SACCSIV – blog ortodox

NU ASCULTATI de staretul IOIL CORBU

Posted in Uncategorized by saccsiv on septembrie 12, 2014

Dupa cum stiti:

Staretul IOIL CORBU: ELENA UDREA va fi PRESEDINTE. Asa o fi?

Iata comentariul fratelui Apologeticum postat la http://www.apologeticum.ro/2014/09/ips-serafim-de-pireu-la-mangalia-8-sept-2014-predica-puternica-impotriva-ecumenismului/#comment-375256

nu a fost duhovnicul Parintelui, ci invers… are cateva inselari, saracutul.. dar e si folosit de politicieni

Referitor la faza cu Basescu, o alta sursa de incredere s-a exprimat chiar mai dur:

Aberatii. P ioil e un ahtiat dupa bani si dus cu pluta

Iar eu cred sursele mele. Nu-mi cereti insa sa le divulg numele. Daca ma credeti dupa atatia ani, bine, daca nu, urmati-l pe parintele Ioil.

Evident, asta nu exclude ca unele din spusele sale sa fie de fapt doar “spuse” de el, in fapt doar niste inventii ale mass-media.

Ba mai mult, faptul ca staretul are unele inselari nu exclude nici posibilitatea ca Elena Udrea sa fie aleasa de licurici in functia de guvernator al coloniei Romania. Si atunci vorbim ori despre o lucrare directa a diavolului, ce l-a facut pe parintele Ioil sa “descopere” numele castigator la “alegeri”, ori despre o lucratura a SISTEMULUI care a inventat toata povestea cu aceasta “descoperire” a staretului.

Tagged with:

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. o oarecare said, on septembrie 12, 2014 at 11:59 am

    Sa rememoram cuvintele staretului Ioil Corbu:
    „Viitorul președinte al țării va fi o femeie și va fi Elena Udrea. Am deschis o carte, nu vă pot spune care, dar așa mi-a arătat. Așa apare scris și va fi sprijinită, așa cum se știe, de Traian Băsescu. Este posibil însă ca lui Băsescu să îi fie prelungit mandatul datorită situației dintre Rusia și Ucraina. Nu va fi ușor pentru noi. Nu va fi bine”,

    Staretul Ioil ce parere are despre actele cu cip , de exemplu? Dar despre ecumenism? Daca a fost duhovnic al parintelui Justin Parvu, cum s-a spus initial, ar trebui sa aiba aceleasi idei ca si parintele Justin. Nu de alta, dar ne-ar prinde bine sa existe cineva care sa continue activitatea parintelui Justin.

    Insa parintele Ioil spune ca s-a uitat intr-o carte, al carei nume nu ni-l spune, pentru a afla acestea. Daca a deschis vreo carte sfanta pentru a ghici, atunci intr-adevar trebuie ocolit, deoarece aceasta nu este o practica ortodoxa. Daca a spus ca s-a uitat in carte doar din smerenie, atunci inseamna ca are darul inainte-vederii, pe care-l tainuieste.

    Oricum, incercarea de a raspandi idei corecte politic cu sprijinul unui calugar mi se pare un soi de presiune asupra electoratului crestin caldicel. Iata, a spus duhovnicul parintelui Justin Parvu! Deci nu poate fi altfel. Daca, insa, parintele Justin i-a fost duhovnic parintelui Ioil, atunci… Cei care au trezvie incep sa se prinda cum stau lucrurile. Practic, imaginea parintelui Ioil este folosita pur si simplu, in scopuri electorale. In acest caz, intr-adevar, trebuie sa ne rugam sa se faca voia lui Dumnezeu, nu a necuratului.

    Apreciază

  2. Andrei M. said, on septembrie 12, 2014 at 4:23 pm

    Multumesc, frate saccsiv, si pentru acest post. Cerusem in celalalt post detalii despre Pr.Ioil, si vad ca acum au inceput sa soseasca si s-a elucidat misterul. Nu e normal sa mergem la preoti care ghicesc sau dau cu presupusul asupra unor lucruri viitoare, mai ales cand acestea sunt de natura politica.

    Apreciază

  3. nikodim said, on septembrie 12, 2014 at 4:35 pm

    Pentru orice suflet ortodox, aceasta problema ar trebui sa fi fost deja lamurita si rezolvata din secunda doi de la momentul cu „deschisul cartii”. Este o practica neortodoxa iar cine procedeaza astfel si se lauda cu asa ceva, mai ales fiind cleric, este in afara Sfintelor Canoane, inclusiv cei care i-au solicitat aceste „deshideri de carti”. Mai departe sunt doar discutii fara rost, cel putin pana se trateaza la vreun sinod problema…daca se mai trateaza vreodata dat fiind ca se pare ca „deschisul” asta ar fi ceva politic corect, deci deasupra Sfintelor Canoane dupa noi standarde de civilizatie.

    Apreciază

    • saccsiv said, on septembrie 12, 2014 at 5:48 pm

      nikodim

      Nu era lamurita deoarece se putea ca totul sa nu fie decat o inventie mass-media, el fiind de fapt in regula.

      Apreciază

  4. Victor said, on septembrie 12, 2014 at 6:00 pm

    dezabonati-ma de la acest sait. cineva mi-a adaugat emailul aici fara permisiunea mea si nu stiu cum sa ma dezabonez. multumesc!

    Apreciază

    • saccsiv said, on septembrie 12, 2014 at 6:15 pm

      Victor

      Nici eu nu stiu.

      Nu eu te-am abonat.

      Apreciază

      • Victor said, on septembrie 12, 2014 at 9:46 pm

        pentru „necunoastere” voi depune o plangere la WordPress sau mai multe daca e nevoie. sunt satul de Martorii lui Iehova si interventiile lor agresive din parcuri nu am nevoie si pe email sa vad din acestea din orice secta faceti parte. nu ma intereseaza si nu m-am abonat eu! astept dezabonare daca nu va trebui sa merg prin ierarhia wordpress pana nu mai primesc cele 5-6 emailuri pe zi direct in inbox.

        Apreciază

      • saccsiv said, on septembrie 13, 2014 at 1:27 am

        Victor

        Du-te baiete si la DNA si Haga daca vrei.

        Apreciază

  5. Gabriel said, on septembrie 13, 2014 at 1:20 am

    Drc nu cunoaşte viitorul. El poate să ştie doar trecutul. Dacă are har omul ştie viitorul. Doamne Ajută.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.