SACCSIV – blog ortodox

Oameni de ştiinţă rusi: Poţi să te vindeci în biserică

Posted in RUGACIUNE by saccsiv on august 18, 2010

   Citez din articolul Oamenii de ştiinţă: Poţi să te vindeci în biserică:

   Oamenii de ştiinţă din Petersburg au dovedit-o şi au descoperit şi mecanismul acestui fenomen divin.

   „O rugăciune este un remediu puternic”, spune Valeri Slezin, şeful Laboratorului de Neuropsihofiziologie al Institutului de Cercetare şi Dezvoltare Psihoneurologică Bekhterev din Petersburg, potrivit Pravda.

   „Rugăciunea nu numai că reglează toate procesele din organismul uman, dar ea repară şi structura grav afectată a conştiinţei”, mai spune Slezin.

   Profesorul Slezin a făcut ceva de necrezut – a măsurat puterea rugăciunii. El a înregistrat electroencefalogramele unor călugări în timp ce se rugau şi a captat un fenomen neobişnuit – „stingerea” completă a cortexului cerebral.

   Această stare poate fi observată numai la bebeluşii de trei luni, atunci când se află lângă mamele lor, în siguranţă absolută. Pe măsură ce persoana creşte, această senzaţie de siguranţă dispare, activitatea creierului creşte şi acest ritm al biocurenţilor cerebrali devine rar, numai în timpul somnului profund sau al rugăciunii, aşa după cum a dovedit omul de ştiinţă.

   Valeri Slezin a numit această stare necunoscută „trezie uşoară, în rugăciune” şi a dovedit că are o importanţă vitală pentru orice persoană.

   Este un fapt cunoscut că bolile sunt cauzate mai ales de situaţii negative şi afronturi care ne rămân înfipte în minte. În timpul rugăciunii, însă, grijile se mută pe un plan secundar sau chiar dispar cu totul. Astfel, devine posibilă atât vindecarea psihică şi morală cât şi cea fizică.

   Slujbele bisericeşti ajută şi ele la ameliorarea sănătăţii. Inginera şi electrofiziciana Angelina Malakovskaia, de la Laboratorul de Tehnologie Medicală şi Biologică a condus peste o mie de studii pentru a afla caracteristicile sănătăţii unor enoriaşi înainte şi după slujbă, scrie Pravda.

   A rezultat că slujba în biserică normalizează tensiunea şi valorile analizei sângelui.

   Se pare că rugăciunile pot să neutralizeze chiar şi radiaţiile. Se ştie că după explozia de la Cernobîl, instrumentele de masură pentru radiaţii au arătat valori care depăşeau capacitatea de măsurare a instrumentului. În apropierea Bisericii Arhanghelului Mihail, însă, aflată la patru km de reactoare, valoarea radiaţiilor era normală.

   Oamenii de ştiinţă din Petersburg au confirmat, cu ajutorul experimentelor efectuate, că apa sfinţită, semnul Crucii şi bătutul clopotelor pot să aibă, de asemenea, proprietăţi vindecătoare. De aceea, în Rusia, clopotele bat întotdeauna în cursul epidemiilor. Ultrasunetele emise de clopotele care bat omoară viruşii de gripă, hepatită şi tifos.

   Proteinele viruşilor se încovoaie şi nu mai poartă infecţia, a spus A. Malakovskaia. Semnul crucii are un efect şi mai semnificativ : omoară microbii patogeni (bacilul de colon şi stafilococi) nu numai în apa de la robinet, ci şi în râuri şi lacuri. Este chiar mai eficient decât aparatele moderne de dezinfecţie cu radiaţie magnetică.

   Laboratorul ştiinţific al Institutului de Medicină Industrială şi Navală a analizat apa înainte şi după sfinţire. A rezultat că dacă se citeşte rugăciunea Tatăl Nostru şi se face semnul Crucii asupra apei, atunci concentraţia bacteriilor dăunătoare va fi de o sută de ori mai mică. Radiaţia electromagnetică dă rezultate mult inferioare.

   Astfel, recomandările Ortodoxe de a binecuvânta orice mâncare sau băutură nu au numai o valoare spirituală, ci şi una preventivă.

   Apa sfinţită nu este numai purificată, ci ea îşi schimbă şi structura, devine inofensivă şi poate să vindece. Aceasta se poate dovedi cu aparate speciale.

   Spectrograful indică o densitate optică mai mare a apei sfinţite, ca şi cum aceasta ar fi înţeles sensul rugăciunilor şi l-ar fi păstrat. Aceasta este cauza acestei puteri unice de a vindeca.

   Singura limită este că vindecă numai pe cei credincioşi.

   „Apa „distinge” nivelul de credinţă al oamenilor.”, spune A. Malenkovskaia. Atunci când un preot sfinţeşte apa, densitatea optică este de 2,5 ori mai mare, atunci când sfinţirea este efectuată de o persoană credincioasă laică, numai de 1,5 ori mai mare, dar cu un om botezat şi necredincios, fără cruce la gât, schimbările au fost nesemnificative.

   Comentariu saccsiv:

   Asadar, oameni de stiinta constata ceea ce, din nefericire, din ce in ce mai multi preoti n-o mai fac … Vedem din ce in ce mai des in mass-media (chiar si la Trinitas) preoti ce „invata” cam asa: sa mergem la biserica pentru doctorul sufletului si la medic pentru doctorul trupului. Pai, in conditiile acestea, cum sa nu fie crestinii din ce in ce mai disperati doar daca se gandesc sa nu ia buletinul sau cardul de sanatate cu cip?

23 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. valentin said, on august 18, 2010 at 3:03 pm

    Cum binecuvântam mâncarea sau băutura ? Se spune o rugaciune ?

    Apreciază

    • dusky said, on august 18, 2010 at 3:58 pm

      Da
      si se face Semnul Crucii peste orice fel de hrana lichida sau solida

      Apreciază

  2. saccsiv said, on august 18, 2010 at 3:04 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  3. Emanuel said, on august 18, 2010 at 4:47 pm

    Articol exceptional. O sa-l trimit la toti prin email.

    Apreciază

  4. octoviv said, on august 18, 2010 at 6:32 pm

    Eram cu Parintele Arsenie si l-am întrebat: „Ce sa facem Parinte, ca acum este foarte rau”. Parintele zice: „Va veni si mai rau”. Zic: „Parca toate sunt otravite. Nici nu ne mai vine sa mâncam”. „Ma, face-ti semnul sfintei cruci pe tot ce mâncati: apa, ceai, cafea, prajitura, fructe, bautura, mâncare, pâine. De ar fi dat chiar si cu otrava, Sfânta Cruce anuleaza tot ce este otravit”. (Maria Matronea, Sibiu)
    “Noi marturii despre parintele Arsenie Boca”, editura Agaton, 2005

    Apreciază

  5. Veaceslav said, on august 18, 2010 at 7:08 pm

    Au fost si emisiuni TV la rusi despre aceste studii, este foarte interesant. La tv chiar aratau ca in apropierea Bisericii Arhanghelului Mihail, aflată la patru km de reactoare, valoarea radiaţiilor era normală, iar daca de indepartai era foarte mare.
    Se mai fac cercetari si la intoarcerea Iordanului si la pogorarea Sf Lumini si intradevar s-au inregistrat date foarte interesante inca inexplicabile pentru oamenii de stiinta.
    Doamne miluieste!

    Apreciază

  6. Mihaela said, on august 18, 2010 at 10:53 pm

    Intr-o noapte m-am trezit foarte insetata si, pentru ca nu vroiam sa beau apa de la robinet fiindca era destul de dubioasa, m-am gandit sa cobor la gazda mea in bucatarie si sa caut putina apa plata pe acolo. Ajungand in perfecta liniste, am vazut pe masa o sticla plina… Nu vroiam decat o gura… Si,i cu toate ca mi-a trecut asa, vag, prin minte ca „o fur” si ca „s-ar putea sa fie agiazma”, am dat sa beau. Exact in momentul in care era sa inghit, parca mi s-a pus un dop in gat si m-am inecat destul de rau incat m-am tinut de nas, ca sa nu fac zgomot… Foarte penibil. M-am simtit… rusinata. Am avut apoi certitudinea absoluta ca era apa sfintita, nici n-a mai fost nevoie sa verific in vre-un fel…

    Apreciază

  7. Iubesc Patriarhul said, on august 19, 2010 at 5:47 am

    Mie intreg articolul mi se pare mincinos. Prin rugaciune nu imi reglez mecanismele sufletesti si trupesti, prin sfintirea apei nu se intampla ceva cu apa in sens structural, prin binecuvantarea mesei nu se intampla ceva cu mancarea, bautura si sufletele comesenilor, nu. Asta-i o minciuna. Aceasta este o explicatie stintifica a rugaciunii, ca si cum omul daca rosteste ceva gen mantre, deodata se preschimba si mancarea si sufletul lui. Da eu nu cred ca-i asa. Conteaza cine este la celalalt capat al rugaciunii, adica Dumnezeu. In felul articolului de mai sus, indiferent cine aude rugaciunea, conteaza doar ca ma linistesc sufleteste. In rugaciune nu e vorba de proteine, de virusi, de vindecari.
    Nu ne vindecam pentru ca ne rugam, ci ne vindecam pentru ca Dumnezeu VREA sa ne vindecam pentru ca l-am rugat sau pentru ca de fapt altcineva se roaga pentru noi (vreun sfant pomenit, Maica Domnului). Deci noi suntem nimic si n-avem nici o putere.

    Apreciază

    • neo said, on august 19, 2010 at 7:57 am

      cica noi suntem nimic si nu avem nici o putere.voi va auziti ce spuneti bai habotnicilor?si nu stiu de ce naiba pe siteul asta se cenzureaza mesajele.nu de alta dar mi-a „poluat” si mie cineva mailul cu articolul asta ca altfel nu intru pe siteuri de astea de habotnici.

      Apreciază

      • danutza said, on august 19, 2010 at 9:51 am

        du-te pe siteuri adecvate firii, credintelor si obiceiurilor tale, te rugam. ai auzit de liberul-arbitru? cine te-a pus sa intri aici? te-a obligat cineva? iar mailul, daca ai considerat ca te polueaza, puteai sa-l stergi. nu uita, insa, ca Dumnezeu e Atotputernic si Omniprezent , ca le vede si le judeca pe toate. iar moartea….e vesnica! Doamne-ajuta!

        Apreciază

    • Adrian said, on august 19, 2010 at 10:25 am

      Te cam contrazici putin acolo. Nu te vindeci pentru ca te rogi ci pentru ca te vindeca Dumnezeu ca vrea El pentru ca il rogi sau pentru ca se roaga altcineva pentru noi. Asadar tot trebuie sa existe rugaciunea. Chiar daca o faci tu sau ceri altui Sfant sau Maicii Domnului sa mijloceasca pentru tine. Si stii si crezi in Dumnezeu ca poate sa te vindece, altfel nu ai avea vointa si nici motiv sa te rogi, pentru ca inseamna ca daca nu te rogi nu crezi ca exista Acel Cineva care sa te ajute. Poti sa te rogi cuiva in care nu crezi ca exista? Daca tu existi, traiesti, esti in viata, respiri, poti sa gandesti si stii ca existi inseamna ca esti constient de tine insuti. Noi nu putem face nimic fara ajutorul lui Dumnezeu. Asta nu inseamna ca noi suntem nimic, sau ca nu avem nici o putere. Avem darurile pe care ni le-a dat Dumnezeu ca sa ne pregatim si sa ne intoarcem de la moartea pacatului la viata cea vesnica care ne-o da el. Puterea noastra este credinta in Dumnezeu, si avem puterea de a alege ori sa ne pregatim pentru viata cea vesnica in modul in care ne-a invatat Hristos si Sfintii si sa facem precum ei, sau de a alege sa nu credem si sa nu facem.

      Apreciază

    • agerstress said, on august 19, 2010 at 6:15 pm

      @Iubesc patriarhul,
      Si totusi… apa sfintita se modifica si d.p.d.v. structural. A facut un japonez o serie de cercetari cu privire la modul cum cristalizeaza apa la inghetare. Daca nu ma-nsel Masaru Emoto este numnele sau. Se pare ca acum este intens curtat de catre misa. Oricum, rezultatele cercetarilor lui sunt interesante. In termeni tehnici se pare ca apa poate stoca si transporta informatie. Interesul yoghinilor fata de aceasta capacitate a apei este lesne de-nteles ca dealtfel si interesul vrajitoarelor.

      Apreciază

  8. mircea said, on august 19, 2010 at 9:11 am

    Bun articolul. Ma bucura faptul ca sunt oameni de stiinta care ajung la concluzii pe care ortodoxia le cunoaste de multa vreme.

    Apreciază

  9. gherasim said, on august 19, 2010 at 9:49 am

    Un adevar istoric si religios este banalizat intr-un articol ce vine precum odinioarea „lumina” de la rasarit. Este bine stiut rolul rugaciunii si al tainelor bisericesti iar rezultatul lor in vietile noastre este in functie de vrednicia fiecaruia dintre noi, de masura harului pe care-L lasam sa patrunda in noi, o consecinta a credinciosiei noastre si a martusirii acesteia in viata noastra de toate zilele. De aici insa, pana la a incepe sa masori, sa spui si de cate ori e mai mare sau mai mica energia/harul, mi se pare aruncare in banal. Sa mai spui si ca unul care nu poarta cruce la gat nu mai are nicio putere, iarasi mi se pare absurd. Dar daca te insemnezi cu Sfanta Cruce nu-i bine/suficient? Trebuie tinut cont ca harul Duhului Sfant vine in functie de viata noastra, de cata credinta purtam in sufletele noastre. Nu cred ca Dumnezeu a lasat pentru vremurile din urma descoperirea Sa in tehnica! Ce calugar adevarat s-ar fi lasat masurat in timpul rugaciunii?? Sau poate ca masuratoarea s-a facut fara stirea lui. Cum am spus, frumusetea tainelor credintei mi se par aici banalizate de tehnica, de calcul, de masuratori. Poate ca o filtrare (din punct de vedere al respectarii credintei ortodoxe) a materialelor postate ar fi binevenita.

    Apreciază

  10. danutza said, on august 19, 2010 at 9:56 am

    iubesc partiarhul:
    eu depun marturie ca, daca te rogi cu credinta si incredere, Dumnezeu te ajuta chiar in cazuri imposibile din punct de vedere medical. cu mine a facut de 3 ori cate o minune, m-a vindecat miraculos, in urma rugaciunilor mele si ale familiei ( desi sunt f f f pacatoasa).
    asa ca…ne vindecam PT CA NE RUGAM!!! bate si ti se va deschide! cere si ti se va da!
    asta ne spune IIsus. daca cerem,adica ne rugam, primim, dar sa avem un graunte de credinta.
    de unde stii ca e o minciuna articolul? stii ce structura are apa? ai auzit de par argatu? stii ca a incercat de 3 ori securitatea sa-l otraveasca si nu a reusit pt ca parintele efectiv anihila efectul ei doar prin rugaciune?
    eu zic sa-ti reconsideri credinta in atotputernicia lui Dumnezeu si sa incepi sa crezi cu adevarat!

    Apreciază

    • Iubesc Patriarhul said, on august 19, 2010 at 11:41 am

      Eu n-am nevoie de confirmari stintifice. Nu-mi pasa de structura apei. Sa explice stinta cum de nu a apus soarele in ziua lui Iosua. Sau cum s-a intunecat soarele de la ceasul al 6-lea si pana la al 9-ulea. Sau cum Fecioara naste si ramane fecioara. Sau cum a exista Lumina in prima zi fara sa existe sursa de lumina facuta abia in ziua a patra. Si din nou zic, nu ne vindecam pentru ca ne rugam (oricum nu stim cum sa ne rugam), ci ne vindecam pentru ca suntem niste amarati pe care-i iubeste Dumnezeu.

      Apreciază

  11. rica said, on august 19, 2010 at 10:33 am

    danutza e si ceva adevar in ce poate ca vrea sa spuna iubitorul de patriarhi(mai bine l ar iubi pe Hristos):adica nu este ceva automat,vindecarea nu este obligatorie caci asa au patit multi care nevindecandu se la biserica s au dus la vrajitori!! sant clare explicatiile chiar cu indraciti care au acest necaz pentru iertarea pacatelor,un canon ! caci multi sant care zic :am gresit ! dar se supara cand sant criticati! pai daca crezi ca ai gresit cum sa nu fi criticat,cum sa nu accepti plata pentru greseala!! asta nu este pocainta,iertare fara canon NU exista!! ori iti faci canonul aici sau dincolo!! mai sant cazuri cand o patesc rudele ,prietenii dar canonul il face cineva,cuiva ii va fi rau(necazuri,boli..)de aceea ma doare privelistea din romania pentru ca as vrea sa ne incurajam zimbind la macelul la care ne supun stapinitorii!! caci este scris ca acum nu se va mantui decat cel ce rabda cu bucurie necazurile!!

    Apreciază

  12. rica said, on august 19, 2010 at 10:35 am

    dantza :si la rugaciunile satanistilor,yogini.. se observa ceva material caci dracul vine imediat,asta cred ca vrea iubitorul sa spuna

    Apreciază

  13. rocco said, on august 19, 2010 at 11:25 am

    Masaru Emoto a descoperit puterea miraculoasa a apei.Vedeti pe google videos.Documentarul se numeste”APA”

    Apreciază

    • Iubesc Patriarhul said, on august 19, 2010 at 12:10 pm

      Hai mai, apa are putere, sau Dumnezeu care a facut-o?

      Apreciază

  14. aleksandra said, on august 20, 2010 at 9:48 pm

    cand am foat la kiev la lavra pesterilor, ne-am intalnit la arhierescaia gastenita, adica la cazare cu o cercetatoare din sankt petersburg care ne-a spus in limba rusa ca s-au iradiat un numar de seminte-practic nu aveau cum sa germineze. unele s-au pus in pesteri, altele in apropiere si cealalta parte in kiev undeva, nu retin unde. surpriza totala . cele din pesteri toate erau germinate, cele din apropiere doar unele, iar cele din afara lavrei nici unele. sper ca o sa gasesc cartea cu parintele Sava de la Pscov ca sa va indic si paginadespre urmatoarea minune. parintele avea o ucenica care lucra la in apropiere de cernobal la o cantina.cand a fost sa serveasca carnea, analizele indicau ca era iradiata. atunci l-a intrebat pe parintele ce sa faca si acestea i-a dat un model de rugaciune pentru hrana iradiata- nu o reproduc pentru ca nu o stiu din memorie. si dupa ce s-au repetat analizele acestia au intrebat-o pe ucenica-de unde ai gasit o carne atat de buna!

    Apreciază

  15. MARIN din ORADEA said, on septembrie 5, 2010 at 10:33 am

    Catre falsul nume IUBESC PATRIARHUL

    Daca nu ai nevoie de confirmari si nu iti pasa nici de structura apei, atunci inseamna ca singur te-ai tradat ca nu ai in acest fel dreptul nici macar de a vorbi sau de a scrie. Dezinteresul si aroganta ta te condamna la aceasta lege universala. Si totusi vad ca amesteci cu siretenie intunecata intrebari biblice in speranta de a ranji si de a pune in umilinta credinta ortodoxa. Reiese transparent ca din sufletul tau si din cele mai adanci imaginatii mintale ce le porti, faptul ca persisti sa lovesti acolo unde nu iubesti si in plus a-i fost contaminat de o boala rigida care nu iti permite sa te apropii si sa intelegi cu desavarsire si fara interpretare a misterului celor 7 Sfinte Taine. Cand te vei vindeca de aceasta contaminare, puterea Sfintei Treimi prin Isus Hristos mantuitorul de care nu pomenesti totusi se va apropia si de tine si vei intelege la cat de pacatos esti, ca nu meriti nici macar un pahar cu apa de la cel mai nepurificat put din lume. Ai inceput sa scrii pe site-ul acesta aruncand semintele neghinei si dupa tine au rasarit multi altii ce scriu ca tine inmultind aceasta samanta neagra.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.