SACCSIV – blog ortodox

VACCINARI OBLIGATORII pentru a fi primiti copii in gradinite si scoli. BEZNA MINTII: altfel, copii nevaccinati ii vor imbolnavi pe copii vaccinati. PAI ATUNCI DE CE II MAI VACCINATI, DACA SE POT IMBOLNAVI?

Posted in vaccinare in masa, VACCINARE OBLIGATORIE by saccsiv on iunie 22, 2012

Iata ce putem citi in articolul REVOLTA PĂRINȚILOR: „Mi se refuză înscrierea copilului la grădiniță pentru că nu e vaccinat”:

Dacă vă gândiţi să renunţaţi total sau parţial la imunizările obligatorii pentru copil, riscaţi să nu fiţi acceptaţi în grădiniţe şi şcoli.

„În această săptămână a trebuit să duc actele medicale pentru înscrierea fetiţei mele la o grădiniţă din Bucureşti. Pe carnetul de imunizări îi lipsea un vaccin, motiv pentu care au refuzat să o primească. Mi-au cerut să merg la Direcţia de Sănătate Bucureşti (DSPB), ca să cer o dispensă specială, cu şanse mici să o obţin„, ne-a povestit Maria, a cărei fetiţă merge pentru prima dată în
colectivitate.

„Copiii neimunizaţi pot cauza focare epidemice”
Reprezentaţii Ministerului Sănătaţii spun că decizia refuzării copiilor neimunizaţi în grădiniţe depinde de fiecare unitate în parte.
„O hotărâre de guvern mai veche stabileşte că intrarea în colectivitate poate fi condiţionată de vaccinurile pe care le-a făcut copilul. Măsura se aplică atât în şcoli, cât şi în grădiniţe, unde copilul ar putea răspândi rujeola, rubeola, etc. Părinţii care refuză vaccinarea îşi asumă responsabilitatea pentru o eventuală îmbolnăvire a copilului, în schimb, în colectivitate nu îi putem expune la risc pe cei vaccinaţi„, comentează epidemiologul Geza Molnar, consilier în Ministerul Sănătaţii (MS).

De altfel, statistici recente făcute la nivel european arată că în ţara noastră se înregistrează cel mai mare număr de cazuri de rujeolă din UE (din peste 1500 de cazuri depistate în acest an, jumătate sunt în România).
„Riscăm focare epidemice în colectivitate cărora le cad victime copii fără vină. E bine dacă atât cadrele didactice, cât şi insitituţiile şcolare să ţină cont de asta, mai ales că vaccinarea e gratuită”, adaugă reprezentanul MS.
Oficialii DSPB sunt şi mai duri şi spun că legea impune ca în grădiniţe şi şcoli, de stat sau private, „să se primească numai cei care prezintă documente care atestă efectuarea imunizărilor obligatorii.

„Se încalcă Constituţia”
Părinţii reclamă însă faptul că decizia de a nu primi copiii nevaccinaţi în sistemul de învăţământ încalcă Constituţia.
„Eu, tată a trei copiii nu îi vaccinez şi sunt printre cei mai sănătoşi, se îmbolnăvesc cel mai rar, forme uşoare şi nu au alergii, astm, şi altele mai grave, gen autism de care sunt suspecte vaccinurile”, spune Ciprian Buzner, care se ocupă şi de o grădiniţă din Timişoara.
„La grădiniţa pe care o păstorim în Timişoara probabil că sunt cel puţin 30% din cazuri nevaccinaţi. Noi i-am primit cu drag. Problema corect pusă este dacă să îi primim pe ceilalţi fiindcă aceia sunt purtători de viruşi suplimentari (alteraţi, nepatogeni, cum or ai). Conform Constitituţiei României, acest lucru este interzis. Este la dispoziţia părintelui să decidă ce crede că este mai bine pentru copilul lor”, adaugă părintele.

Conform calendarului de vaccinare, următoarele imunizări sunt obligatorii:

Vârsta recomandată Vaccin Comentarii
Primele 24 de ore2-7 zile Hep BBCG În maternitate
2 luni DTPa-VPI-Hib,  Hep B, Simultan,
4 luni DTPa-VPI-Hib Simultan
6 luni DTPa-VPI-Hib,  Hep B, Simultan
12 luni DTPa-VPI-Hib,   RRO Simultan
4 ani DTPa
7 ani (în cls I-a) RRO Campanii şcolare
9 ani (în cls III-a) VPI, Campanii şcolare
14 ani (în cls VIII-a) dT Campanii şcolare

 

Abrevieri:

DTPa = vaccin diftero-tetano-pertussis acelular

VPI = vaccin polio inactivat

Hep B = vaccin hepatitic B

DTPa-VPI-Hib = vaccin diftero-tetano-pertussis acelular-poliomielitic-Haemophilus B

RRO = vaccin rujeolic-rubeolic-oreion

BCG = vaccin de tip Calmette Guerrin

dT = vaccin diftero-tetanic pentru adulţi

Vaccinurile prevazute în calendarul de vaccinari sunt asigurate gratuit prin maternitate, medicul de familie și cabinetul medical școlar.

Comentariu saccsiv:

   Fratilor, realizati ce zice individul asta, Geza Molnar?

Foto: http://www.adevarul.ro/locale/slobozia/Slobozia-_Directia_de_Sanatate_Publica_a_-omis-_sa_raporteze_infectiile_intraspitalicesti_0_407359284.html

Cica: “Părinţii care refuză vaccinarea îşi asumă responsabilitatea pentru o eventuală îmbolnăvire a copilului, în schimb, în colectivitate nu îi putem expune la risc pe cei vaccinaţi„.”

Pai atunci DE CE II MAI VACCINATI? Daca un copil se poate imbolnavi de o boala impotriva careia a fost vaccinat, atunci ce vaccin mai e ala? Pentru ce mai e facut?

Ce argument e asta? Se testeaza gradul de imbecilizare a maselor? E un soi de test, hai sa vedem cat de idioti ati ajuns?

Cititi va rog si:

OBLIGATORIU DE CITIT: Un interviu despre VACCINURI si VACCINARE. Cat mai multi trebuie sa-si puna cat mai multe intrebari

29 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on iunie 22, 2012 at 1:45 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. novaccin said, on iunie 22, 2012 at 2:18 pm

    Pai geza molnar are intr-un fel dreptate.
    Vaccinarea distruge sistemul imunitar al copiilor. Un copil nevaccinat e purtator sanatos al multor „agenti” de transmisie a unor boli. Datorita sistemului imunitar sanatos, copilul nevaccinat rezista unor concentratii mai mari ale micro-organismelor decat cei vaccinati. Acest lucru cauzeaza insa probleme copiilor vaccinati astfel incat la o concentratie similara ei se imbolnavesc iar parintii sunt nevoiti ca sa-i tina acasa. „Solutia” aleasa de birocrati pt. a controla fenomenul imbolnavirilor in masa din gradinite este de a distruge sistemul imunitar al copiilor nevaccinati ramasi sanatosi sau in caz de refuz al vaccinarii, excluderea lor, eliminind astfel raspandirea bolilor de la purtatorii sanatosi. Deci pe scurt, un copil sanatos „dezechilibreaza” sanatatea fragila a celor vaccinati.

    Apreciază

    • saccsiv said, on iunie 22, 2012 at 2:27 pm

      novaccin

      Dar nu va spune in veci treaba asta.

      Ma gandesc cum ar fi o societate in care absolut toti copii sa fie vaccinati impotriva cat mai multor boli. Cateva generatii la rand. Vor avea un sistem imunitar facut praf. Apoi sa apara un microorganism suparat, dintre cei impotriva caruia cica se vaccineaza. Va fi dezastru.

      Apreciază

      • novaccin said, on iunie 22, 2012 at 2:30 pm

        Altfel nu ai cum sa pui de o pandemie…. trebuie distrus mai intai sistemul imunitar.

        Apreciază

  3. stef said, on iunie 22, 2012 at 2:48 pm

    Ca sa scapam de toata caracatita criminala vom renunta la educatia oferita de stat pentru copiii nostri ! Interesele financiare fac casa buna cu programul de exterminare – Nenorocirea cea mai mare e ca acest sistem nu va accepta nici macar argumentele stiintifice si dovezile prezentate in multe publicatii credibile si teste de laborator – Functionarimea noastra este destul de analfabeta pentru un asemenea demers

    Apreciază

  4. Varahiil said, on iunie 22, 2012 at 3:02 pm

    Fratilor, pe chipul lui Geza Molnar se vede de la o pesta inteligenta, si sclipeste bunatatea… 😀
    Pai , ce sa facem, Iudele primesc bani grei pentru indeplinirea planului de reducere a populatiei… mecanismul decurge exact cum a explicat fratele @novaccin..Vor ajunge oamenii sa faca gradinite speciale, numai pentru copiii nevaccinati…

    Apreciază

  5. acelas said, on iunie 22, 2012 at 3:06 pm

    iata ca felul mai domol in care se fac lucrurile la noi, birocratia romaneasca e si ea buna la ceva ..

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/reteta-electronica-cu-bani-de-la-ue-in-pericol-987930.html

    .

    Apreciază

  6. stef said, on iunie 22, 2012 at 3:12 pm

    http://nuvaccinurilor.blogspot.ro/

    Apreciază

    • stef said, on iunie 22, 2012 at 3:24 pm

      Lupta cu mentalitatile provaccin si cu ignoranta celor multi si ,mai grav, a celor din sistemul sanitar, se poate da doar prin prezentarea dovezilor si prin documentarea consistenta – Unii dintre acesti doctori vor trebui sa accepte realitatea daca este expusa pe masura

      Apreciază

  7. oarecare said, on iunie 22, 2012 at 6:47 pm

    raspunsul unui parinte : Pai daca toti sunt vaccinati, inseamna ca, copilul meu nu are cui sa dea si nici de la cine sa primeasca virusul. 🙂 . Acest lucru se numeste efectul de turma sau ceva de genul si este posibil daca se invoca acest lucru. cred ca este mentionat si in legislatie. cine are cunostinte poate verifica si atunci e gata balciul.

    Apreciază

  8. Mircea Puşcaşu said, on iunie 22, 2012 at 8:49 pm

    Se pare ca dl. Cercel a fost inlocuit pe reduta vaccinarilor fortate de dl.Geza Molnar. Acesta din urma continua sofismele mincinoase bazandu-se pe prostia publicului si pe servilul respect al autoritatilor de care dau dovada multi romani.
    Trebuie sa fii ori prost ori de rea credinta sa afirmi ce afirma dl. Molnar! Nu inteleg cum nu s-a gasit nimeni sa-l intrebe: “CUM SA FIE EXPUSI LA RISC CEI VACCINATI, DACA SUNT VACCINATI SI TOCMAI ASTA E ROLUL DECLARAT AL VACCINURILOR, SA II PROTEJEZE?”.
    Si cei ce afirma si cei ce ii cred sunt niste idioti! Pardon!

    Apreciază

    • ionut said, on iunie 22, 2012 at 9:54 pm

      mircea, nu te scuz..daca nu ai pregatire de specialitate, te rog, nu te lansa in afirmatii.Pe toti care activati pe acest blog , va rog sa mi raspundeti la o intrebare: ati fi in stare sa nu faceti nici un vaccin copilului vostru? daca ati face , care ar si acela si de ce?

      Apreciază

      • Mircea Puşcaşu said, on iunie 23, 2012 at 2:16 pm

        @ ionut
        Sunt medic si intamplator am avut ca tema de licenta bolile autoimune care sunt majoritatea sunt declarate idiopatice(fara cauza precisa cunoscuta) desi majoritatea sunt reactii ireversibile post vaccinale. De 4-5 ani studiez pe cont propriu efectele nocive ale vaccinurilor si tin legatura cu alti medici din tara care studiaza asta.
        Si da, am trei copii, si de 5 ani nu le-am facut nici un vaccin (ultimii doi din cei trei copii nu au facut niciun vaccin) si sunt foarte sanatosi. Cunosc suficient de multi oameni care nu si-au vaccinat copiii.
        Ganduri bune tie si la toti ai tai!

        Cateva articole pe aceasta tema poti gasi aici:
        http://bucovinaprofunda.wordpress.com/category/antivaccin/

        Apreciază

      • Maria said, on iunie 23, 2012 at 5:52 pm

        ionut ,
        Da,eu as fi in stare sa nu fac niciun fel de vaccin copiilor ,pt motivul ca traim vremurile in care ,criminalii planetei si-au pus in gand sa reduca populatia Globului ,cu cateva miliarde de suflete ,astfel ca pe langa faptul ca au inceput o campanie de otravire a aerului si a solului (prin aruncare din avioane a substantelor toxice ,chemtraills,etc ),tot la fel ,fabrica virusi in laboratoare ,facand vaccinuri , spun ei ,impotriva unor boli ,cand de fapt ,in realitate sunt pentru a provoca astfel de boli si epidemii ,mai ales in Europa !!!
        Deci ,risti sa imbolnavesti copiii si sa le provoci boli incurabile ,cu buna stiinta !
        Vezi ca mai sunt si medici cinstiti ,care au vorbit clar ,despre pericolul vaccinarii copiilor ,cu aceste vaccinuri care ne sunt „bagate pe gat” cu forta !!!
        „A fost odata ca niciodata „,acum traim alte vremuri !!!!
        Atentie !!!Si medicamentele prezinta riscuri !!!Au umblat si acolo !!!

        Apreciază

    • Mimi Walter said, on iunie 27, 2012 at 5:27 am

      Daca nu ar fi din pacate atat de tragic, aproape ca as muri de ras….

      Domnule dr. Puscasu, va recomand sa cititi neaparat si site-ul doamnei dr. Christa Todea-Gross, a adunat o multime de informatii valoroase, a tradus enorm si este de multi ani foarte activa in acest domeniu: http://www.pentruviatacluj.ro/vaccinuri-inutile-si-periculoase.

      Aici, este prezentata baza legala de refuzare a vaccinurilor, caci in Romania vaccinarea NU ESTE OBLIGATORIE (de la pagina 45) :

      Dă clic pentru a accesa Anuar_PV.pdf

      Draga Ionut,
      Daca te intereseaza si o experienta personala, poti citi povestea noastra: http://hrana-vie.blogspot.be/2011/05/despre-vaccinuri-dr-gerhard-buchwald-dr.html si http://hrana-vie.blogspot.be/2011/05/despre-vaccinuri-continuare.html

      In general, tocmai parintii care NU-si vaccineaza copiii sunt cei care s-au informat temeinic, si nu invers…..

      Va doresc tuturor multa sanatate,
      Mimi Walter

      Apreciază

  9. stone said, on iunie 22, 2012 at 10:41 pm

    Vaccinarea este o solutie de stopare a raspandirii in masa a unor virusi foarte periculosi, care pot cauza boli deosebit de grave, cum ar fi virusul poliomielitic. Dupa cum unii dintre dvs. stiti acest virus facea sute de mii de victime pe an, in lume, pana prin anii 1960-70 cand a inceput sa fie utilizat pe scara larga vaccinarea antipolio.
    Astazi numarul de victime pe glob s-a redus la cateva mii pe an. In RO s-ar zice ca boala este eradicata.
    Deci ce vreau sa spun este ca ar trebui sa folosim vaccinarea pt. cazuri speciale unde chiar nu avem solutii de vindecare si atunci trebuie sa mergem pe preventie, insa nu trebuie sa exageram folosind vaccinurile pentru boli usoare cum ar fi gripa sau rujeola, rubeola, oreion.

    Apreciază

    • Mircea Puşcaşu said, on iunie 23, 2012 at 2:23 pm

      @ stone

      Poliomielita
      Ce nu stiati despre vaccinuri

      – forme clinice de poliomielită: 1. asimptomatică, fara simptome (90-95%), 2. poliomielita abortivă, boală minoră fără simptome neurologice (4-8%) si 3. poliomielita paralitică propriuzisa (0.1-2%)

      – in Romania poliomielita este eradicata complet din 1996, ultimile cazuri, doar 8 la numar s-au inregistrat in 1995 si toate au fost cu tulpina vaccinala, ca urmare a vaccinului oral (VPO)

      – desi boala eradicata, fara niciun caz din ’96 pana in 2009 s-a vaccinat cu VPO, vaccin viu atenuat cu rata mare de infectare postvaccinala cu poliomielita, din 2009 s-a trecut pe vaccinul injectabil (VPI) si el cu foarte multe probleme si efecte adverse severe

      – azi desi boala este eradicata de 16 ani, fiecare copil nascut la noi este presat sa se vaccineze antipolio de nu mai putin de 5 ori, dintre care 4 vaccinari pana la un an (la 2, 4, 6, 12 luni si la 9 ani)

      – o statistica din 2001 din SUA arata ca incidenţa poliomielitei postvaccinale este de 10 mai mare decât cea a poliomielitei cu virus sălbatic

      – se credea ca vaccinul anti-poliomielita Salk a determinat oprirea epidemiei de poliomielita care a afectat copiii americani in anii 1940 si 1950. Daca este asa, de ce epidemia de poliomielita s-a oprit, de asemenea, si in Europa, unde vaccinul anti-polio nu a fost folosit extensiv ?

      O intrebare si mai relevanta: de ce vaccinul cu virus Sabin este inca administrat copiilor cand dr. Jonas Salk arata ca vaccinul cu tulpina Sabin este cel care cauzeaza in prezent cele mai multe cazuri de poliomielita la copii ? Continuarea vaccinarii fortate a copiilor cu acest vaccin este o practica medicala irationala care confirma parerea mea ca medicii repeta cu consecventa greselile.

      Situatia este similara cu incapatanarea lumii medicale de a renunta la vaccinarea anti-variolica la 3 decenii (!) dupa disparitia bolii, cand vaccinul ramasese singura sursa de contaminare si deces prin variola.

      Incredibil acest fapt ! Timp de 30 ani, copiii au murit din cauza vaccinului anti-variola, desi nu mai erau amenintati de boala naturala.

      dr. Mircea Puscasu

      Alte articole despre vaccinul anti polio si istoria mondiala a evolutiei epidemiologice a poliomielitei:
      http://bucovinaprofunda.wordpress.com/category/poliomielita/

      Apreciază

      • Mimi Walter said, on iunie 27, 2012 at 5:57 am

        Stimate dl. dr. Mircea Puscasu,

        Tocmai v-am descoperit blogul si sunt entuziasmata, va multumesc din tot sufletul pt. toate informatiile deosebit de valoroase pe care ni le puneti la dispozitie! (si tot de-abia acum constat si ca o cunoasteti deja f. bine pe d-na dr. Todea-Gross…)! Strangem randurile si dam mai departe.
        Toate cele bune si multa, multa sanatate,
        Mimi Walter

        Apreciază

  10. Cosmin S. said, on iunie 23, 2012 at 10:05 am

    Mare smecherie….Nu poti sa masluiesti niste hartii si sa zici ca ai facut toate vaccinurile din lume?!!
    Sau sa scoti o hartie pt. copil care zice ca sufera de o afectiune care cauzeaza intoleranta la vaccinuri?

    Oricum astia merg la intimidare.
    Nici un vaccin nu este obligatoriu, la fel cum nu este obligatoriu nici un tratament medical.

    Oficialii incearca sa bage spaima in parintii clonati la creier si sa-i invrajbeasca prosteste impotriva celor nevaccinati.

    Mai dati-i incolo de ciumpalaci stafiditi ! Chiar tre’ sa-i bagam mereu in seama pe tampitii astia?

    Apreciază

  11. Alexandru(Fulger) said, on iunie 23, 2012 at 12:49 pm

    Poza de la sfarsitul articolului spune totul despre acel om 🙂 .

    Apreciază

  12. agerstress said, on iunie 24, 2012 at 4:12 pm

    “Părinţii care refuză vaccinarea îşi asumă responsabilitatea pentru o eventuală îmbolnăvire a copilului, în schimb, în colectivitate nu îi putem expune la risc pe cei vaccinaţi“.”
    🙂 🙂 🙂
    Fix „ca-n filmele cu prosti” ca sa-l citez pe doctorul lor de la primaria Bucurestiului.
    Aflam din aceasta logica faptul ca cei vaccinati sunt expusi la risc de imbolnavire mai mult decat cei nevaccinati… Gura pacatosului adevar graieste…

    Apreciază

  13. Mimi Walter said, on iunie 27, 2012 at 5:45 am

    Eu nu mi-as face un carnet de vaccinari fals, caci daca facem toti asa, batem pasul pe loc – trebuie sa incercam sa dam aceste informatii despre „reversul vaccinurilor” mai departe, sa-i informam si pe cei care nu stiu si sa nu permitem, prin pasivitatea noastra, sa se ajunga poate chiar la o obligativitate a vaccinarii!
    De aceea, mai scriu inca o data si aici, ca sa nu treaca totusi link-ul de mai sus neobservat – noi nu avem nevoie sa falsificam absolut nimic, caci in Romania vaccinarea NU ESTE OBLIGATORIE.

    Aici, de la pagina 45, puteti citi exact cum trebuie procedat, care este baza legala de refuzare a vaccinarii:

    Dă clic pentru a accesa Anuar_PV.pdf

    Apreciază

  14. razvanrc said, on iulie 1, 2012 at 9:18 pm

    Toate ca toate, dar poza mi se pare edificatoare pentru sistemul sanitar romanesc. 😆

    Apreciază

  15. cacoveanadrianCacovean Adrian said, on iulie 26, 2013 at 1:01 pm

    Ministerul Sanatatii incalca grav drepturile pacientilor: inscrierea la gradinita este conditionata de dovada vaccinarii prin carnet de vaccinari la zi.
    Vaccinarea este un act medical ca orice acte medicale diagnostice si terapeutice si poate fi efectuat doar cu acordul parintilor.
    Introducerea acestei conditionari in inscrierea copiilor la gradinita inseamna discriminare pentru cei care refuza acest act medical, vaccinarea.
    Unii paritnti sunt bucurosi de aceasta obligativitate a vaccinarii pentru toti copii de la gradinita, motivand ca astfel copii lor vor fi mai bine protejati.
    Daca unii parinti au o astfel de credinta in eficacitatea vaccinari, este ilogica temerea loc ca copii lor, vaccinati, ar putea lua vreo boala de la cei nevaccinati.
    Parintii care refuza vaccinarea copiilor lor isi vad astfel proprii copii discriminati de Ministerul Sanatatii, in complicitate cu parintii care isi vaccineaza copii si au astfel de logici gresite.

    Apreciază

  16. Cătălin said, on aprilie 15, 2017 at 7:47 pm

    La nivel global, vaccinarea obligatorie sub amenințarea excluderii din societate și decăderii din drepturile părintești e, firește pentru orice om de bun simț, o măsură aberantă, dar e unul din pașii mărunți și insesizabili către teroarea globală generalizată reprezentată de noua ordine mondială. Rămâne de văzut până unde va suporta populația și ce va rezulta atunci când odată ajuns cuțitul la os masele se vor răscula, pentru că a merge pe acest drum, mai devreme sau mai târziu aceasta va fi finalitatea… În cazul nostru al românilor cred că din păcate mai degrabă, „neoconii” exasperați de faptul că poporul român refuză desființarea în ciuda tuturor măsurilor luate de ei în ultimii 25 de ani, au recurs la această măsură legislativă în încercarea de a reduce și mai puternic dreptul românilor de a mai exista pe pământul lor strămoșesc. 13.04.2017

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.