SACCSIV – blog ortodox

Profetia Sfantului CALINIC de la Cernica despre 1992, inceputul SFARSITULUI LUMII …

Posted in Sfantul CALINIC de la Cernica, SFARSITUL LUMII, sfarsitul vremurilor by saccsiv on noiembrie 16, 2010

   Citez din articolul O marturie a Sfantului Calinic de la Cernica (1787-1868):

   Sf .Calinic a trait mai aproape de noi, intre anii 1787-1868, si este ctitorul manastirii Cernica din apropierea orasului Bucuresti, capitala Romaniei, careia i-a fost staret timp de 31 de ani. In prezent, in biserica mare a manastirii se afla racla cu sfintele moaste ale cuviosului, care necontenit fac minuni si dau tamaduiri de tot felul de boli sufletesti si trupesti.
   Staretul Calinic, fiind om sfant, mare nevoitor si cu alese daruri duhovnicesti, in jurul lui se adunasera multi monahi si chiliile din insula Sfantului Nicolae erau neincapatoare, fiind trebuinta de noi chilii. De aceea se gandea sa faca o manastire mai mare, in cealalta insula a sfantului Gheorghe. Nu-i mai ramanea acum decat sa inceapa lucrul, insa staretul Calinic statea la indoiala si amana inceputul.
   Ce se intamplase ? Un zvon circula in tara ca nu peste mult timp, adica in 1848, aveau sa aiba loc mari evenimente, un sfarsit de lume, un inceput de lume noua. Framantat de aceste ganduri, intr-una din nopti, intorcandu-se la chilie de la slujba utreniei si asezandu-se ca de obicei pe scaunul sau – caci asa obisnuia sa se odihneasca cuviosul, sezand pe un scaun si niciodata intins pe pat -, in acel moment s-a aflat cu trupul in picioare, aievea nu in vis, in cealalta insula a Sfantului Gheorghe, avand de-a dreapta pe Sf. Ierarh Nicolae si de-a stanga pe Sf. Mare Mucenic Gheorghe, care il mustrau de ce nu a inceput zidirea manastirii in aceasta insula, pentru care deja primise bani.
   Cuprins de frica si de cutremur, staretul Calinic a raspuns: „Iertati-ma, sfintilor ai lui Dumnezeu, dar citind eu unele prevestiri despre viitor, am crezut ca la anul 1848 va fi sfarsitul lumii”. Atunci sfintii i-au zis: „Uita-te spre rasarit”. Si ridicand cuviosul ochii spre rasarit, nu se mai vedea cerul, ci numai o mare lumina dumnezeiasca iar el spaimantandu-se, a cazut la pamant zicandu-i: „Priveste acum la rasarit si vei vedea taina cea mare a Providentei”. Si fiind intarit de darul lui Dumnezeu, Sf. Calinic a vazut pe cer pe Sf. Treime, asa cum este zugravita pe sfintele icoane, iar dedesupt, pe un mare pergament luminos era scris cu litere mari: 7500, ani de la Adam. Atunci sfintii care il sustineau pe brate, i-au zis: „Vezi ca nu la 1848 va fi sfarsitul lumii, ci sfarsitul lumii va fi cand se vor implini 7500 de ani de la Adam ? Asadar, au adaugat sfintii, incepe indata a zidi marea manastire a Sf.M. Mc.Gheorghe”.
   Aceasta este vedenia Sf.Calinic de la Cernica. Precum vedem aici se vorbeste precis despre anul 7500 de la Adam, care corespunde cu anul 1992. Noi care am trecut anul 1992 ne intrebam, oare profetia sfintilor nu a fost exacta ? Nu, nicidecum. Ea este exacta. Ea nu fixeaza data unui cataclism planetar, ci inceputul derularii unor evenimente ce prevestesc apropierea sfarsitului lumii. Pe vremea Sf. Calinic se zvonea ca in anul 1848 aveau sa aiba loc mari evenimente, „un sftrsit de lume, un inceput de lume noua”. Despre ce era vorba ? Cati stiu ca anul 1848 reprezinta anul revolutiilor nationale ? Masoneria internationala programase pentru acel an o lovitura de gratie data statelor crestine, in general, si traditiilor crestine in special. A fost inca un pas facut de masoneria, condusa de Sionismul mondial pentru pregatirea venirii lui Antihrist.

   Comentariu saccsiv:

   Intr-adevar, din 7500 scazand anii pana la Hristos (5508) dam tocmai peste anul 1992. Despre acest an vorbeste si Sfantului Cuvios NIL:

Pomenirea Sfantului Cuvios NIL ATHONITUL. Sa ne reamintim de extraordinarele sale PROFETII despre ANTIHRIST si MUNTELE ATHOS …

   Cititi va rog si:

PROFETIA Sfantului LAVRENTIE DE CERNIGOV despre ANTIHRIST

PROFETIA Sfantului ANATOLIE al OPTINEI despre vremea cand ERETICII VOR PUNE MANA PE BISERICA …

Sfantul EFREM SIRUL despre ANTIHRIST …

Parintele PAISIE AGHIORATUL despre 666, cartele electronice, buletine electronice

   Cat despre masoni si revolutiile lor, cititi va rog si:

„Cartea neagră a Revoluţiei franceze”. 1789 – INCEPUTUL COMUNISMULUI

Ultima revolutie: NOUA ORDINE MONDIALA reala impotriva falsei “Noi Ordini Mondiale”

38 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on noiembrie 16, 2010 at 8:20 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

    • Mihai Vasile said, on iulie 31, 2014 at 11:59 pm

      Orice schimbare în învățătura Dumnezeiască ( Sfânta Scriptură) este de la vrăjmașul. Așa este și invenția satanică a anului 0 (nașterea lui Hristos făcută de Înțelepții Sionului în protocoalele lor. Nici un Sfânt nu a greșit în Sfânta Scriptură și nici o dată nu se contrazic în învățătura ortodoxă Sfinții. Așa se face că nici Sf. Calinic nu a greșit în vedenia prezentată mai sus. Anul masonic 2014, în realitate este 7489 de la zidirea lumii, reperul calculelor în Sfânta noastră Scriptură este anul 5508, pe care Îngerul care păzea cu sabia de foc Edenul, i l-a spus lui Sit (al treilea fiu a lui Adam), ce venise să-i ceară untdelemn pt. tămăduirea lui Adam. Iar Adam a fost tămăduit de toate bolile la anul 33 masonic, adică 5508 de la zidirea lumii. Pentru ca nimeni să nu mai greșească vreodată la calcularea anilor de la zidirea lumii, să meargă la Mănăstirea Putna și să citească pe piatra mormântului Voievodului Ștefan Cel Mare, anul morții sale care este 6979 (1504 masonic). Rezultă că de la 1504 pâna la 2014 sunt 510 ani , aceștia adunați la anul 6979, obținem anul real de la zidire 7489.
      Pregătiți-vă de Înfricoșătoarea Judecată in acești 11 ani rămași așa cum ne îndeamnă Sf. Calinic în vedenia sa , precum și Sf. Patriarh Tihon omorât de comuniștii ruși în anul 1925!

      Apreciază

  2. andreiradum said, on noiembrie 16, 2010 at 8:23 am

    Eu nu inteleg de ce s-ar teme sfintii ca vine sfarsitul lumii? Toate au un inceput, toate trebuie sa aiba si-un sfarsit, chiar daca acel sfarsit inseamna o noua lume, o alta lume etc.
    Preestirile la ce sunt bune?!
    Cui folosesc?
    Iar daca crezi suficient de mult in Dumnezeu, cum este posibil sa-ti fie teama pentru propria viata?
    E o neconcordanta care, ciudat, tot de la „sfintii parinti” provine.
    Poate stie cineva mai multe sa ma lumineze si pe mine.
    Multam.

    Apreciază

    • saccsiv said, on noiembrie 16, 2010 at 8:32 am

      andreiradum

      Adica, “sfintii parinti”, cu litere mici si intre ghilimele. Indubitabil esti o ratacita new age ce n-a priceput nimic din profetiile despre vremurile apocaliptice.

      Apreciază

      • andreiradum said, on noiembrie 16, 2010 at 8:46 am

        Nu te supara, cu majuscule scriu doar Dumnezeu, ceilalti sunt oameni ca si noi. Nu sunt adept al new age. Iar daca nu am priceput inseamna ca nimeni nu stie sa explice bine, sau nu m-a inzestrat Dumnezeu cu priceperea acestor „frici”.
        Intrebarile mele sunt pertinente si de bun simt.
        Care este problema ca vine „sfarsitul lumii”?
        Nimic nu este fara voia lui Dumnezeu, nu?

        Apreciază

      • saccsiv said, on noiembrie 16, 2010 at 9:14 am

        andreiradum

        Adica tu esti precum Sfintii? Intrebarile tale sunt impertinente si nesimtite. Serpi ca tine au tot postat pe aici, dar nu mult timp. Asa cum nici tu nu vei mai posta sau ce vei posta, voi sterge.

        Apreciază

    • karenin said, on noiembrie 16, 2010 at 9:35 am

      andrei, ai dreptate. nu trbuie sa ne temem de „sfarsitul lumii” mai tare decat de sfarsitul propriei noastre vieti. mantuirea noastra, a fiecaruia, este esentiala, atat pentru noi cat si pentru Dumnezeu si pentru Sfintii Lui, a caror mijlocire si harisme punandu-le la indoiala te dezici de insusi Hristos dupa a carui vrere au vietuit ei si iti periclitezi mantuirea inrobindu-te propriei voiri, care in mod paradoxal nu inseamna libertate atata timp cat nu ne-am curatit de patimi, intre care mandria este pamant roditor pentru toate celelalte…

      Apreciază

    • mucenicul said, on noiembrie 16, 2010 at 1:05 pm

      @ andreiradum
      Sfintii parinti se temeau de sfarsitul lumii pentru ca, in ciuda faptului ca au dus o viata exemplara, ei nu se considerau demni de viata vesnica si nu considerau ca au facut pe deplin voia Domnului in timpul vietii. In asta consta smerenia si umilinta in fata Domnului. Oricate lucruri bune am face nu trebuie sa ne semetim si sa credem ca suntem atat de buni incat vom dobandi viata vesnica. masura noastra nu este aceeasi cu cea a Domnului.
      2. prevestirile sunt bune pentru a le da posibilitate si celor care vin dupa noi (dupa ei in cazul sfintilor) sa invete si sa se pregateasca asa cum trebuie pentru acele momente. vezi tu omul e mai delasator de felul sau si tot amana anumite lucruri, mai ales pe cele care privesc indreptarea sa morala si spirituala. daca nimeni nu ne-ar da niste semne dupa care sa recunoastem acele vremuri atunci multi oameni ar amana pana cand s-ar trezi fata-n fata cu moartea si ar fi prea tarziu.
      3. daca crezi suficient de mult in Dumnezeu nu te temi pentru propia viata pamanteasca dar te temi pentru viata ta vesnica, pentru ca daca esti cu adevarat smerit nu poti sa crezi ca sigur o vei si dobandi, pentru ca toti avem pacatele noastre si numai Dumnezeu Singur stie daca ele sunt mari sau mici.
      Deci nu este nici o neconcordanta dar uneori este mai greu de inteles ceea ce voiau Sfintii parinti sa spuna. iar unele lucruri trebuiesc deslusite in termeni uzuali pe intelesul tuturor.

      Apreciază

    • danutza said, on noiembrie 16, 2010 at 4:16 pm

      Sfintii s-au temut pentru noi pentru ca inainte de a veni sfarsitul veacurilor, va veni antihristul si au vrut sa ne atentioneze de marea amagire care va veni, pt ca va fi greu sa te mantuiesti atunci.
      Dumnezeu, in marea Lui grija pentru noi, ne-a transmis prin intermediul sfintilor ( prin Duhul Sfant care a vorbit prin ei), ce va fi ca sa stim cum sa ne intarim si sa ne aparam.
      asa ca nu e nici o neconcordanta intre sfinti si Dumnezeu.

      Apreciază

  3. mihai said, on noiembrie 16, 2010 at 10:34 am

    @andreiradum nu e ostilitate. poate o lipsa de rabdare. cat despre „nu esti cu mine, esti impotriva mea”, asta a spus-o chiar Isus Hristos, daca nu crezi uita-te in Biblie. Profetiile Sfintilor Parinti sunt pentru a nu-i lasa pe oameni sa se culce pe o ureche si pentru a simti pulsul vremurilor. da, frica ar trebui exclusa din ecuatie, prudenta si prevederea insa nu. Evident ca toate sunt cu voia lui Dumnezeu, insa tot voia lui Dumnezeu este sa „luam aminte” dupa cum a spus Sfantul Arhanghel Mihail, ca sa nu cadem si noi.
    De aceea este o problema cu sfarsitul lumii. Nu ca nu ar fi cu voia lui Dumnezeu ci pentru ca multi vor cadea, si nu vor ramane pe pozitii, cum s-ar spune. Ca sa fiu mai explicit, cei care vor cadea nu se vor mantui, asta este adevarata problema. Si cei care vor cadea sunt cei care vor primi pecetea despre care se vorbeste in Apocalipsa, pe mana sau pe frunte.
    Cand va fi aceasta, Dumnezeu-Tatal stie dupa cum tot Isus Hristos ne spune. Din profetiile si mai ales din talcuirile Sfintilor Parinti la Apocalipsa(care inseamna Revelatie), acest sfarsit al lumii si aceasta pecete va veni cand un conducator mondial sau aproape mondial va fi incoronat la Ierusalim. Acela va fi Antihrist.
    Panma atunci insa nu strica sa urmarim cum decurg evenimentele. Doamne Ajuta!

    Apreciat de 1 persoană

  4. Pr.Gabriel said, on noiembrie 16, 2010 at 11:05 am

    Draga crestine,
    nu este nici o problema pentru nimeni, in felul in care pui problema..
    Insa, noi stim ca Dumnezeu Omul Hristos ne spune clar ca nu v-a mai gasi credinta pe pamant la a doua venire a lui. Si aici intra dreapta credinta, nu sincretismele si sectarismele neoprotestante.
    de multe ori, ca preot, am avut ocazia sa gasesc oameni care zic „n-am nici un pacat parinte” sau „Ce pacate am eu? ” sau „Dumnezeu este cu mine, nu mi-e frica”. insa, luati la bani marunti, dupa Evanghelie, ai sa vezi cat de slabi sunt, nefacand nici cele mai mici ale Domnului, ce sa zic de cele mai mari..
    Voia lui Dumnezeu este in acord , in parte, si cu a noastra, altfel s-ar incalca libertatea care duce la o iubire curata, dezinteresata (vezi cazul Iona si pocainta ninivitenilor)

    De multe ori, saccisv, avem o parere personala despre cat de mult placem noi lui Dumnezeu, „odihninindu-ne” constiintele ca totul este bine, ca am facut bine, ca sunt in litera legii, ca „sunt manuit”, ca sunt virtuos, etc..
    Tocmai de aceea ne napadesc patimile si suntem plini de mandrie, egoism si multa intelepciune lumeasca..
    Se uita parca interesat ca Sf.Ap.pavel spune hotarat „cu frica si cu cutremur sa lucrati la mantuirea voastra”.
    Oare am dus noi lupta cea buna asemenea Sf.Ap.Pavel?
    Pai, el tocmai in lanturi spune asta, indrptandu-se catre viata vesnica prin bariera mortii trupesti.
    Dar noi.. unii.. mai avem destul timp pana la aceasta „mare trecere”. Si, ce ne facem, ca timpul poate fi folosit in defavoarea noastra..
    Oare cuvintele Evangheliei sunt pre mici?
    „Privegheati si va rugati ca sa nu intrati in ispita”…” nu stiti nici ziua nici ceasul..”

    Asa se intampla cand omul se crede virtuos si spune, din ingamfare zice „vin-o Doamne, ca eu astept Imparatia Ta si eu o sa fiu cu Tine”..in loc sa faca precum acel Sfant din pustia Tebaidei Egiptului care in timp ce urma sa fie luat la Cer, acesta se ruga la Domnul sa-i mai lase putin timp de pocainta, ca nimic bun nu a lucrat el in viata aceasta..
    Iata pilda de smerenie.

    Ps. Am vazut si la scoala, ca si prof. de religie, ca in general, copiii neoprotestantilor au acea ingamfare pe fata si uneori fatisa verbal, ca ei „sunt cei mantuiti” si ca sunt „cei alesi”. Cu adevarat ii stapaneste patima slavei desarte.

    Apreciază

  5. AdrianP said, on noiembrie 16, 2010 at 12:59 pm

    Off-Topic:
    Ministerul Sanatatii a anuntat dezbatere publica legat de proiectul cu cardul national de sanatate.
    Joi la 14.00.
    http://www.ms.ro/?pag=23&id=8678

    Apreciază

  6. […] Profetia Sfantului CALINIC de la Cernica despre 1992, inceputul SFARSITULUI LUMII … […]

    Apreciază

  7. Silviu said, on noiembrie 17, 2010 at 9:22 am

    Pe 7 februarie 1992 s-a semnat tratatul de la Maastricht si astfel a luat fiinta Uniunea Europeana.

    Apreciază

  8. Moldo-Valahul said, on martie 16, 2011 at 6:03 am

    E tot mai clar ca „baietzii” ne leaga asteptarile de 2012 cu un anumit scop si parte din catastrofele asa zis naturale sunt produse de ei pentru rarirea populatiei la un sfert, ca sa o poata controla mai bine si care este dezideratul lor de mult timp. Viziunea catastrofica asupra lumii ne este indusa tocmai pentru a sadi frica in inimile noastre, asa cum face sarpele cand isi paralizeaza victima iar aceasta de frica nu mai poate schita nici un gest de aparare! In rest, om muri si om vedea, caci oricat ne-am stradui tot suntem plini de pacate in fata lui Dumnezeu si numai marea mila a Sa ne mai poate mantui…

    Apreciază

  9. […] Profetia Sfantului CALINIC de la Cernica despre 1992, inceputul SFARSITULUI LUMII … […]

    Apreciază

  10. […] Profetia Sfantului CALINIC de la Cernica despre 1992, inceputul SFARSITULUI LUMII … […]

    Apreciază

  11. […] Profetia Sfantului CALINIC de la Cernica despre 1992, inceputul SFARSITULUI LUMII … […]

    Apreciază

  12. […] Profetia Sfantului CALINIC de la Cernica despre 1992, inceputul SFARSITULUI LUMII … […]

    Apreciază

  13. […] Profetia Sfantului CALINIC de la Cernica despre 1992, inceputul SFARSITULUI LUMII … […]

    Apreciază

  14. Oglinda Libertatii said, on septembrie 18, 2013 at 5:48 pm

    […] Profetia Sfantului CALINIC de la Cernica despre 1992, inceputul SFARSITULUI LUMII … […]

    Apreciază

  15. […] Profetia Sfantului CALINIC de la Cernica despre 1992, inceputul SFARSITULUI LUMII … […]

    Apreciază

  16. […] Profetia Sfantului CALINIC de la Cernica despre 1992, inceputul SFARSITULUI LUMII … […]

    Apreciază

  17. […] Profetia Sfantului CALINIC de la Cernica despre 1992, inceputul SFARSITULUI LUMII … […]

    Apreciază

  18. […] PROFETIA Sfantului ANATOLIE al OPTINEI despre vremea cand ERETICII VOR PUNE MANA PE BISERICA … Profetia Sfantului CALINIC de la Cernica despre 1992, inceputul SFARSITULUI LUMII … O EXCEPTIONALA PROFETIE din secolul XV descrie lamuritor cum va fi in timpul ANTIHRISTULUI. Vor […]

    Apreciază

  19. […] Profetia Sfantului CALINIC de la Cernica despre 1992, inceputul SFARSITULUI LUMII … […]

    Apreciază

  20. […] Profetia Sfantului CALINIC de la Cernica despre 1992, inceputul SFARSITULUI LUMII … […]

    Apreciază

  21. […] Profetia Sfantului CALINIC de la Cernica despre 1992, inceputul SFARSITULUI LUMII … […]

    Apreciază

  22. […] Profetia Sfantului CALINIC de la Cernica despre 1992, inceputul SFARSITULUI LUMII … […]

    Apreciază

  23. […] Profetia Sfantului CALINIC de la Cernica despre 1992, inceputul SFARSITULUI LUMII … […]

    Apreciază

  24. […] Profetia Sfantului CALINIC de la Cernica despre 1992, inceputul SFARSITULUI LUMII … […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.