SACCSIV – blog ortodox

Sfantul Nicolae Velimirovici: VEDENIE DEMONICA – Iisus Hristos tinandu-se de mana cu un rabin si un islamist

Posted in diavoli, ECUMENISM, ISLAMISM, RABINI by saccsiv on aprilie 21, 2014

   Iata ce putem citi in articolul Vedenie demonică:

Sfântul Nicolae Velimirovici

Scrisoarea a 127-a

Pensionarului P. N., despre o viziune

Îmi aduceţi la cunoştinţă că aţi avut o viziune neobişnuită în biserică la rugăciune. Aţi văzut cum Hristos a ieşit din altar şi S-a oprit. După aceea, a ieşit cineva ca un rabin evreu şi a stat de-a dreapta lui Hristos. Apoi a mai ieşit cineva cu o cealma pe cap şi a stat de-a stânga lui Hristos. Atunci au întins amândoi mâinile către Hristos şi s-au luat de mână cu El.

Asemenea viziune aţi avut. Iar ca tâlcuire de la tâlcuitorii mincinoşi îmi aduceţi la cunoştinţă următoarele: Dumnezeu vrea ca toate credinţele să se împace şi să se facă o singură credinţă în toată lumea!

Oricine este iniţiat în tainele Împărăţiei lui Dumnezeu vă poate spune că şi viziunea este mincinoasă, şi tâlcuirea e mincinoasă. Nălucirea pe care aţi văzut-o înaintea dvs. nu este de la Dumnezeu, ci de la cel ce dintotdeauna îşi ridică coarnele împotriva credinţei lui Hristos. „Tatăl nostru” se încheie cu rugăciunea către Dumnezeu ca El să ne izbăvească de cel viclean. Omule al lui Dumnezeu, cine se poate ţine de mână cu Hristos? Cine poate sta alături de Dumnezeu? Nu le-a grăit Hristos evreilor: Iată, se va lăsa casa voastră pustie (Matei 23, 38)?

Prorocia s-a împlinit. Evreii nu au nici jertfe, nici preoţie. Amândouă au trecut la cei botezaţi în acel ceas când catapeteasma Templului s-a rupt de sus şi până jos. Nici musulmanii nu au nici jertfe, nici preoţie. Nu le spune, oare, evreilor evreul Pavel, apostolul lui Dumnezeu: Hristos e sfârşitul Legii (Romani 10,4)? Aşadar, cum se poate ca ceea ce este pustiit, ceea ce s-a sfârşit, ceea ce este lepădat şi înlocuit cu altceva nou, să fie pus pe picior de egalitate şi să se ţină de mână cu credinţa vie a lui Hristos? Şi Mohamed însuşi, cu toată duşmănia sa faţă de creştini, recunoaşte şi pune în Coran faptul că Iisus, fiul Mariei, va judeca lumea, prin urmare şi pe Mohamed însuşi.

Şi atunci, de unde această nivelare şi egalizare? De unde poate veni o asemenea viziune, întrebaţi? De la ispititorul. Cercetaţi-vă viaţa şi cugetaţi la ea, şi veţi vedea, în zilele noastre se vorbeşte mult – de către cei slabi în credinţă, fireşte – despre împăcarea şi egalizarea tuturor credinţelor. Şi dvs. v-aţi plecat acestor gânduri şi dorinţe. Vi s-a dat să vedeţi viziunea dvs. subiectivă obiectivată într-o nălucire – şi vă bucuraţi de asta ca de o milă a lui Dumnezeu. Eu nu aş zice că e milă, ci mai degrabă, un avertisment. Iertaţi-mă, dar aţi confundat conceptele. Una este pacea socială şi politică, alta e împăcarea credinţelor. Şi una este egalitatea în drepturile şi îndatoririle cetăţeneşti, şi alta este egalizarea credinţelor.

Creştinilor li s-a poruncit cu stricteţe să fie milostivi faţă de toţi oamenii, fără deosebire de credinţă, dar, în acelaşi timp, şi ţinerea cu stricteţe a credinţei lui Hristos. În calitate de creştin, vă puteţi jertfi pentru cei de altă credinţă atât averea, cât şi viaţa, dar nicidecum şi adevărul lui Hristos – fiindcă averea şi viaţa sunt proprietatea dvs., iar adevărul lui Hristos, nu. Aici e piatra dvs. de poticnire – în această lipsă de discernământ. Din această lipsă de discernământ a venit şi confuzia în sufletul dvs.

În fapt, nu aţi văzut nici pe Hristos, nici pe Mohamed; aţi văzut doar sufletul dvs.

Dumnezeu să vă fie într-ajutor!

Cititi va rog si:

RUBRICA INCEPATORULUI: Stim sa facem semnul crucii? Dar metaniile? Ce stim despre pacate? Vise, noroc, soarta, superstitii, vorbirea cu mortii, ispita din dreapta? Dar despre ingeri? Ce pot si ce nu pot face dracii? Ce este Raiul, ce este iadul? Si multe altele

 

23 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Pitt said, on aprilie 21, 2014 at 2:15 pm

    De acord cu faptul ca e o vedenie serpeasca.

    Probabil il va vedea si pe satana de mana cu mohamed, cu rabinul si cu Hristos Dumnezeu in Treime slavit. Asta ca sa nu se faca „discriminare intre religii”…

    Inca ceva saccsiv, am vazut acum cateva zile – o saptamana cam asa ca Cristian Tudor Popescu (CTP) a zis ca e buna si religia pentru ceva, ca tine in „frau” pe o masa de oameni pe care altfel nu ai putea-o controla…

    Si acum vin si eu si adaug: Da domle’ CTP acele persoane prin care doar prin credinta, nu religie, pot fi controlati suf fix aceia saraci cu duhul, cu o pensie sau cu un salariu mizer, sunt aceia care dau cei doi banuti cat pot la Sfanta Biserica, sunt aceia care cer milostenie si care se roaga inclusiv pentru capete patrate precum dvs… Astia sunt cei care altfel nu pot fi controlati… =)))))) Bun asa… cam asta poate afirma unul dintre cele mai „stralucitoare” minti din rumania… stralucitoare dar din pacate partinitoara si corupta, iubitoare de arginti…

    Apreciază

  2. aniush said, on aprilie 21, 2014 at 3:18 pm

    De ce vor sa uniformizeze religiile? Cum de ce? Ca in felul asta le e mai usor sa detina controlul total. Le va fi insa planul dat peste cap, ca asa se intampla. Nu au inteles ca nimic nu poate fi uniformizat. Fiecare e unicat. Ei persista insa in nebunia lor.

    Apreciază

  3. aniush said, on aprilie 21, 2014 at 3:22 pm

    Pitt,
    CTP marele ziarist, om de cultura, cineast si nu mai stiu ce minte sclipitoare si inima…unde e? Sa ma ierte bunul Dumnezeu ca e Sfanta zi de Paste.

    Apreciază

    • Pitt said, on aprilie 21, 2014 at 6:41 pm

      Nu inteleg intrebarea… „unde e CTP?!?!?”

      Apreciază

      • ed said, on aprilie 21, 2014 at 7:18 pm

        pitt,
        ….adica ,nu este…este doar un surogat…o creatie a celor ce vor a ne tine „ocupati si ancorati” in tot circul asta ce ni-l pregatesc de atat de mult timp…

        Apreciat de 1 persoană

    • mihai said, on aprilie 22, 2014 at 10:29 pm

      apropo de c.t.p.: un individ cu o suta de mesrii si o mie [1000] de nenorocirii, si din pacate sau prasit multi ca el in tara asta

      Apreciază

  4. Iacoboaie Radu said, on aprilie 21, 2014 at 4:47 pm

    Cuvintele Sfântului Nicolae Velimirovici sunt ÎMPOTRIVA ECUMENISMULUI și PENTRU DREAPTA CREDINȚĂ ORTODOXĂ! Reprezintă o MĂRTURISIRE DE CREDINȚĂ, pe care ar trebui să o dăm și noi mereu până la sfârșitul vieții noastre pământești.
    Cuvintele acestea nu le pot accepta decât cei care Îl iubesc pe Dumnezeu și își iubesc neamul. Celorlalți, căzuți în plasa pragmatismului și materialismului chiar că nu le pasă absolut deloc și își vor vedea de treburile lor, de vacanțe în străinătate, de îmbogățirea materială (nu spirituală) și așa mai departe…

    Apreciază

    • saccsiv said, on aprilie 21, 2014 at 5:00 pm

      Iacoboaie Radu

      Frate, am taiat partea din comentariu ce se repeta cu cea de dincolo. Caci poate iti raspunde cineva aici, altcineva dincolo, si iese o zapaceala.

      Apreciază

      • Iacoboaie Radu said, on aprilie 21, 2014 at 5:04 pm

        Nu este cu supărare. Dan Puric poate face mult mai mult rău decât Adrian Cioroianu…

        Apreciază

      • Iacoboaie Radu said, on aprilie 21, 2014 at 5:05 pm

        Și să nu crezi că eu mă las vrăjit de cineva, oricâte talente ar avea…

        Apreciază

  5. o oarecare said, on aprilie 21, 2014 at 4:57 pm

    Apreciază

  6. NIMENI said, on aprilie 21, 2014 at 7:26 pm

    off topic,

    Узнайте, русский язык ….

    Apreciază

  7. oroles said, on aprilie 21, 2014 at 7:26 pm

    Doamne ajuta!

    Nu am postat ieri, cand trebuia, pentru ca atunci nu am avut timp sa caut citatele. Postez acum, aici, in speranta ca vor fi citite de cat mai multi! Iertati-ma va rog.

    “A înviat Hristos, sadind peste toata lumea, pâna la sfârsitul vremii, speranta, nadejdea, ca niciodata nu vom pieri sub piatra nedreptatilor, oricât de greu ar fi asezata peste firavele noastre trupuri.

    Vom învia, vom birui.

    A înviat Hristos, sadind nadejdea învierii din morti; ca viata noastra nu se termina aici, la acesti asa de trecatori 60-70 ani; ca se prelungeste dincolo; ca ne vom întâlni iar cu cei dragi ai nostri si nu ne vom mai desparti niciodata.
    Ca vom învia din morti în numele lui Hristos si numai prin Hristos, adica în afara de credinta în Hristos nimeni nu va învia si nu va fi mântuit.”

    Corneliu Zelea Codreanu
    – Insemnari de la Jilava –

    „A înviat Hristos. Aşa va învia şi dreptatea neamului românesc. Dar pentru aceasta se cere ca fii de ai lui să bată drumul pe care a mers Iisus; să li se pună pe cap coroană de spini, să urce Golgota în genunchi, cu crucea în spate, şi să se lase răstigniţi!
    Legionari, fiţi voi copiii aceştia.”

    CORNELIU ZELEA CODREANU
    15 aprilie 1928

    „La poalele Golgotei s-a strâns oastea Legionară. Acolo Dumnezeu i-a pregătit fiecăruia o cunună de spini şi o cruce cu care să urce în spate pe drumul greu şi lunecos ce duce spre gloria cea dumnezeiască.
    O parte dintre legionari s-a infiorat de greul preţ al biruinţei şi cu capetele plecate s-au întors în lume, unde treburile sunt uşoare.
    Ceilalţi, şi-au luat fiecare crucea şi cununa sa şi au pornit spre înălţime. Dar nu tuturor le-a fost dat ca să ajungă până pe culme şi să fie răstigniţi.
    Pe drumul greu şi lunecos, tot câte unul şi-au pierdut puterile căzând sub greul suferinţei şi a abandonat. A lăsat crucea şi cununa de spini pe povârnişul coastei lunecoase. O parte, însă, au ajuns în vârf şi acolo au fost răstigniţi spre gloria neamului nostru şi al omenirii întregi.
    Mii de legionari au reuşit, prin harul lui Dumnezeu, să ajungă până-n vârful muntelui şi acolo să fie răstigniţi.”

    Gheorghe Andreica (consemnări făcute în urma discuţiilor purtate ani de-a rândul cu Octavian Voinea)
    Masacrarea Studentimii Romane,
    Constanţa, la 20 ianuarie 1995

    Apreciază

  8. Arnautul said, on aprilie 21, 2014 at 8:30 pm

    Adevarat, adevarat spune aceasta doamna… Doamne miluieste-ne pe toti.

    http://www.revista-maria.com/numar2/?page_id=547

    Apreciază

  9. ayeaye20 said, on aprilie 21, 2014 at 10:17 pm

    mai ,mai ce mai seamana cu ce zicea Sf.Paisie :

    „Ecumenism, piaţă comună, un stat mare, o religie după măsurile lor. Acesta este planul diavolilor. Sioniştii pregătesc pe cineva să fie Mesia. Pentru ei Mesia este împărat, adică va stăpâni aici pe
    pământ. Martorii lui Iehova visează şi ei la un împărat pământesc. Sioniştii vor prezenta unul, iar martorii lui Iehova îl vor primi.Vor spune: “Acesta este!”. Se va face mare zăpăceală.În mijlocul acestei zăpăceli toţi vor cere un Mesia ca sa-i mântuiască.Şi atunci vor prezenta pe unul care va spune : ” Eu sunt Imam, eu sunt al
    cincilea Buda, eu sunt Hristos pe care-l aşteaptă creştinii, eu sunte acela pe care-l aşteaptă Martorii lui iehova, eu sunt Mesia evreilor“. Va avea cinci “eu”-uri!…Evanghelistul Ioan, atunci când în prima sa epistolă spune :Copiii mei…că vine antihristul, iar acum mulţi antihrişti s-au arătat( I In 2, 18)”

    Apreciază

    • Iacoboaie Radu said, on aprilie 23, 2014 at 5:49 pm

      Care dintre națiuni în afară de evreii sioniști (care îi manipulează și controlează pe ceilalți evrei din toată lumea) își dorește oare să fie sub sceptrul unui împărat pământesc străin de neamul lor?

      Apreciază

    • Iacoboaie Radu said, on aprilie 23, 2014 at 5:53 pm

      De aceea, ca să forțeze toate popoarele pentru a-l accepta pe antihrist pregătesc acum un al treilea război devastator, mai distrugător decât cele dinainte, pentru ca în haosul creat în mod premeditat SĂ ÎNTRONEZE NOUA ORDINE MONDIALĂ A LUI ANTIHRIST!

      Apreciază

  10. lastunnegru said, on aprilie 22, 2014 at 9:28 pm

    NIMENI

    Dar ce zice acolo in rusa ca eu nu inteleg si multi de aici cred ca nu inteleg, despre ce este vorba ?

    Apreciază

    • NIMENI said, on aprilie 23, 2014 at 3:33 pm

      lastunnegru,
      crezi ca eu inteleg?
      Ar trebui sa invatam si lb. rusa.

      Apreciază

  11. discerne said, on noiembrie 4, 2014 at 9:33 pm

    Va invit sa cititi si articolul scris de Radu Iacoboaie pe tema ecumenismului aici:
    http://discerne.wordpress.com/2014/07/06/care-e-pozitia-patriarhiei-cu-privire-la-ecumenism-de-radu-iacoboaie/

    Apreciază

  12. bi3 said, on martie 23, 2017 at 3:54 pm

    Știe cineva în ce an a fost scrisă această scrisoare?

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.