SACCSIV – blog ortodox

Pe fata: Merkel si Sarkozy cer GUVERN ECONOMIC pentru Europa

Posted in Franta, GERMANIA, UE by saccsiv on august 17, 2011

   Citez din articolul Merkel şi Sarkozy cer guvern economic pentru Europa:

Parisul şi Berlinul îşi doresc să creeze un adevărat guvern economic al zonei euro, a anunţat preşedintele Nicolas Sarkozy, după o întâlnire, la Paris, cu cancelarul Angela Merkel. Sarkozy l-a propus pe Herman Van Rompuy în fruntea acestui guvern, format din şefii de stat şi guvern ai ţărilor euro. Van Rompuy este actualul preşedinte al Consiliului European, funcţie creată prin Tratatul de la Lisabona.

Aceasta înseamnă că ţările zonei euro vor trebui să-şi modifice politica bugetară, până acum suverană, dacă Bruzxelles-ul va cere acest lucru, a declarat Angela Merkel. Cancelarul german consideră că liderii din cele 17 state trebuie să se întâlnească de două ori pe an.

Sarkozy a mai anunţat că Franţa şi Germania, vor propune, în septembrie, o taxă pentru tranzacţiile financiare. Această taxă este „o necesitate evidentă”, spune Merkel. Cei doi lideri nu au precizat în ce va consta ea, însă specialiştii se gândesc tot mai mult la o taxă foarte redusă pentru toate mişcările internaţionale ale capitalului, aşa-numita taxă Tobin.

Toate cele 17 state din zona euro vor trebui să adopte „regula de aur” asupra echilibrului bugetar înainte de vara anului 2012. Aceasta este o altă propunere a Parisului şi a Berlinului, motoarele zonei euro. Este vorba despre modificări ale constituţiilor, care să limiteze deficitul bugetar la 3%, după modelul german. În Franţa, modificarea constituţiei este în curs, însă opoziţia socialistă crede că o asemenea măsură este echivalenta cu interzicerea opţiunilor politice.

Nu a fost abordat subiectul ultrasensibil al euro-obligaţiunilor, care ar trebui emise pe termen lung în numele tuturor statelor din zona euro. Berlinul nu doreşte introducerea lor pentru că dobânda obligaţiunilor ar fi o medie a dobânzilor tuturor acestor state, iar aceasta ar fi mai mare decât cea la care se împrumută acum Germania.

Cititi va rog si:

PROPUNERE Angela Merkel: STATELE INSOLVENTE ISI VOR PIERDE SUVERANITATEA, fiind fortate sa accepte o guvernare externa care le va decide politica economica …

VIDEO: Presedintele UE, HERMAN VAN ROMPUY, este oficial marioneta grupului BILDERBERG si a declarat ca s-a mai facut un pas spre GUVERNUL MONDIAL. Daca nici acum nu va treziti, aproape ca VA MERITATI SOARTA

 

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on august 17, 2011 at 6:34 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. MIhaela said, on august 18, 2011 at 5:52 am

    Inca un pas spre globalizare.merkel,cu niste ochi de gasca, transmite cu maxima raceala niste hotarari care se vor realiza curand.
    sarkozy,o figura de cartofor, isi ia o mina de om serios si preocupat de „binele omenirii „…Discordant!
    Curat circ!

    Apreciază

  3. paul said, on august 18, 2011 at 12:28 pm

    Dupa ce UE a adus statele la faliment, mai cer si guvern economic.Au tupeu.Dupa toate cate s-au intamplat,ar trebui ca tarile sau cetatenii sa ceara iesirea din UE. Oare nu ar fi posibil?UE ar trebui dizolvata, asa cum s-a intamplat cu US(uniunea sovietica)

    Apreciază

  4. Mircea said, on august 18, 2011 at 6:23 pm

    Basescu vrea Statele Unite ale Europei: Fara cedarea de suveranitate, Europa nu va mai fi o putere economica si militara. „Trebuie sa decidem repede, in urmatorii doi-trei ani, daca vom crea ‘Statele Unite ale Europei’ sau nu.”
    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-9839140-basescu-vrea-statele-unite-ale-europei-fara-cedarea-suveranitate-europa-nu-mai-putere.htm

    Apreciază

  5. danutza said, on august 18, 2011 at 9:08 pm

    l-ati auzit pe base azi? vorbea despre renuntarea statelor europene la suveranitate, daca vrem sa mai existe ue, adica statele unite ale europei…..idem si adrian vasilescu sau isarescu: sa adoptam toti euro si sa avem aceleasi politici fiscale.

    Apreciază

  6. paul said, on august 18, 2011 at 9:50 pm

    Marioneta Traian Basescu sustine crearea statelor unite ale Europei -un pas important catre statul mondial

    http://apologeticum.wordpress.com/2011/08/18/marioneta-traian-basescu-sustine-crearea-statelor-unite-ale-europei-un-pas-important-catre-statul-mondial/

    Apreciază

  7. paul said, on august 18, 2011 at 9:57 pm

    Băsescu vrea să dea evreilor aurul României: Proiectul Roşia Montana trebuie făcut – e o avere acolo!

    http://www.mediafax.ro/politic/basescu-proiectul-rosia-montana-trebuie-facut-dar-cu-renegocierea-partajarii-beneficiilor-8630726/

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.