SACCSIV – blog ortodox

De la studenti sa inceapa oare REVOLUTIA IN ROMANIA?

Posted in revolutie, Romania by saccsiv on martie 1, 2011

Unii crestini se tem ca adevaratele revolte vor porni o data cu protestele stundentilor …

Citez din articolul Noi proteste: Studentii ies in strada:

ANOSR incepe protestele astazi, cand studentii vor face greva japoneza, in timp ce marti vor scoate cearsafurile pe geam in semn de solidaritate intre, iar joi vor trimite la Ministerul Educatiei un colet cu zacusca, muraturi si slanina, pentru a semnala cum este sa primesti pachet de la parinti.

Membrii Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) au semnalat de foarte mult timp o problema majora din noua Lege a Educatiei si anume lipsa celor 25 de procente in decizia modalitatii de desemnare a rectorului, precum si in procesul de desemnare a acestuia indiferent de modalitatea de alegere, dar si lipsa celor 25 la suta in Consiliul de administratie al universitatilor, se arata intr-un comunicat de vineri al Aliantei.

„Desi ANOSR a ridicat aceasta problema grava pentru miscarea studenteasca chiar si la Presedintie, la MECTS de nenumarate ori, din pacate nu s-a primit nici un raspuns oficial. Astfel, intr-un final ca urmare a raspunsului public al MECTS considerat o jignire adusa miscarii studentesti din Romania, ANOSR a hotarat sa se pregateasca de proteste”, potrivit MEDIAFAX.

  • In saptamana 21 – 27 februarie, a avut loc informarea si consultarea studentilor cu privire la problemele semnalate, iar in saptamana care urmeaza (28 februarie – 6 martie) vor avea loc proteste locale.

Care este planul protestelor ?
Astfel, luni va fi o greva japoneza cu banderole pe care studentii vor scrie „protestatari”. Marti vor scoate cearsafurilor pe geam, pe balcon in semn de protest si pentru a arata solidaritatea dintre studenti, iar miercuri vor pune un cearsaf pe universitate/camin sau cantina cu mesajul „Vrem 25%, drepturile studentilor nu sunt negociabile” si cu „Esti incapabil sa votezi! Semnat Ministru”.
Organizatiile vor face, joi, un colet/pachetel pentru Minister in care vor pune zacusca, muraturi, slanina, salam si tot ce vor considera ele de cuviinta, cu scopul de a arata Ministerului conditia sociala a studentului din Romania si cum este sa primesti pachet cu mancare de la mama, de la tata, lucru neexperimentat de acesta. Pachetul va fi trimis direct la Ministerul Educatiei, iar vineri studentii isi vor anunta venirea in Bucuresti.

  • Apoi, incepand din 7 martie, studentii vor protesta in fata la Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS) pe termen nedeterminat.

Politica ANOSR cu privire la dimensiunea sociala a educatiei in contextul realizarii celui mai mare studiu pe nevoile studentesti si politica de reformare a taberelor studentesti sunt o necesitati pentru a raspunde nevoilor studentilor, se mai arata in comunicat.

Comentariu saccsiv:

Nu pare nimic spectaculos, dar in 1989 cati credeau ca de la cei cativa stransi in jurul locuintei lui Laszlo Tokes, se va porni o atat de mare revolutie?

Nu stiu pe ce se bazeaza crestinii care se tem ca de la acesti studenti va incepe. Poate pentru ca sunt studenti … Ca va fi revolutie, e aproape sigur. Insa nu stiu inca daca de aici va incepe.

Cititi va rog si:

Wall Street Journal: ROMANIA – PRIMUL LOC in UE la posibilitatea IZBUCNIRII REVOLTEI SOCIALE …

30 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Pr.Gabriel said, on martie 1, 2011 at 8:39 am

    Mda…tulburator.. sa nu sa intample asa cum s-a profetit pe muntele Rarau..
    Doamne fereste..ca multi isi vor pierde si bruma de credinta, asa cum o mai au..

    off topic: ultimul clip alei satanistei gaga este tulburator..

    urmareste saccsiv intre min. 6:37-6:44 si ai sa vezi ca nebuna asta isi declara apartenenta insa si.. originea?..”Satan, I was born this way”… sa fie rezultatul unei desfranari intre satanisti, sau indraciti?

    Saccsive, daca ai sti cati copii de „familii bune” ii fredoneaza melodiile si isi pun la „avatar” insemnele ei..
    Sa ne pazeasca Domnul de astfel de sminteala..

    Apreciază

    • Ayan said, on martie 1, 2011 at 1:41 pm

      Poate acest interviu e edificator . Nu s-a nascut asa , bineinteles … Posibil sa i se fii pus niste implanturi pe sub piele sau sa i se fi aplicat prin lipire niste proteze la exterior si prin tehnica machiajului sa o faca sa arate asa . In acest interviu veti vedea poze cu ea cand era adolescenta . Arata ca orice om normal , iar inclinatia ei spre muzica era evidenta inca de pe atunci . Si-a dorit sa fie vedeta si a facut orice pentru asta , chiar si un pact cu diavolul . Simplu , nu e singura artista care a procedat astfel dar e singura care a mers atat de departe … cu scenariile de groaza . Probabil nu vrea sa aibe concurenta si reuseste , pe langa faptul ca duce la indeplinire planurile illuminatilor … Adica ai place ce face . Nu o mai priviti ca pe o victima.

      Apreciază

      • Ayan said, on martie 1, 2011 at 1:42 pm

        uitasem sa pun link-ul . scuze .

        Apreciază

      • Roxie said, on martie 2, 2011 at 12:53 pm

        Bineinteles ca a fost normala la un moment dat, sau cel putin parea. Asta e un clip de cand avea 19 ani din 2005 in care apare cu sau ‘fara’ voia ei pe MTV (in cautarea faimei) in emisiunea ‘Boiling points’ :

        Apreciază

    • Roxie said, on martie 2, 2011 at 9:42 pm

      Demonul care apare in clip e acelasi care este si in clipul lui Jay Z ‘On to the next one’, si reprezinta un personaj numit Papa Shango, un fel de vraci vodoo care spunea un blestem celui care il asculta, deci trebuie sa avem mare grija la ce ne mai uitam sau ascultam …

      Apreciază

      • Ayan said, on martie 3, 2011 at 6:42 am

        Pai , de ce va mai uitati la ea oameni buni ? Nu stiti ca exista fascinatia raului asa cum exista si estetica uratului ? Feriti-va sa va lasati atrasi de asa ceva !

        Apreciază

      • Roxie said, on martie 4, 2011 at 3:24 pm

        Pt ca a fost totusi util sa se expuna o parte din simblourile si ideologiile folosite de cei care fac muzica pentru ca foarte multi nu cred si vazand simboluri recurente in diverse clipuri se mai trezesc si realizeaza ca e ceva putred …

        Apreciază

  2. Pr.Gabriel said, on martie 1, 2011 at 8:44 am

    Ce nu inteleg eu, insa..fiintei acesteia nefericite, i-au crescut acele cornite de pe umeri si frunte sau si-a facut operatie? Sau cumva s-a nascut asa? (Ma gandesc ca „parintii” sa nu o fi inchinat-o vrajmasului de mica”)

    Apreciază

    • Roxie said, on martie 1, 2011 at 11:16 am

      … a crescut intr-o casa din Manhattan care a fost folosita de masoni, plina de simboluri egiptene si oculte

      Apreciază

  3. paul bacosca said, on martie 1, 2011 at 9:16 am

    Sunt sceptic in privinta unei posibile revolte…decat daca in spatele acestui scenariu se afla o manevra a unor puteri oculte.

    Apreciază

  4. mircea said, on martie 1, 2011 at 1:05 pm

    In Politehnica, ca de astia stiu, nu mai e ce era o data in privinta calitatii studentilor.
    Nu ca nu e, e jale. Ca pe stadion. nu mi-a venit sa cred. Prin holurile facultatii, scuipau si aruncau tigarile pe jos cand linga ei era cosul de gunoi. M-am ingrozit. Toti discutau cum sa copieze la examene… Profesorii si ei se complac in mocirla asta.

    Apreciază

  5. mircea said, on martie 1, 2011 at 1:55 pm

    off
    Pt cine e curios ce se intimpla cu gheata la polul N.

    http://nsidc.org/arcticseaicenews/

    Dupa mine, e destul de interesant.
    Se micsoreaza suprafata acoperita de gheata, dar si mai mult a scazut grosimea acesteia, care vara duce la o scadere din ce in ce mai mare a suprafetei de gheata.
    Gheata relfecta lumina, apa o absoarbe si rezulta iarasi o topire si mai mare…
    Gheata de la polul N joaca un rol f important pt clima din emisfera nordica.

    Apreciază

    • tataia said, on martie 1, 2011 at 2:27 pm

      Stiri panicarde de 2 lei. Au inceput iarasi cu incalzirea globala si vad ca mai sint oameni care mai si cred.

      Apreciază

      • mircea said, on martie 1, 2011 at 3:32 pm

        Tataia,
        vrem nu vrem, clima se schimba. Vorbeste cu cineva care face agricultura si intreba-l
        ce a constatat in ultimii 15 ani, sa zicem. Apoi cauta un pic cam cum a crescut forta uraganelor in ultimii 40 de ani. Apoi o statistica cu dezastre naturale si cum au crescut despagubirile firmelor de asigurari legate de fenomenele meteo… Extremele devin mai extreme, „agitatia” meteo creste; ca si in societatea umana. Tendinta e pe incalzire.
        Uite, vara trecuta, seceta in Rusia. In 2 zile s-a dublat pretul la cereale. Acum, inundatii in Australia, zona cu agricultura puternica, samd. E sufient un fenomen din asta ca sa distrugi o recolta. Si eu cred ca toate sant legate de actiunile omului. Inclusiv cu starea de pacat a omenirii.

        Apoi nu e o stire. Pe siteul respectiv se vizualizeaza evolutia ghetii la polul N, zi de zi.
        Vedem ce se intimpla si comparam cu ce a fost. Fiecare crede ce vrea.

        Apreciază

      • tataia said, on martie 1, 2011 at 4:57 pm

        Că toate urgiile care se abat asupra noastră sînt în legatura cu pacatele noastre sînt perfect de acord. Dar in mare parte aceste urgii sînt create artificial tot de om prin intermediul armelor de control climatic. Bunul Dumnezeu LE PERMITE slugoilor satanei să ne tortureze cu arme de control climatic, de generat cutremure etc, exact datorită păcatelor noastre. Dacă nu am fi atît de păcătoşi nici slugoii satanei nu ar avea putere. Cît despre trendul general de încălzire al climei dă-mi voie să nu cred. Ştiu că înregistrări meteo precise se fac de mai puţin de 200 de ani, dar există totuşi suficiente dovezi că evul mediu a fost o perioadă mult mai caldă decît cea actuală. Aşa că aceste „modificări climatice” pot fi doar simple oscilaţii perfect normale ale planetei şi categoric nu au nici o legătură cu emisiile de dioxid de carbon. Dacă va fi să se încălzească atît de mult planeta încît să nu se mai poată trăi pe ea, sau din contră să intrăm într-o nouă era glaciară va fi doar dacă va permite bunul DUmnezeu tot datorită păcatelor noastre.

        Apreciază

      • mircea said, on martie 1, 2011 at 5:37 pm

        Tataia,

        nu am pomenit de CO2. Pot fi si oscilatii. Eu vorbesc de ultimii 40 de ani.
        Ce a fost in evul mediu, antichitate, ma depaseste. Ce va fi, doar Dumnezeu stie.
        La incalzire, de exemplu, ma gandesc ca ar putea fi si un fenomen de aparare al Pamantului. Creste temperatura, se evapora mai multa apa, aerul poate sa inglobeze mai multa umiditate si rezulta ca si suprafata norilor va fi mai mare. Ca or fi norii si mai grosi si cu cat, asta e alta poveste. De aici, o mai mare reflectare a luminii de catre nori spre spatiul cosmic. Da’ si ce ploi vor fi… si deja sant.

        Apreciază

  6. fanu said, on martie 1, 2011 at 2:46 pm

    nu cred că de la studenţi DAR după cum vedeţi asuprirea nu se opreşte, se scumpesc iarăşi toate…

    http://www.antena3.ro/economic/biz-news/un-nou-val-de-scumpiri-de-la-1-martie-creste-pretul-carburantilor-si-cel-al-alimentelor-119529.html

    şi oamenii iar rămâ perplexităţii şi iară nu le vine a crede şi iar încep să blesteme în loc să se roage în Sfânta Biserică şi iar unii dintre ierarhi tac chitic, nici măcar nu încurajază lumea spre a se întoarce în Sfânta Biserică…

    Apreciază

  7. fanu said, on martie 1, 2011 at 2:46 pm

    nu cred că de la studenţi DAR după cum vedeţi asuprirea nu se opreşte, se scumpesc iarăşi toate…

    http://www.antena3.ro/economic/biz-news/un-nou-val-de-scumpiri-de-la-1-martie-creste-pretul-carburantilor-si-cel-al-alimentelor-119529.html

    şi oamenii iar rămân perplexităţii şi iară nu le vine a crede şi iar încep să blesteme în loc să se roage în Sfânta Biserică şi iar unii dintre ierarhi tac chitic, nici măcar nu încurajază lumea spre a se întoarce în Sfânta Biserică…

    Apreciază

  8. Ioan C. said, on martie 1, 2011 at 6:23 pm

    Frate Saccsiv, fara suparare, dar pui niste titluri de zici ca vrei sa inceapa odata ” revolutia”.

    Din pct. asta de vedere sa stam linistiti romanii au luat teapa la revolutia din ’89 pentru a mai muri si acuma pentru altii.

    In ’89 unii au stat in strada, dintre care s-a si murit, iar altii ( Iliescu si ai lui) au stat in spatele zidurilor, la TVR, netezindu-si drumul spre putere.

    Apreciază

    • natalia said, on martie 2, 2011 at 9:12 am

      Asta daca s-au invata minte insa tare ma tem ca multi nu vor mai tine cont de lectiile trecutului si se vor buluci la revolta pt ca in gandirea lor realativ unidirectionata abil de mass media si nu numai nu vor mai avea nimic de pierdut.

      Apreciază

  9. Fulger said, on martie 1, 2011 at 8:33 pm

    Frate Saccsiv nu cred ca ar trebui sa dam cu presupusul marele macel nici macar nu stim daca va fi oare revolutie ,dar este cel mai posibil, nu este spus exact ce va fi ,doar ca se va intampla un macel in orase , in privinta tinerilor habar n-avem cine o va incepe dar stim cine o pune la cale.
    Haideti sa ne axam mai mult pe actele biometrice ca acestea sunt problema in momentul de fata.

    Apreciază

  10. pacatoasa said, on martie 2, 2011 at 11:48 am

    Buna tuturor.
    Urmaresc de ceva vreme stirile de aici, in mare pot spune ca e foarte bine ca avem posibilitatea sa mai citim si adevaruri dar totusi …..e foarte simplu pentru majoritatea sa comentam , sa spunem vrute si nevrute plecand de la un subiect anume.
    Saccsiv asa cum stii foarte bine ce scrii tu aii este citit de foarte multa lume deci are un impact extrem asupra mintii celui ce citeste si din acest motiv bine ar fi daca ai lasa mereu un mesaj ( o indrumare, o recomandare sau cum vrea fiecare sa o numeasca) pentru rugaciune.
    In zadar cititorii comenteaza si fac trimitere la rugaciune unii din ei, efectul cel mai mare tu il ai Saccsiv, tu cel care coordonezi si scrii stirea. Impactul este mai puternic pentruca vine de la cel ce a si adus stirea.Nu spun ca nu ai facut acest lucru, ba da , dar stii cum e repetitia mama invataturii si poate tot citind si citind cele scrise de tine nu vom vedea doar teama unei revolte stand si asteptand ci vom incepe poate sa ne si rugam la Bunul Dumnezeu sa mai indeparteze ceva vreme de la noi rezultatele pacatelor noastre.
    Va doresc o zi buna tuturor si rabdare si multa rugaciune pentru pace.
    Doamne ajuta.

    Apreciază

  11. Sergiu said, on martie 2, 2011 at 1:08 pm

    Fraţilor, să fim serioşi, studenţii nu sunt în stare să facă nici un amărât de protest dacă nu sunt ajutaţi de „forţe” din exterior.

    Apreciază

  12. gerik64 said, on martie 2, 2011 at 1:46 pm

    Revolutia in Romania {daca o sa fie} va incepe de unde nimeni nu se asteapta.Am observat ca daca Dumnezeu permite ca ceva sa se intimple, s-au vrea sa pedepseasca anumite pacate o face cind nici ingeri nici diavoli cu atit mai putin oameni pot anticipa.La fel si cu cutremurele va veni cind ne va fii lumea asta mai „draga”.

    Apreciază

  13. Aquarius said, on martie 2, 2011 at 8:59 pm

    Abia astept!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.