SACCSIV – blog ortodox

Sa denigrezi Romania si pe romani este corect politic

Posted in CORECT POLITIC, Romania by saccsiv on octombrie 10, 2010

   Desigur, cu totii ati auzit sau citit, deseori, in mass-media sau carti din tara, ca Romania si romanii sunt de porc: lenesi, hoti, rai, prosti, inculti, tradatori, etc.

   S-a sesizat cineva sau ceva? O organizatie, o smecherie, ceva? A miscat putin vreun “ONG” finantat de UE? O dare in judecata, o campanie de presa, ceva, orice? Singurii care iau atitudine sunt “habotnicii”, “extremistii”, “primitivii”.

   Doar cand strainii ne catalogheaza precum mai sus, mai misca oleaca si ceilalti, adica guvernantii, mass-media, cate un analist. Dar firav si fara nici un rezultat remarcabil.

   Mai mult, puteti scrie ce injuraturi sau vorbe grele doriti la adresa Romaniei si a romanilor, in presa, carti, bloguri, forumuri, pe garduri sau unde mai doriti. Reactia va fi aceeasi, adica lipsa.

   Mass-media, unii analisti si intelectuali nu doar ca nu iau atitudine, dar ei au dat de fapt tonul: romanii sunt un popor mizerabil, in comparatie cu vesticii, iar Romania e de doi bani in comparatie cu minunata Europa.

   Si totul a inceput inca din 1990. Pe toate planurile. De la economic si pana la traditie si credinta, tot ce era romanesc era catalogat a fi rau.

   Combinatele sau flota, cica erau vechi si le-au inchis sau le-au dat pe nimic. Agricultura au distrus-o. Si ce nu au nimicit, au vandut pe bani putini, caci cica noi eram prea incapabili si prea hoti sa le gestionam:

PARLAMENTUL si GUVERNUL Romaniei, marionete ale PAPUSARILOR planetari 

   Pe celelalte planuri, o contribuite majora a avut-o intelectualitatea Soros:

GEORGE SOROS, GUVERNUL MONDIAL, NOUA ORDINE MONDIALA, lista lui Soros

   Iata de exemplu capitole din lucrarea EXTREMISMUL DE DREAPTA ÎN ROMÂNIA, scrisa Gabriel Andreescu, mare iubitor al MISA: 

   Tendinte extremiste din Biserica Ortodoxã Românã

   Biserica Ortodoxã Românã, cadru de manifestare a curentelor extremiste fundamentaliste

   Biserica Ortodoxã Românã si contestarea statului de drept

   Supunerea clasei politice la presiunea ortodoxistã

   Sau iata ce spunea Horia-Roman Patapievici, presedintele Institutului Cultural Roman despre Romania si români :

   “Numai violenţa, numai sîngele mai pot trezi acest popor de grobieni din enorma-i nesimţire. Mă simt personal jignit de prostia băşcălioasă, de acreala invidioasă, de stridenţa de ţoapă a acestei populaţii ignare. […] Privit la raze X, trupul poporului român abia dacă este o umbră: el nu are cheag, radiografia plaiului mioritic este ca a fecalei: o umbră fără schelet, o inimă ca un cur, fără şira spinării.” (Politice, Ed. Humanitas, Bucureşti, 1996)

   In consecinta, neamul romanesc il defineste a fi format din:

   „23 de milioane de omuleţi patibulari.„ („Politice“ de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag 53)

   Acestea sunt exemple deja vechi. Iata si ceva nou :

Cica DEZBATERE „FOREIGN POLICY”: Daca am fi protestanti, Romania ar fi mai dezvoltata. ORTODOXIA ne trage in jos …

„FOREIGN POLICY”: „Pe un om care a trăit întreaga viață în interiorul unei peșteri nu-l poți trage brutal la lumină, pentru că va orbi. În special dacă este preot ortodox” …

La REALITATEA s-au descoperit vinovatii raspandirii GRIPEI PORCINE si ai refuzului vaccinarii: CRESTINII …

   De ce toate acestea? Care e planul? Care e ideea? Intr-o oarecare masura, toate statele au parte de un asemenea tratament, caci doar astfel ELITELE pot edifica uniunea planetara a NOII ORDINI MONDIALE. Dar parca in nici un stat european nu se pune in aplicare un program atat de dur. De unde atata ura impotriva acestui popor?

   La inceput, campania era dusa de marionetele celor ce urasc de moarte acest neam. Apoi insa, prin perseverenta, s-a reusit performanta ca multi romani sa spune despre ceilalti romani aceleasi lucruri.

   Mai mult, printr-un profesionalism odios s-a reusit chiar stricarea majoritatii dintre romani, astfel incat, acum, chiar poti spune despre din ce in ce mai multi ca sunt precum am insirat la inceputul articolului.

28 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on octombrie 10, 2010 at 12:45 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Radu said, on octombrie 10, 2010 at 2:21 pm

    Da este adevarat. Insa de data asta corectitudinea politica e de aceeasi parte cu adevarul.

    In 1990, dupa lovitura de stat din decembrie ’89, incepea adevarata revolutie. Cei care aveau rude moarte, care iesisera in strada sa isi ceara drepturile si sa dea la o parte comunismul erau cu miile, cu zecile de mii, acolo in Piata Universitatii.

    Aceia erau romanii. DOAR aceia. Restul plebei s-a multumit sa stea in casa, la caldurica si sa priveasca la televizor. Apoi au votat Iliescu.
    N-au miscat un deget, cand mii de oameni erau batuti de militieni si mineri. Aceleasi jeguri de militeni care batusera crestinii cei mai buni ai acestui neam.

    CE AU FACUT TOTI DE ISI SPUN ROMANI?
    RASPUNSUL ESTE UNUL SINGUR: N I M I C

    Romanii in marea lor majoritate sunt niste oameni lipsiti de curaj si de credinta. Vor ca altii sa le faca treaba.
    De unde bine se vede si in comentarii. Daca apare un articol intr-un ziar despre tigani sau jidani care au facut ceva rau, mereu apar aceia care spun acelasi citat invechit „daca mai traia Hitler…”. Cu alte cuvinte sa rezolve un cutare Hitler, adica un strain, un austriac, o problema locala, din ograda proprie.

    Asta e tristul adevar, acest popor chiar e lipsit de curaj si verticalitate.

    Prin comparatie, cand militienii sovietici puneau batele pe moldoveni, ce am facut noi? Acelasi lucru misto ca si la mineriade, ne-am uitat la televizor.

    Apreciază

  3. Radu said, on octombrie 10, 2010 at 2:39 pm

    Ce au facut nemtii la zidul Berlinului? Stateau milioane si de o parte si de alta si cereau libertate si unire.
    Asta trebuia sa facem noi cu moldovenii, sa stam 1 milion de romani pe partea asta si 1 milion de romani pe partea cealalta a Prutului si sa strigam UNIRE.

    In fata a 2 milioane de romani care striga UNIRE sub camerele CNN nicio armata din lume, nici macar cea sovietica, nu poate pune mitralierele pe ei.
    Asta inseamna CURAJ si DEMNITATE.

    In al 2-lea razboi mondial, la fel am fost. Niste curve lipsite de verticalitate.

    Prin comparatie, finlandezii au stat si au murit cu zecile de mii in fata sovieticilor. Stalin insusi era socat cand a auzit ca au pierdut 300.000 de oameni in Finlanda.
    Nu au putut impune nimic acolo, comunism sau turnatorie de semeni.

    Daca un popor se comporta las in situatiile critice, atunci el merita sa piara.
    Daca un popor isi omoara eroii, atunci merita sa piara.

    In decembrie 89 erau oameni cu mainile goale in fata tancurilor care cereau LIBERTATE si MOARTE COMUNISMULUI.
    O mana de oameni erau atat de curajosi. TOTI ACEI OAMENI mai tarziu cu 6 luni, erau jucati in picioare de militieni si mineri. Iar acesti militieni imputiti care au omorat oamenii ies acum in strada ca vor salarii. Ei sunt niste victime, vai!
    Si poporul, indobitocit si iubitor de salam si carnati de Carrefour sta iarasi la televizor si face politica.

    Mie personal mi-e sila de acest popor.
    SINGURII PE CARE II POT CONSIDERA CU ADEVARAT ROMANI, SUNT CEI CARE AU MURIT IN DECEMBRIE 89 SI CARE STATEAU IN STRADA IN FATA MILITIENILOR SI MINERILOR.
    ACESTIA ERAU ROMANII, IAR NOI RESTUL SUNT UN JEG, NU UN POPOR. NISTE CAZATURI SI NISTE LATURI.

    Asta este frica oricarui politician. Un adevarat lider s-ar vedea, daca si-ar incepe discursul infierand din start frica si lipsa de actiune a acestui popor.
    Lui Dumnezeu nu ii plac fricosii. Si se vede frica peste tot. Suntem #1 la avorturi. Frica de responsabilitati nu apare doar in momentele cheie ale natiunii, ci si in viata fiecaruia dintre noi.

    Si la final, pot spune DA si eu fac parte din masa de fricosi. Mi-e scarba si de mine, la fel ca de acest popor. Daca asta este corectitudine politica, NU IMI PASA.

    Si sa nu uit de crestinii adevarati. Parintii care au stat in temnitele comuniste. Si acum acesti oameni sunt dati la o parte. Mizeria asta numita popor nu vrea sa stie aceste lucruri. Ei isi doresc doar sa se casatoreasca in biserici mari, frumoase, platesc bani frumosi pentru slujbe, chiar pun si bani in cristelnita. Isi iubesc preotimea dezgustatoare care pe un canal public (OTV) inmormanteaza cu mare alai o vrajitoare mare.
    3 preoti la capul unei vrajitoare. Sau hai sa vorbim pe sleau, 3 preoti la capul unui preot al diavolului.
    Iar eroii nostri sunt inmormantati in gropi comune.

    ASTA ESTE POPORUL ROMAN !
    Dar romani sunt foarte putini.

    Apreciază

    • saccsiv said, on octombrie 10, 2010 at 3:23 pm

      Radu

      Gresesti fundamental. Pentru fiecare paragraf al comentariului tau ar trebui sa postez cate un foarte lung comentariu. Ca sa intelegi, caci ai mari lacune.

      Dar nu am timp, asa ca voi aborda foarte pe scurt doar prima parte a postarii tale, anume:

      Ce au facut nemtii la zidul Berlinului? Stateau milioane si de o parte si de alta si cereau libertate si unire.
      Asta trebuia sa facem noi cu moldovenii, sa stam 1 milion de romani pe partea asta si 1 milion de romani pe partea cealalta a Prutului si sa strigam UNIRE
      .”

      La acel fenomen cu caderea Zidului Berlinului nu se putea ajunge fara episodul Gorbaciov. Cum si de ce a ajuns insa acesta la putere, citeste te rog:

      https://saccsiv.wordpress.com/2009/11/09/cu-ocazia-celebrarii-caderii-zidului-berlinului-9-noiembrie-mihail-gorbaciov-ne-aminteste-ca-impreuna-cu-papa-ioan-paul-ii-a-lucrat-pentru-edificarea-noii-ordini-mondiale/

      si prima parte din:

      https://saccsiv.wordpress.com/2008/12/13/implicarea-elitelor-in-%E2%80%9C-democratizarea-%E2%80%9C-rusiei-si-formarea-oligarhiei/

      RFG era in zona, sa-i zicem, libera. RDG in zona dictaturii. Inca de la infiintare, toate guvernele RFG-ului au tinut treaza dorinta de unire. Sau mai bine zis, dorinta de alipire a RDG-ului, pentru reintregire. Nu s-au strans milioane si apoi granitele au cazut. Ci intai a cazut granita si apoi s-au bulucit la zid. Când a fost dat publicităţii pe 9 noiembrie 1989 un decret al oficialităţilor est-germane care permitea trecerea liberă a frontierei, mase uriaşe de est-berlinezi s-au apropiat de zid şi, în cele din urmă au traversat prin toate punctele de trecere, unindu-se cu mulţimea din Berlinul Occidental într-o atmosferă sărbătorească. Zidul a fost în cele din urmă distrus într-o perioadă de câteva săptămâni, căderea acestei bariere fiind primul pas către reunificarea Germaniei, care a fost încheiată în mod oficial pe 3 octombrie 1990.

      Si s-au bulucit deoarece nu stiau in acel moment cat va tine “minunea”. In primul rand doreau sa plece in RFG-ul liber. Pentru ca asta au incercat RDG-istii zeci de ani sa faca, sa fuga peste granite, deseori cu pretul vietii. Acum o puteau face insa nestingheriti. Abia apoi, fiind lasati in voia lor, s-au pus cu tarnacoapele pe zid.

      Dar totul facea parte din marele plan, in care, din nefericire, nu intra si unirea Romaniei cu Moldova. Asa ca, nu te mai iluziona ca poporul a facut unirea.

      Apreciază

      • Radu said, on octombrie 10, 2010 at 7:43 pm

        E adevarat ca liderii si-au dat acordul reunirii Germaniei. Germania nu e Koreea sa o tii impartita in 2 la nesfarsit.
        Se crease o tensiune care nu era de bun augur si de aceea i-au lasat sa se uneasca. Ca apoi si-au dat ei acordul ca sa para un gest de bunavointa, conteaza mai putin.

        Unde exista vointa populara puternica nu poti face mare lucru. Drept dovada Polonia si comunismul. Chiar Stalin a spus ca se potriveste comunismul in Polonia ca saua pe vaca.
        Cu Finlanda e aceeasi poveste.

        Sunt popoare care nu se lasa calcate in picioare. E important sa ridici capul intru adevar si sa doresti libertatea.
        Romania a avut o sansa imediat dupa decembrie ’89. Acolo a fost timpul nostru si l-am pierdut. Acum vom plati pretul.
        E vorba ca lucrurile care incep greu se termina usor si cele care incep usor se termina greu. Noi am ales inceputul cel usor.
        Acum este mult prea tarziu. Populatia este scindata. Oamenii au renuntat la credinta.

        Atunci oamenii puteau iesi in strada si sa moara pentru libertate. Nimeni nu si-ar fi permis sa omoare sute de mii de oameni daca era cazul. NIMENI!
        Curajul este mereu rasplatit de Dumnezeu.

        Libertatea sub conducatori care erau adevaratii eroi, care aveau morti in familie, ar fi fost alta. Nivelul de trai si cultura ar fi fost poate altul.
        Dar omul ce traieste pe acest pamant, n-a putut face nimic. I-a fost frica de moarte.

        Acum scenariul se repeta.
        Daca acum ar iesi mii de oameni in strada, contra biometriei si a celor mincinoase si ar manifesta pana la moarte, sistemul acesta s-ar cutremura. Nici un sistem, nici macar antihristul in persoana nu poate sa stea in fata omului care alege sa moara pentru adevar.

        Ar muri 100, 1000, 10000. Si alte mii ar veni mereu pentru a muri protestand. Ce poti sa faci ca sistem? Sa pui mitralierele pe ei? Nu se poate asta.
        Sa ascunzi? E imposibil sa ascunzi mii de morti pe strazile capitalei.

        Dar pentru asta trebuie curajul de a infrunta moartea. Aurul e des intalnit comparativ cu acest curaj. Insa acest curaj este o calitate comuna si nicidecum speciala, a celor care iubesc Adevarul si nu vor sa se abata de la El.

        „Extremistii, habotnicii sau retrograzii” sunt usor de pus la zid si umiliti daca sunt putini. Insa daca sunt sute de mii nu mai poti face nimic. ABSOLUT NIMIC!
        Nu poti sa ii omori pe toti, nu poti sa negociezi cu ei strecurand minciuna.

        Realitatea este alta. Abia mai avem cativa credinciosi si un asa zis popor de nenorociti. Asta e adevarul. Si toti acesti nenorociti au parte de „credinta”.
        Daca preotul ii spune ca e bun cipul, atunci e. Daca preotul ii spune ca e bun UE, atunci e. Cand preotul ii va spune ca e bun ecumenismul, atunci asa va fi.

        O spun si o repet, pe deplin constient. Cei corecti politic care denigreaza poporul acesta, o fac neindreptatit dar pe deplin adevarat.

        Apreciază

  4. acelas said, on octombrie 10, 2010 at 2:54 pm

    da … si se mai incearca azi prin al nostru Bucuresti.. o caricaturizare a tainei spovedaniei, sub pretinsa forma de a fi „chic” … http://m.evz.ro/pages/article.aspx?id=32120&topicid=5

    .

    Apreciază

  5. chisinauian said, on octombrie 10, 2010 at 2:54 pm

    in R. Moldova multi sunt amagiti ca ar face parte din poporul moldovenesc si nu din cel roman si ca ar vorbi alta limba decat romana si pe deasupra unii sunt antiromani (adica impotriva propriului popor), trebuie rezolvata aceasta controversa; dar si in R. Moldova multi vor oriunde altundeva decat in Moldova

    Apreciază

    • tataia said, on octombrie 10, 2010 at 7:37 pm

      Am cunoscut moldoveni din R. Moldova. Si cu toate ca recunosc ca au anumite calitati, ei in marea lor majoritate sint anti-romani. NU se considera nici romani nici moldoveni ci RUSI. Sustin ca limba rusa este limba lor materna, prima limba pe care au invatat-o inca de cind erau mici. Ca au crescut si au fost educati cu Puskin Si Dostoievski. etc.etc. Se considera superiori noua din toate punctele de vedere. Si cu toate acestea vin in tara noastra intrucit situatia noastra economica este ceva mai buna decit a tarii lor. Dar cei mai multi nu vor unirea tarii lor cu Romania, iar cei care o doresc, o doresc din motive pur economice (cele mai sus mentionate) si nicidecum din motive de patriotism, de sentimente de apartenenta la fiinta nationala romaneasca, etc. Lor comunistii le-au distrus fiinta nationala. Ar fi extrem de greu pentru noi sa le-o reconstruim si din pacate probabil nu se merita. Ei nu ne vor pe noi. Vom spune noi precum Lapusneanu ca noi cu toate acestea ii vrem? Eu unul nu!

      Apreciază

  6. acelas said, on octombrie 10, 2010 at 3:15 pm

    oricum … f simptomatice si destul de sincere cele trei pacate principale la bucurestenii de azi, ai epocii „post-moderniste”, de fapt a tuturor epocilor din totdeauna .. , consecinte triste ale „caderii” .. (iar asta se poate extinde mai ales la celelalte popoare crestine si mai ales la alte civilizatii.. ) , dar cu mentiunea ca aceste „aceleasi” trei mari pacate principale ce ne despart de mantuire au cunoscut azi o recrudescenta fara precedent … si sunt mai puternice decat oricand..

    Apreciază

    • tataia said, on octombrie 10, 2010 at 7:46 pm

      Nu e chiar asa. Ori de cite ori vorbesti cu o persoana fara prea multa educatie religiosa despre pacate primul sau gind il duce la desfriu. Daca pui pe cineva sa iti spuna repede un pacat fara sa gindeasca prea mult va spune desfriu. Si cu toate acestea CEL MAI MARE PACAT este a fost si va fi MINDRIA ! ORGOLIUL !. NU toata lumea desfrineaza! Dar toata lumea este mindra in ziua de azi. CEL MAI MARE PACAT. Mi-au fost necesari ani din viata sa inteleg de ce acesta este cel mai mare pacat. Dar in cele din urma bunul Dumnezeu mi-a luminat mintea. Pentru ca eu afirmam aproape ca un ateu pe vremuri ca daca nu furi, nu dai in cap nu desfrinezi nu ai pacate….Ma rog aproape ca un ateu pentru ca si ateii vor vorbi despre furat si dat in cap ca fiind lucruri rele, insa despre desfriu ei nu au o impresie negativa foarte bine conturata. In articolul acela nu am vazut mentionat nicaieri ca unul dintre marile pacate mindria, de aceea consider ca cei care au participat la acele teste nu erau prea crestini. Dupa cum am spus si un ateu poate spune ca sa furi e pacat, dar mai mindri ca el putini sint.

      Apreciază

      • acelas said, on octombrie 10, 2010 at 10:18 pm

        de acord cu tine si cu mandria.. Si chiar vroiam sa adaug acolo ca acesti oameni au rmas crestini doar cu numele.., si ca e trist de aceasta sinceritate, aproape dezarmanta, nu este prelungita datorita comonidatii, ignorantei, nestiintei, intr-un cuvant „lenei” (din nou, mult pomenita „lene”..), si ca nu isi conduc aceasta voce a constiintei catre scaunul spovedaniei, unicul iertator si tamaduitor cu adevarat.

        la fel de trist e ca se persifleaza si caricaturizeaza „la vedere” aceasta mare taina..

        Apreciază

  7. Caius said, on octombrie 10, 2010 at 3:21 pm

    DA DA ASA E POPORUL NOSTRU.
    PE MINE MA DOARE SUFLETU CAND AUD CA TARA ESTE DE CACAT !!! MA DOARE SUFLETUL CA S-A DISTRUS TRADITIA ROMANEASCA SI CE A FOST POPORUL ROMAN ODATA !!
    IMI PLANGE SUFLETUL DUPA ASTA!
    DAR MULTA LUME NU STIE CE ESTE DE VINA PT SITUATIA ASTA!
    MASONERIA !!!
    POATE PARE ABSURD, DAR ASA E, EI POT DISTRUGE UN POPOR.
    CUM ? PRIN MASS-MEDIA !!
    CITIti AICI VA ROG DIN TOT SUFLETUL !

    DACA ACCEPTI MODUL IN CARE GANDESTI ACUM, DE FATA SI DIN PREZENT, A FOST CREEAT DE CINEVA DE CARE TU HABAR NU AI AVUT VREODATA, AI O SANSA SA TE TREZESTI. DAR DIN PACAT MULTI NEAGA !!!!!!!!!!!!! SUNT ORBI !! GRESEALA LORR !!!

    Apreciază

  8. john said, on octombrie 10, 2010 at 3:57 pm

    Da. FOarte buna observatie asupra unui lucru care imi sare in ochi din ce ince mai mult.

    Un exemplu de astfel de om de presa care pune o caramida in zidul „demolator” al respectului fata de sine al romanului, dar si al repsectului pe care cei din afara ar trebui sa-l aiba este si Mircea Badea. Observam acum citeva luni, ca pe mai toate canalele de TV in ultimul an practic orice stire este insotita de inevitabila afirmatie: „Ca doar sintem in Romania”, ” ca numai in Romania se poate intimpla asa ceva”, etc, fie ca este vorba de o problema externa sau de faptul ca X i-a dat in cap lu’ Y, sau de deschiderea unui mall, etc,etc,etc.

    Eu cred ca am fost foarte bine studiati, ca popor. Si s-a observat ca, spre deosebire de alte popoare, romanul este cel mai putin inclinat sa se creada un „buric al pamintului”, sa dezvolte puternice sentimente nationaliste, si ca, spre deosebire de multi altii, gen greci, rusi, bulgari, este mult mai inclinat sa primeasca ce bratele deschise „inovatile” occidentale, modernismele, ca pe ceva „cool”. Acest filon foarte vechi, care ne-a facut intotdeauna mai iubitori de straini si mai primitori decit practic orce popor european, aa avut intotdeauna si o parte sumbra: tendinta de a arunca la gunoi, de a „uita” si ceea ce are bun poporul asta. La asta se adauga si nelipsita mincatorie dintre romani, marea lor dezbinarefiind accentuata foarte mult dupa al doilea razboi si devenita o a doua natura dupa 1990. S-a observat cu siguranta, ca sint multi dintre romani care in mod sincer au dezvoltat acest sentiment de lehamite si de bascalie la adresa propriului popor, majoritatea (dintre cei sinceri) facind-o datorita dificultatilor si obstacolelor intimpinate. Totusi, acesta lipsa ciudata de patriotism care a fost atent studiata si observata, a fost re-directionata, si transformata intr=o adevarata strategie bine calculata si gindita in care au fost angrenati si cei sinceri dar si tradatorii, care pentru o bursa in strainatate (la CEU al lui Soros, eventual) ar fi fost in stare sa scrie toate mizeriile posibile despre propriul popor si propria tara. Scopul este dublu:
    pe de o parte sintem denigrati in exterior in asa fel incit romanii sa fie priviti ca niste paria, ca ultimii oameni. Aici se incadreaza si strategema cu tiganii, transformati intr-un portdrapel al Romaniei. Despre Romania se vorbeste exclusiv numai in legatura cu ei. Cred ca s-a observat ciudata sincronizare a presei occidentale: apare un articol despre tigani in The Sun, si este imediat urmat de un altul in Le Monde in Franta, si de o avalansa de altele asemenea in Italia, in Spania, in Germania, ca si cum cineva ar fi apasat pe buton.

    In al doilea rind se distruge orice urma de incredere in sine ca popor, ca natie, se distruge orice urma de auto-respect, se induce o psihoza in masa. Ideea din ce in ce mai vinturata cu o obraznicie si o agresivitate si un tupeu care depaseste orice am vazut pina acum in mass-media asa -zis romaneasca si care imi aduce aminte doar de obraznicia evreilor care nu are limite (ca doar strategia asta a fost pusa la cale si gindita de mintile lor) nu are ca rezultat decit inducerea ideii ca orice i s-ar intimpla acestui popor, oricine ar veni peste el, sa-l ocupe, sa-l conduca, sa-l subjuge este mai bun. Mesajul care se transmite pe toate canalele de TV prin toate gurile de jurnalisti si analisti, este ca nu ne meritam tara si pamintul pe care traim??

    Chiar oare de ce sint atit de dornici sa ne induca ideea ca facem umbra degeaba pamintului? Oare vor sa aduca pe altcineva in pamintul bogat al acestei tari la modul concret? Nu doar ca „minoritatea dominanta din umbra’??

    Apreciază

  9. ci2n said, on octombrie 10, 2010 at 4:09 pm

    Am un singur raspuns la toate acestea: http://ci2n.wordpress.com/2010/09/22/maybe/

    Apreciază

  10. Mirela said, on octombrie 10, 2010 at 4:46 pm

    Subscriu in totalitate la coment. lui John.
    E adevarat ca pe zi ce trece lumea se schimba in rau, din cauza inmultirii patimilor oamenii se strica tot mai mult. Altfel erau si romanii acum 100 de ani. Dar suntem totusi un popor ortodox, un popor cu multe calitati, rabdarea una dintre ele.
    Sa generalizezi tarele unor romani asupra unui intreg popor e o adevarata prostie. Si cei care isi denigreaza propria tara se aseamana tradatorilor de tara (pe timp de pace). Unii se mai si cred crestini.

    Apreciază

  11. danutza said, on octombrie 10, 2010 at 5:20 pm

    off topic: http://luptapentruortodoxie.blogspot.com/2010/10/realitatea-promoveaza-din-nou-ratacitii.html despre al treilea razboi mondial.

    Apreciază

  12. Tudor said, on octombrie 10, 2010 at 6:14 pm

    radiografia lui Horia Roman Patapievici este ca a fecalei: o umbră fără schelet, o inimă ca un cur, fără şira spinării.

    Apreciază

  13. vasilica said, on octombrie 10, 2010 at 8:24 pm

    Doamne Isuse Hristoase,Mantuitorule izbaveste sufletele noastre de ratacirea vicleana a acestor lepadati de Credinta Adevarata cea intru tine!

    Apreciază

  14. costel said, on octombrie 11, 2010 at 7:40 am

    Bravo John, bravo Mirela! Eu i-as intreba pe toti acesti denigratori, tradatori de tara, indiferent de nivelul lor de pregatire, cine le da dreptul sa vorbeasca/scrie asa ceva? Ce au facut ei pentru tara? Le e foarte usor sa spuna „dar tara ce a facut pentru noi” sau „nu ne-am nascut in locul potrivit”! Eu stiu ca inainte de a primi, de a avea pretentii, intai si-ntai trebuie sa dai tu ce ai mai bun… De multe ori am fost socat de ceea ce am citit pe bloguri, ca erau articole, comentarii… Ceausescu vorbea de „agenturili”… Acele „agenturili” nici nu mai au nevoie acum sa lupte impotriva noastra pentru ca internetul si media abunda de „destepti” care le fac treaba! Ura, dispretul fata de tara au fost rafinat cultivate de multa vreme, iar acum media abunda de tot soiul de „comentatori”, care mai de care mai „patriot”. Cati dintre cei care au suferit, au fost condamnati pe nedrept, au aratat cu degetul catre tara? Ei au reusit datorita credintei sa-i si ierte pe tortionari. Iar noi ce facem??? Sa nu uitam ca regimurile, conducatorii, toate-s vremelnice. Istoria, cea adevarata, ii va condamna. Tara nu are nici o vina de hotararile sau faptele lor. Eu le-as sugera celor gen Radu sau tataia, ca daca nu le convine unde s-au nascut, sa plece! Sa plece acolo unde cred ei ca se vor simti mai bine, sa ne lase pe noi cei „lasi si curve” in pace… Sunt convins ca dupa ce vor pleca, de pe-acolo pe unde vor trai vor avea alte sentimente pentru Romania, cu mult schimbate. Sa va lumineze Domnul drumul, vorbele si faptele!

    Apreciază

  15. Adrian.I said, on octombrie 11, 2010 at 6:16 pm

    O dovada foarte elocventa ca mass media condusa de evrei si masoni uraste poporul roman si credinta Ortodoxa este cenzura masiva de pe internet, in special pe site-urile principalelor ziare, televiziuni etc. Orice comentariu decent care este cat de cat argumentat si care ia apararea poporului roman si credintei Ortodoxe nu este publicat sau este sters imediat . In schimb toate mizerile, toate atacurile murdare, toate dejectiile sunt acceptate .Singurele raspunsuri acceptate sunt ale unor persoane naive sau dubioase care prin „incercarea” lor de a raspunde fac de ras credinta si neamul romanesc (tipic sionistilor de la JIDF) . Per ansamblu in ochii cititorilor (care traiesc in perimetrul sistemului…. total) nationalistii si crestinii ortodocsi sunt niste grobieni extremisti si fanatici.

    Apreciază

  16. Marius said, on octombrie 11, 2010 at 6:29 pm

    @ Radu

    O intrebare. Cum crezi tu ca am ajuns noi in halul asta????

    Tot ce ai enumerat acolo sunt doar rezultate, dar care sunt cauzele????

    Ai dat exemplul Finlandei care este unul bun, dar nu cred ca FInlanda a avut la acea vreme o clasa politica ca a noastra, un rege aservit intereselor masonilor, o economie la pamant (Maresalul Antonescu a tras o multime de semnale de alarma, dar cine sa-l asculte – fara o economie puternica noi nu aveam sanse sa tineme tara unita, din pacate asa a fost), o politica plina de tradatori de tara ca si acum, etc.

    Pai imediat dupa Revolutie un milion de romani erau pregatiti sa treaca Prutul, DAR tovarasii comunisti au dezamorsat toata actiunea. Cauta cartea lui Gheorghe Gavril Copil, Reintregirea (www.noidacii.ro) si ai sa afli detalii edificatoare asupra acelui eveniment, autorul cartii fiind implicat direct in evenimente.

    Poporul asta a murit nu in 89, ci in 1945 cand boslevicii au patruns cu ciobotele pline de noroi in sufletul neamului asta. Era si atunci rau, dar intrasem pe un drum bun, normal, desi era si atunci foarte greu (ca si acum, adevaratii romani aveau de luptat cu basestii lor, cu patricii lor, samd.).

    Asta e problema ca acum nu mai este cine sa se ia la tranta cu ei. Valorile neamului, omroate in puscariile de extermianre comuniste, au fost inlocuite cu paiate, cu moluste.

    Rezultatul, Romanai de astazi, creatie comunista!!!!!

    Cu siguranta neamul asta isi are propriile hibe, slabiciuni, dar cei 45 de ani de comunism autentic a scos la suprafata si folosit, tot ce avea mai rau neamul asta, iar in acelasi timp, tot ce avea mai bun neamul asta a fost inabusit!!!!!

    Apreciază

  17. cristian said, on octombrie 11, 2010 at 6:50 pm

    urmariti reclama de la ciocolata ROM……………Doamne miluieste

    Apreciază

  18. adrian said, on octombrie 12, 2010 at 4:15 am

    Domnule profesor ,nu vreau sa fiu lipsit de respect dar intrebare mea este,ce a-ti facut dumneavostra pentru bunastarea noastra a tarii daca tot suntem catalogati atat de injositor.Este usor sa scrii despre, sa spui despre dar foarte greu sa faci ,,despre”.

    Apreciază

  19. […] Sa denigrezi Romania si pe romani este corect politic […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.