriul ei ideal şi au pus mâna pe presa, economia şi politica Statelor Unite.
  Având în mână aceste mijloace din interior şi altele asemenea pe plan mondial, acest grup minoritar poate impune opiniile sale guvernului legal din S.U.A., şi deci poporului american, Această minoritate poate pune în mişcare puterea financiară din S.U.A., din Europa şi din alte ţări, poate angaja forţe politice din S.U.A., din Europa şi din alte ţări, poate răspândi ideile ce-i convin în S.U.A., în Europa şi în alte ţări.
  Această activitate internaţională este guvernată de un centru, dar dincolo de el există o conştiinţă politică universală a acestei minorităţi care, indiferent de meridianul pe care acţionează, urmăreşte acelaşi scop. Politica acestei minorităţi este bolşevizarea lumii, justificată în toate felurile, cu toate subtilităţile, cu toate mijloacele, de la Roosevelt până la Kissinger[1]. Strădania lor este să-i convingă pe americani de această politică.
  Mascaţi sub forme diverse de democraţie, liberalism, umanism, progresism, afacerism, economism, consumatorism, relativism, academism, modernism, avangardism, realism, pacifism, materialism ori ateism, ei de fapt îşi maschează propria lor identitate şi luptă să dizolve cultura şi societatea bazată pe principiile şi spiritualitatea creştină. Nimeni nu a reuşit să călăuzească mai nefast poporul american.
  Există în America o populaţie imensă anglo-saxonă, şi totuşi americanii au făcut război contra Angliei; există în America o populaţie de origine germanică, şi totuşi au făcut două războaie împotriva Germaniei; există, de asemeni, în America greci bogaţi ori scoţieni dârzi, dar ei nu împing politica Americii în scopuri naţionale, chiar atunci când îşi susţin naţiile lor de origine, căci ei sunt americani. Or, minoritatea de care vorbim nu vrea să fie americană, nu se supune spiritualităţii americane şi orientează politica americană în scopuri pur naţionale, căci nu se poate explica altfel eşecul politicii americane în Orientul Mijlociu şi în Ierusalim.
  Forţele evreieşti din lumea întreagă fac politica şovină a lui Begin[2]. America şi Europa, ca de altfel lumea întreagă, inclusiv Uniunea Sovietică, urmăresc o pace echitabilă în Orient, dar evreii înfruntă lumea întreagă – şi n-o înfruntă cele trei milioane de evrei din Palestina, ci cele cinsprezece milioane de evrei din diaspora. Ştiu că sunt şi evrei care nu sunt de acord cu Begin, dar poporul evreu e judecat după guvernanţii care-l reprezintă, bine stiindu-se că orice popor îşi are guvernanţii pe care îi merită.
  Evreii au ajuns la o putere mondială considerabilă, dar şi pe marginea unui dezastru cum încă n-au cunoscut. Procesul de iudaizare a omenirii a dus la cea mai adâncă criză spirituală şi evreii nu pot împiedica revirimentul creştin, cu toate că fac eforturi disperate să i se opună.
  Deşi sunt beţi de putere şi sunt aproape de imperiul mondial, le atragem atenţia să se trezească, să renunţe la ideea că sunt aleşii lui Dunnezeu să stăpânească lumea, să recunoască pierderea harului dumnezeiesc prin uciderea lui Hristos, să se supună adevărului şi să intre în comunitatea de dragoste a lumii. De nu o fac, pe viitor să nu acuze pe nimeni de suferinţele ce se vor abate peste ei. „Pieirea ta prin tine, Israele!“.
  Numai Hristos poate fi mântuire lumii întregi şi lor.

  [1] Henry Kissinger – secretar de stat al Administraţiei Americane în timpul lui Richard Nixon şi Gerald Ford (1973-1977), unul dintre oamenii politici cu rol-cheie în conflictul din Vietnam. (N. ed.)[2] Menahem Begin (1913-1992) – om politic israelian, membru al Partidului Likud, prim-ministru al Israelului între anii 1977-1983, susţinător al politicii de inarmare împotriva palestinienilor. (N. ed.)
  (Ioan Ianolide – Intoarcerea la Hristos)

  Apreciază

  • minionita said, on octombrie 11, 2014 at 8:01 pm

   E un text care iti rupe gura.

   Apreciază

   • safimvigilenti said, on octombrie 11, 2014 at 9:33 pm

    tie ti-a rupt gura ?

    Apreciază

  • NIMENI said, on octombrie 12, 2014 at 9:35 am

   lui saccsiv si tuturor,
   Nu mai acuzati pe evrei ca l-au ucis pe IISUS HRISTOS, caci lucrarea este a TATALUI NOSTRU!
   Caci n-ar fi inviat din morti MANTUITORUL IISUS HRISTOS daca n-ar fi fost omorat de evrei, alesi pentru aceasta lucrare!
   TATAL NOSTRU L-A DAT OAMENILOR PE UNICUL SAU FIU, MANTUITORUL LUMII, IISUS HRISTOS!
   Cu mintea mea de pacatos, oaie capiata, asa vad lucrurile!
   Sau e altfel …?
   Or, sminteala evreilor (sa nu-i bagam pe toti in aceeasi oala!) ca lumea este a lor le va trece cat de curand, judecati cu dreapta masura!
   saccsiv frate! multumesc ca m-ai reevaluat!

   Apreciază

   • mircea.v said, on octombrie 12, 2014 at 2:46 pm

    E altfel. Cu totul si cu totul altfel. Rastignirea lui Iisus este lucrarea omului. Care om e liber. Liber.

    Cum ti se pare asta? „Iar tot poporul a răspuns şi a zis: Sângele Lui asupra noastră şi asupra copiilor noştri! ”
    Poporul bre, nu Tatal.

    Doar un exemplu:
    De ce crezi ca au venit magii la Ierusalim, inainte de a merge la Betleem?
    „Pentru ca iudeii n-au tinut seama de profetii lor, care necontenit le vorbea de venirea Lui, Dumnezeu a facut sa vina niste pagani, dintr-un pamant indepartat, sa caute pe Imparatul nascut printre ei, si astfel sa afle iudeii din gura persilor ceea ce nu voise sa afle de la profeti; si astfel sa se convinga de nasterea lui Hristos, de vor fi oameni cu judecata; dar daca se vor impotrivi, sa fie lipsiti de orice aparare”. -Sf Ioan Gura de Aur

    De ce oare le-ar mai fi spus Dumnezeu prin atatea metode (profeti, magi) despre venirea Fiului, daca totul ar fi fost aranjat dinainte? Apoi, evreii nu-L cred nici chiar pe Iisus Hristos cand marturiseste despre El si Tatal.

    Daca Iisus nu ar fi fost rastignit, totul ar fi fost altfel. Cu totul si cu totul altfel. Avea Dumnezeu plan si in acest caz, stai linistit. Prorocul Isaia, parca cu 800 de ani inainte spune ca Iisus va fi omorat. Dumnezeu a stiut totul de la inceput, dar cu toate astea nu a incetat sa-i avertizeze sa nu faca asa ceva.

    Apreciază

   • NIMENI said, on octombrie 12, 2014 at 3:13 pm

    lui mircea. v
    pai, nu faci decat sa confirmi mai jos …
    Daca MANTUITORUL IISUS HRISTOS NU INVIA A TREIA ZI …. deci se trage concluzia ca nu mai aparea crestinismul …caci INVIEREA este temelia CRESTINISMULUI ….ADEVARAT A INVIAT!
    si astazi se dezbate ce ci cum ….si se neaga tot ….!
    si daca Isaia stia … de unde stia Isaia?
    Pai Isaia stia ceeace TATAL stia ….!
    Tocmai de aceea sunt linistit, linistit total!
    Or sa-si faca si templul, or sa fie toate cum s-a profetit, linistiti-va!

    Apreciază

   • mircea.v said, on octombrie 12, 2014 at 3:14 pm

    @ nimeni,

    de fapt e aceasi pr cu; este Iuda vinovat sau nu?
    La link, un raspuns al Parintelui Steinhardt:

    http://nicolaesteinhardt.wordpress.com/2010/04/01/tragedia-lui-iuda/

    Apreciat de 1 persoană

 5. mircea.v said, on octombrie 11, 2014 at 2:23 pm

  Un gand legat de Sfintii Inchisorilor:

  Sfantul Ioan Gura de Aur: (Omilii la Matei)


  Totusi Domnul le da si o alta rasplata celor ce primesc in casele lor pe ucenici; le arata ca are mai multa grija de gazde decat de cei gazduiti. Si le da prima cinstire, spunand:

  „Cel ce va primeste pe voi, pe Mine Ma primeste; si cel ce Ma primeste pe Mine, primeste pe Cel Ce M-a trimis pe Mine”

  Ce cinste poate egala cinstea de a primi in casa ta pe Tatal si pe Fiul? Dar pe langa aceasta cinste le mai fagaduieste si o alta rasplata:

  „Cel ce primeste proooroc in nume de prooroc, plata de prooroc va lua; iar cel ce primeste pe drept in nume de drept, plata de drept va lua”

  […] Si ca sa cunosti ca Domnul se ingrijeste mai mult de gazde decat de cei gazduiti n-a spus atat: „Cel ce primeste prooroc” sau „Cel ce primeste pe drept”, ci a adaugat: „In nume de prooroc” si „In nume de drept”. Cu alte cuvinte: Daca nu-l va primi pentru vreun ajutor lumesc, nici pentru vreo pricina trecatoare, ci pentru ca este prooroc sau drept, va primi plata de prooroc sau plata de drept; va primi fie rasplata pe care trebuie sa o ia un om care a gazduit pe un prooroc sau pe un drept, fie rasplata pe care o s-o primeasca de la Dumnezeu insusi proorocul sau dreptul. Acelasi lucru l-a spus si Pavel: „Prisosinta voastra sa implineasca lipsa acelora, pentru ca si prisosinta acelora sa implineasca lipsa voastra”.

  […] Spune-mi, care om n-ar primi, deschizand largi usile casei lui, pe un general intors din razboi si din prima linie de lupta, incarcat cu victorii, acoperit de nenumarate rani si plini de sange?
  – Dar cine-i generalul acesta? As putea fi intrebat.
  – Tocmai pentru a da raspuns acestei intrebari, Hristos a adaugat: „In nume de ucenic si de profet si de drept”, ca sa cunosti ca rasplateste nu dupa vrednicia celui gazduit, ci dupa gandul celui ce gazduieste.”

  Eu cred ca aceste cuvinte se potrivesc foarte bine si Sfintilor Inchisorilor (ca sant canonizati de catre BOR sau nu). Si dupa mintea mea cele de mai sus s-ar traduce:
  „Cel ce primeste in inima lui sfant al inchisorilor in nume de sfant, plata de sfant va lua.”

  Apreciază

  • danielvla said, on octombrie 11, 2014 at 2:48 pm

   Frumoasa concluzie!

   Apreciază

  • Liliana said, on octombrie 11, 2014 at 3:46 pm

   ASA SA FIE!

   Apreciază

  • NIMENI said, on octombrie 12, 2014 at 3:34 pm

   lui mircea. v si tuturor
   off topic,
   caci toate vor fi judecate, si cele bune si cele rele ….
   http://www.frontpress.ro/2013/04/istoric-polonez-evreii-au-participat-la-holocaust.html

   Istoric polonez: “Evreii au participat la Holocaust”
   Un istoric polonez a şocat recent opinia publică cu o afirmaţie incorectă din punct de vedere politic. Krzysztof Jasiewicz a scandalizat o parte dintre colegii săi de breaslă susţinând că evreii ar fi contribuit la pregătirea Holocaustului. Printre cei care i-au luat însă public apărarea au fost naţionaliştii de la organizaţia catolică şi tradiţionalistă “Tinerii Polonezi“.
   “Declaraţiile au fost departe de a fi corecte politic, dar sunt adevărate şi sunt susţinute de dovezi istorice”, crede Robert Winnicki, liderul “Tinerilor Polonezi”.
   Disputa a atras şi politicieni, precum fostul parlamentar Artur Zawisza, care a spus că “afirmaţiile lui Jasiewicz sunt necesare pentru a iniţia o dezbatere deschisă”.
   Jasiewicz, profesor la Academia Poloneză de Ştiinţe, a făcut declaraţiie controversate în cadrul unui interviu acordat pentru publicaţia Focus Historia.
   “Acest nonsens despre cum evreii au fost ucişi în general de polonezi a fost fabricat pentru a ascunde un mare secret: amploarea crimelor germane a fost făcută posibilă chiar de către evrei, aceştia participâd la uciderea conaţionalilor lor”, a declarat profesorul, citat de The Times of Israel.

   Apreciază

  • NIMENI said, on octombrie 12, 2014 at 7:33 pm

   lui mircea.v

   אחרית הימים מסר אחרון לדור אחרון 9 דקות עריכה מדהימה

   Sfârșitul zilelor. Ultimul mesaj, Ultima generație. Editare uimitoare 9 minute

   Apreciat de 1 persoană

 6. Ion said, on octombrie 11, 2014 at 4:57 pm

  La tema articolului, raspund: nici nu e de mirare ca wiki a sters articolul despre Ianolide, acest site asa-zis enciclopedic este 1) ultra-masonic si dedicat noii ordini mondiale si 2) facut de niste ageamii incompetenti si inculti, credeti ca ala care a sters articoolul na citit macar vreo pagina din cartea lui Ianolide ? Auzi ce argument, ca nu are anvergura enciclopedica !
  Boicotati acest wiki, nu mai intrati pe el, nu mai dati vreun link spre el, nu il mai citati. Este zero si mai rau decat zero, este nociv.

  In alta ordine de idei, offtopic, ma intrebam daca fratele Saccsiv a scris vreun articol pe tema teatrelor. Iata ce am gasit pe facebook, iata ce sigla are teatrul Bulandra pe facebook:

  Ochiul masonic cu doua triunghiuri.

  Deci intrebarea ar fi de dezbatut: mai trebuie sa puna crestinii piciorul in teatre ? Sunt teatrele locuri unde mai putem intra fara sa ne vatamam sufletele si fara sa ne punem in primejdie mantuirea ?
  Nu sunt din principiu contra teatrului, ca arta, desi nu merg practic deloc la teatru. dar cand te uiti ce sigla are un teatru ca bulandra, mai poti intra acolo, indiferent ce piesa se joaca ?
  Este adevarat ca exista si actori credincios, care merg la biserica. Unii s-au si calugarit, ca maica ecaterina fermo, dragos paslaru, si cred ca mai sunt.
  Ar fi interesant un articol pe aceasta tema.

  Apreciază

  • Mihail said, on octombrie 11, 2014 at 5:07 pm

   Nu numai pe facebook, frate Ion, e chiar sigla teatrului (stânga sus) :

   http://www.bulandra.ro/

   Apreciază

   • Ion said, on octombrie 11, 2014 at 5:24 pm

    Atunci e si mai clar. Ma gandeam eu ca e sigla lor oficiala dar nefiind sigur, am spus numai ce era pe fb.

    Un alt raspuns la intrebarea: „De ce a sters wikipedia articolul despre Ianolide” este prorocia parintelui Calciu: „Si morti se vor lupta cu noi”

    Apreciază

 7. Andreii said, on octombrie 11, 2014 at 7:29 pm

  http://playtech.ro/2014/o-drona-este-atacata-de-un-soim-care-isi-apara-teritoriul-video/

  Daca oamenii nu o fac atunci macar pasarile cerului sa respinga dracoveniile astea 🙂

  Apreciază

 8. Liliana said, on octombrie 11, 2014 at 8:06 pm

  In legatura cu teatrul actual si maniera nerusinata,nerespectuoasa,vulgara in care se joaca,de prea multe ori,la comanda cuiva care vrea sa umileasca romanii,sa-i murdareasca,sa-i injoseasca.Ca si televiziunile,etc.In ultimii ani am renuntat la spectacolele de teatru.Cred ca nici nu e crestineste sa frecventezi asa ceva.Nu demult,m-am inselat cu gindul ca o piesa regizata de Beligan trebuie sa fie,totusi,ceva serios.Pieasa Fa-mi loc sa trec are un text libertin-apartine unui francez;cei doi actori profesionisti-Marius Manole si Medeea Marinescu ,s-au ostenit pentru nimic…Nu as fi crezut ca pot pronunta sau face ceea ce textul si ,,maestrul” i-a pus sa execute.Dar Beligan?!!Pentru ce a acceptat sa faca asta?Jocul cui il face ,,maestrul”?Sau nu el a regizat,ci altcineva dar i-au folosit numele ca sa atraga publicul?Oricum,a dezamagit.A pierdut.
  In acest an voi mai merge sa vad doar pieasa Drum fara intoarcere jucata de teatrul din Iasi in care e vorba despre Sfintii Brancoveni.Dar mai inainte voi fi citit niste recenzii asupra spectacolelor prezentate in alte orase.Nu mai vreu sa-mi fac alte pacate.
  Prin teatru vor sa strice si publicul mai cultivat.Cineva se ocupa cu grija de educatia tinerilor nostri…

  Apreciază

  • ETRN said, on octombrie 12, 2014 at 10:55 pm

   Când este piesa despre sfinții Brâncoveni? Unde? Doar Iași?

   Apreciază

   • Otilia said, on octombrie 13, 2014 at 9:54 am

    Liliana, si pe mine ma intereseaza cand e piesa.

    Apreciază

   • Liliana said, on octombrie 13, 2014 at 7:43 pm

    Doamne ajuta,ETRN!
    Eu nu sint din Iasi.Am inteles ca ea s-a jucat zilele acestea la Iasi,de catre ieseni.Anul acesta nu am reusit sa merg la Sfanta Cuvioasa Maica Noastra Parascheva,dar am citit programul activitatilor din ,,Zilele Iasului”-o incercare de combinatie nefericita,mercantila cu sarbatoarea sfinta. In orasul meu din vestul tarii va veni in apropiere de Sfintele Sarbatori de Craciun.Vom afla din programele mitropoliilor,ASCOR din regiunea fiecaruia.Va fi teatru crestin (!).

    Apreciază

  • Liliana said, on octombrie 13, 2014 at 7:46 pm

   Doamne ajuta,Otilia!
   Nu am vazut ca ai scris mai jos,iertare!Am raspuns lui ETRN.Trebuie urmarit prin ce orase vor merge cu spectacolul.Banuiesc ca asa vor merge.

   Apreciază

 9. Gabriel said, on octombrie 11, 2014 at 8:36 pm

  Doamne, ocroteste-i pe romani…
  http://activenews.ro/revoltator-ungurii-au-venit-cu-svastica-romania_1866152.html

  Apreciază

 10. Ionut said, on octombrie 12, 2014 at 1:28 pm

  Nu pot acuza in bloc Wikipedia pentru acest lucru, ci doar cozile de topor de la noi.
  Vasile Roaita (Dumnezeu sa-l odihneasca) are dedicata o pagina cat de cat bine elaborata.
  Am gasit totusi referinte despre Ioan Ianolide pe pagina basilica.ro (deci pot spera ca suntem pe drumul cel bun).
  In loc sa fie dezvoltata, pagina despre Ioan Ianolide de pe wikipedia a fost stearsa. Nu-i nimic, o facem din nou.

  Apreciază

 11. CRESTINUL si TEATRUL … | Saccsiv's Weblog said, on octombrie 12, 2014 at 7:17 pm

  […]    Iata un dialog purtat la rubrica de comentarii a articolului De ce a sters WIKIPEDIA articolul despre IOAN IANOLIDE?: […]

  Apreciază

 12. Otilia said, on octombrie 13, 2014 at 9:51 am

  Lui Ioan Ianolide ii datorez devenirea mea.
  „Intoarcerea la Hristos” e o carte-monument care declanseaza trezvia mintii si a sufletului.
  Ioan Ianolide, Valeriu Gafencu, Virgil Marxim, George Manu, Radu Gyr, Gheorghe Calciu Dumitreasa, Aspazia Otel Petrescu, Capitanul, Ilie Tudor, Dumitru Bordeianu, monahul Teodot, Nicoleta Nicolescu, Elizabeta Rizea, parintele Amfilohie Branza – sunt cu totii oameni providentiali (termen definitoriu folosit de Radu Iacoboaie pentru Elena Udrea si T. Basescu).
  Abia acestia sunt providentiali, oameni care marcheaza destine. Si care salveaza suflete.
  Sigur ca ei deranjeaza. Sigur ca apartenenta lor la crezul postulat de Legiune deranjeaza si memoria lor trebuie anihilata, suprimata. Pentru ca ei produc modificari substantiale in structura interioara a indivizilor.

  Apreciază

  • scortisoara said, on octombrie 13, 2014 at 12:42 pm

   Am aceeasi convingere . Pentru ca preotii nostri de astazi tac , ne vorbesc Sfintii inchisorilor prin carti , astfel se produc transformarile sufletesti pe care le mentionai . Nu mai am asteptari de la preoti sa faca lucrarea asa cum trebuie , astfel ca am decis , in masura posibilitatilor si cand am ocazia , sa daruiesc cate o carte scrisa de Ioan Ianolide . Am inceput cu avocata mea pe care mi-a scos-o Maica Domnului in cale , la cat eram de disperata anul trecut pe atat sunt de linistita acum ca ma aflu pe maini bune .. asa din recunostinta si la marturisirea dnei. avocat ca este foarte marcata de scrierile Pr Nicolae Steinhardt … Asa ne zguduie Dumnezeu cateodata : prin cate un sfant , adevar revelat , suferinta … Are pedagogie pentru fiecare .

   Apreciază

 13. […] De ce a sters WIKIPEDIA articolul despre IOAN IANOLIDE? […]

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: