SACCSIV – blog ortodox

BISERICA CATOLICA din Brazilia se pronunta in FAVOAREA uniunii civile intre HOMOSEXUALI

Posted in BRAZILIA, catolici, HOMOSEXUALITATE by saccsiv on mai 23, 2014

125013-gay-pride-parade-in-oaxaca

Foto: http://www.ibtimes.com/top-10-lesbian-and-gay-pride-parades-across-world-unique-photos-552091

   Iata ce aflam din articolul Biserica Catolică din Brazilia se pronunţă în favoarea uniunii civile între persoane de acelaşi sex:

Puternica Biserică Catolică din Brazilia s-a declarat joi în favoarea uniunii civile între persoane de acelaşi sex, aflate deja în vigoare în această ţară, în contextul în care era împotriva acesteia în urmă cu un an.

„Este necesar să se poarte un dialog asupra drepturilor vieţii în comun a persoanelor de acelaşi sex care decid să trăiască împreună. Ele au nevoie de o susţinere legală din partea societăţii”, a declarat secretarul general al Conferinţei Naţionale a Episcopilor din Brazilia Leonardo Steiner, într-un interviu publicat joi seara pe site-ul cotidianului O Globo.

În urmă cu un an, Biserica s-a opus unei hotărâri a justiţiei din Brazilia, cea mai mare ţară catolică din lume, care obliga toţi ofiţerii stării civile să înregistreze uniunile persoanelor de acelaşi sex, în aşteptarea unei legi în Parlament.

Potrivit clericului, Biserica se află într-o schimbare constantă. „Ea nu mai este aceeaşi de-a lungul timpului (…) Biserica caută în continuare să citească semnele timpului, pentru a vedea ce trebuie să schimbe sau nu. Adevărul credinţei nu se schimbă”, a subliniat el.

Monseniorul Steiner a declarat că partea Bisericii care se opune acestei măsuri judiciare se bazează pe faptul că legea nu a fost votată încă. Proiectul se află în aşteptare în Parlament.

În pofida acestor măsuri de integrare, peste 300 de homosexuali, transsexuali şi travestiţi sunt asasinaţi anual în Brazilia, potrivit ONG-ului Grupo gay da Bahia.

38 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Iani said, on mai 23, 2014 at 7:06 pm

    Monstruos…..

    Si o alta monstruozitate: internetul obiectelor. Propaganda a NOM pentru asa ceva. Vor sa controleze totul, si ce ai in frigider, si daca ai inchis fereastra, si daca te strag chilotii…..

    http://economie.hotnews.ro/stiri-it-17324986-intampla-securitatea-informatica-intr-lume-care-obiectele-din-jurul-nostru-vor-conecta-internet.htm

    Va trebui pe cat posibil, in viitor, sa evitam achizitionarea de obiecte cu astfel de senzori. Sa pastram lucrurile vechi (aparate, electrocasnice, etc) cat mai mult si sa ne ferim de controlul total.

    Apreciază

  2. mihai said, on mai 23, 2014 at 8:49 pm

    care ”biserica” aceasta asa zisa biserica face pact cu diavolul in sine

    Apreciază

  3. ORTODOX said, on mai 23, 2014 at 9:33 pm

    Cât de frumos descrie un francez România:

    Apreciază

  4. Iacoboaie Radu said, on mai 23, 2014 at 10:46 pm

    Catolicii nu sunt o biserică. Biserica lui Hristos este UNA, așa cum rostim de fiecare dată în Crez. Singurii creștini adevărați sunt ortodocșii. Catolicii nu sunt decât o sectă (așa zis creștină), chiar dacă mai mare decât toate celelalte poate la un loc…
    Cine a inițiat și condus cruciadele? Cine au fost cavalerii cruciați? Cine a jefuit sălbatic Constantinopolul?

    Apreciază

    • Iani said, on mai 23, 2014 at 11:22 pm

      Asa este cum spuneti dar ce se intampla acum mi se pare mult mai monstruos chiar decat schisma, decat „filique” si alte erezii ale lor, aici e vorba de satanizarea pe fata, propriu-zisa…. Pana acum totusi nu au sustinut lucruri contrare sfintei scripturil, pe cand asta cu homosexualii este ceva impotriva firii, impotriva lui Dumnezeu, o batjocura draceasca la adresa creatiei… Sunt trepte diferite ale caderii, asta din urma e mai aproape de iad.

      Apreciază

      • Iacoboaie Radu said, on mai 24, 2014 at 12:08 am

        ,,Pana acum totusi nu au sustinut lucruri contrare sfintei scripturil, pe cand asta cu homosexualii este ceva impotriva firii, impotriva lui Dumnezeu, o batjocura draceasca la adresa creatiei…”

        Adică, ei au cam sărit acum calul, au exagerat săracii… Nu. Catolicii au deformat și înainte adevăruri de credință, începând mai ales cu erezia Filioque…
        Acum sunt mai multe și nu numai în privința dogmei, ci și a ritualurilor, a concepțiilor îmbrățișate (vezi acceptarea treptată și a homosexualității, pe PRINCIPIUL TOLERANȚEI, PĂCII ȘI IUBIRII…

        Apreciază

      • Iani said, on mai 24, 2014 at 12:45 am

        Da dar dvs vorbiti ca si cum homosexualitatea este inventata si promovata de catolici.. Uitati-va cate milioane de oameni au iesit in strada in Franta impotriva casatoriilor homosexuale – cei mai multi, catolici.

        La noi cati vor iesi cand se va pune problema ?

        Apreciază

      • Iacoboaie Radu said, on mai 24, 2014 at 12:43 pm

        Vor ieși mulți dacă se va face mobilizare ca în Franța. Un articol de azi de pe adevărul.ro ne spune că doar 12% dintre români ar fi de acord să trimită în Parlamentul european un român cu o altă orientare sexuală. Eu nu cred că e cifra reală, dar înțelegem că la noi homosexualii nu au cum să fie agreați în ciuda propagandei din mass media și tuturor filmelor promovate…

        Apreciază

      • valentin said, on mai 24, 2014 at 2:25 am

        ies in strada dupa care uimitor, puterea lor e slaba si cade,
        Asta e pentru ca puterea acestei secte numita mincinos ‘biserica’ nu e de la Duhul Sfant si a cazut.
        Acum se vede limpede ca Biserica Adevarata nu cade pentru ca are pe Hristos drept Cap.
        Poate fi un lucru bun pentru cei care realizeaza ca e o cadere a unei secte si cauta sinceri Adevarul – Hristos ii va călăuzi spre Ortodoxie!
        Amin!

        Apreciază

  5. Iacoboaie Radu said, on mai 23, 2014 at 10:49 pm

    Pe cine dintre frățiile voastre mai miră INOVAȚIILE PE CARE LE TOT ADUC CATOLICII? Numai că legalizarea iminentă a căsătoriilor homosexualilor de către catolicii din Brazilia arată clar CINE SUNT CATOLICII. SUNT ALIAȚII DE NĂDEJDE AI MASONILOR…

    Apreciază

    • Iani said, on mai 23, 2014 at 11:26 pm

      Si daca peste vreo 10 ani il veti auzi pe PF Daniel ca va zice „sa fim toleranti….. sa nu ii judecam…… crestinismul este religia dragostei si a pacii….. ” si va milita pentru acelasi lucru ?
      Nu catolisimul in sine mi se pare aici, in acest caz, marele rau, ci francmasoneria draceasca care impinge spre promovarea acestor mostruozitati peste tot. Si ei sunt si printre ierarhii ortodocsi se pare….

      Nu va contrazic ca sa ii apar pe catolici, ci fiindca am senzatia ca la noi exista un fel de mentalitate conform careia „suntem ortodocsi – deci suntem feriti, suntem la adaport de asa ceva ” – pe cata vreme eu vad aceste monstruozitati ca pe o plaga care este pe cale sa cumprina imntreg pamantul mtoate popoarele si religiile, totul se indraceste, incet incet satana pune stapanire pe tot…….,

      Apreciază

      • Iacoboaie Radu said, on mai 24, 2014 at 12:14 am

        Vinovăția este și de o parte și de alta. Ce mai contează cine greșește mai mult? Ca într-un divorț. Contează cine a greșit mai mult? Prea puțin. Nu mai interesează pe nimeni. Faptul e consumat.

        Apreciază

      • valentin said, on mai 24, 2014 at 2:30 am

        este bine că se face o cernere și mai drastica. să ne rugăm să fim pregătiți pentru ce va veni.
        Adică să cerem trezvie, rugăciune neîncetată și paza minții. Iubitorii de Dumnezeu se vor despărți de iubitorii celor trecătoare – nu putem sluji la doi Domni. Rămânem cu Hristos până la sfârșit.

        Apreciază

    • mihai said, on mai 25, 2014 at 11:02 am

      o alta blestamatie facuta de catolici este ca la decesul cuiva care a dorit sa fie incinerat acestia deja ai fac slujbe ceea ce acest lucru este un pacat ingrozitor, caci acstia din urma catolici au facut ”dezlegare” si in acest sens

      Apreciază

  6. ines said, on mai 23, 2014 at 11:23 pm

    Un grup de preoti a cerut Guvernului sa retraga definitiv proiectul Legii Antidiscriminare. In caz contrar, vor recurge la proteste, ameninta slujitorii bisericii. La randul sau, premierul Republicii Moldova pare a nu fi deranjat de cerintele lor.
    Sursa: http://www.protv.md
    PS. După această mobilizare a preoţilor, protopopul de Chişinău, Zosima Toia, la scurt timp a fost demis din această funcţie de către Mitropolitul Vladimir…,

    Apreciază

  7. sherlock_holmes said, on mai 23, 2014 at 11:24 pm

    @ Radu

    Vezi sa nu apara si pe la noi asa ceva.Ai deschis kerkoporta ecumenismului,te poti astepta oricind la o invazie de eunuci.

    Apreciază

    • Iacoboaie Radu said, on mai 24, 2014 at 12:11 am

      Luminează-ne și pe noi cu ce ai vrut să spui în ultima propoziție…

      Apreciază

      • valentin said, on mai 24, 2014 at 2:39 am

        chiar că e nevoie de lămuriri suplimentare din partea lui sherlock_holmes pentru a fi înțeleasă ideea sa

        Apreciază

    • valentin said, on mai 24, 2014 at 2:32 am

      kerkoporta ? ce cuvânt mai e și ăsta ?

      Apreciază

    • Iani said, on mai 24, 2014 at 2:23 pm

      kerkoporta nu era poarta din Constantinopol pe unde au intrat turcii ? Poate gresesc

      Apreciază

      • valentin said, on mai 27, 2014 at 11:01 am

        mi-am amintit de cuv. asta asa este. acu invazia de eunuci mai trebuie explicata – cred ca e legat de invazia de atunci prin intermediul portii de la Constantinopol.
        Probabil acu va fi invazia homosexualitatii si a celorlalte anomalii din ce in ce mai variate, scarboase si sataniste.
        acum inteleg ce zice sherlock_holmes mai sus.

        Apreciază

  8. […] BISERICA CATOLICA din Brazilia se pronunta in FAVOAREA uniunii civile intre HOMOSEXUALI […]

    Apreciază

  9. Iani said, on mai 24, 2014 at 12:50 am

    In tot cazul daca papa si cei de la vatican ar mai avea un dram de bun simt, ar trebui sa ii excomunice si sa ii scoata din biserica imediat pe ierarhii din Brazilia care au adoptat aceasta pozitie. Daca Roma nu face nimic inseamna ca accepta acest ;lucru (si nu ma indoiesc ca papa Francisc asta si vrea – sodomizarea bisericii catolice din interior).

    Nu stiu unde am citit, ca dupa primul razboi mondial masonii au spus ceva de genul „vom face ca papa se se inchine la lucifer”

    Apreciază

    • valentin said, on mai 24, 2014 at 3:01 am

      bunul simț e într-adevăr și el necesar pentru un ‘vicar’ al lui Hristos … si ‘cap’ al bisericii … Doamne Fereste, în ce hal de lume trăim!

      Apreciază

  10. sherlock_holmes said, on mai 24, 2014 at 1:40 am

    @ Radu

    Kerkoporta este o poarta in marele zid al cetatii Constantinopolului,care uitata deschisa,a permis invazia armatelor turcesti in cetate si infringerea rezistentei crestinilor,dupa un asediu indelungat si fara sanse de izbinda pentru turci,pe la anul 1453 ( poti sa dai google pe kerkoporta si ai sa gasesti imagini cu ea ).Eunucii erau niste oameni castrati,care indeplineau anumite functii pe linga haremuri sau chiar in armata.Niste minoritari sexuali,cu alte cuvinte.
    Ecumenismul este impus in lume de aceiasi care impun si agenda homosexuala,ori daca ii asculti pe aceia in prima,s-ar putea sa-i urmezi si in a doua,de voie sau de nevoie.

    Apreciază

    • Iacoboaie Radu said, on mai 24, 2014 at 8:24 pm

      Nu știu cine ești. Internetul este plin de oameni de tot felul, unii unși cu toate alifiile. Dar îți spun, că marea cetate a Constantinopolului n-a căzut datorită cuceririi acestei porți. Te oprești doar la suprafața lucrurilor. Cetatea a căzut datorită păcatelor și patimilor grele în care se aflau locuitorii acesteia. Dumnezeu a îngăduit să-i dea atunci pe mâna vrăjmașului pentru lipsa lor de credință…
      Aluziile tale la faptul că eu aș deschide poarta spre ecumenism sunt complet absurde. Am scris multe articole împotriva ecumenismului și o să mai scriu în continuare. Nu cred că în felul acesta îi ajut pe ecumeniști. Apoi, am redactat chiar și o antologie care se numește DE CE TREBUIE CONDAMNATE ECUMENISMUL ȘI MASONERIA… Poți să o consulți cerând-o de la fratele Saccsiv.

      Apreciază

      • valentin said, on mai 27, 2014 at 11:21 am

        cred ca el se referea la catolici, cu folosirea verbului la persoana a 2-a intr-un mod generic, nu la cineva de aici. sherlock_holmes are dreptate in aceasta privinta, vor intra multe curente ciudata.
        nu stiu istoria ce spune despre caderea Constantinopolului, care au fost cauzele si daca invazia prin acea poarta deschisa a fost cauza. Cred ca o libertate de trecere prin acel oras e posibil sa fi cauzat slabiciuni mari in imperiu. Dar si Radu are dreptate ca spune despre profunzimea sufletesca a oamenilor ce traiau in patimi grele – asta a generat deschiderea drumului intrusilor.
        Cred ca acum am inteles per ansamblu – crestinii au permis intrarea in comunitatile lor a diferitor vrajmasi care i-au facut sa cada ei insisi din Biserica, dar asta deoarece acei crestini au cazut mai dinainte din Biserica in sufletul lor pe care l-au impatimit sau chiar pierdut cu ecumenismul .

        Apreciază

  11. aniush said, on mai 25, 2014 at 8:07 am

    Eu am mai scris ca la starea civila, deja am vazut doi homo la usa. Acuma nu li s-a aprobat. Sper ca nici nu se va intampla. Sper.
    Si mai sper ca Biserica nu va fi niciodata de acord sa faca slujba de cununie religioasa la astfel de persoane. Daca se va intampla, inseamna ca vom fi decazuti ca oameni, ca vom fi mai jos decat treapta cea mai de jos a omului si a societatii. Dumnezeu sa ne apere, sa nu ajungem zilele acelea. Doamne ajuta!

    Apreciază

  12. aniush said, on mai 25, 2014 at 8:11 am

    Ma refer la Biserica Ortodoxa.
    Biserica Catolica….ce sa zic vad ca s-a ajuns deja mult prea departe si mult prea jos.

    Apreciază

  13. sherlock_holmes said, on mai 25, 2014 at 11:34 am

    @ Radu

    Radule,nu avea nici o legatura cu tine mesajul meu.Se referea la cei din conducerea Bisericii,care ecumenisti fiind si ascultind de cei care promoveaza ecumenismul la scara globala dar si relatiile homosexuale,s-ar putea ca mai devreme sau mai tirziu,sa le incuviinteze si ei,precum cei din ” biserica” catolica din Brazilia.

    Kerkoporta nu a fost cucerita,a fost uitata deschisa din greseala de aparatorii cetatii.Bineinteles ca la nivel profund,este asa cum spui tu,sau cum spuneau sfintii acelor vremuri,daca se gaseau 5 crestini adevarati in Constantinopol,cetatea nu ar fi cazut.Eu am vrut sa fac o legatura ,o analogie intre o poarta deschisa pacatului,faptelor rele,prin care oricind pot navalii toate necuratiile si faradelegile si kerkoporta cetatii sfinte.

    Nu le lua si tu prea in serios,era un mesaj pe un forum.

    Cum nu stii cine sint,tu chiar nu-l cunosti pe Sherlock Holmes ? Am atitea cazuri celebre rezolvate magistral,bine,ajutat si de prietenul meu,doctor Watson.

    Apreciază

    • Iacoboaie Radu said, on mai 25, 2014 at 3:40 pm

      Sigur că știam. Am citit cărți în care apare marele detectiv. Mi-au plăcut în tinerețe romanele polițiste. Îmi cer iertare. Am crezut că ultima propoziție îmi era personal adresată, pentru că așa ai formulat-o, lăsând loc unei interpretări mai largi.

      Apreciază

  14. Iacoboaie Radu said, on mai 25, 2014 at 3:44 pm

    Și o precizare. Acea poartă nu a fost uitată deschisă. Pe timp de asediu?! Cine ar crede așa ceva? Din câte îmi amintesc chiar o mână de evrei din cetate au lucrat ca trădători.
    Așa cum regele Decebal a fost trădat de Bastus, care le-a indicat romanilor unde este conducta de apă care alimenta Sarmisezetuza, unde era tezaurul lui Decebal, unde se aduna armata dacă etc.

    Apreciază

  15. […] BISERICA CATOLICA din Brazilia se pronunta in FAVOAREA uniunii civile intre HOMOSEXUALI […]

    Apreciază

  16. […] BISERICA CATOLICA din Brazilia se pronunta in FAVOAREA uniunii civile intre HOMOSEXUALI […]

    Apreciază

  17. […] BISERICA CATOLICA din Brazilia se pronunta in FAVOAREA uniunii civile intre HOMOSEXUALI […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.