SACCSIV – blog ortodox

ECUMENISMUL ANTI HOMOSEXUALITATE: cea mai perfida forma de ecumenism

Posted in ECUMENISM, HOMOSEXUALITATE, papa Francisc I, Patriarhul Kiril by saccsiv on noiembrie 21, 2013

   In 2009 Patriarhul Kirill considera ca ortodocsii si catolicii trebuie sa lupte impreuna impotriva ateismului.

   In 2010 papa anunta infiintarea unui consiliu pentru un soi de “noua evanghelizare” a Europei:

Patriarhul Kirill cheama la eforturi comune ale creştinilor impotriva fortelor seculare anti crestine si … anti religioase. Insa acest front comun nu face decat sa pregateasca terenul ANTIHRISTULUI

   In 2010 aflam ca:

VIDEO: Patriarhul Kirill al Rusiei isi exprima „dragostea frateasca” fata de ereticul papa. Trimisii lui ii saruta mana …

   Anul asta speram noi ca-si revine deoarece a declarat ca:

Patriarhul Kirill: CASATORIILE GAY prevestesc APOCALIPSA

   Caci cand vorbesti de Apocalipsa se presupune ca intelegi cum sta treaba cu antihristul si ecumenismul.

   Aiurea insa … Iata-l in noiembrie pe Mitropolitul Ilarion, reprezentantul Patriarhiei Ortodoxe Ruse, adresandu-se ereticului papa: „Dumnezeu sa te calauzeasca in calea ta”.  

 

Cititi va rog si:

Mitropolitul Ilarion al Rusiei către papa: “Dumnezeu să te călăuzească pe calea ta”

   Iata si ce aflam din articolul Catolicii şi ortodocşii împreună în slujirea familiei:

16.11.2013, Roma (Catholica) – Relansarea alianţei dintre Biserica Ortodoxă şi Biserica Catolică, insistând asupra familiei ca nucleu central al societăţii, este o strategie comună pusă la punct de Consiliul Pontifical pentru Familie, de Consiliul Pontifical pentru Promovarea Unităţii Creştinilor şi de Departamentul pentru Relaţiile Externe al Patriarhiei de Moscova, care împreună au promovat întâlnirea “Ortodocşii şi catolicii împreună pentru familie”.

Întâlnirea s-a desfăşurat miercuri, 14 noiembrie 2013, în Palatul Sf. Calixt. Au prezidat lucrările şi le-au orientat cu conferinţele introductive Mitropolitul Hilarion de Volokolamsk, preşedinte al Departamentului pentru Relaţiile Externe al Patriarhiei moscovite, şi Arhiepiscopul Vincenzo Paglia, preşedintele dicasterului pentru familie. Raportul dintre generaţii în lumea globalizată, antropologia familiei în tradiţia ortodoxă şi în Noul Testament şi viziunea despre familie în părinţii Bisericii au fost temele tratate de diferitele intervenţii desfăşurate în timpul întâlnirii. Intervenţii care au confirmat “un amplu acord cu privire la principalele chestiuni referitoare la tema familiei şi vieţii”.

A fost împărtăşită îndeosebi “preocuparea în care se află familia în lumea globalizării”, subliniată de mai multe ori şi de Patriarhul de Moscova şi al întregii Rusii, Kiril, la 7 decembrie 2012, într-o întâlnire cu Arhiepiscopul Paglia desfăşurată în capitala rusă: “Atât ortodocşii cât şi catolicii se confruntă actualmente cu tendinţe îngrijorătoare spre distrugerea instituţiei familiei în societatea contemporană, care sunt considerate de mulţi ca neconstructive şi periculoase”. Întâlnirea a reprezentat, conform Mons. Paglia, “o etapă semnificativă, care vede cele două Biserici una alături de cealaltă în promovarea şi în apărarea familiei, «motor al lumii şi al istoriei», aşa cum a spus Papa Francisc”. Şi de ambele părţi, a continuat el, a fost analizată “criza profundă prin care trece astăzi familia”.

Mai mult, se înmulţesc forme alternative de “familie”. “Este clar de acum că indivizii pot «să facă familie» în manierele cele mai diferite. Importantă, se subliniază, este «iubirea». Familia nu mai este negată, ci pusă alături de noi forme de experienţă relaţională care sunt aparent compatibile cu ea, chiar dacă în realitate o zdruncină. […] Distrugerea specificului sexual, propusă de noua cultură de acest gen, trebuie să aibă din partea noastră răspunsuri clare şi convingătoare.” În această privinţă, Arhiepiscopul a citat cuvintele Cardinalului Bergoglio: “Nu se poate uniformiza ceea ce este diferit. Esenţa fiinţei umane tinde la unirea bărbatului şi femeii ca realizare, atenţie şi îngrijire reciprocă şi drept cale naturală pentru procreaţie. Asta conferă căsătoriei transcendenţă socială şi caracter public”. Apoi într-o societate în care creşte lumea vârstei a treia, asumă o centralitate deosebită raportul dintre generaţii, care se inserează la rândul său în vastul domeniu al drepturilor familiei, de la drepturile copiilor la cele ale bătrânilor, bolnavilor, la dreptul la muncă, la odihnă şi la sărbătoare.

În concluzie, Mons. Paglia a exprimat dorinţa ca ziua de studiu să poată “trezi o responsabilitate comună pentru ca familia şi căsătoria să fie cale de sfinţenie pentru familiile creştine şi ferment de fraternitate pentru întreaga societate. Trebuie să scoatem din marea comoară a Bisericilor noastre bogăţia teologică, spirituală, culturală pentru a înfrunta în manieră mai eficace marea provocare a timpurilor moderne. Dacă vom fi capabili să conjugăm tradiţiile noastre vom putea oferi bărbaţilor şi femeilor contemporani o perspectivă mai bogată, mai robustă şi mai atrăgătoare cu privire la căsătorie şi familie.” (traducere după L’Osservatore romano, apărută pe Ercis.ro)

   Comentariu saccsiv:

   Pare ca le zic ei de bine, caci intr-adevar, familia este in pericol:

DISTRUGEREA FAMILIEI: legalizarea casatoriilor intre homosexuali si adoptia de copii de catre acestia este folosita de catre ELITE pentru bifarea inca unui punct din doctrina viitoarei NOI ORDINI MONDIALE

   Insa Vaticanul este eretic:

„PAPA E DUMNEZEU” … Prof. Ioan Vladuca – Despre ereziile papistasesti

O carte veche, utila acum: PAPALITATEA ERETICA (editie noua, traducere revizuita)

   Ba mai mult:

Articolul zilei (08.07.2009): Papa vrea Guvern Mondial

VATICANUL vrea o NOUA ORDINE MONDIALA

PROFETIA PARINTELUI ELPIDIE: „Voi, cei mici, îl veţi vedea pe ANTIHRIST”. Despre noul papa – profetul mincinos, razboi, foamete, ELITE, cipuri. Text integral preluat din revista Atitudini

   Ca atare o hora mare ecumenista catolico – ortodoxa in numele apararii familiei si a vietii, deci anti homosexualitate si anti avort, este cat se poate de periculoasa in perfidia ei, cu atat mai mult cu cat se tot bate moneda cu cei doi plamani ai Bisericii, cu cele doua surori si asa mai departe.

   Caci iezuitii sunt extrem de inteligenti in inselatoriile lor, iar cand se pune problema actiunilor comune ii trag tare cu mesajul „comun, iubire, infratire”, iar la mitingurile de tip „la gramada” ii atrag pe naivii ortodocsi si pe la o „nevinovata” rugaciune comuna prin bisericile lor.

   Si uite asa in mintea ortodocsilor slabi se infige precum un cui ce va fi foarte greu de scos ideea teribila cum ca si catolicismul e de bine, caci, nu-i asa, iata ce lupta buna duc. Ba mai mult, ca si ecumenismul este bun, iar rai sunt extremistii traditionalisti caci daca se opun ecumenismului cel cu fapte minunate, este clar ca de fapt se opun luptei impotriva avorturilor si a homosexualitatii si bla bla bla. O nebunie …

   Cititi va rog si:

Cine critica blogurile ortodoxe … Patriarhul Kirill, ceasul de 40 000 de dolari si trucarea fotografiilor

 

5 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. minionita said, on noiembrie 21, 2013 at 8:54 pm

    Daca toti oamenii buni intra in Rai chiar daca sunt atei ori au gusturi „exotice”in materie de parteneri de sex, de ce oare nu asteapta papa sa ne intalnim toti acolo ca o familie mare si fericita in loc sa facem o varza teologica pe pamant?

    Apreciază

  2. aniush said, on noiembrie 23, 2013 at 7:00 pm

    Bunica mea a fost om al Bisericii si mi-a zis un lucru: „Cine are credinta adevarata, acela si-o va pastra indiferent de ce vremuri vor veni.” Noi suntem ortodocsi; deci sa ne pastram credinta si sa cautam pe oamenii intelepti, caci avem nevoie de ei. Daca ii avem cu atat mai mult sa-I multumim lui Dumnezeu ca ne sunt aproape, sa-i ascultam si sa invatam de la ei tot ce este bun.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.