SACCSIV – blog ortodox

OFICIAL: S-a decis ca ISRAELUL “asigura un nivel adecvat de protectie a datelor cu caracter personal” si POATE PRELUCRA TOATE DATELE CETATENILOR UNIUNII EUROPENE …

Posted in ISRAEL, UE, UNIUNEA EUROPEANA by saccsiv on martie 5, 2011

Citez din 2011/61/UE: Decizia Comisiei din 31 ianuarie 2011 în temeiul Directivei 95/46/CE a Parlamentului European și a Consiliului privind nivelul de protecție adecvat asigurat de Statul Israel privind prelucrarea automată a datelor cu caracter personal [notificată cu numărul C(2011) 332] Text cu relevanță pentru SEE:

Jurnalul Oficial L 027 , 01/02/2011 p. 0039 – 0042

Decizia Comisiei

din 31 ianuarie 2011

în temeiul Directivei 95/46/CE a Parlamentului European și a Consiliului privind nivelul de protecție adecvat asigurat de Statul Israel privind prelucrarea automată a datelor cu caracter personal

[notificată cu numărul C(2011) 332]

(Text cu relevanță pentru SEE)

(2011/61/UE)

COMISIA EUROPEANĂ,

având în vedere Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene,

având în vedere Directiva 95/46/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 24 octombrie 1995 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date [1], în special articolul 25 alineatul (6),

După consultarea Autorității Europene pentru Protecția Datelor,

întrucât:

(1) În temeiul Directivei 95/46/CE, statelor membre li se cere să ia măsuri astfel încât transferul datelor cu caracter personal către o țară terță să poată avea loc numai în cazul în care țara terță în cauză asigură un nivel adecvat de protecție și în cazul în care legile statelor membre care pun în aplicare alte dispoziții ale directivei sunt respectate înainte de transfer.

(2) Comisia poate constata că o țară terță asigură un nivel adecvat de protecție. În acest caz, datele cu caracter personal pot fi transferate din statele membre fără să fie nevoie de garanții suplimentare.

(3) În temeiul Directivei 95/46/CE, nivelul de protecție a datelor trebuie evaluat ținând seama de toate împrejurările care au legătură cu o operațiune de transfer de date sau cu o serie de operațiuni de transfer de date și acordând o atenție specială mai multor elemente relevante pentru transfer, enumerate la articolul 25.

(4) Având în vedere diferitele abordări privind protecția datelor din țările terțe, evaluarea caracterului adecvat trebuie efectuată și orice decizie în temeiul articolului 25 alineatul (6) din Directiva 95/46/CE trebuie adoptată și pusă în aplicare astfel încât să nu creeze discriminări arbitrare sau nejustificate față de țările terțe în care există condiții similare ori între acestea, și să nu se constituie o barieră mascată în calea comerțului, ținând seama de angajamentele internaționale actuale ale Uniunii Europene.

(5) Sistemul juridic din Statul Israel nu dispune de o constituție scrisă, însă Curtea Supremă din Statul Israel a acordat un statut constituțional anumitor „legi de bază”. Această „legislație de bază” este completată de o jurisprudență extinsă, întrucât sistemul juridic israelian aderă în mare măsură la principiile dreptului comun. Dreptul la protecția vieții private este inclus în legislația de bază: „Demnitate umană și libertate”, în secțiunea 7.

(6) Standardele legale pentru protecția datelor cu caracter personal în Statul Israel sunt bazate în mare parte pe standardele stabilite prin Directiva 95/46/CE și sunt prevăzute în Legea privind protecția vieții private 5741-1981, modificată ultima dată în 2007 pentru a stabili noi cerințe privind prelucrarea datelor cu caracter personal și organizarea detaliată a autorității de supraveghere.

(7) Legislația în domeniul protecției datelor este completată, de asemenea, de decizii guvernamentale privind punerea în aplicare a Legii privind protecția vieții private 5741-1981 și organizarea și funcționarea autorității de supraveghere, bazată în mare parte pe recomandările formulate în raportul adresat Ministerului Justiției de către Comitetul de examinare a legislației în ceea ce privește bazele de date (raportul Schoffman).

(8) Mai multe instrumente juridice care reglementează diferite sectoare, precum legislația din sectorul financiar, reglementările în domeniul sănătății și registrele publice, conțin, de asemenea, dispoziții privind protecția datelor.

(9) Standardele juridice în materie de protecție a datelor aplicabile în Statul Israel includ toate principiile de bază necesare pentru a asigura un nivel adecvat de protecție a persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal din bazele de date automatizate. Capitolul 2 din Legea privind protecția datelor 5741-1981, care prevede principiile de prelucrare a datelor cu caracter personal, nu se aplică prelucrării datelor cu caracter personal din bazele de date neautomatizate (bazele de date manuale).

(10) Aplicarea standardelor juridice în materie de protecție a datelor este garantată prin căi de atac de ordin administrativ și judiciar, precum și printr-un control independent exercitat de autoritatea de supraveghere, și anume de Autoritatea privind legislația, informația și tehnologia din Statul Israel (ILITA), care este învestită cu atribuții de investigație și intervenție și care acționează în deplină independență.

(11) Autoritățile israeliene responsabile de protecția datelor au dat explicații și asigurări referitoare la modul în care trebuie interpretată legislația israeliană și au confirmat că legislația israeliană privind protecția datelor este pusă în aplicare conform acestei interpretări. Prezenta decizie ține seama de explicațiile și asigurările respective și este, prin urmare, condiționată de acestea.

(12) Prin urmare, ar trebui să se considere că Statul Israel asigură un nivel adecvat de protecție a datelor cu caracter personal, astfel cum este prevăzut în Directiva 95/46/CE, în ceea ce privește transferurile internaționale automatizate de date cu caracter personal din Uniunea Europeană către Statul Israel sau transferurile neautomatizate supuse unor prelucrări automatizate în Statul Israel. Pe de altă parte, transferurile internaționale de date cu caracter personal din UE către Statul Israel, atunci când atât transferul în sine, cât și prelucrarea ulterioară a datelor se efectuează exclusiv prin mijloace neautomatizate, nu intră sub incidența prezentei decizii.
(more…)

Considerati ca procedeaza corect MITROPOLIA Moldovei, cand DA BANI CU CAMATA?

Posted in CAMATARI, MITROPOLIA MOLDOVEI by saccsiv on martie 5, 2011

Citez din articolul Credite la mila preotului. Mitropolia Moldovei are Casa de Ajutor Reciproc:

In vremuri de criza, in care bancile incep sa acorde cu timiditate noi imprumuturi, pana si creditarea … a ajuns la mila Domnului.
Dupa afacerile cu lumanari, carti bisericesti si hoteluri, Mitropolia Moldovei si Bucovinei isi deschide un „C.A.R.”.

Aceasta „Casa de Ajutor Reciproc” va fi numai buna pentru clerici, dar si pentru mireni. Astfel, orice om care face dovada ca este crestin ortodox si are un venit stabil poate sa ceara cel mult 5000 de lei, cu 6% dobanda.

Ca sa poata intra pe piata, Mitropolia Moldovei si Bucovinei a pus in joc 300.000 de lei. Toti crestinii care vor sa fie imprumutati trebuie sa isi gaseasca doi giranti, tot crestini si ei, iar rata la care se inhama sa nu depaseasca jumatate din pensie ori salariu.

Suma maxima de 5000 de lei trebuie returnata in doi ani. Daca Dumnezeu va ajuta si vi se aproba participarea aveti de platit o taxa de inscriere de 35 de lei si inca 30 de lei cotizatia lunara, fie ca luati credit, fie ca nu. Apoi, primiti si un scadentar cu rata si dobanda.

Cei care vor sa se imprumute chiar din prima luna de inscriere trebuie sa puna in contul deschis la CAR o treime din suma solicitata. Deja sute de enoriasi figureaza pe lista de asteptare.

Profitul Casei de Ajutor Reciproc va merge direct in visteria bisericii. De exemplu, daca intr-o luna, 200 de crestini ortodocsi ar lua cate 5000 de lei fiecare, profitul Domnului ar fi de 15.000 de euro.

Mitropolia a strans bani ca sa isi faca CAR pentru ca celelalte afaceri au mers snur. Si intra aici tipografiile, centrul de pelerinaj, hotelurile, plus centrul de conferinte, numai bun pentru nunti si botezuri. Potentialii clienti sunt usor mirati. Desi novici in bransa, oamenii bisericii vad in perspectiva.

Cei de la Iasi au deja concurenta. Si la Craiova exista o casa de ajutor deschisa de Mitropolia Olteniei, iar in tara exista aproape 3000 astfel de institutii. Desigur, nu ale bisericii…

Iata si ce mai aflam din articolul Romanii pot lua credite de la biserica:

Preotul Grigore Timoftescu, presedintele CARCM, a declarat, sambata, presei ca este convins ca institutia va avea multe solicitari de imprumuturi, avand in vedere dobanda redusa care este perceputa, de doar sase la suta, dar si increderea oamenilor in Biserica.
El a precizat ca primele imprumuturi vor fi de maximum 5.000 de lei si vor fi acordate incepand de saptamana viitoare. informeaza MEDIAFAX.

In momentul obtinerii imprumutului, enoriasul va trebui sa completeze o cerere, insa trebuie sa indeplineasca doua conditii, sa aiba un venit constant si sa fie crestin-ortodox.
In doar cateva zile de la infiintare, in CARCM s-au inscris 14 persoane, intre care si  Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, IPS Teofan.
(more…)

SISTEM SATANIC – primul pas: Crestinilor li se interzice sa ia copii in plasament, deoarece considera ca homosexualitatea este un pacat … Al doilea pas: CRESTINILOR LI SE VOR LUA COPII, din acelasi motiv?

Posted in HOMOSEXUALITATE, Marea Britanie by saccsiv on martie 5, 2011

Crestinul sare in apararea aproapelui? Dar daca astfel ucide fara sa vrea pe agresor?

Posted in ORTODOXIE by saccsiv on martie 5, 2011

Sfanta Evanghelie după Luca, Cap. 6, 29:

Celui ce te loveşte peste obraz, întoarce-i şi pe celălalt; pe cel ce-ţi ia haina, nu-l împiedica să-ţi ia şi cămaşa;

Ce facem insa atunci cand nu e vorba despre noi? Daca de exemplu niste stricaciuni acosteaza o tanara pe strada? Intr-un asemenea caz, un frate mi-a povestit ca i-a tras un capac la ureche unuia, iar ceilalti s-au dispersat. A fost un caz fericit …

Iata insa si o drama:

De o femeie maritata se luasera cam tot asa, niste nemernici. Dar deja se simteau foarte stapani pe situatie si incepusera s-o pipaie si sa traga de ea. Femeia nu era singura, insa viermii nu stiau ca dupa colt se afla sotul ei ce plecase sa cumpere ceva. Barbatul era inalt si foarte solid, iar cand si-a vazut nevasta in pericol, a navalit in grupul de monstrii hidosi si a apucat sa loveasca o singura data pe unul dintre ei cu pumnul sau cat un baros. Acela a murit pe loc iar ceilalti au fugit ca ciorile.

Barbatul femeii n-a dorit sa-l ucida, ci a atacat decisiv un grup. A pus deci in practica unica varianta intr-un asemenea caz, cand nu e timp de multa vorba. Iar varianta 112, nu stiu cati barbati adevarati ar aplica-o: pana suni, pana dai detalii, pana vine echipajul (asta daca vine) … tu sa stai sa privesti. Si eventual sa le dai timp atacatorilor sa se regrupeze si s-o furi si tu …

Ei bine, cat a durat procesul, toata lumea se astepata ca cel ce-si aparase curajos sotia sa fie incadrat la LCM (lovitura cauzatoare de moarte) si sa primeasca vreo trei ani. Dar judecatorii au decis altfel: 18 ani

L-am cunoscut pe respectiv: era mare dar bland. Apreciat atat de detinuti, cat si de gardieni si conducerea penitenciarului. Cu totii il imbarbatau ca va fi eliberat relativ repede. Cand am aflat cu totii sentinta, nu ne-a venit sa credem.

Barbatul n-a suportat vestea si la cateva saptamani a murit … Si asa au ramas fara tata doi copilasi. DE CE?

Vedeti fratilor, sistemul nu prea te apara in asemenea cazuri. Din contra. Asadar, mari riscuri iti asumi aparandu-ti familia. Risti sa-l omori pe ticalos si apoi praful se alege si de tine si de cei ce doreai sa-I aperi …

Asta daca intervi pentru un membru al familiei. Se poate intampla insa s-o faci pentru un necunoscut. Si atunci SISTEMUL te face sa te intrebi: merita?

Consider ca da, merita. Nu sa ucizi, ci sa intervi. Si mai consider ca nu depinde neaparat de noi daca unul dintre agresori moare. Poate nici nu-l lovesti in cap, dar cade cu capul de beton.

Poate insa gresesc fundamental cu indemnul meu de a ajuta pe cel agresat. In acest caz, rog pe fratii sau surorile mele sa ma dumireasca.

 

Papa: NU EVREII L-AU UCIS PE IISUS

Posted in EVREI, PAPA, Papa Benedict al XVI-lea, VATICAN by saccsiv on martie 5, 2011

Citez din articolul Nu evreii l-au ucis pe Iisus?!:

Poporul evreu nu este responsabil pentru moartea lui Iisus, scrie Papa Benedict al XVI-lea in cartea pe care o va publica saptamana viitoare.

Multi catolici si crestini ii invinuiesc pe evrei pentru moartea lui Iisus de sute de ani, insa Biserica Catolica a respins aceasta afirmatie inca din 1960, anunta CNN.
Papa Benedict isi subliniaza noua pozitie in cartea sa, „Iisus din Nazareth”.
„Cine ii vrea pe evrei condamnati pentru moartea lui Iisus?”, se intreaba acesta in cartea sa, facand referiri la scenele din Evanghelii cand oamenii din Ierusalem ii ordona guvernatorului roman Pontius Pilat sa il rastigneasca pe fiul lui Dumnezeu.
Evanghelia dupa Ioan spune ca acesti oameni au fost „iudeii”, insa Papa a spus ca termenul nu se refera la poporul israelit, cum ar interpreta cititorul modern, si nici nu are o „conotatie rasista”.
Benedict spune ca „grupul de persecutori care ii doreau moartea lui Iisus” a fost „aristrocratia Templului”, sau preotia.

Papa a avut o relatie dificila cu evreii in timpul celor 6 ani de cand se afla la conducerea Bisericii Catolice.
Actul sau de a-l primi inapoi in biserica pe episcopul rebel care a spus ca dictatorul nazist Adolf Hitler nu a avut un plan sistematic de a-si ucide pe toti evreii din Europa. Acest episcop a minimizat rolul taberelor de concentrare din Auschwitz.
Mai tarziu, Benedict l-a rugat pe episcop, Richard Williamson sa isi revizuiasca punctul de vedere, spunand ca Vaticanul nu a stiut ce crede acesta atunci cand a decis sa-i anuleze excomunicarea.
Comunitatea evreiasca „crede ca dorinta lui Benedict de a continua acest dialog pare sincera. Acestia considera ca dialogul si relatiile sunt foarte importante”, afirma Lisa Palmieri-Billing, legatura Comitatului American al Evreilor cu Sfantul Scaun.
Iata si ce putem citi in articolul O noua carte a Papei Benedict ii exonereaza pe evrei pentru moartea lui Iisus Hristos:

Papa Benedict al XVI-lea ii exonereaza pe evrei pentru moartea lui Iisus Hristos, abordand, intr-o noua carte, una dintre cele mai controversate probleme ale Crestinismului, transmite FoxNews. In volumul „Iisus din Nazareth”, Suveranul Pontif recurge la analize biblice si teologice pentru a explica de ce nu e adevarata teoria potrivit careia poporul evreu, in intregul sau, este responsabil pentru moartea lui Iisus. Interpretari contrare au fost folosite, timp de secole, pentru a justifica persecutia evreilor.
FoxNews citeaza mai multe fragmente din cartea scrisa de Papa, date publicitatii miercuri.
In timp ce Vaticanul afirma de cinci decenii ca poporul evreu nu a fost responsabil, in intregul sau, pentru moartea lui Iisus, mai multi intelectuali evrei au spus miercuri ca argumentul adus de Papa „este semnificativ si va ajuta la lupta impotriva anti-semitismului”.
„Exista o tendinta umana naturala de a lua lucrurile fara a le mai cerceta, si, de foarte multe ori, acest lucru tinde sa duca la o anumita discontinuitate in ceea ce priveste constientizarea” legata de riscul anti-semitismului, a declarat rabinul David Rosen, sef pe probleme interreligioase la Comitetului Evreiesc American si unul dintre liderii dialogului dintre Vatican si evrei.
Rosen a amintit ca Vaticanul a emis, in 1965, cel mai important document in aceasta chestiune – Nostra Aetate, care a revolutionat relatiile dintre evrei si Biserica Catolica. Documentul sustine ca moartea lui Iisus Hristos nu poate fi atribuita evreilor, ca un intreg popor, nici la momentul producerii ei, nici in prezent.
Rabinul a spus ca afirmatiile Papei ar putea avea un impact mult mai mare, deoarece credinciosii au tendinta sa citeasca Sfanta Scriptura si comentariile, mai mult decat documentele bisericesti, in special cele vechi.
Cartea urmeaza sa fie lansata la 10 martie.
Volumul se concentreaza pe a doua jumatate a vietii lui Iisus, pe moartea si invierea sa. In prima parte a cartii, aparuta in 2007, Papa a prezentat opiniile sale legate de primii ani ai lui Iisus.

Comentariu saccsiv:
(more…)

VIDEO: „Born This Way”, clipul in care LADY GAGA o intruchipeaza pe MAMA MONSTRU CE NASTE O NOUA RASA

Posted in Lady GaGa, satanism by saccsiv on martie 5, 2011