SACCSIV – blog ortodox

Premierului Viktor Orban: „Sa fie Ardealul si natiunea ungara asa cum au fost”. Crin Antonescu: „Basescu este un vasal al conducatorului Ungariei”

Posted in ARDEAL, Traian Basescu, UNGARIA by saccsiv on martie 16, 2011

Citez din articolul Mesajul premierului Viktor Orban: Sa fie Ardealul si natiunea ungara asa cum au fost:

Sa fie Ardealul cum a fost si natiunea ungara cum a fost, este mesajul transmis de premierul ungar Viktor Orban maghiarilor care participa la manifestarile de marcare a Revolutiei de la 1848-1849, organizate, marti, de Partidul Civic Maghiar (PCM) si de Consiliul National Secuiesc (CNS) la Targu Mures, relateaza Agerpres.
„Ar fi bine ca ungurimea din Ardeal sa nu dureze doar 2-3 generatii, ci sa se mentina in continuare prin fluctuatiile generatiilor, in mod absolut normal, liber, lucrand pentru comunitate. Sa ne aducem aminte de stapanii Ardealului, de sotiile lor, care au fost un exemplu de toleranta, domnitorii Ardealului care au inteles ca Ardealul trebuie sa fie un pamant de solidaritate. Un lucru este foarte important: sa nu lasam steagul sa cada la pamant, pentru ca daca va cadea, cineva tot trebuie sa-l ridice. Trebuie sa predam generatiilor tinere capacitatea noastra intelectuala, forta noastra, credinta noastra, coloana noastra vertebrala. Este un mesaj de viitor, de speranta. Sa fie Ardealul cum a fost si natiunea ungara cum a fost. Asta va doresc din suflet’, se arata in mesajul lui Viktor Orban, citit la Targu Mures de Erzsebet Ajtay, din partea Ambasadei Ungariei la Bucuresti.
In mesajul premierului se mai arata ca poetul Sandor Petofi stia, in timpul Revolutiei maghiare, ca adevaratele batalii se vor da in Ardeal si ca forta maghiarilor este aceasta regiune.
„Petofi, cand a venit in Ardeal a stiut foarte bine ca forta maghiarilor de atunci o constituie Ardealul, ca ardelenii sunt coloana vertebrala a ungurilor. Petofi a scris ca fiecare picatura de sange a eroilor maghiari valoreaza aur. De fapt, Ardealul a fost luat de la noi de tarile si puterile care au avut un scop foarte bine definit, de a atata natiunile si de a desena niste granite la care ei sa fie in continuare puternici si dirijori. Acum aceasta lupta se duce prin pace, prin calm si intelegere, ca sa predam stafeta generatiilor viitoare”, se mai arata in mesaj.

In mesajul presedintelui Ungariei, Schmit Pal, prezentat de acelasi diplomat in timpul manifestarii, se arata ca ziua de 15 martie este o amintire a evenimentelor din 1848-1849 si ca pentru maghiari este foarte important pentru ca inseamna respect fata de cultura si inseamna unitatea acestei natiuni.
„Fiecare ungur care traieste in tara mama sau oriunde altundeva in lume simte ca, atunci cand vine primavara, trebuie sa ne adunam sa punem cocardele. In acelasi timp, este un eveniment in care putem face un bilant asupra starii natiunii. Avem foarte multe de facut. Suntem in fata unor probleme deosebite. Am avut si avem si acum foarte multe probleme la care nu putem astepta (…) Am decis sa fie Ziua Solidaritati Nationale, am rezolvat primirea cetateniei maghiare a celor care traiesc in afara granitelor Ungariei, cu conditia, sau in primul rand, ca sa nu-si paraseasca pamantul natal. Acum ne indreptam spre noua Constitutie care a fost inaintata Parlamentului, care formuleaza si exprima solidaritatea tuturor ungurilor dar in acelasi timp si responsabilitatea Ungariei pentru toti ungurii indiferent unde traiesc in lume”, a mai spus presedintele Schmit Pal, in mesajul sau.
Vorbitorii de la manifestarea organizata la statuia poetului Sandor Petofi din Targu Mures au mai reiterat dorinta de autonomie a secuilor si au accentuat ca acele crezuri ale Revolutiei ungare din 1848 sunt inca valabile.

Iata si ce aflam din articolul Antonescu: Basescu este un vasal al conducatorului Ungariei:

Crin Antonescu, liderul PNL, acuza ca presediintele Romaniei, Traian Basescu, este „un vasal politic” al premierului Ungariei, Viktor Orban, care face presiuni asupra UDMR si asupra maghiarilor pentru sustinerea guvernarii.
Liderul liberal se arata nemultumit de faptul ca presedintele Basescu nu reactioneaza la declaratiile oficialilor ungari, care vorbesc despre autonomia Tinutului Secuiesc, pentru ca are nevoie de sprijinul UDMR.
„UDMR trebuie sa decida oricum, daca nu maine, atunci in curand, si oricum repede, daca doreste sa ramana in captivitatea domnului Basescu si a lui Viktor Orban, care nu are alt obiectiv decat sa-i distruga pe ei prin ascensiunea lui Laszlo Tokes si a PCM.
(…) Cred ca astazi suntem in situatia in care conducatorul Romaniei este vasalul conducatorului Ungariei. Traian Basescu este vasalul politic al lui Viktor Orban, in schimbul presiunilor pe care Orban le face asupra UDMR”, a declarat Crin Antonescu, la Antena 3.
Antonescu a adaugat ca presedintele, in lipsa unui alt interlocutor in partidul popularilor europeni, de la Bruxelles, discuta cu premierul ungar Viktor Orban.

Cititi va rog si:

VIDEO: Csibi Barna, LIDERUL GARZII SECUIESTI l-a “spânzurat” pe Avram Iancu la Miercurea Ciuc …

Sa ne amintim si de:

VIDEO – Ilie Serbanescu: E apocaliptic, puterea vinde Romania ungurilor, ca sa poata taia pensiile si salariile

23 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on martie 16, 2011 at 6:56 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. nea Anderthal said, on martie 16, 2011 at 7:01 pm

    …mda,Ba$elu/Fartman a spus clar chiar in Juda-pesta ca NU V-A ACORDA AUTONOMIE SECUILOR !Sa fi uitat opozitia ca ei au dat primii nas iredentistilor unguri? Totul nu-i decit o propaganda si o manipulare murdara ptr. un singur scop: CIOLANUL !

    Apreciază

    • Ioan Pelasgul said, on martie 16, 2011 at 7:16 pm

      Pe Base il cheama Fartman? Asta surpriza… Sau faci aluzie la Fart=Basina

      Apreciază

      • nea Anderthal said, on martie 16, 2011 at 7:40 pm

        …e o gluma..e numele lui de $vreu!

        Apreciază

    • Mihai said, on martie 17, 2011 at 10:49 am

      pai imi amintesc perfect cum acum 2 saptamani Crin Antonescu il ridica in slavi pe
      Marko Bela la nush ce intrunire de-a lor, de-a ungurilor. atat l-a mai ovationat si l-a mai „pupat” incat daca nu scoteam cablul de alimentare de la TV din priza mai aveam oleaca si credeam si eu toate porcariile pe care le debita cu un zambet aparent inocent. hai sa o lasam balta… nimeni de la conducere nu o sa faca bine si daca ne rasculam impotriva ungurilor cu paru’ nu facem decat pe plac smecherilor. Doamne ajuta!

      Apreciază

  3. evtodiev said, on martie 16, 2011 at 7:10 pm

    offTopic:
    Canada: pedofilia a fost recunoscută drept „orientare sexuală”
    Parlamentarii canadieni s-au lăsat convinşi de un grup de experţi în psihologie care insistă că pedofilia „reprezintă o orientare sexuală echivalentă homosexualismului sau heterosexualismului”. În cadrul acestei sesiuni a fost dezbătut un proiect de lege care vizează crimele cu caracter sexual împotriva copiilor. Doar un singur deputat al legislativului canadian s-a pronunţat împotriva calificării pedofiliei drept „orientare sexuală”.

    Proiectul de lege S-54, care a devenit subiectul dezbaterilor, presupune introducerea unor modificări în Codul Penal în ceea ce priveşte pedeapsa maximă pentru infracţiuni cu caracter sexual împotriva copiilor.

    La şedinţa din 14 februarie, Parlamentul a discutat problema pedepsei minime şi despre reacţiile infractorilor la cursul de lecuire care însoţeşte pedeapsa.

    „Când vorbim despre terapie sau despre procedurile terapeutice, avem senzaţia că toţi sunt mulţumiţi, dar în cele mai dese cazuri este doar o iluzie. Pedofilii nu sunt pur şi simplu oamenii care săvârşesc uneori mici infracţiuni, ci oameni care luptă pentru recunoaşterea orientării sale sexuale la egalitate cu homosexualismul şi heterosexualismul” , a spus Van Gijseghem, psihologul şi profesor aflat la pensie, care a fost invitat la şedinţa legislativului în calitate de expert.

    „Adevăraţii pedofili preferă relaţii sexuale doar cu copiii, iar acest lucru reprezintă o orientare sexuală, care nu poate fi schimbată, a spus Van Gijseghem.

    http://www.mitropolia.md

    Apreciază

  4. Fulger said, on martie 16, 2011 at 7:13 pm

    Am ajuns la mila lui Dumnezeu.

    Apreciază

    • hm said, on martie 16, 2011 at 7:27 pm

      Intotdeauna suntem la mare mila Sa. Intotdeauna.

      Ai vazut ce spuneau unui pe realitatea.net. Cica baba vanga spunea ca extraterestri vor lua legatura cu ungurii ?
      Si mai sti tu ca extraterestri sunt diavoli ?
      Ceva, ceva adevaruri sunt spuse acolo. Tatal minciunii amesteca minciuna cu adevarul. E vorba de adevarul cel stramb.
      Tatal minciuni le-a promis stapanirea lumii celor ce i se inchina lui. Nu trebui sa te uiti decat la asa zisul lor preot din parlamentul desfranatei numita ue.

      Apreciază

  5. Stefan said, on martie 16, 2011 at 7:42 pm

    Se cutremura sufletul in mine dar pentru ca sunt in perioada Postului,ma abtin tare ,tare greu !

    Apreciază

  6. TheSpiritOfCaptain said, on martie 16, 2011 at 10:36 pm

    Apreciază

  7. Ovidiu said, on martie 16, 2011 at 11:42 pm

    Top 10 Tehnologii care ne vor schimba viata : http://www.servicii-it.info/2011/03/top-10-tehnologii-care-ne-vor-schimba.html

    Apreciază

  8. rafaela said, on martie 17, 2011 at 11:04 am

    Saccsiv, o avea asta legatura cu profetia Parintelui Arsenie Boca? oricum, a fost tare Crinulet ieri, e prima oara knd il vad chiar suparat.
    si, dragi si iubiti frati Romani, NU UITATI de cele doua caracteristici ale unui popor : patriotismul si credinta. fara astea ne transformam in populatie si suntem usor d manipulat.

    Apreciază

    • Lavrentie said, on martie 18, 2011 at 12:21 am

      Adica invers

      Credinta si patriotismul

      Credinta e mai importanta decat patriotismul, patriotismul ramane pe locul 2.

      Patriotism fara credinta = 0

      Apreciază

  9. mircea said, on martie 17, 2011 at 1:22 pm

    Pe unguri doar sfirsitul lumii ii va potoli. Nu dgeaba sant huni. Nu s-au acomodat si nu se vor acomoda niciodata in Europa. Toata frustrarea asta a lor provine (cred) ca le lipseste calul sa mearga ei pe unde vor. Si s-au ales cu pusta ungariei. Prea static pt ei.
    In plus au o nesimtire ancestrala. Daca sant 2-3 unguri si un strain si toti cunosc o limba comuna, nici sa-i pici cu ceara nu vor vorbi altceva decat maghiara. Nimeni nu-i va schimba vreodata. Sasii, cu totul si cu totul altceva. Dar fiecare pasare pe limba ei piere. Fiind asa preocupati de „problemele” lor, nu vor vedea adevaratul pericol, ce ne paste pe toti.

    Apreciază

  10. Iulian said, on iulie 3, 2011 at 6:33 pm

    Apreciază

  11. Stefan said, on iulie 4, 2011 at 3:20 pm

    Pe 10 Iulie 2011 ca in fiecare an se sarbatoreste in Muntii Apuseni (zona Clujului) in comuna Marisel,victoria Eroului national Avram Iancu impotriva invadatorilor veniti ilegal sa ocupe Ardealul ! Cu o armata (de fapt cateva cete de moti furiosi impreuna cu femeile si copiii lor ) au infrant o armata de 3000 de cetateni invadatori de specie mongola,armata ce era dpotata cu tunuri impotriva batelor si arme impotriva tulnicelor !Adica i-au facut praf prin muntii apuseni si i-au pisat pana cand nu au mai ramas decat vaiete de ioi-ioi pe la buda pesta ! Incercati si venit cat de multi puteti sa celebram aceasta victorie a lui Avram Iancu impotriva alogenilor care vor sa ii inscriem la o „stafeta”prin muntii Apuseni ! Romanii sunt pe veci stapani ai Ardealului si nu alte capuse alogene favorizate de cativa conducatori tradatori ai Neamului Romanesc !

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.